meraba arkadaÅlar
2000 model Bora comfortlinem var benzininden bıktım acaba tüplü borasn olan arkadaÅlar bana yardım edebilirmi yeni yeni sistemlerden bahsediyolar ama nekadar saÄlıklı bilmiyorum.Yoksa satıp dizel bi vw mi almalıyım dizel e verdim para ve bakım masrafını benzin telfi edermi yılda 5-6bin km yapyom.Samsunda yım bidesatsam fiyatları nedir?
Åimdiden çok teÅekkürler
merhaba hemÅerim
yılda 5-6bin km yapıosan dizel alman anlamsız derim. aynı Åekilde sıralı sistem lpg sistemleride 2000 ytl civarı tutacaktır. ruhsata iÅletmesi dahilmidir bilemem. lpg de ayar iÅleri sıkıntılıdır.
öte yandan dizelin piyasası kuvvetlidir. bakım masrafı benzinli ile arasında uçurumlarda yok. araba dizel olduktan sonra 55 olmuŠ34 olmuŠfark etmez. heryerde para eder.
bu arada kendini ve aracını tanıtbileceÄin bölümlerede göz atmanı tavsiye ederim. hoÅgeldin
selam bende 2000 model bora var ben taktırdım peÅin1450 ytl verdim. fazla basmassan 1.40 yakıyor. tavsiye ederim bende 5 aydan beri takılı hiç bir sorun yaÅamadım.2 sene kullanan arkadaÅlarım var onlar tavsiye etti onllarda sorunsuz dolaÅıyorlar.karbüratörlü arabalar gibi degil ayarları kolay kolay bozulmuyor sadece 10000 km de bir bakımı var bence düÅünmeden taktır benim lpg nin markası zavoli
eÄer araca çok uzun süreler bineceksen e-gas,omvl yada prins taktırmanı öneririm...kısa süreli bineceksen ekogaz,fema,ultragas,motorgas...montajı yaptıracaÄın yeri iyi secmeni öneririm yoksa sende normal fiyatın yarısına yol yapmanın mutluluÄunu yasayacakken tam tersine üzüntüsünü yaÅarsın...
eyvallah hemÅerim ama sen samsunda diilsin heralde benimde kafam karıÅtı ya arabayı satsam dizelmi alsam satsam bide ne alcam arabayıda çok seviyorum.Neyse yinede saol.O kendimi tanıtma resim koyma iÅini tam halledemedim nasip artık
herkese tskrler.
abi bence tüpü falan boÅver bence gerek yok ona yapacaÄın masrafa deÄmez eÄer senin araban temizse 18-19 milyara gider..19 a sattıÄını varsayalım...üstüne 1-2 milyar daha koyup güzel bi 2000 yada 2001 model dizel bora alırsın...hem yakıttan kazanırsın hemde paran boÅa gitmemiÅ olur...
Ahmet haklı,bencede dizel alıp daha rahat edersin hocam,hem benzinli Bora yada Lpg takıp aracın orjinalliÄni bozmak iyi olmaz,turlu sorunlar falan filan,biraz ekle dizel al sorunsuz kullan derim.
arkadaÅlar haklısınız dizel daha mantıklı gibi gorunuyo ama onunda bakım masrafı çok
arkadaÅımda otomatik bora var simit Åeklinde taktırdı gazyakıt kAPAÄINIDA tamponunaltından taktılar goruntude hiç bi bozma olmadı belli olmuyo ya eÄer Åehir içinde kullanım için bi sıkıntı yaratmassa tup çok süper nerdeyse bedeva hemde tırtır etmez bide tüp taktıran arkadaÅlar acaba kaç basmıÅlar enson solerlerse sevinirim herkese teÅekkurler
usta sana mantıklı biÅe diyim tüp volkswagen in hiç bir arabasına gitmez bozar arabayı sen temiz bi dizel araba alırsan sana yapacaÄı masraf satıŠiÅlemi fln filan bütün zımbırtıları kasko hariç 500-700 ytl arasındadır.biz yeni bi bora tdı aldık yaptıı masraf 300 ytl volkswagen arabalarına tüp gitmez...
ArkadaÅ, genç yaÅında, hiç tecrübe yokken bu kadar iddaalı konuÅma.
LPG'de markaya göre uyum saÄlama diye bir Åey yok. Bütün motorların çalıÅma mantıÄı aynıdır, temiz iÅçilik ve doÄru ustada her Åekilde sorunsuz binersin.
:Diide abi volkswagen boraya tüp attınmı sırali sistem olsa bile verim alabilirmisin
Golf 1.6'da sıralı var, LPG'de de aynı gücü üretiyor. En ufak sorunuda yok. Sahibide bu forumda.
sıralı performansı %3 düÅürüyor abi benim fikrim volkswagen arabasına tüp takılmaz sizin fikrinizi bilemem
Her arabaya tüp takılır, performans kaybı olsa hissedemezsin bile.Volkswageni, BMW'si yok bu olayın. Cebe bakar olay. 2007 E serisi Mercedes'lere bile sorunsuz takılıyor.
