Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: seearee - 29 Temmuz 2011, 19:59:30
-
Arkadaşlar ben karar veremedim sizden düşüncelerinizi ve otımatik kullanan arkadaşların bilgisini istiyorum.bende 2001 model 1.6 sr 150bin km de golf 4 var ve ben bu golf ümü satıp yerine otomatik sunrooflu yine 2001yada 2003 arası golf almak istiyorum otomatik araba hiç kullanmadım.arabamdan çok menmunum fakat otomatik araba almak istiyorum ve tabi sunrooflu acaba otomatik çokmu yakar kullanan arkadaşların tavsiyesi ne olur.şimdiden teşekkür ederim.
-
alma kardeşim alma otomatik alma
-
manuel pasifik al 1.6 16v ;)
-
alma kardeşim alma otomatik alma
Arkadaşa katılıyorum. Yani gerek duymadıkça alma derim.. gerek yok çünkü.. yakıtı fazla 150.000 km'den sonra kesin canını sıkacak bir sıkıntı çıkaracaktır. serilik az şehir içinde, yerinde sayıyormuşsun gibi gelir adama. Alma, sunrofuna felan aldanma.. Yenge felan istemedikçe alma..
-
bence al veya alma diyenlerin daha önce otomatik aracı olup olmadığını yazması lazım. bizde milletçe boş laf çoktur. bende daha önca otomatik 1999 comf. vardı cook çook memnundum şimdi alacak olsam yine otomatik tercih ederim. yakıtı nmanuelden %10 daha fazladır. yokuşta klima açık kalkmayacak sorunu yoktur. yok vites değiştirdim sorunu yoktur. kick down ve sport mode olayı manuel vitesi değiştirmekten daha zevkli olduğu garanti. yakıtın farkı normal kullanımda aylık 30TL fark eder bence önemli değil. fren manuelden daha kuvvetlidir. bence tek sorunu hızlanmanın daha zayıf olması. yani tercihim her zaman otomatikten yana. ve eminim ki otomatiğe binilmez diyenlerin çoğu otomatik vates araca binmemiştir.
-
bence al veya alma diyenlerin daha önce otomatik aracı olup olmadığını yazması lazım. bizde milletçe boş laf çoktur. bende daha önca otomatik 1999 comf. vardı cook çook memnundum şimdi alacak olsam yine otomatik tercih ederim. yakıtı nmanuelden %10 daha fazladır. yokuşta klima açık kalkmayacak sorunu yoktur. yok vites değiştirdim sorunu yoktur. kick down ve sport mode olayı manuel vitesi değiştirmekten daha zevkli olduğu garanti. yakıtın farkı normal kullanımda aylık 30TL fark eder bence önemli değil. fren manuelden daha kuvvetlidir. bence tek sorunu hızlanmanın daha zayıf olması. yani tercihim her zaman otomatikten yana. ve eminim ki otomatiğe binilmez diyenlerin çoğu otomatik vates araca binmemiştir.
burda kimsenin boş laf ettiği yok üslubunuza dikkat edin herkez kendi görüş fikir ve bilgisini paylaşıyo ;)
-
otomatik guzeldır hostur ama 4 vıtes oldugu ıcın 120 den sonra bagırmaya baslıyor otomatıkler gozlemledıgım kullandıgım kadarıyla yakııtı evet bıraz daha fazla bakımı şanzuman bakımları yapılmıs olmalı kı alasın 2.el 10 yaslarında araba alacaksın sonucta sanmıyorum bakım yapılsın sorun cıkarcaktır ama yenge falan ıstıyosa temız buluyuorsan al yanı fark yok sana hangısı cazıpse sanzuman gıttıkden sonra manueldede gıder oda yarı fıyatı degıl yanı otomatıgın asagı yukarı aynı parayı buluyorlar gerı kalan hersey yanı 4 vıtes olması harıcı
-
Otomatik araca bindim 2 sene ve tavsiye etmem! Masrafı hem bakım açısından hem yakıt açısından 2 kat fark eder... SAnayiye 1 kere gidiyosanız 2 kere gideceğinizi garanti ederim! Bu yazdıklarım almak istediğiniz yaştaki golf için geçerli tabii.... Yeni bir otom. araç alacaksanız teknoloji farkı var... Aracı 120 nin üzerinde görmek istersen yakıt farkı en az 2 katı diyorum ve bir çok kere denedim...
otomatk araba hoştur rahattır ama ne sıklıkla kullandığına bağlı olarak cebini sever...
