Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: idikut58 - 09 Ekim 2011, 15:09:07

Başlık: gazdan ayağı çekince neden silkeleme yapar
Gönderen: idikut58 - 09 Ekim 2011, 15:09:07
Merhaba üstadlarım aracımdaki ve benzer araçlardaki bi sorun.tüptede benzindede gazdan ayağımı hassa bi şekilde çekmeme rağmen akıp gitmiyo motor yığılıyo silkeleme yapıyo sebebi nedir?masrafı ne olur bilgilendirirseniz sevinirim.(golf 4 sr 1.6)
Başlık: Ynt: gazdan ayağı çekince neden silkeleme yapar
Gönderen: bmutlu - 09 Ekim 2011, 20:50:01
aynı olay bende de var ayagımı mesela 4. viteste hafifce gazdan cekince one dogru tak tak diye silkeliyo gecen arabayı gosterdim genel olarak ama arabada hiçbi sorun yok herşeyi normal dediler geri vitesteki sesi bile soylediler ama boyle bişeyden bahsetmediler gezdik dolaştık ama bi sorun yok gidişinde dediler
Gönderen: ALPER. - 09 Ekim 2011, 22:18:13
bunu hep merak etmişimdir, genelde zamanla çoğu arabada oluyor gazdan çekince silkeleme.sebeplerden biri fincanlar, ama birden çok şey sebep olabiliyor, Allah karşılaştırmasın
Gönderen: mussel - 09 Ekim 2011, 22:42:46
Arkadaşlar aracınızın ön düzen,salıncak burçları ve motor takozlarını kontrol ettirin derim.
Gönderen: barthez - 10 Ekim 2011, 08:43:08
genelde salıncak burçlarından yapıyor benim başıma geldi 6 ay sallanarak gezdim
sonunda genel bakımda usta ortaya çıkardı halloldu inanın parça değişince çok farkediyor :)
Gönderen: idikut58 - 10 Ekim 2011, 15:56:59
genelde salıncak burçlarından yapıyor benim başıma geldi 6 ay sallanarak gezdim
sonunda genel bakımda usta ortaya çıkardı halloldu inanın parça değişince çok farkediyor :)
salıncak burcu dediğiniz tablalardaki burçlar değil değilmi.eğer öleyse tablaları burçları ile birlikte yeni değiştirdim.
Gönderen: Apaydin - 11 Ekim 2011, 12:11:11
Azda olsa benim araçdada bu problem hafif var. Usta bu parçanın değişmesi bakılması lazım dedi.
http://www.otoparcasepeti.com/?urun-17176-Volkswagen-Golf-4-Sanziman-Kulagi-1998-2004.html
Gönderen: gurkanpeker - 11 Ekim 2011, 13:32:09
benimki klima sıcaktayken yapıyor :) kapatınca kesiyor soğuktaykende yapmıyor
Gönderen: idikut58 - 11 Ekim 2011, 16:59:47
Azda olsa benim araçdada bu problem hafif var. Usta bu parçanın değişmesi bakılması lazım dedi.
http://www.otoparcasepeti.com/?urun-17176-Volkswagen-Golf-4-Sanziman-Kulagi-1998-2004.html
şanzuman kulağımı hocam ucuzmuşta eğer öleyse hemen değiştireyim. lütfen bilgisi olanlar yazsın..teşekkürler
Gönderen: mgg - 14 Ekim 2011, 19:18:56
arkadaşlar aynı dert bendede vardı ıkı ay once şanzuman kulagını degıstım yerli takmışlar.daha kötü oldu 2 ay öle gezdım en sonunda gecen hafta degıstım ve çok şey farketti.şimdi çok az bir vuruntu var oda gaz pedalımdan kaynaklıo sanırım biraz bosluk var.
Gönderen: mussel - 14 Ekim 2011, 23:25:49
Arkadaşlar aracınızın ön düzen,salıncak burçları ve motor takozlarını kontrol ettirin derim.

