Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: mussel - 27 Kasım 2011, 22:12:53
-
Arkadaşlar sizlere danışıp sormak istediğim olay aslında direkt sunroofla alakalı değil.Şöyle ki tam sunroof alanına denk gelen yere iri bi taşın çarpması sonucu göçük meydana geldi,autoking yetkililerine durumu danıştım ,bölgesel düzeltme yapılabilirliği ile ilgili fakat komple tavanın boyanması gerekebileceği şeklinde söylediler.Bende fikren bu işi profesyonel olarak yapan bi yere sunroof yaptırma düşüncesine yöneldim.Tabi sizlerinde fikrini almak istedim.Ancak şunu göz ardı etmeyelim ben direkt sırf zevk olsun diye değil sadece durumu bu şekilde kurtarma düşüncesindeyim.
-
[öncelikle geçmiş olsun]. aslında mantıklı düşünmüşsün. burada dezavantajın maaliyet ve sonradan takılan sanroof'un ne kadar sağlıklı olup olmaması. inşaALLAH en az maaliyetle kurtarırsın problemini.
-
Bence göçük çok büyük değilse böyle birşeye girişme sonradan yapılan sunrooflarda bayağ sıkıntı oluyor.
Maliyetide fazla olur.
-
Bursada ve Kocaelinde bu işi gerçekten profesyonel yapanlar var ama hiç daha golfe sonradan sunroof taktırıpda ben memnunum diyeni görmedim. Sonuçta kaportayı deliyosun. Sen yinede bir düşün. Sun roofun geri dönüşü yok.
-
İstanbul maslak oto sanayisinde sadece işi sanroof montajı ve tamiri olan mekanlar var.Bunlarda yıllardır bu işi yapıyorlar,resim galerilerini ve montaj işlerini fotoğraflarla anlatmışlar.Tabiki bende sonradan yapılan tadilatların yeterli mühendislik ve alt yapı çalışmaları olmadan sadece görüş ve önerilerle yada fikirlerle yapılmasına karşıyım.Genel internet araştırmalarımda çoğu kişi karamsar hatta bulaşma tarzında mesajlar yazmış ancak hiç kimse ben yaptırdım,memnun kalmadım,tüh keşke yaptırmasaydım dememiş.Son model araçlarda dahi orjinal sanrooflar problem çıkarabilmekte.Burdan şu kanıya varıyorum; tak yada takma bu senin bileceğin iş neticede araçla ilgili bi tadilat sonradan başına dert açma ihtimali var,%50-%50 öbür türlüde ya tavana boya yapılacak satarken problem yaşayacaksın,ya öyle bırak tavanın o kısmı çürüsün delinsin.Hangisi arkadaşlar?
-
işin doğrusu kararın sana kalmış olması.
Arabayı değiştirmem 2-3 yıl binerim diyorsan sunrof yaptırabilirsin. Bundan faydalanacak olan sensin :)
-
sunroof olayına girilecek ise webasto en iyisidir minübüs gibi havalandırma penceresi açan yerlere gitmeyin
-
Açıkçası ben sonradan yapılan sun rooflarada bir tane adam memnunum dediğini görmedim. İşçilikten işçiliğe değişir tabikide arabanın orjinalliğini bozma ben olsam yaptırmazdım. Karar senin yarın bir gün bir sorun olsa geri dönüşü yok. tekrar mı kapattıracaksın uzun iş hiç bence ağrımadık kafanı ağrıtma. Yaptır güzelce bir boyacıya. Mis gibi bin kafan rahat olur.
Ben olsam yaptırmazdım ama araç senin karar senin sen bilirsin.
-
Sunroof'unda çeşitleri var bu arada,sadece dikey olarak açılıp kapanabilen,manuel,elektrikli motorlu gibi,en uygunuda dikey açılanı sanırım şipitak deniyormuş sanayi dilinde bunuda webasto yapıyor ayrıca.Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ama,kimse ölene kadar bu araçlara binecem demez heralde günün birinde hepimiz yüksek ihtimallerle mk5-mk6 Allah nasip ederse mk7 ve üstü araçlarla ilgili hayaller kuruyor isek,malum aracın değer kaybetmesini önlemek hatta değer katmak adına bu işi yaptırma taraftarıyım.Yukarıda Kurtuluş arkadaşımın özellikle dediği konu ile bağlantılı bi olay bence.Herkese saygılar sunuyorum,değerli fikirleri içinde çok teşekkür ediyorum. :)
-
Saygı duyarım. Ama en basidinden size bir örnek vereyim. Arkadaşımın bir tanesi Golfü satacaktı. 17 jant vardı üzerinde adam orjinal comfortline jantları yok mu ? diye soruyo. Yani bizim insanımızda bu bende de vardır. Her şeyin orjinalini sorarız niye ? çünki başımız ağrımasın sorunsuz binelim masraf açmasın diye. Hele hele bide araba Volkswagen olursa kim kıyabilir yan sanayi ürün uyduruk P.R.C. malı takmaya o yüzden ben ısrarla orjinalini bozmaya karşıyım ha siz ne yaparsınız onu bilemem. Herkesin görüşünede saygı duyarım. Araç sizin karar sizin. Ama ben olsam tekrar sölüuyorum yapmazdım. Yarın bunu ruhsata işletcen. Aracı satmaya gittiğinde alan adam eğer çok incelerse ki zaten inceler servisine sokacak adam dicek tavan işlem görmüş sun roof sonradan takılmış. İster istemez adamın aklına kuşku girecek bu araba takla mı atmışda tavan boyalı komple dicek . Dicek de dicek. Karar sizin..
