Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: adige_60 - 03 Aralık 2011, 21:43:17
-
mrb :) arkadaşlar aracın aküsü 1 senelik olmasına ragmen bitmiş. sabah marşa bastım . çalışmadı arabam. geri geri iterek parktan çıkardım . sonra ileri ittim ve hızlandı araca atladım . 2.vitese takıp vurdurdum ve çalıştı :) fakat ilk defa ibrenin 260 gösterdiğine, benzin deposunun ibresinin full olduğuna şahit oldum. aracımın yol km si sıfırlandı. sonra 2 km kadar gittim. yine hafif bir yokuşta durdum stop ettirdim. marşa bastığımda çalıştı şükür. hız kadranı geri 260 dan 0 a düştü şükür. ama benzin hala full gösteriyordu :) aküyü benden önce kullanan Yiğit akü taktırmış ve garantisini atmış. gittim yiğit aküye. durumu anlattım. 2 km de şarj oluyorsa şarj dinamosunda sorun yoktur aküde sorun vardır ya da araçta kaçak vardır dedi. aracımda ölçüm yaptı kaçağın olmadıgını söyledi. yeni akü verdi. garanti işini de ben hallederim hayırlı olsun dedi. akü değiştirme işlemi sırasında kutup başları söküldüğünden olsa gerek benzin kadranı da şu an olması gereken yerde yani yarım depoyu gösteriyo çok şükür :)
1-araçta akü sorunu olursa kesinlikle vurdurmayın bence. o ibreyi tahminen 40 km ile giderken 260 da görmek dehşet verici.İnsana pişmanlık geliyo. ter basıyo :)
2- eğer ibrelerde böle bu durum olursa akünün kutup başlarını sökün az bekleyin normal döncektir.
Allah kaza bela vermesin cümlemize. iyi yolculuklar ..
-
hız felaket demektir. şehi riçinde 260 yapmak ise...
:p :D
-
hız felaket demektir. şehi riçinde 260 yapmak ise...
:p :D
abi aracı en sağa çektim yoldaki şeritlere baktım nabtım ben diye o derece :D :D
-
abi aracı en sağa çektim yoldaki şeritlere baktım nabtım ben diye o derece :D :D
;D ;D sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün.
-
;D ;D sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün.
amin hep birlikte gülelim inşallah :)
-
bu arada cerkez misiniz :) yanış anlamayın adige yazıyorda ondan soruyorum
-
amin hep birlikte gülelim inşallah :)
şimdi aklıma geldi yahu. keşke bi fotoğrafını alsaydın ibrenin o haldeyken. keklerdin milleti.
-
bu arada cerkez misiniz :) yanış anlamayın adige yazıyorda ondan soruyorum
evet çerkesim :) sen demi yoksa :) bi de sitedeki çerkesler diye mi konu açsam :)
-
şimdi aklıma geldi yahu. keşke bi fotoğrafını alsaydın ibrenin o haldeyken. keklerdin milleti.
vallahi Teyology çerkesin sonraki aklı :D normale döndü ustaya sormaya gittiğimde o da aynısnını söyledi tühh dedim :D bi daha vurdursam mı 2 ile ne yapsam :D
-
yok çerkez değilim ama bi ara yogun bi ilgiyle adetlerinizi felan araştırıyordum :) çook güzel adetleriniz var kabadey felan vardı kız arkadaşım çerkezdii o ögretiodu herşeyi sağolsun :)
-
yok çerkez değilim ama bi ara yogun bi ilgiyle adetlerinizi felan araştırıyordum :) çook güzel adetleriniz var kabadey felan vardı kız arkadaşım çerkezdii o ögretiodu herşeyi sağolsun :)
way enişte.. çerkesin hasıyla tanısmıssın. bende kaberdeyim :sevgi: :sevgi: :sevgi:
-
way enişte.. çerkesin hasıyla tanısmıssın. bende kaberdeyim :sevgi: :sevgi: :sevgi:
ayrıldık ama ya cidden iyiydi ama bayada varlıklı bi ailenin kızıydı bizim kolejde okuyodu kayserililerdi :) :)
-
ayrıldık ama ya cidden iyiydi ama bayada varlıklı bi ailenin kızıydı bizim kolejde okuyodu kayserililerdi :) :)
hakkında hayırlısı .. anıları tazeleDik :) seni seviyorum Vw GoLf :)
-
Allah razı olsun :)
-
aminn :)
-
geçenlerde benimde başıma öyle durum denk geldi parklar açık kalmış akü bitmiş doğal olarak marşa bastığımda almıyordu bizde vurdurmak zorunda kaldık allahtan hemen aldı yalnız sendeki olay benim başıma gelmedi ibreler olduğu yerde duruyordu herhangibir anormallik yoktu sadece km sıfırlama meydana geldi
