Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: scarden - 06 Mart 2012, 08:56:39

Başlık: Sağ aynanın Sol aynayla birlikte çalışması Sağ elektirkli ayna sorunu Yardım!!!
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 08:56:39
arkadaşlar elektrikli yan aynalara durduk yerde bişey oldu sol aynayı elktronik kumandasından ayarlayabiliyorum ama sağ aynayla beraber haraket ediyo ikiside aynı anda ayarlanıyor sağ aynanın butonuna bastığımda sağ ayna ayarlanmıyor bu sorun neden kaynaklanır
Başlık: Ynt: Sağ aynanın Sol aynayla birlikte çalışması Sağ elektirkli ayna sorunu Yardım!!!
Gönderen: umut_mk4 - 06 Mart 2012, 08:58:38
yanlıs hatırlamıyorsam o arabanın ozelligi olsa gerek benimki de öyle ;)
Başlık: Ynt: Sağ aynanın Sol aynayla birlikte çalışması Sağ elektirkli ayna sorunu Yardım!!!
Gönderen: ab57 - 06 Mart 2012, 09:38:47
benim arabada da aynı şey olduğuna göre bu bir sorun değil özellik olsa gerek.. tek hareketle 2 ayna kumanda etmek gibi bir şey..
Gönderen: barut - 06 Mart 2012, 09:40:30
iki aynanın açıları farklı iken nasıl birlikte ayarlanırki ? :D
Gönderen: ab57 - 06 Mart 2012, 09:46:12
diğer arkadaşlarda durum nedir acaba.. yoksa bu bir bozukluk mudur?  ::)
Gönderen: jackhal - 06 Mart 2012, 09:49:49
hepinizin aracında arıza olma ihtimali daha yüksek gibi geldi bana... ;D ;D ;D ;D
Gönderen: salih18200 - 06 Mart 2012, 10:15:31
Aynı sorun bendede var 2'si aynı anda hareket ediyo, bence bu bir problem 2 sini aynı anda ayarlamak imkansız zaten..
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 10:27:19
arkadaşlar tamam özellik bende öyle düşünüyorum ama iki tane buton var R ve L L  yanı sol ayna dayken ikiside kumanda ediliyo sağ ve sol aynı anda yukarı aşağı sağa sola ama R ye aldığımda yani sadece sağ ayna kımıldamıyor sağa sola yukarı aşağı kımıldamıyor 1 ay öncesine kadar sağ aynayı diğerinden bağımsız kontrol edebiliyordum...
Gönderen: bennecyim - 06 Mart 2012, 11:40:29
Bu bir sorun değil sol u ayarladığınızda sağda aynı anda hareket eder. Sağ ı tek başına ayarlayabilirsiniz.
siz kendinize göre önce solu sonra sağı ayrlayın. ve sizden uzun veya kısa birini bindirin araca ve solu kendine göre ayarlamasını isteyin. solu ayarladığında sağ ayna da otomatik olarak o kişiye göre ayarlanacaktır.
Gönderen: Frequency - 06 Mart 2012, 11:59:05
Ayna joystiğinde L+R ve R varsa bu durum normal, L+R pozisyonundayken sağ aynayı ayarlayın, sonra L pozisyonuna alıp, sadece sol aynayı ayarlayabilirsiniz, ama joystiğiniz L ve R ayrıysa arıza olabilir.
Gönderen: umut_mk4 - 06 Mart 2012, 12:05:10
arkadaslar ilk once solu ayarlayın sonrada sagı. Ozaman problem olmaz :)
Gönderen: ahmetoymaci - 06 Mart 2012, 12:41:23
Bende böyle bişey yok istediğim zaman SAĞ aynayı istediğim zamanda SOL aynayı ayarlıyorum, hiç birlikte hareket ettikleri olmadı  aynalara haddini bildirin derim :t
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 13:32:43
ya işte sıkıntıda o sağ taraftakini ayrı olarak ayarlayamıyorum R tusuna basıyorum sağa sola yon tuşlarına basıyorum gram oynamıyo ama L tuşuna bastığımda bu sefer ikiside çalışıyo ikisinin çalışması normal zaten özelliği o ama ben normalde sol tuşa bastığımda sadece sol aynayı ayarlayabiliyordum artık olmuyor arızanın nedeni nedir
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 13:36:34
Bu bir sorun değil sol u ayarladığınızda sağda aynı anda hareket eder. Sağ ı tek başına ayarlayabilirsiniz.
siz kendinize göre önce solu sonra sağı ayrlayın. ve sizden uzun veya kısa birini bindirin araca ve solu kendine göre ayarlamasını isteyin. solu ayarladığında sağ ayna da otomatik olarak o kişiye göre ayarlanacaktır.
tamam böleydi zaten üstadım solu ayarlarken sağ otomatik aynı yönlerde o da ayarlanıyodu şuanda ayarlanıyor ikisi aynı anda haraket ediyor ama sağ artık tek başına ayarlanmıyor öncden ayarlanıyodu ama sorun neyden kaynaklanıyordur
Gönderen: jackhal - 06 Mart 2012, 14:04:41
arıza var arkadaşım. Ben her ikisini de birbirinden bağımsız olarak ayarlıyorum. Yok sağ'ı ayarlayınca sol otomatik ayarların olayı falan yok. Mantıklı da değil zaten. Bir kere açı farkı var. Sağa göre sol ya da sola göre sağ ayarlanması gibi bir mantık olamaz gibi geliyor bana..
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 14:07:15
o zman herkezinki arızalı :D bi anormallik olduğu belli zaten çnkü sağı tek başına ayarlıyamıyorum illa solla beraber ayarlancak acaba kim anlar bu işten
Gönderen: aykuttuncer - 06 Mart 2012, 14:10:44
kararsızlığa son nokta arkadaşlar o vw orjınal ozellıgıdır her vw vardır 2000 yılından sonrakıler dıye bılıyorum yenı modellerde yol bılgısayarından o ayar ıptal edılebılıyor devreye sokulabılıyor. :) sakin olun sıkıntı yok
Gönderen: jackhal - 06 Mart 2012, 14:18:46
benimki devre dışı bırakılmış o zaman :))  :D :D
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 14:20:24
kararsızlığa son nokta arkadaşlar o vw orjınal ozellıgıdır her vw vardır 2000 yılından sonrakıler dıye bılıyorum yenı modellerde yol bılgısayarından o ayar ıptal edılebılıyor devreye sokulabılıyor. :) sakin olun sıkıntı yok
ya tamam dostum bu sağ ayna bağımsız kontrole edilebilirken durduk yere neden kontrol edilemiyor suan sadece solu ayarlarken kontrol edebiliyorum önceden sağ butona bastıgımda sadece onu ayarlayabılıyordum
Gönderen: m1s1r - 06 Mart 2012, 14:34:30
sol aynayı ayarlarken hem sol hem sağ ayarlanıyor. Sağ alınca sadece sağ ayarlanıyor. Bu biraz saçma geliyor ama ikisininde ayrı ayrı ayarlanması gerekmezmi? Önceden öyleydi sanki ama emin değilim.

