dün balataları deÄiÅtirmek için sanayiye gittim. Bi baktık ki bizim aradaba Åifreli bijon anahtarı yok. Kesin açılmaz dediler. Neyse tamircilerdeki Åifreli bijon anahtarlarından bir iki tanesini çekiçle zorla çaktık. Arka lastiklerinkini açtık. Ama iki ön bijon yiv attı. Kesinlikle içine birÅey yapılamiyor artık.
Kaynakçıya götürdüm.. Bijona baÅka bir bijon kaynattırıp açalım diye ama jantları yakar zarar veririm dedi, vazgeçtim. Åimdi son çarem tornacıya gidip, matkap ile bijonun kafasını koparttırmak olacak gibi.
BaÅka bir planı olan arkadaÅ varsa çok sevinirim.. Ãnerilerinizi bekliyorum..
öncelikle geçmiŠolsun.
servisten bijon anahtarını almak aklınıza gelmedi mi :)
:) aklımıza geldi ama 370 TL fiyat çıkardılar ayrıca bijona göre sipariÅ vereceklermiÅ, gelecekmiÅ.. vs vs vs
konya da ikamet ediyorsunuz gördüÄüme göre. Vw özel servislere bakın tekerlek iÅi bu Åakaya gelmez kaynakla kırmayla saÄlıklı sonuç alamazsanız 370 lira büyük bi meblaÄ gibi gelebilir ilk baÅta ama o bijonun tuttuÄu tekerlek ile hareket ediyorsunuz :)
birkaç tanesine götürdüm ama maalesef. Arka iki tanesini söylemeyi baÅardık, ön iki tanesi problem. Bakalım nasıl bir yol izleyeceÄim bilmiyorum..
Buradan çıkarılacak ders ise asla ve asla bijon anahtarını kaybetmeyin, almayın, satarkan mutlaka adama verin...
bence 370 liraya orjinalini alın. arabanın orjinalliÄi ve güvenlik açısından en saÄlamı :)
tornacı ne kadar alırki bilgisi olan var mı? KucaÄına düÅtük diye kilitlemesin bize.. ;D ;D
ben alıp sattıÄım 2 araçtada direk kilitli bijonları iptal ettim kurtuldum :) sonuçta 10 senelik arabaların jantlarını kim gelipte çalıcak ..
bende kaybetmiÅtim lastikçi sökemedi tornacıya gönderdi tornacı 70 civarı bir rakam söyledi biconlarla beraber 90 tl tutuyordu servisi aradım yeni takım veririz 88 tl dediler iÅçilik 10 tl toplam 98 tl olur dediler serviste deÄiÅtirtdim.
ben yiv attırdım vidalara.. yani servisin sökmesi imkansız. görüÅtüm biz de dıÅarıdan tornacı çaÄıracaÄız zaten dediler...
Ãncelikle geçmiÅ olsun. bijonun Åifresi için 370 gibi bir rakam çok ucuk geldi bana bir yanlıÅlık var. GittiÄim özel servisde 4-5 tane Åifreli bijonları var benimkini kullanmadan söküyorlardı, kaybolursa ne kadardır diye sormuÅtum 40-50 civarı bir Åey söylemiÅti yanlıŠhatırlamıyorsam.
Sökme iÅine gelince bijona kaynak yapılıp sökmekten baÅka care yok, arkadaÅın baÅına gelmiÅti alüminyum folyo ile bijon etrafını sarıp kaynak yaparak sökmüÅtü jantda bir yanık veya leke olmamıÅtı bu sayede. 4 kez kaynak kırılıp uÄraÅtıÄı için 30 tl almıÅtı yoksa 20 tl alaçaktı iÅ uzamasaydı. Åifreleri iptal ettik normal bijon taktık dertden kurtardık, düÅünsene yolda giderken ıssız bir yerde gece falan lastik patladı bijon sıkıÅmıŠaçılmıyor yalama yapmıŠveya Åifresi yok vayyyy halineeeeeeee... :t
EÄer argon ile kaynatırsa janta zarar gelmeyecektir. Oksijen kaynak tüm parçayı ve etrafını ısıtırken argon kaynak sadece dokunduÄu noktayı ısıtıyor ve saniyeler içerisinde iÅlemi bitirmiÅ oluyor.
bijon iÅini iÅinin ehli ama henüz 20-22 yaÅındaki servis ustası sayesinde hallettik. Yöntemini anlatmadı ama kaynaksız falan söktü bijonları.. saÄolsun..