Bunlarda sorun yoksa şayet çok üzgünüm ama,şanzuman veya diğer adıyla vites kutunuzun gözden geçirilme zamanı gelmiş demektir. :-[
Gönderen: EsatTR55 - 15 Ekim 2011, 01:37:45
arkadaşlar mk4 cüler ne yapıyor diye bakim dedim. benim borada ki sorun şöyle ; vites te giderken ayağımı aniden gazdan çekiyorum çakılma şeklinde yavaşlama oluyor vuruntu ses vs yok usta benzinli arabada normal dedi ama yanımdaki yolcu gaza basıp basmadığımı anlayacak şekilde hissettiriyor bu sorun mudur? yorumlarınızı bekliyorum.
Gönderen: idikut58 - 15 Ekim 2011, 10:23:14
arkadaşlar mk4 cüler ne yapıyor diye bakim dedim. benim borada ki sorun şöyle ; vites te giderken ayağımı aniden gazdan çekiyorum çakılma şeklinde yavaşlama oluyor vuruntu ses vs yok usta benzinli arabada normal dedi ama yanımdaki yolcu gaza basıp basmadığımı anlayacak şekilde hissettiriyor bu sorun mudur? yorumlarınızı bekliyorum.
ustam tamda biz o sorundan bahsediyorduk.sorun hemde bal gibi sorun usta resmen sallamış diğer benzinli arabalarda neden yokta bizim arabalarda var.
Gönderen: EsatTR55 - 16 Ekim 2011, 20:22:42
görünüşte hiç bir problem yok sorun yaratacak bişey gibi görünmüyor tabi bu sadece düşünce ve alıştım artık gaza basmadığım da boşa atıyorum.
Gönderen: Apaydin - 16 Ekim 2011, 21:46:15
Büyük olasılıkla sorun bu parçanın çok esnek hale gelmesi. Malum 10 küsür yaşında araçlarımız. Bu arada parçayı alırken dikkat edin orjinalinde aradaki lastik kısmı balmumu ile kaplı olsun yani tırnağınızla kazıyınca tırnak arasna mum gibi birşey dolması gere, o orjinalidir alman malı, fiyat 50-60 gibi bulursunuz dışarda ama.
Gönderen: ALPER. - 30 Ekim 2011, 21:35:13
siboplarda kurumlanma olunca da yapıyomuş sanırım, ne çok sebebi varmış arkadaş
Gönderen: bennecyim - 31 Ekim 2011, 10:13:21

Benim araçta hafif silkeleme yapıyordu, bu parçayı değiştirdim. orjinali 110 tl, sorun kalmadı. Bu motor kulakları motorun esnemesini sağlıyor. Araçta önceleri vites sertleşiyordu motor kasıldığı için vites kollarının rahat hareket etmesini engelliyordu, şuan o problemde düzeldi.
Gönderen: eenginim - 24 Mart 2014, 09:25:19
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım yanlışlarım olursa şimdiden özür dilerim :)
2001 comf. boram var aynı sorun bende de var araç vitesteyken ayağımı gazdan çekince öne doğru ciddi bi yığılma var ve henüz nedenini belirleyemediler şanzuman takozunuda değiştirdim ama hala aynı çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi? (araçta gaz yok)
Gönderen: MurdeR - 24 Mart 2014, 21:07:16
motor kulaklarınada bakın
Gönderen: karizma67 - 24 Mart 2014, 22:44:53
o sıkıntı az da olsa bende de var. genelde sabahları işe giderken haliyle soğuk motorla yapıyo. ama bence problem enjektörlerden olabilir, temizletmekte fayda var. fırsat bulurda temizletirsem değişikliği yazarım. çok ta takılmayın vuruntu yapmıyosa.
Devirli ve keyifli sürüşler dilerim... :)      :saygılar
Gönderen: edincol - 27 Mart 2014, 15:16:11
Eğer her bakımda kurum temizleyici (enjektör temizleyici) kullanırsanız hem supaplar hem de enjektörler temiz kalır. Eğer araç direkt enjeksiyonsa hava filtresinden sonra ilk ek yerden temizleyici sıkarak supap temizliğini yapabilirsiniz.
Gönderen: MurdeR - 27 Mart 2014, 19:36:01
motor kulaklarınıza baktın diyorum yine aynı sorun bendede var dediğinizin birebir aynısı motor aksamından olunca daha değişik tepkiler veriyor
Gönderen: Prokizya - 01 Nisan 2014, 20:49:53
99 comf. sahibiyim. Aracı arkadaşımdan aldım. Almadan 1 hafta önce dolaşırken sorunu ben farkettim. Ayağımı gazdan çekince araba vuruntu yapıyordu. Arkadaş ile ayrıldık kendisi ustasına götürmüş. söylediğine göre sensörlerden birinde hata varmış. Bilgisayardan silince  sorun ortadan kalktı. Araba şu an bende bir sıkıntısı yok.
Gönderen: salihsefa - 03 Nisan 2014, 18:27:22
 ??? hangi sensörmüşki o
Gönderen: Prokizya - 03 Nisan 2014, 22:17:25
??? hangi sensörmüşki o

