Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf II => Konuyu başlatan: ilker_rr - 23 Aralık 2011, 23:36:34
-
Golf 2 TD , kalerifer ısıtıyor ama yeterli değil , aracı aldığımda kalerifer peteğinin değiştiğini söylemişti sahibi , radyatörüde ben değiştirdim , antifirizi de var , araba ısınınca içerisi hafiften ısınıyor , ama çok soğuk havalarda kesinlikle yeterli olmuyor , ben istiyorumki hamam gibi olsun istediğim zaman ! Sizlerle esas soracağım şey şu ; ''kaleriferci'' diye usta bulmak mümkünmü sanayide ? Ya da bu sorunu nerede giderebilirim ? Hangi adrese gitmeliyim ? Bir çok sıradan ustaya sorduğumda , havası vardır , petek doludur , kolu çevrili değildir gibi cevaplar aldım. İstiyorumki gideyim yerine , sonrasında hamam gibi olsun arabanın içi , varmıdır bunun ustası ? Kaleriferci ... Bursa'dayım. Herkese şimdiden teşekkür ederim.
Unutmadan , sizin araçlarınız nasıl ? çok soğuk havalarda tatmin edici sıcaklık veriyormu iyi ısıtıyormu ?
-
Benim usta 90lık termostad taktı ben atletle oturuyorum :D :D :D
-
Benim usta 90lık termostad taktı ben atletle oturuyorum :D :D :D
;D ;D ;D ;D
-
Orta konsül sağ bacağımı yakıyor :'(
Ankaranın ayazında cam açık gezmek zorunda kalıyorum :-[
-
gokhan en gec yarına damlar gecen cabrıosuna ne yaptıysa hamam gıbı olmustu ıcı oda Bursalı :)
-
Orta konsül sağ bacağımı yakıyor :'(
Ankaranın ayazında cam açık gezmek zorunda kalıyorum :-[
Gerçektenmi ? O kadarmı yani ? yazılan ceaplar yüzümü güldürdü , ben bu şekilde ısınacağını düşünmemiştim hiç
-
gokhan en gec yarına damlar gecen cabrıosuna ne yaptıysa hamam gıbı olmustu ıcı oda Bursalı :)
Gökhan'ı tanıyorum , dün yazışmıştık , ama bu konu ile ilgili bilgisi yok , merak ettim şimdi nereye gitmiş yaptımış :) Göhkanında girip çıkmadığı yer yok
-
Çok ciddiyim. Termostadın kaçlık? Ben peteği kendim değiştirmiştim. Olmadı sök bak bi ;)
-
;D ;D ;D ;D
Senin Vento nasıl Hasan Ali ? İyi ısıtıyormu gerçi o daha modelli araç
-
Çok ciddiyim. Termostadın kaçlık? Ben peteği kendim değiştirmiştim. Olmadı sök bak bi ;)
Gerçekten çok sevindim bu işe , bilmiyorum termostat falan kaçlık nerede nasıldır , peki bu termostat sadece kaleriferin termostadımı ? yani hararet göstergesi ile bir ilgisi yok değilmi ? sonradan arabaya zarar vermesin yani hararet falan yapmasın ? Bir de benim arabada sıcaklık , ayaklara hafiften geliyor ama fazla değil , o senin dediğin yerlerdende neredeyse soğuk geliyor , durum o kadar vahim , sen diyorsun bacağıma geliyor sıcaklığı :) Ben hemen bugün yarın gidip baktırmam lazım bu işi
-
Senin Vento nasıl Hasan Ali ? İyi ısıtıyormu gerçi o daha modelli araç
benimki klimalı abi hamam gibi oluyo valla :)
-
Bir tek üşüyerek araba kullanan ben varım galiba , bende sanıyorum eski teknoloji böyle , bu kadar ısınıyor diye düşünüyordum , ya da birazcık daha ısınır diyordum , öyle kaleriferden çok sıcak hava geleceğini hiç düşünemiyordum ama hayal ediyordum :)
-
ilker korkarım kalorifer peteği değişti diyen eski sahibi sana yalan söylemiş onu değiştir sen :tamamdir
-
ilker korkarım kalorifer peteği değişti diyen eski sahibi sana yalan söylemiş onu değiştir sen :tamamdir
Hamit , senin bugüne kadar kullandığın bütün golf lerdemi ısınıyordu :) ?? yani çok sıcakmı üflüyordu ?
-
motor bölümünde su girişlerine sebeke suyunda basınc yaparak su bas içine içinden çıkanları görürsün ilk adım onu dene ucuz maliyet
-
12 volt saç kurutma makinesi olsa aslında şu teknelerde kullandıklarından yada şöyle bişey
http://tarotomotiv.com/2009/11/13150-01-12-volt-elektrikli-kalorifer.html
-
orjinal hali ile araba ısınıyorsa , bunlara gerek yok , benim arabanın ızgaralarından resmen soğuğa yakın hava geliyor... sadece alt taraflar biraz sıcak gibi oluyor.Ama geneli soğuk diyebilirim , ben o termostat işini sorucam , bir de Nizamın yazdığı gibi temizleme işi ya da termostat değişimi , işte yok ki kaleriferci sadece bu işi yapan , ya da ben duymadım.
-
Elektirikçiler uğraşır bu tür işlerle
-
Göhkan gelsin bakalım...
-
abi sen bi zamanlar klima falanda düşünüyodun sanırım :) bu derdin büyük anlaşılan
-
abi sen bi zamanlar klima falanda düşünüyodun sanırım :) bu derdin büyük anlaşılan
Evet yaz için klima düşünüyorum , biri ile de görüştüm , sıra ona gelirse tatktırmak istiyorum .