Sende sağ ayarlanmıyorsa arıza olabilir.
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 14:41:31
sol aynayı ayarlarken hem sol hem sağ ayarlanıyor. Sağ alınca sadece sağ ayarlanıyor. Bu biraz saçma geliyor ama ikisininde ayrı ayrı ayarlanması gerekmezmi? Önceden öyleydi sanki ama emin değilim.

Sende sağ ayarlanmıyorsa arıza olabilir.
işte bende de senin dedidiğin gibiydi şuan sağ ayarlanmıyor sola alınca ikisi ayarlanıyor
Gönderen: jackhal - 06 Mart 2012, 14:50:25
şase falan olabilir mi ki?
Gönderen: bennecyim - 06 Mart 2012, 15:13:17
tamam böleydi zaten üstadım solu ayarlarken sağ otomatik aynı yönlerde o da ayarlanıyodu şuanda ayarlanıyor ikisi aynı anda haraket ediyor ama sağ artık tek başına ayarlanmıyor öncden ayarlanıyodu ama sorun neyden kaynaklanıyordur
ayna kumandanda problem olabilir. başka bi fikrim yok. joystik solda takılı kalmış olabilir. çevirsen dahi kendi dönse dahi alt kısım hareket etmiyor olabilir.
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 16:05:37
benim araçta joyistik yok yön tuşları var sadece anlamadım en sonunda kırcam aynayı ayar ediyo beni ya arabada böle durduk yere bişey olunca deliriyoru >:(
Gönderen: ferhattasdemir - 06 Mart 2012, 17:31:18
solda iken ikisinin birden ayarlanması aracın özelliği ama tek başına sağ da ayarlanması lazım. ki önceden çalışıyordu diyorsunuz zaten. sizin düğmede bir sorun var. bennecyim arkadaş söylemiş düğme içinde tırnak kırıklığı filan varsa sağa geçmiyor olabilir. ikisinin birlikte hareket etmesinden hareketle motorunda ve elektriğinde bir sorun yok tek başına hareket etmemesinden devam edersek garanti joystik düğmeniz bozuk bence....
Gönderen: metalteo - 06 Mart 2012, 18:18:43
Benim aynalar birbirinden bağımsız ayar yapılıyor.  :tamamdir

