arkadaÅlar malumunuz aracım 5000 devir üzerine çıkamıyordu bilgisayara baÄladıÄımızda G40 hatası veriyordu hatayı silince araç mübarek 6900 deviri görüyordu aracı tekrar çalıÅtırınca aynı 5000 devirde çakılı kalıyordu. usta distrübütörden kaynaklandıÄını söyledi ben az buçuk netten araÅtırdım G40 hatası hall sensöüyle ilgiliymiÅ bu hall sensörü nedir distrübütörle alakası varmıdır boÅuna distrübütörü deÄiÅtirmeyelim hall sensörü nerede bulunur:)
hall sensörü aracın neresindedir :) kimse bu konu hakkında biÅey bilmiyor mu
abf lerde distribötor içinde aftlerde nerde bilmoyrum ama büyük ihtimal aynı yerde bendede kesiklk yapıyodu araç ara ara sokette prolbem olmuÅŠçözdük :)
Alıntı yapılan: gokhan146 - 06 Ekim 2011, 13:23:24
hall sensörü aracın neresindedir :) kimse bu konu hakkında biÅey bilmiyor mu
aynı sorun bende de mevcut.. hal sensörü için distibütörün içinde bir parça dediler parçayı araÅtırdım kodunu buldum araca taktık tekrar adaptasyon yapalım dedik yine aynı hatayı verdi.. sanırım distribütörün alt kısımını tamamen deÄiÅtirmek gerekiyor.. zira bu hatadan dolayı araç hem fazla yakıyor hemde 5binde kesiciye giriyor..
Alıntı yapılan: cavanozz - 06 Ekim 2011, 16:37:18
aynı sorun bende de mevcut.. hal sensörü için distibütörün içinde bir parça dediler parçayı araÅtırdım kodunu buldum araca taktık tekrar adaptasyon yapalım dedik yine aynı hatayı verdi.. sanırım distribütörün alt kısımını tamamen deÄiÅtirmek gerekiyor.. zira bu hatadan dolayı araç hem fazla yakıyor hemde 5binde kesiciye giriyor..
peki distribütörü komple deÄiÅtirirsek sorun çözülürmü yani ayrıca hall sensörü almaya gerek var mı distrübütörün içinde mi bu parça
Alıntı yapılan: gokhan146 - 06 Ekim 2011, 19:22:58
peki distribütörü komple deÄiÅtirirsek sorun çözülürmü yani ayrıca hall sensörü almaya gerek var mı distrübütörün içinde mi bu parça
distribütörü komple deÄiÅtirmek mantıklı tabiki.. ustanın dediÄine göre hall sensörü distribütörün içinde
Alıntı yapılan: cavanozz - 06 Ekim 2011, 21:39:57
distribütörü komple deÄiÅtirmek mantıklı tabiki.. ustanın dediÄine göre hall sensörü distribütörün içinde
bugün fiyatını sordum alman malı sıfır komple distribütör 135tl dendi. çıkmacılarda sordum 150 dendi:) yarın distribütörü deÄiÅtirecem bana kod numarasını biliyorsanız yazabilir misiniz?
