Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: ARY2001 - 12 Ocak 2012, 21:43:55

Başlık: Motor Yağ Kapağındaki Sarı Kalın Tortu
Gönderen: ARY2001 - 12 Ocak 2012, 21:43:55
Arkadaşlar 2004 model comfrt. var. aracımı yeni aldım. ilk yap değiştirme zamanında motor yağ kapağını açtım. kapağın iç kısmı sarı tortu olmuş, cıvık olduğu için bezle sildim ama aklıma takıldı.
     BU KONUDA BİLGİ SAHİB OLANLAR VARSA YARDIMLARINI BEKLİYORUM
Başlık: Ynt: MOTOR YAĞ KAPAĞINDAKİ SARI KALIN TORTU
Gönderen: barcode06 - 13 Ocak 2012, 09:38:55
Bende geçen ay yağ değişimine girdim.Benimkide öyleydi.Usta önemli bişey yok dedi sildi.
Gönderen: yesilkrt - 13 Ocak 2012, 10:57:12
soğuk havlarda (özellikle tüplü araçlarda) normal bir durum. korkulacak bişey yok.
Ancak bu durum yağ çubuğunda da görünüyorsa o zaman sorun büyük.
Gönderen: DENİZ - 15 Ocak 2012, 02:15:28
kısa mesafe kullanımda bu görüntü kaçınılmazdır.. sıcak yağ dumanın içindeki oksijen veya hava diyelim; tam olarak buharlaşmadan motoru stop ediyorsanız ve bu kullanım karakteristliğini uzun zaman devam ettiriyorsanız böyle bir durum ortaya cıkar... sorun yok.. ama yağ çubugunda bu renk varsa ozaman büyük sorun var demektir..
Gönderen: yakupcse - 15 Ocak 2012, 23:07:59
Benim arabada da aynı sorun vardı usta soğutucuyu değiştirdi düzeldi.Yanlış hatırlamıyorsam orjinal soğutucunun fiyatı 140 TL civarı bişeydi...
Gönderen: umut_mk4 - 16 Ocak 2012, 13:19:26
yag cubugunda oldugu zaman sorun buyuk diyorsunuz ya sorun ne oluyor???
Başlık: Ynt: Motor Yağ Kapağındaki Sarı Kalın Tortu
Gönderen: ALPER. - 16 Ocak 2012, 14:08:46
yağ kapağının altında tahine benzer bir oluşum varsa araç conta yakmış, ya da yağa su karıştırıyor olabilir, kompresyon açığı olabilir.

bir kontrol ettirin bence

edit:yağ soğutucusundan da yapabilir

Gönderen: yesilkrt - 16 Ocak 2012, 18:28:58
yag cubugunda oldugu zaman sorun buyuk diyorsunuz ya sorun ne oluyor???
yağ çubuğunda bu görüntü köpüklenme, tahinimsi bir görüntü, yani yağın beyazımsı sarımsı bir hal alması) aracın conta patlattığını bunun sonucunda da kartere su sızması ile yağın efsafını kaybetmesi nedeniyle böyle bir görüntü alır. conta yakmış bir araba subapları eğebilir, gömlekleri sıyırabilir, pistonların çalışmasını bozabilir, bunların sonucunda yatak sarmaya kadar yolu var. masraf çok olur yani.
Gönderen: ARY2001 - 16 Ocak 2012, 22:14:50
arkadaşlar bazıları yağ çubuğunda olursa sıkıntı olur, bazılarıda yap kapağında olursa sıkıntı büyüktür. demiş. Ayrıca diyelimki conta yakmış olsun peki bunu nasıl ve ne kadar bir sürede anlarım.
Gönderen: umut_mk4 - 17 Ocak 2012, 09:01:49
yağ kapağının altında tahine benzer bir oluşum varsa araç conta yakmış, ya da yağa su karıştırıyor olabilir, kompresyon açığı olabilir.

bir kontrol ettirin bence

edit:yağ soğutucusundan da yapabilir

bende boyle bir sorun yok sukur
Gönderen: ALPER. - 17 Ocak 2012, 10:48:32
hoca o yüzden göster diyoruz,çubuk-kapak ne farkeder, niye kendin anlamaya çalışıyorsun böyle ciddi olması muhtemel bir şeyi?

