Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: alper19 - 23 Mart 2012, 13:24:44
-
galiba duldule lpg taktircaz atiker dusnuyorm kullanan arkadaslar yardimci olursa sevinirim ankarada montaji guzel yapabilecek bi yer ve enjektör secimi hakkinda yardimlarinizi bekliyorm
-
Merhaba
Daha önce 307 de 4 yıl atiker kullandım ve çok memnun kaldım. 4 yılda 45000 km yaptım ve bir kere arıza yaptı. Bugün yeni aldığım golf 6 taktırtıyorum. Hafta içersinde size bilgi veririm.
Saygılar
-
Alper atiker var benim arabadada tevsıye ederım ;)
-
1 yıldır kullanıyorum .herhangi bi sıkıntı yok.. önemli olan işi bilen birisine montaj yaptırmak.. en önemlisi bu..
-
alper anelsan tek geçerim en iyisi o ankaranın ara bi konuş bende oraya taktırdım
-
1 yıldır kullanıyorum hiç sıkıntısı yok düzgün bir montaj olması şart tabiki de
-
bilgiler icin cok tesekkurler arkadaslar bide kirmizi siyah enjektor muhabbeti var o konu hakkinda ne diyosunuz ve ne kadara mal oldu
-
bilgiler icin cok tesekkurler arkadaslar bide kirmizi siyah enjektor muhabbeti var o konu hakkinda ne diyosunuz ve ne kadara mal oldu
arkadaşım bende atiker vardı enjektörleri kırmızıydı geçen sene gaz 1,90-2 lirayken 30-32 kuruş yakıyordum atikere git gel en sonunda yeni bir enjektör getirmişler çok yakan araçlar için horizon tip mi ne diyorlar benim enjektörleri onunla değiştirdiler şak diye 22-25 kuruşa düştü yakıtım,
-
başkan eger taktırmadıysan bozma sakın arabanı sonra benim gibi vijdan azabı cekersin
-
başkan eger taktırmadıysan bozma sakın arabanı sonra benim gibi vijdan azabı cekersin
40 45 krs 8v 75 hp arabaya vermek daha cok vicdan azabi cektriyo inan :D
-
6-7 aydır sorunsuz atiker kullanıyorum
-
40 45 krs 8v 75 hp arabaya vermek daha cok vicdan azabi cektriyo inan :D
şimdi komik gelicek ama 1000 tl verdim gaz taktım hala benzinde kullanıyorum vites gecişleri bile degişiyo sanki yada pisikolojik olarak öyle geliyo ;D ama bırak benzin gibisi yok
-
şimdi komik gelicek ama 1000 tl verdim gaz taktım hala benzinde kullanıyorum vites gecişleri bile degişiyo sanki yada pisikolojik olarak öyle geliyo ;D ama bırak benzin gibisi yok
orasi ole tabi ama hic kullanamamakdan iyidir :D
-
Ostim de Üstün Oto da taktırdım bende. Ama benim taktırdığım yer 3 sene önce 16v Polo lar dışındaki Polo lara takmıyorlardı sorun çıkartıyor diye, şu an nasıl bilmiyorum. Benim aracı da reddetmişlerdi başta ama 16v olduğunu öğrenince kabul ettiler ve hazır yazılımın değerlerini benim arabaya göre değiştirip yüklediler. Birkaç ay öncesine kadar çok memnunken bakıma gittiğim yerdeki mühendis bayan bu niye böyle deyip yazılımı bozdu ve şimdi eski performansı yok. Yakıtım 100 km de 8 litre civarı, ara ara gaza gelmeler dahil. Performansı eski haline göre düşse de yakıtından çok memnunum.
-
dur bakalim iyice bi arastiriymda planlar uyarsa taktiricam ins :)
-
arkadaşım bende atiker vardı enjektörleri kırmızıydı geçen sene gaz 1,90-2 lirayken 30-32 kuruş yakıyordum atikere git gel en sonunda yeni bir enjektör getirmişler çok yakan araçlar için horizon tip mi ne diyorlar benim enjektörleri onunla değiştirdiler şak diye 22-25 kuruşa düştü yakıtım,
+1 yakıt düşmesi + bende geçen mayıs ayında takırdığım zaman stop etme problemi vardı orca arkadaşın dediği horizon tip enjektörlerle değişince herşey benzin ayarlarına döndü araç saat gibi ve gerçekten benzinden farkı yok kesinlikle horizon tip (siyah olan) enjektör taktır. ayrıca taktırmaya karar verdiğin ustayla görüş bizim pololarda en iyi performansı alman için manifolda en yakın yer olan motor üst kapakla hava filtre kutusu arasına takılıyor enjektörler, böylece hortumlar çok kısa olup performansdan ödün vermiyorsun aklında olsun arkadaşım.