Arkadaşım arabadan biraz daha anlasa o sensörün adını aklında tutardı ama dediği tek şey "hatayı sildirmeye 20 tl verdim" :) Ama şükür sorun yok şuan.
Gönderen: EsatTR55 - 13 Nisan 2014, 21:11:57
Benim usta bu problem şanzımandan dedi.400 TL den başlar Arabaya zararı yok boşa para verme dedi.
Gönderen: sezerrollas - 05 Mayıs 2014, 23:12:08
evet arkadaslar aynı sorun bende de var eger kesın cozum bulan yada bılen bırı varsa yazarsa sevınırım
Gönderen: MurdeR - 06 Mayıs 2014, 01:03:39
arkadaşım motor kulaklarınıza baktırın dışarıdan bişey gözükmüyor esnemesi fazla olmuş yumuşamış motor kulağı arabanın seriliğini bile etkiliyor. ve masrafsız en basit parça bu yüzde 90 ı da bundan dolayı vuruntu yapıyor motor içeride
Gönderen: barut - 06 Mayıs 2014, 09:37:20
orjinal takozlar biraz yumuşak oluyorlar. yan sanayileri ise biraz daha sert. Bu tip durumlardan rahatsızsanız yan sanayi kullanmak daha iyi olur
Başlık: Ynt:
Gönderen: s1nanozk - 06 Mayıs 2014, 20:35:35
Yan sanayi de fazla dayanmiyor.üstünde orjinaller var benim,çok az bi esneme var mesela sağ taraftakinde.ustama sordum,biraz esnemesi normal ve gerekli zaten dedi ne kadar doğru bilmiyorum :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gönderen: eenginim - 26 Mayıs 2014, 16:43:06
Çözüm bulan yok mu arkadaşlar? Takozların hepsini değiştirdim,boğaz kelebeği temizlettim adaptasyon yaptırdım hala aynı kafayı yedirecek bana bu arıza......
Gönderen: azap5555 - 27 Mayıs 2014, 22:23:47
manifold basınç sensörünü kontrol ettirin ve temizlettirin, büyük ihtimal düzelecektir, bizim ustaların çoğu bunun ne işe yaradığını ve yerini bilmez ayrıca, yetkili servise de bir danışın bu konrol ve temizliğin maliyetini öğrenin tuzlu değilse yetkiliden bu işlemi talep edin ve başında da durun.
Gönderen: ozkan_misirli - 02 Haziran 2014, 18:15:28
manifold basınç sensörünü kontrol ettirin ve temizlettirin, büyük ihtimal düzelecektir, bizim ustaların çoğu bunun ne işe yaradığını ve yerini bilmez ayrıca, yetkili servise de bir danışın bu konrol ve temizliğin maliyetini öğrenin tuzlu değilse yetkiliden bu işlemi talep edin ve başında da durun.
Bende de buna benzer bir sorun olmuştu. Basınç sensörü  değişti. Başka bir sensöre de ayar yaptılar. Bilgisayara bağlatınca çıkıyor. Kolay gelsin.
Gönderen: ogretmen_ankara - 02 Haziran 2014, 19:48:26
Bu manifolt basınç sensörünün yerini bir fotoğraf çekip koyabilir misin?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Gönderen: azap5555 - 02 Haziran 2014, 23:26:06
polo 1.6 aee motorda hava filtresini sökünce, manifoldun sol tarafında yanda fişli bir parça, golf de yerini bilmiyorum.
Gönderen: ogretmen_ankara - 02 Haziran 2014, 23:37:59
polo 1.6 aee motorda hava filtresini sökünce, manifoldun sol tarafında yanda fişli bir parça, golf de yerini bilmiyorum.
çok sağolasın

Gönderen: ogretmen_ankara - 04 Haziran 2014, 20:22:44
(http://img.tapatalk.com/d/14/06/05/2ubypeha.jpg)(http://img.tapatalk.com/d/14/06/05/pe5umuzu.jpg)