-
Daha önceden otomatik golfüm vardı.. Fren konusunda yanılıyorsun daha bilen birileri ile oturup kalk. Otomatiğin ne işe yaradığını otomatik kullanmayan biri bile anlar (kendi kendine vites değiştiren debriyaja ihtiyaç duymayan sistem).. Arabadan alınan zevk meselesine gelinecek olnursa 100 kişi ile anket yapsan ve bunların hepsi Araba kullanmayı bilen iyi şöförler olacak 98'i manuel vitesin daha ekonomik, daha güvenli, daha atak ve daha ZEVKLİ olduğunu söyleyecektir..
-
Bir de arkadaşlar otomatik vites ile ilgili bir başka tespitim. Eğer otomatik vites araba alınacaksa bence 0 km alınmalı.. Nedenine gelinecek olursak; genelde otomatik vitesleri bayanlar ve araba kullanmaya yeni başlayanlar alıyorlar.. Genelde bu kesim de arabadan ve bakımlarından fazla anlamadıkları için şanzıman bilinçsiz kullanıma ve bakımsızlığa maruz kalıyor. İKinci elde aman dikkat..
-
Arkadaşlar burda bir gerçek varki herkez kendi başına gelen dertten sonuca gitmeye calışıyor ama genele bakınca biraz farklar var.
Manuel şanzuman da vites seçimi kullanıcının o anki tercihi, isteği, dikkati ile sınırlıdır, bazen daldırırsınız vites yükseltmeniz gereken yada düşürmeniz gereken yerde aynı vitesle devam edersiniz yada yüksek devirlerde performanslı bir kullanım yaparsınız bu durum bizim için pek farketmesede arabamız ve şanzuman için zararlı bir durumdur. otomatikte ise o an gereken en uygun vites seçilir, gereksiz yere debriyaj kullanımı yoktur vesaire. DÜZENLİ bakımı yapılan bir otomatik sanzuman manuale göre çok uzun yıllar hizmet verebilir. Bilinçli kullanimlada yakıt farkı minimum seviyelere çekilebilir. Benim tercihim otomatikten yanadır, arabam manuel ama otomatik olmasını isterdim çünkü daha önce kullandım...
-
Yanlışşsam düzeltin arkadaşlar, bu forumda herkes kendi başına gelenleri yada kendi sorunlarını paylaşarak çözüme ulaşıyor değilmi?
Zaten kendi başımıza gelmese yada başımıza gelen bir sorunu anlatmazsak sanırım ben yada siz kimse buraya birşey yazmaz....
-
arkadaşım herşeyden önce bi otomatik araca binip denemen lazım daha önce hiç kullanmadım demişsin.bende asla otomatik almam diyen biriydim ama şimdi alsam gene otomatik alırım :)abartılanlar kadar yakıtı ve masrafı yok tabi bunlar birazda kullanana, kullanım şekline ve aracın bakımlarının düzenli olup olmamasına bağlı.performans konusuna gelince benim aracam 1.9 tdı otomatik ve fazlasıyla memnunum...
