Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: maminci - 08 Aralık 2011, 18:50:49

Başlık: Lpg mi yoksa dizel mi?
Gönderen: maminci - 08 Aralık 2011, 18:50:49
Arkadaşlar çok km yapıyosunuz ve tamamen  birbirinin aynısı olan  iki araçtan birisini alacaksınız, biri dizel diğer lpgli, ekonomik olarak aynı maliyetteler,  para olarak aynı miktar yakıt harcıyolar,  hangisini tercih ederdiniz ve neden?
Başlık: Ynt: Lpg mi yoksa dizel mi?
Gönderen: caner4 - 08 Aralık 2011, 19:38:23
kesinlikle dizel. saat gibi çalışıyor takır takır.. ben lpg'li araç aldığım için çok pişmanım keşke dizel alsaymışım. ve nekadar lpg çok uygun deseler de şimdi yeni teknoloji motorların benzinlileri bile benim 1.6 boramın lpgli halinden az yakıyo. aslında snn sorun biraz genel olmuş almak istediğin araba ne ? mesela bnm aracım bora . ama boranın dizelini bulmak çok zor bulsan bile en aşağı 150bin km. model eskiyse dizel olsada da lpgli olsada farketmez. ki benzinlilerden çok yakıt harcayan dizel araçlar da yok değil. ama mesela sen şimdi son çıkan pololardan almayı düşünürsen o zaman ayrım yapabiliriz. deriz ki benzinlisi şu kadar yakıyo dizeli bukadar. ama bnm sana tavsiyem devir dizel devri. bu benzin bu memlekette bu paraya satılırken bizi hiçbişey kurtarmaz. en güzeli uygun bi dizel araç al boyut olarak da çok büyük bişi olmazsa hem şehir içi kullanımda hem yakıtta çok farkettirir . kafan rahat olsun tüpü hiç düşünme bile sızdırmazlığı bilmem nesi titremesi rölanti bozukluğu hiç başından eksik olmaz....
Gönderen: serhan61 - 08 Aralık 2011, 22:06:47
benim için herşeyden önce güvenlik gelir  bu yüzdende dizel diyorum.varsın biraz fazla yaksın içim rahat olsun güvende olayım yeter.
Gönderen: BLaCk_VWoLf - 09 Aralık 2011, 00:54:54
Kesinlikle tüp le büyük sorunlar yaşayarak bir golf,benzinden dolayı da dayanamayıp iki golf harcamış biri olarak dizel  :tamamdir maminci hayırdır sportage i sattın mı?
Gönderen: maminci - 09 Aralık 2011, 12:39:03
Kesinlikle tüp le büyük sorunlar yaşayarak bir golf,benzinden dolayı da dayanamayıp iki golf harcamış biri olarak dizel  :tamamdir maminci hayırdır sportage i sattın mı?
Satmadım da bu benzin fiyatları sattıracak bu gidişle..
Gönderen: maminci - 09 Aralık 2011, 12:44:56
A3 düşünüyorum arkadaşlar, bugün hepsi ikinci el 3 araç kullandım, 2 tanesi  bmw 3,16 lpgli, bir tanesi a3 benzinli 102 bg olanından.. Açıkçası a3 ün bagajı beklediğimden çok büyüktü, arka oturum alanı da beklediğimden çok büyüktü (aile çoluk çocuk olunca bunlar önemli benim için) ve en önemlisi arabanın yolda tok bir gidişi var, sürüşü keyifli gerçekten.. Bmw 3 serisinin ise sürüşü güzel ama arkası da önü de a3 e göre çok dar, bmw çok kafama yatmadı, temizini bulabilirsem-tüp takılabilir motor olmak şartıyla- a3 alacam gibi..
Gönderen: mussel - 09 Aralık 2011, 20:40:13
Benim bildiğim Bmw alıcaksanız 318 almalısınız.A3 içinde 1.6 102 bg içinde istasyon sahibi olmanız gerekiyor.Baktığınız veya ilgilendiğiniz her iki araçta sizi mutlu etmez bundan emin olun.Hele ki konu ekonomi ise.Bakın bu benim sahibi olduğum 4. aracım bundan önce 2si bora 1 tanesi poloya bindim.Hepsi benzinliydi boraların 2.sine lpg taktım ve kafamdaki benzinli motor işi tamamen bitti.Şu an bindiğim araç 1.9 tdi ve 110 bg ekonomiyse ekonomi performanssa performans ister eko ister perfs. tercih benim. :sevgi:
Gönderen: caner4 - 09 Aralık 2011, 20:42:32
bu 1.9 TDI nasıl yakıyor kardeş ? net olarak km'de veya 100 km de şehir içi ve dışı kaç lira yakıosun ?
Gönderen: mussel - 09 Aralık 2011, 21:06:48
bu 1.9 TDI nasıl yakıyor kardeş ? net olarak km'de veya 100 km de şehir içi ve dışı kaç lira yakıosun ?
Şimdi şunda hem fikir olalım bakımsız,aşırı derecede devirsiz araç kullanıyorsanız bu araca 100km'de 8de 9litrede yakıt yaktırırsınız.Benim aracım belkide piyadasadaki en bakımlı araç herşeyiyle ve istanbul gibi bi yerde ve en yoğun trafikte 100 kmde en fazla 6 litre yaktırabildim.Aşağısı var yukarısı yok.Ama asla yakıt sabit olmadı.5.0-5.5-5.8-6.0 lt arasında gezdi.Uzun yol 1200 km yol gittiğimide bilirim.Şunu da söyliyim kullandığım yakıtı çok sıkı takip ederim.
Gönderen: HALİT55 - 09 Aralık 2011, 22:28:14
arkadasım benım 1,9 tdı golfum bulunmakda 2000 model aracımı alırken bende senın gıbı cok terettud ettım herkez bana guluyo bu devırde 1,9 a bınılırmı dıye ama golfun tuplusunden az yakıyor aynı arac aynı model komsumda var ben 30  lıralık mazotla uzun yolda 110 120hızla  170 km yaptım samsun bafra arası  yanı ben aracımdan memnunun ha bı rahatsız eden tarafı oda benı degıl aracın dısında duranları pancar motoru gıbı ama sen ıcde bu sesı duymuyorsun yalıtım super otesı ben sahsen rahatsız olmuyorum zaten ısınında da ses yarı yarıya dusuyo he en guzel yanınıda soyle aktarım 3000 devırden 4000 devırden sonrası o ses ınsanı bıtıyor. neyse konuyu dagıtmayayım adam gıbı kullanırsan sehır ıcındede km de 230 240 krsu gecmıyor 
Gönderen: odyseuss - 09 Aralık 2011, 22:53:08
Dizel Türkiye şartlarında performans açısından her zaman daha iyidir.  :)
Gönderen: yesilkrt - 09 Aralık 2011, 23:20:38
lpg derim. hiçbir sıkıntı yaratmıyor, düşük motor hacminde bile tatmin edici performansı var, sonra sesi dizel gibi kamyon sesini andırmıyor, araba dediğin araba gibi ses çıkarmalı, emisyon oranı düşük olduğu için çevreyi kirletmiyor, dizel araçların performansı tatmin edici değil, tamam 1.9 lt olan motorlarınki tatmin edici olabilir ama onun da vergisi yüksek, ayrıca dizel yakıtların lt fiyatının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde1.9lt motor hacminde olan bir aracın yakıtı ne kadar ekonomik olabilir ki? hem de dizellerde parça sıkıntısı ve parça pahası da cabası.
Gönderen: yesilkrt - 09 Aralık 2011, 23:25:45
aslında en güzeli turbolu benzinli amma ahh işte ahh
Gönderen: nizam - 09 Aralık 2011, 23:29:20
Şimdi şunda hem fikir olalım bakımsız,aşırı derecede devirsiz araç kullanıyorsanız bu araca 100km'de 8de 9litrede yakıt yaktırırsınız.Benim aracım belkide piyadasadaki en bakımlı araç herşeyiyle ve istanbul gibi bi yerde ve en yoğun trafikte 100 kmde en fazla 6 litre yaktırabildim.Aşağısı var yukarısı yok.Ama asla yakıt sabit olmadı.5.0-5.5-5.8-6.0 lt arasında gezdi.Uzun yol 1200 km yol gittiğimide bilirim.Şunu da söyliyim kullandığım yakıtı çok sıkı takip ederim.