Dediğiniz fişli soket burası mı arkadaşlar?
Gönderen: azap5555 - 04 Haziran 2014, 20:53:43
evet parça bu yalnız fişi sökerken tırnakları ince bir tornavida ile boşa çıkarmanız lazım yoksa çıkmaz, iki alyan var kaç olduğunu bilmiyorum, bolca içini balata spreyi ile iyice temizleyin ve kurumasını bekleyin, içini herhangi bir cisimle kurcalamayın, sorunun bundan olduğunu düşünüyorum büyük ihtimal.
Gönderen: barut - 05 Haziran 2014, 09:25:33
epeydir bu konuyu takip ediyorum ve aracımla karşılaştırma yapıyorum. Yüksek devirlerde ayağımı çektiğimde değil ama düşük devirlerde silkeleme yapıyor. Bana göre sebep gaz teli olmamasından dolayı. Lpg de ciddi silkeliyor ama benzinde aynı değil.
Gönderen: TTU1905 - 12 Haziran 2014, 15:28:59
epeydir bu konuyu takip ediyorum ve aracımla karşılaştırma yapıyorum. Yüksek devirlerde ayağımı çektiğimde değil ama düşük devirlerde silkeleme yapıyor. Bana göre sebep gaz teli olmamasından dolayı. Lpg de ciddi silkeliyor ama benzinde aynı değil.

Bi ara bende sizinle aynı şeyi düşündüm hep gaz pedalında var bişeler diyip durdum hala da aynı düşünceye sahibim ama çözümü gelmiyor aklıma neden olabilir acaba ???
Gönderen: barut - 12 Haziran 2014, 17:04:18
Sebep LPG :D
Gönderen: gurescıyım - 28 Haziran 2014, 12:03:30
benim aracımda da bu silkeleme var benzinde de tüpte de yapıyor bu silkelemeyi teşhis babında sunu söyleyebilirim gazı yavaş yavaş bırakmaya gayret ediyorum ancak en son bıraktığım noktada silkelemeyi yapıyor sanki gaz pedalı ben bıraktığım zaman dahi hala son noktasına gelmemiş ben bıraktıktan sonra kendini bir anda boşa alıyor sanki gaz pedalının en üst noktasında bir boşluk varmış hissi uyandırıyor aracım 1998 model 1.6 confortline akl 8 v
Gönderen: ilGhiNC - 28 Haziran 2014, 16:32:13
3 sene Golf IV kullandık ve 3 sene boyunca bu silkelemeyi kesemedik. Sadece azalıyor ama kesilmiyor. Şanzıman takozlarını değiştirip boğaz kelebeği adaptasyonu yapıldığında epey azalmıştı. Ama yine de kesilmemişti. Biraz can sıkan bir sorun. Umarım günün birinde sorunun kaynağını birisi bulur ve herkes bundan kurtulur.
Gönderen: eenginim - 28 Ağustos 2014, 14:46:30
Arkadaşlar sonuca ulaşan yok mu hala arabayı satıcam artık cidden kafaya koydum lütfen yardımmmmm  :(
Gönderen: TTU1905 - 28 Ağustos 2014, 15:43:28
yok arkadaşım yok soruna ulaşan yok yapmadığım denemediğim şey kalmadı ama aynı aynı aynı
Gönderen: barut - 28 Ağustos 2014, 15:45:08
Benzinle durum ne oluyor ? Kontrol ettin mi Tanju ?
Gönderen: TTU1905 - 28 Ağustos 2014, 17:05:28
Ettim abi aynı değişen bişe yok motoru mu değiştirsem acaba diye düşünüyorum
Gönderen: barut - 28 Ağustos 2014, 18:08:09

demek istiyorum tekrardan  :saygılar
Gönderen: edincol - 28 Ağustos 2014, 18:16:22
Ettim abi aynı değişen bişe yok motoru mu değiştirsem acaba diye düşünüyorum

Daha fazla masraf etmeden yetkili servise danış istersen.
Gönderen: acy46 - 31 Ağustos 2014, 00:12:02
aynı problem bende de var cok hıssetmıyor ama ustaya gösterdım kulakları degısırsek gecer dedı. kulak neresı oluyorsa onuda bılmıyorum. su an cok rahatsız etmedıgı ıcın degıstırmedım
Gönderen: TTU1905 - 31 Ağustos 2014, 15:04:02
aynı problem bende de var cok hıssetmıyor ama ustaya gösterdım kulakları degısırsek gecer dedı. kulak neresı oluyorsa onuda bılmıyorum. su an cok rahatsız etmedıgı ıcın degıstırmedım

