Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf VI => Konuyu başlatan: GezginAsker71 - 22 Kasım 2011, 23:45:43

Başlık: Golf 6'ya LPG Montajı
Gönderen: GezginAsker71 - 22 Kasım 2011, 23:45:43
Arkadaşlar,
2009 model Golf6'ma en sonunda LPG taktırdım. Bu konu ile ilgili deneyimleri sizlerle paylaşmak istedim. Bundan sonrada paylaşmaya devam edeceğim.
02 Ocak 2011'de garanti sürem dolduğundan beri LPG taktırıp taktırmamak konusunda çok gelgitlerim oldu.
Dizel araba almak istedim. Megane III için çokmavantajlı kampanyam vardı aracı inceledim ve sonunda piyasada sahip olabileceğim en iyi arabalardan birine sahip olduğuma karar verdim. Uzun yıllarda kullanırım düşüncesiyle LPG taktırdım.
Taktırdığım sistem Prins. İlave olarak Valve Care sisteminide taktırdım. Sebebine gelince;2005 yılı ve üzeri  BSE koduyla başlayan vw motorlarının sübap başlarının meksika üretimi olması sebebiyle zayıf alaşımlı olduklarını öğrenmem. bir süre sonra deforme oluyorlarmış. Valve Care ile bunun engelllendiğini öğrendim.
Sistem henüz bu gün takıldı. Ancak ilk izlenimim şöyle ki gaz/benzin geçişleri hiç jissedilmiyor. Motor sesinde değişikliklik olmuyor. Arıza lambası yanmıyor. İnşallah böyle devam eder. Bunları sizlerle paylaşmamın sebebi ben araştırmamı yaparken bu konuda bilgi paylaşabileceğim çok kaynağa ulaşamamdı. Benim ilgilene  arkadaşlara yardıım dokunur düşüncesi ile yazdım. Saygılar.
Başlık: Ynt: Golf 6'ya LPG Montajı
Gönderen: ReDDeviL - 22 Kasım 2011, 23:56:53
Hoşgeldiniz , öncelikle golf den megane a geçmek heralde büyük bir hata olurdu diye düşünüyorum  , golf 6 her anlamda iyi bir araç lpg konusunda deneyimleriniz golf 6 kullananlara yol göstericektir bildiğim kadarıyla yani benim etrafımda lpg taktıranını daha duymamıştım güzel bir paylaşım
Gönderen: ALPER. - 23 Kasım 2011, 10:50:59
hayırlı olsun

motor 1.6 galiba?
Gönderen: GezginAsker71 - 23 Kasım 2011, 22:00:09
Evet aracım 2009 1.6 Trendline
Gönderen: golf2001 - 24 Kasım 2011, 08:23:35
çok güzel bir paylaşım.
öncelikle hayırlı olsun.
prins çok iyi bir terçih (teprikler) montaj ve ustan iyi oldu ise hiç bir sorun yaşamazsın işşallah.
bende 2001 golf confr.otomatik var prins taktırdım 2 sene oldu maşşallah.
kardeş yakıt değerlerini bildirir isen seviniriz.
valve care nedir ne işe yarar anlatır isen sevinirim ?
Gönderen: GezginAsker71 - 24 Kasım 2011, 23:38:39
Valve Care, sübap başlarını ve yatağını korumayı amaçlayan bir sistem. Malum bazı araçların sübaplarının metal alaşımı zayıf. LPG ile kullanımda bu tür araçların sübap başları yada yatakları zarar görebiliyor. Bu sistemle yanma odasına hava+LPG +Valve Care sisteminin özel sıvısı da enjekte ediliyor. Bu sıvı sayesinde motorun bu parçalarında LPG'den kaynaklanabilecek zarar engellenmiş oluyor. Normalde Japon arabalarına öneriliyor. Ancak benim aracım BSE koduyla başlayan motor. Bu kodla başlayan VW araçlarının da sübap başlarının zayıf olduğu ve LPG yi bu sistemle kullanması gerektiği bilgisini Almanya'da öğrendim. 500 TL fazla vererek bu sistemide taktırdım. Prins'in web sitesinde sistem tanıtılıyor, bir de orayı inceleyin isterseniz. Saygılarımla.
