Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: Serhat4Motion - 07 Ocak 2012, 05:58:45
-
merhaba herkese.
2003 TDI 6 vites 96 kw 196 bin km. motor saat gibicali$makta. hicbirperformans du$uklugude yok. Fakat,
aracta yakla$ik 1,5 senedir cok inceden debriyaj bilyasindan ses geliyordu derken o ses cogaldi.birazda debriyaj kavramada sorun ya$iyorum gibi... ee derbriyaj bilyasi dedik sesi cikaran, sorduk kendi capimizda once baski balata birlikte degi$ir dediler tamam dedik tabi bu kucuk capta tamircilerden duyduklarimda..
gecen VW'ye gittim oradaki yetkili ustaya sordum durumu anlattim...[ u] debriyajdan cok ses geliyor dedim[/u] debriyaja bastigimda ses kesiliyor dedim.... bi bakayim dedi bindi tur attik öyle ama hareket etmeden once bende killaniyordum bi durumdan? bo$ta iken gaza hafif basinca grrr yapiyor kesiyor tipki debriyaja basinca sesi kesip debriyajdan ayagimi cekincesesin tekrar ba$ladigi gibi..gr gr grrrrrrrrr diye cali$iyor... ama debriyaja basinca ses gidiyor... yani arac cali$r halde beklerken rahatsiz edici bi ses cikiyor... normalde motorun sesini bile duymazdim simdi sessizbi araba diyemiyorum :)
sadede gelecek olursam adam viteskutusu tam anlamiyla cevirecek olursam.. Şanzıman yani...peki dogrumudur sizcede fikri olan varmi? mesela surdugum zaman araci 1 de yada 2de yada 3te giderken ayagimi gazdan cekeyimyani yine vitesteyken o grrrrrr diye ses gelmeye basliyor gaza basincakesiyor busefer?
fikri tecrubesi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim. saygilar.
-
.
-
debriyaj bilyasından veya volandanda yapabilir benim mercedeste aynıydı debriyaj bilyası dedik sökünce volan çıktı geçmiş olsun