Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: denislaf - 19 Ocak 2012, 23:00:58

Başlık: Golf IV kapı gıcırtısı
Gönderen: denislaf - 19 Ocak 2012, 23:00:58
merhaba arkadaşlar uzun zamandır beni rahatsız eden bir problem bu . araç hareket halindeyken bozuk yollarda sağ ön arka 2 kapı çakur çukur sesler cıkarıyor kilitleri yağladım yine düzelmedi para bantıyla kilitlerin tutunduğu demir halkaları bantladım daha kalın yaptım bu sefer geçici olarak düzeldi ama açıp kapatılınca yine eski hallerine döndüler zamanla kapıda herhangi bi gevşeklikte yok gibi ama  bilemedim yurt dışındada derdimi anlatana kadar bin bir takla atmam lazım :D bilgisi olan arkadaşların ilgisine =))
Başlık: Ynt: Golf IV kapı gıcırtısı
Gönderen: ismailtunca81 - 19 Ocak 2012, 23:05:48
kronik  mkII  de  bagaj 
kronik  mkIII  de  ön cam
kronik  mkIV de  ön kapı

uzaya  gitsen düzelmez

Gönderen: umut_mk4 - 19 Ocak 2012, 23:15:18
kronik  mkII  de  bagaj 
kronik  mkIV de  ön kapı

uzaya  gitsen düzelmez

benim golf 11 yasında benimkinde niye yok kronıkte. Sadece kullugun ordan geliyor tıkırtı ^-^
Gönderen: ismailtunca81 - 19 Ocak 2012, 23:17:07
senin ki daha önce uzaya  gitmiş  gelmiş   ;)
Gönderen: denislaf - 19 Ocak 2012, 23:18:33
yha arada konsolun alt kapaklarındanda tak tuk sesler geliyor boş bir günde komple sökesim var arabayı :D
Gönderen: umut_mk4 - 19 Ocak 2012, 23:20:33
senin ki daha önce uzaya  gitmiş  gelmiş   ;)
sen uzaya gitsen düzelir dememissin ki :t
Gönderen: ismailtunca81 - 19 Ocak 2012, 23:42:20
sen uzaya gitsen düzelir dememissin ki :t

evet  sen demedim seninki dedim  :t bu doğrultuda  11  yaşındaki arabandan ses gelmiyor olmaması  bu  tür  seslerin kronik olmaması anlamına gelmiyor

dilersen bu konuda bir tez  hazırlayıp  bizlerede  faydalı olabilirsin

yada  tecrübeli ağbilerinden konuyu  teyit  edip  fivri  davranışlarda bulunmayabilirsin

iyi  formlar
Gönderen: TEYOLOGY - 19 Ocak 2012, 23:51:19
evet  sen demedim seninki dedim  :t bu doğrultuda  11  yaşındaki arabandan ses gelmiyor olmaması  bu  tür  seslerin kronik olmaması anlamına gelmiyor

dilersen bu konuda bir tez  hazırlayıp  bizlerede  faydalı olabilirsin

yada  tecrübeli ağbilerinden konuyu  teyit  edip  fivri  davranışlarda bulunmayabilirsin

iyi  formlar

:tamamdir
Gönderen: umut_mk4 - 19 Ocak 2012, 23:58:55
evet  sen demedim seninki dedim  :t bu doğrultuda  11  yaşındaki arabandan ses gelmiyor olmaması  bu  tür  seslerin kronik olmaması anlamına gelmiyor

dilersen bu konuda bir tez  hazırlayıp  bizlerede  faydalı olabilirsin

yada  tecrübeli ağbilerinden konuyu  teyit  edip  fivri  davranışlarda bulunmayabilirsin

iyi  formlar
tsk. Sanada iyi forumlar. Bu arada 2 tane daha arkadasımda golf var onlardada boyle bir problem yok. Bu nasıl kronik oluyor :-\
Gönderen: yesilkrt - 20 Ocak 2012, 19:16:11
tsk. Sanada iyi forumlar. Bu arada 2 tane daha arkadasımda golf var onlardada boyle bir problem yok. Bu nasıl kronik oluyor :-\
:-\
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 20 Ocak 2012, 19:58:22
Sorunun çözümü bende  ^-^ Kapıları sökün gitsin hem  ağırlık azaldığı için yakıtta azalıcaktır  ;D
Gönderen: DenQ - 20 Ocak 2012, 20:02:53
Sorunun çözümü bende  ^-^ Kapıları sökün gitsin hem  ağırlık azaldığı için yakıtta azalıcaktır  ;D