parça numarasını tam olarak bilmiyorum.. sen 135 liraya sıfır nerede bulduysan hiç kaçırma al derim... problem düzelirse süper olur :)
distribütör sıfırıyla orijinaliyle deÄiÅti olmadı bobin orijinaliyle deÄiÅti olmadı. usta yapacak birÅey olmadıÄını söyledi yeni aldıÄım tüm parçaları geri iade ettim iÅ elektrikçiye kaldı "G40 durumvericisi tolerans sinyali hatası" usta bunun distrübütör olduÄunu söylede pazartesi tüm elektirik tesisatı kontrolden geçecek inÅallah kablo sorunudur :'(
Alıntı yapılan: gokhan146 - 07 Ekim 2011, 10:23:19
distribütör sıfırıyla orijinaliyle deÄiÅti olmadı bobin orijinaliyle deÄiÅti olmadı. usta yapacak birÅey olmadıÄını söyledi yeni aldıÄım tüm parçaları geri iade ettim iÅ elektrikçiye kaldı "G40 durumvericisi tolerans sinyali hatası" usta bunun distrübütör olduÄunu söylede pazartesi tüm elektirik tesisatı kontrolden geçecek inÅallah kablo sorunudur :'(
distribütörü deÄiÅtirdiysen ve olmadıysa bende korktum Åimdi.. :-\ ??? acaba senin ustada bir problem olabilirmi.. :)
Alıntı yapılan: cavanozz - 07 Ekim 2011, 11:02:17
distribütörü deÄiÅtirdiysen ve olmadıysa bende korktum Åimdi.. :-\ ??? acaba senin ustada bir problem olabilirmi.. :)
hocam kafayı sıyırmak üzereyim inan distribütör sıfır kutusunda jelatinden çıkardık madein germany :) araca taktık bilgisayara baÄladık hatayı sildik araç 7bin devirde gaza parmak ucuyla basınca araç uçacak gibi aracı söndürdük tekrar bilgisayara taktık aynı hata ustanında arcı golf 3 ve sadece vw araçlara bakıyor servisten yetiÅme iyi bir usta oda ÅaÅtı kaldı bu iÅe... elektirikçi beyinden Åüpheleniyorum diyor önce bobin dedi onuda sıfırıyla deÄiÅtirdik bir iÅe yaramadı pazartesi tüm elektirik tesisatı elden geçecek elektrikçi az bir olasılık dedi ama beyinden olabilir dedi :'(
dist. bir araba için kalp gibidir fakat yenisi ile deÄiÅti ve tekrar aynı hayatı veriyorsa korkmamak elde deÄil :( inÅallah dert çözülür
Alıntı yapılan: barut - 07 Ekim 2011, 11:45:14
dist. bir araba için kalp gibidir fakat yenisi ile deÄiÅti ve tekrar aynı hayatı veriyorsa korkmamak elde deÄil :( inÅallah dert çözülür
ya iÅin ilginç tarafı bilgisayarda dist hatası veriyor yenisini alıyorum yine aynı hatayı veriyor:) elektrikçi bir kaçak veya kontak söz konusu olabilir dedi soketlerede baanikacak araçta ne bir tekleme ne baÅka biÅey var araç 5bin devire rahat çıkıyor hatayı silince tam 7binde en kötü senaryo beyin onuda uygun fiyata buldum eÄer ihtiyaç olursa ki inÅalah kablolardandır pazartesi halledilir inÅallahhhhh
Alıntı yapılan: gokhan146 - 07 Ekim 2011, 11:51:26
ya iÅin ilginç tarafı bilgisayarda dist hatası veriyor yenisini alıyorum yine aynı hatayı veriyor:) elektrikçi bir kaçak veya kontak söz konusu olabilir dedi soketlerede baanikacak araçta ne bir tekleme ne baÅka biÅey var araç 5bin devire rahat çıkıyor hatayı silince tam 7binde en kötü senaryo beyin onuda uygun fiyata buldum eÄer ihtiyaç olursa ki inÅalah kablolardandır pazartesi halledilir inÅallahhhhh
inÅ. halledilir sonucu merakla bekliyorum :-\
Alıntı yapılan: cavanozz - 07 Ekim 2011, 13:31:31
inÅ. halledilir sonucu merakla bekliyorum :-\
vallahi ya hallolacak ya bir bidon benzinle ben bu aracı halledecem :) mübarek almadan önce kime göstersem araç bir numara deÄiÅeni yok orijinal piyasanın en iyisi polen filtresini deÄiÅtirdim o bile orijinal 15 senelikti:) usta araca ne koysan deÄer diyor yapmadıÄımız bakım kalmadı bide beni mahcup ederse bu arıza yüzünden vallahi yakacam arabayı >:(
Alıntı yapılan: gokhan146 - 07 Ekim 2011, 14:49:15
vallahi ya hallolacak ya bir bidon benzinle ben bu aracı halledecem :) mübarek almadan önce kime göstersem araç bir numara deÄiÅeni yok orijinal piyasanın en iyisi polen filtresini deÄiÅtirdim o bile orijinal 15 senelikti:) usta araca ne koysan deÄer diyor yapmadıÄımız bakım kalmadı bide beni mahcup ederse bu arıza yüzünden vallahi yakacam arabayı >:(
Sakin ol gökhan biraz daha sakin düÅünelim.. Bir yerden sıfır parça almadan önce Senin arabanın beyninden baÅka bir yerde bul ve öyle dene bakalım ne olacak. Ãünkü anladıÄım kadarı ile mekanik bir durum söz konusu deÄil. Muhtemelen elektronik bir sorun var araçta.. kısa devre Åase vs. gibi. Böyle durumlar genelde araçta mekanik bir arıza olduÄunda ve zamanında çözülemediÄinde aracın beyninde konu ile alakalı yeri bozarak devam ediyor.
