Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: caner4 - 11 Mart 2012, 14:35:36
-
arkadaşlar çok acil yardım . araçta 10 numarayla işaretli olan ikaz lambası çıktı ve büyük olarak STOP yazısı çıktı . hemen durdurdum aracı park haline aldım ama bu nedir ne değildir zararı büyük müdür sayayiye gidecek kadar çalışır mı araç bi de almanca bikaç yazı çıktı küff... gibi almanca bi yazı çıktı tam okuyamadım. yardımcı olursanız sevinirim..
(http://f1203.hizliresim.com/v/c/3f84f.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
aracın suyuna baktınızmı ? ::)
-
su buhar yapmış olabilir ya da su bitmiş olabilir.
-
su bitmiş olabilir bence. bi su ilavesi yapıp tekrar bi basın isterseniz. ikaz vermiş olabilir.
-
sanayiye kadar gidebilir mi peki başka arıza kodları da verdi kaç km gidebilirim en fazla ?
-
kımıldatma bence! Usta getir yada çekici
-
usta getircek kadar büyük bişi mi bu ya kendimiz koysak olmaz mı :(
-
ayrıca nasıl su koycaz saf su mu yarısını su yarısına antifiriz falan mı ?
-
ayrıca nasıl su koycaz saf su mu yarısını su yarısına antifiriz falan mı ?
su seviyesine bak doldur eksikse tekrar kontagı ac bak yine aynı lamba yanıcakmı.. saf su ekle.
-
nekadar doldurcaz ?
-
nekadar doldurcaz ?
su koydugun depda görüceksin zaten max yazan yere kadar doldur. ama eksikse bi bak bakalım suyun seviyesi nerde duruyor
-
çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için..
-
Su depoasunda ''MİN'' diye bir seviye var. Eğer onun altına inmişse su doldur caner. Önce o seviyenin altına inmiş mi ona bak. Bir gelişme var mı şimdilik?
-
valla eve daha yeni geldim hava da karardı bakamadım şimdilik bi gelişme yok yarın bakıcaz işte ustaya sorduk en son serviste yağı tuzu suyu var mı diye var abi kafana takmadan yola çıkabilirsin dedi ama işte durum ortada.
-
İnşallah bir sorun çıkmaz canerim. Nerde kıl-tüy var ikmizi buluyor zati :)
-
benzin de bitti bu arada.. ne ara bitti daha yeni almıştım ya
araba bakıyorum şu an anasını satıyım şu emeğime acımasam satıcam bu borayı ama işte yaptığım emeklere kıyamıyorum.
senin dediğin gibi nerde kıl tüy var bize sarıyor.
-
Bugün benim de ekran kafayı yedi..tüketim değerleri ortalaması 25 litrelere cıktı..apıştım kaldım :) Böyle giderse sonuç belli..tdi yolu göründü bize..gerçi bizde o şans olduktan sonra ondada kıl tüy eksik olmaz :D
-
ben artık markaya falan bakmıyorum arkadaş benzinciye verdiğim para kazandığım paranın iki katı ya az yaksın yeter bundan sonra kriterim o .
-
1,3 multijet dizel bir araba. Hatta paraya kıyıp sıfır alıcaksın. Adamlar 20 kuruşlardan bahsediyorlar şehiriçi.
-
şimdi linea ya baktım resmen kokluyor bu ya . ama boradan inip de ona binemicem galiba içim kaldırmıcak :) ya çok şey mi istiyorum ben az yaksın istiyorum sedan olsun istiyorum bi de mümkünse 130 bg olsun istiyorum :) ama 110 da olur :D
-
Hacı sen de çok şey istiyon ama :D Tüp işi cortladı..Benzin işi zaten meftaydı.. En güzeli şu multijet zımbırtıları..bizi bu hale düşürenler utansın..benzincilere yanaşamaz olduk
-
o multijet zımbırtıları da teneke be kardeşim teneke..
hemde o tenekelere 23-27 milyar arası para istiyorlar. şirket arabası olduğu için gri ve beyaz renklerine hiç bakmadan geçiyorum zaten geriye seçenek kalmıyor en aşağı 25 lira çıkarcan ki temiz bişi alasın o para da bana koyar işte 25 milyar verip de fiat almak. napcam şaşırdım resmen ya arabanın üzerinden inmeyen biriyim ben zırt oraya pırt buraya koklayan bi araç lazım bana.