Ama şuan öncelik ısınmak :)
-
arkadaslar benımde bole bır sıkıntım var. ama benım arac ısınmıyor malesef. motoru ısınmıyor. uzerınde 90 lık termostat var.
sıze su sekılde anlatayım arabayı calıstırım sehır ıcıne cıkarsam eger arac bı 20 25 dk sonra anca hararet 70 e cıkıyor 90 a cıkması ıse anca 1 saatı buluyor.
hararet 90 da ıken duz bı yola cıkayım mesela 80 90 km hızla gıdebılecegım bı yere hararet yaklasık 4 5 dk ıcerısınde dırek dıbe ınıyor motor soguyor resmen.
hafta sonları uzun yola cıkıyorum 200 km lık yolda arabanın hararetı gostergedekı beyaz kısımın ustune cıkmıyor candakı buharın bıle anca bı kısmını cozebılıyor.
termostatdan dıyecegım ama termostat 90 da sabıt kalıyor. fan acma olayı falan yok. sızce neden bole olabılır ? nedır cozumu ? aracın kalorıferıde bu yuzden sıcak uflemıyor 4 cu kademede gelıyorum sureklı ve uzerımde mont varken..
bıraz arastım ben dedılerkı termostat kacırıyordur o yuzden ısınmıyordur aracın ve soguyordur motor. bole bır sey olma ıhtımalı varmı ?
-
arkadaslar benımde bole bır sıkıntım var. ama benım arac ısınmıyor malesef. motoru ısınmıyor. uzerınde 90 lık termostat var.
sıze su sekılde anlatayım arabayı calıstırım sehır ıcıne cıkarsam eger arac bı 20 25 dk sonra anca hararet 70 e cıkıyor 90 a cıkması ıse anca 1 saatı buluyor.
hararet 90 da ıken duz bı yola cıkayım mesela 80 90 km hızla gıdebılecegım bı yere hararet yaklasık 4 5 dk ıcerısınde dırek dıbe ınıyor motor soguyor resmen.
hafta sonları uzun yola cıkıyorum 200 km lık yolda arabanın hararetı gostergedekı beyaz kısımın ustune cıkmıyor candakı buharın bıle anca bı kısmını cozebılıyor.
termostatdan dıyecegım ama termostat 90 da sabıt kalıyor. fan acma olayı falan yok. sızce neden bole olabılır ? nedır cozumu ? aracın kalorıferıde bu yuzden sıcak uflemıyor 4 cu kademede gelıyorum sureklı ve uzerımde mont varken..
bıraz arastım ben dedılerkı termostat kacırıyordur o yuzden ısınmıyordur aracın ve soguyordur motor. bole bır sey olma ıhtımalı varmı ?
aracınızın kalorifer vanası açık mı ?
-
hem termostad kaçırsa bile o kadar soğumaz
-
aracınızın kalorifer vanası açık mı ?
derken ?
-
hem termostad kaçırsa bile o kadar soğumaz
bende ole dusunuyorum ama cok garıp bı durum yanı.
bu termostat kac paralık bı parca ? alırken ne dıye alacagım mesela ? bıde kendım degıstırebılırmıyım yerını falan bılıyorum alet edevatta var elımdende bole ısler gelır ?
-
slm arkadaşlar aynı dert bende de var ısıtıyor ama yakıcı bi sıcaklık yok elektrikciye gittim ısıtmıyor araba dedim bizde caddy var sıcaklık tan içinde duramıyorsun benim golf yarı sıcaklık veriyor usta petek doludur tam sıcaklık vermiyor dedi ve teknolojinin son harkası bir makinaya bağladı(petek temizleyici ) içinde nevar ne yok pislik tortuları temizler dedi alakası bile olmadı olan bizim paraya oldu ve o makinanın imalatcısını aradım bu işlemi yaptılar araba ısıtmıyor dedim elektrik ustası yanlış bağlamıs dedi otomatik vitesli araclar farklıymış kısmet olursa bu gün gidecem tekrar bağlıyacak bilgi veririm :) :)
-
Evet yaz için klima düşünüyorum , biri ile de görüştüm , sıra ona gelirse tatktırmak istiyorum .
Ama şuan öncelik ısınmak :)
adaş, öncelikle arabanın harareti yükseliyor mu, yükseliyor da araba içeri soğuk üflüyorsa, kaloriferden gelen hava ile soğuk havayı ayıran kapak kapanmıyor olabilir. o ne demek diye sorarsan, arabanın göğsün üzerinde sıcak soğuk ayrımı yapan kolların bağlı olduğu kapak, dışarıdan gelen hava ile kalorifer peteği üzerinden gelen sıcak havayı ayrıştırır. benim de aynı dert vardı, hep iiçeri soguk üflüyordu, göğsün alt tarafında baktım, kapak sürekli kapalı (soguk) kısımda kalıyordu. elle o kapagı actım, araya bi sopa koydum, artık araba hamam gibi oluyor.
