Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: caner4 - 11 Kasım 2011, 09:38:22
-
arkadaşlar selamlar. sbh ilk çalıştırıorum sonra takribi bir km falan gidiyorum duraksayınca araç tekliyo ısınınca problem yok ama sbh soğukta heralde kasıyo ara sıra stop ediyo park ederken özellikle direksiyonu tam sağ veya sol yaptıgımda motoru daha çabuk ısıtmak için napmalıyım veya bunun bi çözümü var mı her köşe başında direksiyonu çevirince stop etcek gibi oluyo araba nitekim ediyo da bi çaresi var mı bunun ?
-
müşürlerden olması lazım lpg li araçta bu sorunlar oluyor sitede okudugum kadarı ile hararet müşüründe sıkıntı olabilir
-
başka araçlarda olmuo sadece bnde var. tamirciye gitsem neresine bak dicem tamircide anlamadı dn gittim hava akışmetresine sprey sıktı az biraz düzeldi. ama bu sbh yine souktan olsa gerek stop etmeye başladı.
-
slm kardesim. benm araçta o sornlar oluyordu sorun bobinlerde çıktı. bobinlerler çok hassas. yada bujilerde de olabilir aracın teklemesi. suan bi sıkınrı yok. ha bide hareret müşürüne baktır onda da olabilir
-
bujilerden şüpheleniyorum bende daha önce gittiğim tamirci bujileri değiştirdim dedi ama şimdiki tamircim bujileri beğenmedim orj takmamış dedi ondan olabilir mi acaba ?
-
Merhaba kardeşim aynı sorun bendede oluyor bazen durup aracı park edeceğin zaman veya kalkış yapacağında ya tam sağa yada tam sola çevirdiğin zaman aracın devri düşüp çok nadirde olsa stop edebiliyor sanki bir şeyler kasıyor anladığım kadarıyla senin sorununda aynı ama ben hiç sormadım ustaya normal mi bu durum anormalmi acaba
-
valla anormal bence hiçbi arkadaşımda böyle bi olay yaşamıyolar borası olanlarda. direksiyon yağından kaynaklanıyor olabilir ben yenilettim yağı ama yine devam ediyo sorun.
-
yok kardeşim yağdan falan olacağını zannetmiyorum ben yazın böyle bir sıkıntı yok ıdı ama kış ayında olmaya başladı bende artı bak kalorifer açık farlar açık direksiyonuda tam kırınca dıkkatımı cektı bende sende durum ne tam bilmiyorum
-
bnde kalorifer falan kapalı hepsi kapalı teyp bile çalışmazken yapıyo usta boğaz kelebeğinden olur dedi. direksiyonu kırınca deviri yükseltmesi gerekliymiş ama yükseltmediği için böyle yapar dedi. ama bnm kanımca boğaz kelebeği olsa normalde de devir dengesizliği olur son zamanlarda rölanti normal sadece direksiyonu çevirince oluyo çok nadir de olsa oluyor bnde de yaz aylarında problem yok kışın başladı bu sorun.
-
ya herkes boğaz kelebegi diyor ya ıyıkı ogrenmişler bu boğaz kelebegını bır sorun oldumu boğaz kelebegındendır diyorlar gecıyorlar yok bı araştırma dusunmek nerdendır nasıldır dıye şoyle yorumları okudugun zaman yuzde 90 aynı neymiş boğaz kelebeği oyle olsa bu durum normal yolda da yapar ve baska yerdede
-
yok abicim sadece direksiyonu çevirince oluyo. ustalar da demiyo ki sadece direksiyonu çevirince oluyosa başka bi sebebi vardır. ama sana şunu söyleyebilirim bizim araçlarımız şehir içi kullanımına hiç uygun değil. araç ısınınca canavar gibi oluyo ama sogukken mafediyo ortalığı ısındıktan sonra korkma artık.
-
Evet kardesım sana bu konuda sonuna kadar katılıyorum carsı içi ara sokak buna benzer yerler özellikle bora ya göre değil süreceksin uzun yola türkiyeyi dolaş dur tık demez ama dur kalk işi bora işi değil bende bu kanıya kesinlikle vardım dün yine başıma geldi benim park ettiğim yerde arkama bir araç yaklaşmış çıkmam çok zordu ileri geri yaptım araba iki defa stop etti ya kafayı yiyecek insan uzun yolda sonuna kadar güveniyorum araca ama şehir içi dur kalk ileri geri yakışmıyor vw boraya
-
hele ki ben çok sık vites değiştiren biriyim aracı geri vitese takmaya korkuyorum ya kış aylarında zaten arka cam buğu oluyo üstüne yağmurlu hava arkada silecek yok malum sadece yan aynalarla geri gidioz allaha emanet.. bi şikayetim daha var bu vitesler sizlerde de mi bukadar sert takur tukur ya bnm arkadaşın toyota carina'sı var bir vites var araçta 1deyken ensesine vur topuzun 2 ye geçiyo öle bişi ya :) bizde neden böle oluyo ?
