Volkswagen Türkiye
Serbest Forum => İlanlar => Aranıyor => Konuyu başlatan: chemisamet - 10 Mart 2012, 11:13:42
-
Çok yakın bi arkadasım için GOLF 4 arıyoruz ...
Golf 4 te nelere dıkkat etmelıyız hangı modelı dolusudur gıbı sorularımız da var yardım edersenız sevınırım.... :sevgi: :sevgi:
-
En temizinden var ama satamam :)
Manuel alacaksanız şanzumanına özellikle baktırın.
genel olarak her arabada bakılması gereken boya kaporta durumu ve bilgisayara baglamayı unutmayın tabiki.
Fiyat olarak uygun arıyosanız piyasada çok var hep yıpranmış kmsi oynanmış araçlar kimse çiçek gibi Golf ü piyasanın altına vermez.
örn Ben 50 binde aldım 21.750ye 2 sene önce tamamen orjinal 2 parça boyası vardı tüm ağır bakımları yapılmıştı 2 sene boyunca sadece yağını değiştirdim 10 binde bir en ufak sorunu olmadı maşallah arkadaşım 16bine Bora aldı + sunroofu var 200binde komple boyalı 2 parça değişenli 1 yılda 3000 tl masraf yaptı hala bana göre birsürü eksigi var ona regmen araba toplamda 19 a geldi hesabını sen yap en büyük tavsiyem fazla ver alırken temizini orjinalini al.
-
kendin bakabileceklerin;
*öncelikle bir yerden su almış mı, su lekesi kabarması var mı ona bak
*lpg var ise tankın oralarda paslanma var mı ona bak
*yine lpg var ise hem benzinde hem lpgde sürüşünü ayrı ayrı test et, mesela üst devirde benzine geçiyor mu,silkeliyor mu ona bak
*ufak tefek hız tümseklerine gir, frene bas çek yap, lık lık ses geliyor mu ona bak ön takımdan
*otomatik ise bir rampaya çek, biraz dik olsun, aracı d ye al, geri kaçırıyorsa alma ama çok az bir kaçırma yaşından ve motorun sıcaklığına bağlı olarak normal olabilir, akma çoksa uzak dur
*yine otomatikse birazcık üst devir çevir, bir üst vitese geçmeden önce, geçerken silkeliyorsa pek tavsiye etmem.
*sunroofluysa bir kaç kere aç kapa, hem yukarı kaldır, hem geriye doğru aç, tak tuk ses geliyorsa sıkıntısı var, bi yerde açık kalabilir, fiyattan düş.
ustana baktıracakların zaten standart kaporta boya, beyini bilgisayara bağlatma, lifte kaldırma, motor üfleme testi bunlar olur.
-
En temizinden var ama satamam :)
Manuel alacaksanız şanzumanına özellikle baktırın.
genel olarak her arabada bakılması gereken boya kaporta durumu ve bilgisayara baglamayı unutmayın tabiki.
Fiyat olarak uygun arıyosanız piyasada çok var hep yıpranmış kmsi oynanmış araçlar kimse çiçek gibi Golf ü piyasanın altına vermez.
örn Ben 50 binde aldım 21.750ye 2 sene önce tamamen orjinal 2 parça boyası vardı tüm ağır bakımları yapılmıştı 2 sene boyunca sadece yağını değiştirdim 10 binde bir en ufak sorunu olmadı maşallah arkadaşım 16bine Bora aldı + sunroofu var 200binde komple boyalı 2 parça değişenli 1 yılda 3000 tl masraf yaptı hala bana göre birsürü eksigi var ona regmen araba toplamda 19 a geldi hesabını sen yap en büyük tavsiyem fazla ver alırken temizini orjinalini al.
eren kardesım bızde temız olsun ıkı kurus fazla olsun kafasındayız ınsaallah guzel bı tane buluruzkendin bakabileceklerin;
*öncelikle bir yerden su almış mı, su lekesi kabarması var mı ona bak
*lpg var ise tankın oralarda paslanma var mı ona bak
*yine lpg var ise hem benzinde hem lpgde sürüşünü ayrı ayrı test et, mesela üst devirde benzine geçiyor mu,silkeliyor mu ona bak
*ufak tefek hız tümseklerine gir, frene bas çek yap, lık lık ses geliyor mu ona bak ön takımdan
*otomatik ise bir rampaya çek, biraz dik olsun, aracı d ye al, geri kaçırıyorsa alma ama çok az bir kaçırma yaşından ve motorun sıcaklığına bağlı olarak normal olabilir, akma çoksa uzak dur
*yine otomatikse birazcık üst devir çevir, bir üst vitese geçmeden önce, geçerken silkeliyorsa pek tavsiye etmem.
