Volkswagen Türkiye

Otomobil Forumu => Genel => Konuyu başlatan: nizam - 02 Şubat 2012, 09:00:21

Başlık: ayarlanmayan xenon agır kusur !!!!
Gönderen: nizam - 02 Şubat 2012, 09:00:21
http://gundem.milliyet.com.tr/ayarlanmayan-xenon-far-agir-kusur-sayilacak/gundem/gundemdetay/02.02.2012/1496881/default.htm

Ayarlanmayan ‘xenon far’ ağır kusur sayılacak
Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan “xenon far”lara sahip araçların “ağır kusurlu” kabul edileceği ve muayeneden geçemeyeceği bildirildi

TÜVTURK İş Geliştirme ve İletişim Direktörü Koray Özcan, xenon (gaz deşarjlı) farların daha iyi görebilmek için gün ışığına yakın bir ışık veren aydınlatma sistemi olduğunu söyledi. Bazı araçların, fabrika çıkışından itibaren bu tür farlara sahip olduğunu anlatan Özcan,  şöyle konuştu: “Orijinal olmayan ve daha sonra yedek parça şeklinde alınarak monte edilen xenon farkların takıldığı araçlarda otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmamaktadır. Bu durum, karşı yönden gelen sürücülerin görüşünü engellediği için tehlike oluşturuyor. Bu durum, 15 Ocak tarihine kadar hafif kusur olarak muayene raporuna yansımaktaydı. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca trafik güvenliği açısında tehlike yaratması nedeniyle gerekli değişiklik yapıldı.”
Başlık: Ynt: ayarlanmayan xenon agır kusur !!!!
Gönderen: rsb - 02 Şubat 2012, 09:36:38
artık trafik polislerine ceza yazacak bi sebep daha çıktı ...
Gönderen: ALPER. - 02 Şubat 2012, 12:40:14
10 numara, ayakta alkışlıyorum
Gönderen: barut - 02 Şubat 2012, 12:41:53
mükemmel haber  :tamamdir
Gönderen: Onamdar - 02 Şubat 2012, 12:45:37
arkadaşlar iyi de mercekli olduktan sonra kimsenin gözünü almazki hep şahinciler yüzünden oluyo bu.
Gönderen: barut - 02 Şubat 2012, 12:53:48
dert onlar zaten Okan  :saygılar Merceğe laf yok
Gönderen: nizam - 02 Şubat 2012, 12:55:38
farları ayarlanmayan araç sahiplerine olan oldu okan senin arabada far ayarı yok mu ?
Gönderen: dj_burak - 02 Şubat 2012, 13:02:20
işte bu süper oldu tebrik ediyorum. Mercekliler için geçerli değil sanırım şahin gibi normal fara zenon takanlar için geçerli belkide yapılan en güzel uygulamalardan biri
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Şubat 2012, 14:02:26
Bende çok sevindim valla. tebrik ederim Bakanlığı. Aslında piyasadan toplasalar şu şahin doğanları daha iyi olacak herhalde.
Gönderen: Onamdar - 02 Şubat 2012, 14:08:59
farları ayarlanmayan araç sahiplerine olan oldu okan senin arabada far ayarı yok mu ?
Abi varda vidayla ayarlanıyor otomatik far kaldırma yokki
Gönderen: golf_4 - 02 Şubat 2012, 14:27:33
mercekli ve far yükseklik ayarı olan xenonlardada sıkıntı oluyormu acaba yani illa aracın orjinalinde mi olmalı ..bende fk angel var mercekli xenonda var ..far yükseklik ayarlarım çalısıyor bu sıkıntı olurmu acaba,yoksa pronlem olmazmı?
Gönderen: nizam - 02 Şubat 2012, 14:46:16
yukarıda yazılana göre olmuyor

@okan kanun senide vurdu :)
Gönderen: golf_4 - 02 Şubat 2012, 15:01:26
o zaman normal ampule döneriz olur biter
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Şubat 2012, 15:37:13
yahu seninkinde zaten sorun olmuyor da olacak olsa da muayeneye giderken sök balastı zenon ampulleri bağla  normal halojen ampülleri. muayeneden geçince geri takarsın. aman şahinciler duymasın onlar da öyle yapar sonra :)
Gönderen: Onamdar - 02 Şubat 2012, 15:39:49
yukarıda yazılana göre olmuyor

@okan kanun senide vurdu :)
validenin mk3 ün farları takıp öle girerim vizeye :D
Gönderen: salihsefa - 02 Şubat 2012, 22:22:41
burda ince bi nükte var sanki  :) far yükseklik ayarı var benim arabada ama otomatik değil manuel, 6N2
Gönderen: 5ani5 mk2 - 02 Şubat 2012, 22:32:07
ayarsız veya yan sanayi olan ve xenon takılmışş araçlara ben zaten 2 sene önce agır kusur veriyodum taa o zman söledik  böle böle diye daha yeni yapıyoalar :)
Gönderen: cavanozz - 02 Şubat 2012, 22:45:06
bence harika bir haber.. benimde en uyuz olduğum servis araçlarında bulunan xenonlar... araçların far seviyesi bizim ayna hizasında mercek yok arkadan xenonla bir geliyor direk kör oluyorsun  :bekleriz:
Gönderen: salihsefa - 03 Şubat 2012, 00:22:29
bence harika bir haber.. benimde en uyuz olduğum servis araçlarında bulunan xenonlar... araçların far seviyesi bizim ayna hizasında mercek yok arkadan xenonla bir geliyor direk kör oluyorsun  :bekleriz:

