Volkswagen Türkiye

Otomobil Forumu => Genel => Konuyu başlatan: nizam - 21 Mart 2012, 09:01:07

Başlık: Düşük model araçlara vergi zammı...
Gönderen: nizam - 21 Mart 2012, 09:01:07
http://ekonomi.milliyet.com.tr/az-yakandan-az-cok-yakandan-cok-vergi/ekonomi/ekonomidetay/21.03.2012/1518080/default.htm
Başlık: Ynt: az yakandan az çok yakandan çok vergi dönemi al birde burdan yak
Gönderen: nizam - 21 Mart 2012, 10:04:35
arabanın kasasından ziyade motoru ile ilgilensinler motor yüklemeyi değiştrimeyi yasal eziyet yapmasınlar adam arabasına aşıktır faturalı motor taktırmak ister buna engel olmaması lazım şimdi devlet istedi diye kimse canım mersolarını hurdaya vermez
Gönderen: iko - 21 Mart 2012, 10:18:00
onlar benzine indirim yapsınlar o zaman arabalar da az yakar adamın arabası 1,4 70bg karbüratörlü benim arabamdan çok yakıyor.ne yapacaklar buna  :o
Gönderen: Mk1GTI - 21 Mart 2012, 10:40:49
EU da araçların fiyatının çok düşük olmasının sebebi bu zaten..  Eğer hayata bu sistem geçerse sahibinden com a nur yağar ve hurdalıklar araç kaynar.
Gönderen: nizam - 21 Mart 2012, 10:55:31
EU da araçların fiyatının çok düşük olmasının sebebi bu zaten..  Eğer hayata bu sistem geçerse sahibinden com a nur yağar ve hurdalıklar araç kaynar.

nur yağacagını sanmam motor işini halletmeleri lazım misal sen abi mk1 seviyorsun kullanmak istiyorsun ama motorun yasaya uygun değil bir motor kullanmak istesen bunun yaptırımları ne olack
Gönderen: Mk1GTI - 21 Mart 2012, 11:34:19
Yasaya uygun diye bir olayı yok..  Benim motorum 1600cc 90ps karb. 100km de 5.5 litre benzin tüketiyor.. Emisyon için km de nekadar benzin yaktığı değil egzosttan nekadar zehirli atık attığı önemli..  Bunun önlemi egzost sistemindeki birtakım filtreler ile önüne geçiliyor yoksa senin motorun enjeksiyonlu benim motorum karb sen daha fazla emisyon salgılıyorsun diye bir olay yok.. Enjeksiyonlunun amacı daha stabil bir yakıt akışı ve performans.. İçten yanmalı motor hepsi ve aynı cins yakıtı kullnıyoruz.
Gönderen: nizam - 21 Mart 2012, 11:35:59
Yasaya uygun diye bir olayı yok..  Benim motorum 1600cc 90ps karb. 100km de 5.5 litre benzin tüketiyor.. Emisyon için km de nekadar benzin yaktığı değil egzosttan nekadar zehirli atık attığı önemli..  Bunun önlemi egzost sistemindeki birtakım filtreler ile önüne geçiliyor yoksa senin motorun enjeksiyonlu benim motorum karb sen daha fazla emisyon salgılıyorsun diye bir olay yok.. Enjeksiyonlunun amacı daha stabil bir yakıt akışı ve performans.. İçten yanmalı motor hepsi ve aynı cins yakıtı kullnıyoruz.
kademeli olarak yaşlı araçların trafikten çekilmesine ne diyelim abi
Gönderen: OffLineR - 21 Mart 2012, 11:40:55
Amaç yeni araba satışını arttırıp vergi gelirlerini arttırmak olduğu için siz ne derseniz diyin.
İSterseniz havayla çalışsın arabanız yine eskiyse vergisi çok olacak :(
Gönderen: freegane - 21 Mart 2012, 12:52:39
Madem önem verdikleri şey egzoz emisyon değeri o zaman LPG'li araçlara ekstra indirim versinler  :)
Gönderen: iko - 21 Mart 2012, 14:07:40
azdan az çoktan çok gidermiiş  :D :D

ben emisyon ayarını babama yaptırırım en düşük neyse onu yazar ben en düşük vergiyimi ödeyeceğim o zaman  :o
Gönderen: htmetin - 21 Mart 2012, 14:16:56
azdan az çoktan çok gidermiiş  :D :D

ben emisyon ayarını babama yaptırırım en düşük neyse onu yazar ben en düşük vergiyimi ödeyeceğim o zaman  :o

Motorlu taşıtlar vergisindeki gibi bir sınıflandırma olacaktır muhtemelen.. Araçların fabrika verileri üzerinden hesaplanan co2 emisyonlarını baz alırlar.
Gönderen: iko - 21 Mart 2012, 17:28:06
Motorlu taşıtlar vergisindeki gibi bir sınıflandırma olacaktır muhtemelen.. Araçların fabrika verileri üzerinden hesaplanan co2 emisyonlarını baz alırlar.

o zaman araçlar hep sıfırmış gibi vergi öder.. egzosla alakalı bir durumu var mı peki??
Gönderen: nizam - 21 Mart 2012, 17:33:36
o zaman araçlar hep sıfırmış gibi vergi öder.. egzosla alakalı bir durumu var mı peki??