Alıntı yapılan: htmetin - 07 Ekim 2011, 15:23:32
Sakin ol gökhan biraz daha sakin düÅünelim.. Bir yerden sıfır parça almadan önce Senin arabanın beyninden baÅka bir yerde bul ve öyle dene bakalım ne olacak. Ãünkü anladıÄım kadarı ile mekanik bir durum söz konusu deÄil. Muhtemelen elektronik bir sorun var araçta.. kısa devre Åase vs. gibi. Böyle durumlar genelde araçta mekanik bir arıza olduÄunda ve zamanında çözülemediÄinde aracın beyninde konu ile alakalı yeri bozarak devam ediyor.
biraz sakinleÅtim :) ama inan bu çözülmeyen arıza aklıma geldikçe uykularım kaçıyor beyinin sıfırını bulmak imkansız çıkma 2 tane ayarladım bizim burası suriyeye yakın diye bu tür parçaları bulmak zor olmuyor halepte bunların tüm parçaları satılıyor malumunuz olaylardan dolayı gitmeye cesaret edemedik daha önce 2000 model pasattım vardı aracı komple orda yeniledim burda 5bin tllik masrafı vardı orda 600tlye halletim:) elektrikçi bütün tesisatı inceleyecek en son beyin olayına gireceÄiz ama o da çok az bir ihtimal diyor. aldıÄım distrübütörle bobini parçacıya geri verdim parçacıyla arkadaÅ olduk:) inÅallah pazartesi olayı çözdüm baÅlıÄıyla sizlere duyuracam :tamamdir
gökhan, neler oldu hallettinmi yaz biÅeyler de ona göre hareket edelim :(
Alıntı yapılan: cavanozz - 10 Ekim 2011, 21:46:56
gökhan, neler oldu hallettinmi yaz biÅeyler de ona göre hareket edelim :(
elektrikçiye gittim tesisat gözden geçti soketteki kablolardan ikisi soyulmuÅtu o soketi komple deÄiÅtirdim. Åimdide distribütörle beyni tekrar deÄiÅtirip deneyeceÄiz yani Åu an beyni bekliyorum distribütör elimde ama soketi deÄiÅtirdikten sonra yeni distribütörü tekrar takmadık usta tekrar tekrar tak çıkar yapmayalım beyin gelsin hepsini deÄiÅtirip sorunun hangisinden kaynaklandıÄını çözeriz dedi. beyin bugün yarın elime geçer umarım beyinden deÄildir gerçi beyinide çok uygun fiyata buldum eÄer sorun beyindeyse sana da getirtebilirim.
Alıntı yapılan: gokhan146 - 11 Ekim 2011, 16:14:17
elektrikçiye gittim tesisat gözden geçti soketteki kablolardan ikisi soyulmuÅtu o soketi komple deÄiÅtirdim. Åimdide distribütörle beyni tekrar deÄiÅtirip deneyeceÄiz yani Åu an beyni bekliyorum distribütör elimde ama soketi deÄiÅtirdikten sonra yeni distribütörü tekrar takmadık usta tekrar tekrar tak çıkar yapmayalım beyin gelsin hepsini deÄiÅtirip sorunun hangisinden kaynaklandıÄını çözeriz dedi. beyin bugün yarın elime geçer umarım beyinden deÄildir gerçi beyinide çok uygun fiyata buldum eÄer sorun beyindeyse sana da getirtebilirim.