+1
Gönderen: ®oyal - 03 Şubat 2012, 16:33:29
Sebeb olanlar utansın. :t
Gönderen: alper19 - 03 Şubat 2012, 16:42:06
+1500
bencede guzel haber ozellikle yuksek araclar icin arkadan gelince direk sovuyorm ben :D
arkaya balicam spot lambayi boyle yanasan olnca direk acicaksin :D
Gönderen: ®oyal - 04 Şubat 2012, 07:36:56
Sitede hakaret etmeyin!
T5 e bir ay önce 8bin k Philips xenon taktırdım.Baktım munesi yaklaştı geçen yılki muane hafif kusuru nedir bilin bakayım.Far ışık şiddeti az yetersiz.Ha ben ne yaptım aldım xenon taktırdım üzerine birde far ayarı yaptırdım.Muane öncesi ne yapacağıma karar veremedim şimdi.Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.
Vel hasıl canı sıkılan kanun bunları yasaklayıp denetleyeceğine işe tersinden başlıyor.Siz kullanıcıları sövmeyin UCU BİZEDE DOKUNUR.
Gönderen: Mk1GTI - 04 Şubat 2012, 10:54:10
Sadece TUV de geçerli olduğu için kullanıcılara sıkıntı yok. Muayene zamanı söker geçtikten sonra takar.
Gönderen: ferhattasdemir - 04 Şubat 2012, 11:15:42
Sitede hakaret etmeyin!
T5 e bir ay önce 8bin k Philips xenon taktırdım.Baktım munesi yaklaştı geçen yılki muane hafif kusuru nedir bilin bakayım.Far ışık şiddeti az yetersiz.Ha ben ne yaptım aldım xenon taktırdım üzerine birde far ayarı yaptırdım.Muane öncesi ne yapacağıma karar veremedim şimdi.Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.
Vel hasıl canı sıkılan kanun bunları yasaklayıp denetleyeceğine işe tersinden başlıyor.Siz kullanıcıları sövmeyin UCU BİZEDE DOKUNUR.

yasal ölçü olan 25 mt yi geçip karşıdakinin gözünü almayacak derecede ayarlandıktan sonra kim niye hakaret etsin kardeşim. gayet de güzel oluyor aydınlatması önünü net görüyorsun ama bazı hödükler var ki kaldırttrıyorlar deli gibi gözünü alıyor uzun sanıyorsun selektör yapıyorsun adam bide uzun yakıyor bakıyorsun ki adamın uzun farıyla kısa farının arasında fark yok. olur mu böyle?
Gönderen: Mk1GTI - 04 Şubat 2012, 13:21:56
Aslında xenonda sıkıntı araçta kullanılan far ile alaklı. Xenon ampul kullanımı mercekli far ile mümkün ama taktıranlar normal far a takıyor ve buda ışığın gereksiz yerlere dağılmasına yol açıyor. Sen istersen 10mt ayarla kısanı normal tas mantığı ile ışık gereksiz yere israf oluyor ve karşı tarafı rahatsız ediyor...

Xenon ampul için farınız uygun olmalı. Ya mercekli olacak yada ampul için bir şapkalı far sistemi olucak.. Eğer fara baktığınızda ampulu çırıl çıplak görüyorsanız bilinki otakıcağınız xenon karşı tarafı kör edicektir.
Gönderen: o.bilge - 06 Şubat 2012, 22:22:20
oh beee yeter artık kurtuluyoruz artık geceleri el feneri gibi karşıdan gelen dangalaklardan :D ya bağlayın mercekleri yada takmayın şu xenonları
Başlık: Ynt: Ayarlanmayan Xenon Agır Kusur !!!!
Gönderen: ®oyal - 07 Şubat 2012, 13:17:19
Konuyu araştırdım.
Araçta arka tamponda yük sensörü olması gerekiyormuş.Far yüke göre otomatik yükseklik ayarı yapacak.
Xenonun tek başına yasak olmasının sebebi budur.Aracında kalmasını istiyorsan yük sensörüve gerekli parçaları taktırıp tadilat raporuyla muane izin verirse standart olar kalabilirmiş.
Ben ne yapurmuşum şimdi yarın caddynin muanesi var xenonu söktürüp sonradan aklı başına ve sonradan kanun çıkaranların adına hitaf edeceğim. :t
Gönderen: TEYOLOGY - 07 Şubat 2012, 13:51:56
arkadaşlar trafikte herkes empati yapsa sorun kalmayacak. sadece far için değil kavşaklarda veya ara yollardan çıkılan noktalarda vs.

xenon farı takınca daha iyi görüyorsun geceleri amenna. ama ya karşı taraftaki? ya önümüzde seyreden? kanunun ucu bize dokunmadan kimse harekete geçmiyor. dediğim gibi herkes karşısındakinin de hakkını ve sürüş güvenliğini düşünse böyle bir düzenlemeye gerek bile kalmazdı. ama düzenleme çıkınca da malum kurunun yanında yaş da yanıyor.