bende ki bora 90 bg, sehir içi 6.3 gösteriyor bende dün biraz 2100 devir 4.viteste 4.2 litre çıktı kabacasını söyliyeyim km sehir içi 25 sehir dısı 20 kurus yaktı bu zamana kadar
Gönderen: mussel - 09 Aralık 2011, 23:56:29
bende ki bora 90 bg, sehir içi 6.3 gösteriyor bende dün biraz 2100 devir 4.viteste 4.2 litre çıktı kabacasını söyliyeyim km sehir içi 25 sehir dısı 20 kurus yaktı bu zamana kadar
Nizam kardeşim daha az yakıt tüketimini bende sağlarım fakat kullanım tarzı ve mevsimsel olarak o değerleri görüyorum.Dizel kullanımı benzinli gibi değil,ilk başlarda insan muamelesi yapıp benzinli gibi araç kullanıyordum fakat bi süre sonra ilk yüklenmelerde duman olayı başladı.Sebebini araştırdım,sakin kullanım dizele yaramıyor.Ara sıra yüksek devir yaptırmak gerekiyor.
Gönderen: mussel - 09 Aralık 2011, 23:57:46
Aslında bakın konuyu dizel ve lpg savaşlarına döndürmeyin ve mantıklı açıklamalarla konuyu netleştirelim.
Gönderen: mussel - 10 Aralık 2011, 00:15:00
Şimdi küçük bi hesap yaptım kendimce,sıfır bi golf alıcam,en baz trendline örnek olsun.Benzinli 1.6 102 bg anahtar teslim fiyatı 38300 tl,dizel 90 bg 49600 tl.Aradaki fark 11300 tl.Bu farka benzinin 4.25 tl olduğunu farz edersek 2658 lt benzin alıyoruz.Depo kapasitesi 55 lt üzerinden tam 48 depo benzin eder.Ayda da 2 depo benzin harcasak tabi bu kişiden kişiye değişir,2 senelik benzin parası demek.Hatta ayda ben 1 depo zor yakarım diyene 4 senelik yakıt parası yapar.O zaman yeni araç alırken farklı,kullanılmış araç alırken durumlar farklı oluyor.
Gönderen: mussel - 10 Aralık 2011, 00:19:04
Evet,güzel bir şekilde tartışalım konuyu.Lütfen doğru yada yanlış herkes fikrini paylaşsın.Yalnız farklı yerlere kayıp,dağıtmayalım konuyu. :)
Gönderen: serhan61 - 10 Aralık 2011, 10:33:48
aracım 1.9 tdı otomatik.şehir içi 7-8 lt arası.genelde kısa mesafe kullanıyoruz.şehir dışı tüketimi ise mükemmel diyebilrim gümüşhane- trabzon arası ortalama hız 70km, 100 km deki tüketim. 4.1 lt(yol bilgisayarı değeri).bu mevsimde zigana dağını çıkıyorsunuz ve 4.1 lt tüketim daha ne yapsın bu araç:)ayrıca eminimki düz otobanda bu araçla 70-80km hızla ortalama 3 litreyi görebilrisiniz.
Gönderen: maminci - 10 Aralık 2011, 10:51:29
Benim bildiğim Bmw alıcaksanız 318 almalısınız.A3 içinde 1.6 102 bg içinde istasyon sahibi olmanız gerekiyor.Baktığınız veya ilgilendiğiniz her iki araçta sizi mutlu etmez bundan emin olun.Hele ki konu ekonomi ise.Bakın bu benim sahibi olduğum 4. aracım bundan önce 2si bora 1 tanesi poloya bindim.Hepsi benzinliydi boraların 2.sine lpg taktım ve kafamdaki benzinli motor işi tamamen bitti.Şu an bindiğim araç 1.9 tdi ve 110 bg ekonomiyse ekonomi performanssa performans ister eko ister perfs. tercih benim. :sevgi:
BMW den vazgeçtim, çünkü içerisi çok dar geldi bana, hele arka oturum alanı neredeyse b sınıfı araçlar kadar.. Bu 1,9 lt motorun ekonomisini çok duydum ama tanıdıktan olmazsa güvenip alınmaz..
Gönderen: maminci - 10 Aralık 2011, 10:54:56
aracım 1.9 tdı otomatik.şehir içi 7-8 lt arası.genelde kısa mesafe kullanıyoruz.şehir dışı tüketimi ise mükemmel diyebilrim gümüşhane- trabzon arası ortalama hız 70km, 100 km deki tüketim. 4.1 lt(yol bilgisayarı değeri).bu mevsimde zigana dağını çıkıyorsunuz ve 4.1 lt tüketim daha ne yapsın bu araç:)ayrıca eminimki düz otobanda bu araçla 70-80km hızla ortalama 3 litreyi görebilrisiniz.
Açıkçası uzun yolda 3 lü 4 lü rakamları görmeyi özledim,  belki 3'lü rakamlar fantezi olur hadi ama şöyle 4,0-4,5 lt tüketerek kalan paramızla da doya doya gezsek fena mı olur? Bizim gördüğümüz - o da sürerken kırk takla atarak- 6 lı rakamlar..
Gönderen: yesilkrt - 10 Aralık 2011, 14:45:14
noldu sportage
BMW den vazgeçtim, çünkü içerisi çok dar geldi bana, hele arka oturum alanı neredeyse b sınıfı araçlar kadar.. Bu 1,9 lt motorun ekonomisini çok duydum ama tanıdıktan olmazsa güvenip alınmaz..
'dan çabuk vazgeçtin
Gönderen: serhan61 - 10 Aralık 2011, 14:57:36
