Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: Bushido - 02 Ağustos 2011, 04:00:12
-
arkadaşlar bir golf sahibi olmak istiyorm mk3 karar verdim ama dizelmi olsa yada 2.0 gti mi çelişkide kaldım gti a yakıt yetiştirebilirmiyim genel olarak ağresif sürüş stilim var ve lpg düşünmüyorum çok gezmek istiyorum ama dizel olunca karızması kalmıyo aracın ne dersiniz
-
çok geziceksen gti düşünme::) heleki agresif kullanıyosan 450 500krş yakarsın. yürüyen bi dizel olursa karizması olur. 1.9 tdi tek kapı bak bence. chip tuning ve buyuk turbo ile 50 hp extran var:)
-
arkadaşlar bir golf sahibi olmak istiyorm mk3 karar verdim ama dizelmi olsa yada 2.0 gti mi çelişkide kaldım gti a yakıt yetiştirebilirmiyim genel olarak ağresif sürüş stilim var ve lpg düşünmüyorum çok gezmek istiyorum ama dizel olunca karızması kalmıyo aracın ne dersiniz
giderden yana sıkıntın yoksa GTI
-
dizeli sabah calıstırınca soyle:D bı kamyon havası verır sana yanls anlamasın dızel kullananlar ama cok serı ve az yakar konfor aynı gtı da sana en guvenılır yanı bn burdaıım der dıreksyonuna otrdugun zaman hadı gazlayalım der .:)
-
8 aydır 97 mk3 kullanıyorum hem konfor, hem sağlamlık, hemde ekonomi :sevgi: GTİ akıl karı değil bu memleketde :D
-
GTİ tadıını almadınn abii ondann sana işlememmişş:)
-
mk1 gti tadına baktım üç günde 150 tl benzin 150 lira cam parası verdim o kadar yetti bana :D
-
3 gun hiç durmadan gazladın mıı abii napptınn:)) cam nee işş:)
-
GTİ tadıını almadınn abii ondann sana işlememmişş:)
8500kmyi devirdim bilal gti olsa batmıştım herhalde :D
-
3 gun hiç durmadan gazladın mıı abii napptınn:)) cam nee işş:)
fatih fena gidiyordu alet selçuk abinin eski makinalardandı ondan 150 lira gitti cam işide kavacıktati tünelde kaput cama patladı (3 vites 130 km görünce ) cam parası olarak kayda geçti :D
-
8500kmyi devirdim bilal gti olsa batmıştım herhalde :D
orda haklısınız abi ben haftada 2 gün çıkarıyorum:)
-
tdi araştırayım bundan sora.nelere dikkat etmem gerek yani gözle görünecek sürüşte kendini belli edecek kusurlar nelerdir?
-
tdi araştırayım bundan sora.nelere dikkat etmem gerek yani gözle görünecek sürüşte kendini belli edecek kusurlar nelerdir?
Bulursan kaçırma.. ;)
-
Yeni 3.20 d bmw ler tam size göre bence . Hem agresif hem karizmatik hem dizel..
Parasını seven adam GTI a binemez ben bindim günlük kullandım ocağıma incir ağacı dikti :D
-
Yeni 3.20 d bmw ler tam size göre bence . Hem agresif hem karizmatik hem dizel..
Parasını seven adam GTI a binemez ben bindim günlük kullandım ocağıma incir ağacı dikti :D
mk3 den sonra kendine gelemedn abi :) ilk önce motor sonra mk1 sonra mk2 :)
-
Valla ne yalan söliyim bi kere ABF ye bindin mi yok usta gerisi boş.. Sportmuş çerezmiş leblebiymiş :)
-
En azından MK3 konforundan ödün vermeden hemen hemen hergün biniliyor sportlara.. Kimisi haftada iki gün çıkartabiliyor gtı kimisi satmak zorunda kalıyor sözümde meclisten dışarı değil hani ;D.. Ama GTI bu memleketin arabası değil..
-
Valla ne yalan söliyim bi kere ABF ye bindin mi yok usta gerisi boş.. Sportmuş çerezmiş leblebiymiş :)
hahhaa:) bende headrs taktım chipde bugun taktımm ABF Plus oldu:)
-
Bendede vardı zamanında Motorsport chip ... Sonra i.ne tamirciler yaktı chipimi :( Hayırlısı olsun Fatih...
-
En azından MK3 konforundan ödün vermeden hemen hemen hergün biniliyor sportlara.. Kimisi haftada iki gün çıkartabiliyor gtı kimisi satmak zorunda kalıyor sözümde meclisten dışarı değil hani ;D.. Ama GTI bu memleketin arabası değil..
valla tam bana göre araba:) çok çok memnunum hafta içi sirket aracım var zaten. hafta sonu gti zevki bambaşka:) yakıttanda şikaetci diilim. sahir içi 9 lt yakıyorum:)
-
ayda yaklaşık 1500-2000 km yapıyotum yarısı şehiriçi oldukça can yakar gti olsaydı:)
-
ayda yaklaşık 1500-2000 km yapıyotum yarısı şehiriçi oldukça can yakar gti olsaydı:)
bir gti ile bu mümkün olmamalıı günlük kullanma için diill gti lar:D ben km yapıyo diye içim acıyo 133 bine yaklaşştım:)
-
GTI den sıkıntılı olan çok kişi var gibi görünüyo :melek:
-
TD-GTD-TDİ aralarındaki fark ne?