-
"manuel veya otomatik" ihtiyaçlar ve zevkler görecelidir, tartışırız ama sonuç alamayız kesinlikle. ;) önemli olan siz neden otomatik araç istiyorsunuz ? kullanan ve tecrübesi olan arkadaşlar zaten gerekenleri yazmışlar.. Siz otomatik araçtan beklentinizi yazarsanız belki daha uygun bir tartışma ortamı olur ? .. :tamamdir
benim aracım manuel, kullanımı daha güzel çünkü ben vites değiştirmek istiyorum bazen yüksek devirlerde dolaşmak istiyorum.. Bunu otomatikte yapamam o nedenle aracın kontrolu bende olsun isterim .. Ayrıca bir arkadaş yüksek devir araca zarar verir demiş, bence yanılmış düşük devir motora zarar verir yüksek devir sadece yakıtı artırır.. Motor yeterli ısıya ulaştıysa yüksek devirde aracınız kendine gelir .. :tamamdir
-
bu arada ; benim aracımda sunroof var ve şiddetle tavsiyem olur, keyfi başkaymışş .. :sevgi:
-
Herkes tespitte bulunmus bende br tespitimi paylasayim. Otomatik vites araci olup satanlarin % 75 lik bolumu sanziman sikintisi cektikleri' arizalardan biktiklari yada astari yuzunu gectigi icin satarlar. Adama sorarsin enden satiyosun ` cok temiz bi araba var komsumda onu alcam; modeli degistirecem vs.vs ` sen araci alirsin bir bakarsin satan adam ayni aracin manuelini almistir :)
-
ya al bi temiz otomatik keyfine bak, bakımları iyi yapılmış, manuel gibi kullanılmamış, otomatik vites kullanmasını bilen birinden alıp sen de iyi bakarsan bir sıkıntı olmaz.200-300 beygirlik spor araç kullanmıyoruz, bu bağlamda düşük motorlu araçlarda sürüş zevkinden çok; sürüş angaryası yaşatmaktan başka bişey değil, özellikle şehir içinde.Şehirlerarası ise otomatik manuel farkı kalmıyor.
bu işler biraz zevk işi, otomatik seven adama şöförlükten anlamıyor demek biraz saçma oluyor.
-
Bir Atomatik Golf kullanıcısı olarak,
Manuel araçlara nazaran daha iyi kalkış yaptığını,
uzun yolda manuelden bir farkı olmadığını,
Şanzumanının mercedes kadar sağlam olduğunu,
Yokuşta araç bırakma, kaçırma, ve kaldırma gibi sorunlarının bulunmadığını,
Yakıt olarak agresif kullanılmadığı taktirde şehiriçi lpg ortalamasının 24-25 krş olduğunu,
özellikle şehiriçi, şehirdışı kullanımda çok rahatlık sağladığını söyleyebilirim.
Ben güvenli araç kullanımı için tavsiye ederim.
-
burda kimsenin boş laf ettiği yok üslubunuza dikkat edin herkez kendi görüş fikir ve bilgisini paylaşıyo ;)
bence daha önce ikisinden herhangi birini kyullanmayıpta yorum yapan kişi boş yorum yapmış demektir... sna göre öyle değilse bilemem...
-
kullanmadıklarını nerden biliyosun yada kullanmadığımı kendi düşüncemi söylüyorum bence sende sadece kendi düşünceni söyle ;)
-
Ben 2 sene golf 3 sportline otomatik, 3ay golf 4 otomatik, 5 ay bmw otomatik, 1,5 sene golf gtı manuel, 2 sene kartal, 2 sene pejo 206 hdı kullandım pek boş konuştuğumu sanmıyorum.
Bundan sonra yorum yaparken bilgi tecrübe geçmişimizide böle yazalım bari milletin kafası karışmasın.
-
Ben 2 sene golf 3 sportline otomatik, 3ay golf 4 otomatik, 5 ay bmw otomatik, 1,5 sene golf gtı manuel, 2 sene kartal, 2 sene pejo 206 hdı kullandım pek boş konuştuğumu sanmıyorum.
Bundan sonra yorum yaparken bilgi tecrübe geçmişimizide böle yazalım bari milletin kafası karışmasın.