bence düzenlemeyi yapana değil böyle bir düzenleme ihtiyacı ortaya çıkmasına sebep olanlara küfür etmeli.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 07 Şubat 2012, 18:03:46
Aracında Xenon olmayanlar hemen de belli ediyor kendini kıskançlık yapmayın gidin sizde taktırın Xenon olsun bitsin  ;D Xenonun yasaklanması çok saçma bi olay çünkü gerçekten faydası çok kendim kullanıyorum son derece memnunum far ayarı düzgün yapıldığı sürece karşıdakini kesinlikle rahatsız etmez ama şöyle de bir olay var benim farlarım orjinal HELLA marka Xenonu takıyorum far ayarı çok güzel şekilde tam net olarak çizgisini veriyor ama gidipte AYFAR marka far taksam farın camından dolayı ışığı aşırı şekilde dağıtıcaktır yani demem o ki far ayarlarınız ne kadar aşağıda olursa olsun farlarınız kalitesizse illa karşıdakini rahatsız eder bence XENON YASAKLANMAMALI  :tamamdir
Gönderen: o.bilge - 07 Şubat 2012, 18:15:47
xenon'a evet, AYARSIZ xenon'a hayır..
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 07 Şubat 2012, 18:17:11
XENON'A EVET  :sevgi:  AYARSIZ VARSA GELİN BEN AYARLARIM  ;D
Gönderen: alper19 - 07 Şubat 2012, 18:26:11
gokan olay sadece ayar degi lla  :t merceksiz olunca istersen milimetrik ayar yap dagitiyo istersen farlarin sifir orjinal alman hella olsun yine dagitiyo  ;D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 07 Şubat 2012, 18:29:01
gokan olay sadece ayar degi lla  :t merceksiz olunca istersen milimetrik ayar yap dagitiyo istersen farlarin sifir orjinal alman hella olsun yine dagitiyo  ;D
Kanka bende dağıtma yok şikayet hiç yok ama uzunları çaktım mı fena can yakıyo  :D
Gönderen: o.bilge - 07 Şubat 2012, 19:00:43
ama xenonun uzunları da enfes bee :D bi selektör attın mı çat çat  ::) ::)
Gönderen: TEYOLOGY - 07 Şubat 2012, 19:20:55
xenon'a evet, AYARSIZ xenon'a hayır..

aynen. işin özü bu cümlede.  :tamamdir
Gönderen: Mk1GTI - 08 Şubat 2012, 21:42:55
Aracında Xenon olmayanlar hemen de belli ediyor kendini kıskançlık yapmayın gidin sizde taktırın Xenon olsun bitsin  ;D Xenonun yasaklanması çok saçma bi olay çünkü gerçekten faydası çok kendim kullanıyorum son derece memnunum far ayarı düzgün yapıldığı sürece karşıdakini kesinlikle rahatsız etmez ama şöyle de bir olay var benim farlarım orjinal HELLA marka Xenonu takıyorum far ayarı çok güzel şekilde tam net olarak çizgisini veriyor ama gidipte AYFAR marka far taksam farın camından dolayı ışığı aşırı şekilde dağıtıcaktır yani demem o ki far ayarlarınız ne kadar aşağıda olursa olsun farlarınız kalitesizse illa karşıdakini rahatsız eder bence XENON YASAKLANMAMALI  :tamamdir

İşte burda haklı değilsin gökhan senin kullandığın far ister hella olsun ister ayfar kullanıcağın ampul H4 tür.. Xenon ampul mutlaka mercekli yada yansıtmalı kristal fara uygulanmalı onu dışındaki çıplak tasta herzaman karşı tarafı rahatsız edicektir. Sen kontrol cihazında farının çizgisinin normal olduğunu görüyorsun sadece ama inan bana karşıdan gelenler sana 2 slektör mutlaka yapıyordur..

Senin kullandığın far parabolic yani çizgili cam bu far sistemi xenon için uygun değil ve tamamı ile yurt dışında yasak. Kısa farda gereksiz yayılma yapıp karşı tarafı rahatsız eder uzunda ise sürücünün kendisini rahatsız eder.
Gönderen: salihsefa - 08 Şubat 2012, 23:42:50
İşte burda haklı değilsin gökhan senin kullandığın far ister hella olsun ister ayfar kullanıcağın ampul H4 tür.. Xenon ampul mutlaka mercekli yada yansıtmalı kristal fara uygulanmalı onu dışındaki çıplak tasta herzaman karşı tarafı rahatsız edicektir. Sen kontrol cihazında farının çizgisinin normal olduğunu görüyorsun sadece ama inan bana karşıdan gelenler sana 2 slektör mutlaka yapıyordur..

Senin kullandığın far parabolic yani çizgili cam bu far sistemi xenon için uygun değil ve tamamı ile yurt dışında yasak. Kısa farda gereksiz yayılma yapıp karşı tarafı rahatsız eder uzunda ise sürücünün kendisini rahatsız eder.

karşıdan gelenlerin selektörlerine göre ayarladım bende far yüksekliğini  :) önemli bi kriter baz almak için bence. ayarlayana kadarki arada küfür edenler, bende sizin  :D
Gönderen: TEYOLOGY - 09 Şubat 2012, 00:44:48
karşıdan gelenlerin selektörlerine göre ayarladım bende far yüksekliğini  :) önemli bi kriter baz almak için bence. ayarlayana kadarki arada küfür edenler, bende sizin  :D

valla dostum bunu demeye hakkın yok. karşından kısaları uzun gibi gelen birisi oldu mu sen de küfredersin.
Gönderen: salihsefa - 09 Şubat 2012, 04:47:43
valla dostum bunu demeye hakkın yok. karşından kısaları uzun gibi gelen birisi oldu mu sen de küfredersin.

kastı aşan beyan olduysa özür dilerim, söz meclisten dışarı. demek istediğim farın doğru yükseklik ayarını tutturana kadar küfür yediğimin selektörler sayesinde farkındaydım  ;)
Gönderen: TEYOLOGY - 09 Şubat 2012, 12:47:00
kastı aşan beyan olduysa özür dilerim, söz meclisten dışarı. demek istediğim farın doğru yükseklik ayarını tutturana kadar küfür yediğimin selektörler sayesinde farkındaydım  ;)

üstad biliyorsun bende şu an araba yok. şahsım adına üstüme alınacak bir durum yok. ama alınanlar çıkabilir diye düşünerek uyarmak adına yazmıştım ben de.
Gönderen: Mk1GTI - 09 Şubat 2012, 13:54:54
Eğitimsiz zihniyet başa bela. Yapçak bişey yok küfredene bende ederim demekle herşey bitiyor ee kim haklı kim haksız.  :bekleriz:
Gönderen: metalteo - 11 Şubat 2012, 14:01:15
içeri de far yükseklik ayarı var muayeneye xenonla girince sorun olmuyor mu?