-
İki arada bir deredeyiz şuan.. Ama bence şuanki dönemde özellikle bu son zamlarla birinci kriterim benimde az yaksın olacak..
-
sen de mi satmayı düşünüyorsun..
-
bu zamlar gelmeye devam ettikçe ve bu kıl-tüy işleri beni bulmaya devam ederse ciddi ciddi düşüneceğim
-
ben düşünüyorum bile..
-
Birinci kriterin yakıt olsun. Habire zam vurup duruyorlar. Ve durumun müsait ise en güzeli 25-30 bin arası sıfır bir araç almak lazım. Ustayla-pastayla uğraşmayacaksın. Teneke meneke ama enazından başımız ağrımaz yakıt-sanayi vs.
-
o paralara sıfır araç yok ki :( napcaamızı şaşırdıkkk yaa .
-
Aynen.. Burda da ikimizden başka kimse yok galiba hiç öneri sunan çıkmadı :)
-
:) pek sıcak bakmıyolar sanırım başka markaya geçmeye :) bende sıcak bakmıyorum ama napalım ülkemizde mecburuz...
-
Biz de marka değiştirmeden yaparız bu işlemi :D
Volkswagen Polo 1.4 TDI 100 Km'de 3.6lt yakıt tüketiyor.
Gerçi hatchback kesinlikle tarzım değildir :) Ama ilerde belki :S
-
:) ben de eski pololardan düşünüyorum 2000 model olanlardan :) ama hb bnm de tarzım değil :)
-
Ayrıca atik bir polo :)
-
bosuna dememısler
Polo büyüksün.. Dıye :)
-
aynı sey benımde basıma geldi.yanlış hatırlamıyorsam termostat kapagı yerınden cıkmıs tum su buhar yapmıs.20-30 lirayamı ne yaptırmıstım ( eski arabamda).ama arabayı yerınden oynatma önemli bi durum motoru kucagına alırsın yoksa.bi usta veya cekici cagır.birde konustuklarınızı okudum da bu zamanda 20 kurus yakan araba yok şehir içinde.ben bu bora'mı almadan önce reno clio almıstım 2005 1.4 benzinli.şehir içi 230 kurus yakıodu tüpte.sanayiden cıkmıyodum akraba gibi olduk tamircimle :) arabayı aldım 2 hafta sonra pistonlar kırıldı.sıfır motor yaptırdım ohh dedim artık tertemiz binicem yok gene olmadı biyerini yaptırıom ertesi gün biyeri arıza veriyodu.en sonunda 7-8 bin tl zararına sattım.sonra bora yı aldım,birdaha da volkswagen den baska araba binmem.9 ay oldum alalı 2 defa sanayiye gittim.bir agır bakımlarını yaptırmak için,iki 15.000 bakımı için..hergünde arabanın tepesindeyim hiç yapmasam 60-70 km yol yapıorum hergün.ALLAHta razı olsun bu arabayı bana satan adamdan..aracımda şehir içi tüpte 270 kurus yakıyor..caner kardeş boşver emegini falan bukadar başını agrıtıyosa sat gec daha fazla masraf etme..volkswagen dende ayrılamıyosan git 1000-2000 lira fazla ver düşük km bora al..haşatını çıkardıysa eski sahibi istedigin kadar masraf et düzelmiyo.yaşadım gördüm neler çektirdi bana o nalet olası clio :)
-
yok haşatını çıkarmamış da ben biraz seçiciyim binen ne kadar temiz diye bayılıyor. ama bi tek bana öyle gelmiyor nedense :(
-
Bence size bir dizel bora lazım benim araç sehir içi son zamlardan sonra bu soğuk havalarda 0,28 - 0,30 Kr yakıyor. Bende satmayı düşünüyorum ama ne alıcam kararsızım :) passat yada yeni kasa jetta olabilir.