Açıkçası uzun yolda 3 lü 4 lü rakamları görmeyi özledim,  belki 3'lü rakamlar fantezi olur hadi ama şöyle 4,0-4,5 lt tüketerek kalan paramızla da doya doya gezsek fena mı olur? Bizim gördüğümüz - o da sürerken kırk takla atarak- 6 lı rakamlar..
inşallah gönlüne göre bi diesel araç bulursun kadeşim.benzinli araçtaki anlık değerler insanı ürkütebiliyor:)
Gönderen: böke - 10 Aralık 2011, 16:01:37
benim tercıhım de dizelden yana bu memlekette benzınlı arac bınılmez
Gönderen: ogretmen_ankara - 10 Aralık 2011, 16:29:14
Benim için farketmez ne denk gelirse binerim. lpgli veya dizel. her ikisinin de artı ve eksi yönleri var. Birbirini dengeliyor. Şuan lpg li golf kullanıyorum. Bazen de abimin 130 luk triptonik passatını. dizelde ki tork harika, bastıkça gidiyor 350 yakıyor. benim golf 230 civarı yakıyor, az gidiyor, ona göre de az yakıyor.
İstatiklere bakıldığında 2011 yılı içinde satılan araçlar yanlış bilmiyorsam yüzde 65 dizel, yüzde 35 benzinli. Demek ki çoğunluğun tercihi dizelden yana olmuş.
Gönderen: maminci - 11 Aralık 2011, 10:11:25
noldu sportage'dan çabuk vazgeçtin
Benzin fiyatları.. Ne kadar kalıbına göre az yakarsa yaksın, benzinli araba yakıyo..
Gönderen: mussel - 11 Aralık 2011, 13:42:26
Yukarıda yazdığım hesaplamaları ya kimse okumadı yada anlamadı beni. :'( Bu hesaplamaları 2.el araç için yaparsanız o zaman durum hakikaten çok değişiyor.Kullanılmış araçta yeni araç alırken yaptığınız ekstradan parayı ödemediğiniz için avantajlısınız.Gerçekten bakımları zamanında yapılmış fazla hırpalanmamış    dizel araç sizin için gerçekten çok avantajlı olacaktır.LPG montaj ücreti ve sızdırmazlık testleri yok,tehlikeli durumlar yok,uyum sağladı sağlamadı derdi yok,kapalı otopark derdi yok,dizelde daha yüksek verim ve ekonomi.2013 motorlu taşıt vergisi artık eksoz emisyon oranına göre yapılacağından dizel yine yarı yarıya daha avantajlı olacak.Şimdilik aklımdakiler bunlar. :)
Gönderen: maminci - 13 Aralık 2011, 17:21:37
Yukarıda yazdığım hesaplamaları ya kimse okumadı yada anlamadı beni. :'( Bu hesaplamaları 2.el araç için yaparsanız o zaman durum hakikaten çok değişiyor.Kullanılmış araçta yeni araç alırken yaptığınız ekstradan parayı ödemediğiniz için avantajlısınız.Gerçekten bakımları zamanında yapılmış fazla hırpalanmamış    dizel araç sizin için gerçekten çok avantajlı olacaktır.LPG montaj ücreti ve sızdırmazlık testleri yok,tehlikeli durumlar yok,uyum sağladı sağlamadı derdi yok,kapalı otopark derdi yok,dizelde daha yüksek verim ve ekonomi.2013 motorlu taşıt vergisi artık eksoz emisyon oranına göre yapılacağından dizel yine yarı yarıya daha avantajlı olacak.Şimdilik aklımdakiler bunlar. :)
Yazdıklarınız gayet açık ve mantıklı, aynı fikirdeyim de temiz dizeli nereden bulacaz?
Bu a3ün 1,6 motoru için de pek iyi konuşmuyolar, ?? :-[ :(
Gönderen: maminci - 13 Aralık 2011, 17:28:45
Direk enjeksiyonlu araçlar için-benim sportagenin GDI motoru gibi- bu yaz lpg sistemleri geliyomuş bu gidişle onu taktıracaz heralde.. Yeni sportage gerçekten çok güzel bir araç olmuş, bir yıldır kullanıyorum, sürüşü keyifli, kaliteli bir makine, kalıbına ve sınıfına göre yakıtı litre bazında iyi, ş içi 8,5-9,5 lt arası ,ş dışı basmanıza göre 6,0-8,0 arası yakıtı var ama bu  benzin fiyatları adamı tekrar sorgulatıyo..
Öbür taraftan hem sıfır aldığım aracı deldirip deştirmek istemiyorum hem de lpg işine tekrar bulaşmak ta istemiyorum, mantık temiz 2. el dizeli gösteriyo.
Gönderen: mussel - 13 Aralık 2011, 20:23:25
Direk enjeksiyonlu araçlar için-benim sportagenin GDI motoru gibi- bu yaz lpg sistemleri geliyomuş bu gidişle onu taktıracaz heralde.. Yeni sportage gerçekten çok güzel bir araç olmuş, bir yıldır kullanıyorum, sürüşü keyifli, kaliteli bir makine, kalıbına ve sınıfına göre yakıtı litre bazında iyi, ş içi 8,5-9,5 lt arası ,ş dışı basmanıza göre 6,0-8,0 arası yakıtı var ama bu  benzin fiyatları adamı tekrar sorgulatıyo..