Ayrıca adamın şahini yere sıfır egzoz var bunları muayene zamanı üşenmeden söküp geri takıyo bi xenonu mu takıp sökemicek bence gene görecez xenonlu şahin dogan.
Gönderen: freeman - 18 Şubat 2012, 14:02:53
Bende hella d2s bi-xenon mercekli farlar var içerden yüksekliği ayarlanabiliyor ve şimdiye kadar kimseden uyarı almadım aydınlatma seviyesinden dolayı ayrıca far yıkamada mevcut fakat otomatik yükseklik ayarı olmadığından muayeneden geçemiyeceğim :S
Aynı farlara halojen ampul takmış olsam(d2s olduğundan bu imkansız) muayeneden geçecem yada çin malı angel farlarım olsa çakma xenonlarımı söküp halojen ampul takmış olsam muayeneden geçecem yada önümü bile göstermeyen halojen merceksiz farlarım olsa muayeneden geçecem.
Hatta merceksiz ama far ayarı bozuk halde babamın arabasına bikaç ay öne hafif kusurla muayeneden geçirdiler :S h4 farda uzunlar aşağıyı kısalar yukarıyı gösteriyor diye not düşmüşler(h4 farda kısa neyse uzunda aynı seviyede ayarlıdır)

Bu işte bi çelişki yokmu sizce?
Gönderen: Mk1GTI - 18 Şubat 2012, 14:18:27
 Çelişkiler bitmez. Bende yeni muayeneden geçirdim aracı. Üzerinde smoked kristal far var h4 ampul. Kısada uzunda park lambası gibi göze çarpıyor istasyonda adam farlar yanmıyor diye içeri çağırdı baktım yanıyor sen dedim cihazı koy önüne orda sana yandığını gösterecek. Adam ilginç dedi nerden aldın bunları falan filan muhabbet ettik..

Şuan aracımdaki kristal farlar yansıtmalı bir sistem xenon ampul dahi taksam tastan yansıtma mantığı ile çalıştığı için karşı tarafı rahatsız etmiyor ve yol aydınlatması ise mükemmel. ama istasyondan hafif kusurla geçtim adam xenon tak dedi :D :D :D
Gönderen: ®oyal - 18 Şubat 2012, 17:16:59
Çelişkiler bitmez. Bende yeni muayeneden geçirdim aracı. Üzerinde smoked kristal far var h4 ampul. Kısada uzunda park lambası gibi göze çarpıyor istasyonda adam farlar yanmıyor diye içeri çağırdı baktım yanıyor sen dedim cihazı koy önüne orda sana yandığını gösterecek. Adam ilginç dedi nerden aldın bunları falan filan muhabbet ettik..

Şuan aracımdaki kristal farlar yansıtmalı bir sistem xenon ampul dahi taksam tastan yansıtma mantığı ile çalıştığı için karşı tarafı rahatsız etmiyor ve yol aydınlatması ise mükemmel. ama istasyondan hafif kusurla geçtim adam xenon tak dedi :D :D :D

Adam senle dalga geçmiştir yada sen bizi yiyorsun. :D
Gönderen: o.bilge - 18 Şubat 2012, 19:41:13
o kristal dediğinde ampul ters duruyo geriye doğru bakıyo değil mi?
Gönderen: Mk1GTI - 19 Şubat 2012, 21:36:00
Bendeki farlar bunlar. Ampulun önüne bir şapka geliyor..

(http://shop.golfmk1ciyiz.biz/149-201-thickbox/siyah-artili-iron-cross-far.jpg)

Oktay adam dalga geçmiş olabilir ben onun niyetini bilemem ama şurası bir gerçek mk1 hiç görmemiş adamların ilgi odağı oluyor istasyonda ve araçta bakımlı ise çok güzel muhabbetler oluyor..
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 20 Şubat 2012, 19:21:27
Seviyorum muayene istasyonlarını ya MK1'imi silerken hemen başıma toplaşıyolar kaç model vs  :saygılar
Gönderen: TEYOLOGY - 21 Şubat 2012, 04:13:45
Seviyorum muayene istasyonlarını ya MK1'imi silerken hemen başıma toplaşıyolar kaç model vs  :saygılar

sen de yeter artık sildiğin. boyayı bitirdin kaportayı inceltmeye başladın artık.  :D :D
Gönderen: metalteo - 22 Şubat 2012, 22:43:13
ARAÇ MUAYENE