-
geçenlerde banka sırasında beklerken parkları ve 4lüleri açık bırakmışım birazda fazla bekleyindce akü bitmiş vurdurup çalıştırdım hemen yakındaki bi akücüye gittim ölçtü bitmiş aküm yada bozulmuş.sıfır aküye 140 civarı istedi cebe baktım 50 yada 60 tl param vardı o an :-[ çıkma akü al abi dedi 6 ayda garanti verdi bende korktum bidaha yolda kalmaktan aldım 2 ayı geçti sorun çıkmadı çıkma akü mantıklı değil ama o an mecburdum bakalım ne kadar götürecek :) :t
-
geçenlerde benimde başıma öyle durum denk geldi parklar açık kalmış akü bitmiş doğal olarak marşa bastığımda almıyordu bizde vurdurmak zorunda kaldık allahtan hemen aldı yalnız sendeki olay benim başıma gelmedi ibreler olduğu yerde duruyordu herhangibir anormallik yoktu sadece km sıfırlama meydana geldi
ben şiddetli vurdurdum demekki :) :)
-
geçenlerde banka sırasında beklerken parkları ve 4lüleri açık bırakmışım birazda fazla bekleyindce akü bitmiş vurdurup çalıştırdım hemen yakındaki bi akücüye gittim ölçtü bitmiş aküm yada bozulmuş.sıfır aküye 140 civarı istedi cebe baktım 50 yada 60 tl param vardı o an :-[ çıkma akü al abi dedi 6 ayda garanti verdi bende korktum bidaha yolda kalmaktan aldım 2 ayı geçti sorun çıkmadı çıkma akü mantıklı değil ama o an mecburdum bakalım ne kadar götürecek :) :t
seearee lacivert yok mu lacivert :) bir de spoyler atsan tadından yenmez :)
-
haapppşuuu :bekleriz:
-
haapppşuuu :bekleriz:
çok yaşa ??? ???
-
arkadaslar yeni konu açmak istemedim.bugün sabah başıma gelen olay.sabah aracı calıstırmak istedim ilk başta almadı.kontagı kapatıp tekrar actım aldı.ama ilk calıstırışta abs lambası ilk calıstırmada acıktı.arac calışınca söndü.bunu uzun zamandır özellikle soguk havalarda yapıyordu.aslında hava o kadarda soguk değil Bodrum ilcesindeyim.aracı kullandım b. süre.bi yerde çay içtekten sonra tekrar calısıtırmak istedim ve aynı sonuç ilk başta almadı.2. de aldı.hemen sanayiye gittim.özel serviste arkadaslar baktı.bi sorun olmadıgını araba lpg de oldugu için belki yapabilir dediler.bende yag filtresini yaklasık 2 ,5 senedir değiştirmiyorum.belki onadndır dedim.hafta sonu aracı getiririm deyip eve geldim.aracı stp ettim.kısa farlar ve kapılar acık oldugu için dörtlüler yanıyordu.arka bağaj kolları bitmiş olacakki onalrı wd40 yagı ile yagladım.daha sonra aracın farlarını kapatıp,fakar anahtar kontakta idi.teyp calısıyordu.koltuklar ileri geri gitmekte zorlandı için onları da yaglayayım dedim.koltukları ileri geri itipkızaklarını yagladım.bilerek yag kalmasın diyede kuru bi bez ile kuruladım.aynı işlemi vites topuzunada uyguladım.daha sonra aracı calıstırmak istediğimde arac hiç almadı.km ve saat sıfırlandı.aslında yokus aşagı bi yerde duruyo ama vurdurmak için biraz alması gerekiyo ama araçtaki bütün göstergeler yanıyo.kontagı çevirince sönüyo.aracın kapıları kendi kendine kilitlenip acılıyo.gösterge ışıkları normal gibiyken kendi kendine bugulanıp sönüyor gibi.farlarda xenon var sag far yanmıyo,sol farda göz kırpıyo.sebebi bilmek istiyorum.neyden olabilir tahmini sebepleri nelerdir ve tabiki masrafları.ilgileriniz için şimdiden teşekkürler.ayrıca wd40 ile emniyet kemeri vidalarını da yaglayıp kurulamıstım.sebep ne olabilir. :'(
-
xenon ömrü bitmiş olabir lambaların belirli bi süresi var sonra göz kırpıyo patlıyo göstermiyo gibi
-
lambaları alalı 1.5 sene oldu.arac hiç calışmıyo
-
@adige_60 arabayı 2. viteste vurdurma mecbur kalırsan 3. vitesde yavaşça kontak acikken.
