Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: caner4 - 23 Ağustos 2011, 18:09:38
-
arkadaşlar selamlar. 1.6 SR motor bora kullanıcısıyım.. bir depo gaz ile kaç km yapılır onu öğrenmek istiyorum. ben en son fulledim bu arada lpg zavoli simit tank.
76 liraya fulledim. pompa fiyatı 2,41
tamamı şehir içi 180 km yol yaptım . şu an depo daha bitmedi son kırmızı noktada. sizce tüketim nasıl. (kullanım tarzı sert agresif )
bana biraz fazla yakıyo gibi geldi...
-
bende otomatik 1.6 sr var. sert kullanmıyorum az yaksın diye. 83 liraya fulledim. 50 km si kilitlenmiş trafikte dur kalkla geçti ve 210 km yaptı. normal çok sıkışık olmayana ankara trafiğinde 290 km yi gördüm. ama dediğim gibi sakin kullanırım. sert kullandıysan normal o km bence
-
oranları bölünce 330 krş yapıyo işgillendim bende. neden derseniz aracın performansından şikayetçiydim ben gazı açtırdım . yani tam olarak terimlerin ne anlama geldiğini bilmiyorum ama bilgisayara bağladık lpg beynini her zamanki gibi önce bi 10 açtı sonra bi de 5 açtı artık kademe olarak mı değerin ne oldugunu bilmiorm ben o rakamları gördüm açarken. acaba dedim ondan mı çok yaktı.. şmdi kırmızı çizgide bikaç gündür biniyorum. 30 km falan daha gitse 210-220 km yapcak totalde bilmiorm sizler nekadar km yapıosunuz şehiriçinde bana çok yakıyo gibi geldi gerçi bnde arabayı sedan aile aracı gibi kullanmıorm o da bi etken.
-
ilk depomda ben de öyle sert kulanmıştım ve 30kr üstünde yakınca korkmuştum hep böyle yakacaksa işimiz var diye ama meğer ilk heyecanla öyle yakmış :) normali için km de 20-25kr arası yazılmış başka konu başlıklarında ben daha anca 25kr a yaklaştım. belki bu arada lpg litre fiyatı da artmıştır, takip etmiyorudm fiyatı arabam yokkken :)
-
vallahi bilmiyorum artık ya nerdeyse 2.0 motor araba gibi yakıyo . azcık performansı yerine gelsin dedik gazı açtırdık hata mı ettik acaba :S
-
42 ltre sımtler
-
Selam arkadaşlar;
bende otomatik 2005 pasific var. 43 litre gaz ile şehir içi 440 km yapıyor..Şehir sışına çıktığımda ise 460 km yol alıyorum.
Önceki arabam 2000 polo idi.Ben açıkcası bora'dan bu kadar az yakacağını beklemiyordum.Beni çok şaşırttı.
Herkese selam.
-
şehir içi 23 krş yapıyo nasıl bi olay o ya hem otomatik hemde manuelden nerdeyse yarı yarıya az yakıyo ... ?
-
arkadaşım bende BRC taktırdım. haziran ayında kuşadasına giderken 2,31 tl den fulledim 45 litreyi, ve tam tamına 595 km yol yaptım.
-
arkadaşım snn lpg deposu 103,95 tl ye dolmuş. simit tank mı bu ? bn full boş halde istasyona girdm fulledim 76 liraya doldu. 2,41'den bu da 31,5 lt yapar. arada 14 lt gibi bi fark var. bn full depoyla sizin yarı yolunuzu yapıyorum şehir içinde yani litresi 2,41 76 lira 210 km oldu daha da gidiyorum kırmızı çizgide lpg ışığı
-
arkadaşlar gaz dün bitti 230 km yaptım. tamamı şehir içi ? sizce nasıl ?
-
76.00/230= 33 Krş. Litre fiyatı pahalı oduğundan yakıt değerlerinde yüksek çıkıyor.
Bizim buraya göre litre fiyatı arasında 31 krş fark var.
-
aynen ya 2,41 çok yüksek.. :(
-
slm benim araç 20 liralık gazla şehir içi 80km gidiyor lpg yi 2.25 ten alıyorum. ama anlamadığım bir durum var iki haftada bir 50 tl benzin yiyor lpg de kullanmama rağmen sizce benzin tüketimi normal mi?