hadi bakalım duruma göre çalarız kapını :)
aynı sorun bende de vardı kardeÅ. bugün usta bilgisayara baÄlayıp distribütörü çevirerek ayarladı ve hata bi daha yazmadı. vag-com varsa kendin bi dene istersen
Alıntı yapılan: ahmetozdag - 14 Ekim 2011, 22:19:25
aynı sorun bende de vardı kardeÅ. bugün usta bilgisayara baÄlayıp distribütörü çevirerek ayarladı ve hata bi daha yazmadı. vag-com varsa kendin bi dene istersen
Ahmet Åu durumu detaylı izah edermisin.. distribürörü çevirdi derken nasıl yaptı ??? söküp farklı Åekildemi taktı tam anlamadım
benim araba aft motorlu. distribütör aÅaÄıdaki
(http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/240133755/Distributor_OE_NO_037_905_205J.jpg)
distribütör tabana bi tane 13 anahtarlı vida ile sabitleniyor. vidayı gevÅetince distrübütör saÄa sola dönüyor.vag-com dan blok okumadan girdi deÄere bakarak saÄa sola çevirdi. hata düzeldi
benim kablo oraya girebilirse yarın ekran görüntüsünü vereyim aynı Åekilde ayarlayınca düzelmesi gerekir baÅka arızan yoksa
Alıntı yapılan: ahmetozdag - 15 Ekim 2011, 00:18:55
benim kablo oraya girebilirse yarın ekran görüntüsünü vereyim aynı Åekilde ayarlayınca düzelmesi gerekir baÅka arızan yoksa
teÅekkürler ahmet yarın diÄer parçaları takmadan bir deneyelim blok okumada deÄer ne olacak acaba eÄer bunuda paylaÅırsan sevinirim
eÄer doÄruysa süper biÅey..
dün sanayiye giderken araba 5000 devirde kesiciye giriyordu. usta ilk baÄlantıdıÄında 60 olan deÄer 3-5 gibi biÅeydi. distribütörü saÄa sola döndürerek aÅaÄıdaki Åekilde ayarladılar. Åu an 6500 de giriyor kesiciye
araç rölantide çalıÅırken
(http://i820.photobucket.com/albums/zz130/ahmetozdag/hallarabacalisirken.jpg)
Ne alaka dimi?
gökhan ayarlama yapınca sonucu bildir belki buji kablolarını da benim ki gibi takman gerekebilir.
Alıntı yapılan: ahmetozdag - 15 Ekim 2011, 19:06:18
gökhan ayarlama yapınca sonucu bildir belki buji kablolarını da benim ki gibi takman gerekebilir.
ahmet kardeÅ bu aralar çok yoÄunum haftaya salı günü ustayla randevulaÅtık senden ricam bu buji kablolarının sıralamalarınıda bana açıklayıcı bir Åekilde anlat iÅi riske atmak bir daha bu arıza için sanayiye gitmek istemiyorum ilk önce senin dediklerini yaptıracam ustaya sonra olmaz ise distribütör deÄiÅimi en son beyin inÅallah senin taktiklerle iÅi çözeriz Åimdiden teÅekkürler:)
[IMG]http://i820.photobucket.com/albums/zz130/ahmetozdag/DSCF0216.jpg[/img]
teÅekkürler ahmet bu sport aft motor deÄil mi? yarın çözeriz inÅallah :)
sonuçtan haberdar gökhan merak ediyorum
Alıntı yapılan: ahmetozdag - 17 Ekim 2011, 18:20:25
[IMG]http://i820.photobucket.com/albums/zz130/ahmetozdag/DSCF0216.jpg[/img]
bu resme göre benim hall sensörü tam ters istikamette duruyor.. kısmetse yarın akÅam çekicem sanayiye buradaki yazılan durumları göstereyim ustaya :)
gökhan sendeki son durum nedir aydınlat bizi :)
arkadaÅlar sorun ne distribütörden ne de elektrik tesisatından ne de beyinden allah ahmet arkadaÅımızdan razı olsun distribütörü 3mm saat yönüne kaydırdık yazdıÄı deÄerleri bilgisayarda görünce durduk distribütörü sıktık al sana tamı tamına 7000 devir:) ;D YA İÅİNİN EHLİ USTAYI BULMAK ZOR BU SİTEYİ SEVİYORUM.... :D
Hadi çok sevindik.. GÃle güle kullan..
ohhh be ne güzel haber 3mm 'nin yaptıÄına bak :D
Alıntı yapılan: barut - 22 Ekim 2011, 15:48:42
ohhh be ne güzel haber 3mm 'nin yaptıÄına bak :D
vallahi arabadan iyice soÄumuÅtum çok Åükür aracın çekiÅide daha da artıı:) ve mk3lerde önemli bir sorunun çözümünü ahmet arkadaÅımız sayesinde çözdük...