Gönderen: GezginAsker71 - 26 Kasım 2011, 01:16:44
İlk Yakıt değerim:
22 Kasım 2011 deki montaj esnasında ilk dolumu 20 TL'lik yapmıştım. Bugün 90 km.de gaz bitti. Yalnız bir süprüz oldu. Sabah işe gidiyordum bir de araba gaz yememeye başladı. Hemen benzine geçtim problem bitti. Benzinli olarak iş yerime ulaştım. Ustayı aradım sıkıntıyı tarif ettim. Usta boş tank basınç değerini 0 (Sıfır) da unutttuğunu bu sebepten dolayıda gaz bittiğinde benzine geçmeyeceğini servise geldiğimde düzelteceğini söyleyip kusura bakma dedi. Biraz bozuldum tabii ama yapacak bişey yok. Şimdi bir kez daha servise uğramak durumundayım.
Yorum: İnsan parası ile piyasada alabileceği en iyi LPG markasını alabiliyor ancak en iyi işçiliği satın almak birazda kısmet işi :(
Gönderen: GezginAsker71 - 29 Kasım 2011, 00:31:46
Bugün sızdırmazlık raporu aldım.Bir sıkıntı yok. Ancak montajı yapan fşrma düzenlediği evraklarda motor numaramı yanlış yazdığı için muayeneden geçemedim. Evrakları firma yeniden düzenledi ama gün bitti. Kısmetse başka güne muayenesini tamamlayacağım. Bu prosedürler LPG montajından daha zor. Heleki İstanbulda. Mesafeler çok uzak ve trafik...
Bu arada hala LPG ile ilgili memnuniyetim devam ediyor.
Gönderen: o.bilge - 29 Kasım 2011, 00:40:47
normal tank mı, simit tank mı?
Gönderen: barthez - 29 Kasım 2011, 09:58:04
yapmış olduğunuz tercihi beğendim bende mevcut arabamda prins kullanıyorum
yaklaşık 20.000 km oldu gerek yakıt tüketimi gerek enjektörlerin sessizliği arıza lambası
yakmaması bu sistemin artıları geçen sene golf 6 için çok kararsız kaldım 1.6 motor için
euro yükselmeden keşke alsaydım arabanızı güle güle eskitin :)
Gönderen: golf2001 - 29 Kasım 2011, 22:19:23
İlk Yakıt değerim:
22 Kasım 2011 deki montaj esnasında ilk dolumu 20 TL'lik yapmıştım. Bugün 90 km.de gaz bitti. Yalnız bir süprüz oldu. Sabah işe gidiyordum bir de araba gaz yememeye başladı. Hemen benzine geçtim problem bitti. Benzinli olarak iş yerime ulaştım. Ustayı aradım sıkıntıyı tarif ettim. Usta boş tank basınç değerini 0 (Sıfır) da unutttuğunu bu sebepten dolayıda gaz bittiğinde benzine geçmeyeceğini servise geldiğimde düzelteceğini söyleyip kusura bakma dedi. Biraz bozuldum tabii ama yapacak bişey yok. Şimdi bir kez daha servise uğramak durumundayım.
Yorum: İnsan parası ile piyasada alabileceği en iyi LPG markasını alabiliyor ancak en iyi işçiliği satın almak birazda kısmet işi :(
araçınız otomatik vites mi düz vitesmi ?
Gönderen: 5ani5 mk2 - 01 Aralık 2011, 23:23:00
su LPg yi bi sevemedim:(
Gönderen: barthez - 02 Aralık 2011, 10:46:32
su LPg yi bi sevemedim:(
senede 20.000 km yol yap km de 20-25 kuruş arası araban yaksın arabanla ailecek yapmış olduğun
şehirlerarası seyahatler otobüs fiyatının yarısına tekabül etsin o zaman daha çok seversin :)
Gönderen: GezginAsker71 - 07 Aralık 2011, 22:31:04
Arkadaşlar, LPG montajımda yaşadığım yeni gelişmeler var. Bir sabah aracım çalışmakta zorlandı. Çalıştırmaya uğraşırken ASR ve Egzos lambaları yandı. Sonrasında Egzos lambası söndü. Ama işe gidene kadar ASR lambası yanık kaldı. İş yerinde stop edip tekrar aracı çalıştırdığımda ASR bir daha yanmadı. Ustayı aradım gel bir bakalım dedi.
Geçen gün gittim. Bundan bahsettim. İlave olarak araç rolantide iken LPG-Benzin geçişlerini düğme ile yaparken araç çok hafif titriyordu ve ayrıca daha önceleri 2000 devirde değiştirtdiğim vitesleri 2500 devirde değiştirmeye başladım dedim. Zaten ince ayar için iki depo bitirmemi istemişti usta . İnce ayar yaptı titreyerek geçiş bitti. Bu arada Valve Care sıvısının bulunduğu haznenin yarıya düştüğünü gördük. Yani çok fazla yakıta karışıyordu. Bu da benzinli çalışmada arabayı boğuyordu. Bilgisayar programı ile düzeltemediler. Pompa arıza deyip yeni ambalajından bir pompa taktılar. Ancak yine çok püskürttü. Merkezi aradılar. Meğer yeni beyinmiş benimki. Eskisine göre bağlantı yapmışlar. İki kablonun köprü yapılması sonucu o da normale döndü.