15.01.2012 Tarihinden İtibaren 2012 Yılında Uygulanacak Kusurlar Tablosu

5.3.16             Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı yok   Ağır Kusur   15.01.2012
5.3.17             Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor   Ağır Kusur   15.01.2012

tüvtürk ün sitesinde yazanlar bunlar..
buna göre içerde ayarlayıcı var xenon u sökmeden gireceğim muayeneye bakalım hayırlısı  :D :D :D :D
Gönderen: ferhattasdemir - 22 Şubat 2012, 23:51:05
hadi hayırlısı bakalım. yakın mı zamanı?
Gönderen: ferhattasdemir - 22 Şubat 2012, 23:52:30
yada dur ya konya seydişehir deki tüvtürk ün müdürü benim arkadaşım yarın arayıp ona bi sorayım bakıyomusunuz diye...
Gönderen: metalteo - 23 Şubat 2012, 00:01:24
yarın sabah sızdırmazlık raporu alınacak  lpg ilk defa takıldığı için sonra da muayeneye girecek araç. Konuşursan yarın bana özelden msj atarsan sevinirim.
Gönderen: ferhattasdemir - 23 Şubat 2012, 12:37:36
aradım kardeşim şu anda izinde ama cevap vermedi telefona görünce döner o bana geri haber veririm. merak edilenleri sorarım işte far yükseklik ayarı mercek durumları vs...
Gönderen: ferhattasdemir - 23 Şubat 2012, 13:14:07
evet arkadaşlar öğrendim. malesef bizim golf ve boralardaki gibi içerden yapılan manuel yükseklik ayarıyla da geçemiyormuş. aracın bagaj yüküne göre otomatik ayarlayan sistemler geçebiliyormuş sadece :( ve merceksiz xenonlar da geçemiyormuş. ama komple sökmenize gerek yok sadece normal h7 ampulü takılsın balast sökülsün yeter dedi. xenon denen şey zaten balast ve ampulünden ibaret değil mi bu ikisini sökünce zaten sökülmüş oluyor ne demek istediğini tam anlamadım
Gönderen: metalteo - 23 Şubat 2012, 13:53:04
evet arkadaşlar öğrendim. malesef bizim golf ve boralardaki gibi içerden yapılan manuel yükseklik ayarıyla da geçemiyormuş. aracın bagaj yüküne göre otomatik ayarlayan sistemler geçebiliyormuş sadece :( ve merceksiz xenonlar da geçemiyormuş. ama komple sökmenize gerek yok sadece normal h7 ampulü takılsın balast sökülsün yeter dedi. xenon denen şey zaten balast ve ampulünden ibaret değil mi bu ikisini sökünce zaten sökülmüş oluyor ne demek istediğini tam anlamadım

Teşekkürler bilgi için.
Gönderen: ferhattasdemir - 23 Şubat 2012, 15:51:37
rica ederim. milletin işi görülsün
Gönderen: salihsefa - 23 Şubat 2012, 16:36:43
saol ferhat hocam, bu konudaki en merak edilen sorunun yanıtı işimize gelmeyen şekilde olmuş olsada yanıtını buldu ;D teşekkürler :tamamdir
Gönderen: ferhattasdemir - 23 Şubat 2012, 19:45:14
rica ederim kardeşim ne demek. arkadaşım son anda iyi aklıma geldi. halbuki evvelki gün o beni aramıştı hal hatır sormak için aklıma gelmemişti konu kaç gündür yayında olduğu halde. tüvtürk cü arkadaşımız var aramak aklımıza gelmiyor. birinin muayenesi yanmadan iyi aklıma geldi...
Gönderen: ALPER. - 23 Şubat 2012, 21:11:35
valla bugün de arkamdan gelen biri beni uyuz ötesi etti, bu fabrikasyon olmayan xenondan günahım kadar haz etmiyorum arkadaşlar

sağa çektim frene bastım arkasından uzunları açtım gittim

peşinen söyleyim sahte xenonlu gördüm mü arkasına geçerim uzunu da tövbe kapatmam
Gönderen: metalteo - 23 Şubat 2012, 21:42:11
muayene den çıkdı araç. bagaj yüküne göre otomatik ayarlayan sistemler geçebiliyormuş ferhattasdemir dediği gibi. h7 ampüller takıldı gidildi ama park lambaları led di unutmuşuz renginden dolayı hafif kusur yazdılar  :D :D

Cam filmi hafif kusur

Park lambası renk farklılığı hafif kusurlu

Sis lambası yönü hatalı hafif kusurlu

Camlarda lpg uyarı yapışkanı yok hafif kusurlu

olarak muayene den geçti. Plakaları farketmediler  :D :D

okadar döküntü reno toros felan öylesine bakıp geçirdiler benim aracı 1 saat bakmadıkları yer kalmadı  ;)

valla bugün de arkamdan gelen biri beni uyuz ötesi etti, bu fabrikasyon olmayan xenondan günahım kadar haz etmiyorum arkadaşlar

peşinen söyleyim sahte xenonlu gördüm mü arkasına geçerim uzunu da tövbe kapatmam

bugüne kadar kimse ne karşıdan nede arkadan uzunları yakmadı çünkü karşıdakini rahatsız etmeyecek şekilde aşşağıya indiriyorum farları.
Gerçi arkadan uzunu yaksa da etkilemez cam filmi + kararan ayna var  :D :D :D (işin şakası  ;) )
Gönderen: o.bilge - 23 Şubat 2012, 21:54:27

usta süper yöntem bundan sonra ben de senin gibi yapicam
Gönderen: ferhattasdemir - 23 Şubat 2012, 23:57:43

o konuda bende aynen öyleyim. arkadan gelen gözümü alıyosa dörtlüleri açarım uyarmak için buna rağmen bi tepki yoksa üstüne birde selektör yaparsa o zaman yavaşlarım önüme geçmesini sağlarım uzunların tam etkili bir açıya gelmesinden sonra veririm allah ne verdiyse :)
Gönderen: ferhattasdemir - 24 Şubat 2012, 00:01:23
muayene den çıkdı araç. bagaj yüküne göre otomatik ayarlayan sistemler geçebiliyormuş ferhattasdemir dediği gibi. h7 ampüller takıldı gidildi ama park lambaları led di unutmuşuz renginden dolayı hafif kusur yazdılar  :D :D