Birlik de hareket ettiğini görmedim hiç yada ben dikkat etmedim  :D

Gönderen: mgg - 06 Mart 2012, 19:34:15
benımkıde soldayken ıkısını ayarlıo.sonra sag tarafı tek kontrol edebılıorum.
Gönderen: DenQ - 06 Mart 2012, 19:51:45
şase falan değil aynalarınız düzgün çalışıyor. bu bir özellik.
Gönderen: metalteo - 06 Mart 2012, 20:26:35
şase falan değil aynalarınız düzgün çalışıyor. bu bir özellik.

yarın bakayim merak ettim bende şimdi
Gönderen: scarden - 06 Mart 2012, 20:31:58
hafta sonu sökücem pazlotu bakıcam belki tuşta bi sıkıntı vardır sokettinde bişey vardır benm arac comfortline lar gibi joyistikli değil yuvarlak yön tuşlu önceden sağa aldığımda ayarlıyodum sadece sağ tarafı  :-\
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 01:27:54
yarın bakayim merak ettim bende şimdi

bak bak seninki de öyledir. hepsi öyle. daha önce arkadaşın birisi anlatmış olayı ama sanırım kimse dikkatlice okumamış. şöyle oluyor. koltuğa oturdunuz ve kendinize göre ayna ayarı yapmak istiyorsunuz. aldınız sola ayar yapmak için ikisi birden hareket eder aldırmayın bunun nedenini birazdan söyleyeceğim. solu kendinize göre ayarlayın. şimdi sıra sağda. sağa alıp onu da kendinize göre ayarladınız. ok. şimdi ise gelelim ikisinin birden hareket etmesi meselesine. dikkat!!! diyelim ki bu sefer siz değil sizden daha uzun olan kardeşiniz geçti direksiyona. malum o da aynaları kendine göre ayarlamak isteyecek. daha yüksek oturma pozisyonunda olduğu için yukarı kaldırmak isteyecek koltuğu daha geriye çektiği için dışarı doğru açmak isteyecek değil mi? işte bu özellik sayesinde o da kendine göre ayar yapmak istediğinde sadece solu ayarlarken sağ da ona göre düzelecektir. yüksek oturduğu için solu yukarı kaldırmak isteyecek sağ ayna da kalkacak solu biraz dışarı açmak isteyecek sağ ayna da aynı şekilde dışarı doğru açılacak. 2 aynayla ayrı ayrı uğraşmak yerine tek seferde ikisi birden ayarlanıyor. sonra siz kendiniz tekrar direksiyona geçtiğinizde yine iki kez ayar yapmak yerine sadece solu kendinize göre ayarlayacaksınız sonra bi bakacaksınız o da ne sağ da ayarlanmış. prensip bu. 1 taşla iki kuş. bence gayet mantıklı bir sistem. kutluyorum vw i
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 01:30:49
hafta sonu sökücem pazlotu bakıcam belki tuşta bi sıkıntı vardır sokettinde bişey vardır benm arac comfortline lar gibi joyistikli değil yuvarlak yön tuşlu önceden sağa aldığımda ayarlıyodum sadece sağ tarafı  :-\

o zaman sorun yön tuşlarında değil sağa sola geçiş yaptığınız düğme ne ise onda işte
Gönderen: ozkan golf4 - 07 Mart 2012, 02:15:39
bende de bazen yağmur yağdığında veya arabayı yıkayınca ikisinin birbirine karışması veya bazı yönlere doğru dönmemesi problemi oluyor. su gelince kısa devre falan yapıyor olmalı. aynanın dönen yerlerine ve ayna kenarlarından içeriye wd40 sıkınca düzeliyor bu durum. veya güneş açıp kurutunca. demekki kısa devre oluyor hakkaten. bence çoğumuzda bu sebepten oluyor. aynayı açıp şase yapmaması için kalıcı bi çözüm yapmalı. yada kafaya çok takmamalı.
Gönderen: m1s1r - 07 Mart 2012, 06:49:47
wd40 nedir?

buldum :) http://www.hepsiburada.com/Liste/wd40-cok-amacli-hizli-yaglayici-pas-sokucu-sprey-400-ml-040110/productDetails.aspx?productId=otev040110&categoryId=20035757&SKU=OTEV040110
Gönderen: ogretmen_ankara - 07 Mart 2012, 09:40:12
Bende de 2001 comf. var. sola aldığımda hem sol hem de sağ ayarlanıyor...kontrolü sağa aldığımda sadece sağ ayarlanıyor. normal bir durum. kitapçığında da böyle okumuştum.