-
ya bu gti tüp takılınca ne yakıyor arkadaşlar bir incir ağacı lafıdır gidiyor?3.18 is 1900 küsür motor aynı motor gücüne sahip, arkadan itişli olmasına rağmen lpg de makul, merak ettim gti şehir içi ne yakıyor?
-
ya bu gti tüp takılınca ne yakıyor arkadaşlar bir incir ağacı lafıdır gidiyor?3.18 is 1900 küsür motor aynı motor gücüne sahip, arkadan itişli olmasına rağmen lpg de makul, merak ettim gti şehir içi ne yakıyor?
sorunun için konu var araştırırsan görebilirsin
-
30krş fln diye duydum ama gti tüp taktırmakda bence pek makul değil :)
yazık arabaya :)
-
Ben en son 32 kuruş falan o civardaydım. Ama ben günlük kullanıyordum, adam var hafta sonu yada akşam zevke biner onunki 27 kuruş yakar.trafik olmaz dur kalk olmaz vs. Ama 30 kuruştan aşağısı istanbul için ütopik bir rakam olur bence.
-
Aöper BMW filan VW ile bir tutmamak lazım. 1.4 tsi haricindeki eski makineler aynı segment ve güçteki araçlardan biraz fazla yakıyor...
-
Sağol Süleyman,30 kuruş ise tdi ya terchi edilebilir duruyor, hem gti hem 30 kuruş bence iyi rakam, bendeki 1.4 tdi bile 25 kuruşlarda geziyordu.1.9 tdi agresif kullanımda fırlar heralde.Kaldı ki eski güncellenmemiş motor.
okan bakma yazık falan değil ml320 ye bile tüp takıyolar adamlar, niye yazık olsun, kapının önünde yatacağına binerim, litresine bir öğle yemeği parası verip 7-8 km gideceğime atarım tüpü öyle gazlarım, haksız mıyım?
bushido kardeşim aratmadan bilmeden soru soracak değilim ben, madem bilgi almak için konu açmışsın, sorduğum sorudan faydalanmaya bakacağın yerde git ara diyorsun.Sorduğum sorunun sebebi, emsal motorun o kadar çok yakmaması ve burdaki eski-yeni gti kullanıcılarının yorumları, basmazsan 1.6 sr motor kadar yakar diyen de var, tüpte 30-32 nin altına düşmez diyen de.TD-TDI farkı da var GTD nin ne olduğu da var, araştır bul niye soruyosun
-
TD-GTD-TDİ aralarındaki fark ne?
TD = turbo dizel
GTD = turbo dizel ( aynı motorlar sadece beygir farkı olabilir )
TDİ = intercoller olan turbo dizel
-
TD = turbo dizel
GTD = turbo dizel ( aynı motorlar sadece beygir farkı olabilir )
TDİ = intercoller olan turbo dizel
TDI turbo dizel enjeksiyon anlamına gelmiyor mu? Yani eski düzen pompalı olmayan model..
-
TDI turbo dizel enjeksiyon anlamına gelmiyor mu? Yani eski düzen pompalı olmayan model..
manuel pompa ve elektronik pompa olarakta ayrılıyor mk3 te 1ez motor mu ne diye geçiyordu
-
common rail muhabbeti yok mu yani ?
-
TDI turbo dizel intercooler.
Ama TSI'ın açılımı Turbo spercharger intercooler değil:)
-
common rail muhabbeti yok mu yani ?
yok mazot pompası beyinli enjektörler ona göre basıyor işin içinde beyin varsa sıkıntı manuel olsun
-
TDİ de çok yakar deniliyor.kafam karıştı :t tavsiye veren kalmadı :bekleriz:
-
TDİ de çok yakar deniliyor.kafam karıştı :t tavsiye veren kalmadı :bekleriz:
kim diyor TDİ çok yakar diye
siz önce yılda ne kadar km yapacaksınız günlük mü hafta sonu için mi istiyorsunuz bu kriterleri belirleyin yönlerdirme kolay olur. ben arabamı alalı 8 ay oldu 10 bin km geçtim arabamda dizel GTD
-
slm arkadaslar 97 model GTI sahıbıyım aracım uzerınde sadece kutu ıcı fıltre ve MY Racıng son susturucu var.Bakım zamanı geldı daha once castrol 10/40 koymustum duyduklarım mobıl1 0/40 ın ABF ler ıcın cok uygun oldgunu soyledıler ne kadar dogru bılmıyorum.bırde aracın bıraz daha ıyı yurumesı ıcın neler yapılabılır bılgısı olan varmı? sımdıde tsk ler....
