Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: mk3 gtı - 27 Ocak 2012, 20:53:06
-
arabam Mk3 GTI 97 model lpg mevcut motorun soguk sıcak olması fark etmıyor gaz pedalına anıden yuklendıgımde sankı boguluyor 3.500 rpm e kadar aynı sonra duzelıo neden olabılır sımdıden tsk ederım...
-
gaz ayarına baktır dostum
-
gaz da sorun olsa benzınde tekleme yapmaz bogaz kelebegını temızlettırmelımıyım acaba :(
-
kolay gelsin, dediğiniz olayı bir çok şeyden yapabilir
önem sırasına göre ateşlemeden kaynaklı bir problem olabilir, egzoz sisteminden dolayı bir boğulma yağıyor olabilir, sensör hatası var ise mesela zengin ya da fakir karışım yapar ondan olabilir, gaz kelebeğinden yapabilir, fincanlardan yapabilir, net bir kanıya varmak çok zor
-
Sigorta röleleri ile alakalı bir durum. GTI larda oluyor genelde.. Golf3 topiğinde ararsan bulursun.. konunun paylaşımı ve şözümü yayınlanmıştı.
-
dostum sen adece lpg mevcut demişin bende ona istidaren cvp verdim,gaz ayarındanda olur,karburatör ayrındanda olur,istersen bi gaz kelebeğine baktır,birde buji ve kablolarına baktır ondanda yapar arkadaşım
-
dostum adamın araç gti, ne karbüratörü
-
krank devir sensörü olabilir aynı sorunu kuzende yaşamıstık 3 bin devirden sonra açıyordu bazen çalışmadada problem yaratıyordu deiştik düzelti bilalde şahittir bu olaya
-
siteden bir arkadaş sigorta kutusundaki roleleri değiştirerek düzeltmişti sorunu
-
hava akışmetre sensörü olabilirmi
-
hava akışmetre sensörü olabilirmi
GTI'larda yok sanırsam
-
GTI'larda yok sanırsam
ecu var araçta tekrar düşün :) maf var yani.
-
Sigorta panelinden büyük ihtimalle. Aynı sorun başka bi arkadaşta daha vardı. Konuyu bulsun sorunu olan orda hangi rölenin değişmesi gerektiği falan yazıyor. Pahalı masraflara girmeden bunu deneyin..
-
Ecu olduğunu söylediğin iyi oldu ben de Abaküsle çalıştırıyoruz zannediyordum aracı :t
-
Bu da sana yapabileciğim son kıyağım ;D
http://www.vwtr.net/forum/golf-iii/golf3-gti-28003200-devir-arasi-tekleme-sorunu-yardim-t9772.120.html
-
Bu da sana yapabileciğim son kıyağım ;D
http://www.vwtr.net/forum/golf-iii/golf3-gti-28003200-devir-arasi-tekleme-sorunu-yardim-t9772.120.html
aracın şikayeti bu diill dostum...
-
arabam Mk3 GTI 97 model lpg mevcut motorun soguk sıcak olması fark etmıyor gaz pedalına anıden yuklendıgımde sankı boguluyor 3.500 rpm e kadar aynı sonra duzelıo neden olabılır sımdıden tsk ederım...
motor soguk sıcak farketmezz. benzinde ve lpg de aynı sorunu yaşıyorsunn . sadece ANİ GAzlaarda 3500 rpm ye kadar araç bogulma yıgılma mı yapıyor. yoksa tekleme tarzında kesiklilk mi? en başta ateşleme sistemi kontrol etmelisin bujiler buji kabloları ve distrbötr kapagı. Her 100 bin km de Distritör kapagı degişmelii bunu kimse atlamasınn..