Şu an araç benzinden farksız çalışıyor diyebilirim.
Bazı soru soran arkadaşlar var. Aracım düz vites. Şu ana kadar tespit ettiğime göre araç şehir içi 0,222 krş yakıyor.Herkese çok selamlar.
Gönderen: GezginAsker71 - 11 Aralık 2011, 20:46:01
LPG montajı ile ilgili güncelleme;
Artık aracımın son ayarlarından sonra şehir içi yakıt değerim 0,211 krş. olarak gerçekleşti. LPG/lt. fiyatı:2,34 TL. Yani ş.içi LPG tüketimim  9 lt./100 km. Bu değerlerde benzinli bir araç ş.içi 5 lt./100km. yakış değerine sahip olacak demektir. Şehirler arası henüz seyahat etmediğim için bir değer veremeyeceğim. Saygılarımla.
Gönderen: murat_2242 - 11 Aralık 2011, 21:09:03
 :tamamdir
Gönderen: o.bilge - 11 Aralık 2011, 21:45:33
Artık aracımın son ayarlarından sonra şehir içi yakıt değerim 0,211 krş. olarak gerçekleşti. LPG/lt. fiyatı:2,34 TL. Yani ş.içi LPG tüketimim  9 lt./100 km. Bu değerlerde benzinli bir araç ş.içi 5 lt./100km. yakış değerine sahip olacak demektir. Şehirler arası henüz seyahat etmediğim için bir değer veremeyeceğim. Saygılarımla.
iyi değerler, gerçekten ekonomik. tebrikler
Gönderen: golf2001 - 11 Aralık 2011, 22:02:51
Artık aracımın son ayarlarından sonra şehir içi yakıt değerim 0,211 krş. olarak gerçekleşti. LPG/lt. fiyatı:2,34 TL. Yani ş.içi LPG tüketimim  9 lt./100 km. Bu değerlerde benzinli bir araç ş.içi 5 lt./100km. yakış değerine sahip olacak demektir. Şehirler arası henüz seyahat etmediğim için bir değer veremeyeceğim. Saygılarımla.
selam değer süper :tamamdir
anlayamadığım birşey var. :(
1.6 102 ps düz vites araç idi sizin aracınız.(yanlış hatırlamıyor isem)
bu araç ın kitapcığında ş.içi benzin tüketimi fabrika değerlerine göne 100 km de 9.7 lt benzin doğrumu ? (en düşük fabrika ölcüm değerleri normel kullanımlarda fabrika değerinin ortalama %5 %10 arası fazla tüketir)
9.7 lt benzin * %20 lpg (fazla tüketiyor)  = 11.64 lt gaz tüketmesi gerekir 100 km de
en düşük fabrika ve lpg (pirins) değerlerine göre
bir yerde yanlış yaptım ise lütfen bilgilerinizi bekliyorum ?
Gönderen: GezginAsker71 - 11 Aralık 2011, 23:51:13
Sayın Golf2001,
Kitabi değerler üzerinden konnuşursanız hesabınızda bir yanlışlık görünmüyor. Ancak ş.içi tüketim değeri çok göreceli bir kavram. Bu sizin ş.içi güzergahınızla ilişkili. Örneğin benim işyerimle evim arası 12-13 km. Bu güzergahın 6 km.si TEM üzeri. diğer kısım ise İstanbul Byükdere cd. 4.Levent bölgesi. Ben bu güzergahta trafiğin yoğunluğuna göre ve arabayıda devirli kullanmaya özen göstererek 7,0-8,0 lt./100km. değerlerinde benzinli olarak sürüyordum. Ortalaması 7,5 lt/100 km. Şimdi ise yakış değerlerim benzinli olarak 5.0 lt/100 km.ye tekamül eder. Bu da ş.içi %35 tasarrufa işaret eder. Bu arada 9,7 değerine çok fazla dur-kalk yapılan hatta trafiğin durma noktasına geldiği anlarda ulaşıyorumdum. Selamlar....