@horoz155 ABS lambası kışın biraz geç sönebilir, normaldir. 2. Akünün bitmesi var bir de tel koparması var. Sizinki tel koparmış çünkü ilk kontak kademesinde yanan isiklar marşda sönüyor km sifirliyor çünkü Mars motoru yuk cekiyor ve kopan tel kaldırmıyor
-
tşkler abi öğrenmiş olduk.. kuru bilgi 2. vites,debriyajdan kaldır çalıştır.. değilmiş yani.. çok sağol.. :p
-
dün akşam aracı açtım alarm sesi çıkmadı sonra anahtarı çevirdim tıkır tıkır sesler gelmeye başladı lambalar yanıp söndü sonra komple gitti sinir oldum. akünün bittiğini anladım sabah komşudan takviye yaptım sonra aksaraya gittim Bosh 62 A akü aldım aracımdan freedoom yazan garip bi akü çıktı çıkan aküyü verdim 110 lira ödedim şuanda gayet iyi tıkır tıkır maşallah.. ::)
-
acil akü almam lazım ses sitemini 5 dk acık bırakıyım yüksek ses de anında bitiyo kapstr 2 anfi olmasına ragmen genede bitiyoo :/
-
ben hallettim akü sorununu şükür :D ama kontaga baglı olmasına ragmen teybi kapatmadan anahtarı çekersem kaçak var demekki boşalıyo akü.. teybi açık bırakınca ve kontağı kapatınca sorun yaşıyorum yine.. kontaga baglı olmasına ragmen neden böle merak ediyorum açıkcası. kaçak yok demişti elektrik ustası..arabadan inmeden önce el firenini çekmeden teybi kapatma alıskanlık oldu :)
-
eve bir sokak kala teyibi kapatıyorumm :D :D elimden gelse xenonlarıda kapatcam :D
-
bu akü konusunu güzel bi yere bağlıyım :) bi arkadaşımın pejo 207si vardı, araçta akünün bitmemesi için bi sistem vardı. akünün zayıfladığı anlarda otomatik olarak elektriği kesiyodu (kontak kapalıyken). böyle bi sistem arabanın orjinalindemi vardır yoksa sonradanmı yapılmıştır. bizim araçlara nasıl yaparız ?
-
bilioon eski enişte sen bu işi :D :D :D
-
cgty.ank @ bilioon eski enişte sen bu işi :D :D :D
-
bu akü konusunu güzel bi yere bağlıyım :) bi arkadaşımın pejo 207si vardı, araçta akünün bitmemesi için bi sistem vardı. akünün zayıfladığı anlarda otomatik olarak elektriği kesiyodu (kontak kapalıyken). böyle bi sistem arabanın orjinalindemi vardır yoksa sonradanmı yapılmıştır. bizim araçlara nasıl yaparız ?
vallahi yeni duydum keşke aracında bu sistem olan bi yol gösterse. :) eyce olurdu :)
-
vallahi yeni duydum keşke aracında bu sistem olan bi yol gösterse. :) eyce olurdu :)
aynen öyle çok pis özendim adama
-
aynen öyle çok pis özendim adama
:D :D
-
bilioon eski enişte sen bu işi :D :D :D
saolsınnn :D :D
-
B
Arkadaşlar arkadaşın 2005 peugeot 307 sinde de var bu fabrikasyon özellik. Teyp çalıyorsa bile 5 dakkaya kalmadan kapatıyor. Akünün derecesi falan bakmadan süresine göre araç çalışmıyorsa hemen kapatıyor. tv deki sleep gibi.
-
B
Arkadaşlar arkadaşın 2005 peugeot 307 sinde de var bu fabrikasyon özellik. Teyp çalıyorsa bile 5 dakkaya kalmadan kapatıyor. Akünün derecesi falan bakmadan süresine göre araç çalışmıyorsa hemen kapatıyor. tv deki sleep gibi.
kötü peugeuot'a bak sen :) nalet herifler nasıl keşfetmiş.. boykot ediyorum onları :) türk-alman kardeştir :)
-
B
böyleyse kötüymüş canım :P