Volkswagen Türkiye

Otomobil Forumu => Genel => Konuyu başlatan: ilker_rr - 31 Ocak 2012, 20:58:49

Başlık: Arabamız çalındı !!!
Gönderen: ilker_rr - 31 Ocak 2012, 20:58:49
Geçtiğimiz pazar günü amcamın arabasını kapısının önünden akşam 18:00 sularında çaldılar.Yollarda yerde heryerde 15 cm kar varken hemde... Bina kenarında duran sıra sıra park edilmiş arabaların arasından seçip almışlar .Cadde çok işlek sayılmaz ama yinede üç-beş insanın muhakkak olduğu bir cadde.Bir hafta geçti hala bir haber yok... (1997 model Toyota Corolla). Konun başlığını esas '' oto alarm '' olarak yazacaktım ama derdimizide paylaşayım dedim. Sorum şu; hırsızın yanına yaklaşmaya cesaret edemeyeceği bir alarm sistemi varmıdır? Varsa markası modeli nedir ? Ya da hırsıza karşı nasıl bir tedbir alabiliriz ? Bu olayın hepimizin başına gelebileceğini düşünerek , araçlarımızı çalınmaya karşı nasıl bir önlem almalıyız ?
Başlık: Ynt: Arabamız çalındı !!!
Gönderen: htmetin - 31 Ocak 2012, 21:29:33
Geçmiş olsun kardeşim. Bizimde toyota corollamız çalınmıştı bizde bursada bulmuştuk tesadüf işte:) İnşallah en yakın sürede bulunur..
Gönderen: ilker_rr - 31 Ocak 2012, 21:38:47
Geçmiş olsun kardeşim. Bizimde toyota corollamız çalınmıştı bizde bursada bulmuştuk tesadüf işte:) İnşallah en yakın sürede bulunur..

Sağol Hasan , araba Konya Akşehir'den çalındı. İnşallah bulunur...
Gönderen: STAK67 - 31 Ocak 2012, 21:49:16
geçmiş olsun abi mobeselerden falan çıkmıyor mu acaba bişey inşallah bulunur
Gönderen: ilker_rr - 31 Ocak 2012, 22:01:51
Mobeseden Konya'ya doğru gittiğini görmüşler o kadar.
Gönderen: ilker_rr - 31 Ocak 2012, 22:08:07
geçmiş olsun abi mobeselerden falan çıkmıyor mu acaba bişey inşallah bulunur

Sağol Hasan Ali
Gönderen: ALPER. - 31 Ocak 2012, 22:20:42
ankarada ayda 2-3 bmw çalınıyor, sen alarm diyorsun, adamlara immobilizer bile etki etmiyor.o alarm dediğini çekirdek niyetine çitliyorlar malesef.Çaldıkları 20 yaşındaki araçlar da değil, e46 kasalar bile dahil.inşallah sadece gezmek için çalmıştır,sipariş üzerine çalmamıştır da bir yerlerde bırakır.aracın varsa  resmin, yoksa plaka, renk ya da mesela farklı kılan jantı gibi özelliklerini paylaşırsanız 17232 üyeden elbet biri görür kanısındayım.Çok geçmiş olsun.

saçma gelebilir ama ustamın dediğine göre en caydırıcı olan yine de baston kilit.onu da açıyorlar ama onu görünce uğraşmak istemiyorlar dedi.daha kısa sürede götürebileceği başka araçlara yönleniyor kansızlar.

tekrar geçmiş olsun, gerçekten çok acı verici bir olay

Gönderen: ilker_rr - 31 Ocak 2012, 23:05:30
ankarada ayda 2-3 bmw çalınıyor, sen alarm diyorsun, adamlara immobilizer bile etki etmiyor.o alarm dediğini çekirdek niyetine çitliyorlar malesef.Çaldıkları 20 yaşındaki araçlar da değil, e46 kasalar bile dahil.inşallah sadece gezmek için çalmıştır,sipariş üzerine çalmamıştır da bir yerlerde bırakır.aracın varsa  resmin, yoksa plaka, renk ya da mesela farklı kılan jantı gibi özelliklerini paylaşırsanız 17232 üyeden elbet biri görür kanısındayım.Çok geçmiş olsun.

saçma gelebilir ama ustamın dediğine göre en caydırıcı olan yine de baston kilit.onu da açıyorlar ama onu görünce uğraşmak istemiyorlar dedi.daha kısa sürede götürebileceği başka araçlara yönleniyor kansızlar.