Cam filmi hafif kusur

Park lambası renk farklılığı hafif kusurlu

Sis lambası yönü hatalı hafif kusurlu

Camlarda lpg uyarı yapışkanı yok hafif kusurlu

olarak muayene den geçti. Plakaları farketmediler  :D :D

okadar döküntü reno toros felan öylesine bakıp geçirdiler benim aracı 1 saat bakmadıkları yer kalmadı  ;)

hayırlı olsun kardeşim. iyi ki aradık şu arkadaşı yoksa bir daha gidip sıraya girecektin xenon iptalinden sonra. sen şimdi geri bağlatmışsındır onları hemen :)
Gönderen: metalteo - 24 Şubat 2012, 00:22:31
hayırlı olsun kardeşim. iyi ki aradık şu arkadaşı yoksa bir daha gidip sıraya girecektin xenon iptalinden sonra. sen şimdi geri bağlatmışsındır onları hemen :)

orda da sorduk geçmez dediler hemen söküp taktım h7 leri  :)

Aynen öyle bağlattım hemen  :D :D  bakdım şöyle bir beyaz arabaya sarı ışık olmuyor  8)
Gönderen: ferhattasdemir - 24 Şubat 2012, 00:34:56
olmaz tabi. hiçbir arabaya güzel olmuyor sarı ışık. bende beyaz ampuller bağlı ama junyan mercekli angel farlardan dolayı görüşüm biraz kısıtlı. hani şöyle orjinal çıkma bi hella valeo filan bulsam söker atarım junyan ları. görüntü olarak çok hoş ama aydınlatma çok kötü. camlar mika birisi sararmış niyeyse. gündüz bi ayrı kötü görünüyo akşam bi ayrı
Gönderen: salihsefa - 24 Şubat 2012, 05:40:37
olmaz tabi. hiçbir arabaya güzel olmuyor sarı ışık. bende beyaz ampuller bağlı ama junyan mercekli angel farlardan dolayı görüşüm biraz kısıtlı. hani şöyle orjinal çıkma bi hella valeo filan bulsam söker atarım junyan ları. görüntü olarak çok hoş ama aydınlatma çok kötü. camlar mika birisi sararmış niyeyse. gündüz bi ayrı kötü görünüyo akşam bi ayrı

zımpara + meguiars far cilası 10 numara oluyor hocam. arabayı ilk aldığımda benim farların biride sararmıştı direk yaptım cillop oldu :D zımparadan sonra 3.5 atmaya başlıyor insan lan bu mahvoldu daha düzelmez die o pasta cile neymiş yaaa  :D kesin parlatın far camlarınızı
Gönderen: TEYOLOGY - 24 Şubat 2012, 08:47:17
zımpara + meguiars far cilası 10 numara oluyor hocam. arabayı ilk aldığımda benim farların biride sararmıştı direk yaptım cillop oldu :D zımparadan sonra 3.5 atmaya başlıyor insan lan bu mahvoldu daha düzelmez die o pasta cile neymiş yaaa  :D kesin parlatın far camlarınızı

üstad yalnız plastik mika vb yüzeylere cila uygulaması zamanla tekrar renklerinin kararmasına sararmasına neden olabilir. ilk sararma çoğunlukla üstündeki bir kılcal çatlaktan kenarlardan vs toz girmesi sonucu da olabilir. izolasyonu tam değilse içten sararıyor olabilir.
Gönderen: ferhattasdemir - 24 Şubat 2012, 09:55:26

valla onu bende düşündüm hocam da bi sitede ayfar ın golf 4 için far camlarını buldum tanesi 13 lira onlardan mı alsam diye düşünüyorum. çünkü sararma olmayan diğer farda da ısıdan dolayı tam merceğin karşısına gelen kısım çatlak çatlak olmuş gibi orayı da düzeltir mi acaba bu meguiars. bu ayfar camlar orijinal farlara belki tam oturuyordur ama benim junyan lara tam otururmu ki uymaz mı ki endişesi içindeyim :S

üstad yalnız plastik mika vb yüzeylere cila uygulaması zamanla tekrar renklerinin kararmasına sararmasına neden olabilir. ilk sararma çoğunlukla üstündeki bir kılcal çatlaktan kenarlardan vs toz girmesi sonucu da olabilir. izolasyonu tam değilse içten sararıyor olabilir.

