Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: tarihcifss - 12 Şubat 2012, 00:47:36

Başlık: yenni ampulleri büyüttüm..
Gönderen: tarihcifss - 12 Şubat 2012, 00:47:36
sağ ön far ampulum dün akşam halı saha dönüşü patlamış olduğunu farkettim..bugün sanayiye gidip ampul yenileyeyim derken : "bari bi kat fazla parlak olsun diye parçaçcıya sordum" (eski ampuller osram 55/60 olması lazım..) yeni almış olduğum ampuller NARVA 100/90 idi sanırım...ekeltrikçi de kendi servisim de tak bişi olmaz dedi..ve ben taktırdım..ama bazıları far rölesi gerekir 100lük için filan dedi..bir ark.da fazla gelir camı bile karartır eğer büker ısıtıp diyor..anlamadım gitti..(elektrtikçi zaten bunlarda röle otomatik olarak beyinde var diyor..ee ısıtıp cama zarar verme ihtimali olsa elektrikçi ve parçaçcı bilmiyor mu bunu..) fikri olan varsa sevinirim...tşkkrler..
Başlık: Ynt: yenni ampulleri büyüttüm..
Gönderen: tarihcifss - 13 Şubat 2012, 18:48:42
bir fikri olan yok herhalde..
Gönderen: nesquik - 13 Şubat 2012, 18:54:40
ben hayatta güvenmem parçacıya ustaya, bir çoğu baştan sallama iş yapıyor, sıkıntı oluncada olur öyle arada ir diyorlar..
sen orjinalinden şaşma genede..
Gönderen: caner4 - 13 Şubat 2012, 20:36:19
dostum ben de arkadaşa katılıyorum bende geçen 150 lira verdim xenon taktırdım sağ farın motoru bozuldu parça bekliyoruz en iyisi orjinal .
Gönderen: nurigökay - 17 Şubat 2012, 14:12:44
diğer forumda da  yazdım yine söylüyorum hocam siz bana güvenin ya röle ya da 55/60 watt a dönün
Gönderen: 90khan - 17 Şubat 2012, 14:32:02
zarar verip vermemesini boşverin gece karşıdan gelenin gözünü oyacaksınız önce bunu düşünün bir isterseniz  >:(
Gönderen: tarihcifss - 18 Şubat 2012, 22:02:34
kaç ustaya ayrı ayrı sordum bi sıkıntı olmaz bunlar zaten beyinli..kendi ayarlar ......ve kimse de işin aslı sellektör bile yapmadı yahu kullanıp zarar gören var mı? yoksa varsayımlar mı ortada..
Gönderen: kemal_koker - 19 Şubat 2012, 18:44:44
röle konusunda işini sağlama almış olursun. yani bende 2gün night breaker la değiştirdim farlarımı . 100lük de var dediler ama almadım çünkü karşıdan gelenin ve öndeki adamın dikiz aynasını düşünerek, zenon kullanan diğer şoförler çok rahatsız edici bi durum çıkarıyorlar meydana çünkü. ama konuyu toparlarsak röle kullanmadan zarar gelmez işin sağlama alınmış olur.
Gönderen: tarihcifss - 19 Şubat 2012, 19:15:17
karşımdaki sorumsuz şöforlere çok iyi şeyler söylemiyorum bu konuda kesinlikle ben de aynı sorumsuzluğa düşmek istemem ama bilemiyorum bi sorun yok gibi..bir kişi bile sellektör yapmadı ama benim ayar düğmemin en yükseği bile çok yüksek değil farlarda.belki de ondandır..
Gönderen: kemal_koker - 19 Şubat 2012, 19:15:59
olabilir
Gönderen: tarihcifss - 19 Şubat 2012, 19:17:41
bir teplki görsem hemen ayarlarım inş.Allahtan ve kulunun hakkından korkarım.."Kalbim temiz" diyen sorumsuzlardan olmak istemem..