-
ya kardesim biz senınle tam aynı sorunları paylaşıyoruz benım de vıtesler tam bır işkence 1 vites 2 vites i hiç kullanmak istemıyorum servise gıttıgımde bu vites e ait ne varsa değiştirin alttaki takımı dedim ban bu değişmez dediler biliyorlardamı öyle diyorlar bilmedenmi anlamadım hele soğukken zaten ölüm arkadaşımın model yılı belli değil hacı murat var arkadaşım ya anlatamam kocaman vites kolu var sanki yağ kovasının içinde vites lafın kısası bora kısa mesafe out uzun yol ın aklıma başka bir şey gelmiyor
-
ben sana şöyle bişey söyliyeyim senle bana 110 beygirden aşağı arabalar yaramıyo :) 1200 kilodan ağır arabayı 100 hp hele ki tüpte daha düşük performans alıyoruz. bize turbolu 110 luk bi araç lazım en az...
-
dogru dıyorsun kardesım ben kaç tane servıse sordum sen bu arabadan daha ne beklıyorsun dıyorlar sanırım ben farkında olmadan jet ucagı tarzında bır araba istıyorum galıba
-
ya o değilde benim arabayı hangi tamirciye bindirsem dioki abi araban cok güzel tertemiz tık ses yok maşallahı var böyle temiz bora bulamazsın bi daha diyolar ben arabaya binince illa bi sorun buluyorum biz de mi var acaba sorun :o
-
bizde sorun var kardesss
-
:) hemen gidelim birer scriocco çıkaralım sıfır buzz gibi :) kafamız rahat olsn :)
-
valla deşme yaralarımı ben duramıyorum aslında da durumum müsait değil şu an da gecen gun toyotanın kampanyası çıktı duymussundur ıkıncı el arabaları değiştirıyorlar onlara telefonda arabayı verecegım dedım ne kadara alırsınız bılgılerını aldılar bız sıze donuş yaparız dedıler ama aramadılar daha bakalım kafam eserse eger toyota auris alırım ama belkı vw den vazgecmek ıstemıyorum ama kafam atıyor bazen bı de benım arabanın km si yuksek baya yada motor yaptırp bıneceğim
-
auris iyi ya bnde düşündüm onu ama çok pahalı bilader ya dünya para isdiolar hap kadar arabaya. o paraya ne passatlar ne mercedesler var bilion mu sen kız gibi binmeye kıyamazsın. ama sıfır aracın hali de başka işte 5 sene servise yağ tuz değişiminden başka uğramazsın kafalar karışık :o
-
Evet kesınlıkle dogru sözlerın ya şuanda fazla da zıplamalak ıstemıyorum bıraz beklemem lazım durumlarımı duzelteyım belkı bunu verır vw e baska alırım jetta veya golf 5 bakalım şuanda beklemekten baska carem yok gıbı işler zaten kes at
-
:( bizi bu hale düşürenler utansın olaydı benzin 1 lira alırdım bi 3.0 motor araç otururdum yola.
-
hayırlısı kardesım bız bence bızde olana sukur edelım bızım arabalarımız çok ta kotu bı araba degıl kulagı duymasın araçlarda yabana atılacak bir araba degıl
-
tabi canım orası öyle benim boram gibisi var mı ya geçen bi arkadaşla değiştik araçları dedim sn bnm aracı al bn snn aracı alıyım dedim adamın arabası resmen leş gibi öyle bi debriyaj öyle bi ses olamaz resmen kütük gibiydi bnm aracım onların yanında ip gibi gidio maşallah :)
-
ben ustayım bnı en önemlısı atesleme bobını ve bujı ve kablolarını degıs takımı degıs duzelır
-
caner bende de takleme değil de ara sıra stop ediyordu daha ben çözümü şu şekilde buldum , motora yağ konan yerde boğaz kelebeğine bağlayan bi tırtklı bit hortum var(akl motorlardan bahsediyorum) bu hortum yağ buharından dolayı çatlıyor bu siteden buldum bende zaten motor kapaklarını sökerek güzelce bantladım. bp den ultimate 97 oktan benzin ve lpg yi de bp ve shellden başka yerden almadım lpg de de deponun dibini bulmuyorum pislik varsa gaz ayarını bozar diye . bir de filtreleri ve bujileri değiştirim özellikle benzin filtresi çok pisti değişim zamanın baya geçmişti. şimdi çok şükür baya düzeldi çok nadiren bazen stop ediyor. ama dediğin gibi hararat 90 geldi mi müthiş oluyor.
-
yuzde 200 bıjı yada bobını bu bogaz kelebegınde baya mesur olmus bılmeden etmeden konusuyolar arkadsım :)