arabanın düzelmesine sevindim gökhan. güle güle kullan :tamamdir. Yalnız sana distribütör, beyin deÄiÅecek diyen ustayı deÄiÅtirsen iyi olur. :)
bu konu hakkında yardımcı olan ahmet ve gökhan arkadaÅımıza çok çok teÅekkür ederim allah razı olsun.. bilindiÄi gibi benim aracımda da hall sensörü hatası mevcuttu ve 5bin devirin üstüne çıkamıyorduk.. distribütörün içindeki parçayı deÄiÅtim ama sonuç deÄiÅmiyordu.. bugün burada yazılanları aynen ustayla yaptık ve artık 6800 lerde geziyorum.. >:D aracın çekiÅi ve performansı inanılmaz deÄiÅti.. tekrar çok teÅekkürler arkadaÅlar. ayrıca nizam kardeÅim bu konuyu sabitlerse hiç fena olmaz :melek:
oo süper süper.. Ãok sevindim.
bu konudan baya kiÅi muzdaripmiÅ demekki.
slm benim polodada bazen giderken ayaÄımı gazdan çektiÄim zaman araç kompresöre binince silkeleme yapıyor, distrübitörden olabilirmi ve bunu ayarlatmak için illa bilgisayarmı olması lazım? çok iyi bir ustam var ama bilgisayarı yok baÅkasınada emanet etmek istemiyorum! sizce ne yapmayılım?
Alıntı yapılan: KAAN60 - 13 Aralık 2011, 03:14:15
slm benim polodada bazen giderken ayaÄımı gazdan çektiÄim zaman araç kompresöre binince silkeleme yapıyor, distrübitörden olabilirmi ve bunu ayarlatmak için illa bilgisayarmı olması lazım? çok iyi bir ustam var ama bilgisayarı yok baÅkasınada emanet etmek istemiyorum! sizce ne yapmayılım?
İyi usta bilgisayara ihtiyaç duymaz bir iki denemeden sonra olur bu tip iÅler. hiç olmazsa eski haline geri gelir. Ama bence blok deÄerini ve diÄer açı deÄerlerini disrübütörün fabrika ayarlarına göre yapılması sence de daha iyi deÄilmi..?
Alıntı yapılan: htmetin - 13 Aralık 2011, 10:40:32
İyi usta bilgisayara ihtiyaç duymaz bir iki denemeden sonra olur bu tip iÅler. hiç olmazsa eski haline geri gelir. Ama bence blok deÄerini ve diÄer açı deÄerlerini disrübütörün fabrika ayarlarına göre yapılması sence de daha iyi deÄilmi..?
çok doÄru diyosun peki sizdeki blok deÄeri pololarla aynımı? ayrı ise deÄerler ne olmalı bilginiz varmı?
Alıntı yapılan: ahmetozdag - 15 Ekim 2011, 17:32:33
dün sanayiye giderken araba 5000 devirde kesiciye giriyordu. usta ilk baÄlantıdıÄında 60 olan deÄer 3-5 gibi biÅeydi. distribütörü saÄa sola döndürerek aÅaÄıdaki Åekilde ayarladılar. Åu an 6500 de giriyor kesiciye
araç rölantide çalıÅırken
(http://i820.photobucket.com/albums/zz130/ahmetozdag/hallarabacalisirken.jpg)
Alıntı yapılan: KAAN60 - 15 Aralık 2011, 16:13:33
çok doÄru diyosun peki sizdeki blok deÄeri pololarla aynımı? ayrı ise deÄerler ne olmalı bilginiz varmı?
bu konuda çok bilgi sahibi deÄilim fakat yukarıdaki paylaÅılan deÄerler AFT motora uygulandı sonuç süper ötesi
teÅekkür ederim benim polo aee motor yinede deÄerleri ustaya gösteririm.
Can bende cumartesi günü kontrol yaptırcam deÄilse bu deÄerleri yakalamak için bastırcam :D
Tayfun abi ayar yaptırmadan önceki ayarlara bak ne alemde? ondan sonra ayarları yaptır bize haber ver
dediÄim gibi Hasan deÄerler bu halde deÄilse yaptırcam haber veririm :tamamdir
cumartesi günü hall sensör deÄerlerini kontrol ettirdim
59 - 6 - 0,95 deÄerlerindeydi elletmeden aynen devam :saygılar
Alıntı yapılan: barut - 19 Aralık 2011, 15:42:51
cumartesi günü hall sensör deÄerlerini kontrol ettirdim
59 - 6 - 0,95 deÄerlerindeydi elletmeden aynen devam :saygılar
süper :tamamdir
Aynı sorum yeni aldıÄım mk3 ümde vardı. Buradaki yazılanları döktürüp cebime koyup bikaç yere gittim. 3 usta distribütörün deÄiÅmesi gerektiÄini söyledi. güldüm içimden. ;D vakitli bi zamanda uÄrarım dedim. en son ÅaÅmaz da aydınlar servisine gittim. Bülent usta diye bi usta var. harbiden de ustaymıÅ. bindi çalıÅtırdı sesini dinledi. kaputu açtı ve yazdıÄınız Åekilde iÅi bitirdi. hiçbir cihaza baÄlamadan hemde. üstelik fiyat olarak ta tahminimden düÅük bir ücret aldılar. Artık mk3 üm olduÄuna göre Ankara da Aydınlar dan baÅka yere bedava çaÄırsalar gitmem.