şimdi ben sana beyaz duman atmandan anlarsın diyeceğim, kış günü herkes beyaz duman atıyor mesela.

yağ çubuğunu çekin yağı silin, yağın viskozitesi çok cıvık ise yukarıda saydıklarmın herhangi birinin olma ihtimali yüksek
Gönderen: ALPER. - 17 Ocak 2012, 10:50:27
araç çalışırken yağ kapağının oraya elinizi tutun, pat pat vuruyorsa yağ buharı elinize, motor üflüyordur, keza aynı şekilde yağ çubuğundan da denenir
Gönderen: umut_mk4 - 17 Ocak 2012, 11:03:48
ali bey bu conta yakan araba hararet yapmaz mı :)
Gönderen: htmetin - 17 Ocak 2012, 12:34:42
soğuk havlarda (özellikle tüplü araçlarda) normal bir durum. korkulacak bişey yok.
Ancak bu durum yağ çubuğunda da görünüyorsa o zaman sorun büyük.

Evet kışın oluyor genelde.. Soğuk, nemli ve yoğun atmosfer yağ kapağındaki bu durumun nedenidir. Ama ustalarında dediği gibi yağ çubuğunda da varsa sıkıntı büyük olabilir. Sonuçta Külbütör kapağının içerisine yağ azda olsa yakıt ve hava girmeside doğaldır..

Gönderen: TEYOLOGY - 17 Ocak 2012, 12:47:22
arkadaşlar bazıları yağ çubuğunda olursa sıkıntı olur, bazılarıda yap kapağında olursa sıkıntı büyüktür. demiş. Ayrıca diyelimki conta yakmış olsun peki bunu nasıl ve ne kadar bir sürede anlarım.

hardal rengine yakın tahine veya mayoneze benzer bir görünümde bir oluşumun olması normal olabilir. arkadaşların da dediği gibi yağ çubuğunda olması su ve yağın birbirine karışıyor olması anlamına gelir ki bu, contanın yanmış olduğunun en belirgin belirtisi.

yağ kapağının altında bu görünümün olması ise her zaman en kötü durum senaryosunu gerektirmeyebilir. önemli olan bu oluşumun yeniden oluşma süresi. yağ çubuk deliğinden üfleme kontrol edilir. üfleme yoksa gözlem altına alınır. bir kaç hafta veya kullanıma göre 1000 km gibi kısa sayılabilecek bir sürede bu oluşum yeniden varsa sıkıntı olması ihtimali yüksek.

tabi bana kalırsa bir kaç hafta veya 1000 km kullanıp sorunu tespit etmeye çalışmaktansa en kısa yoldan direksiyonu bir servise yönlendirmek en mantıklısı.
Gönderen: ALPER. - 17 Ocak 2012, 16:26:53
ali bey bu conta yakan araba hararet yapmaz mı :)

daha önce hararet yapmış araç conta yakmış olabilir, kompresyon açığına sebep olursa, yağa su karışır
Gönderen: barcode06 - 18 Ocak 2012, 16:42:43
Bugun bujileri değiştirmek için servise gittim Ustaya aracın yağınada baktı.Azalma vardı süreklide eksiliyordu.Sonra kapağı kaldırdığında o sarı tortuyu gördü Yağ markamı sordu.Optein fulll.... tam şimdi ismini hatırlamıyorum onu kullandığımı söledim.Hatta arabada vardı yarım litre onu gösterdim.Yağın kalitesiz olduğunu ve ondan yaptığını söyledi.Castroldan şaşma dedi.Değişime 5,000 km var daha 1,000 km yap değiştir dedi. :tamamdir
Gönderen: barcode06 - 18 Ocak 2012, 16:51:38
Ayrıca şimdiye kadar böle bir durum yoktu.opetin o yağını aldım ondan sonra yapmaya başladı.Usta yağın rengi bile kötü dedi.