:saygılar
-
Arkadaşlar kıymetli fikirleriniz düşünceleriniz ve yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.ama benim kafam dahada çok karıştı en güzeli otomatik bir golf bulup deneme sürüşü yapmak ve sürüş kalitesini ve komforunu kendi aracımla kıyaslamak olacak.İZMİRDE otomatik golf kullanan arkadaşlar varsa hem buluşup konuşmak hemde araclarımızı 10 dakikalığına değişip birlikte tur atmak isterim.kiralamak için izmirde golf bulamadım yoksa 1 gün kiralayıp öyle karar vermek isterdim.
-
Zaten bu zevk anlatılmaz yaşanır :D
-
benim validede pug 206 var otomatik. ona sorsan çok memnundur kesin ama arabanın derdini bir ben birde babam bilir :)
kullanım olarak kolay ama bana kalırsa hiç keyiifli değil. 0 yada az kilometre yapmış otomatik alınabilir ama çok km yapmış yaşı olan bir araç alıcaksanız yapıcağınız tam bir kumar benden söylemesi. Aracın geçmişini bilmek çok önemli.
-
Arkadaşlar kıymetli fikirleriniz düşünceleriniz ve yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.ama benim kafam dahada çok karıştı en güzeli otomatik bir golf bulup deneme sürüşü yapmak ve sürüş kalitesini ve komforunu kendi aracımla kıyaslamak olacak.İZMİRDE otomatik golf kullanan arkadaşlar varsa hem buluşup konuşmak hemde araclarımızı 10 dakikalığına değişip birlikte tur atmak isterim.kiralamak için izmirde golf bulamadım yoksa 1 gün kiralayıp öyle karar vermek isterdim.
Siz neden otomatik araca ihtiyaç duydunuz ? Debriyaja basmaktan mı sıkıldınız ? :D
-
Abi yaşıda yazar mısın, o eksik kalmış .. :D :D
-
Siz neden otomatik araca ihtiyaç duydunuz ? Debriyaja basmaktan mı sıkıldınız ? :D
evet aynen debriyaja basmaktan gına geldi tek sıkıntım trafikte rahat etmek.
-
debriyaja basmak sanayide şanzımancılarla kanka olmakdan daha iyidir :)
-
evet aynen debriyaja basmaktan gına geldi tek sıkıntım trafikte rahat etmek.
Tartışma bitmiştir.. :) Size otomatik vites ŞART ..
-
korkmadan alabilirsin otomatik vites,
ama sana şunu söyleyim yüksek kmli diesel veya otomatik araç almak risktir. alacaksan km si düşük olsun.
yalnız golfün otomatiği sağlam yakar,
öyle manuelden daha iyi falan kalkmaz bunuda geç.
bana göre golf 4ün otomatik şanzumanı yakıt değilde yolda bırakmama odaklı üretilmiş. sağlamdır yani bakımı yapıldıktan sonra.
ama bana sorarsan tiptronic bir diesel almanı tavsiye ederim. hem 130hp hem 5 ileri otomatik ;)
-
sınıfında bence en iyisi hatta düz olupta dikiz aynamada kaybolanda çok gördüm seri oldugu gibide iyide kaçar bende 2001 var taş gibi araba bir depo benzinle geçen hafta 650 km yaptı uzun yolda 120den sonra bagırdıda felan yok 180 kadar keçi gibi gider sonrası allah kerim.bence al derim.
-
Öncelikle Kullananların fikirlerine kulak vermenizin sizin için daha faydalı olacağını söylemeliyim.