Gönderen: GezginAsker71 - 20 Aralık 2011, 21:56:47
Arkadaşlar,
Geçen hafta İstanbul-Bursa arasında şehirlerarası seyahat ettim. 241 km yol yaptım. Yola çıkışta ve varışta depomu doldurdum. Hesapladığım değer kilometrede 0,180 krş. yaktığı şeklinde oldu.  (LPG fiyatı 2,35 TL)
Kış mevsiminde  hem ş.içi hem de ş.dışı aracımı LPG ile sorunsuz kullanıyorum. İlk 1000 km. izlenimlerim olumlu.
Gönderen: ilGhiNC - 22 Aralık 2011, 11:21:58
Değer çok güzel maşallah.ben Golf4 te bile bu değeri yakalayamıyorum.Hızınız ne civardaydı?
Gönderen: GezginAsker71 - 22 Aralık 2011, 18:49:47
İlghinc Gence,
Ş.arası hızım 90-120 arasında gerçekleşti.
Gönderen: mak.muh.erhan - 14 Ocak 2012, 17:12:59
mrb arkadaş bi konuda yardımınıza ihtiyacım var bende golf IV almayı düşünüyorum bi araç buldum 2001 model ama beş sendedir lpg ile kullanılmış bu durum motoru ne derece etkilemiştir lpgnin motoru fazla aşındırdığını duymuştum yardımcı olursanısız sevinirim
Gönderen: 06onur - 16 Ocak 2012, 10:41:47
Dinamo testi, kompresyon testi, gözle muayaene ile motorun durumu anlaşılır.  Araç 11yaşında motor haricinde muhtemel arıza riski de var. LPg motor ömrünü azaltır da iyi bakılan motor yine 250-300.000 rahat görür
Gönderen: GezginAsker71 - 17 Ocak 2012, 00:39:34
mak.muh.erhan kardeş,
Ben de aracıma lpg taktırırken lpg'nin araca uzun vadede zarar verebileceğini düşündüm. Ancak 06onur'un da dediği gibi bu birazda bakımla alakalı. Kaldı ki ben yılda ortalama 15.000km yol yapan biri olarak 10 yıl bile aracı elimde tutsam araç 150000km.ye gelir Siz deyin 200000km. Normal benzinle bir motorun rektefiye edilmesi 500000km.de oluyorsa Lpg de bu ömür yarıya bile düşse (öyle bir hesap yok ben uyduruyorum) 250000km. demektir bu.
Şunuda ben merak ediyorum, bir motorun toplanması rektefiye edilmesinin maliyeti nedir. 1000tl? 2000tl? Bence motor elden gider fikrine çok kapılmamak gerekir. Siz bunu ne kadar kullanacaksınız? Bakımlarını gereği gibi yapıp bakım masraflarında ucuza kaçmayacakmusunuz?
Gönderen: GezginAsker71 - 28 Şubat 2012, 00:00:14
Arkadaşlar bir güncelleme yapmak istiyorum.
Aracımı LPG ile kullanmam 3000 km.yi geçti. Gayet memnunum. Bu arada yıllık periodik bakım zamanı geldi. Daha önceleri bakımlarını yaptırdığım yetkili servis öncesinde LPG'li diye almak istemedi. Servis sorumlusu ile sonraki görüşmemde aracı kabul ettiler.
Servis kabulde usta ile beraber aracı inceledik. LPG montajının çok iyi bir işçilikle yapıldığını söyledi.
Yakış değerlerim 100 km/9.1lt LPG. Hesabı buna göre yapabilirsiniz değişen fiyatlara göre km deki krş. değeri değişken oluyor.
Sorusu olan olursa memnuniyetle cevaplarım. Herkese öncelikle güvenli sürüşler dilerim.
Gönderen: fedon16 - 18 Nisan 2012, 00:32:07
Arkadaşlar merhaba.
Almanyada golf 1.6 102 lik motorun fabrika çıkışlı ''Bifuel'' adı aldında LPG'li modelleri var.Almanyaya gittiğimde birkaç kişiye sormuştum fabrika çıkışı ne marka LPG takılıyo diye Landirenzo demişlerdi.aşağıdaki linkler performans ve yakıt değerlerini inceleyebilirsiniz.

http://www.volkswagen.de/de/models/golf/trimlevel_overview.s9_trimlevel_detail.suffix.html/der_golf_bifuel~2Ftrendline.html#/tab=69854e02697723d670153f13a386e61a
Gönderen: battal gazi - 18 Nisan 2012, 09:08:26
Arkadaşlar merhaba.
Almanyada golf 1.6 102 lik motorun fabrika çıkışlı ''Bifuel'' adı aldında LPG'li modelleri var.Almanyaya gittiğimde birkaç kişiye sormuştum fabrika çıkışı ne marka LPG takılıyo diye Landirenzo demişlerdi.aşağıdaki linkler performans ve yakıt değerlerini inceleyebilirsiniz.

