Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: yenko - 19 Ağustos 2011, 01:13:06
-
arkadaşlar herkese merhaba,forumu bi süredir takip ediyorum,aranıza yeni katıldım,96 gtı sahibiyim,kendi çapımda toplamaya uğraşıyorum,dereceliyle başlıyayım dedim:) elinde olan yada uygun :) temin edebileceğim bi yer bilen varmıdır,bismillah.
-
bizim burda hunerşaftkam var onlar yapıyorlar yaklaşık 1000 tl filan üzerindeki orjinaline yapılıyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-vw-golf-2-0-16v-gti-dohc-dereceli-eksantrik-mili-ve-performans-t/detay/?
-
hoşgeldin kardlşim aracında görelimm:) dereceli buluruz gani abide olması gerekk tabi önce chip ve headrs girmen gerekirki eksentrigin faydasını daha iyi göresin:) başka neler var makinada???
-
süleyman teşekkür ederim,b.paşaya bakıcam bi, atmosferik zetec e 42 hp yazmış:),chiple beraber biz ne kurtarırız acaba:)
-
eyvallah bilal kardeşim,foto işini halledicem yakın zamanda,makinada bişey yok,yeni motor yaptım üstüne artık imkanlar elverdikçe:)bosch dynoda 140 larda bişeyler çıktı moralim bozuldu biraz o konuda,bi de egzantriğin üzerine chip yapsak daha iyi olmazmı.
-
ismim 'temel' bu arada:)
-
eyvallah bilal kardeşim,foto işini halledicem yakın zamanda,makinada bişey yok,yeni motor yaptım üstüne artık imkanlar elverdikçe:)bosch dynoda 140 larda bişeyler çıktı moralim bozuldu biraz o konuda,bi de egzantriğin üzerine chip yapsak daha iyi olmazmı.
temel kardeşim motor yeni yapıldı ise biraz düşük çıkar normaldir benimkide130bnde stok 145 flitre 147. heards 152 chip 159 alabildim:)
eksantrik bence en son işlem yada yapmışken hepsi beraber:) ilk önce egsoz çıkışını rahatlat üstüne chip. üstüne eksantrik:) sadece eksantrik ilee 42 hp imkansız :) hesaplar teorikdeki gibi tutmuyo:)
-
bilal senin aracın konusunu takip ettim gerçekten en iyi renk,kasa,model kombinasyonu,ve de en önemlisi temiz,ayrıca malum orj.parça dahi sıkıntılıyken biz nelerin peşindeyiz :)ben bi de görüntüye fazla önem vermiyorum ciğerli olsun yeter,chip ve headers ın maliyeti ne oldu sana ?ya da bize ne olur :)
-
Temel bu araçlar stock haliyle zaten tekerlekte 135 hp filan verir senin 140 hp lastikteki değer mi yoksa motor çıkışındaki değer mi ? Bayrampaşaya gelirsen banada uğra bende bayrampaşadayım. Eski bir golf 3 GTI cı olarak yardımcı olmaya çalışırım ;)
-
Süleyman konu GTI olunca ağzın sulanıyor bakıyorumda
-
Foruma hoşgeldin Temel,eğer aracına egzantrik düşünüyorsan yazılımı egzantrikten sonra yapman senin menfaatine olacaktır. Hem yazılımdan hem de egzantrikten maximum gücü ancak bu şekilde alabilirsin. Dereceli egzantrik meselesine gelince 270 dereece düşünürmüsün :)
-
la suleyman gitti senin araba bugun ankaraya :( ardından baka kaldı ömer... güzel makinaydı alan adam eskiden vr6 g60 filan kullanmış yapacam diyor bakalım ne olacak süleyman :) kaçıncı sahibi oldu du bi sayalım 1 senden onceki 2 sen 3 onur 4 o hımmm :)
-
haha gfl gezginyaa yerinde durmuyo:)
-
arkadaşlar herkese ayrı ayrı teşekkür ederim,gün içinde fazla netle ilgilenemiyorum kusura bakmayın,bu arada süleyman bayrampaşada nerdesin,gani kardeşim bende senin gibi düşünüyorum aslında sıralama konusunda egzantriğe göre bi yazılım sağlıklı olur diye düşünüyorum,önce havayı sokalımda benzini bi şekilde getiririz nasıl olsa,süleyman bu arada krankta 140 :(
-
olur öyle düşüşler temel canını sıkma,bir dahaki bakımına mobil 1 0-40 tam sentetik yağ koy kesinlikle ama kesinlikle o yağa herhangi bir katkı ekleme,buji kablolarına bak eski ise onlar yenile. imkanın varsa 8mm silikon kullan yoksa orjinal bosch tak,bujilerine bak muhtemelen orjinali bu diye sattıkları 3 tırnak buji çıkacak. orjinali falan değil o muadil üründür,bulabilirsen BOSCH F5DP0R kodlu bujiyi al tak bulamazsan NGK'nın iridyum serisinden 0.6 gap aralığında bir bujisini al tak.katalizörüne bak hala üzerindeyse söktür temizletebilirsen temizlet temizletemezsen içini boşalttır. bunlardan sonra yakıt tüketiminde azalma göreceksin,arabanın çekişi düzelir çalışması rahatlar krankta 145 beygire ulaşırsın. dereceli egzantrik ise elimde 1 takım var. 270 derece cadde tipi. işine yararsa (ki bence en ideali budur,272den sonra ayarlı kasnağa girmen gerekir,286 dan sonra ise yay ve şapkaya bunu ise orjinal aksamla kullanabilirsin) verebilirim. kolay gelsin şimdiden
-
Dereceliye gireceksen gani deki 270 al derim çünkü bu işi yapan benim bahsettiğim adamlar senin elindeki eksantrik millerinin üzerinde oynama yapıyor geri dönüşü yok yani.
Mehmet abi GFL daha gezer durur benzin fiyatları arttıkça :D
-
Gani şöyleki bujileri etkadan baktım ama dediğin gibi 1.6 ların üstünde gelen 3 tırnakları veriyo,anlamadım nedir,pistonlar 82.5 mm goetze standart,kapak bi ince taşlandı,silindir kapak contasından krank cıvatalarına kadar siparişle geldi,buji kabloları orjinal(8mm bulursam değiştirebilirim),distribütör orj.,kat iptal zaten ilk başta düz boru yaptım,alt devirler geberince tüp tipi susturucu tarzı bişey taktım,ama egzostan şüpheleniyorum ne yalan söylim,egzantriği sadece emme düşünüyorum,270 bencede iyidir,bana bi fiyat atabilirmisin ? :)
-
süleyman geri dönüşümlü daha iyi olur diye düşünüyorum,sök tak bizi bozmaz :)orijinal parça fiyatlarını bilirsin az çok sandık motor 15000 tl :)ordan pay biç işte,60. yıl parkının karşısında best otomotiv var arkadaşın dükkanı,işten sonra ordayım genelde,beklerim kardeşim.
-
Abi yürümeyle 3 dakika :D Bende esenler caddesindeyim mine düğün salonu karşısında :D
-
ooo süpermiş,görüşelim kardeşim muhabbet ederiz :)