Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: caner4 - 23 Ekim 2011, 18:37:37
-
arkadaşlar en son shell'den litresi 2.41 depoyu fulledim simit tank. 86 liraya doldu.
230 u şehir dışı olmak üzere. 333 km yaptım sizce nasıl ?
-
şehirdışı bastın mı?biraz fazla gibi
-
biraz bastım 100'den aşağı hiç düşmedim desem olur. bi de şehir içinde de agresif kullanıyorum ben sert bi sürüş stilim var ondan mı olyo acaba :S bu yumuşak sürüş nası oluo bn beceremiyorum onu :)
-
sert sürüş, sürüş değildir kardeş, acemi işidir. ona gaz şoförlüğü denir.
yumuşak sürüş şöyle.
1-3000 deviri geçmemek
2-gereksiz gaza basmamak
3-gereksiz frene basmamak
4-kaldırırken arabayı bağırtmamak
5-şehiriçinde ışıklara yaklaşırken gazdan çekerek ayağı aracın kendi salınım hızını kullanmak.
.
.
.
ben böyle kullanıyorum, şehir içi şehir dışı karışık 405 km felan yapıyorum bir depoyla.
litre fiyatı 2.40 tan lpg alıyorum km'ye ortalama 17-18 kr yakıyorum.
-
o zaman bnmki baya fazla ya :S bu sefer umutlanmıştım 400 e yaklaşırız diye ama . 230 km şehirdışı 103 km de şehir içi yaptm :( gaz ayarı falan mı yaptırsak. bi ara gazı açtırmıştım ben. yani sert sürüş stili olsa bile 100 km oynamaması lazm..
-
o zaman bnmki baya fazla ya :S bu sefer umutlanmıştım 400 e yaklaşırız diye ama . 230 km şehirdışı 103 km de şehir içi yaptm :( gaz ayarı falan mı yaptırsak. bi ara gazı açtırmıştım ben. yani sert sürüş stili olsa bile 100 km oynamaması lazm..
dün ankaradan 100 tl mazot la istanbula geldim kapının önünde ısık yaktı 477 km de km : 0,209 kurusa geliyor hızım sabit 120 km ile 1,9 bora ile
-
hadi canım :o
motor hacmi daha fazla ama bnden az yakıo :( 1,9 mu alsak napsak :D
-
32 lt ile ş içi rahat 370 km yapıyor.maşallah derseniz sevinirim...
-
32 lt ile ş içi rahat 370 km yapıyor.maşallah derseniz sevinirim...
maşallah :) 16v + manuel + iyi şöför eşittir yakıt ekonomisi :tamamdir
-
dün ankaradan 100 tl mazot la istanbula geldim kapının önünde ısık yaktı 477 km de km : 0,209 kurusa geliyor hızım sabit 120 km ile 1,9 bora ile
kanka senin olay farklı, arabanın renci pordo :D
-
kanka senin olay farklı, arabanın renci pordo :D
:) pordo vazgecemiyorum
-
otomatik 1.6 sr lpgli bora simit depo. ful depo ile şehir içinde tamamen dur-kalk trafikte 260-270 km yol yapıyor ancak.
aracın lambda sensorü arıza veriyor(00537 kodu da). bundan çok yakıyor olabilir mi, yosa otomatik olduğu için mi böyle?
-
otomatik 1.6 sr lpgli bora simit depo. ful depo ile şehir içinde tamamen dur-kalk trafikte 260-270 km yol yapıyor ancak.
aracın lambda sensorü arıza veriyor(00537 kodu da). bundan çok yakıyor olabilir mi, yosa otomatik olduğu için mi böyle?
o arızayı verir, arıza değil o lpgden.deponun kaç ltlik olduğunu söylerseniz daha net yorumlar alabilirsiniz, ben sabah 8 akşam 5 kızılay bahçeli trafiğine girmeme rağmen 12 lt şehir içi ortalamam, 1.6 otomatik audi.Sizin ki 35 ltlik depo ise 12.7 falan çıkıyor şehir içi ortalama
-
eşim kullanıyor arabayı, sabah 8 konya yolu akşam 18:30 bahçeli trafiği gittiği yol. sürekli dur-kalk şeklinde en fazla 30 km/h hıza çıkabiliyor. 38 litre felna alıyor depo, lpg istasyonuna göre değişiyor. sabahları da vuruntulu çalışma patlama sesi gibi sesler yapıyor lambda sensöründen yapabiliyomuş öyle arızaları belki yakıtı da artırıyordur diye düşündüm.