Gönderen: caner4 - 19 Şubat 2012, 19:30:47
bende xenon taktırdım ama pişman oldum en güzeli orjinali xenon çok güzel aydınlatıo karşıdan gelenin de şikayeti yok ki sellektör yapan yok ama geçen sağ farın motoru bozulmuş bir haftadır gelecek geçen aradım geldi mi diye parçacı gelmedi abi dedi zeka küpü ustamız kargolar yok ya zaten hiç kurulmadı o şirketler bizim de bir şeyden haberimiz yok ya daha yeni kafamızı çıkarıyoruz evden gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. herşeyin orjinali en güzeli..
Gönderen: burak0634 - 12 Mart 2012, 21:55:25
bi sıkıntı olmaz tek sıkıntı farları yukarı kaldırırsan milletin gözünü mahveder o kadar
Gönderen: tarihcifss - 12 Mart 2012, 22:37:02
bende xenon taktırdım ama pişman oldum en güzeli orjinali xenon çok güzel aydınlatıo karşıdan gelenin de şikayeti yok ki sellektör yapan yok ama geçen sağ farın motoru bozulmuş bir haftadır gelecek geçen aradım geldi mi diye parçacı gelmedi abi dedi zeka küpü ustamız kargolar yok ya zaten hiç kurulmadı o şirketler bizim de bir şeyden haberimiz yok ya daha yeni kafamızı çıkarıyoruz evden gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. herşeyin orjinali en güzeli..
canerrr etme kardeş bu kadar masraf sonuçta bu 2012 jetta-passat değil.bizim emektar ama karizma boralarımız..
Gönderen: caner4 - 13 Mart 2012, 00:11:56
napıyım elimde degıl :) sımdı de sol far sapsarı onu degıstırsem mı dıye dusunuyorum ha bıre bısey cıkıyo anlamıyorum bende her hafta kendımı sanayıde buluyorum mesela yarın gıdıp xenonları sokturcem orj ampullerı taktırcam ama bende de farkındaysanız orjınale gerı donus var..
Gönderen: tarihcifss - 13 Mart 2012, 22:43:06
ben büyüttüm hiçbişi de olmadı
Gönderen: ogretmen_ankara - 14 Mart 2012, 00:55:42
ben büyüttüm hiçbişi de olmadı

Ben yaptım oldu diyosunuz yani, hayırlı olsun, inşallah bi sıkıntı çıkarmaz başınıza...Ben de daha önce sorduğumda bana rölesiz olmaz demişlerdi, size de olur demişler, ustaların da ne dediği belli değil zaten, eski aracımda ben de aynı sıkıntıdan dolayı orjinal watt değerindeki %50 fazla performans lambalarından takmıştım, gayet iyi olmuştu, onlara role gerekmiyordu,  siz watt yükseltmişiniz, şuan için bir sıkıntı yoktur belki ama uzun gece yolculuklarında fazla ısınmadan dolayı bir sıkıntı meydana gelebilir, bence bi dikkat edin...
Gönderen: tarihcifss - 07 Nisan 2012, 19:19:59
hala bişey olmadı ve araç gece uzun yol da yaptı..hiçbir sıkıntı yok tavsiye ederim....
Gönderen: metinmb407 - 12 Nisan 2012, 22:39:36
Kafanın dikine gitme Fatih hocaaa :) Gel sana da bixenon yapalım :)
Gönderen: tarihcifss - 13 Nisan 2012, 22:17:41
ah metin evlendi isen biraz daha geçsin anlarsın..iki yaka bir araya gelmesi biraz uzun zaman alıyor..o zaman xenonlar filan biraz kolay alınan kararlar alınmıyo
Gönderen: nurigökay - 14 Nisan 2012, 14:06:12
hocam senden rica ediyorum lütfen git bir röle taktır 100 lük ampuller çok akım çektiğinden başına iş açacaksın altı üstü 30 tl falandır
Gönderen: tarihcifss - 14 Nisan 2012, 16:38:49
samimiyet için çooooooooook tşk.ediyorum..tekrar bi usta milletini de fırçalayarak bu olayı tamamla yoluna gidebilirm tşk..