Kitapçıkta kontroller 3 bölümünde sayfa 65...Aynen şöyle diyor,
Senkronize ayna ayarı, her iki ayna sadece sol ayna ayarlanarak aynı anda ayarlanabilir...
Gönderen: scarden - 07 Mart 2012, 09:43:53
evet şu sonucu çıkartıyoruz bu özellik vw nin donanım konusunda ne kadar başarılı olduğunun göstergesi ama gel gelelimki bu ayna sıkıntısını benim çektiğim konunun dışındada çeşitli konularda sıkıntı çekenler var herkez sıkıntısını ve çözüm yolunu yazarsa sıkıntılı olan arkadaşların en azından bi fikri olacaktır wd-40 fikrini deniyeceğim bunu öneren arkadaşlarada teşekkür ediyorum
Gönderen: scarden - 07 Mart 2012, 09:45:45
Bende de 2001 comf. var. sola aldığımda hem sol hem de sağ ayarlanıyor...kontrolü sağa aldığımda sadece sağ ayarlanıyor. normal bir durum. kitapçığında da böyle okumuştum.
zaten normal bu ama böyle olması gerekiyor ben sağa aldığımda hiçbir ayarlama yapamıyorum bazı arkadaşlar sola aldığında ikisininde aynı anda ayarlanmadığını söyluyorlar ve benım sağa aldığımda çalışmaması 2 haftadan beri olan bı durum
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 10:18:40
arkadaşım yukarda da söyledim senin wd40 ile bi işin yok çünkü senin sağ aynan sola aldığında hareket ediyormuş. senin problem düğmede. o arkadaşın ki ise hiçbir şekilde oynamıyormuş ıslanınca.
Gönderen: jackhal - 07 Mart 2012, 12:04:53
arkadaşım yukarda da söyledim senin wd40 ile bi işin yok çünkü senin sağ aynan sola aldığında hareket ediyormuş. senin problem düğmede. o arkadaşın ki ise hiçbir şekilde oynamıyormuş ıslanınca.

:tamamdir
Gönderen: scarden - 07 Mart 2012, 12:37:21
Gönderen: TEYOLOGY - 07 Mart 2012, 12:48:36

okumuyoruz maalesef. Eren 4-5 kez yazmak zorunda kalmış. benim sağ ayna sağa aldığımda hiç çalışmıyor diye. sol aynada ikisi birlikte hareket ediyor diye. mantık gayet basit değil mi? solda ikisi birlikte hareket ediyorsa motor ve yön kumandalarında sorun var. sadece sağa geçiş butonu işlev görmüyor diye. wd40 ile ne alaka değil mi?

valla seni tebrik ederim Ferhat. sabırlı davranıp okuduğun ve mantıklı davranıp uygun çözüm önerisi sunduğun için. fikir yürüteceksek yapılan diğer yorumları da okumalı.
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 13:01:40
okumuyoruz maalesef. Eren 4-5 kez yazmak zorunda kalmış. benim sağ ayna sağa aldığımda hiç çalışmıyor diye. sol aynada ikisi birlikte hareket ediyor diye. mantık gayet basit değil mi? solda ikisi birlikte hareket ediyorsa motor ve yön kumandalarında sorun var. sadece sağa geçiş butonu işlev görmüyor diye. wd40 ile ne alaka değil mi?