-
göçüğün fotoğrafını da koymak gibi bir şansın var mı? en azından kedi tırmığı mı kılıç yarası mı daha bariz bir fikir verir. tamirat yaptırsan iyi olur veya bunu elletmene bile gerek yok şeklinde yönlendirmeler gelebilir bu konuda kendini yetiştirmiş arkadaşlar tarafından.
benim şahsi kanaatim şu ki eğer ileride çürümeye sebep olacak büyüklükte dahi olsa bunun tamiratının tüm tavanın boyanmasına sebep olmayacağı yönünde. ton farklılığı olur mu? bence kesinlikle olur. ama işlem öncesinde ezik bölgenin detaylı fotoğraf çekimi yapılırsa ve eğer mümkünse işlem aşamalarında da ara fotoğraflar çekilebilirse (boyanan bölgenin büyüklüğü, boyasız rötuşlu hali vb) satış esnasında aracın tavanındaki bu boyanın takladan kaynaklı değil titizlikle alakalı olduğu ispatlanabilir.
fakat sunroof açılacak olursa tavan boya kaçınılmaz. taklalı araçlarda adam tavan sacını düzeltmekle uğraşmaktansa kesip açıyor pencereyi. fotoğraf filan da yok. haydi buyur da inan şimdi bu adama. sana zevk icabı açtırdığını 100 defa söylese de... sunroof'un izolasyon problemlerinden aracın mukavemetine olan olumsuz etkisinden tut yol tutuşuna kadar her şeyini etkilediğini söylemek gerekmiyor uzun uzadıya. zaten incelemiş araştırmışsın öncesinde.
piyasa üçkağıtçı dolmuş. doğal olarak insanlar artık dürüstlere de inanmıyor. orijinallik hastalığından ziyade güvensizlikten bence. yoksa boya takıntısı değil. boya yenilenmesi iyidir de araç için. ama adam 20 yaşında aracında tavanda boya kalmamış artık. fakat hala boyatmadan biniyor orijinal boyalı kazasız vs diyerek. şimdi karşısındaki boya soranda kabahat var mı? bence onda da yok. adam lokal boyalı, çizikten dolayı boyalı diye alıyor. araçta pert kaydı çıkıyor. buyur buradan yak.
valla bence sunroof açtırmaktansa orijinal sunroof lu bir araç alman daha iyi senin için. tabi ben bu aracın her şeyini biliyorum. sıfır sorunlu. bunu satıp sırf orijinal sunroof var diye ne olduğunu bilmediğim bir araç alırsam başka sorunlarla karşılaşırsam diye düşünürsen sen de haklısın. ama bence harekete geçmeden önce 2 değil 5-10 defa düşün. geri dönüşü yok yapacağın işlemin.
-
Sunroff takan yerler 5 sene garanti veriyorlar. Ama ben yinede sonradan yapılması taraftarı değilim..
-
Ben senin yerinde olsam kesinlikle sunroff taktırmazdım arabama...
Arabamın vuruk halinin resmini çeker satarkende benim tavanım boyalı sebebi bu diye fotoğrafla belgelersin olur biter.
Zaten adam alıcı ise fotoğraftan sonra anlayacaktır...
-
Sunroff takan yerler 5 sene garanti veriyorlar. Ama ben yinede sonradan yapılması taraftarı değilim..
Ben senin yerinde olsam kesinlikle sunroff taktırmazdım arabama...
Arabamın vuruk halinin resmini çeker satarkende benim tavanım boyalı sebebi bu diye fotoğrafla belgelersin olur biter.
Zaten adam alıcı ise fotoğraftan sonra anlayacaktır...
Kesinlikle bende katılıyorum...
-
Ben de Emrah'a katılıyorum.
Özellikle Sunroof'lu araçlarda sunroof olduğu için ek sağlamlaştırıcı bir yapı olduğunu düşünürsek sonradan sunroof taktırmak güvenlik açısından da uzak durulması gereken bir nokta.
Ben şahsen ikinci el araba alırken sunroof sonradan takılan araba mı yoksa tavandaki çizikten dolayı boya mı olduğuna bakarsam fotoğrafı varsa ikincisini tercih ederim.
-
bence öylece kalsın.. çürürse ozaman boyatırsın. aynısı bendede var.
-
Ben de Emrah'a katılıyorum.
Özellikle Sunroof'lu araçlarda sunroof olduğu için ek sağlamlaştırıcı bir yapı olduğunu düşünürsek sonradan sunroof taktırmak güvenlik açısından da uzak durulması gereken bir nokta.
Ben şahsen ikinci el araba alırken sunroof sonradan takılan araba mı yoksa tavandaki çizikten dolayı boya mı olduğuna bakarsam fotoğrafı varsa ikincisini tercih ederim.