:)abi tamam takılır takılsın isteyen taktırabilir ben kendi görüÅümü söyledim halada arkasındayım bence gereksiz bi olay ona para vercene arabanın dizelini al
bence hiç düÅünme direk tüpü taktır dizel arabadan daha ucuza geliyor sözümü dinle piÅman olmassın km de 1.40 yakarsın
Alıntı yapılan: gode - 29 Eylül 2007, 19:05:09
bence hiç düÅünme direk tüpü taktır dizel arabadan daha ucuza geliyor sözümü dinle piÅman olmassın km de 1.40 yakarsın
usta bana bi bora 1.6 göstersene lpg li ve km de 140 krÅ yakıo :D ona yapacaın masrafla dizel al ya ne gerek var lpg ye Åahin yada doÄan diil bunlar volkswagenden bahsediyoruz
arkadaslar bende 1.6 bora otomatik comfortline var benzine guç yetirenmedim atiker sıralı taktırdım 1250 ytl tuttu 250 civarıda ruhsata iÅletme tutuyor ilk baÅta araba gitmiyor ve km de 25-300 ykr yakıyordu daha sonra izmitte ayar yaptırdım simdi araba canavar gibi ve 90km sabit hızla 110 ykr 120 km sabit hızla 150 ykr yakıyor 120 km ustunu sormayın su gibi içiyor bu arada arkadaÅ sormus soyleyim en son 180 yaptım ama virajlar basladı yavasladım pedal daha sonda deÄildi herhakde 200-210 u gorur diyorum bence arkadasım tup içine sinmezse git dizel al uÄraÅma derim ama dizel bora tupten cok yakıyor soyleyim
arkadasım sen 140 ykr yakıyo demiÅsin sekir içimi dıÅımı
kardeÅ bende 2001 comfort otomatik bora var.benzine dayanamadım.atiker marka tüp attırdım.2 ay oldu hem cebimde param kaldı hem de sorunsuz sürüyorum.sadece performans biraz düÅtü.yakıt çok azaldı.daha önce dizel alacaktım.bakımı çok uÄraÅtırıcı olduÄu için almadım.eÄer performsansı fazla aramıyorsan tüp taktırmanı tavsiye ederim.Åehir içi de çok avantajlı.
Bende 2000 var zavoli takılı çok memnunum. 160-165ykr yakıyor.
Aynı arabanın 2001 modeli 90 Hp.Dizel bizde Var gidiÅine göre ortalama 140-145 yakıyor.Åimdi burada LPG mi ekonomik.
ArkadaÅlar merhabalar ben daha bugün üye oldum.....benim 200 model bora confortline aracım var ve üzerinde ecotech marka sıralı sistem tüp takılı gayet memnunum ve hiçbir sorunda yok çok küçük bir güç kaybı var ama çoÄu zaman hissetmiyorsunuz bile benzinli gibi gidiyor araba.....
zavoli den baÅka taktırma derim.
selam bendede 2002 comfortline var tüp taktırmayı düÅünmeye baÅladım ama hangi marka bora ya daha uygun olur kararsızım beni aydınlatırsanız sevinirim Åimdiden teÅekkürler. :D
En iyisi hiç taktırmamak :tamamdir
Alıntı yapılan: basinger - 23 Şubat 2008, 16:43:08
selam bendede 2002 comfortline var tüp taktırmayı düÅünmeye baÅladım ama hangi marka bora ya daha uygun olur kararsızım beni aydınlatırsanız sevinirim Åimdiden teÅekkürler. :D
basinger zavoli taktırmanı tavsiye ederim sakın yerli taktırma zavoli 1500ytl civarı babamın arabasıda bora zavoli var onun için söylüyorum.yinede sen bilirsin
Alıntı yapılan: AhMeTH61 - 23 Şubat 2008, 16:46:18
En iyisi hiç taktırmamak :tamamdir
haklısın bencede hiç taktırmamak bende de 2004 model bora pasific var yakıttan da gayet memnunum bence vw arabalarına tüp taktırmamak en güzeli
Ohhh !!! Beaaa.Sonunda benim kafadan bi üye oldu forumda ama biz biÅey demiyelim yanlıŠanlaÅılırız.İsteyen taktırır bizim Åahsi fikrimiz bu :tamamdir :tamamdir :tamamdir
bencede en iyisi taktırmamak. git dizeli al demekte yersiz vergi+masrafı(en basiti kurum temizliÄi). senede 5-6000km fazla deÄil arabana az bin ama öz bin bu benim fikrim. orjinalliÄini bozma arabanın ;)