http://www.volkswagen.de/de/models/golf/trimlevel_overview.s9_trimlevel_detail.suffix.html/der_golf_bifuel~2Ftrendline.html#/tab=69854e02697723d670153f13a386e61a
Vermiş olduğunuz linkte daha öncede duymuş olduğum gibi Volkswagen türkiyedechavrolet'in fabrika çıkışlı lpg'li araç sattığı gibi almanyada fabrika çıkışlı lpg li araç satıyor,türkiyede bu uygulamayı yapmaması şaırtıcı ve düşündürücü,ayrıca bir şey dikkatimi çekti linkteki bluemotion golf'ün fiyatı ile türkiye'deki  eşdeğerinin fiyatı aynı çıkıyor,fiyatlara dünya genelinde bir balans ayarı mı yaptı Volkswagen yoksa almanya'dadamı son krizlerden sonra türkiye gibi yüksek vergiler almaya başladı?

Valve Care, sübap başlarını ve yatağını korumayı amaçlayan bir sistem. Malum bazı araçların sübaplarının metal alaşımı zayıf. LPG ile kullanımda bu tür araçların sübap başları yada yatakları zarar görebiliyor. Bu sistemle yanma odasına hava+LPG +Valve Care sisteminin özel sıvısı da enjekte ediliyor. Bu sıvı sayesinde motorun bu parçalarında LPG'den kaynaklanabilecek zarar engellenmiş oluyor. Normalde Japon arabalarına öneriliyor. Ancak benim aracım BSE koduyla başlayan motor. Bu kodla başlayan VW araçlarının da sübap başlarının zayıf olduğu ve LPG yi bu sistemle kullanması gerektiği bilgisini Almanya'da öğrendim. 500 TL fazla vererek bu sistemide taktırdım. Prins'in web sitesinde sistem tanıtılıyor, bir de orayı inceleyin isterseniz. Saygılarımla.
Konunun biraz dışında olacak ama öncelikle sisteminiz hayırlı olsun,valve care denilen sistem insignia gibi sübaplarında lpg den sıkıntı çıkaran araçlardada sorunu çözüyormu bir bilginiz varmıdır?
Gönderen: GezginAsker71 - 22 Nisan 2012, 04:12:17
Benim bildiğim kadarıyla sübap başları zayıf olan her motorda valf koruma sistemi işe yarıyor. Insignia içinde muhakka faydalı olacaktır. Prins firmasının yayımladığı bir liste var. Markalarına göre araçlarda karşılaşılan sorunlar diye. Bulabilirseniz internette ben rastlamıştım. örneğin Golf 6 için sübap arızaları bildirilmiş. Ama valf koruma ile benzer hata bildirilmemiş.
Gönderen: GezginAsker71 - 21 Temmuz 2012, 17:22:16
Arkadaşlar,
Son bir güncelleme yapmak istiyorum;
Aracım şu an 10.000 km dir LPG de. İstanbul ş.içi 9.2 lt/100km ş.arası 8.2 lt/100km LPG tüketmektedir. Herhangi bir çekiş sorunu yaşamıyorum. (uzun yolda klima çık olarak seyahatlerimde de) Artık tamamen tereddürlerim gitti. İyi ki taktırmışım diyorum. Yine de sorusu olanlar varsa bilgim tecrübem dahilinde cevaplamaktan memnun olurum.
Gönderen: lancelot - 06 Ağustos 2012, 21:33:18
hayırlı olsun öncelikle :) lpg nin tadı bir başka :)yanlız 20 21 krş yalmanız garibime gitti ben 1.8T 99 model passatımla lpg de 20 21 krş civarı görüyorum. belkide golfün motor gücü az olduğundan olabilir ama yinede çok güzel degerler bunlar benzinin 4.50 tl olduğu Türkiye'mde... hayırlı gezmeler :)
Gönderen: makusla06 - 13 Eylül 2012, 17:17:09
hayırlı olsun öncelikle :) lpg nin tadı bir başka :)yanlız 20 21 krş yalmanız garibime gitti ben 1.8T 99 model passatımla lpg de 20 21 krş civarı görüyorum. belkide golfün motor gücü az olduğundan olabilir ama yinede çok güzel degerler bunlar benzinin 4.50 tl olduğu Türkiye'mde... hayırlı gezmeler :)

Değerler gayet normal sizin aracınızın o değerleri yakmasıda normal çünki 1.8 ve turbo motor çok rahat besleniyor kasa zorlanmıyor.. mesela 3.16-3.18 ve 3.20 nin yakıt değerleri aynı