*sunroofluysa bir kaç kere aç kapa, hem yukarı kaldır, hem geriye doğru aç, tak tuk ses geliyorsa sıkıntısı var, bi yerde açık kalabilir, fiyattan düş.
ustana baktıracakların zaten standart kaporta boya, beyini bilgisayara bağlatma, lifte kaldırma, motor üfleme testi bunlar olur.
dedıklerını yazıyorum bugun bı tane bakacaz ogleden sonra tek tek yukarıdakıler kontrol edılecek cook tesekkurler
-
lpg tankının oralarda paslanma olması neye ısarettır tankın yasına mı yoksa su olayına mı :( :(
-
yanlış montajdan su alma olayına,o tank kolay kolay deforme olmaz
-
yanlış montajdan su alma olayına,o tank kolay kolay deforme olmaz
:tamamdir :tamamdir
-
gecen gun pazarda 122 bınde 2004 model grı renk bı golf 4 bulduk lpgsız ıyıce baktık heryerıne temız gorunuyodu 24.500 den 23.500 cektık ama lpg takılacak felan yıne masraf olacak dıye 23 e zorladık olmadı sımdı beklemede ne yapsak alınır mı 23.500 e acaba
-
piyasada temiz golf yok ya temiz olanlarda çok para istiyor. bende baktım bi ara borayı satıp golf almayı düşündüm ama baktığım araçlar çok pahalı 25 isteyen bile var hatta 27 isteyen de var.
-
gecen gun pazarda 122 bınde 2004 model grı renk bı golf 4 bulduk lpgsız ıyıce baktık heryerıne temız gorunuyodu 24.500 den 23.500 cektık ama lpg takılacak felan yıne masraf olacak dıye 23 e zorladık olmadı sımdı beklemede ne yapsak alınır mı 23.500 e acaba
comfort mu pasıfic mi oldugunu belirtmemissin. Eger comfortsa 1dk bekleme al
-
comfort mu pasıfic mi oldugunu belirtmemissin. Eger comfortsa 1dk bekleme al
evet comfort du ama bı yanlıslık oldu golf 5 tı baktıgımız arac... bıde bunların comfortları mı ust pasıfıc mı ????
-
comfort üst tabiki 2001 üstü almanı öneririm 8V 16V olayı var 2003 1,6 highline var onlara bak bence esp hız sabitleme ısıtmalı koltuk bile olanı var 23,000 civarı onlarda
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2003-model-vw-golf-highline-otomatik-vites-71009401/detay
bu ilandaki arabda olan özellikler var :)
-
evet comfort du ama bı yanlıslık oldu golf 5 tı baktıgımız arac... bıde bunların comfortları mı ust pasıfıc mı ????
golf5 te pacific ne geziyor?golf5 primline bile olsa 23500 güzel fiyat
comfort tam olarak pacificten üst değil, pacificin görsel, comfortun konforsal artıları var.pacificte sunroof olabilirken, comfortta olmayabiliyor
-
golf5 te pacific ne geziyor?golf5 primline bile olsa 23500 güzel fiyat
comfort tam olarak pacificten üst değil, pacificin görsel, comfortun konforsal artıları var.pacificte sunroof olabilirken, comfortta olmayabiliyor
yalnız bu fıyata 1500 tl lpg de eklenınce 25 oluyo bızı asıyo sıkıntı oradacomfort üst tabiki 2001 üstü almanı öneririm 8V 16V olayı var 2003 1,6 highline var onlara bak bence esp hız sabitleme ısıtmalı koltuk bile olanı var 23,000 civarı onlarda
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2003-model-vw-golf-highline-otomatik-vites-71009401/detay
yanı 2001 ustlerının hepsı 16v mınasıl anlıcaz bunu??