DEĞİŞTİRDİM KULAKLARI DÜZELMİYIOR
Gönderen: eenginim - 01 Eylül 2014, 11:36:19
Arkadaşlar motor kulakları şanzuman takozu ön takım bunları değiştirdim denedim olmadı boşuna para harcamayın diye yazıyorum.Sadece bi usta bi sensör ayarı yaparak biraz azalttı bu durumu ama hala tamamen kurtulamadık yarın bi yere bırakıcam aracı 3-4 gün kalıcak umarım düzeltirler ve bende size burdan hayırlı haberler veririm
Gönderen: eenginim - 04 Eylül 2014, 19:58:07
Yeniden merhaba araç 3-4 gündür bi tamircideydi uzun mesailer neticesinde bu akşam sonuca ulaştık.debriyaj sensörü değişti ve artık ben bu sıkıntıdan kurtuldum.umarım sizler içinde sonuç aynı olur daha öncesinde herşey denendi bir sürü para harcandı 35tl ye bitirdik.umarım birilerine yardımım dokunur.hepinize saygılar.
Gönderen: edincol - 04 Eylül 2014, 20:03:50
Geçmiş olsun, çözümü bulduktan sonra forumu terk edip çözümü paylaşmayanlara örnek olsun. Paylaşım için teşekkürler.
Gönderen: ogretmen_ankara - 04 Eylül 2014, 22:02:55
Debriyaj sensörü ile debriyaj müşürü aynı şeyler mi? Bilen var mı?

Gönderen: eenginim - 04 Eylül 2014, 23:19:12
Aynı şeyler sanırım çünki bugün müşir de diyen vardı sensörde  her ikiside aynı parçadan bahsediyolardı
Gönderen: edincol - 05 Eylül 2014, 02:24:10
müşir analog, sensör dijital :)
Gönderen: barut - 05 Eylül 2014, 08:52:58
ohara debriyajın sensörüdemi varmış  :o
Gönderen: eenginim - 05 Eylül 2014, 11:59:40
Müşür arkadaşlar her kafadan ayrı ses çıkınca ben ikisini de yazdım ama bugün sordum müşürmüş.Yanlış yönlendirme olduysa kusura bakmasın kimse lütfen.
Gönderen: ogretmen_ankara - 05 Eylül 2014, 12:17:20
Müşür arkadaşlar her kafadan ayrı ses çıkınca ben ikisini de yazdım ama bugün sordum müşürmüş.Yanlış yönlendirme olduysa kusura bakmasın kimse lütfen.
Gerçekten de sağol ilgilenip sormuşun, hem de sıkıntının kaynağını belirtmişsin.
Gönderen: barut - 05 Eylül 2014, 13:32:40

Maddi olarak kolay bir parça olduğu için bu durumda olmasa bile kıllanan varsa değiştirebilir  :saygılar

Teşekkürler
Gönderen: eenginim - 05 Eylül 2014, 13:34:10
Bu sıkıntıyı çeken bilir o yüzden yardımım dokunduysa ne mutlu bana umarım herkesin sıkınıtısı bu parçayla giderilir de herkes aracını keyifle kullanır.Selamlar herkese
Gönderen: makovad - 05 Eylül 2014, 16:38:51
http://otoparcaevi.com/urun_detay.aspx?id=20980

bu parca mı acaba ben tam olarak anlamadım bunu ..
Gönderen: barut - 05 Eylül 2014, 17:36:38
(http://www.not2fast.com/vw/stuff/02a_clutch.jpg)

Sanırım bu yardımcı olabilir
Gönderen: gurescıyım - 06 Eylül 2014, 02:50:21
acaba debriyaj müşürünü değişince tamamen silkeleme olayı bitti mi öyle bitti diyenleri aramıştım hala devam ettiğini söylüyorlardı sonradan
Gönderen: gurescıyım - 06 Eylül 2014, 02:53:40
birde aldığın müşür orjinal mi yoksa yan sanayimi ona göre bizde bi deneyelim
Gönderen: eenginim - 06 Eylül 2014, 13:28:00
Ben alınan parçayı görmedim ama orjinal dendi bana şuan hiç bir sıkıntı yok gazdan ayağını çekince gayet güzel devam ediyo araç silkeleme yada sallanma gibi bi durum yok aracımda
Gönderen: ogretmen_ankara - 06 Eylül 2014, 18:20:01
,
Gönderen: makovad - 09 Eylül 2014, 16:14:38
Ben halen daha parça nasıl birşey kestiremedim. Kimse resmini göstermiyor :) parça şu demiyor. Doğuş otoya gıdıp ruhsatı gösterip debriyaj müşürü deyip verecekleri parça acaba ne çok merak ettim ..
Gönderen: TTU1905 - 23 Eylül 2014, 13:53:06
Ben alınan parçayı görmedim ama orjinal dendi bana şuan hiç bir sıkıntı yok gazdan ayağını çekince gayet güzel devam ediyo araç silkeleme yada sallanma gibi bi durum yok aracımda