-
+1 yakıt düşmesi + bende geçen mayıs ayında takırdığım zaman stop etme problemi vardı orca arkadaşın dediği horizon tip enjektörlerle değişince herşey benzin ayarlarına döndü araç saat gibi ve gerçekten benzinden farkı yok kesinlikle horizon tip (siyah olan) enjektör taktır. ayrıca taktırmaya karar verdiğin ustayla görüş bizim pololarda en iyi performansı alman için manifolda en yakın yer olan motor üst kapakla hava filtre kutusu arasına takılıyor enjektörler, böylece hortumlar çok kısa olup performansdan ödün vermiyorsun aklında olsun arkadaşım.
tesekkur edrim tavsiyelre dikkat edicem :tamamdir
-
Ostim de Üstün Oto da taktırdım bende. Ama benim taktırdığım yer 3 sene önce 16v Polo lar dışındaki Polo lara takmıyorlardı sorun çıkartıyor diye, şu an nasıl bilmiyorum. Benim aracı da reddetmişlerdi başta ama 16v olduğunu öğrenince kabul ettiler ve hazır yazılımın değerlerini benim arabaya göre değiştirip yüklediler. Birkaç ay öncesine kadar çok memnunken bakıma gittiğim yerdeki mühendis bayan bu niye böyle deyip yazılımı bozdu ve şimdi eski performansı yok. Yakıtım 100 km de 8 litre civarı, ara ara gaza gelmeler dahil. Performansı eski haline göre düşse de yakıtından çok memnunum.
kırmızı enjektörlerde sorunum varken yazın ankaraya kayınpederlere gelmiştim oda beni bu üstün otogaza götürdü orada karburatörlü araçlara çok iyi ayar yapan bir usta vardı onun ahbabı idi (bir önceki sene uno vardı bende onun ayarınıda bu usta yapmıştı satana kadar dokundurmadım çok iyiydi) dedikki sıralı sistemide o çözer gittik o usta yoktu diğerlerine durumu anlattım horizon tip enjektörü söyledim inandıramadım ya arabayı satacan yada böyle binecen dediler o bayan geldi bilgsayarı bağladı bi ayar yaptı yakıtı artırdı sağolsun, tokata dönünce horizon taktırdım ve araç eski haline döndü diyeceğim oki herkeze her ustaya inanmayın sende oraya ayar yaptırma arkadaşım ankarada çok iyi yerler vardır eminim zaten ankarayı çok sevmemdeki diğer bir neden araçla ilgili herşey elinin altında. keyifli sürüşler.
-
tesekkur edrim tavsiyelre dikkat edicem :tamamdir
rica ederim herzaman ;)
-
arkadaşlar merhabalar. ben bu sitede yeniyim alper saolsun üye olduk :) şimdi benim poloda da tüp var ama stop porblemi oldukça fazla. ne yapmamı önerirsiniz? bu horizon tip enjektörlerle bu tür problemler çözülüyor mu? şimdiden saolun
-
arkadaşlar merhabalar. ben bu sitede yeniyim alper saolsun üye olduk :) şimdi benim poloda da tüp var ama stop porblemi oldukça fazla. ne yapmamı önerirsiniz? bu horizon tip enjektörlerle bu tür problemler çözülüyor mu? şimdiden saolun
senin tupun markasi neymis la
-
tomasetto sıralı sistemmiş başkan
-
tomasetto sıralı sistemmiş başkan
bi sor bakalim baska tip enjektor varmi ellerinde
-
kırmızı enjektörlerde sorunum varken yazın ankaraya kayınpederlere gelmiştim oda beni bu üstün otogaza götürdü orada karburatörlü araçlara çok iyi ayar yapan bir usta vardı onun ahbabı idi (bir önceki sene uno vardı bende onun ayarınıda bu usta yapmıştı satana kadar dokundurmadım çok iyiydi) dedikki sıralı sistemide o çözer gittik o usta yoktu diğerlerine durumu anlattım horizon tip enjektörü söyledim inandıramadım ya arabayı satacan yada böyle binecen dediler o bayan geldi bilgsayarı bağladı bi ayar yaptı yakıtı artırdı sağolsun, tokata dönünce horizon taktırdım ve araç eski haline döndü diyeceğim oki herkeze her ustaya inanmayın sende oraya ayar yaptırma arkadaşım ankarada çok iyi yerler vardır eminim zaten ankarayı çok sevmemdeki diğer bir neden araçla ilgili herşey elinin altında. keyifli sürüşler.
Aynen o bayan her ne kadar teknik bilgi sahibi ve makina mühendisi de olsa (saygı duyuyorum) tecrübesiz ve bu tür şeyler gerçekten diplomadan çok yetenek, tahmin ve bilgi birikimi gerektiren şeyler. O yüzden artık uzak duruyorum oradan, tanıdık ve kendimi anlatabileceğim bir yere gideceğim bundan sonra ayar için.