Alıntı yapılan: fanatic06 - 13 Ocak 2012, 22:25:41
Aynı sorum yeni aldıÄım mk3 ümde vardı. Buradaki yazılanları döktürüp cebime koyup bikaç yere gittim. 3 usta distribütörün deÄiÅmesi gerektiÄini söyledi. güldüm içimden. ;D vakitli bi zamanda uÄrarım dedim. en son ÅaÅmaz da aydınlar servisine gittim. Bülent usta diye bi usta var. harbiden de ustaymıÅ. bindi çalıÅtırdı sesini dinledi. kaputu açtı ve yazdıÄınız Åekilde iÅi bitirdi. hiçbir cihaza baÄlamadan hemde. üstelik fiyat olarak ta tahminimden düÅük bir ücret aldılar. Artık mk3 üm olduÄuna göre Ankara da Aydınlar dan baÅka yere bedava çaÄırsalar gitmem.
benim ustada ilk baÅta el yordamıyla yapak istedi, olmayınca bilgisayara baÄladık bitti gitti.. >:D
Alıntı yapılan: gokhan146 - 15 Ekim 2011, 22:43:57
ahmet kardeÅ bu aralar çok yoÄunum haftaya salı günü ustayla randevulaÅtık senden ricam bu buji kablolarının sıralamalarınıda bana açıklayıcı bir Åekilde anlat iÅi riske atmak bir daha bu arıza için sanayiye gitmek istemiyorum ilk önce senin dediklerini yaptıracam ustaya sonra olmaz ise distribütör deÄiÅimi en son beyin inÅallah senin taktiklerle iÅi çözeriz Åimdiden teÅekkürler:)
distibütör lazım yine aynı fiyattan bulabilirmiyiz acaba
arkadaÅlar ayarı ıkı haftadır yapıyorum ama 56.6 dan baska deÄer alamadık ya lanet olsun artık komple dıstırübütörü deÄiÅicem olmazsa beyin olmazsa arabayı deÄiÅcem
distribütörün alttan vidasını gevÅetip, ekrandan deÄerleri yakalamaya çalıÅtınız olmadımı ?
hocam deÄerlere takılma o deÄerlere en yakın deÄerlere getirmeye çalıÅsın usta sonra hataları silsin sonrada aracı dene 5 binin üzerine çıkması lazım. bende de tam o deÄerler yok ama 6800 civarı devir var araçta. bu arada can benim araçta istanbullu oldu Åuan arnavutköy yollarında :tamamdir
Alıntı yapılan: gokhan146 - 20 Kasım 2012, 22:41:40
hocam deÄerlere takılma o deÄerlere en yakın deÄerlere getirmeye çalıÅsın usta sonra hataları silsin sonrada aracı dene 5 binin üzerine çıkması lazım. bende de tam o deÄerler yok ama 6800 civarı devir var araçta. bu arada can benim araçta istanbullu oldu Åuan arnavutköy yollarında :tamamdir
hayırdır gökhan sattınmı aracı ?
Alıntı yapılan: cavanozz - 20 Kasım 2012, 22:42:48
hayırdır gökhan sattınmı aracı ?