-
otomatik vites 300 metrede bir trafik ışığıyla 3. vites görmeden : 50 TL ile 146 km (34 kuruş)
şehir dışı 90-120 km 800 kg yükle : 50 TL ile 280 km (17 kuruş) =opet aygaz euro lpg litre fiyatı 2,49=
çok ölçtüm biçtim sakin kullanımla sert kullanım arasında kilometrede 5 kuruş oynuyor,
ama araba diğerlerine göre hanta,l çok ağır o yüzden dur kalklarda çok yakıyor
-
SİYAHİNCİ valla iki haftada bir 50 tl benzin çok ben bi 30 lira falan alıyorum baya gidiyo bana. sanırım snnki tüpe biraz geç geçiyor. o yüzden fazla yani benzin bence. ben 30 lira benzini snden fazla zamanda bitiriorm .
-
fatih kardeşim bnde snn yaptıgın gibi ölçüodum önceleri. 50 lira gazla şehirdışı 220 km falan yaptım. ama bi tanıdıgım şöyle bi tavsiye verdi. lpg tüketimini öyle ölçemezsin depoyu fulliceksin ve önce şehiriçi sonra bidaa fulleyip şehirdışı ypcaksın o zaman anlarsn km'de nekadar yaktıgını dedi. bnde öyle yaptım. 76 liralık gazla (full depo) 230 km yptm tamamı şehir içi . ama snn dediğin çok dogru araç hantan 1250 kilo boş agırlıgı yani aslında bu agırlıga göre yakıt iyi fena deil yani :)
-
şehir içinde 45 lik tüp ile 315 km gittim seri kullandığım halde, şehirler arası da 04.09.2011 tarihinde konyadan istanbula 110 tl lik gaz ile geldim tam tamına.
-
bizimkiler deli yakıyo o zaman :(
-
lpg den benzine geçiş ısısını 35 dereceden 25 dereceye düşürttüm şuan lpg ye hemen geçiyoy. arkadaşlar sizlerin ki kaç derecede geçiyor?
-
VW araçların LPG geçişi diğer markalara nazaran daha hızlı oluyor.
Benzinden bu kadar kısmaya gerek yok, motora da yazık. :)
-
evet bende farkettim onu baya hızlı geçiyo... bnm benzin tüketimi normal zaten :)
-
fatih kardeşim bnde snn yaptıgın gibi ölçüodum önceleri. 50 lira gazla şehirdışı 220 km falan yaptım. ama bi tanıdıgım şöyle bi tavsiye verdi. lpg tüketimini öyle ölçemezsin depoyu fulliceksin ve önce şehiriçi sonra bidaa fulleyip şehirdışı ypcaksın o zaman anlarsn km'de nekadar yaktıgını dedi. bnde öyle yaptım. 76 liralık gazla (full depo) 230 km yptm tamamı şehir içi . ama snn dediğin çok dogru araç hantan 1250 kilo boş agırlıgı yani aslında bu agırlıga göre yakıt iyi fena deil yani :)
ben de fulleyerek ölçtüm kardeşim, hakkaten hantal ama değer bence, ben çok seviyorum borayı,
focusa biniyorum kapıya elimi atar atmaz anlaşılıyo tırt olduğu,
megane desen öyle
corolla civic mivic tutmuyo yerini, hepsi daha kapı kolunda 3-0 geride kalıyo
yaksın helal olsun :)
-
vallahi bilmiyorum artık ya nerdeyse 2.0 motor araba gibi yakıyo . azcık performansı yerine gelsin dedik gazı açtırdık hata mı ettik acaba :S
kardeş sen gazı nasıl açtırdın gaz az gelirsede çok gelirsede arabanın arıza lambası yakması lazım
-
valla bilmiorm ki bnde 15 kademe açtı hemde lamba falan da yanmıyo :S
-
merhaba,
benim araç 1,6 sr motor.atiker marka lpg kullanıyorum.bir depo ile uzun yol 310-330 km,ş.içi 220-230 km civarı gidiyor.lpg fiyatı 2,45 tl.ş.dışı 20 kuruş, ş.içi 25-30 kuruşa kadar çıkabiliyor trafik ve yol durumuna göre.hemen hemen çoğu arkadaşında böyle gibi.
-
merhaba,
benim araç 1,6 sr motor.atiker marka lpg kullanıyorum.bir depo ile uzun yol 310-330 km,ş.içi 220-230 km civarı gidiyor.lpg fiyatı 2,45 tl.ş.dışı 20 kuruş, ş.içi 25-30 kuruşa kadar çıkabiliyor trafik ve yol durumuna göre.hemen hemen çoğu arkadaşında böyle gibi.
kardeş senin araba çok fazla yakıyor benim arabam şehir içinde 315 km yapıyor, şehirdışında 550-600 arası yapıyor
-
BENDEDE 2004 BORA PCF VAR OCAK 2011 DE BRC MY 10 KİTİ TAKILDI ARACTA 55 LİTRELİK SİMİT TANK VAR YAZIN İZİNE GİDERKEN TAM FULLEDİM 45 LİTRE YAKIT ALDI BU YAKITLA 600 KM YOL YAPTIM SÜRATİM 110-120 ARASINDA SEYRETTİ.ARACAIN BAGAJI DOLU VE 4 YOLCU İLE DURUMU BU AYNI ARACIMLA ŞEHİR İÇİNDE 50.00TL. GAZ ALIYORUM 300 KM GİDİYORUM AMA BEN PEK AGRASİF KULLANMAM NORMAL BİR SÜRÜŞ TARZIM VAR.