ilk 2 aracım düz vitesti düz ve otomatik pek çok araç kullandım şanzuman olarak Golf IV ün üzerindeki Dsp denilen şanzuman gerçekten Honda nın klasik otomatiği ile beraber en başarılı otomatik vitestir.Dsp nin anlamı sürüş karakterinize göre vites atma devrini belirler ve gaz pedalına basışınızdaki kararlılığa göre en uygun devri belirler.Diğer çoğu otomatik yada triptronik gibi kick-down larda yığılmaz vites geçişlerini çoğu zaman farkedemessiniz bile bunun yanında yokuşlarda geri kaçırmaz.Yakıt tüketimi ise yol bilgisayarında Full ş.içi standart kullanım 10-10.5 litre arası ş.dışı sabit hızda ise 7.2 falan yakar. çok sert kullanmıyosan kesinlikle korkma yakıtından
Benim yakıtım Gazda ş.iç 220 ş.dışı 180 civarı (kuzenimin 1.4 manuel corsa sı ile neredeyse aynı ) gaz litresi 1.97
Bunun yanında halkımızda otomatik viteste kontrol bende değil yüksek devire çıkamam gibi bi imaj var.Otomatik vites kullanmak sadece gaza frene basmak değildir böyle kullananlar yani kullanmayanlar için durum böyle ama şanzumanın dilini çözünce istediğiniz yerde istediğiniz viteste istediğiniz deviri çevirebilirsiniz devir saati aynı ikiside aynı deviri çevirebiliyor..manuel 12.000 devir çeviriyoda bizmi bilmiyoruz yoksa?yaşla otomatik vites arasındaki bağlantıyı anlamıyorum zaten ben 25 yaşındayım örneğin.
ben 52 binde aldım şuan 67 binde aracım otomatik ve çok memnunum tabiki dikkat edilmesi gereken aracın mümkün oldugu kadar bakımlı ve düşük km li olması benimki 2009 yılına kadar yetkili servis harici bakım görmemişti kayıtları mevcuttu.
performans olarak 100e kadar çok ateşli değildir bu bi gerçek ama 3 ay pacific manuel 16valf kullanmış biri olarak oda seri değildir ama yarım debriyaj yapma imkanı oldugu için biraz daha iyi kalkar..onuda kalkışta sahipleri seri sanar ama performans olarak pek fark yoktur düzüyle..120 den sonra çok güzel gider son hızına kadar (184Km fabrika verisi) ben kadranda düzde 185 eğimde 205 gördüm).
Kulllanımı çok keyiflidir bu arabaya bindikten sonra anladımki bugüne kadar arabalar beni kullanmış artık ben araba kullanıyorum :)
Bunu bikaç yıl kullandıktan Sonra alacağım araba yine Golf otomatik yada Civic otomatik olur bu iki markanın otomatikleri çok sağlam ve iyidir.
Manuel Auto tartışmasına ise hiç gerek yok yıl 2011 ve Mercedes denen kral bugün düz vites defterini çoktan kapamış.Bmw lerin Audileri En sportif modellerinde bile Sallama tabir edilen şanzuman yok artık...Şimdi bu arabaları kullananlar düz vites Golf kullanan kadar keyif almıyormu ?adam 150bin euro vermiş düşünememiş gerçekten :)şöförlüklerimi yok?bayan olabilirlermi? çok bayat ya :D hayır sadece dolmuşçu otoruşundan vazgeçip koltuklarını geriye çekmiş dirsekleri kol dayamada sunrooflarını aralamış keyifle gezen insanlar bunlar...
Devir çoktan değişti 10 yıl sonra en manuelci arkadaşlar bile paşa paşa otomatiğe binecek Bu devler bıraktıysa düzü diğerleride bunların peşinden gidecek bugüne kadar böyle oldu bundan sonrada böyle devam edecektir.
-
Çok güzel bir anlatım olmuş..
bu arad bir arkadaş yaşımı sormuş yaşım 29.
rene söylediklerinin son 2 paragrafındaki olayı nacizane kendi anlayışımla anlatmak isterim. mercedes bile sallamayı bıraktı derken olayın özü şuna dayanıyor. 150 bin euro veren adamın şanzıman bakımı veya az yaktı çok yaktı gibi derdi olmadığından ve bir çuval para verince rahat konforlu sürüş yapma isteğinden kaynaklanıyor.