-
Aynen o bayan her ne kadar teknik bilgi sahibi ve makina mühendisi de olsa (saygı duyuyorum) tecrübesiz ve bu tür şeyler gerçekten diplomadan çok yetenek, tahmin ve bilgi birikimi gerektiren şeyler. O yüzden artık uzak duruyorum oradan, tanıdık ve kendimi anlatabileceğim bir yere gideceğim bundan sonra ayar için.
:tamamdir
-
arkadaşlar bu atiker çok mu problem veriyor her yerde bir şikayet bizim arabalara gitmez diyen oldu
-
arkadaşlar bu atiker çok mu problem veriyor her yerde bir şikayet bizim arabalara gitmez diyen oldu
hepsini okursaniz cesitli cozum yollari var
bende arastiriyorm ve bence en mantiklisi atiker diger markalarda cozum bulmak cok zorken atikerde bi enjektor degisimi ile sorun cozuluyo
konu acmssiniz servisi kalmadi diye bence en azindan servis agi genis bi marka kullanmak lazim
-
Atiker en çok satılan lpg kiti olduğundan, satışına oranla şikayet sayısı fazla sayılmaz.
-
Atiker bundan önceki aracımda vardı.. Hiçbir sorun yaşamadım. Ama herşey bu değil tabii. Kırmızı enjektörler vardı üzerinde. Çok ses yapmasının yanın sıra yakıtı fazla ve aşırı istikrarsızdı.
-
Evet bendede kırmızı enjektör var biraz sesli,değistirmek ıstesem nekadardır bılgısı olan varmı
-
valla kırmızı mı enjektörü siyah mı bilmiyorum ama ben fazlasıyla memnunum. en ufak bi şikayetim olmadı. + kimseyi inandıramıyorum da gazla gittiğime. benzinde olduğumu düşünüyorlar. tabi bendeki 9n3 2009 polo. birde atikerin beynini değiştirdiğini duymuştum, brc den almış sanırım. atiker eskisi gibi değil yani daha iyiymiş. bende 1 yıla yakındır kullanıyorum çok memnunum ;)
-
Evet bendede kırmızı enjektör var biraz sesli,değistirmek ıstesem nekadardır bılgısı olan varmı
arkadaşım ben kırmızı enjektörde sorun yaşadığım için değiştirdim siyah olan horizonlar takıldı performans desen harika sorun desen yok saat gibi ama kırmızılardan daha çok sesi var! onuda sordum iki enj. inceledim siyahlar turbo beslemeli araçlarda dahi kullanıldığı için çapı kırmızılara göre biraz daha büyük sanırım basıncıda o oranla artıyor buda sesli çalışmaya neden oluyor ama inan isterse bunun 2 katı daha sesli çalışsın umurumda değil. performans harika ;) ayrıca sesi kesmek için kalirifer borularını kapladıkları gri renkte yalıtkan pliform malzeme var onunla kaplanırsa ses kalmayacağına eminim ben bu yaz deniyeceğim.
-
en kralı benzın
-
bende 10 bin bakımını yaptırdım bide 50 tl ye subab yağlama taktılar.10sn de bir subablara 10 numara yağ gönderiyomuş.
-
kme diego kullanıyorum gayet güzel hemde uyumlu
-
Yapacagın km ile alakalı bi durum takıp taktırmamak, benim tum arabalarımda atiker vardı, poloyada taktırdım 10.000km den fazla yaptım daha ayar bile yaptırmadım. Marka bi yana ama montaj cok daha önemli.
-
bende 10 bin bakımını yaptırdım bide 50 tl ye subab yağlama taktılar.10sn de bir subablara 10 numara yağ gönderiyomuş.
yağı nereden alıyormuş? ayrı deposumu var?
-
Biraz açıklar mısınız bu durumu?
-
Ben de atiker kullanıyorum, 2 yıl oldu, 40 bin km dir hiç sıkıntı çıkarmadı maşallah...Lpg filtresi değiştiren var mı yakın zamanda, filtre değişim fiyatı ne oldu arkadaşlar?
-
küçük bi bidonu var 0.6lt kadar ordan hortumla subap hortumuna bağladılar okadar.5dk sürdü zaten.bide yakıt tasarruf cihazı var çok uyumlu dediler 150 tl idi ama taktırmadım.daha sonra belki.
-
Ben de atiker kullanıyorum, 2 yıl oldu, 40 bin km dir hiç sıkıntı çıkarmadı maşallah...Lpg filtresi değiştiren var mı yakın zamanda, filtre değişim fiyatı ne oldu arkadaşlar?
50 tl ye değiştirdim.
-
10.000 KM bakımı için 70 TL demişlerdi.