valla seni tebrik ederim Ferhat. sabırlı davranıp okuduğun ve mantıklı davranıp uygun çözüm önerisi sunduğun için. fikir yürüteceksek yapılan diğer yorumları da okumalı.
aynen öyle hocam ya ben bi konuya yorum yazmadan önce baştan aşağı okuyorum kim ne yazmış ne gibi çözüm önerisi sunmuş işi görülmüş mü görülmemiş mi diye. benim kurduğum mantığa göre bir cevap yazılmamışsa yazıyorum zaten önerildiyse sadece aynen diyorum konuyu takip etmek için. vatandaş yazmış benimki ıslanınca çalışmıyor karışıyor diye eren arkadaş atlamış bende wd40 kullanayım diye. ama bi düşün seninki ıslanınca değil ki normalde çalışmıyor. bide zaten sola alınca çalışıyor ne gerek var wd40 a bilmem neye. benden önce rene eren kardeşim de söylemiş aynı şeyi senin yön değiştirme düğmende sorun var diye hiç kulak asılmamış. mantıklı düşünüce zaten sorun kendini belli ediyor. eren kardeş demişki solda ikiside hareket ediyor sağa alınca tek başına çalışmıyor diye 3 sayfa olmuş herkes hala o aracın özelliği diyor. onu herkes biliyorda adam ısrarla benim sağ çalışmıyor dediği halde acayip şeyler söyleniyor
Gönderen: scarden - 07 Mart 2012, 13:24:24
aynen öyle hocam ya ben bi konuya yorum yazmadan önce baştan aşağı okuyorum kim ne yazmış ne gibi çözüm önerisi sunmuş işi görülmüş mü görülmemiş mi diye. benim kurduğum mantığa göre bir cevap yazılmamışsa yazıyorum zaten önerildiyse sadece aynen diyorum konuyu takip etmek için. vatandaş yazmış benimki ıslanınca çalışmıyor karışıyor diye eren arkadaş atlamış bende wd40 kullanayım diye. ama bi düşün seninki ıslanınca değil ki normalde çalışmıyor. bide zaten sola alınca çalışıyor ne gerek var wd40 a bilmem neye. benden önce rene eren kardeşim de söylemiş aynı şeyi senin yön değiştirme düğmende sorun var diye hiç kulak asılmamış. mantıklı düşünüce zaten sorun kendini belli ediyor. eren kardeş demişki solda ikiside hareket ediyor sağa alınca tek başına çalışmıyor diye 3 sayfa olmuş herkes hala o aracın özelliği diyor. onu herkes biliyorda adam ısrarla benim sağ çalışmıyor dediği halde acayip şeyler söyleniyor
Arkadaşlar öneride bulunan arkadaşların her önerisini saygıyla karşılıyorum ben 5 defa 6 defa yazmaktan şikayetçi değilim olabilir herkez sizin okuma  kapasitenizdede olmayabilir hem 4wd fikrini veren arkadasın yazısından önce ben tuşta sorun olabiliceğini dile getirdim ve pazlotları söküp tuş soketine bakmam gerekiyor die de açıkladım o arkadaşta başına gelen aynı konuda ama farkli bı sıkıntısını çözme yöntemini dile getirmiş benim bu konuya ferhat arkadaşın tabiriyle atlmamada bakın şöyle olmuş  '''evet şu sonucu çıkartıyoruz bu özellik vw nin donanım konusunda ne kadar başarılı olduğunun göstergesi ama gel gelelimki bu ayna sıkıntısını benim çektiğim konunun dışındada çeşitli konularda sıkıntı çekenler var herkez sıkıntısını ve çözüm yolunu yazarsa sıkıntılı olan arkadaşların en azından bi fikri olacaktır wd-40 fikrini deniyeceğim bunu öneren arkadaşlarada teşekkür ediyorum'''  bence kişisel değilde birbirimize yardımcı olacak şekilde düşünelim araçlarımızla ilgili sorunları  :saygılar
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 16:08:27
hah sorun tam orda işte. tamam o arkadaşın sıkıntısı başka görünüyor o da kendi problemi ile ilgili çözümünü yazmış normaldir hatta konu başlığı aynı sayılır. o çözümünde işe yarayacağı kişiler elbet olacaktır. senin o yorumdan sonra wd40 deneyeceğim demen benim acayibime gitti çünkü senin problemin öyle birşey değildi. ondan önce de iki kere senin problemin tuşlardan olduğu söylendiği için acaba oraları tam okumadan mı ona cevap yazdın diye sitem ettim. yoksa elbette paylaşılan en küçük birşey bile bizim işimize yaramasa bile bir başkasının işine yarayabilir... umarım en kısa sürede çözersin problemini. ama önceliğin o sağ sol geçişini yaptığın tuşda olsun :)
Gönderen: scarden - 07 Mart 2012, 16:20:09
 :tamamdir ferhat kardeş adresini ver sana çiçek göndereceğim teşekürlerimi sunmak için yeterki sen sitem etme :sevgi:
Gönderen: caner4 - 07 Mart 2012, 16:22:51
bende de aynı sorun var . daha önce ayrı ayrı kontrol edebiliyordum fakat sağ tarafı tek başına kontrol edebiliyorum ama sola getirince sağ da oynuyo yerinden ya bu hep vardı ben yeni farkettim ya da eskiden beri öyleydi .
Gönderen: freman58 - 07 Mart 2012, 16:24:18
iyi günler bende 2000 model polo classic comfotline var araçta ki elektirikli aynaların joistik kırlıdı bunun değişmesi gerekiyor ben elazığdayım nernden bulabilirm yada karggo ili bilabileceğim yerler var mı
Gönderen: ogretmen_ankara - 07 Mart 2012, 16:43:07
Arkadaşlar, inanmıcaksınız ama  kullanma klavuzunda  onuda düşünmüşler:)  aynen aktarıyorum;
Herhangi bir nedenle elektrik sistemi bozulursa aynaların kenarına el ile basılarak manuel ayarlama da yapılabilir...
olayı bu kadar büyütmeye, anlaşmazlığa düşmeye gerek yok yani...Sorun her türlü hallolur
Gönderen: OffLineR - 07 Mart 2012, 16:51:52
Arkadaşlar
Sağ tek ayarlanır
Sol her ikisini de ayarlar.