üstadım son konuşmaların üzerinden yaklaşık 145 gün geçmiş bu süre zarfında herhangi bir değişim varmı silkeleme tamamen kesildimi ?
Gönderen: barut - 23 Eylül 2014, 14:18:21
forumda yazdığı tüm mesajlar bu derdi ile ilgiliymiş sorun bittiğine göre gelmez herhalde
Gönderen: eenginim - 23 Eylül 2014, 16:26:59
forumda yazdığı tüm mesajlar bu derdi ile ilgiliymiş sorun bittiğine göre gelmez herhalde

Forumdayım arkadaşlar yanlış düşüncelerden uzak olun lütfen şuana kadar herhangi bir sorun yok silkeleme sorunu artık benim için bitti.
Gönderen: barut - 23 Eylül 2014, 16:29:06
Forumdayım arkadaşlar yanlış düşüncelerden uzak olun lütfen şuana kadar herhangi bir sorun yok silkeleme sorunu artık benim için bitti.

buralarda olmanız güzel  :tamamdir
Gönderen: dirgin - 23 Eylül 2014, 18:08:05
tam nerde bu parça?5.sayfadaki resimden numarasını söylermisiniz.
Gönderen: EsatTR55 - 24 Eylül 2014, 13:40:44
benim anlamadığım durum şu gaz pedalının debriyaj müşürü ile bağlantısını çözemedim. sorun gaz pedalına basıp salınca oluyor.
Gönderen: gurescıyım - 24 Eylül 2014, 19:46:22
aynen esat bende aynısını düşünmüştüm ama yinede bi deniğim dedim arkadaşınki hallolmuş ya debriyaj müşürü aldım kendim değiştim hiçbir farkı olmadı boşuna alıp denemeyin derim paranıza yazık olur benim gibi uğraştığınızla kalırsınız enginin bizim gibi değilde demek ki debriyajla alakalı bir silkelenmesi söz konusu gazdan çekince değil sorunu ya yanlış anlattı yada yanlış anladı
Gönderen: gurescıyım - 24 Eylül 2014, 20:17:31
ustaya geçen gün gösterdim benim aracı test etti rifte kaldırdı akslara bakti sol aks iyiydi ama sağ aksta çok boşluk  şanzıman takozundan yapar dedi  birde sizin motorlar yatay dedi sallanması fazla dikey olsa o kadar sallanmaz dedi bütün bunlar birleşince beşik gibi sallıyor işte  mantıklı geldi çok fazla rahatsız etmezse dert etme dedi çünkü bunlar masraflı şeyler aks la şanzıman takozunu değişsek bile tam olarak kesmez dedi biraz hafifletir benim bayır yukarı yapmıyor ama bayır aşağı çok silkeliyor uyuz oluyorum ama yapacak bişi yok
Gönderen: eenginim - 26 Eylül 2014, 09:31:12
Arkad
aynen esat bende aynısını düşünmüştüm ama yinede bi deniğim dedim arkadaşınki hallolmuş ya debriyaj müşürü aldım kendim değiştim hiçbir farkı olmadı boşuna alıp denemeyin derim paranıza yazık olur benim gibi uğraştığınızla kalırsınız enginin bizim gibi değilde demek ki debriyajla alakalı bir silkelenmesi söz konusu gazdan çekince değil sorunu ya yanlış anlattı yada yanlış anladı
Arkadaşlar aynı sorun vardı bende de normal giderken gazdan ayağını çekince silkeleme hatta fren yapar gibi bi hareket vardı.Ben bunun için ön takım motor takozları şanzıman takozu boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu kısacası bi çok yol denedim baya da masraf ettim en sonunda debriyaj müşürü değişti düzeldi bana da en başta çok mantıklı gelmedi usta söylediğinde fakat bu olayı daha önce 4-5 arabada  daha çözdüm diyince güvendim değiştiler ve düzeldi.Ben yardımcı olabilmek adına yazdım takdir sizin umarım basit bi yolla hallolur sizin sıkıntınızda.
Gönderen: gurescıyım - 28 Eylül 2014, 12:18:07
kardeş tabi ki bizde senin yardımcı olmak istediginden şüphemiz yok tşk ederiz bu çabalarından ancak bizde ümitlenmiştik düzelir bu müzmin sorun diye düzelmeyince moralim yine bozuldu allahtan çok masraflı bişiy değilmiş 40 tl atlattım
Gönderen: okaykay_1 - 28 Eylül 2014, 13:56:13