-
bence de bana dizel bora lazım :) bnm arabanın kasasını kaldıralım dizel boranın üstüne konduralım ne şiş yansın ne kebab :D
-
bence de bana dizel bora lazım :) bnm arabanın kasasını kaldıralım dizel boranın üstüne konduralım ne şiş yansın ne kebab :D
sorun çözüldümü ?
-
sabah direk işe geldim bişi yapamadım daha ama sorun suyu kalmamış ondanmış şimdi saf su mu ekliyim diye düşünüyorum tamirci normal su ekle gitsn dedi ?
-
sabah direk işe geldim bişi yapamadım daha ama sorun suyu kalmamış ondanmış şimdi saf su mu ekliyim diye düşünüyorum tamirci normal su ekle gitsn dedi ?
su okadar önemli degil ya ekle gitsin saf su ekle normal su ekle fark etmez. sen su seviyesini normale tamamla.
-
erikli su ekle :D
-
:) OLURRR
-
caner yaklaşık 1 ay önce 2000 bora aldım , ilk aldığım zaman da genel bakımlarından emin olmak için bazı bakımlarını yaptırdım işte triger seti filtreler termostat fren balataları felan birde ön takımlardan bir kaç parça değiştirdik 1000 km yaptım herhalde çok şükür bi sorunla karşılaşmadım yada sizin gibi titiz kullanıcı değilim belki ben aracı aldıktan sonra böyle bir form sitesinin olduğunu fark ettim ve çok da bilgiler edindim. bu duruma diğer bir bakış açısıyla bakarsak aracı almadan bu yazılanları okusaydım vazgeçerdim her halde bora almaktan araca binin ce acaba bende de sorunlar çıkacakmı endişesiyle kullanıyorum inan :)
-
ama paylaşımlarının canı gönülden bir çok probleme çözüm bulmak kolay yazılarınız sayesinde . herhalde bir kaç yıllık kullanıcı gibi bilgi edinmişimdir yazılarınız sayesinde ayrıca tşk ederim..
-
:) sitede resmen etiket oldum :) benim kadar kıl sürücü yoktur heralde :) ama bizler yani benim gibi aracını bi makine olarak görmeyen ona cannı emanet eden ve arasında bağ oluşturan insanlar forumumuz gibi değerli bir sitede bunları paylaşıp sizin gibi başka arkadaşlarımızın da faydalanmasına sebeb oluyorsak ne mutlu bize :)
-
bir çok konuda bilgi sahibi oldum inan. aracımı kullanırken daha iyi tanıyarak kullandığımın farkında yım bu da biraz daha iyi bağ kurmama sebep oluyor kullanmak dan zevk alıyorum açıkcası.
-
vw öyledir... kullanması ayrı bi zevktir .. içinde kendini güvende hissedersin. seni yarı yolda bırakmaz ha yaşı itibariyle sorunları çıkabilir ama ısındıktan sonra hiçbir vw 'den korkma canavar olur :)
-
caner arkadaşım aracın hararet yapmış hararet göstergesi de sona vurmuştur zaten bu durumda.aracına normal bir su koy ve doğruca ustaya götür suyu neden boşaltmış baksınlar.inşallah silindir kapak contasına zarar vermemiştir.ama hemen stop ettiysen birşey olmamıştır.zaten olsaydı yağı suya karıştırırdı.yağ çubuğunu çek bakalım köpüklenme var mı?