evet pasta cila yapılan camlar normale göre çok daha çabuk bir şekilde tekrar sararıyormuş. benim sağ far sararmış ve sanırım benimki de içerden çünkü sol farda bu buğuyu filan atması için bırakılmış havalandırma deliklerine u şeklinde bi hortum takmışlar sanırım havayı direk almaması için. sol farda yok o hortumlar o yüzden sararmış herhalde :S
Gönderen: salihsefa - 24 Şubat 2012, 19:39:42
ampülden dolayı içten sararma veya kılcal çatlama yağan kısımları düzeltmez hocam, sadece güneş ve dış etkenlerden ötürü sararan far camlarını parlatmada işe yarıyor. illaki sıfır far camı kadar sağlıklı olmaz ama yeni bir far fiyatıyla kıyasta oldukça makul bi çözüm. sadece far camını değiştirelim desek ondada izolasyonu tam manasıyla yağamadığınızda içinde buğu yaparsa dahada bi bela.. basacan parayı alacan sıfır arabayı da oda bizde yok  ;D
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Şubat 2012, 00:27:23
basacan parayı alacan sıfır arabayı da oda bizde yok  ;D

valla şeytan bazen fısıldamıyo değil "20000 çektin bunu aldın çek bi 20000 daha al bir sıfır polo veya golf" diye :)
Gönderen: o.bilge - 25 Şubat 2012, 00:32:42
valla şeytan bazen fısıldamıyo değil "20000 çektin bunu aldın çek bi 20000 daha al bir sıfır polo veya golf" diye :)
o şeytana uydum ben etme eyleme doğuş iyice s**tı batırdı sıfır almaaa
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Şubat 2012, 00:37:17
hmmm doğuşla ne alakası olabilir ki montaj burda mı yapılıyor? söz konusu durum nedir. bilgiçlik gibi anlamayın bilmediğimden soruyorum.
Gönderen: o.bilge - 25 Şubat 2012, 00:43:12
doğuş boş modelleri maksimum fiyata satıyor. volkswagen diye güvendik gittik aynı paraya opel corsanın dolu versiyonu varken comfortline polo aldık. hiç de comfortline değil. sis farı yok, bi jantı bile yok, direksiyondan kumanda yok, park sensörü yok. ne anladım böyle comfortline dan. trendline ı hiç sormayın bile.
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Şubat 2012, 01:07:33
owww o konuda haklısınız malesef. o paraya fiesta da titanium bile alınabiliyor ki donanımı ne siz sorun ne ben söyleyim. yok yok. ben bi ara boş yenidense dolu eski diyorken bazı arkadaşlar eski eskidir yeni yenidir demişti bende demiştim ki her yıl geçtiğinde maliyet düşürebilmek için ordan burdan kısıyorlar en ufak detayı bile kaldırıyorlar diyordum da olsun sonuçta yeni araba diyorlardı. anlattığım şey böyle birşey işte. öncekilerde en düşük donanımda bile olan şeyi şimdiki full de alamıyorsun. benim 2001 golf comf. da hiç gereği yokken yolcu koltuğu yükseklik ayarı varken şimdi yok galiba comf. lar da.
Gönderen: o.bilge - 25 Şubat 2012, 01:13:39
onu koymuşlar 2012'lere. ancak arka frenler hala kampana. 2010 model pololarda disk iken 2011 2012 de niye kampana koyarlar anlamadım. bu sadece doğuşun suçudur başka kimsenin değil. doğuş nasıl sipariş ederse, hengi donanımları isterse öyle üretilir bu araçlar. passatlara cc lere afedersiniz bilmem ne kadar donanımı tıkacaklarına poloya 3-5 donanım koysalar olmaz mı. tabi polo çok satıyor insanlar vw markasına güvenip polo satın alıyor. eğer böyle giderse, ikinci arabam kesinlikle vw olmaz.
Gönderen: TEYOLOGY - 25 Şubat 2012, 06:26:18
aslında fordun full paketinde bakıyorsun hala önemli donanımlar opsiyonel olarak gözünüzün içine bakıyor. opel bu konuda gerçekten çok bonkör. giriş modelinde dahi, diğer markaların daha dolu donanım paketlerinde olmayan özellikler olabiliyor. mesela esp, yan hava yastıkları yol bilgisayar, dijital klimaı opsiyonel olmamalı.
Gönderen: ALPER. - 25 Şubat 2012, 11:03:47
özgür boş olsun moş olsun ama polo segmentinin üstünde bir araba.yol tutuş, konfor, sağlamlık açısından.neredeyse bir mk4 golf kadar var.

keşke daha dolu olsaydı ama bindiğin zaman o segmentin arabası değil hissi veriyor, bence o bile yeter
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Şubat 2012, 11:57:00
evet bir golf 4 kadar olduğu doğru dün yolda gördüm golf zannettim polo çıktı vay be na kadar kaslı golfe çok benziyor dedim ama kardeşim öyle bi arabada da arka frenlerin kampana işte manuel klima veya antin kuntin küçük özelliklerin olmaması ayıp oluyor. o yüzdendir ki işte hala o segmentin arabası olduğunu anlatıyor. ufak tefek dokunuşlarla pek ala da c sınıfı olabilecek bir araç olmuş gerçekten
Gönderen: ALPER. - 25 Şubat 2012, 12:03:51
2010da gelen modellerde arka taraf disk, arkadaşımda var, 20gün beklese 2011i alabiliyordu, iyi ki beklememişim diyor

yeni polonun bu kadar boş piyasaya sürülmesinin, polonun kasasında 1.2 tsinin getirilmemesinin en büyük sebebi golf 6 nın satışını baltalayabilecek olmasıdır
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Şubat 2012, 12:07:08
tamam onu bir nebze kesebilir ama onları yapınca da polodan şimdi kazandığından çok daha fazlasını kazanır. herkesin tercihleri farklı...
Gönderen: ALPER. - 25 Şubat 2012, 12:15:20
ben bir malı boş iken satabiliyorsam, ekstra donanım bana ekstra külfetse boş olarak satarım

aracı doldurmam dediğiniz gibi satış rakamlarımı artırır ama bir üst segmentteki aracın satışını dara sokacağından ben eklemiş olduğum donanımla ve satamadığım, daha pahalı olan üst segment stoğuyla başbaşa kalırım.