ArkadArkadaşlar aynı sorun vardı bende de normal giderken gazdan ayağını çekince silkeleme hatta fren yapar gibi bi hareket vardı.Ben bunun için ön takım motor takozları şanzıman takozu boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu kısacası bi çok yol denedim baya da masraf ettim en sonunda debriyaj müşürü değişti düzeldi bana da en başta çok mantıklı gelmedi usta söylediğinde fakat bu olayı daha önce 4-5 arabada  daha çözdüm diyince güvendim değiştiler ve düzeldi.Ben yardımcı olabilmek adına yazdım takdir sizin umarım basit bi yolla hallolur sizin sıkıntınızda.
ya otomatiklerde nasıl oluyor mus peki benm de bazen yapıyor
Gönderen: eenginim - 29 Eylül 2014, 08:51:45
kardeş tabi ki bizde senin yardımcı olmak istediginden şüphemiz yok tşk ederiz bu çabalarından ancak bizde ümitlenmiştik düzelir bu müzmin sorun diye düzelmeyince moralim yine bozuldu allahtan çok masraflı bişiy değilmiş 40 tl atlattım
Yalnız sanırım bu müşür değişiminden sonra araç makineye bağlanarak arıza silme işlemi yapılması gerekiyomuş tamamen duyduğum şeyi söylüyorum makineden falan anlamam kesinlikle.Ve genel arıza sorgulamada ''zaten bu müşür arıza göstermez abs kısmından yapılan taramada arızalı olarak bi ihtimal verebilir'' diye bi konuşma geçmişti ustalar arasında.Tekrar söylüyorum sadece duyduklarım bunlar eğer bilginiz varsa belki bişey çağrıştırır.
Gönderen: TTU1905 - 29 Eylül 2014, 08:51:53
ArkadArkadaşlar aynı sorun vardı bende de normal giderken gazdan ayağını çekince silkeleme hatta fren yapar gibi bi hareket vardı.Ben bunun için ön takım motor takozları şanzıman takozu boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu kısacası bi çok yol denedim baya da masraf ettim en sonunda debriyaj müşürü değişti düzeldi bana da en başta çok mantıklı gelmedi usta söylediğinde fakat bu olayı daha önce 4-5 arabada  daha çözdüm diyince güvendim değiştiler ve düzeldi.Ben yardımcı olabilmek adına yazdım takdir sizin umarım basit bi yolla hallolur sizin sıkıntınızda.

hocam nerde değiştirdin parçayı yada ustan nerde die sorayım bizde oraya gidelim
Gönderen: gurescıyım - 29 Eylül 2014, 12:58:15
kardeş eğer bize tam yardımcı olmak istiyorsan bu ustanın tam olarak bu sorunu nasıl ve ne şekilde hallettiğini aşama aşama sorup not edersen  bu şekilde net bi bilgi edinebiliriz şimdi mesela arıza silme işlemini daha önce yazmadın ama böyle taksit taksit söylersen bir sonuç elde edemeyiz
Gönderen: eenginim - 29 Eylül 2014, 13:39:42
kardeş eğer bize tam yardımcı olmak istiyorsan bu ustanın tam olarak bu sorunu nasıl ve ne şekilde hallettiğini aşama aşama sorup not edersen  bu şekilde net bi bilgi edinebiliriz şimdi mesela arıza silme işlemini daha önce yazmadın ama böyle taksit taksit söylersen bir sonuç elde edemeyiz
Arkadaşım en güzeli ben yorum yapmayayım taksit taksit söylediğim bişey yok sıkıntı bundan kaynaklanıyodu verdim ustaya yaptı kendim değiştirmedim sizde gidin bi yere yaptırın o zaman benden bu kadar kolay gelsin hepinize...
Gönderen: gurescıyım - 30 Eylül 2014, 19:45:05
arıza silme muhabbetini 2 gün sora yazan bendim sanki ki ondan olduğunuda zannetmiyorum senin sorunun kiyle bizimki farklı arkadaşım gazla debriyaj farklı şeyler sen bi şekilde çözmüşsün güle güle sür aracını ama bi yararın olmadı o ayrı konu
Gönderen: ilGhiNC - 02 Ekim 2014, 21:43:45
arıza silme muhabbetini 2 gün sora yazan bendim sanki ki ondan olduğunuda zannetmiyorum senin sorunun kiyle bizimki farklı arkadaşım gazla debriyaj farklı şeyler sen bi şekilde çözmüşsün güle güle sür aracını ama bi yararın olmadı o ayrı konu

