arkadaşlar bgün çok çok çok bahtsız bir olay yaşadım. . . 1.6 SR motor bora comfort aracım var artık söylememe gerek yok bütün site biliosunuz zaten :) google'ın aranacak kelimeleri bitti bnm sorunum bitmemişti. taa ki bugünkü olaya kadar. şimdi başlığa yazdığım gibi aracınız silkeliyosa sonracıma böle 2.viteste çek bırak yapıoyosa kafa atıyosa bi de motorun titreşimini aracın vitesini direksiyonunu tutunca zangır zangır hissediyosanız. ha bi de bu sorunlar benzinde yoksa yada çok belirgin değilse tüpün enjektörlerinden kaynaklanıyomuş.. zavoli sıralı sistem lpgmizin enjektörlerinden biri cortlamış.. asıl işin garibi bu akşam naçizane kız isteme törenimiz vardı :) aracı iç dış servis için bırakmaya götürüyorum. aracın içinde bi plastik yanık kokusudur gidiyo. leş gibi kokuyo. neyse verdim aracı bi iç dış yap dedim almaya gittim abi bu arabadan korktum bn duman çıktı kaputtan dedi ( abartmış da olabilir ) :D bikaç saat sonra Allahın emri dicez ben daha sanayilerde sürtüyorum :) neyse enjektör değişti sağolsun usta hemen halletti yemin ediyorum arabanın çalışması değişti meğer araba 3 silindir gibi çalışıyomuş. bi de bu arada enjektörler garanti kapsamına girmiyomuş 75 lira yazdı :( vw sevdam evlilik hayatıma engel olcaktı nerdeyse :)
varya ben oh çektim şurda sonunda yüzün güldü arabadan ya dükkan dükkan usta usta süründündü el birliği verip motoru indircektik sonunda çözldü Allah utandırmasn artk buarada Allah tamamını erdirsin tebrikler :)
:) teşekkür ederim :) bütün site bunu kutlayalım :) bnm sorunum çözüldüyse artık çözülmeyen sorun kalmaz :)
bende de tam tersi benzinde hafif bir motor titremesi var, lpgde yağ gibi ;D
usta benzin enjektörlerin kullanılmaya kullanılmaya öyle yapmaya başlamıştır dedi, şu enjektör temizleyicilerden alacam bakalım
varya araba allah nazardan saklasın saat gibi oldu ya :)
maşallah
:) teşekkürler :)
ben bu çözümü sana çook önceden söylemiştim kardeş...
geçmiş yazılara bakabilirsin.. lpg enjektörüne baktır ve değiştir demiştim.
doğrudur çok çözüm öneren olmuştu ama işte biz sıradan vatandaşlar açıp bakamadığımız için ustalara güvenmekle yetiniyoruz. adam tüpte problem yok dediği anda zaten böyle bi hataya bizi sevketmiş oluyo en baştan beri enjektördeymiş arıza fakat lpg ci usta hatta 2 tane lpgci usta tüpte bişi yok diye onayladıkları zaman bnde sorunu bşka yerlerde aramaya başladım. 3. lpg servisinde anlaşıldı sorun. . .
Enjektörün kontrolü nasıl yapılıyor ?
aracın yakıt tüketimi artıyorsa çekişte düşme yaşanıyosa. birde çok sessiz ortamlarda dikkat edebilirsin ilk kalkışta pıtı pıtı pıtı diye ses geliyosa çok ince bi ses ama o zaman lpg enjektörü diyebilirsin tabi bu tip sorunları benzinde hiç yapmaması lazım. şimdi bn enjektörü değiştirdim sırada bujiler buji kabloları filtreler falan var.
Arkadaşımın önerisiyle dün aldım elime penseyi arabanın gaza geçmesini bekledim, gaza geçince pense ile enjektörden çıkan ince boruları biraz sıktım. Baktım araba sallanıyor bıraktım. Demekki gaz akışını kestiğimde araba sapıtıyor ve enjektör sağlam :D
ben hiç öyle şeyler deneyemem ya :) ustalara güveniyoruz halimiz duman oluyo :)