-
eğer çok yaktığından şüphe duyuyorsanız
1.lpg filtresini kontrol ettirin
2. lpg enjektörü
3. lpg ayarı
eğer yine olmuyorsa kullanım stili değişmeli.
bgün ölçüm yaptım
km'ye 0.16 kr yakmışım
lpg litresini 2.15 ten aldım
ortalama hızım 95-100 km/h
-
Abi yapma Allahını seversen.Bu devirde Golf 16 kuruş nasıl yakar???Anca düz otobanda, 3000 devri geçmezsen olur.Onda bile şüpheliyim hatta.
-
babacım zaten sen 2.15'den alıomuşun gazı ondan az yakıyo gibi görünüyo sende. ben gazı 2.15 den alırsam gider o benzincinin kızını da alırım :D
-
son 2 yoruma like butonu eklenmesini talep ediyorum :D
-
arkadaşlar çok komik yaaa:))
0.01-0.02 kuruş için yalan söylemenin bi alemi warmı:))
vallahi diyorum( maşallah) sizde deyin arkadaşlar:)
isterseniz videoya çeker koyarım buraya
yani litresi 2.40tan aldığım lpgde bile 0.18-0.19 kr civarında yaktım.
bu arada araç golf IV edition..
-
arkadaşlar çok komik yaaa:))
0.01-0.02 kuruş için yalan söylemenin bi alemi warmı:))
vallahi diyorum( maşallah) sizde deyin arkadaşlar:)
isterseniz videoya çeker koyarım buraya
yani litresi 2.40tan aldığım lpgde bile 0.18-0.19 kr civarında yaktım.
bu arada araç golf IV edition..
şehir dışı mı bu fiyat?
-
karışık.
%25 şehir içi
%75 şehir dışı
yada %20-%80
-
mm benimkine göre uygun..ama tabii ş.içi kavramlarımız ayn ı mı? benim ş.içim en fazla 3 km..
-
ilçe merkezinde görev yapıyorum. her gün 50 km yol yapıyorum 25 gidiş 25 geliş.
ilçe içinde trafik ışıkları yok. ama sıkışık oluyor 1 km kadar felan.
sonrada okula yani işyerime gittiğim yerdede yaklaşık 1 km sıkışıklık oluyor.
yani toplamda 50 km 5-6 km şehir içi tarzı kullanıyorum. geri kalan uzun yol gibi düşünün..
-
ilçe merkezinde görev yapıyorum. her gün 50 km yol yapıyorum 25 gidiş 25 geliş.
ilçe içinde trafik ışıkları yok. ama sıkışık oluyor 1 km kadar felan.
sonrada okula yani işyerime gittiğim yerdede yaklaşık 1 km sıkışıklık oluyor.
yani toplamda 50 km 5-6 km şehir içi tarzı kullanıyorum. geri kalan uzun yol gibi düşünün..
ha o zaman bbenimkine göre ş.içi sayılmaz o .benim şehir içim en fazla 2-3 km..
-
dün akşam 73 tl ye fulledim 333 km yol yapmışım tamamı istanbul şehir içinde yaptım. full garanti diye benzillikten ltre fiyatı 2.16dan aldım lpg'yi şehiriçinde km'de 0.219 krş yokıyor nasıl iyimi arkadaşlar. 1.6 comfortline
-
şehir içi süper, helede istanbul trafiğinde..
-
bende zavoli simit sıralı var aygaz doldurunca 320km petrol ofisi doldurunca 390 km gidiyor şehir dışında...
şehir içinde pogaz 330 km yi geçiyor 1.6 16v
-
Aygaz o kadar az mı gidiyor ya ? :( Pek dikkat etmedim daha önce, önceki depomu Milangaz'dan doldurmuştum. 387 km'de bitti. 220-230 km civarı şehirdışı, kalanı Ankara ve Kırıkkale şehir içi karışık kullanım.
Az önce Opet Aygaz Euro LPG ile doldurdum 87.10 TL aldı, 30 TL de benzin koydum. Bilsem Petrol Ofisi'nden alırdım gazı... :-\