Otomatik derken 95 li yıllarda kullanılan otomatik ile bugünkü otomatik arasında dağlar kadar fark var. Hele dsg denen bir olay varki akıllara zarar seri ve ekonomik bir olay. Ama birde şu yönden bakarsak arızası hala tam çözülmüşmü muallakta hala alan arkadaşlar serviste mekatronik değiştiriyorlar. Artı şöyle bir espri vardı Şanzıman 22 bin lira sanki şanzımana alana araba hediye gibi bişeydi.
-
...
-
şahsen bugun ısterdım dsg sanzumanlı bır aracım olsun dızel olsun hep turbonun tetıklemesını hemde otomatıgın roketlemesını hıssedıyım hele bıde dsg ıle ama durumlar gelırler ımkan vermıyor mercedes bmw denılmısde arkadasın dedıgı gıbı o aracların genelı mercedes adına makam arabası adam sofor kullanıyor kucuk sınıfdada trıptronıc gıbı kendının yonetebıldıgı bı otomatık sanzuman ortaya cıkıyor golf 4 te bole bı secenek yok ama 4 vıtes bırde vw bugun 7 ılerı kullanırken 3 nesıl gerıden gelıyosun onlarla kıyaslanmıyacak bı konu hakkında tartışıyoruz burda herkes kullanıp gördüğü yasadıgı olaylar dogrultusunda konusuyorkı buda bole olmalı zaten kulaktan duyma sozlerle olmuyacak bır iş bu yasanan sorunlar konıklesıor artık devamlılık halıne gelıyor ben gecenlerde devir daim t borusunu kırılmıs degıstırdım sıtede 2 gun snra baska arkadasa oldu yardımcı oldum eskıyen yası gelen araclar bunlar otomatık şanzuman 87 model 300 sel aracımız vardı onda economık spor secenegı vardı varın sız dusunun tek tuşla motor devrini sabitlıyordu hızın duşsede el gazı degıl yanls anlamayın hız dusuyordu ama devır sabıttı gaza dokundugun an yuksek devır dusuk suratten :) t6 s80 gıbı fırlıyordu arac o yıllarda kullanılmıs bu araclarda bu teknolojı segmentı farklı bıkere otomatık arac yıpranmayacak narin kullanılcak 120 den sonra klıma acıp kokleyın gazı motor sesınden baska ses duyulmuyor otomatıklerde bunu kullanan herkesde bılır yanı bıde mercedese bının 200 le klıma acık kokle motoru duyamıyosun bıle bu buyuk fark ama temız bakımlı bır otomatık bulunursakı sanmıyorum otomatıgı zaten %70 lık kesım kolay kullanım bayanlar tercıh edıyor %30 da arabadan keyıf almayı bılen artık vıtes degıstırmekden sıkılan prof. soforler kullanıyor bu bu arac ıcın yorumum 2011 aracla kıyaslamayın yanı karar sızın ne ıcın nıye otomatık o onemlı bı talep soz konusu temız bır arac bulursanız alın korkmadan guzel otomatıklerıde golf 4 4 vıtesde 140 larada gelıyor cok rahat ama bagırıyr anlatmak ıstedıgım bu 5 atıldıgı zaman aracta bı rahatlama oluyor ama otomatıkde o 5 e atamıyor :) sanzuman sorun bundan kaynaklanıyor kımse kımseyı rencıde etmeden bılmıyor yargılaması yapmadan yorum yaparsa hem vwtrnın nezih ortamı bozulmamıs olur hemde arkadasımıza en ıyı acıklama en guzel sekılde yardımcı olmuş oluruz
-
Dsg Şanzuman zaten olayı bitirmiş durumda...7 ileri şimşek gibi vites geçişleri S modda maximum devirde fırlamaya hazır beklemesi müthiş...yakın bi abimin Golf V GT sinde kullanma fırsatım oldu 4km yolda 5-6 kez oha dedim gerçekten mükemmel...Her firma kendi ismini verdiği robotize yarı otomatik şanzumanlar geliştirdi ama çok azı başarılı en başarılısı ise Dsg denebilir...bunun yanında çok başarısızları var ki vites kademe sayısı klasik otomatikten fazla olmasına ragmen sarsıntılı ve kick down larda yığılan ve en önemlisi gerçekten her an sorun çıkarma potansiyelleri olan şanzumanlar ( Opel -Easytronic / Toyota Multimode )örnegin bu şanzumanları kesinlikle tavsiye etmem.Arkadaşımda Astra H Easytronik 5ileri var aracı 16 varlf ve benimkinden bi kaç Hp fazlası var ama beni hiç bir şekilde yakalayamıyor.Geçişler sarsıntılı ve araçta Park konumu olmadığından bayırda Vs bırakırsanız aracı sabah aşşağı mahallede bulabilirsiniz(ki 2 kere oldu :) ).Bu yüzden yeni teknoloji ile yapılmış olması kesinlikle daha iyi oldugu anlamına gelmiyor.Dediğim gibi robotize lerde daha iyi olanlar var ama olmayanlarda çok...