-
yok yok hemen stop ettim zaten yolda değildim arabayla dışarı çıkcaktık pazar günü garajda yıkadım pakladım tam dışarı çıkardım garajdan tak arıza verdi hemen kaldırım kenarına çektim öyle bıraktım hararet göstergesi de hiç kıpırdamamıştı yerinden saysan 3-5 dakika çalışmadı zaten hemen verince arızayı hemen kaldırıma yanaşıp kapadım aracı biraz da acelem vardı öyle kaldı anca dün halledebildim ama su neden bitmiş onu çözemedik daha götürmedim sanayiye önce şu borçları kapatıyım da götürürüm :) bi zarar vermiş midir sence ?
-
yok yok hemen stop ettim zaten yolda değildim arabayla dışarı çıkcaktık pazar günü garajda yıkadım pakladım tam dışarı çıkardım garajdan tak arıza verdi hemen kaldırım kenarına çektim öyle bıraktım hararet göstergesi de hiç kıpırdamamıştı yerinden saysan 3-5 dakika çalışmadı zaten hemen verince arızayı hemen kaldırıma yanaşıp kapadım aracı biraz da acelem vardı öyle kaldı anca dün halledebildim ama su neden bitmiş onu çözemedik daha götürmedim sanayiye önce şu borçları kapatıyım da götürürüm :) bi zarar vermiş midir sence ?
eğer dediğin gibiyse bir zararı olmamıştır korkmana gerek yok.hararet yükselmemişse birşey olmaz.ama o şekilde sürme arabayı.yolda kalırsın motoru da yersin Allah göstermesin :( kalorifer hortumlarına falan baksınlar.radyatörden de kaçırmış olabilir.sana tavsiyem aracının yağına suyuna her yakıt alışında bakmayı alışkanlık haline getir.eğer bakmış olsaydın en azından suyun azaldığını görüp tamirciye götürürdün.neyse ucuz atlatmışsın.arabanı kullanma bir an önce su kaçağını tespit ettir.Hayırlı günler...
-
teşekkür ederim bilgiler için....
-
arkadaşlar merhaba daha baktıramadım araca bugün baktırcam inş ama tekrar kontrol ediyim dedim kaputu açıp baktım su gene azalmış ama hortumlara falan bakıyorum çatlak patlak bişi yok ayrıca öyle olsa bile kısa sürede suyun bitmesi lazım bu yavaş yavaş bitiyor ayrıca dikkat ettim egzozdan aşırı derecede bir sıvı çıkışı mevcut nerdeyse her parkettiğim yerde arkamda su izleri ve aracın kaldığı yerde ekzozun altında su birikintisiyle karşılaşıyorum ve ekstra olarak da aracın bana göre biraz hırıltısı desibel olarak arttı ve çekiş kaybı var ayrıca yakıt tüketimi de kısmen arttığını düşünüyorum yetmiyormuş gibi bir de benzin/gaz kokusu var parçaları birleştirince bu suyun bitmesinin sebebi bu olabilir mi ayrıca bu hırıltıyı neden yapar bazı boraları görüyorum tıs tıs hiç ses yok ama benim aşağılardan biyerlerden sürekli bi hırıltı geliyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim ....
-
caner yağ durumu nasıl yağ da bi azalma var mı ?
-
valla ona bakmadım bugün götürcem inş ama çok rahatsız edici bir durum.
-
geçmiş olsun caner... inşallah önemli bir sorun yoktur...
-
teşekkür ederim yok sanırım büyük bi sorun ya.. ???
-
su doldurup havasını alman lazm su dolduurp fullsesen degısne yok buhar oldugu ıcın hava yapmıstır devırdaım yapmaz araba
-
sorun çözüldü arkadaşlar plastik bi parça şıp şıp damlatıyomuş o değişti halloldu yani :) teşekkürler bilgiler için...
-
5 numaralı yanan lamba nedir bende o cıktı dün stop edip calıstırınca kayboluyo ??
-
5 numaralı yanan lamba nedir bende o cıktı dün stop edip calıstırınca kayboluyo ??
balatalarınız bitmiş, bitmek üzere ya da balata fişinin kablosu kopmuş