Öbür taraftan hem sıfır aldığım aracı deldirip deştirmek istemiyorum hem de lpg işine tekrar bulaşmak ta istemiyorum, mantık temiz 2. el dizeli gösteriyo.
Biraz sabredip güncel satılık ilanlarını takip ederseniz istediğiniz araca sahip olursunuz.Ben 1 sene bekledim ama değdi.Anlıcanız böyle.
Gönderen: R-Line - 14 Aralık 2011, 08:19:18
amaç ekonomi ise tabi ki diesel, sıfır veya 2.el
belki sıfır alırken aradaki fiyat farkı insanı düşündürse de satarken dieseli daha pahalı satacağınız için o kuşkuda ortadan kalkıyor
şuda bir gerçek ki diesel masraf açtımı sağlam açıyor
bir örnek vereyim 1.9 TDI aracımız hafta başı turbo kesti ki bu araç full bakımlı, yetkili serviste turbo fiyatı 4500 lira...
Gönderen: barthez - 14 Aralık 2011, 10:15:28
birol kardeş çok para 4500 tl işte bu yüzden dizel beni ürkütüyor . hem aracı pahallı al hemde büyük
bir süprizle karşılaş geçmiş olsun.
Gönderen: maminci - 14 Aralık 2011, 14:20:15
belki sıfır alırken aradaki fiyat farkı insanı düşündürse de satarken dieseli daha pahalı satacağınız için o kuşkuda ortadan kalkıyor
bir örnek vereyim 1.9 TDI aracımız hafta başı turbo kesti ki bu araç full bakımlı, yetkili serviste turbo fiyatı 4500 lira...
4500 TL, DÜŞMAN BAŞINA.. :( >:(
Gönderen: yesilkrt - 14 Aralık 2011, 15:35:51
sırf turbo değil diğer parçaları da pahalı. kendisi de pahalı. Aracı alırken tek masraf yakıtmış gibi düşünülüyor ama bunun bakımları var, vergisi var, arızası var. Kısacası sadece yakıt açısından ekonomik olmak yetmiyor, parçası kolay bulunmalı ve ucuz olmalı, vergisi düşük olmalı, kolay kolay arıza açmamalı, arıza açarsa da masrafı aşırı olmamalı.
o yüzden kaliteli bir kite sahip, iyi usta tarafından monte edilmiş biir lpg sistemi nur nimet. :D
Gönderen: mussel - 14 Aralık 2011, 21:51:34
Her şeyi yetkiliye yaptırmayın.Verdiğiniz örnekle insanları yanıltmayın aklını karıştırmayın.Turbo,dizel araç için elzem bi parça bu tartışılmaz,fakat sizin 4500 tl dediğiniz turbonun onarımı maksimum 500 tl.mekanikturbo.com adresini inceleyin,telefonla iletişime geçin.Bahsettiğiniz turbo arızasını sorun başka bişey söylemicem.Belkide sıfır diye aldığınız şey onarılmış yani yenileştirilmiş olabilir.Bana şunu söyleyin,aracınızı yetkili servise götürdüğünüzde başında durabiliyormusunuz?
Gönderen: mussel - 14 Aralık 2011, 21:55:10
Dizeli kötüleyip duruyorsunuz bana lütfen pahalı olan parçasını söyleyin,yazın buraya.Acaba pahalı parçaları nelermiş?Bilelim.Kimse boşa sıkmasın. :bekleriz:
Gönderen: ReDDeviL - 14 Aralık 2011, 21:59:42
Ben herzaman Dizelden yanayım Lpg ile kıyaslanınca , en basit mantık düşünelim aracın normal olan sistemine ayrı bir sistem muhafaza edip aracı o şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz her ne marka olursa olsun elbet sıkıntı yaratacak araca hiçmi zararı olmayacak? Tabi ki ekonomik şartlar bazen lpg ye itiyor insanı amam münkün oldukça herzaman Dizel
Gönderen: mussel - 14 Aralık 2011, 22:14:59
2011 yılı sıfır araç satış oranları dizel %65 benzinli %35.Sadece oranlar bile herşeyi anlatıyor.Demekki Her 100 kişiden 65i dizel diyor.Daha öncede söylediğim gibi bu tamamen kullanım sıklığı ve ihtiyaçla alakalı.Bana şöyle dense anlarım,dizel gürültülü çalışıyor,sebebi yok dizel araca bir türlü ısınamadım,benzinli araç aldım aracımdan memnunum satmaya kıyamıyorum ama benzin fiyatları malum cep yakıyor bende lpg taktım böyle kullanmak daha mantıklı.Bunlara tamamım.Ama yok turbosu şu kadar yok parçası pahalı derseniz insanları yanlış yönlendirirsiniz.Artık zaman değişti,teknoloji değişti.Aldığınız yakıt konusunda bilinen ismini ve kalitesini kanıtlamış bi akaryakıt istasyonundan yakıtınızı alıyorsanız,aracınızın yakıtını dibine kadar kullanmıyorsanız,(en azından ışık yanmadan yakıt alıyorsanız) birazda özenli düzgün kullanırsanız,dizel araç kolay kolay arıza yapmaz.
Gönderen: servet_volt - 14 Aralık 2011, 22:19:43
dızel masraflı dıyen arkadaslara bı yerde katılıyorum bı yerde katılmıyorum.