-
yalnız bu fıyata 1500 tl lpg de eklenınce 25 oluyo bızı asıyo sıkıntı oradayanı 2001 ustlerının hepsı 16v mınasıl anlıcaz bunu??
bulduğunuz araba 5 mi 4 mü o kısımı anlayamadım neyse
2002den itibaren 16v olan da var, 8v da.öncelikle otomatik viteslerin 16v olanı yoktur, bu 16v diyen yalan söyler, otomatikler 8v, isterse 2005 olsun
16v olup olmadığını anlaman için ruhsata bakman yeterli, 105 beygir ise 16v,102 ise 8v
ama 8v 16v meselesine çok takılma derim, öncelikle temiz araba bulmaya bak, 2-3 tane son aday bulursun seçmek zorunda kalırsan o zaman danışılacak bişe, çok mesele değil
-
buldugumuz arac 2004 golf 5 122bın km lpg sız duz vıtes ama 8 mı 16 mı bılmıyorum yanı sımdı gorsem anlarım >:D
cook sagol
-
golf 5 te sadece fsi ler 16 valf, onlar da 115 beygir
fsi olmayan 1.6 golf 5 lerin hepsi 8 valf
-
comfort üst tabiki 2001 üstü almanı öneririm 8V 16V olayı var 2003 1,6 highline var onlara bak bence esp hız sabitleme ısıtmalı koltuk bile olanı var 23,000 civarı onlarda
8v nesini gördün. 8v alt devirlerde 16v göre daha seridir bu yuzden otomatıklerde 8v tercıh edilmistir. 8 v 16v gore daha saglam ve sorunsuzdur. 16v uretimi kısa surmustur ama 8v golf 5 bile mevcuttur(bilmiyorum golf 6 da 8v kullanılmısmıdır)
-
8v nesini gördün. 8v alt devirlerde 16v göre daha seridir bu yuzden otomatıklerde 8v tercıh edilmistir. 8 v 16v gore daha saglam ve sorunsuzdur. 16v uretimi kısa surmustur ama 8v golf 5 bile mevcuttur(bilmiyorum golf 6 da 8v kullanılmısmıdır)
aynı motor passat var 1.6 bizde onun üst devirleri golfden daha seri aynı surat de 120 de kalkardekn ayırabiliyo beni rahatlıkla ve bunu bilmiyorum sadece duyduguma göre söylüyorum yanlışssa düzeltin lütfen 8 v 16 v ye göre yakıtda biraz daha fazlaymış ben bunu ölçmedim net bi bilgim yok.
-
b5.5 passattaki 1.6 motorlar da 8valftir,sonraki kasai 1.6 passatlar ise 115 beygirdir, ama fsi motordur, yani klasik 16v 8v karşılaştırması yapılmaz
-
2004 model b5.5 mi oluyo öyleyse benim aracı nasıl ayırıyodu kasası da daha agır?
-
evet b5.5 oluyor, pilotaja bağlı, 2 aracın kondisyonuna ve de şanzumanına bağlı,bunun yanında senin aracın çok iyi kondisyonda olmayabilir, ekstradan senin aracında ağırlıklar olabilir(ki vardı diye hatırlıyorum lpg, bas gibi), baskı balatanın durumundan olabilir.o yüzden denk güçlerde ve yaşı olan 2 araç yürütülürken fabrika verilerine aldanmamak lazım.benim audi a4 1.6 üstelik otomatik vitesti ama 130dan sonra tdci focus arayı kapatamıyordu, 11 yaşında araba.
-
evet b5.5 oluyor, pilotaja bağlı, 2 aracın kondisyonuna ve de şanzumanına bağlı,bunun yanında senin aracın çok iyi kondisyonda olmayabilir, ekstradan senin aracında ağırlıklar olabilir(ki vardı diye hatırlıyorum lpg, bas gibi), baskı balatanın durumundan olabilir.o yüzden denk güçlerde ve yaşı olan 2 araç yürütülürken fabrika verilerine aldanmamak lazım.benim audi a4 1.6 üstelik otomatik vitesti ama 130dan sonra tdci focus arayı kapatamıyordu, 11 yaşında araba.
Evet abi agırlık farkı var ondan kaybettim hep depolar dolu herzama bas anfi ıvır zıvır bide şimdi aklıma geldi passatda nono shayzer mı öle bişi dediler tam adını bilmıyorum ondan takılmıştı ankara fm tuningde kn filitre bide.
