Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: SameTrb - 01 Ocak 2012, 18:10:35
-
herkese selamlar
arkadaslar 10 gun once golf IV aldım pek bılgıye sahıp degılım sormak ıstedıgım;
aracı 10 dk suruyorum hemen hararat 90 gelıyor ondan sonra saatlerce sursemde 90 dan yukarı cıkmıyor hararetın bu sekılde gostermesı lazım aracı gereken devırde kullanırım cok yormam hemen 90 a gelmesı ve daha sonrasında hıc artmaması veya azalmaması sasırttı benı sızdede bu sekıldemıdır
sımdıden tesekkur ederım
-
Hayırlı olsun güle güle bin. :sevgi:
Gayet sağlıklı bir durum :tamamdir
-
benim termostat 80 lik araç 10 dakika da 80 gelir termostat acar kapatır ama 80 i geçmemesi lazım diye düşünüyorum fan geç mi açıyor acaba
-
fan acmıyor ama arabada fan acmayı gerektıren bır durum yok düz yolda 5-10 dk gıdınce 90a gelıyor oyle sureklı fan acmasını da ıstemem dogrusu
-
Kafana takma aracın sağlıklı :tamamdir
-
böyle olması lazım zaten, güle güle kullanın inşallah
-
peki,
saolun arkadaslar
-
aracında 92 lik termosat olduğundan 92 dereceye gelince açıyor ve sabit kalıyor. sağlıklı bir durum... çok sıkıştırırsan biraz daha yükselir:)
-
Samet kardeşim hayırlı olsun. Aracı zorlamazsan fan açmadan 90 da durur sabit, ama uzun yolda aracı yormadan kullanırsanda 90 derecede durmuyor kerata daha 70-80 lere iniyor :D Değirmendereye yakınsan buluşabiliriz belki.
-
arkadaslar ben arabayla 6-7 km gıdıyorum arabanın harareti bırak 90 ı 60 a bile gelmıyor hava sıcaklıgı ise -1 falan benim termostat mı arızalı acaba
-
anladım saolun arkadaslar yardımlarınız ıcın
cumartesı zaten sanayıye gıdecem apaydın senınlede bulusabılrıız ıstersen
-
termostat arızalı bence bende de aynı sorun vardı 1 saat geziyorum 60 a zor geliyordu 5 dakka park etsem düşüyordu
-
anladım saolun arkadaslar yardımlarınız ıcın
cumartesı zaten sanayıye gıdecem apaydın senınlede bulusabılrıız ıstersen
Müsait olursam inşallah. Hangi ustaya gidecen. Fatih sanayisinde tekin usta iyidir. Abonesiyimdir :tamamdir
-
Sevgili Golf IV ve Bora kullanıcıları ; araclarımızın harareti mevsimsel olarak değişir.Özellikle eksi derecelerde motorumuz geç ısınma yapar.Tam olarak bir süre sonra 90 derecede sabitlemesi gerekir.Eğer sabitleme olmuyorsa,hararet devamlı 90 derece ve altında geziyorsa termostat %100 arızalı demektir.Hararet 90 derecede sabit kalmak zorunda.Kesinlikle şunu yapmayın,erzurum gibi yada havanın çok sert olduğu yerlerde asla radyatör önüne bişey kapatmayın.Hava kaç derece olursa olsun araç belli bir süre sonra 90 derecede sabitlemesi şart.
-
ben termostatı da yeniledim, hem de komple termostat ile.
eksi 3ü falan gördüğü zaman düşüyor, normaldir.
90da fan açtığını ben görüyorum zaten
-
mekanik ibre motor sıcaklığı 80 ile 90 derecelerin arasında iken hep sabit 90 gösterir eğer kullanmasını bilyorsanız klimatronik diagnostik ekranından aslında size gösterilen sıcaklıkla motor sıcaklığının aynı olmadığını görürsünüz dijital olarak klimatronik ekranından tam dijital olarak sıcaklık değerlerini görebilirsiniz
motorun 80-90 civarı derecelerde durması yakıt-peformans için en ideal sıcaklıktır motor o sıcaklığa gelene kadar fazla yakıt harcar hatta motor soğukken kışın ilk start ettiğinizde arabayı yürütürseniz ilk 1 km yolu 100 km de 70 litre ortalaması ile alır buda çok yüksek bir rakamdır