dızelın tek masraf yanı enjektorlerı ve turbosudur arkadaslar dıgerı bı sıkıntısı olcak hıc bır seyı yoktur. dıger parcaları benzınlıyle aynı paradır acık acık soluyeyım..

vee bu enjektor ve turbonunda sıkıntı cıkartmaması da sızın elınızde olan bır seydır aracı eger devırlı kullanırsanız hıc ama hıc bı sıkıntısı olmaz arkadaslar..

dızel her zaman favorımdır torku zaten ayrı bı guzellıktır dızelın sesını bır cok kısı sevmez ama ben cok sevıyorum :)) DİZEL POWER
Gönderen: MURAT0154 - 14 Aralık 2011, 22:28:10
dostum 4500 fiyatı nereden verdiler merak ettim doğrusu. bende komple turbo değiştim (yağ, filtreler işçilik ve turbo) 1000 tl masraf gitti
Gönderen: mussel - 14 Aralık 2011, 22:33:29
dızel masraflı dıyen arkadaslara bı yerde katılıyorum bı yerde katılmıyorum.

dızelın tek masraf yanı enjektorlerı ve turbosudur arkadaslar dıgerı bı sıkıntısı olcak hıc bır seyı yoktur. dıger parcaları benzınlıyle aynı paradır acık acık soluyeyım..

vee bu enjektor ve turbonunda sıkıntı cıkartmaması da sızın elınızde olan bır seydır aracı eger devırlı kullanırsanız hıc ama hıc bı sıkıntısı olmaz arkadaslar..

dızel her zaman favorımdır torku zaten ayrı bı guzellıktır dızelın sesını bır cok kısı sevmez ama ben cok sevıyorum :)) DİZEL POWER
Güzel kardeşim işte bende bunu söylemek istiyorum,araştırmadan bilmeden sormadan,herkes herşeyi konuşuyor.Zannediliyor ki bu turbo ve enjektörler arıza yapınca çöp oluyo hemen yenisiyle değişiyor.Yukarıda dediğim şeyi tekrar ediyorum,adamlar artık bahsettiğiniz parçaları onarıp en az 2 yıl garanti veriyorlar.Benim aracımında turbosu arıza yaptı,bana dediler ki değişicek bu melet.Kaç para 2000 tl yuh dedim.Başka alternatif aradım ve yukarıdaki yazdığım yerle irtibata geçtim 250 tlye işi hallettim.Nerde şimdi 4500 tl nerde 2000 tl nerde 250 tl.Bu sene 3 sene oldu tık yok.Adamlar turbo patlasa en maksimum 500 tl fiyat veriyorlar.Dizeli düzgün kullanırsan hiç bişey olmaz.
Gönderen: MURAT0154 - 14 Aralık 2011, 22:38:12
dizel araca da benzinli araca da çok bindim. bence dizel
1. benzinli lpg li atmosferik araçlar  gibi adaptasyon sorunu,tekleme, araç soğuk iken sorun yok.
2. lpg li araçlardan daha güvenli ve sonuçta araç fabrikadan çıktığı gibi kullanılıyor
3. 1.4 TDİ bile rampada ne 1.6 nede 1.8 tanıyor hepsi arkada:)
4. eşim ve çocuğumla kapalı bir mekana (otopark veya avm) gittiğimde lpg li olduğu için yağmurlu ve soğuk havada aracımı dışarıda bırakmam gerekmiyor.
5.  o kadar kullandım ama bana hiç sorun açmadı parçası söylendiği kadar pahalı değil. evet doğan şahine göre pahalı ama bir TSİ-FSİ veya diğer golf motoru parçalarından aşırı pahalı değil.
(bu düşünceye katılmayanlar için söylüyorum dizelin parçaları çoook pahalı diyen arkadaşlar hep benzinli araçlara binen arkadaşlar oluyor. dizele binenler nedense pahalı olduğunu söylemiyor. bence bir araç hakkında en doğru yorumu o aracı kullananla yapabilir.)
Gönderen: R-Line - 14 Aralık 2011, 23:01:04
Her şeyi yetkiliye yaptırmayın.Verdiğiniz örnekle insanları yanıltmayın aklını karıştırmayın.Turbo,dizel araç için elzem bi parça bu tartışılmaz,fakat sizin 4500 tl dediğiniz turbonun onarımı maksimum 500 tl.mekanikturbo.com adresini inceleyin,telefonla iletişime geçin.Bahsettiğiniz turbo arızasını sorun başka bişey söylemicem.Belkide sıfır diye aldığınız şey onarılmış yani yenileştirilmiş olabilir.Bana şunu söyleyin,aracınızı yetkili servise götürdüğünüzde başında durabiliyormusunuz?

insanları yanıltmak mı?
1.9 TDI axb motor kodu, İzmir Vosmer yetkili servisin verdiği fiyat, birde siz arayın fiyat alın.

siz olaya golf olarak bakmışsınız ama golfün bile tdi motorları aynı değil malesef.
VP (VerteilerPumpe) ve PD (PumpeDusen) diye ayrılıyor. birinde mazot pompası varken diğerinde yok.  doğal olarak yakıtı direk pompalayan enjektör pahalı oluyor.
bu arada tabi ki 4500 vermedik, aynı turbo dışarıda 1200 civarı. turbo onarım işine malesef sıcak bakamadık ;)
son olarak biz aracı yetkili serviste yaptırmayız, parçayı genellikle servisten alıp ustamıza yaptırıyoruz o açıdan da sıkıntı yok.

dieseli ben kötülemem, aksine diesel taraftarıyım  :)
Gönderen: mussel - 14 Aralık 2011, 23:16:34
insanları yanıltmak mı?
1.9 TDI axb motor kodu, İzmir Vosmer yetkili servisin verdiği fiyat, birde siz arayın fiyat alın.

siz olaya golf olarak bakmışsınız ama golfün bile tdi motorları aynı değil malesef.
VP (VerteilerPumpe) ve PD (PumpeDusen) diye ayrılıyor. birinde mazot pompası varken diğerinde yok.  doğal olarak yakıtı direk pompalayan enjektör pahalı oluyor.
bu arada tabi ki 4500 vermedik, aynı turbo dışarıda 1200 civarı. turbo onarım işine malesef sıcak bakamadık ;)
son olarak biz aracı yetkili serviste yaptırmayız, parçayı genellikle servisten alıp ustamıza yaptırıyoruz o açıdan da sıkıntı yok.