tekrar geçmiş olsun, gerçekten çok acı verici bir olay

Sağolasın , şimdiye parçalamışlardır diye düşünüyorum , adamın plakalı gezecek hali yok.Kimbilir nerede ne durumda araç. Araba bu 97 model Corolla http://d1201.hizliresim.com/t/z/29js0.jpg
Gönderen: 5ani5 mk2 - 31 Ocak 2012, 23:30:22
Çokk geçmiş olsnnn  çok kötü bişi gerçektenn :( inş en kısa sürede bulunurr.
Gönderen: ALPER. - 31 Ocak 2012, 23:34:05
o işler hiç belli olmuyor, sadece gezici ise plakayı çıkartmayabiliyorlar
Gönderen: hrntncy - 01 Şubat 2012, 00:39:33
geçmiş olsun öncelikle benim sorum eğer ilerde bir gün böyle birşey başımıza geldiğinde kaskodan para alınabiliniyormu alınıyorsa % kaç acaba ?
Gönderen: ALPER. - 01 Şubat 2012, 00:44:57
anahtarla çalınmadığı sürece kaza sırasında oluşan bütün uygulamalar bunda da geçerli

kasko parayı ödüyor yani
Gönderen: freegane - 01 Şubat 2012, 01:17:42
büyük geçmiş olsun,çok üzüldüm. oto hırsızlarına karşı alınabilecek en iyi önlem gizli kontak olsa gerek,çünkü bir hırsız bir arabayı gözüne kestirmişse eğer hiçbir şey onu durdurmuyor :( yaptırımlar zayıf malesef adam yakalansa bile 2-3 sene de çıkıyor. o 2-3 seneyi de tatil olarak görüyor. umarım en kısa zamanda bulunur aracınız
Gönderen: TEYOLOGY - 01 Şubat 2012, 05:00:57
yahu ben bunu anlayamıyorum. hayatımız biri bizi gözetliyor oldu. hemen her dükkanın güvenlik kamerası var. her yerleşim yerinin girişinde çıkışında kamera var. mobeseler, diğer araçların dash-cam leri apartmanların güvenlik kameraları vs cabası. ne cesaret. isteyen istediğini desin bana ama hırsıza acımam arkadaş. kes elini şerefsizin. caydırıcı olsun. adam yakalanıyor. adliyeye götüren polis evrak işlemleriyle uğraşırken serbest kalıyor. böyle adalet olmaz. benim canımı yakan adamın canını adalet yakmazsa benim adaletim sağlanmış mı olur? geçtik maddi külfeti adamın psikolojisini bozuyor. araç bulunsa bile gece uykuları haram oluyor. yine çalarlar mı? daha önce çalan kişi bana takar mı? çalmasa bile gelip zarar verir mi? arkadaşımın dükkanına giriyor hırsız. hafiye gibi düşüyor peşine işin. soruyor sorguluyor buluyor. gidiyor polise haber veriyor. polis geliyor. içeri girip adamı alıyorlar. merkeze giderken amir sen niye dövmedin iti diyor. arkadaşım niye döveyim ben suçlu duruma düşerdim diyor. gülüyor polis. ya bu adam benim evrak işim bitmeden serbest kalacak. bari hırsını alsaydın diyor. polis ne yapsın.

geçmiş olsun. İnşallah bulunur. canını yakanın canı yansın. çalanın sevdiğinden çıkarsın Allah.
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 01 Şubat 2012, 21:34:21
Gizli kontak en iyi çözüm bence ben kendi aracıma yapıcam yakında ufak ta olsa bi önlem olsun gerçi benim MK1'i çalıcak adam daha beni tanımıyor demektir  :bekleriz:
Gönderen: Mk1GTI - 01 Şubat 2012, 23:00:42
Gizli kontak en iyi çözüm bence ben kendi aracıma yapıcam yakında ufak ta olsa bi önlem olsun gerçi benim MK1'i çalıcak adam daha beni tanımıyor demektir  :bekleriz:

Merak etme senin araçla göz göre göre kendini derde sokmaz gökhan..  Araba hırsızları hemen paraya dönecek araçları çalarlar. Arkadaşın toyotoda piyasada en çok tutulan bir model. Şasi, motor ve renk değişimi ile anında elinden eritir aracı..  Hırsızlık bence en ağır ceyayı hakeden suçlardan birisi olmalı kanun kitabında 1 tane kuralı sen değiştir deseler direk hırsızlığı vatana ihanet maddesine sokarım..

Şerefsiz, kansız, karaktersiz ve Ezik bir insan o işi yapanlar.  Tatlı çalana 20 yıl senin benim malımı çalana tek suçtan 3 yıl iyi halden 3 te 1 indirim mahkeme süresince geçen zaman 3 ay bide pişmanlık maddesinden 9 ay eee ne yatıcak bu şerefsizler. Memleketçe hırsız olalım en güzeli..

Geçmiş olsun arkadaş inşallah en kısa zamanda malınız bulunur ve cezasını bulur it. (kusura bakmayın ben hırsız dedimi canım yanıyor benide yaktı şerefsizin biri 2003 yılında)
Gönderen: dj_burak - 01 Şubat 2012, 23:07:06
çok büyük geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bulunur
Gönderen: lostys - 01 Şubat 2012, 23:27:12
Merak etme senin araçla göz göre göre kendini derde sokmaz gökhan..  Araba hırsızları hemen paraya dönecek araçları çalarlar. Arkadaşın toyotoda piyasada en çok tutulan bir model. Şasi, motor ve renk değişimi ile anında elinden eritir aracı..  Hırsızlık bence en ağır ceyayı hakeden suçlardan birisi olmalı kanun kitabında 1 tane kuralı sen değiştir deseler direk hırsızlığı vatana ihanet maddesine sokarım..