Hocam biraz daha yumuşak bir üslupla cevaplasanız iyi olurdu. Arkadaş problemini çözmüş ve size de yardımcı olabilir diye paylaşmış.
Gönderen: by_tata - 03 Ekim 2014, 08:29:07
Aynen ya adam sorununu cozdugune pisman oldu :) Eski debriyaj sensoru elindeyse aslinda resim v.s koyabilir. Aydınlatmak acisindan. Bir diger aklima gelen seyde ustanin kendi yontemiyle cozmus olmasi. Sebep olarak ise debriyaj sensoru diyip kestirip atmasi ;)
Gönderen: makovad - 24 Kasım 2014, 11:07:24
Arkadaşım en güzeli ben yorum yapmayayım taksit taksit söylediğim bişey yok sıkıntı bundan kaynaklanıyodu verdim ustaya yaptı kendim değiştirmedim sizde gidin bi yere yaptırın o zaman benden bu kadar kolay gelsin hepinize...

Engın bey merhaba size bir sorum olacak bu debriyaj sensörü dediğiniz parça anladığı kadarıyla Debriyaj pedalın hemen altında. Sizin sorun bundan ötürü çözüldü ben bugun aracımı ustaya bırakacağım ona istinaden kendısıne soyleyeceğim boyle bır sorun olduğunu.İnşallah çözer gerçekten rahatsız eden bir durum.Ayrıca sizn usta nerede yanı ben ANKARA dayım usta buralardaysa bızım ustadan cıktıktan sonra onada görürebilirim ya da komple sizin ustaya götürelim.
Gönderen: makovad - 24 Kasım 2014, 19:58:42
Bugun aracın havaakısmetresı degıstırıldı.Arac gaz pedalını bır anda bırakınca olan kerkınme yıgılma gectı . Acaba akısmetre mı yapıyordu bunu anlamadım.Su an boyle bır durum yok ama deneme sonunda bellı olacak.. Hayırlısı bakalım
Gönderen: azap5555 - 25 Kasım 2014, 10:21:18
bizim araçlarda ecu olduğu için ve motor yönetimi ecu da olduğundan, ecu ya giden bütün verileri sensörler topluyor, sensör zaman içinde bozulabiliyor, bazı sensörlerin bozuk olduğu bilgisayarda dahi anlaşılmıyor. akışmetre bozuksa malum silkeleme, çekişte azalma, yakıtta artış, egsozdan çiğ atma yapar, benimde öyleydi, bizim arabada sadece manifold basınç sensörü var aynı işi görüyor sanırım, neyse değiştirdim, orjinal diye sanayide satılan ve bütün numaraları üzerinden çıkanla aynı olan orjinal değil taklit çin malıymış. sonra orjinalini taktım araba kendine geldi yakıt, çekiş, silkeleme düzeldi ve egsozdan çiğ atmıyor artık.
Gönderen: isa alçı - 24 Nisan 2015, 23:49:48
arkadaşlar foruma yeni üye oldum yaklaşık 1,5 senedir mk4 kullanıcısıyım aracımda gaz pedalını bırakınca ve gaza basınca sert şekilde vuruntu oluyor şanzuman alt ve üst kulağını değiştirdim 4 tanede motor kulağı değiştirdik fakat sorun çözülmedi birde benim gözlemlediğim gaz pedalının sert olması havalar sıcakken sanki normale dönüyor birde kalkış anında gaz pedalı kendiliğinden gidip geliyor bunun bu sorunla alakası varmıdır acil cevap yazarsanız sevinirim kafa yiycem artık arabayı satmayı bile düşünür oldum