-
krank devir sensörü olabilir aynı sorunu kuzende yaşamıstık 3 bin devirden sonra açıyordu bazen çalışmadada problem yaratıyordu deiştik düzelti bilalde şahittir bu olaya
mehmet abi kkrank devir sensörü olablir :) ecu krankdan aldıgı bilgi ile enjektörleri kontrol eder. aynı sinyal lpg ecu sunada gider. sensörden gelen yanlış aralıkdaki sinyellerr motor ecusunu yanıltır yanlış zmanda püskrtlen yaakıt zengin karışımdan dolayı araçda bogulma yapar. ama araçda lpg var bu yüzden başka sorunlarda olblir tabiki.. lpg benden uzak olsunn :=) Muratına kurtardım lpg den araba kendine geldi:=)
-
Ecu olduğunu söylediğin iyi oldu ben de Abaküsle çalıştırıyoruz zannediyordum aracı :t
orası aşikar öyle zannetiğin çok açık ::)
-
ecu oldugunu hasan abide biliyo eski bir golf kullanıcısı kendisi. ve dediigii gibiiii gtı larda Maf YOK.. 8)
-
maf yoksa map vardır Bilal. Filitreden sonraki sensör iat sensörü sanıyorum.
Ben bilmiyodur etmiyodur demiyorum ki..Arac sahibi muhakkak bilgisi vardır.
-
maf yoksa map vardır Bilal.
Ben bilmiyodur etmiyodur demiyorum ki..Arac sahibi muhakkak bilgisi vardır.
ewt ait o sensör. mapda beynin içinde.
-
biliyorum ecu da.. map sensör maf sensöre göre daha kapsamlı ve verim için GTİ da performans aracı olduguna göre :)
-
map sensör maf sensöre göre daha kapsamlı ve verim için GTİ da performans aracı olduguna göre :)
gibi gibi ama abf lerdeki map çok kapsamlı map diil. bu yüzden abfyi turboluyanlar bu hataya düşüp orjinal map a güvenip aracı yürütmeye çalşıyorlar sonuç hüsran :)
-
gibi gibi ama abf lerdeki map çok kapsamlı map diil. bu yüzden abfyi turboluyanlar bu hataya düşüp orjinal map a güvenip aracı yürütmeye çalşıyorlar sonuç hüsran :)
ecu nun capı yetmiyor turbolanmaya müsait değil :) konu yine ABF-T gelmesin aman diyim.
ABF aracım olmadı hiç yani böyle bi inceleyimde demedim o yüzden net değilim.Yapanları yapmaya calısanları görmüş olduk.
Ama bende stock binilmeli taraftarıyım biliyosun.
-
ecu oldugunu hasan abide biliyo eski bir golf kullanıcısı kendisi. ve dediigii gibiiii gtı larda Maf YOK.. 8)
Maf olmadığı aşikar dimi Fatih<?
-
Maf olmadığı aşikar dimi Fatih<?
Aşikar abii kesinliklee :)
-
al dostum bundan yapar yapmaz ben bunu bulana kadar kafayı yedim arabadan soğudum ama şimdi çok iyiyiz onunla :)
belki faydası olur ogünden buyana sorunsuz tamirci yüzü görmeden geziyorum....
http://www.vwtr.net/forum/golf-iii/golf3-gti-28003200-devir-arasi-tekleme-sorunu-yardim-t9772.0.html
-
kardeş sen izmirde nerdesin yakınlardaysan yardımcı olurum...............
-
Şafak, Gökhan çiğlide sanırım
-
kardesım cıglıde oturuyorum ben yarın oglen 2 den sonra 3.nuc sanayıde avrupalı oto var bı kac kez gıtmıstım orda olucam bu tekleme hakketen sogutuo ınsanı ama duzelıcek eskısı gıbı olucak ınsallah :)
-
Arkadaslar arıza krank devır sensorunden yapıyormus degıstırdım duzeldı saat gıbı sımdı masallah :D
-
Geçmiş olsun Gökhan :tamamdir avrupalı otomu çözdü sorunu ?