-
bende de otomatik 2001 comfort var ben de sakin kullanırım az yaksın diye ama burda yazanlardan çok yakıyor. çok yakması için nedenler neler olabilir önerileriniz var mı acaba?
-
BENDEDE 2004 BORA PCF VAR OCAK 2011 DE BRC MY 10 KİTİ TAKILDI ARACTA 55 LİTRELİK SİMİT TANK VAR YAZIN İZİNE GİDERKEN TAM FULLEDİM 45 LİTRE YAKIT ALDI BU YAKITLA 600 KM YOL YAPTIM SÜRATİM 110-120 ARASINDA SEYRETTİ.ARACAIN BAGAJI DOLU VE 4 YOLCU İLE DURUMU BU AYNI ARACIMLA ŞEHİR İÇİNDE 50.00TL. GAZ ALIYORUM 300 KM GİDİYORUM AMA BEN PEK AGRASİF KULLANMAM NORMAL BİR SÜRÜŞ TARZIM VAR.
bora araba bora mı? ya da orası nasıl şehir içi? ya da gazın litregi ne kadar? ben arabama imkanı yok antalya ankara şehirler arasında bile 166 yaktıramıyorum bu araba nasıl olur da şehir içi 50bin ile 300 km yapar bu işte bi gariplik mi var?benimki canavarın da ötesinde bişey o zaman..bu arada ankaradan buraya geldiğm zamanlarda da şehirler arası 170lerde filan oldu..bilemiyorum bir yerde bir sorun var...
-
73 tl ye 402 kilometre uzun yolda gittim 1 ay önce antalya -aksaray arası.. 1.6 aft mk3
-
73 tl ye 402 kilometre uzun yolda gittim 1 ay önce antalya -aksaray arası.. 1.6 aft mk3
:tamamdir
-
bendede otomatik var depo simit shellde alıyorum gazı 42 litre alıyor 95 falan tutuyor. tamamı şehir içi 360 km yaptı. sabahları benzin tabi içinde. aygazdan alırdım eskiden 300 yapardı. sizde deneyein
-
ya bnmki neden 42 lt almıyo. 35 litre alıo bnmkisi en son komple bitti de öyle fulledım :S
-
Boramı (2.11 TL.) 110.00 TL.ye 53 litre LPG ile fulledim Ankara - Afyonkarahisar; Afyonkarahisar - Ankara toplam 571 km. gitti. hesapladım km.ye 19.20 kuruş yakıyor. . . [2002 Trendline BFQ motor 8 Valf 75 KW (102 HP) Otomatik Vites]
-
yok artık :o 110 liraya 571 km öyle mi :S bn 86 liraya 333 km gittim ya >:(
-
LPG nin markası ZAVOLI 110/571=0,192 çıkıyor. . . :)
-
bnmki de zavoli nie böle oldu şmdi :D bnmki çok uçuk :(
-
ayarlarına bi daha baktır . . . ;)
-
sizin aracınız 16v çift egzantirik...o nedenle 8v lere çok daha az yakar
saygılar..Selam arkadaşlar;
bende otomatik 2005 pasific var. 43 litre gaz ile şehir içi 440 km yapıyor..Şehir sışına çıktığımda ise 460 km yol alıyorum.
Önceki arabam 2000 polo idi.Ben açıkcası bora'dan bu kadar az yakacağını beklemiyordum.Beni çok şaşırttı.
Herkese selam.
-
Boramı (2.11 TL.) 110.00 TL.ye 53 litre LPG ile fulledim Ankara - Afyonkarahisar; Afyonkarahisar - Ankara toplam 571 km. gitti. hesapladım km.ye 19.20 kuruş yakıyor. . . [2002 Trendline BFQ motor 8 Valf 75 KW (102 HP) Otomatik Vites]
Eğer arıza lambanız yanmıyor ise rica etsem birgün lpg ayarı yapan yere uğrarsanız, ayarlarınızı usb ye yedekleyip bana mail atar mısınız?Aynı motor aynı şanzuman aynı marka tüp.Çok minnettar olurum.