Nedeni:
Park ederken SOL'u seçip aşağıya indirirseniz her ikisi de iner ve kolaylıkla kaldırım vb. yerleri görürsünüz.
Parktan sonra da yukarıya kaldırırsınız, her ikisi de aynı noktaya geri gelir.

Eğer hafızalı koltuklarımız olsaydı, komple hafıza paketi de araçlarımızda olacaktı.

Bu durumda 3 kullanıcıya kadar farklı koltuk ve ayna açılarını sistem sakladığı gibi, geri vitese taktığınızda da her iki ayna da geri vites konumuna(sizin berlileyeyeceğiniz kaldırım görme moduna) otomatik gelecekti.

Hadi öptüm çok :)
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 18:19:39
:tamamdir ferhat kardeş adresini ver sana çiçek göndereceğim teşekürlerimi sunmak için yeterki sen sitem etme :sevgi:

:)

bende de aynı sorun var . daha önce ayrı ayrı kontrol edebiliyordum fakat sağ tarafı tek başına kontrol edebiliyorum ama sola getirince sağ da oynuyo yerinden ya bu hep vardı ben yeni farkettim ya da eskiden beri öyleydi .

seninki de hep öyleydi kardeşim sen yeni farkettin. sen de okumadın herhalde baştan beri. aracın özelliği o. ikisi de oynuyor mu ohh çok şükür sorun yok. kafan rahat olsun. asıl ikisi ayrı ayrı ayarlanıyor diyenlerin ki bozuk

iyi günler bende 2000 model polo classic comfotline var araçta ki elektirikli aynaların joistik kırlıdı bunun değişmesi gerekiyor ben elazığdayım nernden bulabilirm yada karggo ili bilabileceğim yerler var mı

google da arat "polo classic ayna ayar düğmesi" diye çıkıyor karşına birkaç site

Arkadaşlar, inanmıcaksınız ama  kullanma klavuzunda  onuda düşünmüşler:)  aynen aktarıyorum;
Herhangi bir nedenle elektrik sistemi bozulursa aynaların kenarına el ile basılarak manuel ayarlama da yapılabilir...
olayı bu kadar büyütmeye, anlaşmazlığa düşmeye gerek yok yani...Sorun her türlü hallolur

aynen bende görmüştüm aracı ilk aldığımda forumdan kitapçığı indirip göz atarken.

Arkadaşlar
Sağ tek ayarlanır
Sol her ikisini de ayarlar.

Nedeni:
Park ederken SOL'u seçip aşağıya indirirseniz her ikisi de iner ve kolaylıkla kaldırım vb. yerleri görürsünüz.
Parktan sonra da yukarıya kaldırırsınız, her ikisi de aynı noktaya geri gelir.

Eğer hafızalı koltuklarımız olsaydı, komple hafıza paketi de araçlarımızda olacaktı.

Bu durumda 3 kullanıcıya kadar farklı koltuk ve ayna açılarını sistem sakladığı gibi, geri vitese taktığınızda da her iki ayna da geri vites konumuna(sizin berlileyeyeceğiniz kaldırım görme moduna) otomatik gelecekti.