:D :D benim sadece direksiyonla gitmem lazım, ki sunroofdan bile tıkırtı geliyo :D
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 20 Ocak 2012, 20:08:53
:D :D benim sadece direksiyonla gitmem lazım, ki sunroofdan bile tıkırtı geliyo :D
Benimde tenteden geliyo nabak yani onuda sökersem geriye bişey kalmıyo zaten  :D
Gönderen: htmetin - 20 Ocak 2012, 20:18:47
Benimde tenteden geliyo nabak yani onuda sökersem geriye bişey kalmıyo zaten  :D
;D ;D ;D ;D
Gönderen: htmetin - 20 Ocak 2012, 20:19:30
kronik  mkII  de  bagaj 
kronik  mkIV de  ön kapı

uzaya  gitsen düzelmez

İsmail; bu tespitine göre mk1'de kronik sıkıntı yok diyebilir miyiz?
Gönderen: ismailtunca81 - 20 Ocak 2012, 20:54:10
İsmail; bu tespitine göre mk1'de kronik sıkıntı yok diyebilir miyiz?
birader  biliyorusn iyi kötü yıllardır  golfe  biniyoruz
binen  kullanan arkadaşlarımızda  var  bu tıkırtılarla gıcırtılarla  ilgili  açılmış  sadece bizim formda  onlarca  konu var
ben 2 kasaya  da 3 kasaya da  4 kasayada  bindim biniyorum
her hafta  perşembe günleri sanayide eniştemin yanında  yardım ederim gelen vw arbalarda  bu tür sıkıntılarla  mücadele  eden ondan fazla ağbi kardeş  tanıyorum  hep aynı sorunlar  ne söyleyim bu zamana kadar  hiç mkI gelmedi bir tane var  oda ustamın kendisinin topladı geçen sene  sadece motor ve egsoz  sesi geliyor  başka gıcırtı varsada  duyulmuyor

bende  bütün bu deneyimimle  yukarıya  esprili birsey yazmıştım yanlış anlaşıldım
mkI de gıcırtı duyulmaması kronik desem :)
Gönderen: bermuda24 - 20 Ocak 2012, 21:41:02
geçenlerde taşlı yollardan geçtim küllüğün ordan ağustos böceği gibi susmak bilmeyen gıcırtı sesi gelmeye başladı ertesi gün bindim ses kesilmişti
Gönderen: emrah_akkas - 20 Ocak 2012, 22:55:55
Aracımdan sadece el freninin butonundan geliyor bozuk yola girdiğimde allah nazardan saklasın... :)
Gönderen: htmetin - 21 Ocak 2012, 09:36:31
birader  biliyorusn iyi kötü yıllardır  golfe  biniyoruz
binen  kullanan arkadaşlarımızda  var  bu tıkırtılarla gıcırtılarla  ilgili  açılmış  sadece bizim formda  onlarca  konu var
ben 2 kasaya  da 3 kasaya da  4 kasayada  bindim biniyorum
her hafta  perşembe günleri sanayide eniştemin yanında  yardım ederim gelen vw arbalarda  bu tür sıkıntılarla  mücadele  eden ondan fazla ağbi kardeş  tanıyorum  hep aynı sorunlar  ne söyleyim bu zamana kadar  hiç mkI gelmedi bir tane var  oda ustamın kendisinin topladı geçen sene  sadece motor ve egsoz  sesi geliyor  başka gıcırtı varsada  duyulmuyor

bende  bütün bu deneyimimle  yukarıya  esprili birsey yazmıştım yanlış anlaşıldım
mkI de gıcırtı duyulmaması kronik desem :)

Yok kardeşim ben yanlış anlamadım seni. Biraz latife yaptım.. MK1 bildiğim ve daha önceden bindiğim için biliyorum.. basit karoser ve basit döşeme sıfır ses..
Gönderen: hakkut - 22 Ocak 2012, 21:37:53
Bende de ses geliyordu. WD40 kullandım. Kapı kilitlerine menteşelere heryere bol bol sıkın.Sses bunlardan kaynaklı ise kaybolacaktır.