Şerefsiz, kansız, karaktersiz ve Ezik bir insan o işi yapanlar.  Tatlı çalana 20 yıl senin benim malımı çalana tek suçtan 3 yıl iyi halden 3 te 1 indirim mahkeme süresince geçen zaman 3 ay bide pişmanlık maddesinden 9 ay eee ne yatıcak bu şerefsizler. Memleketçe hırsız olalım en güzeli..

Geçmiş olsun arkadaş inşallah en kısa zamanda malınız bulunur ve cezasını bulur it. (kusura bakmayın ben hırsız dedimi canım yanıyor benide yaktı şerefsizin biri 2003 yılında)
o saydıkların öyle olmuyo da :) iyi hal miyi hal tıraş :)
misal, bizim burda 18 yaşında azılı bi hırsız velet var, tutuklanıp içeri girdiği de oldu, içerde işi de öğretmişler buna şimdi kafa kırık ayağına yatıyor. konuya dönelim,

ilk hırsızlık yaptığında, yargılanmaya başlıyor. yargılama sürecinde bir kez daha yapıyor, bir kez daha, bir kez daha, belki daha fazla. ikinci ve sonraki yargılamalar esnasında eğer ilk yargılama karara bağlanır, ama çocuk muhtemelen para cezası alır, o da daha önce sabıkası yoksa eğer HAGB (hükmün açıklanmasının geri bırakılması alır) şekline çevrilir. bu da 5 yıl boyunca suç işlerse eğer o cezayı çekeceği anlamına gelir. tabi aldığı bu cezayı hemen temyiz eder, yargıtay süreci başlar ve bu cezanın siciline işlenmesini ortalama 2-3 yıl boyunca erteler. tabi diğer yargılamalar esnasında da sicili temiz çıkacaktır bu yüzden. e haliyle sicili temiz adama açık mahkumiyet veremez hakim, verilirse de muhtemelen bozulur. eğer tüm bu hırsızlıkları (belki de 10+) aynı hakim yargılıyor ise, devam eden dosyaların iddianamelerini dosya arasına katmak sureti ile, şahsın uslanmaz kişiliği ve suç makinesi olması dolayısıyla (bu bizim hakimin tabiri :) ) açık mahkumiyet verebilir, tabi haliyle yine bunları da temyiz eder şahıs. bizim mahkemede yargılanan elemanın 15-16 tane dosyası, belki daha fazla, var ve çoğu açık mahkumiyetten dolayı yargıtayda, 2-3 yıl sonra yargıtay dan döndüğünde ortalama 10 yılını (hükümlüler aldıkları hapis cezasının yasaya göre 2/3 ünü fiili anlamda infaz ederler - para cezaları ise bihakkın yani tamamını infaz ederler) hapiste geçiricek. tabi bu süre zarfında kimbilir daha kaç kişinin canını yakacak..

hırsızlık konusunda ceza verilirken bir sürü şeye bakılıyor, tabi öncelikle bunu yapanın yakalanması lazım ki ceza alabilsin.
Gönderen: Mk1GTI - 02 Şubat 2012, 00:10:29
Benim evime giren hırsız 18 yeri daha soymuş yakalandı ve ilk yakalandığından dolayı çok fazla indirim aldı mesala.. Bu 18 yer için toplamda 21-22 yıl ceza çıktı yok 3/2 yok 3/1 indirim (sanki sene sonu mağaza indirim .....)derken toplamda 8 yılda hakim ve savcı karar kıldı.. Tahminimcede af ve iyi halden yararlanıp 2 yıl falan yatıp çıkmıştır..
Gönderen: kemal_koker - 02 Şubat 2012, 09:24:17
Geçmiş olsun  :(
Gönderen: lostys - 02 Şubat 2012, 09:49:56
Benim evime giren hırsız 18 yeri daha soymuş yakalandı ve ilk yakalandığından dolayı çok fazla indirim aldı mesala.. Bu 18 yer için toplamda 21-22 yıl ceza çıktı yok 3/2 yok 3/1 indirim (sanki sene sonu mağaza indirim .....)derken toplamda 8 yılda hakim ve savcı karar kıldı.. Tahminimcede af ve iyi halden yararlanıp 2 yıl falan yatıp çıkmıştır..
aga işte öyle değil, hani filmlerdeki gibi iyi hal miyi hal şeklinde olmuyor olay. önceki suçlarındaki yargılaması henüz bitmemiştir, o yüzden siciline işlenmemiş bi suç için hakim artırmaya gidemez. anlatabildim mi ?