-
Bak kankam beni nasılda tanıyo ya :D Abi konuştuğumuz gibi kalorifer peteğin değişicek ve tıkanmaması için sürekli olarak antifreeze kullanıcaksın ben artık antifreeze eksik etmiyorum çokta güzel ısıtıyor ama dediğim gibi konsol inicek ::)
-
ne dedim ? ;)
-
Bak kankam beni nasılda tanıyo ya :D Abi konuştuğumuz gibi kalorifer peteğin değişicek ve tıkanmaması için sürekli olarak antifreeze kullanıcaksın ben artık antifreeze eksik etmiyorum çokta güzel ısıtıyor ama dediğim gibi konsol inicek ::)
kankalar kanda maxla ee takıp edıyoruz kım kımınle ne yapıyor :) nerelerde 169 basıyor :D ;D
-
Akın abi arabanda termostat takılı olduguna eminmisin termostat takılı degilse araç çok çabuk sogur ve kesinlikle hareret yükselse dahi kaleriför ısıtmaz soguk üfler
-
kankalar kanda maxla ee takıp edıyoruz kım kımınle ne yapıyor :) nerelerde 169 basıyor :D ;D
;D
-
Gökhan yarın sabahtan gidiyorum sanayiye
-
arkadaşlar termostat termostat diyorsunu nerde bulunuyor hangi termostat bu.benim arabam hamam gibi fakat bir arkadaşım da aynı durumdan şikayetçi peteği temiz açık fakat arabada sıcaklık hiç yükselmiyor.anca sürekli şehiriçinde iken motor biraz ısınıyor ama uzun yola çıkınca hararet hemen dşbe geliyormuş.neden bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.ilker kusura bakma aynı problem olduğu için buradan sorayım dedim.
-
Akın abi arabanda termostat takılı olduguna eminmisin termostat takılı degilse araç çok çabuk sogur ve kesinlikle hareret yükselse dahi kaleriför ısıtmaz soguk üfler
bilmiyorum ayhan kardesım. bı oncekı sayfadada sordum bu termostatı kendım degıstırebılırmıyım dıye ama bı cvp gelmedı. termostat var dıye dusunuyorum cunku sehır ıcı 1 saat dolasınca hararet 90 a cıkıyo sabıt kalıyor ama hararet 90 da ıken 1 km lık yol gıt dırek dıbe dusuyor.
ben pedere sordum bu durumu termostat acık kalıyodur dedı kacıyordur dedı. alayım degıstıreyım kendım dıyorum.
-
hatta bugun sabah uzun yoldan geldım arabanın onune gazete ile kapattım cok az acık bı yer bıraktım yolda hararet cok az bısı yukseldı sadece.
-
valla bizim mk2 de sibirya gibi resmen..
araba isinmiyor, kesinlikle isinmiyor hemde :D
hararet normal motor sicakligi normal ama bu kaloriferde bi anormallik var..
araba toplaniyor zaten malum, heryerini soktum hafta sonu sanayide..
kalorifer petegini almak icin icini bosalttigimda farkettimki kalorifer konsolunda iki tane buyuk kapak var, birisi tam kapanmiyordu, sanirim soguk havayi engelleyen kapak yuzunden olabilir..
su an aracin basinda degilim, kalorifer peteginide peder bey e havale ettim, o ilgilenecek, olmazsa araba bitince icini toplarken o kapaga bi el atayim ben..
sanirim bu yuzden isinmiyor meret..
-
valla bizim mk2 de sibirya gibi resmen..
araba isinmiyor, kesinlikle isinmiyor hemde :D
hararet normal motor sicakligi normal ama bu kaloriferde bi anormallik var..
araba toplaniyor zaten malum, heryerini soktum hafta sonu sanayide..
kalorifer petegini almak icin icini bosalttigimda farkettimki kalorifer konsolunda iki tane buyuk kapak var, birisi tam kapanmiyordu, sanirim soguk havayi engelleyen kapak yuzunden olabilir..
su an aracin basinda degilim, kalorifer peteginide peder bey e havale ettim, o ilgilenecek, olmazsa araba bitince icini toplarken o kapaga bi el atayim ben..
sanirim bu yuzden isinmiyor meret..
o kapak var ya erdem ah o kapak ... araya bi sopa koyun dursun komple açık :D
-
o kapak var ya erdem ah o kapak ... araya bi sopa koyun dursun komple açık :D
yok yok sopayla mopayla olmayacak bu is :)
bn irzina gecicem o kapagin :D
-
Bugün kalorifer peteği tayzikli ilaçşı suyla temizlendi , içinden birşey çıkmadı , ardından basınçlı suyla temizlendi , yine birşey çıkmadı , su devidaimine bakıldı normalmiş , kalorifer kollarına bakıldı , ayırıyormu ayırmıyor diye , o da normal , ardından termostat değişti 80 lik takıldı , daha önceki bozuk olabilir düşüncesi ile.Daha önceki termostat 87 likmiş.Şuan yine kaleriferden ılık hava geliyor, ısıtmıyor , geriye bir tek şey kaldı , radyatör dediler , radyatör radyatörü değişecek dediler , bursa yetkli satıcısına sordum 90 tl dedi , kutusunu istedim bakmak için , baktım kutuda debi bilstein yazıyor , alman malı dediler , içine baktım radyatörün üzerinde hiçbiryerinde german falan yazmıyor , bu da çin malı olmasın ? Çin malları da 50-60 tl civarı. Ne yapayım ? hangi radyatörü alayım ? nerden alayım ? Kalerifer radyatörünü değiştirmek için komple konsol torpide göstergeler sökülmesi gerekiyormu ? yoksa alttan kendim takabilirmiyim ? Değiştiren arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim .
-
Bugün kalorifer peteği tayzikli ilaçşı suyla temizlendi , içinden birşey çıkmadı , ardından basınçlı suyla temizlendi , yine birşey çıkmadı , su devidaimine bakıldı normalmiş , kalorifer kollarına bakıldı , ayırıyormu ayırmıyor diye , o da normal , ardından termostat değişti 80 lik takıldı , daha önceki bozuk olabilir düşüncesi ile.Daha önceki termostat 87 likmiş.Şuan yine kaleriferden ılık hava geliyor, ısıtmıyor , geriye bir tek şey kaldı , radyatör dediler , radyatör radyatörü değişecek dediler , bursa yetkli satıcısına sordum 90 tl dedi , kutusunu istedim bakmak için , baktım kutuda debi bilstein yazıyor , alman malı dediler , içine baktım radyatörün üzerinde hiçbiryerinde german falan yazmıyor , bu da çin malı olmasın ? Çin malları da 50-60 tl civarı. Ne yapayım ? hangi radyatörü alayım ? nerden alayım ? Kalerifer radyatörünü değiştirmek için komple konsol torpide göstergeler sökülmesi gerekiyormu ? yoksa alttan kendim takabilirmiyim ? Değiştiren arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim .
kalorifer radyatoru icin komple konsol iniyor maalesef..
yani ben oyle alabildim ancak..
eger gogus indirmeden sokebilen babayigitler var ise nasil yaptiklarini bende ogrenmek isterim dogrusu :)
ama seviyorsaniz eger ugrasmayi sokun gogsu bence..
kablolarinizi duzenlersiniz, kalorifer borularinizi falan temizlersiniz..
iyi oluyo yani :D
-
eger gogus indirmeden sokebilen babayigitler var ise nasil yaptiklarini bende ogrenmek isterim dogrusu :)
su goguslugu sokmek kolay mı zor mu ? vıdalarının yerlerı nerelerde mesela ? :) resımlı anlatımlı falan varsa harıka olur :)
-
su goguslugu sokmek kolay mı zor mu ? vıdalarının yerlerı nerelerde mesela ? :) resımlı anlatımlı falan varsa harıka olur :)
kolay aslinda..
belki ilk soktugunuzde zorlanirsiniz ama ikinciye lego gibi gelecek emin olun :)
resimli bir anlatim elimde yok maalesef..
ama silecek motorunun orda iki civatasi var aracin icinden sokulmeyen, bunlari kaputu acip sokmeniz gerekecek..
on camin hemen altindalar, silecek motorunun oralarda..
-
1991 model Golf 2 TD , kaçlık termostat olması gerekiyor ? Fabikasyonda ne çıkıyor ? Önceki 87 likmiş , şimdi 80 lik takıldı.
-
kolay aslinda..
belki ilk soktugunuzde zorlanirsiniz ama ikinciye lego gibi gelecek emin olun :)
resimli bir anlatim elimde yok maalesef..
ama silecek motorunun orda iki civatasi var aracin icinden sokulmeyen, bunlari kaputu acip sokmeniz gerekecek..
on camin hemen altindalar, silecek motorunun oralarda..
bende olmadı haftaya bı termostatı degıstıreyım ondan sonra bu gögüslugede el atıcam. sana ozelden msj atarım ole bı durumda :)
benım arabanında motoru ısınmıyo basıma bela oldu bu iş.
1991 model Golf 2 TD , kaçlık termostat olması gerekiyor ? Fabikasyonda ne çıkıyor ? Önceki 87 likmiş , şimdi 80 lik takıldı.
87 lık var benımkınıde uzerınde 87 de olur 80 lıkde olur. ben 80 lıkten yanayım hem kıs ıcın hem yaz ıcın ıdeal. bende takarsam 80 lık takcam
-
göğsü sökmeden sökülmesi için bi konu açmıştım, vortex ten alıntı yapmıştım sanırım. ama kendim denemedim açıkcası.
-
Benim petek patladığında ben göğsü sökmeden değiştirmiştim. Sağ alttan torpidonun altından başladım sökmeye, sonra orta konsul, sonra sol sigorta kutusunun olduğu bölüm. Gayette rahat çıkmıştı.
Aracınızın iyi ısıtmasını istiyorsanız termostadı kışın 87lik takın :tamamdir
-
Benim petek patladığında ben göğsü sökmeden değiştirmiştim. Sağ alttan torpidonun altından başladım sökmeye, sonra orta konsul, sonra sol sigorta kutusunun olduğu bölüm. Gayette rahat çıkmıştı.
Aracınızın iyi ısıtmasını istiyorsanız termostadı kışın 87lik takın :tamamdir
demekki sokuluyormus :D
neyse benim zaten gogsu almam gerekti, yapacak bi ton is var orda :D
ama ogrendigim iyi oldu, bidahakine sokmeden almayi denerim
-
İlker abi bu gün senin MK2'yi sanayide Kutay Oto'Da gördüm sanayiye geliyosun hiç haberimiz olmuyo sanıyosun ama elimiz kulağımız hep orda :melek: Bu arada ben kendi MK1'imde kalorifer peteğini kendim değiştirdim bizimkinin sökülmesi çok zor sol altta kalıyo boruları vs söküp takmak ölüm onları sökseniz bile petek çıkarken pedallara çarpıyor çıkmıyor ben mecbur komple konsolu indirdim :)
-
İlker abi bu gün senin MK2'yi sanayide Kutay Oto'Da gördüm sanayiye geliyosun hiç haberimiz olmuyo sanıyosun ama elimiz kulağımız hep orda :melek: Bu arada ben kendi MK1'imde kalorifer peteğini kendim değiştirdim bizimkinin sökülmesi çok zor sol altta kalıyo boruları vs söküp takmak ölüm onları sökseniz bile petek çıkarken pedallara çarpıyor çıkmıyor ben mecbur komple konsolu indirdim :)
Sen heryerde yakalıyorsun beni Gökhan bravo sana gözünden hiç kaçmıyor , ama ben sana bir gün önceden geceleğin foruma senin için özellikle yazdım ''yarın sabahtan gidiyorum diye '' yazdığım vakit geç olduğu için tlf etmedim , sabah da erkenden Mahmut abinin orda ağaç oldu , 9 da gelmedi :) , hatta sana da uğrayayım dedim acaba yerindemi , sonra araba telaşına düştüm işte.