Son nokta budur bence.
-
Ama ben bu araca 3-4 sene daha bineceğim.
Satarken de sunroof yüzünden fiyat düşerse sorun etmem
Sunroof sorunu olursa da başa çıkarım
Güvenlik de çok problem değil, takla attıktan sonra zaten Allah'a emanetiz diyorsan...
Kesin yaptır. Çünkü çok eğlenceli. :D :D
-
Bugün 2 yere sorup fiyat aldım,webasto sunroof 800 Euro'dan başlıyor,diğeride 650 TL fiyat verdi bunlar sadece dikey olarak açılıp kapanan en ilkel sunrooflar.Elektrikli ve tam donanımlı olsun derseniz fiyat 2.5-3.0 bin TL civarlarına kadar çıkıyor.Zaten sizlerinde yoğun bi şekilde sıcak bakmamanız beni düşündürdü ve vazgeçtim.Büyük sözü dinlemek lazım,bunu yaş anlamında değil fakat 10 kişiden 8'i yapma diyorsa vardır bunda bi iş olarak yorumluyorum,tekrardan tavsiye ve düşünceleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Resimlerle de size durumu göstericem en yakın zamanda.
-
valla sunroofa para harcıyana kadar tavanı adam akıllı boyat ve sırf tavanın boyalı diye arabanın satışındaki yapacağın zarar sunroofa harcadığın parayı geçmiyecektir ... çünkü 3000 tl sunroof harcayıp satışında sonradan takıldığı için gene zarar ediceksin . sana sunroof taktıgın için aracn fiyatının üstüne 3000 tl fazladan para vermeyecekler ... kaldıki çok büyük bişi yoksa komple boyamaya gerek kalmaz bile ... bölgesel bi boya ile ve hasarın çekilmiş fotosu ile ispatlanabilir bi durum olur ... mesela benim aracım 97 polo ve tavan hariç boyalı .. haa tavanda ufak tefek boya çatlaması olan bi iki yer var ama ben ne yaptım tavanı parlak siyah folyo kapladım hem görünüş elde ettim hemde orjinalliği bozmadım .. en güzel ve en doğru kararı yinede sen verirsin elbet... ama iyi düşün sonradan pişman olcagın şeyler yapmamalısın
-
Çok doğru söylüyosun Reha,kesinlikle sana katılıyorum bu konuda.Teşekkür ederim.
-
bi faydam olduysa ne mutlu bana ... rica ederim ...
-
Üzüldüm sunroof olayının olmamasına ama doğru karar da buydu. :tamamdir
-
MAntıklı ve Makul kararlar verdiğin için sevindim. Arkadaşların dediği gibi kimse sana 3 kuruş para vermez arabana sonradan sun roof takıldı diye.
-
Sunroof güzel.Sunroof lu bi arabamda oldu.Sunroof bakım istiyor.Başımdan geçen bi olay anlatayım.Eski aracımda markasını boşver.
Sunroof kanallar tıkanmış.Haberim yok tabi.Bende yıkamacıya götürdüm.Adam güzelce ne tazyikli su ile yıkadı.Buraya kadar herşey normal.
Kurulama parkuruna alındı araç.Aradan 5 dk geçti geçmedi.Eleman geldi.Abi senin aracı su basmış.Yazın ortasında ne su baskını diyip bi gitim yanına.Hakkaten aracın koltuk göğüs falan ıslanmış.Camlar kapalı falan demeye kalmadan pıt bi damla düştü tavandan sunroof tavam kısmı damla damla su atıyor aşağıya.Sonuç sunroof güzel ama ilgi istiyor sevgi istiyor.Fazla suyu yiyip bakmazsan suyu sana geri gönderiyor. :D
Benden tavsiye ben yazın komple boya veya belden aşağı boya girmeyi düşünüyorum.
Araç boyanmadan önceki halinin fotolarını çekip.Satarken bak kardeşim önceki hali araç bu durumdaydı.Bu nedenle sırf zevkine boyattım diyip satma imkanı daha yüksek bence.Karar senin.
-
Arkadaşlar resim eklicem demiştim.
(http://img26.imageshack.us/img26/5863/dscn0910s.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/26/dscn0910s.jpg/)
(http://img694.imageshack.us/img694/9757/dscn0911o.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/694/dscn0911o.jpg/)
(http://img171.imageshack.us/img171/8574/dscn0912w.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/171/dscn0912w.jpg/)
(http://img824.imageshack.us/img824/1207/dscn0915b.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/824/dscn0915b.jpg/)
-
Aslında pek bi şey anlaşılmıyor resimden ama,kaportadaki noktayı bahsediyordum.Ayrıca iç tavan döşemesindeki yırtıkta hemen hemen aynı bölgeye denk geliyor.Bu durumlar açıkcası beni gıcık ediyor,sırf bu yüzden sunroof aklıma gelmişti.
-
bence sıkıntı edilecek bişey yok bunda..
içteki tavan döşemesinin bi çaresine bak dışıyla hiç oynamay bile bence. buna benzeri benim tavandada var.