Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: vermillion - 27 Şubat 2012, 23:26:59

Başlık: kalarifer peteğim değişecek muhtemelen
Gönderen: vermillion - 27 Şubat 2012, 23:26:59
arkadaslar haftalık antifiriz alıyorum petekden cürük elma kokusu geliyor acsamda acmasamda ve büyük ihtimal petekde diyor usta işçilik için 250 petek 180 tl diyor sizce fiyatları nasıl bu işlem yapılırken bana artı masraf cıkarmı ve bu peteği daha ucuz yollu bulabilirmiyim acaba..
Başlık: Ynt: kalarifer peteğim değişecek muhtemelen
Gönderen: KAAN60 - 28 Şubat 2012, 03:30:56
arkadaşım o neyin işciliği öyle ya? 250tl ye aracı komple mi yapacakmış? yuh artık!
Gönderen: vermillion - 28 Şubat 2012, 03:49:26
kardeş komple konsol sokulecek yeri cok zorda bır kac tanıdıga sordum dogru dedıler.. de emın olmak ıstedım
Gönderen: KAAN60 - 28 Şubat 2012, 07:28:51
valla geçmiş olsun arkadaşım sen bakma çok para yinede bizim bu tokat -sivas da ustalar ağızlarını doldurup konuşuyorlar benim kayınpeder ankarada onun aracıda polo yazın gittiğimde ostimdeki ustasına gidiyoruz bazen ustalar orada ilgi alaka o kadar güzelki üstelik işcilikte buranın yarısı!
Gönderen: speedystop - 28 Şubat 2012, 10:54:37
Peteği sökmek o kadar pahalı olmaması lazım o ustayı bence  :bekleriz:
Gönderen: orca - 29 Şubat 2012, 00:29:31
ya torpido söküleceği için işçilik fazla tutuyor fiyatı normal bence
Gönderen: vermillion - 01 Mart 2012, 22:58:42
biraz gez dolaş sonra buldum petek 85 tl beher marka orjinal diyor bu doğrumudur...?

işçilikde tanıdık rica minnet 130 a kapattım yarın değişiyor.. motor benzınden cok antifiriz yakıyorum :) benzın daha ucuz ya..

Gönderen: orca - 02 Mart 2012, 00:19:26
200 TL iyi ymiş inşallah sorun çıkarmaz bir daha
Gönderen: vermillion - 02 Mart 2012, 00:31:27
aynen orca ya 3 gunde 1  15 lıra ya antıfırız alıyorum yoksa :(
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Mart 2012, 01:06:53
peteğin çürükse ve antifriz i ordan akıtıyosa sen aracının altında o ıslaklığı görüyormuydun
Gönderen: vermillion - 02 Mart 2012, 01:20:24
peteğin çürükse ve antifriz i ordan akıtıyosa sen aracının altında o ıslaklığı görüyormuydun

sımdı eger motorda olsa alta akıtırdı evet petekde oldugu ıcın buharlasıyor veya paspaslara akıyor malum kıs oldugu ıcın paspasamı akıyor bılemıyoruz camlar bugulu sureklı bezle sılıyorum sıcak uflemıyor petekler hararet 90 da ve cam bugu yapıyor curuk elma kokusu gelıyor antıfırz kokusu yarın gogus sokulup petege bakılcak motora baktık sorun yok akan yer yok.. yarın bellı olcak
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Mart 2012, 02:30:02
hmm sürekli buğu var ve ısıtmıyorsa o zaman %90 peteğinden veya peteğine giriş çıkış hortumlarından. için rahat olsun yarın çözülür o mevzu...
Gönderen: vermillion - 02 Mart 2012, 02:35:10
hava ıyı gelıyor yanı baya hava vuruyo soguk ve camlar acaıp bugulu ve kokuda var yanı sanayıcı antırıfırz kokusu kokuyu bılen antıfırz kokusu dıyor :)
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Mart 2012, 14:39:38
camlarda sürekli buğu olması ve çözülmemesi aracın içine biryerden sürekli sıvı girmesinden kaynaklanır ve buda muhtemelen işte o peteğin veya girş çıkış hortumlarının içeri doğru kaçırması. soğuk üflemesine de bakılırsa senin petek tıkalı ve basınçtan dolayı da giriş hortumundan patlak vermiş ordan damlatıyor gibi geldi bana...
Gönderen: vermillion - 02 Mart 2012, 17:19:25
ferhat guzel bı yorum yapmısın :) bu daha acıklayıcı oldu su an sanayıde sabah bıraktım parcayı alıp ustaya verdım 1 saate kadar da alacam 3 gun once koydugum antıfırz su anda bıtme durumunda nerdeyse elektrık ustası da aynı seylerı hemen hemen soyledı senınle 1 saat sonra kavusuyorum arabama :)
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Mart 2012, 17:25:48
inşallah öyledir ve hallolmuştur. hayırlı haberlerini bekliyoruz
Gönderen: vermillion - 02 Mart 2012, 23:45:08
inşallah öyledir ve hallolmuştur. hayırlı haberlerini bekliyoruz