dieseli ben kötülemem, aksine diesel taraftarıyım  :)
Tamam işte öyle söyleyin.Maminci ve barthez gibi arkadaşlarımızı yanıltmayın.İnsanlar 4500'ü duyunca doğal olarak dizeli yanlış biliyor.
Gönderen: taraftar - 14 Aralık 2011, 23:52:32
lpg li araç kullanıyorum,sorun yaşamıyorum .. sadece dik yokuşlarda yanımdan geçen dizeller beni çok fena kızdırıyor .. bu nedenle aklım hep dizelde .. değiştirirsem jetta dizel alırım sanırım, herşeyiyle bana hitap ediyor ..
Gönderen: barthez - 15 Aralık 2011, 10:10:46
Tamam işte öyle söyleyin.Maminci ve barthez gibi arkadaşlarımızı yanıltmayın.İnsanlar 4500'ü duyunca doğal olarak dizeli yanlış biliyor.
kusura bakmayın ama ben yanılmıyorum zaten neyin ne olduğunu iyi kötü biliyorum dizel arabayı 0 km  alıcan hararet 90 gelmeden
kesinlikle yürütmüyecen kaliteli yakıt (nasıl anlıyorsak kaliteli olduğunu) ve dizeli uygun devrinde  şehiriçi değilde şehirlerarası kullandımı harika
bir alternatif motoru bitirmeye insanın ömrü yetmez ama bu denklemin bir tanesini az eksik yap 100.000-150.000 km civarları pompa enjektör turbo en
sonda da motor üflemeye başlar.ha tamiri var ama hiçbir zaman orjinali gibi  olmaz özellikle motor üflüyorsa  sonradan yapılan motor orjinali
gibi olmaz en fazla 50.000 km sonra tatsızlıklar başlar.Yoksa benimde hoşuma gidiyor gültepe veya dilovası rampasını tork ile tırmanmak ;) işin iktisadi kısmınada bakarsak mazot bu son zamlardan sonra çok pahallandı aşşağı yukarı kafa kafaya geliyor
Gönderen: nizam - 15 Aralık 2011, 12:36:01
elimde patlasa bile vazgeçemiyorum dizelden tuhaf bir his :) 

arabayı 136 bin km aldım bugun 139 bin km iki ayda bu km oldu gır gır sesi işlemiş içimize...

araba seçimi konusunda herkese saygılı olmak lazım herkesin bilgisi bizim için önemli
Gönderen: maminci - 15 Aralık 2011, 13:40:44
Bu tür forumlar deneyimleri paylaşıp teraziye koyarak bir orta yol bulmak için arkadaşlar, ben 6 yıl önce dizel getz kullandım, sonrasonra lpgli golf ve şu an da benzinli yeni sportage.. Ben de dizel konusunda daha önce dizel kullanmayan arkadaşların biraz tedirgin olduğunu gözlüyorum, dizeller eskisi gibi değil, gürültüsü bakımları vb gayet makul.

Bizde opel corsa var, 1,2 otm lpgli, sabah ufaklığı okuluna onunla bırakıyım dedim, soğukta çekmedi, tekledi, sonunda stop etti :bekleriz:
Trafikteki herkesle akraba olduk :D ;D
Gönderen: barthez - 15 Aralık 2011, 15:27:20

Bizde opel corsa var, 1,2 otm lpgli, sabah ufaklığı okuluna onunla bırakıyım dedim, soğukta çekmedi, tekledi, sonunda stop etti :bekleriz:
[/quote]
üstat sende çok bahtsızmışsın sakın sakına lpgli otomobil alma sen dizele devam et  :)
Gönderen: maminci - 15 Aralık 2011, 15:42:47

üstat sende çok bahtsızmışsın sakın sakına lpgli otomobil alma sen dizele devam et  :)
Doğru söylüyosun :)
Gönderen: maminci - 15 Aralık 2011, 15:44:41
Zaten yeni sportage yi beğeniyorum, olur olmaz olmaz herşey için değişmem, değecek düzgün bir marka için düşünürüm sadece..
Gönderen: mussel - 15 Aralık 2011, 17:44:59
kusura bakmayın ama ben yanılmıyorum zaten neyin ne olduğunu iyi kötü biliyorum dizel arabayı 0 km  alıcan hararet 90 gelmeden
kesinlikle yürütmüyecen kaliteli yakıt (nasıl anlıyorsak kaliteli olduğunu) ve dizeli uygun devrinde  şehiriçi değilde şehirlerarası kullandımı harika
bir alternatif motoru bitirmeye insanın ömrü yetmez ama bu denklemin bir tanesini az eksik yap 100.000-150.000 km civarları pompa enjektör turbo en
sonda da motor üflemeye başlar.ha tamiri var ama hiçbir zaman orjinali gibi  olmaz özellikle motor üflüyorsa  sonradan yapılan motor orjinali
gibi olmaz en fazla 50.000 km sonra tatsızlıklar başlar.Yoksa benimde hoşuma gidiyor gültepe veya dilovası rampasını tork ile tırmanmak ;) işin iktisadi kısmınada bakarsak mazot bu son zamlardan sonra çok pahallandı aşşağı yukarı kafa kafaya geliyor
Abi yemin ediyorum tam bir komplo teorisi yapıyosun.Kaliteli yakıt nasıl anlaşılır biliyomusun,bak anlatıyım sana,şimdi şu ucuzcular çıktı ya yok %10 yok %7 ciler onları kastediyorum anlatabildim mi bilmiyorum.Ucuz etin yahnisi yavan olur derler bizim orda,yakıtını shell olabilir,opet olabilir,total olabilir mümkünse sabit bi yerden alıcaksın.Kaliteli derken onu kastediyorum.
Diğeri de üfleme konusu ve 100-150 bin km konusu.Abi hile yok google amcaya sorma sakın,motor üflemesini anlatırmısın bana,ne oluyo da üflüyo bu mübarek motor?
Gönderen: MURAT0154 - 15 Aralık 2011, 18:15:06
biliyorum diyorsun ama yankış biliyorsun hararet 160 olmadan  aracı hareket ettirmemen lazım:) hatta bazı servisler hararet 160 olduktan sonra da hareket etirilmemesini tavsiye ediyor. haraet 160 olunca aracı da stop etmeyeceksin 90 a düşmesini bekleyeceksin. momru da 50.000 Km den sonra söküp iki adet ata alacaksın aracına bağlayacaksın aracı onlar çekecek. nereden bağlayacağını bilmiyorsan stepneye bak orada bir adet kanca olacak sis lambasının orada yuva var prçryı oraya takıp atları da o kancaya bağlayacaksın.
Gönderen: red_dragon - 15 Aralık 2011, 19:28:08
eğer ki çok km yapılıyorsa kesinlikle dizel alınmalı yalnız 100 000 i geçmemeye dikkat edilmeli. keyfi kullanım için araba alınıyosa benzinli veya lpg li alınabilir.