Hadi öptüm çok :)

koray kardeşim nerelerdesin ya özlettin kendini. gel de aydınlat şu kardeşlerini böyle sık sık :)
Gönderen: OffLineR - 08 Mart 2012, 09:06:17
 :sevgi:
Gönderen: ferhattasdemir - 08 Mart 2012, 09:44:23
:sevgi:

bu arada koray kardeşim bu konuyla pek alakası yok ama benim önümüzdeki hafta istanbula gelme durumum var. seninle iletişime geçsek şu benim yazılım yükleme işini halledebilirmiyiz. yani kumandadan cam açma kapama, tek kapı açılması, belli hızı geçince kapıların kilitlenmesi anahtarı çıkarınca tekrar açılması, emniyet kemeri uyarısı, dilin ingilizce olması vs vs...
Gönderen: ferhattasdemir - 08 Mart 2012, 09:45:08
seni bulmuşken kaçırmadan bi sorayım istedim :)
Gönderen: OffLineR - 08 Mart 2012, 10:09:01
Gelince konuşuruz.
Kumandadan cam açma-kapama olmaz ama diğerlerini hallederiz.
Gönderen: jackhal - 08 Mart 2012, 12:02:35
beni de götüüüüüür ya sen de gittttmeeeeeee. Nasıl yapıldığını öğren de geleyim benimkini de sen hallet ferhat.. :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi:
Gönderen: ferhattasdemir - 08 Mart 2012, 12:39:31
Gelince konuşuruz.
Kumandadan cam açma-kapama olmaz ama diğerlerini hallederiz.

hmm tamam. cam ama-kapama neden olmuyor ki? neyse bi geleyim de görüşürüz inşallah.

beni de götüüüüüür ya sen de gittttmeeeeeee. Nasıl yapıldığını öğren de geleyim benimkini de sen hallet ferhat.. :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi:

valla ben öğrenmeye öğreneyim hakan kardeşim ama ara kablo ve vag-com yüklü bir bilgisayar gerekiyor :)
Gönderen: jackhal - 08 Mart 2012, 12:46:54
buluruz onları ya.. sen nasıl yapıldığını öğren de :)
Gönderen: OffLineR - 08 Mart 2012, 13:21:34
Konuyu dağıtmayalım da.
Ben detaylı anlatırım ne istiyorsanız :)
Gönderen: ferhattasdemir - 08 Mart 2012, 13:27:27
Konuyu dağıtmayalım da.
Ben detaylı anlatırım ne istiyorsanız :)

buluruz onları ya.. sen nasıl yapıldığını öğren de :)

bak hakan kardeşim istanbul a gitmeye gerek yokmuş sen kabloyla bilgisayarı bul koray arkadaş detaylı anlatırım diyor :)
Gönderen: jackhal - 08 Mart 2012, 13:54:36
tamam sanayi ortamına dalayım hafta sonu bakalım napabiliyoruz... hafta içi haberleşim yine..
Gönderen: ferhattasdemir - 08 Mart 2012, 15:38:14
benim karatay sanayide tanıdığım arabayı hep götürdüğüm tamircimde var vag-com kablo filan ama yapabilir mi bilmiyorum. senin var mı sürekli gittiğin bi yer.
Gönderen: jackhal - 09 Mart 2012, 09:11:32
teknisyen var işte yarın bi görüşecem..
Gönderen: ferhattasdemir - 09 Mart 2012, 10:02:12
hadi bakalım hayırlısı
Gönderen: m1s1r - 09 Mart 2012, 10:38:47
bu yazılım güncelleme işi nasıl oluyor arkadaşlar. Bende 2002 polo var. Vag com kablo ile bağlayıp yazılm güncellersek yeni özelliklermi geliyor tam anlamadım?
Gönderen: ferhattasdemir - 09 Mart 2012, 11:46:46
yazılım güncelleme değil yazılım yükleme diye geçiyor ki öyle de birşey değil. sadece zaten araçta var olan ama fabrika çıkışı aktif olmayan özelliklerin araç beynindeki kodları değiştirilerek açılıp kapatılıyor diye biliyorum. örneğin zaten cam açma-kapama modülü olduğu halde kumandadan aktif değil. o aktif edilebiliyor gibi vs. vs.
Gönderen: m1s1r - 09 Mart 2012, 12:04:12
Benim araçta olupta aktif olmayan bir özellik varmı onu bilmiyorum varsa eğer nerede yaptırabiliriz bu işlemi İstanbul'de?