mağlesef yarına kaldı gittiğimde başlamamış bile ya :) yarın öğlen gel dedi bakalım yarın gidelim :)
Gönderen: vermillion - 03 Mart 2012, 22:55:49
peteğim değişti :) içerisi hamam gıbı oluyor artık inş antıfırz kacılmaz usta baska bir yerine bakmaz ya:( cok göz değdi ya arabaya :(
Gönderen: 06kzn39 - 03 Mart 2012, 23:53:37
hayırlı olsun başkan
Gönderen: vermillion - 03 Mart 2012, 23:59:31
saolasın kzn
Gönderen: ferhattasdemir - 05 Mart 2012, 11:20:09
geçmiş olsun. buğu probleminde geçmiştir içerisi hamam gibi oluyorsa artık. ne dedi usta tıkalımıymış petek. 1 hafta bi bak bakalım kaçak durumunu. çok hafif eksilme normaldir o kadarını kafana takma. kendin gözle kontrol edebilirsin kaputu açıp hortumların ek yerlerine filan bağ lpg varsa onun bağlantı te lerine bak. antfrizin kırmızı ise kaçıran yerler pembemsi yeşil ise mavimsi bir tabaka oluyor ek yerlerinde. bende vardı te ve bağlantı yerlerinde sağlamlattırdım sorunum kalktı. lpg bağlantısı için plastik te ler kullanılmış döküm e çevrildi. ince kelepçeler kullanılmış kalın keleğçeler bağlandı. şimdilik kesildi. daha önce kaputu açınca o bağlantı yerlerini pembe pembe görüyordum ben ama kış ve yapış dolayısıyla oralar oksit yapıyor sanıyordum. meğer kaçakmış. ustamın söylemesi ve benimde depodaki antfrizin azaldığını farketmemle ortaya çıktı...
Gönderen: vermillion - 06 Mart 2012, 02:49:48
geçmiş olsun. buğu probleminde geçmiştir içerisi hamam gibi oluyorsa artık. ne dedi usta tıkalımıymış petek. 1 hafta bi bak bakalım kaçak durumunu. çok hafif eksilme normaldir o kadarını kafana takma. kendin gözle kontrol edebilirsin kaputu açıp hortumların ek yerlerine filan bağ lpg varsa onun bağlantı te lerine bak. antfrizin kırmızı ise kaçıran yerler pembemsi yeşil ise mavimsi bir tabaka oluyor ek yerlerinde. bende vardı te ve bağlantı yerlerinde sağlamlattırdım sorunum kalktı. lpg bağlantısı için plastik te ler kullanılmış döküm e çevrildi. ince kelepçeler kullanılmış kalın keleğçeler bağlandı. şimdilik kesildi. daha önce kaputu açınca o bağlantı yerlerini pembe pembe görüyordum ben ama kış ve yapış dolayısıyla oralar oksit yapıyor sanıyordum. meğer kaçakmış. ustamın söylemesi ve benimde depodaki antfrizin azaldığını farketmemle ortaya çıktı...
malsf duzelmedı ama içerisi hamam gıbı sıcak oluyor ordakı kacak halloldu motorda yok aynı şekilde bir kac defa kontrol ettik 3 gunde 1 lıtrelık antifiriz bitiyor yarın tekrar gıdıyorum.. :) hayırlısı diyelim artık
Gönderen: ferhattasdemir - 06 Mart 2012, 10:43:40
malesef düzelmedi dediğin sanırım buğu problemi. o zaman içeriye hala kaçak var demektir... hala mı 3 günde 1 lt bitiriyor. kesin ciddi bir kaçak var arkadaşım bir yerde ya
Gönderen: 06kzn39 - 06 Mart 2012, 12:37:32
arkadaşım su flansına baktır catlak olabilir benimki ordan kaçırıyordu
Gönderen: vermillion - 06 Mart 2012, 21:56:13
difransiyel contası değişecek arkadaslar hortumlarda ve antıfırız ozellıkle oralar tamam belirtisi egsozdan aşırı duman cıkıyor orda gazla karışıp antifirz uçuyor muş persembe bırakacam kzn senın dedıgınıde bır soyleyım bakayım da o gun hangı kısmı oluyor acabu flans bıraz yer olarak acıklarmısın yabancıyımda arabaya :S

