Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: odun - 25 Aralık 2011, 22:38:43
-
arkadaşlar, golf ümün arka sol kapısı ne uzaktan kumandayla ne de kapı kilidinden açılmıyor...şimdi dünden beri arka sağ kapı uzaktan kumandayla kilitlenmiyor..ben de içeriden kitliyorum. bi arkadaş, iki kapının da komple kilidini değiştircen,dedi..çok tuzluymuş..napçam , ne dersiniz?
-
alakasız olabilir ama kapı kilidinin ordaki cocuk kilidi mekanizması yaparmı boyle birsey? yada cozum olarak onu kitli tutsan, gerci o icerden kitliyo cocuk icin ama... belki sadece kablo temassızlıgı falandır. anlayana gostermeli.
-
benimde sag ön kapı kilitlenmiyo. usta korozyondan yapabilir dedi. içerdeki mekanizme sanırım rutubetten korozyona ugramış
-
izmitte bu işten anlayan uygun fiyatlı bir usta var mı arkadaşlar?
-
mrb arkadaşım kilit mekanizmaları zamanla toz yağ su gibi etkenlerden tortu tutmuş ve içerisinde çalışan parçaların zamanla çalışmada zorlanmasına sebep olmuştur. söyleyeceklerimi uygularsan belki arıza düzelebilir, sanayiye gidiyor herhangi bir parçacıdan balata temizleyici sprey ve sıvı gres sprey alıyorsun balata temizleyici 10tl sprey sıvı gres 15 tl olması lazım, önce 4 kapı kilidini balata temizleyici ile temizliyor kurumasını bekliyorsun tahmini 10dk. ve sprey sıvı gresle tekrar yağlıyorsun kilidi.temizleme ve yağlama işlemi aşağı yukarı sağa sola içine işleyecek şekilde kilidin iç kısımlarına ulaşacak şekilde yapılırsa kapı döşemeleri sökülmeden kilidi temizlemiş yağlamış olursunuz kendinizinde yapacağı bir işlem inşlh çözüm olur.
-
eser50 kardeş, bu dediğin spreyleri tam nereye sıkacağım?
-
golf iv leri bilmiyorum ama bizdeki golf v lerde kapı döşemesi sökülmüyor dış taraftaki sac sökülüyor bence sök kapıyı içini güzelce yağla eser50 nin dediği gibi.
-
golf iv leri bilmiyorum ama bizdeki golf v lerde kapı döşemesi sökülmüyor dış taraftaki sac sökülüyor bence sök kapıyı içini güzelce yağla eser50 nin dediği gibi.
Yapmayın sökmeyin şu kapı saclarını olacak şey değil bir yerde daha duydum valla. Yokmu başka çaresi o nasıl iş?
-
Benim sol ön kapı hala içerden açılmılmıyor. Ustaya sordum, "soğuklardan yapar.. Alkollü cam suyu sık düzelir" dedi ama düzelmedi.. fikri olan.?
-
http://imageshack.us/photo/my-images/806/kapzt.jpg/
linkte işaretlediğim yerleri önce temizleyici sprey ( balata temizleyici ) ile temizliyor15dk kurumasını bekleyin. sonra sprey sıvı gres ile yağlayın.
-
bildiğim kadarıyla cam mekanizmasının da ya beyni ya da beyinle ilgili bağlantısı var :)
çünkü sol arka cam otomatiği bilgisayara bağlayınca arıza veriyordu geçenlerde, yuh dedim o da mı çıkıyor
-
bildiğim kadarıyla cam mekanizmasının da ya beyni ya da beyinle ilgili bağlantısı var :)
çünkü sol arka cam otomatiği bilgisayara bağlayınca arıza veriyordu geçenlerde, yuh dedim o da mı çıkıyor
araç kaç model.
-
2003
-
resimde gösterilmiş olan kilit mekanizmasını tutan üstteki vidayı söküp delikten sıkarsan kilidin içerisine ulaşmış olarsun ama bence senin sorunun kirden kaynaklanmıyordur önce kapı ları kilitleyip açarken kilitlenmeyen kapıda tepki luyor mu kontrol et. eğer kapı kilitlemeye zorlayıp ta kilitlenmiyorsa kirden veya başka nedenden sıkışmış olabilir ama kapı kilitlenmeye zorlanmıyorsa elektrik sisteminde korozyondan kaynaklı geçirmemezlik veya kopukluk vardır. kapıdan çıkıp direğe giden fişi söküp temizledikten sonra geri takın inşallah düzelir... ayrıca elektrik arızası da olsa dediğim şekilde kilidi yağlaman faydalı olacaktır..
-
resimde gösterilmiş olan kilit mekanizmasını tutan üstteki vidayı söküp delikten sıkarsan kilidin içerisine ulaşmış olarsun ama bence senin sorunun kirden kaynaklanmıyordur önce kapı ları kilitleyip açarken kilitlenmeyen kapıda tepki luyor mu kontrol et. eğer kapı kilitlemeye zorlayıp ta kilitlenmiyorsa kirden veya başka nedenden sıkışmış olabilir ama kapı kilitlenmeye zorlanmıyorsa elektrik sisteminde korozyondan kaynaklı geçirmemezlik veya kopukluk vardır. kapıdan çıkıp direğe giden fişi söküp temizledikten sonra geri takın inşallah düzelir... ayrıca elektrik arızası da olsa dediğim şekilde kilidi yağlaman faydalı olacaktır..
çok doğru..
-
slm geçiş olsun buyuk ihtimalle kapı soketi çıkmış veya soketın girdiğ yerde devre var orada kırılma olmuşdur yapaçağın şey 11o lraya piyasadan bir arka kılıt alıp değişdirmek veya kılıdı sokup içerisindeki devreyi 3 noktası var leğimlemek onun içinde 40 tl alıyorlar.orjinal alırsan 240 tl haberin olsun tekra geçmiş olsun
-
Anahtar deliklerine ve kilit dillerine sprey silah yağını sıkıyorum 3-4 ayda bir, şeytan kulağına bir sorun yok :tamamdir tedbir almak :sevgi:
-
bende bugün wd-40 ile gördüğüm deliklerden verdim ayarı şimdi açılıyor kapım..
-
izmitte oto kilit ustası tavsiyesi bekliyorum arkadaşlar.
-
bana cevap yok mu
-
sürücü kapi kilitinin sökümü ve merkezi kilit sistemindeki arizaya sebep olan mikro anahtar degisimi anlatim almanca ama resimler yeterince anlasilir bi sorunuz olursa yazin Smiley
1-sürücü kapisi icin www.falkbanse.de/Forum/Mikroschalter wechseln by TK.pdf (acilmasi icin kopyala yapistir yapin)
2-sürücü yani icin www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=689480
-
benimde aracım arka sağ kumandadan kitleniyor . ama araç hareket edince sadece o kapı kitlenmiyor. bilen var mı ki..
-
arkadaşlar kapıları bir oto kilitçiye yaptırdım..arka 2 kapının mikro motorlarını değiştirdi,120 TL aldı... fiyat uygun mu?
-
uffff >:( iki micro anahtar fiyati 8€ felan baya iscilik almis kardes senden :bekleriz:
-
iyi de Slayer kardeş, burda bana servis usta önerin dedim , kaç gün yanıt bekledim, kimse takmadı..ben de bilmediğim bi oto kilitçiye gittim yaptırdım.. güya forumdaşlarım var :(