Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: umut_mk4 - 18 Ocak 2012, 16:31:17
-
arkadaslar bu gun arabama bındigimde yol bilgisayarında -20 dereceyı gordum. Golfum maşallah tek marşta calıstı :D
-
maşallah diyelim :)
-
benim araçta soğuk havada anında çalışıyor. 1 saniye bile sürmüyor. ama normal havada 2 saniyede falan çalışıyor.
-
arkadaslar bu gun arabama bındigimde yol bilgisayarında -20 dereceyı gordum. Golfum maşallah tek marşta calıstı :D
bu -20 olan yer neresi??
allah kolaylık versin orda yaşayanlara istanbulda hava -1,5derece(soğanlık) donuyoruz :D
-
elazığ gece -12, gündüz -3
-
-17'yi gördün dün gece.. Konya'dayım...
-
asıl bomba patronun land rover'i çalışmadı benim golf tek marşta sıkıntısız maşallah..
-
elazığ gece -12, gündüz -3
elazığ ankaradan sıcakmış, kaç gündür -8 in yukarısını görmedim gün içinde, sabah -11 di.
sağolsun tek marşta çalışıyor da, hararet 90a zar zor değiyor, kısa mesafede ise hiç değmiyor, kaloriferi tam kapasite çalıştırınca düşüyor hatta
-
elazığ ankaradan sıcakmış, kaç gündür -8 in yukarısını görmedim gün içinde, sabah -11 di.
sağolsun tek marşta çalışıyor da, hararet 90a zar zor değiyor, kısa mesafede ise hiç değmiyor, kaloriferi tam kapasite çalıştırınca düşüyor hatta
kaloriferi calıstırdıgım zaman hararet cubugu benimde dusuyor 1 aydır kısa mesafede 90 gormedım termostatı kontrol ettirecegim
-
valla ben termostatı değiştim ona rağmen böyle, uzun yol -2 derecede düşmüyordu ama bu soğuklar fazla geldi heralde
-
valla ben termostatı değiştim ona rağmen böyle, uzun yol -2 derecede düşmüyordu ama bu soğuklar fazla geldi heralde
:saskin: usta termostatı ne kadara degiştirdin
-
komple termostat 150 miydi neydi, komple olunca termostatın yuvası var o da dahil oluyor fiyata
sıcaklarda yapmıyorsa veya akmayan trafikte yükseliyorsa termostatın sağlamdır, şu sıcaklar geçsin bir de öyle dene
ama ben antifrizi bir ölçtüreyim diyorum, şakaya gelmez
-
harbi bende dün gece -17 gördüm ankarada yaa bu sabah 90 görene kadar 15 km yol gittim :D
-
yazmayın arkadaşlar şunları. nazara gelirsiniz. :) :)
-
araç ın bakımlı ise şimdi belli olur.
:tamamdir
kışlık bakımı iyi olan yolda kalmaz.
birde uzun yolda belli olur bakımlı araç
-
ben erzurumda görev yaparken -24 de halı saha maçı yaptım.. maçın sonuydu hala ayak parmaklarımın ucu donuyordu :)) bir dahada öyle soğuk havada halıya gitmedim.. laf - lerden açılmış...
-
mrb benim araba soğuk havalarda sabah ilk çalıştırmada araba çalıştıktan hemen sonra arabanın motor kısmından tiz bir ses geliyor bir kez oluyor başka yapmıyor. yazılamayan bir ses sanki sürtme sesi gibi gıcırtı gibi ben neyden olduğunu kestiremedim ustanın yanındada yapmıyor. sizce neyden kaynaklanabilir.
-
mrb benim araba soğuk havalarda sabah ilk çalıştırmada araba çalıştıktan hemen sonra arabanın motor kısmından tiz bir ses geliyor bir kez oluyor başka yapmıyor. yazılamayan bir ses sanki sürtme sesi gibi gıcırtı gibi ben neyden olduğunu kestiremedim ustanın yanındada yapmıyor. sizce neyden kaynaklanabilir.
aynı sıkıntı bendede var. ses, marş motorundan geliyor. ben bi defa oto elektrikçiye götürdüm,bakımını yaptık dedi birkaç ay sonra tekrar yaptı. bide 50 tl aldı totoş. aslına önemsenmeyecek birşey ama rahatsız ediyo insanı işte.