ferhat bugu problemı cozuldu artık olmuyor ordan
Gönderen: 06kzn39 - 06 Mart 2012, 23:18:15
http://www.vwturk.com/forum/showthread.php?74096-su-eksiltme-sorunum-var
burdada konusu var su flanşı 60tl civarıydı 50-60tl işcilik alır ters biryerde termostadın yuvasını olduğu boru siyah kaın bir şey usta aynayla baktı buldu büyük bir ihtimal bu dur bence
Gönderen: vermillion - 06 Mart 2012, 23:23:16
tşkler kzn ustama soyleyım bir baksın o taraflarınada konuyu okudum ordakılerıde soylucem kontrol etsın kapaktan olma ıhtımalı olabilirmi akma falan yoktu
Gönderen: 06kzn39 - 06 Mart 2012, 23:28:46
çok az kaçırıyordu benimki 3 günde belki yarım litre daha sonra fazla kaçırmaya başladı vaalla kapaktanda olabilir desem yalan olur ama ummadığın taş baş yarar arabayı çalıştır hararet 90 gelsin kaputu aç bak kaçırırsa görürsün
Gönderen: vermillion - 06 Mart 2012, 23:58:34
yarıın aksam bırakcam o tarz şeylere de bakacak ama gozukurde bişey olur dıyor yok yanı oralarda benım eksoz dan felaket duman atıyor sılındır kapagı olabilir dedı ama yarın bırak emın olalım dedı ona gore degıselım bosa masraf olmasın dedı o dedıklerıne bakacak ayrıyeten işte yınede bende hatırlatıyım detaylı konusamadık yogundu
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 01:02:11
yuh arkadaş nerden nereye gelmişiniz ya. defransiyel contası ne alaka çözemedim. en azından buğu probleminin geçmesine sevindim. tam geçmedi deyince ben onu dedin sanmıştım ama meğer kaçaktan diyormuşun ve ciddi birşey galiba defransiyel contası silindir kapağı dediğine göre.
Gönderen: vermillion - 07 Mart 2012, 01:08:23
aynen sılındır kapagının altındakı conta işte orda aldıgı antıfırızı yakıtla bırlıkte yakarak eksozdan atıyor dedı yanlıs hatırlamıyorsam ama ıste son care dıyor ustamı tanıyorum ben para harcatmamak ıcın herseyı yapıyo ama elektrıkcıye goturdugumde durumu o bıle farkettı ama ılk kontor edecek işte yıne tekrar sabah denıyecek emın olayım dıyor
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 01:10:20
hayırlısı bakalım ya inşallah öyle birşey değildir de gözden kaçan ufacık birşeydir...
Gönderen: vermillion - 07 Mart 2012, 01:34:47
inş ama ufak olsa 3 gunde 1.5 lıtre antıfırız ya :D benzınden pahalı melet :)
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 01:47:21
silindir kapak contasından onun işçiliğinden veya motorun indirilmesi probleminden iyidir değil mi hocam. demek istediğim; sorun inş. kaput altında gözden kaçırdığınız küçük bir hortum bağlantı yeridir gibi
Gönderen: vermillion - 07 Mart 2012, 02:35:54
inş kardsm oyledır dedın gıbı ya kzn nın dedıgı yerlerıde bır hatırlatıyım kapagıda falan kontrol etsın bır guzel zaten ustamda motoru ındırme taraftarı degıl o yuzden benı bekletıyor
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 10:25:32
bu tozlar var ya radyatör sistemindeki kaçakları kapatmak için. onlardan mı deneseniz acaba. ustana söylersen bilir o. babamların opelde radyatörde hafif bi delik gibi birşey vardı kaçırıyordu usta değiştirmeye gerek yok dedi birşey karıştırdı soğutma sıvısına. bu kaçakları kapatır dedi. dediği gibi de oldu kaçak kesildi...
Gönderen: vermillion - 07 Mart 2012, 14:37:19
laçtan attık ferhatta ılk baslarda azalttı ama sora bırden bıre bu eksılmeler yasandı işte belirtiler silindir contası gibi emin olmadan yapmıcak bakalım hayırlısı ya
Gönderen: ferhattasdemir - 07 Mart 2012, 15:56:26
hmmm tamam o zaman. hayırlısı olsun diyelim...