-
eyw saolasın tayfun abı yok 2ncı sanayıde Durmaz Oto Volkswagen ozel servıs ( Volkswagen cı mustafa ) orda cıhaza bagladık sensor arızası verıyordu nurı kucukten aldım parcayı 125 tl :)
-
Nuride Olmasa Ne Olacak Halimiz :d
-
geçmiş olsun :)arıza veriyosa sorun bellidir zaten :) mehmet aabi demiştii krank seönörü diye :)
-
valla dogru soluyorsun tayfun abı :) eyw saolasın fatıh ;) bu haftada bogaz kelebegını temızletıcem nasıpse bujı yag vs degıstı o zaman gorucez ustune koyabılcek mı ABF :D :D
-
valla dogru soluyorsun tayfun abı :) eyw saolasın fatıh ;) bu haftada bogaz kelebegını temızletıcem nasıpse bujı yag vs degıstı o zaman gorucez ustune koyabılcek mı ABF :D :D
0-40 mobil 1 new life yag koyucaksın.. bujileri bkrex06 takıcaksın. :) gaz kelebegini temizlet ve portpolish yapalımm :)
-
fatıh o-40 new lıfe mobıl full syntectıc yag kullandım ama ufledı resmen yagı 1500 km gıtmedı yag cubugunda kımse yok :) bujılerı sase numarasına gore taktırdım bosch super 3 tırnaklı...portpolısh olayınıda ıyı usta bulmak lazım...
-
en iyi usta istanbulda kaan benim kelebek onda şuan :) 1500 kmrede eksiltmesi anormall. bende koyucam bakalım ne olcak aldım yağımı :)
bosh bujiler iş yapmaz :) NGK TAK :)
-
ıstanbulda her sey var burda adamlar dohc yazısını gordumu bılmıom ben yapamam dıo :) koy bakalım bana kalırsa 5-30 koy derım ama almıssın artık ;)
-
ıstanbulda her sey var burda adamlar dohc yazısını gordumu bılmıom ben yapamam dıo :) koy bakalım bana kalırsa 5-30 koy derım ama almıssın artık ;)
5-40 veya 0-40 koyyuluyoo bizim araçlarraa :) 0.40 daha üst performaslı araçlar için daha kaliteli yağ o kadar yag eksiltirmi denicez. :) 60- 200 video çek :) bende bakımı bitsin çekicemm :)
-
valla ben koydugumda havada yazdı ama aksamları hafta 2-3 kez rollıng denıoduk belkıde ondan uflemıstır :p :) kelebegı temızleteyım cekerım ;)
-
valla ben koydugumda havada yazdı ama aksamları hafta 2-3 kez rollıng denıoduk belkıde ondan uflemıstır :p :) kelebegı temızleteyım cekerım ;)
nelerle roll yapptınn ben 4 tane mk3gti ile denedim. Hepsini geçtim. Ama başka arabylarla denemek nasip olmadı. Senin abf stok dimi kaç binde ?
-
demiştim krank sensörü diye :) geçmiş olsun
-
demiştim krank sensörü diye :) geçmiş olsun
:tamamdir :tamamdir
-
evet sadece duz boru var bıde my racıng son susturucu var Sİ ile denedım gectım.320 E36 ıle denedım 200 e kadar 3boy vardı arada 3.25 ıel denedım 3 bıtene kadar cok az onde gıdıo 4 te ayrıyor :) klasmanımda bunlar vardı gerı kalanlar saxo 106 VTI :)
-
evet sadece duz boru var bıde my racıng son susturucu var Sİ ile denedım gectım.320 E36 ıle denedım 200 e kadar 3boy vardı arada 3.25 ıel denedım 3 bıtene kadar cok az onde gıdıo 4 te ayrıyor :) klasmanımda bunlar vardı gerı kalanlar saxo 106 VTI :)
Pek bişeyde kalmamış geriye:))
-
yok ya hedef VTI :)
-
yok ya hedef VTI :)
vti ı geçmek lazım evet ama adamlrın arabası boşş diil bizde doldurcaz napalım :)
-
gecmiş olsun :) nurı sagolsun oda olmasa :)
-
geçmiş olsun kardeş....
-
aynı sıkıntı bende de var..
sadece gazda yapıyor.. Benzıne alınca cıncık oluyor. yarın sabah bi gazcıya ugrayacam. Bu sefer LPGden memnun kalmadım söktüreibilriim her an paramı iade ederse :D