komple motorla alakalı bir durum yani katalizör olmayan araba olmayacak
Gönderen: ozmo - 21 Mart 2012, 20:24:21
aslında mantık şimdiki vergilendirme sisteminin tam tersi olacak aracın yaşı arttıkça vergiside artacak.Amaç yeni araç satışını arttırmak vede yeni araca giydirdikleri ötv'yi alarak devlet çifte kazanç sağlamak. :tamamdir
Gönderen: kemal_koker - 21 Mart 2012, 20:29:42
nerden ne vuracaklarını şaşırdılar :D deli olacağım dizelden de daha fazla alınacakmış ama benim arabam çevre dostu. madem avrupa standartlarıysa dert dava benim polo aracım bluemotion teknolojisinde bir araç. ingilterede çevreci olma özelliğinden ötürü vergiden muaf. CO2 emisyonu, g/km 89
Başlık: Düşük model araçlara vergi zammı...
Gönderen: ilker_rr - 22 Mart 2012, 18:53:08
Modeli ne kadar düşerse , o kadar daha fazla vergi geliyormuş ve dizele de daha fazla vergi geliyormuş , yani benim araç , hem düşük model hem de dizel , bu arabalara talebin düşmesi için , daha doğrusu piyasadan kaldırmak için yapılan bir önlem adı altında düşünülmüş bir durum. Çevre kirliliğini önlemek için yeni model ve benzinli araçlara yönlendirileceğiz. Bu zam piyasayı ne kadar etliler , daha doğrusu bu sistem eski model araçlarımızdan zorunlu olarak vazgeçmemize neden olacakmı ? Ya da ne kadar vergi zammı olabilir ? Yeni araç vergileri gibi olamayacak heralde ...
Başlık: Ynt: Düşük model araçlara vergi zammı...
Gönderen: mussel - 22 Mart 2012, 19:10:38
Benim bildiğim eksoz emisyon değerlerine göre vergilendirilecek,dizel araçların emisyonları benzinliden daha düşük olması lazım.Maksat çevre kirliliğini önlemek.Avrupaya uyum yasası.
Gönderen: 3-rcn - 22 Mart 2012, 19:12:48
Bu Uygulama Avrupada Var Ama Orda Yeni Nesil Motor Koyma İmkanıda Var Eger Bu Yasa Çıkarsa İnsallah Yeni Nesil Motor Koymakta Serbest Olur Ozaman Hava Kirligi Olmaz Diyorum
Gönderen: OffLineR - 22 Mart 2012, 19:13:45
Maksat yeni araba satıp ÖTV kazanmak  :o
Gönderen: fatih_06 - 24 Mart 2012, 01:42:53
amaçları sadece soymak başka bişey değil en kötü aracın yıılık masrafı zaten 1500 tl bide üstüne vergi zammı yakıt zammı bu nedir yaa parası olana bişey olmuyo olan herzamanki gibi halka yani gariba kesime oluyor 5 10 bin lira verip araba almak hayal olacak böyle giderse :t

onlar naaparsa yapsın inadına vw premize mk1 golfümüze binmeye devam :sevgi:
Başlık: eski araçlara vergi
Gönderen: ertan yıldız - 28 Mart 2012, 23:22:26
arkadaşlar 3-4gündür haberlerde dolaşan eski araçların vergilerini artmasıyla ilgili haberler dolaşıyor bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar açoklama yapabilirmi mesela sıfır araç aldınmı en az vergisi 650-750 arası mesela 97-98- bi aracın vergiside şimdi 100tl +500 de vergi 600 olcakmış doğrumu acaba yorumlarınızı paylaşırmısınız
Başlık: Ynt: eski araçlara vergi
Gönderen: red_dragon - 28 Mart 2012, 23:54:55
amaç eski araçları piyasadan kaldırıp insanları yeni araç almaya teşvik etmekmiş ! yani mtv den elde edemediği gelirin kat ve kat fazlasını ötv den elde etmeyi amaçlamak . benzine gelen zamlarla insanın iliğini kuruttukları yetmiyormuş gibi eski araçlara vergiyi arttırarak insanın kemigini de kurutmak... bi bakıma da sınıf ayrımı . parası olan arabaya binsin olmayan yayan gezsin düşüncesi !!!
Gönderen: PassatMk2m - 29 Mart 2012, 10:41:48
amaç eski araçları piyasadan kaldırıp insanları yeni araç almaya teşvik etmekmiş ! yani mtv den elde edemediği gelirin kat ve kat fazlasını ötv den elde etmeyi amaçlamak . benzine gelen zamlarla insanın iliğini kuruttukları yetmiyormuş gibi eski araçlara vergiyi arttırarak insanın kemigini de kurutmak... bi bakıma da sınıf ayrımı . parası olan arabaya binsin olmayan yayan gezsin düşüncesi !!!
:tamamdir
Gönderen: htmetin - 29 Mart 2012, 12:05:09
Durumumuz olsa gider 2015 model araba alırız. Klasik otomobilci değilim ki ben keyfime 20-30 yaşında arabaya bineyim :( mecbu 10-15 yaşında arabalara biniyoruz. İyice göz diktiler garibanın cebinde kalan 3-5 kuruşa.. Her zaman diyorum şimdide tekrarlıyorum. Eskiden herşey daha güzeldi.
Gönderen: Mk1GTI - 29 Mart 2012, 20:54:59
Şemsiyeler acıtmıyor artık fena alıştık bunada şezlong ilave edicez artık :D :D
Gönderen: golfüçyüs - 29 Mart 2012, 22:05:48
"töğbe estağfurullah arkadaşlar siz şimdi gidin iki bereket duası okuyun. böyle şeyleride düşünmeyim büyüklerimiz düşünür bizim yerimize nasıl olsa sakin olun, ne gerek var ses çıkarmaya" yanlış anlaşılmasın bunlar benim sözüm değil he alıntı yaptım