Zaten var olan birşeyi neden aktif yapmamışlar ayrı konu  :(
Gönderen: ferhattasdemir - 09 Mart 2012, 13:07:13
yavşaklık işte niye olsun :) onu farklı bir donanım mış gibi gösterip daha yüksek donanım diye satıyor herhalde. valla yukarda da yazan offliner koray kardeşimiz var istanbul da o golf lere yapabiliyor ama pololara yapabilir mi bilmiyorum.
Gönderen: jackhal - 09 Mart 2012, 13:08:57
yavşaklık işte niye olsun :) onu farklı bir donanım mış gibi gösterip daha yüksek donanım diye satıyor herhalde. valla yukarda da yazan offliner koray kardeşimiz var istanbul da o golf lere yapabiliyor ama pololara yapabilir mi bilmiyorum.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Gönderen: scarden - 09 Mart 2012, 14:44:51
koray arkadaşımız yapabiliyorsa bi görüşmek lazım onunla ;D
Gönderen: ferhattasdemir - 09 Mart 2012, 14:50:45
kendisi golf 4 ler konusunu yalamış yutmuş bir arkadaşa benziyor. bize bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi. ki kendisi yapmış zaten.
Gönderen: scarden - 09 Mart 2012, 14:53:29
o zaman engin tecrübelerinden ve bilgilerinden faydalanmak için koray arkadaşımızın konuya dahil olmasını bekliyoruz :saygılar ;D ;D ;D ;D ;D
Gönderen: ferhattasdemir - 09 Mart 2012, 15:01:20
epeydir ortalarda yoktu. konuya dahil oldu zaten. siz kablo ve vag-com u ayarlayım ben detaylı anlatırım dedi. yada ben istanbula gideceğimi söyledim gelince haberleşiriz hallederiz dedi. sen bi pm den mesaj at görüşürsünüz siz orda çok rahat. bizim içinde hakan kardeşim vag-com arayışına girişti bakalım ne çıkacak
Gönderen: OffLineR - 09 Mart 2012, 15:35:15
VAg-com ile bilmeyen oynamasın ama eBay'den çok rahat alabilirsiniz 10-15TL'ye ;)
Gönderen: jackhal - 09 Mart 2012, 15:44:52
tırstım şimdi.. yakmayalım beyni, organizmayı şimdi... ;D ;D
Gönderen: scarden - 09 Mart 2012, 15:53:51
aslında ne olcak biliyomusun ferhat kardeş benzin çok ucuz olcak herkez kafası estinmi birbirnin yanına uğrayıp yardım alabilcek ;D ;Dtabi sadece bi hayal bu  :D
Gönderen: ferhattasdemir - 09 Mart 2012, 16:23:29
aslında ne olcak biliyomusun ferhat kardeş benzin çok ucuz olcak herkez kafası estinmi birbirnin yanına uğrayıp yardım alabilcek ;D ;Dtabi sadece bi hayal bu  :D

sadece o yetmez be kardeşim. bide anlayışlı patron lazım oraya buraya gitmene izin verecek. istanbula gitgel 1 günüm gider benim :)

VAg-com ile bilmeyen oynamasın ama eBay'den çok rahat alabilirsiniz 10-15TL'ye ;)

oynamayacaz zaten kardeş. sen detaylı anlatacan ya :)
Gönderen: ASFALT FARESİ - 09 Mart 2012, 17:24:13
bendede aynı durum var ama baktırmadım
Gönderen: küçükkaranlık - 12 Eylül 2012, 17:09:53
arkadaşlar size bu ayna konusunda bişey sormak istiyorum. benim aynada solu ayarlarken sağla beraber ayarlanıyor. bennecyim arkadaşın dediği gibi ilk önce benden kısa birine göre ayarlattım ve sonra ben kendim solu ayarlarken sağ tarafta cuk diye oturdu ayarlandı yani. benim asıl sorum 2001 comf. golf 4 lerde katlanabilir ayna varmı? çünkü katlama işareti var ve kullanma kılvuzunda da bundan bahsediyor ama benimkiler katlanmıyor. bilgisi olan varsa bi zahmet el atsın bizim konuya.
Gönderen: Sinancetintas - 12 Eylül 2012, 19:26:22
iki aynanın açıları farklı iken nasıl birlikte ayarlanırki ? :D
Elle hacı ben öyle yapıyorum.. bende de ikiside beraber oynuyor bende ters tarafı dogru ayarladıktan sonra ayar butonunu boş konuma alıp elle ayarlıyorum.. ;)
Gönderen: OffLineR - 14 Eylül 2012, 14:49:00
Önce solu sonra sağı ayarlayın  ;)
Gönderen: xaero - 14 Eylül 2012, 15:20:12
Önce solu sonra sağı ayarlayın  ;)