yok ben buraya taÅındım :)
atamam zorunlu doÄu görevi nedeniyle habibler yolu üzerindeki arnavutköye'e çıktı
Alıntı yapılan: gokhan146 - 20 Kasım 2012, 22:44:09
atamam zorunlu doÄu görevi nedeniyle habibler yolu üzerindeki arnavutköye'e çıktı
ooo iyimiÅ buluÅmalara gelirsin :)
öncelikle geçmiÅ olsun, aynı sorun bende vardı, hal devir sensörü motor bloÄuna giren bir parça ondan veya distribtör den olabileceÄini söylediler, iki parçayıda arkadaÅımın saÄlam arabasından söktük taktık düzelmedi. aynen söylediÄin gibi arıza silinince düzeliyo kontak aç kapa yapınca geri aynı arıza. BU TAMAMEN AYAR SORUNU. BaÅka bir ustaya giderek önceki mazimi hiç anlatmadan arızayı söyledim. tespit cihazını taktı cihazı motora üzerine alarak distribütörden ayar yapmaya baÅladı veeee tamam dedi. ustam kontak kapatınca tekrar bozuluyo dedim, abi araban tamam dedi. PARÃA DEÄİÅİMİ İLE ALAKALI DEÄİL. BENİM ARIZAM TRİGER KAYIÅI DEÄİÅİMİNDEN SONRA BAÅLAMIÅTI. BAHSETTİÄİM USTA HATAY DA. ÃOK YER GEZMEKLE ALAKALI DEÄİL, ÃZEL SERVİSLERDE İYİ USTA BULURSANIZ OLUR.
Alıntı yapılan: cavanozz - 20 Kasım 2012, 22:49:39
ooo iyimiÅ buluÅmalara gelirsin :)
sabırsızlıkla bekliyorum :tamamdir
Alıntı yapılan: golfvan38 - 20 Kasım 2012, 22:51:26
öncelikle geçmiÅ olsun, aynı sorun bende vardı, hal devir sensörü motor bloÄuna giren bir parça ondan veya distribtör den olabileceÄini söylediler, iki parçayıda arkadaÅımın saÄlam arabasından söktük taktık düzelmedi. aynen söylediÄin gibi arıza silinince düzeliyo kontak aç kapa yapınca geri aynı arıza. BU TAMAMEN AYAR SORUNU. BaÅka bir ustaya giderek önceki mazimi hiç anlatmadan arızayı söyledim. tespit cihazını taktı cihazı motora üzerine alarak distribütörden ayar yapmaya baÅladı veeee tamam dedi. ustam kontak kapatınca tekrar bozuluyo dedim, abi araban tamam dedi. PARÃA DEÄİÅİMİ İLE ALAKALI DEÄİL. BENİM ARIZAM TRİGER KAYIÅI DEÄİÅİMİNDEN SONRA BAÅLAMIÅTI. BAHSETTİÄİM USTA HATAY DA
kimmiŠo hataydaki usta 29 yıllık hataylıyı golflerden anlayan bir ustaya rastlamadım. :saskin:
BURDA YAZINCA ATIYORLAR SİTEDEN, İL J.K.LIÄI KARÅISINDA SANAYİDE DEÄİL. İSTİKBALİN YANINDA. UZMAN OTO
TABİ SEN HEP BİLİNDİK YERE GİTTİN
oraya da gittim inan hocam beyin deÄiÅecek demiÅtii ;D
bu sorun için bütün ustalara gittim sitedeki arkadaÅlar sayesinde sorunu çözdükten sonra hepsine uÄradım sorun buymuÅ dedim. inan benden öÄrenmiÅlerdir ;D
YİNEDE O ARABANIN DOKTORU O USTA EMİNİM BUNDAN.
Alıntı yapılan: golfvan38 - 20 Kasım 2012, 22:55:04
BURDA YAZINCA ATIYORLAR SİTEDEN, İL J.K.LIÄI KARÅISINDA SANAYİDE DEÄİL. İSTİKBALİN YANINDA. UZMAN OTO
senin bu dediÄin yer hangi ilde dostum.. ayrıca yazdıÄın mesajları küçük harfle yazarsan kimse silmez merak etme :)
Hatay da biraz uzak sanırım Hatay lı bir kiÅi var gitmiÅ aynı ustaya
Alıntı yapılan: golfvan38 - 20 Kasım 2012, 23:07:43
Hatay da biraz uzak sanırım Hatay lı bir kiÅi var gitmiÅ aynı ustaya
;D gökhan senden bahsediyor
Alıntı yapılan: cavanozz - 20 Kasım 2012, 23:11:03
;D gökhan senden bahsediyor
evet galiba o kiÅi ben oluyorum ;D
arkadaslar bazı arkadaslar ustadan bahsetmiÅte ben yetkili servis teknisyeniyim suan almanya uzerinden herseyi çektim bidaha denicem bakalım ya inÅ. olur cok canımı sıkmaya basladı
Alıntı yapılan: cavanozz - 19 Kasım 2012, 22:37:14
distribütörün alttan vidasını gevÅetip, ekrandan deÄerleri yakalamaya çalıÅtınız olmadımı ?