benim golften önceki aracım doblo 1.3 multijetti. iki yıl önce 94 000 de arabanın motoru dağıldı. trigerden ses geliyodu. o zamanki usta çık yola bişey olamz dedi . şehir dışında çıktık dönüşte bolu da triger zinciri koptu 140 km ile sor şerite ilerlerken.stop etti araba. Allahtan yol boştu direksiyon kilitlenmeden atabildik saga. sonra servisten elemanlar geldi marş a bastı. pistonlar falan cacık oldu tabi. servise çektiler arabayı. bizde otobüsle istanbula döndük. 5 gün sonra arabayı almaya gittik 2000 liraya yakın bi masraf çekiciler falan filan herşey dahil. dönüş yolunda bi benzinlikten (tanınmış ) euro dizeli doldurduk. yakıtta kalitesiz çıktı. döndükten sonra enjektörlerde mazot pompasında filtrede arıza yaşandı. biz bi daha yolda kaldık tekrar çekiciyle çekildi. bu arızalar giderildi motor taşlandı 1200 liraya yakında orda bıraktık.

bu bize çok iyi bi ders oldu dizel arabaların bakımlarının zamanında yapılması ve sabit yerlerden yakıt alınması konusunda. dizel arabaların avantajları var ama bakımları benzinliye göre 2 kat fazla neredeyse ortalamaya vurdugumuzda...
Gönderen: mussel - 15 Aralık 2011, 20:53:25
eğer ki çok km yapılıyorsa kesinlikle dizel alınmalı yalnız 100 000 i geçmemeye dikkat edilmeli. keyfi kullanım için araba alınıyosa benzinli veya lpg li alınabilir.

benim golften önceki aracım doblo 1.3 multijetti. iki yıl önce 94 000 de arabanın motoru dağıldı. trigerden ses geliyodu. o zamanki usta çık yola bişey olamz dedi . şehir dışında çıktık dönüşte bolu da triger zinciri koptu 140 km ile sor şerite ilerlerken.stop etti araba. Allahtan yol boştu direksiyon kilitlenmeden atabildik saga. sonra servisten elemanlar geldi marş a bastı. pistonlar falan cacık oldu tabi. servise çektiler arabayı. bizde otobüsle istanbula döndük. 5 gün sonra arabayı almaya gittik 2000 liraya yakın bi masraf çekiciler falan filan herşey dahil. dönüş yolunda bi benzinlikten (tanınmış ) euro dizeli doldurduk. yakıtta kalitesiz çıktı. döndükten sonra enjektörlerde mazot pompasında filtrede arıza yaşandı. biz bi daha yolda kaldık tekrar çekiciyle çekildi. bu arızalar giderildi motor taşlandı 1200 liraya yakında orda bıraktık.

bu bize çok iyi bi ders oldu dizel arabaların bakımlarının zamanında yapılması ve sabit yerlerden yakıt alınması konusunda. dizel arabaların avantajları var ama bakımları benzinliye göre 2 kat fazla neredeyse ortalamaya vurdugumuzda...
Bakın gerçekten çok amatör davranıp,çok amatör konuşmalar yapıyorsunuz,100 bin km dizel alınmaz düşüncesini başınıza gelen trajı komik olayla bağdaştırmanız çok yanlış.Madem bi problem oluşmuş kendiniz dediniz ses geldiğini neden bi adamın( :t bence asla usta olamaz da,o size nannik yapmış bu arada) sözüyle hareket edip ortaya çıkan sonuçla dizeli kötülüyorsunuz,Şahsen ben sizin motor bilginizin noksan olduğu görüşündeyim. >:(
Gönderen: serhan61 - 15 Aralık 2011, 21:19:03
triger kayış sistemi kullanılan  bütün araçlarda kopabilir.bunun benzinlisi diezeli yok aynı şeyi benzinli bir araçta yapablirdi.tamamen aracınızı tanımanızla ve aracın bakımlarıyla alakalı.bakarsan bağ olur bakmazsan dağ :tamamdir.ayrıca öyle her ustaym diene de araç elletlmez turbo söktürülmez işinin ehli adamlara başvuracaksınız.hele birde araçtan anlamadığnzı hissederse yolunacak kaz misali yolarlar valla bu dizeldede benzinlidede böyledir burda önmeli olan aracın hangi yakıtla çalıştığı değil sahibinin aracını ne kadar tanıdığıdır. mustafa arkadaşımızn görüşlerine harfiyen katılıyorum.
Gönderen: red_dragon - 15 Aralık 2011, 21:32:08
Bakın gerçekten çok amatör davranıp,çok amatör konuşmalar yapıyorsunuz,100 bin km dizel alınmaz düşüncesini başınıza gelen trajı komik olayla bağdaştırmanız çok yanlış.Madem bi problem oluşmuş kendiniz dediniz ses geldiğini neden bi adamın( :t bence asla usta olamaz da,o size nannik yapmış bu arada) sözüyle hareket edip ortaya çıkan sonuçla dizeli kötülüyorsunuz,Şahsen ben sizin motor bilginizin noksan olduğu görüşündeyim. >:(