şuan yeni polo, elektronik klima, yol bilgisayarı, piyasada 60 liraya takılabilen bir park sensörü, 4 disk fren ve 1.2 tsi motor ile satılsın, kimse 1.6 trendline golfün yüzüne bile gidip bakmaz.hatta 1.4 tsi nin baz modeli ile de yarışır
Gönderen: htmetin - 25 Şubat 2012, 12:22:40
xenonum olmadı ki kusurum olsun.
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Şubat 2012, 12:52:19
ben bir malı boş iken satabiliyorsam, ekstra donanım bana ekstra külfetse boş olarak satarım

aracı doldurmam dediğiniz gibi satış rakamlarımı artırır ama bir üst segmentteki aracın satışını dara sokacağından ben eklemiş olduğum donanımla ve satamadığım, daha pahalı olan üst segment stoğuyla başbaşa kalırım.

şuan yeni polo, elektronik klima, yol bilgisayarı, piyasada 60 liraya takılabilen bir park sensörü, 4 disk fren ve 1.2 tsi motor ile satılsın, kimse 1.6 trendline golfün yüzüne bile gidip bakmaz.hatta 1.4 tsi nin baz modeli ile de yarışır

doğrudur kardeşim maddi durumlardan sıfır arabaya bakamadığımız için şu varken şunu almam diyebilecek bir pozisyonum hiç olmadı... ama şu an sıfır alacak olsam bu segmentte bu şartlarda polo ilk olması gerekirken son tercihim olur.
Gönderen: salihsefa - 25 Şubat 2012, 12:54:35
peki bu bahsedilen donanımlar opsiyonel olarakdamı sunulmuyor? onları ekleyince fiyat passatımı buluyor?
Gönderen: ALPER. - 25 Şubat 2012, 13:07:39
malesef polonun opsiyon listesi de çok kısık, teyp, jant falan var
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Şubat 2012, 14:19:27
özgür arkadaşımızdan anladığım kadarıyla full olan comfortline da bile opsiyon olarak dahi hız sabitleyici yok. ne garip
Gönderen: TEYOLOGY - 25 Şubat 2012, 18:33:03
hız sabitleyici jant vs neyse de esp ve yan hava yastıklarının opsiyonel dahi olmaması ağır kusur.
Gönderen: o.bilge - 25 Şubat 2012, 20:01:45
özgür arkadaşımızdan anladığım kadarıyla full olan comfortline da bile opsiyon olarak dahi hız sabitleyici yok. ne garip
comfortline a bile opsiyonel olarak sunulmuş +500 lira + montaj
Gönderen: o.bilge - 25 Şubat 2012, 20:07:09
ah bu volkswagen aşkının gözü kör olsun  :t :t :t eğer vw ci olmasam bir dakika düşünmez corsa alırdım. corsaya bütün opsiyonları (panoramik sunroof+esp+yan hava yastıkları+start&stop vb.) ekleyip bayi indirimiyle hesapladık. 35 bin küsüre geliyo adamlar kampanya yapmış bayi indirimi hariç 5750 TL indirim var corsanın anahtar teslim fiyatında. polo comfortline ın baz modeli 33 buçuk.
Gönderen: TEYOLOGY - 25 Şubat 2012, 21:10:21
ah bu volkswagen aşkının gözü kör olsun  :t :t :t eğer vw ci olmasam bir dakika düşünmez corsa alırdım. corsaya bütün opsiyonları (panoramik sunroof+esp+yan hava yastıkları+start&stop vb.) ekleyip bayi indirimiyle hesapladık. 35 bin küsüre geliyo adamlar kampanya yapmış bayi indirimi hariç 5750 TL indirim var corsanın anahtar teslim fiyatında. polo comfortline ın baz modeli 33 buçuk.

Nalet olsun içimdeki vosvos sevgisine  :D
Gönderen: o.bilge - 25 Şubat 2012, 21:23:44
Nalet olsun içimdeki vosvos sevgisine  :D
+1
Gönderen: ferhattasdemir - 27 Şubat 2012, 11:02:51
comfortline a bile opsiyonel olarak sunulmuş +500 lira + montaj

hmm ben yanlış anlamışım demekki önceki mesajlarda. varsa yine iyi. 500 tl ye kontrol butonları sinyaldeyse kol fiyatıda dahildir inşallah.
Gönderen: o.bilge - 27 Şubat 2012, 21:53:20
hmm ben yanlış anlamışım demekki önceki mesajlarda. varsa yine iyi. 500 tl ye kontrol butonları sinyaldeyse kol fiyatıda dahildir inşallah.
komple sinyal ve silecek modülü 500 lira. sinyal yol bilgisayarı silecek ve cc.
Gönderen: ferhattasdemir - 27 Şubat 2012, 23:31:57
standart donanımda yol bilgisayarı da mı yok comfortline da :S vay arkadaş. ama o zaman fiyat süper 500 e hem yol bilgisayarı hem hız sabitleyici
Gönderen: o.bilge - 27 Şubat 2012, 23:35:39
standart donanımda yol bilgisayarı da mı yok comfortline da :S vay arkadaş. ama o zaman fiyat süper 500 e hem yol bilgisayarı hem hız sabitleyici
2012 den itibaren yol bilgisayarı standart. ancak cc için o modülü değiştirmek gerekiyor.
Gönderen: ferhattasdemir - 27 Şubat 2012, 23:40:07
hmm tamam o zaman. ben yol bilgisayarı da yok sandım da o ne öyle hacı murat gibi vermişler comfortline ı diyecektim :)