-
Sen heryerde yakalıyorsun beni Gökhan bravo sana gözünden hiç kaçmıyor , ama ben sana bir gün önceden geceleğin foruma senin için özellikle yazdım ''yarın sabahtan gidiyorum diye '' yazdığım vakit geç olduğu için tlf etmedim , sabah da erkenden Mahmut abinin orda ağaç oldu , 9 da gelmedi :) , hatta sana da uğrayayım dedim acaba yerindemi , sonra araba telaşına düştüm işte.
Bana nasıl uğrıycan abi ben çalışmıyorum artık biliyosun Üni. kazandım okuyorum bugün Mahmut amcanın yanındaydım saolsun bana orjinal Mercedes direksiyonu hediye etti bizim Merco'ya taktık orda beraber daha ufak daha sportif eve geldim bavulu alıp doğru Bilecik'e şu an Bilecik'teyim kısmetse perşembe tekrar Bursa'ya dönücem :)
-
Benim ön konsol'un ayakları kırıktı onları tamir ettirirken ustam herhangi bir sorun olmamasına rağmen sökmüşken radyatörü de değiştirelim dedi. İki radyatör vardı biri 80 TL biri 140 TL ben pahalı olanı tercih ettim ama markasını hatırlamıyorum İlker.
-
Kalorifer radyatörünü değiştirdim , şimdi araba hamam gibi :)
İlginizden dolayı hepinize teşekkür ederim.
-
gozunuz aydin ;)
benim kalorifer petegi cillop gibi cikti..
benim sorun baska yerde sanirim..
su finalleri bi atlatiyim, o zamana boya falanda bitmis araba bitmis olucak..
somestr tatilinde bi giriseyim detaylica bu kalorifer isine..
konsoldaki kapaklardan supheleniyorum ins sorun ordadir..
-
Kalorifer radyatörünü değiştirdim , şimdi araba hamam gibi :)
İlginizden dolayı hepinize teşekkür ederim.
Sertan abide mi yaptırdın İlker abi hadi gözün aydın artık sıcak sıcak gezersin :)
-
gozunuz aydin ;)
Aga peteğinde sıkıntı yoksa kalorifer musluğundadır büyük ihtimalle ;)
-
Aga peteğinde sıkıntı yoksa kalorifer musluğundadır büyük ihtimalle ;)
bakalim detayli bi operasyon yapayim ne cikacak bende merak ediyorum :)
-
Sertan abide mi yaptırdın İlker abi hadi gözün aydın artık sıcak sıcak gezersin :)
Afyona gitmiştim ,orda kendim değiştirdim. Sen beni kutayada gördünde neden uğramadın :)
-
gozunuz aydin ;)
o kapaklarda çok önemli , oradanda olabilme ihtimali yüksek..
-
Afyona gitmiştim ,orda kendim değiştirdim. Sen beni kutayada gördünde neden uğramadın :)
Ne Kütahya'sı abicim ben daha Kütahya'ya gitmedim ki :D
-
Ne Kütahya'sı abicim ben daha Kütahya'ya gitmedim ki :D
Kütahya değil '' Kutay oto '' :)
-
Kütahya değil '' Kutay oto '' :)
Heee şu mesele :D Senin MK2 içerdeydi bakındım ama seni göremedim sen ordamıydın ki :melek:
-
Heee şu mesele :D Senin MK2 içerdeydi bakındım ama seni göremedim sen ordamıydın ki :melek:
oralardaydım , çıkmacıları gezdim
-
akın abi termostatı kendin sökersin fakat takamazsın etrafına sıvı silikona benzer bişey sıkıyolar fakat kolay degişimi hararet 90 vuruyosa o termostattan degildir termostat sürekli açık kalsa o zaman da araba hiç ısınmaz ben bi kere istanbula giderken hararet yaptı araba termostatı söktürdüm yazındı hararet çeyrege gelmiyodu hele bayır aşşa boşa sallayınca araba nın hararet ta en dibe vuruyodu
-
akın abi termostatı kendin sökersin fakat takamazsın etrafına sıvı silikona benzer bişey sıkıyolar fakat kolay degişimi hararet 90 vuruyosa o termostattan degildir termostat sürekli açık kalsa o zaman da araba hiç ısınmaz ben bi kere istanbula giderken hararet yaptı araba termostatı söktürdüm yazındı hararet çeyrege gelmiyodu hele bayır aşşa boşa sallayınca araba nın hararet ta en dibe vuruyodu
kendım sokleyı dusundum fakat bızım termostatlar hıdrolık dıreksıyon pompasının arkadaısndaymıs o yuzden sokemedım bı lıft falan olsa sokerdım gene ama ole altına yatıp cıkartılcak gıbı degıl.
bıde sorun termostattan. termostatı degıstırdım araba kendıne geldı onceden 1 saatte ısınmayan motor 1 dk ıcınde 90 oluyor. uzun yoldada hararet sabıt 90 da kalıyor cıkan termostatı evde denedım sıcak suyun ıcınde ocakta termostat acıyo fakat tam kapatmıyo o yuzden su sureklı devırdaym yapıyor motorda ısınmıyor.