-
nano charger bir şeye yaramıyor,eletronik pedallarda çeyrek gaz yapıyorsan yarım gaz yapıyormuş gibi komut yolluyor hepsi bu, tabi ki pedalın altında yumurta varmış gibi basan halkımız aynı şekilde gaza basıp araba daha çok kudurunca sanıyor ki hp olarak artış var.yani senin basmadığın gazı o basmış gibi komut yolluyor, kısacası dip gazda bir yararı yok.ama sürekli temiz tutulan bi k&n candır, benim audide de vardı, tavsiye ederim.katkısı hp olarak değil,genel banttaki rahatlama olarak bakıldığında faydalı bir ürün
bir de ağır araba diyip geçmeyin, ağır arabaların yüksek süratte oluşturduğu momentum daha fazla olacağından kalkışta aynada gördüğünüz araç 100 metre sonra yanınızdan fışt diye geçip size şakalar yapabilir. :) ama önce totonun kalkması lazım :) mesela genelde 1.2 1.4 atmosferik araç kullanıcılarından hep duyarsınız, çok seri araba, fare gibi falan diye, ama önce kalkarken bir burnunu atar, sonra o burun 10 metrede frene basmışsın gibi yere iner ;)
-
çok açıklayıcı oldu bilgilendirme için teşşekür ederim :)
-
ne demek :tamamdir
-
aynı motor passat var 1.6 bizde onun üst devirleri golfden daha seri aynı surat de 120 de kalkardekn ayırabiliyo beni rahatlıkla ve bunu bilmiyorum sadece duyduguma göre söylüyorum yanlışssa düzeltin lütfen 8 v 16 v ye göre yakıtda biraz daha fazlaymış ben bunu ölçmedim net bi bilgim yok.
yakıt konusunda aralarında fazla bir fark yokmus dıye biliyorum. 100 kmde 2tl falanmıs
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2003-comfortline-16v-sunroof-lpg-hatasiz-115km-77995218/detay/
arkadasım benım aracım 26 bini gördü
masraf yapmak ıstemıyorsan 2001 model ıcın 23 ü gozden cıkmanız lazım
hayırlısı olsun
-
yakıt konusunda aralarında fazla bir fark yokmus dıye biliyorum. 100 kmde 2tl falanmıs
<
bu konuda cok arastırma yaptım yaptım ve netıcede sunu ogrendım 8v ler kalkıslarda seri yakıt tuketımı 16v gore daha fazla
16valf ler kalkıslarda cok hantal ama ust devırlerde muthıs bır zevkı var daha dun aksam aracımla 3000 devırde gıderken gaza bıraz yuklenınce yanımdakıler noluyo fln bı baktı boyle koltuga yapıstılar dıyemem ama serı bır sekılde hızlandı ki bu dedıgım lpg de oluyor yanı bır anda muthıs hızlanıyor bence arac alırken 16 valf olmasına dıkkat edın ben pasific donanımı sadece şu 16v olması ve koyu grı rengı olması sebebı ıle sevıyorum
-
cevap yazan herkese tesekkurler arkadaslar... cok acıklayıcı anlatımlar geldı...
bırsey takıldı kafama golf 5 lerde 16 v ların hepsı fsı motor mu bıldıgım kadarıyla fsı motorlara lpg uyum saglamıyo bu yuzden golf 5 olacaksa lpg ıcın 8 v alınacak ama golf 4 olacaksa 16 v olmasına dıkkat edılecek yanlıs mıyım??
-
cevap yazan herkese tesekkurler arkadaslar... cok acıklayıcı anlatımlar geldı...
bırsey takıldı kafama golf 5 lerde 16 v ların hepsı fsı motor mu bıldıgım kadarıyla fsı motorlara lpg uyum saglamıyo bu yuzden golf 5 olacaksa lpg ıcın 8 v alınacak ama golf 4 olacaksa 16 v olmasına dıkkat edılecek yanlıs mıyım??
bence valf işini takıntı yapma temiz olsun yeter
-
bence 16 valf olması onemlı
kullanana kadar onemsemıyordum ama gercekten yakıtta çekişte ve ust devırlerde hıssetırıyor
-
golf 5 te 16v saçeneği sadece fsi da var
ya 16v tabiki daha iyi, ama önce temiz bulmaya bak, erkek kız farketmez sağlıklı olsun da meselesi gibi, 8-16 farketmez sağlıklı olsun
-
eyvallah dostlar coook sagolun...
hala guncelız
-
eyvallah dostlar coook sagolun...
hala guncelız
http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/golf4-8-valf-mi-iyi-16-valf-mi-t26218.0.html
buradan devam edebilirsın
-
Tek kapı golf 4 düşünürmüsün ;D ;D ;D ;D
-
hacım 1.8 20 valf mı ??