-
eyvallah bende birara götüreyim baksınlar. belki sıkıntı olur ilerde.
-
güçlü akü, 0w veya 5w viskozite yağ... :D
-
Maşallah -34 derece 3 gecedir :D arabaya biniyom vitesi sağa sola sallıyom hareket etmiyo. çalıştırıyom tek kalemde çalışıyo ama konu açtım STOP uyarısı veriyo. 5 dakka çalıştırıp stop edip tekrar çalıştırıyorum uyarı da iptal oluyo. araştırdığmda motor yağının katılaşmasından kaynaklanıyormuş.. Allah nazardan,kazadan,beladan korusun cümlemizi :t :t :t
-
Ben de - 50 gördüm
Ama benim kablolarda temassızlık var. Çok su gelince oluyor.
Bir el atsam iyi olacak. Klima sapıtıyor çünkü sonra :D :D
-
benimde -20-25 de kütahyada araç tek marş da çalışıyor ama depo kapağı açılmadıgından benzin bitecek de yolda kalacağım korkusuna arabaya binemiyorum:(
-
Maşallah -34 derece 3 gecedir :D arabaya biniyom vitesi sağa sola sallıyom hareket etmiyo. çalıştırıyom tek kalemde çalışıyo ama konu açtım STOP uyarısı veriyo. 5 dakka çalıştırıp stop edip tekrar çalıştırıyorum uyarı da iptal oluyo. araştırdığmda motor yağının katılaşmasından kaynaklanıyormuş.. Allah nazardan,kazadan,beladan korusun cümlemizi :t :t :t
:o :o :o
stop uyarısı varsa, motor yağının katılaşması sebebi tanısı da konduysa o yağla çalıştırmaya devam etme bence. motor ısınana kadar yağsız çalışıyor anlamına geliyor bu.
ne marka ve ne özellikte yağ kullanıyorsun? özellikle soğuk bölgelerde, yağın W (winter=kışlık) olmasına dikkat edilmeli.
-
ilk çalışıyo 2.000 devirde. sonra kendiliğinden 15 sn kadar sonra rolanti normale dönüyo. vallahi castrol oldugunu biliyorum da gerisini net bilmiyorum. usta uyarı için normal dedi. ortalama 5 dakka kadar uyarı versin zaten hararet göstergesi az oynarsa + derecelere gelmiştir dedi. o zaman stop edip çalıştır normal olur uyarı yağın soğumasından oluyo dedi. sıkıntı yok gibi pazartesi gelse -30 lardan aşağı -5 lere düşcez de gelmiyo :D gidip bi yarım saat daha çalıştırayım şimdi :D
-
ilk çalışıyo 2.000 devirde. sonra kendiliğinden 15 sn kadar sonra rolanti normale dönüyo. vallahi castrol oldugunu biliyorum da gerisini net bilmiyorum. usta uyarı için normal dedi. ortalama 5 dakka kadar uyarı versin zaten hararet göstergesi az oynarsa + derecelere gelmiştir dedi. o zaman stop edip çalıştır normal olur uyarı yağın soğumasından oluyo dedi. sıkıntı yok gibi pazartesi gelse -30 lardan aşağı -5 lere düşcez de gelmiyo :D gidip bi yarım saat daha çalıştırayım şimdi :D
valla yaz kış yağ çok önemli. castrol tamam. ama gerisi de önemli. hatta yağ seçimi konusunda topu ustaya atmamak da gerek. araç için en uygun yağı seçip "bunu koyacaksın" demeli. malum usta var vezir eder. usta var rezil eder. işini iyi bilen usta da zaman zaman ucuz işçiliğe ya da başından savma yoluna gidebilir. malum işi iyi bilmek başka işi iyi yapmak başka. (ustanı tanımıyorum. sakın yanlış anlaşılmasın. eleştiri yapmıyorum. genel konuşuyorum.)
-
h
-
benimde -20-25 de kütahyada araç tek marş da çalışıyor ama depo kapağı açılmadıgından benzin bitecek de yolda kalacağım korkusuna arabaya binemiyorum:(
;D ;D ;D ;D
-
arabayı elektrik prizi olan bi yere yaklaştır. saç kurutma makinasını en yüksek derecede 1 dakka tut o iş tmm :D