yapmadıgım ayar kalmadı volant üzerindeki iÅaretten sente alıyorm egzantrik tam distr. tam marÅa bas arızayı sil bomba gibi stop et bas marÅa aynı 5 bin kesici öfffff
Alıntı yapılan: by_speedvw - 21 Kasım 2012, 01:56:16
yapmadıgım ayar kalmadı volant üzerindeki iÅaretten sente alıyorm egzantrik tam distr. tam marÅa bas arızayı sil bomba gibi stop et bas marÅa aynı 5 bin kesici öfffff
hocam inan bana iÅ volant egzantrik iÅi deÄil. baÄla bilgisayara programdan gruop 7'yi seç hall sender menüsü açılacak gevÅet distrübütörü 60.0 - 6.0- 0.92- 00000000 bu deÄerlere en yakın deÄerleri yakalayana kadar saÄa sola çevir yakaladıÄın an deÄerleri sık distrübütörü sil hataları bas gaza tekrar arabayı çalıÅtır bak bakalım bir daha hall sensörü hatası vermemeli. imkanı yok olmalı :tamamdir. birde hatada ne yazyor bizde G40 hatası yazıyordu sende baÅka olay olmasın
Alıntı yapılan: gokhan146 - 21 Kasım 2012, 10:38:29
hocam inan bana iÅ volant egzantrik iÅi deÄil. baÄla bilgisayara programdan gruop 7'yi seç hall sender menüsü açılacak gevÅet distrübütörü 60.0 - 6.0- 0.92- 00000000 bu deÄerlere en yakın deÄerleri yakalayana kadar saÄa sola çevir yakaladıÄın an deÄerleri sık distrübütörü sil hataları bas gaza tekrar arabayı çalıÅtır bak bakalım bir daha hall sensörü hatası vermemeli. imkanı yok olmalı :tamamdir. birde hatada ne yazyor bizde G40 hatası yazıyordu sende baÅka olay olmasın
hiç olmadı aracı getir bana hallederiz.. ümraniyedeyim 5dk iŠtamam :)
merhaba..aynı Åey adz motor içinde gecerlii bende hall sensör hatası var sensörümü degiÅtÅreyim yoksa avans ayarınamı kontrol edelim sizce ne yapmak gerekir
Alıntı yapılan: mikail - 21 Kasım 2012, 14:53:21
merhaba..aynı Åey adz motor içinde gecerlii bende hall sensör hatası var sensörümü degiÅtÅreyim yoksa avans ayarınamı kontrol edelim sizce ne yapmak gerekir
önce avans ayarına baktır.
ben kartaldayım aracı getir bigün bakalım sentelerine arkadaÅlar bakın gerçekten cihazla olacak bir sıkıntı deÄil bendeki Åimdi tek tek anlatıyorum bakın bu arazanın kesın olarak sebepleri sunlar. egzantrik sentesinin kacık olması , krank sentesinin kaçık olması , distiribütör avansının kacık olması , distiribütörün içindeki g40 hal sensörunun arızalı olması , motor beynin sıkıntısından dolayı yanması , g40 sensörü tesisatının kopukluk olması. bakın öncelikle cihaza baÄladıgımda hata su artı baÄladıgım cihaz vw ag nin orjinal vas 6061 arıza tespit cihazı arıza soyle g40 hal sensoru arasıra , g40 hal sensoru arızalı statik , aracın senteleri milimetrik olarak tam ordan yana sıkıntı yok. tesisatta kopukluk olsa cihaz arıza aramaya yönlendirir. veya artıya doÄru kopukluk kısa devre arızası verir bu arızalarda yok tek 13 lük distribütör ayar civatasını gevÅetiyorum. en iyi göre bildiÄim deÄer 56 .6 sıkıyorum siliyorum arızayı stop edip calıstırıyorum gene aynı yani iki seceneÄim kaldı 1- distiribütör 2- motor beyni
çoÄu avans ayarından oluyor benımkı ayrı bı sıkıntı sende bi distirbütör ateÅleme avans deÄerlerini bi gözden geçirt istersen ist anadolu yakasındaysan yardımcı olabilirim yada gelicek olursan tarih belirleyip bakabiliriz.
Sıkıntılar bitmeeeez :)