siz bence konuyu anlamamışsınız ve bilip bilmeden saygısızca benim bilgimi sorguluyosunuz. ben dizeli kötülemiş diilm aksine bu arabayıı satarsam gider yine dizel alırım. sadece başımdan geçen olayla dizelin bakım gerektirdigini ve uzun kmler yapılmadıgı sürece bence benzinli arabalar tercih edilmesi gerektigini anlatmaya çalıştım. ayrıca genelde 100 000 dememin sebebide satıcılar arabalarını bakım zamanı geldiginde elden çıkarmaya bakarlar buna istinaden yazdım. fakat amatörlük vs gibi bir ithamla karşılaşmak açıkcası kırdı beni ...
Gönderen: mussel - 15 Aralık 2011, 23:26:53
siz bence konuyu anlamamışsınız ve bilip bilmeden saygısızca benim bilgimi sorguluyosunuz. ben dizeli kötülemiş diilm aksine bu arabayıı satarsam gider yine dizel alırım. sadece başımdan geçen olayla dizelin bakım gerektirdigini ve uzun kmler yapılmadıgı sürece bence benzinli arabalar tercih edilmesi gerektigini anlatmaya çalıştım. ayrıca genelde 100 000 dememin sebebide satıcılar arabalarını bakım zamanı geldiginde elden çıkarmaya bakarlar buna istinaden yazdım. fakat amatörlük vs gibi bir ithamla karşılaşmak açıkcası kırdı beni ...
Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az.
İnsanların anlayışı bir değildir.İnsan sözü bazen kapalı söylemek ihtiyacı duyar.Anlayışlı kimseler ne denilmek istediğini anlarlar.Anlayışı kıt kimseler ise,ne kadar açık söylense,ne kadar tekrarlansa yinede anlamazlar. :)
Gönderen: BLaCk_VWoLf - 16 Aralık 2011, 00:06:07
Arkadaşımın otoparkında devamlı müşterisi olan 320.000 km de dizel bora var hep uzun yoldan geldiğinde yıkatmaya gelir adam motor saat gibi ve adam arabasına da benim arabama verdiğim değerin 10 da 1 ini veriyor :)
Gönderen: barthez - 16 Aralık 2011, 10:41:46
biliyorum diyorsun ama yankış biliyorsun hararet 160 olmadan  aracı hareket ettirmemen lazım:) hatta bazı servisler hararet 160 olduktan sonra da hareket etirilmemesini tavsiye ediyor. haraet 160 olunca aracı da stop etmeyeceksin 90 a düşmesini bekleyeceksin. momru da 50.000 Km den sonra söküp iki adet ata alacaksın aracına bağlayacaksın aracı onlar çekecek. nereden bağlayacağını bilmiyorsan stepneye bak orada bir adet kanca olacak sis lambasının orada yuva var prçryı oraya takıp atları da o kancaya bağlayacaksın.

[/quote
öncelikle türkçeyi düzgün kullanalım eğer kullanmayı bilmiyorsak okuyalım sonrada yazmayı deneyelim seviyeyi düşürmek
istemiyorum .
Gönderen: barthez - 16 Aralık 2011, 11:03:12
Abi yemin ediyorum tam bir komplo teorisi yapıyosun.Kaliteli yakıt nasıl anlaşılır biliyomusun,bak anlatıyım sana,şimdi şu ucuzcular çıktı ya yok %10 yok %7 ciler onları kastediyorum anlatabildim mi bilmiyorum.Ucuz etin yahnisi yavan olur derler bizim orda,yakıtını shell olabilir,opet olabilir,total olabilir mümkünse sabit bi yerden alıcaksın.Kaliteli derken onu kastediyorum.
Diğeri de üfleme konusu ve 100-150 bin km konusu.Abi hile yok google amcaya sorma sakın,motor üflemesini anlatırmısın bana,ne oluyo da üflüyo bu mübarek motor?
dizel arabada 1 depo ortalama 1000 km mesafe katettiğimizi varsayalım 100.000 km de 100 depo mazot alıcağız.en basitinden her seferde aynı yakıtı aynı istasyondan alma ihtimalimiz nedir. akaryakıt üzerindeki yüksek vergi kaçakçılığı teşvik ediyor en merkezi yerdeki en markalı istasyondaki yakıtta bile yüksek ranttan dolayı istasyon sahibi hile yapabilir haftada 1 tanker yapsa yeterde artar bile.aman dikkatli olun piyango sizede vurabilir.motor üfleme konusuna gelirsek dizel  motorun eksi özelliği nedir motorun geç ısınması ve sabit devirleri sevmesi sen motoru soğuk kullanırsan veya sık sık şehiriçi trafiğine girersen bu motorda kompresyon (üfleme ) azalması ihtimali nedir.ilk mesajımda işin artı yönlerinide yazdım geçen e 220 cdı mersedesle istanbula gittim harikaydı   :)
Gönderen: barthez - 16 Aralık 2011, 11:14:15
birde genel olarak şunu söylemek istiyorum bence dizel bir araç benzin fiyatlarının yüksekliğinden dolayı iyi
bir tercihtir ama boş bir dizele 8.000-12.000 fark vermektense aynı modelin daha dolusunu alıp problemsiz
lpg tercihiyle binmeyi tercih ederim  uzun vadede yüksek bir risk yüklenmem hemde yakıt maliyeti olarak
benzer rakamlara seyahat ederim .bu ara sakaryada ipragaz bayinde lpg litre fiyatı 2,04 tl.  :) biraz ilerde bp de
2,07 bp den bu sabah şirketin aracına taşıtmatik sisteminden euro dizel aldım 3,85 tl. :)
Gönderen: yesilkrt - 16 Aralık 2011, 11:34:41
birde genel olarak şunu söylemek istiyorum bence dizel bir araç benzin fiyatlarının yüksekliğinden dolayı iyi
bir tercihtir ama boş bir dizele 8.000-12.000 fark vermektense aynı modelin daha dolusunu alıp problemsiz
lpg tercihiyle binmeyi tercih ederim  uzun vadede yüksek bir risk yüklenmem hemde yakıt maliyeti olarak
benzer rakamlara seyahat ederim .bu ara sakaryada ipragaz bayinde lpg litre fiyatı 2,04 tl.  :) biraz ilerde bp de
2,07 bp den bu sabah şirketin aracına taşıtmatik sisteminden euro dizel aldım 3,85 tl. :)
:D :D :D :sevgi:
Gönderen: MURAT0154 - 16 Aralık 2011, 17:54:18

yalnız trigerin opması dizel araca has birşey değildir.
Gönderen: MURAT0154 - 16 Aralık 2011, 18:01:58

[/quote
öncelikle türkçeyi düzgün kullanalım eğer kullanmayı bilmiyorsak okuyalım sonrada yazmayı deneyelim seviyeyi düşürmek
istemiyorum .
işyerimde F klavye kullanıyorum  evde Q, ayrıca yazıyı yazarken internette sorun yaşadım. anlamadıysanız tekrar yazabilirim.