-
kendım sokleyı dusundum fakat bızım termostatlar hıdrolık dıreksıyon pompasının arkadaısndaymıs o yuzden sokemedım bı lıft falan olsa sokerdım gene ama ole altına yatıp cıkartılcak gıbı degıl.
bıde sorun termostattan. termostatı degıstırdım araba kendıne geldı onceden 1 saatte ısınmayan motor 1 dk ıcınde 90 oluyor. uzun yoldada hararet sabıt 90 da kalıyor cıkan termostatı evde denedım sıcak suyun ıcınde ocakta termostat acıyo fakat tam kapatmıyo o yuzden su sureklı devırdaym yapıyor motorda ısınmıyor.
kaçlık termostat taktırdın ? araba 1,9 td mi ?
-
petek tıkalı yada iyice pislik toplamış olabilir ama istersen bi kalorifer motorunun üstüne karton koy sağdaki ve soldaki soğuk gelen boruları da bi bezle tıka
-
kaçlık termostat taktırdın ? araba 1,9 td mi ?
evet 1.9 td 87 lık taktırdım arabanın ıcı hamam gıbı oluyo :D
-
evet 1.9 td 87 lık taktırdım arabanın ıcı hamam gıbı oluyo :D
bende benim bozulmuş düşüncesiyle değiştirdim , 87 lik vardı , 80 lik taktılar , ama şimdiki aklım olsa bende 87 lik taktırırdım.Çünkü uzun yola gidince motor soğuk oluyor , 87 lik ideal diye düşünüyorum.Ama yazın 80 likmi 87 lik mi iyi olur bilemem , kış tecrübesi olarak 87 diyorum.
-
Yazın 80 Kışın 87 ;)
-
eger uzun yolda hararetın 80 den asagı dusuyosan o taktırdıgn termostatta arızalıdır
benım hararet yukselmıyodu yukselsede dusuyodu uzerındede 87 lık vardı mesela. sonra degıstırınce motor 1 dk ısınıyor ve uzun yolda hararet 90 dan 1 mılım bıle asagı ınmıyor.
80 olsada olur gene ısıtır ıcerısını baya..
bugun aksam 200 km yoldan geldım nerdeyse ustumdekı kazagıda cıkartcaktım arabada. :) :)
-
benim arabada hamam gibi , uzun yolda yanıyorum cam açıyorum.Ama bu termostatdan değil kalerifer peteği değiştirmemden kaynaklanıyor.golf 2 lerde 90-80 yazmadığı için hararetin üzerinde göz kararı bakıyorum , ama senin söylediğine bakarsak benimkinde yine bir anormallik var gibi çünkü seninki 90 da sabit kalıyormuş , hiç mi kıpırdamıyor şehir içi şehir dışı ? benim motor 1 dakkada falan ısınmıyor kesinlikle :)
-
valla arabasını ısıtamayan arkadaşlara bi tavsiyem var süper oluyo ben bugün denedim acalip fark etti :)) radyatörün önüne bi karton eski usul : )) canavar gibi valla :)
-
valla arabasını ısıtamayan arkadaşlara bi tavsiyem var süper oluyo ben bugün denedim acalip fark etti :)) radyatörün önüne bi karton eski usul : )) canavar gibi valla :)
Olmaz abi o senin dediğin termostadı arızalı olan araçlar için geçerli termostadı sağlam olanlar bunu yaparsa hararet yaptırma ihtimali çok yüksek ;)
-
valla dostum bugün baktım nerdeyse sıfır arabalar minibüsler bile karton koymşular dedim ya bunu bide ben deniyeyim gerçi benimki iyi ısıtıyordu ama belli bi hıza ulaşınca termostat yazlık olduğu için ılık üflüyordu motoru soğutuyordu acayip fark etti gerisini anlamam ben : )
-
valla dostum bugün baktım nerdeyse sıfır arabalar minibüsler bile karton koymşular dedim ya bunu bide ben deniyeyim gerçi benimki iyi ısıtıyordu ama belli bi hıza ulaşınca termostat yazlık olduğu için ılık üflüyordu motoru soğutuyordu acayip fark etti gerisini anlamam ben : )
Yeni model arabaların motor içlerindeki su kanalarrında en ufak tortu bile yok su akışı çok hızlı bi şekilde devirdaim olduğundan sıkıntı olmaz ve fanlarıda yeterli kapasitede büyük olduğundan yeterince soğutur bi sorun teşkil etmez :tamamdir
Ben kendi MK1'imde termostad yokken koydum hararete çok az bi faydası oldu çok az ısınıyodu termostad taktıktan sonra koydum 15 KM sonra hararet tavan yaptı hemen fırlattım attım kartonu eğer termostadınız ve kalorifer peteğiniz sağlamsa karton koymanıza gerek yok :tamamdir
-
benim radyatör çok büyük en büyük boymuymuş neymiş.. ben önüne karton koydum 20 km kadarda kullandım hiç bi sorun yok ..
-
benim radyatör çok büyük en büyük boymuymuş neymiş.. ben önüne karton koydum 20 km kadarda kullandım hiç bi sorun yok ..
Termostadınızda bi sıkıntı var mı peki ?
-
yo hayır..