-
kim diyor TDİ çok yakar diye
siz önce yılda ne kadar km yapacaksınız günlük mü hafta sonu için mi istiyorsunuz bu kriterleri belirleyin yönlerdirme kolay olur. ben arabamı alalı 8 ay oldu 10 bin km geçtim arabamda dizel GTD
ben binmezsem başkası biner araca günde 30-40 km garanti gider araç
-
ben binmezsem başkası biner araca günde 30-40 km garanti gider araç
senede 15 bin km sakarya içinde bunun tatili bayramı vs işlerle bunun üstüne 2 3 bin daha ekle bununla birlikte dizel araba daha mantıklı olur arabayı ailecek mi kullanacaksın yoksa sadece senmi evliysen çocuk varsa tek kapı daha zor senin için o yüzden Beş kapı almaya bak ama benzinlide ki gibi gazlayım uzayım dersen pek performanslı değil ama ne öldürür ne süründürür.
10 bin km de bir filitre grubu ve yagını değiştir başka masrafı olmaz aracın stok haliyle ama arava yay büyük ebat jant lastik müzik tesisatı vs ekstradan işller eklersen tursu kıvamına gelme ihtimali çok olur ön takım ve arka takımın
-
golf 3 tdi golf 3 td den daha az yakar arkadaşım. tdi motorun çekişi daha yuksek olduğundan dolayı daha rahat ulaşabileceği hıza ulaşır örneğin 100 kmye td motor ise daha az bi sürede çıkacağı için 100 km hıza çıkabilmesi için daha çok gaza basacaksın. bende 97 1.9 td vardı 25-30 kuruş civarı yakıyordu diğer bir arkadaşta 1.9 tdi vardı 15-17 kuruş yakıyordu.
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-golf-1-9-gtd-arac-gorundugu-gibidir-45925201/detay/
bu araba üzerinde pazarlık yapılarak düşünebilirsin arabaya bakılacak olursa orj benzinli ama 2003 ten önce arabaya dizel motor atmışlar
orj tdi bulman zor olur çok yok gtd ile tdi arasında ki fark intercooler onuda sonradan takıp uygulayabilirsin
-
Volkswagen Golf 1.9 GTD 1994 Model 11.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 45925201 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-golf-1-9-gtd-arac-gorundugu-gibidir-45925201/detay/)
bu araba üzerinde pazarlık yapılarak düşünebilirsin arabaya bakılacak olursa orj benzinli ama 2003 ten önce arabaya dizel motor atmışlar
orj tdi bulman zor olur çok yok gtd ile tdi arasında ki fark intercooler onuda sonradan takıp uygulayabilirsin
adam golfe karşılık şahin istiyo bence o araçta bi b.kluk var
-
benım arabayı satılıga cıkardım satılık bölümünde var bi bak istersen dostum..
-
Inanmam
-
Hayırdır abi gözün gibi bakıodun nerden çıktı satma işi?
-
Hayırdır abi gözün gibi bakıodun nerden çıktı satma işi?
iptall oldu satma işi:)
-
gtd mı gtı mı derken ben konuya dahil olayım...
arkadasım yaklasık 7 aydır 97 1.9 td gtd kullanıyorum.
aracımda ole hava yastıgı klıma yok bır cok gtd de bu yok yani.
km de sehır ıcı sakın kullanımda 30 krs egresıf kullanımda 35 krs yakıyordu
uzun yoldada 100 110 km hızla 27 krs yakıyordu
gecen gun enjektor pompa bakımına soktum
bu degerler cokk cokk asagı dustu ve cekısı arttı artık kafa atıyo kalkıslarda falan..
eger cokk cokk kullancaksan uzun surelı yanı ve yıl ıcerısınde cok km yapcaksan dızel al yok degıl dıyosan benzınlı all..
cunku 6 aylık vergısı 261 tl bunuda belırteyım...
masrafsız bır arac aslında ama benım bazı takıntılarım vardır bole ses falan gelse bı sıkıntısı olsa gıder yaptırırım dırek. tıtreme yapıyo dıye gıdıp debrıyaj telını baskı balatayı degıstırdım mesela.. aldı
nede olsa alacagın arac yorgun km yapmıs bı arac olacak onuda dusun...
dızelın gurultusunune takılma bı sureden sonra cok sevceksın alıscaksın sesıne :)
woslkwagenın dızel sesı bı baskadır
gtd ler turbo dızeldır yanı td intercoooler yoktur ben yakın zamanda onuda taktırmayı dusunuyorum üniversal olarak uydurmayı bu zor bısı degıll yani TDİ olacagım :) sende uygulayabılırsın td alıp...
dızel alacaksan ıyıce bı gozden gecırt aracı neyı var neyı yok baktırt derım en basıtten bı enjektor pompa bakımına 500 tl verdım...
gtı kullanmadım ama ılerde alabılırım bunun yanında ıkıncı arac olarak :)