Gönderen: AG0463 - 14 Nisan 2012, 16:43:03
watt değeri yukselince karşıdakinin gozunu alırsınz mantıgı cok yanlıs. xenon ampulleri 35watt ile çalışmaktadır. ha bu watt düştükçe ışık şiddeti artar demek deil. bende de narva var 85watt sanırm yanlıs hatırlamıyosam, kimse şikayet etmedi açıkçası. bende sorduğumda bende aynı cevabı almıştım. içinde röle olduğunu soylemişlerdi. ki 5-6 ay kullandm, sonra xenon taktım şimdi yine narvaya döndüm.
Gönderen: tarihcifss - 14 Nisan 2012, 22:14:11
watt değeri yukselince karşıdakinin gozunu alırsınz mantıgı cok yanlıs. xenon ampulleri 35watt ile çalışmaktadır. ha bu watt düştükçe ışık şiddeti artar demek deil. bende de narva var 85watt sanırm yanlıs hatırlamıyosam, kimse şikayet etmedi açıkçası. bende sorduğumda bende aynı cevabı almıştım. içinde röle olduğunu soylemişlerdi. ki 5-6 ay kullandm, sonra xenon taktım şimdi yine narvaya döndüm.
rölesiz kullandınız ve bir sorun oldu mu? tecrübeliye sormak daha uygun..ya olursa ya da ya olmazsa mantıklı gelmiyor..bilene sormak daha güzel..
Gönderen: gsus50 - 14 Eylül 2012, 14:56:23
Ben polo da kullanmıştım dediğiniz 90 lük Barça ampulü aracı far kolu sinyal kolu komple yandı değiştirmek zorunda kaldim 1 hafta sonra orijinalden şaşmayın bence
Gönderen: pusat18 - 14 Eylül 2012, 21:49:31
ben arabayı aldığımda aynı ampülleri taktığını söyledi aldığım adam. 6-7 ay oldu. 10.000 km yol yaptım bunun enaz 7.000 km gece yol aldım ama ne selektör yapan ne de rahatsız olan oldu. farlarda kararma falanda yok, aküyü zayıflatırmı bilmem ama orjinallerle uzun yolda görmekte çok mümkün değil herhalde. ben memnunum hiçbir sıkıntısını görmedim.
Gönderen: aksakal92 - 15 Eylül 2012, 02:01:46
Hocam  bir sürü araba değiştirdim.  aldımğım sattığım taktığım çıkarttığım teyiplerin farların alarmların jantların parasını üstüste koysaydım inanın ev alırdım. 17. arabam bora oldu. ve bayramdan beri biniyorum. bunlarıda sakınha havat atmak için değil neler yaşadığımı düşünün diye yazıyorum. bi kere hiç bir arabanın orjinalini bozmamak sizin ana fikriniz olsun.  Taktığınız ampuller fazla akım cekeceğinden gerek far komitatörüne gerek sigortasına gerek tesisatına fazla yük bindirecek .  zaten herşey bir anda olmaz. sürekli aşırı akıma maruz kalan kablonuz yumuşar yumuşar ve ne tesadüftür ki tam işinizin yoğun zamanı elinizde kalır. allah muhafaza yangın çıkartır. zatn yanan araba haberlerine bakarsanız genelde sonradan kapı otomatiği takılmış doğan l ler     25 watlık çıkışı olan teybi söküp 2000 watlık anfi takılmış brodwaylar yanar. SÖZ MECLİSTEN DIŞARI Zaten  projektör gibi farları takıp insanları tehlikeye düşüren sürücü alenen - ben malım ben gerizekalıyım sadece arabayı sürerim gerisine aklım çalışmaz diyoruş gibime geliyor.... Biraz daha genel baktım konuya ama ben o kadar çok tutanaga imza attım ki  Far gözümü aldı vurdum. Yola uçak iniyo sandım tarlaya kırdım filan yazan.... saygılar.