-
termostattandır arkadaslar. vw bu sonucta aracın onune karton koncak sekılde hıc bı zaman kullanıcıya sunmaz.
benım motorda ısınmıyodu termostattan degıldır dıye dusundum ama harbınden termostattanmıs 87 lık bı taktım araba kendıne geldı 1 km gıdıyorum hararet 70 oluyo 500 m daha gıdıyorum 90 oluyor ondan sonra sabıt 90 la devam :)
-
e yani termostadın yazlık olduğunu ben zaten söyledim üşendim söküp değiştirmeye istanbulun kışından en olur 15 gün kış oluyo burda tam anlamıyla bende o sebepten böyle yaptığımı belirttim zaten..
-
Arkadaşlar bilgilendirmek için paylaşayım istedim.. Kalorifer peteğinin giriş ve çıkış hortumlarında çek-valf vazifesi gören 2 parça var arıza bu parçalardan da kaynaklanabilir. Eğer bu parçalarda arıza varsa tıkanık olup peteğe giren veya çıkan suyun devirdaimini aksatıp petekteki suyun soğuması söz konusu oluyor..
-
Arkadaşlar bilgilendirmek için paylaşayım istedim.. Kalorifer peteğinin giriş ve çıkış hortumlarında çek-valf vazifesi gören 2 parça var arıza bu parçalardan da kaynaklanabilir. Eğer bu parçalarda arıza varsa tıkanık olup peteğe giren veya çıkan suyun devirdaimini aksatıp petekteki suyun soğuması söz konusu oluyor..
benim araçta göremedim neresinde olduğunu tam tarif edebilirsen sevinirim, kaputun altındamı ? İki hortum var , o hortumlarda direk motora düz boru ile giriyor benim gördüğüm. Merak ettim şimdi o parçayı
-
Evet kaputun altında kalorifer musluğundan bahsediyor ;)
-
golf 2 de öyle bi musluk yok. sıcak su sürekli devir daim yapıyor, sıcak / soguk hava giriş çıkış devir daimini ayarlayan kapak var sadece.
-
golf 2 de öyle bi musluk yok. sıcak su sürekli devir daim yapıyor, sıcak / soguk hava giriş çıkış devir daimini ayarlayan kapak var sadece.
Mk1'lerde kaputun altında kalorifer musluğu var panelden sıcak-soğuk ayarını yapıyosun soğuğa çektiğin zaman pedeteğe gelen suyu kesiyo :p
-
Mk1'lerde kaputun altında kalorifer musluğu var panelden sıcak-soğuk ayarını yapıyosun soğuğa çektiğin zaman pedeteğe gelen suyu kesiyo :p
mk2 de o yok işte. sıcak soguk ayrımını kapak yapıyor, o kapak da orta konsolun ardında, kalorifer peteginin önünde.
-
mk2 de o yok işte. sıcak soguk ayrımını kapak yapıyor, o kapak da orta konsolun ardında, kalorifer peteginin önünde.
aynen ;)
-
Ben şu anda o işle uğraşıyorum. Ne kalorifer radyatörü ne başka birşey. Mesele kalöriferin içindeki sıcak soğuk değişimi yapan hava akışını sağlayan kelebekler. Fabrika sünger bir kaplama yapmış kelebeklere. zamanla bu eskiyip dökülünce süngerler sac kelebeklerdeki delikler ortaya çıkmış. Dolayısıyla sıcak soğuk hava birbirine karışıp ılık bir hava veriyor ısıtmıyor. Şu an tamamiyle söktüm neyle kaplasam diye düşünüyorum. Konsolu sökmeye çalışıyorum bilen varsa yardımcı olsun.
-
Ben şu anda o işle uğraşıyorum. Ne kalorifer radyatörü ne başka birşey. Mesele kalöriferin içindeki sıcak soğuk değişimi yapan hava akışını sağlayan kelebekler. Fabrika sünger bir kaplama yapmış kelebeklere. zamanla bu eskiyip dökülünce süngerler sac kelebeklerdeki delikler ortaya çıkmış. Dolayısıyla sıcak soğuk hava birbirine karışıp ılık bir hava veriyor ısıtmıyor. Şu an tamamiyle söktüm neyle kaplasam diye düşünüyorum. Konsolu sökmeye çalışıyorum bilen varsa yardımcı olsun.
isin garip tarafi benim petekte saglam ve temiz, kapaklarda saglam ama yinede isinmiyor meret..
-
Konsolu neden söküyorsun ? Konsolu sökmeden değiştirdim ben kalerifer radyatörünü...
-
Elime almışken komple bi elden geçiriyim dedim. Bir de geri takarken uğraşmıyım dedim aralardan iş yapmak yerine kolayca takıyım dedim.
-
Kalorifer radyatörünü değiştirmeden önce temizlemeyi denemek istiyorum ama; neyle temizlesem bilemedim.Kireç çözücü sert gelip sağını solunu patlatır diye düşünüyorum.Aklımda sirke var, eğer sorun giderilmez ise suyla belli oranda kirç çözücü yada tuzruhu düşünüyorum.Tecrübesi yada bilgisi olan var mı? arkadaşlar.
-
Kalorifer radyatörünü değiştirmeden önce temizlemeyi denemek istiyorum ama; neyle temizlesem bilemedim.Kireç çözücü sert gelip sağını solunu patlatır diye düşünüyorum.Aklımda sirke var, eğer sorun giderilmez ise suyla belli oranda kirç çözücü yada tuzruhu düşünüyorum.Tecrübesi yada bilgisi olan var mı? arkadaşlar.
peteğe giren iki boru var onları sök motor tarafından orta tayzikte su ver içinden pislik çıkmaya başlar kimyasal deneme
-
Kimyasal daha iyi temizler diye düşündüm ama tabi ki riskleri fazla,
Ancak peteğin bu hale gelmesine zaten ben yol açtım şöyleki; 15-20 gün önce devir daim değişti, bu esnada komple motor soğutma suyunuda boşaltıp (temiz olmasına rağmen) eskimiştir diye yeni antifriz koyulmasını istedim.Hazır hortumlar boşta ikende kalorifer petek hortumlarınada hava ve suyla tazyik uygulandı.İşte bundan sonra sorun başladı eskiden sıcak aldığım kaloriferim şimdi sadece ılık hava üflüyor.Sanırım bazı pislikleri harekete geçirip petekleri tıkadık.Olay bundan ibaret.
Şimdi de zannettiğim pislikleri eritip yok etmek.Cevap için teşekkürler.
-
tekrar tayzikli su verin içine açılır sonra hava basın içine bir kaç kere deneyin
-
kardesım bu konuyu bı oku cozum burada..
http://www.vwtr.net/forum/golf-iii/kalorifer-t26038.45.html
-
Yeni petek alıp değiştirdim, ayrıca klepelerin deliklerinide çift taraflı bant ile kapladım(hem önden hem arkadan) işçilik benden toplam maliyet 100 TL.Sıcaklık süper ++
-
Yeni petek alıp değiştirdim, ayrıca klepelerin deliklerinide çift taraflı bant ile kapladım(hem önden hem arkadan) işçilik benden toplam maliyet 100 TL.Sıcaklık süper ++
en ıyısını yapmıssın gule gule kullan foto yok mu pekı ?
-
Aslında aklıma geldi ama yanımda makine olmadığından çekemedim.Hava da buz gibi malum.Eve çıkıp makineyi almaya üşendim.
Ama bu konuda yardıma ihtiyacı olan kim varsa yardıma ve tarife hazırım arkadaşlar, tek tek neyi nereden sökeceğinizi tarif edebilirim.
-
ben daha önceki arabamdada petek tıkalı idi tuz ruhu kireç çözücü döktüm biraz bekledikten sonra tazikli su işlem tamamdır pisliğin hepsi çıktı tortu şeklinde çıkıyor hemde hiç bir sakıncası yok içiniz rahat olsun ben yaptım ve de ön cam buhusuz ;D
-
ben daha önceki arabamdada petek tıkalı idi tuz ruhu kireç çözücü döktüm biraz bekledikten sonra tazikli su işlem tamamdır pisliğin hepsi çıktı tortu şeklinde çıkıyor hemde hiç bir sakıncası yok içiniz rahat olsun ben yaptım ve de ön cam buhusuz ;D
on cam buhusuz dedın ya hanı benımde kalorıfer sıcak ufluyo fakat sert uflemıyo ne onerırsın ? o yuzden arabanın camlaarındakı buhuyu cözemiyorum..
-
bana anlatabilrimisin [email protected] mail msn
-
konsolun ortasındaki kalorifer petekleri, çıkartıp kül tablası koymuşlar onu nasıl eski yerine koyabilirim? Birde hyilmaz arkadaşım biraz kabataslakta olsa tarif edebilir misin? Şimdiden teşekkürler vereceğiniz cevaplara arkadaşlar.
-
Kültablası rahat çıkıyorsa çıkart. Orada iki hava çıkışı olacak. Kalörifer ızgaraların varsa yerleştir. Zaten ızgaraları çevirince tık diyip atıyor. Yukarda iki vida yuvası var oradan vidalayıp. Bastırarak ızgaraları oturtabilirsin. Bende fazla anlamam ama konsolu sökmüştüm bir kere kalörifer sorunu yüzünden. :)
-
Izgaralar yok birde hava çıkışları da yok aşağaya mı çevirmişler nedir ızgara altta vitesin karşısında torpidonun alt bitiş yerinde:(
-
golf1 ile golf2 farklı ama normalde bahsettiğin yere hava çıkışı var zaten ama sonradan yapılmamı yoksa başka bişeymi anlamadımki. Normalde benim arabada o senin bahsettiğin yere çıkan iki hava çıkışı var.
-
Eyvallah ilgin için,yavaş yavaş tanıyoruz arabalarımızı anlatamamış da olabilirim,fotoğraflayabilirsem daha net anlaşılır...
-
Ben epey parçaladım kalöriferi resimlerden daha net olur sanırım. Aslında ızgaralara kültablası konulmasıda tuhaf geldi bana. Elimden gelirse yardımcı olmaya çalışırım çünkü bende bi çok konuda burdaki arkdaşlardan yardım aldım sağolsunlar.
-
Eyvallah.
-
konsolun ortasındaki kalorifer petekleri, çıkartıp kül tablası koymuşlar onu nasıl eski yerine koyabilirim? Birde hyilmaz arkadaşım biraz kabataslakta olsa tarif edebilir misin? Şimdiden teşekkürler vereceğiniz cevaplara arkadaşlar.
Selam,
Vites konsolunu söktüğünüzde görmüş olduğunuz büyük parça kalorifer peteğini içinde saklayan parçadır.Onu yerinden çıkarmak için motor kısmında bulunan 2 adet vidayı sökmeniz gerekiyor.Daha sonra parçaları hafifçe esneterek onu yerinden çıkarıyorsunuz.(Elbette önce ızgaralar ve hava geçiş boruları sökülüyor.) Peteğe gelen ve giden 2 kortumuda sökmüş olmalısınız.Takıldığınız yeri tarif ederseniz anlatmaya çalışırım.