Bu yarı otomatiklerin Klasik otomatiğe göre sorun çıkarma potansiyellerinin yüksek olması ise Otomatikleştrilmiş Düz şanzuman olmaları yani görmeğimiz arka planda robot bizim yerimize debriyaja basıyor kulağa hoş gözüksede bunun için 6 farklı mekanik parça müthiş bi kombinasyon içinde çalışıyor sorun ise bu 6 farklı ünitede gelebilecek en ufak arıza Yarı otomatik şanzumanın kiltlenmesine yada büyük sorunlara yol açmasına neden oluyor.
Klasik otomatikler diğer Tiptronik lere göre çok daha uzun ömürlü ve sorunsuzdur aslında bu Dsg bile olsa böyle ama açıkçası mekatronik arızanı bilsemde Dsg için şansımı bi kere deniycem bi kaç yıl sonra.
onun haricinde klima açık 1.6 120 den sonra gitmiyor demiş aykut tuncer arkadaşımız gittiğini ispatlama yolunamı gideyim şimdi dostum :)
ayrıca 4 vitesin devir yükseldiğinden yüksek hızda gürültülü çalıştığı doğrudur ancak hızlanmasının 120 den sonra ağır oldugu sadce motor sesi oldugu tamamiyle yanlış bir teşhistir bunu aracı hiç kullanmamış olmanıza veriyorum çünki kullansaydınız bilmeniz gerekirdi 120 ile giderken devir 3000 civarı olur ve gaza yüklendiğiniz an araba mevcut maximum torkunu o an veriri ve ayagınızı kaldırmazsanaız rahat şekilde 180e kadar çıkar sonrası için sabır gerekir her 1.6 atmosferikte oldugu gibi...
ben kişisel görüşlerimi aktardım kullanan birisi olarak arkadaşımız kullanmayanların fikirlerine önem veriyosa ben birdaha yazmam kardeşim hiç sorun değil sadece bazı okuduklarım çok yanlış ve alakasız oldugu için tacrübelerimi aktarmak istedim.Herhangibir sorunuz olursa seve seve yanıtlarım sana ben Golf IV ün otomatiğini aldıramam yada sevdiremem ama unutmaki banada hiçbirgüç en başta Golf IV ve Bora olmak üzere Düz vites bir Vw aldıramaz isterse auto 3vites olsun :) o yüzden duyduklarımızı değil bildiklerimizi anlatırsak daha faydalı olur hem düşünen arkadaşlarımız için hemde google a yazıp forumumuzu okuyan okurlar için.
-
Dsg Şanzuman zaten olayı bitirmiş durumda...7 ileri şimşek gibi vites geçişleri S modda maximum devirde fırlamaya hazır beklemesi müthiş...yakın bi abimin Golf V GT sinde kullanma fırsatım oldu 4km yolda 5-6 kez oha dedim gerçekten mükemmel...Her firma kendi ismini verdiği robotize yarı otomatik şanzumanlar geliştirdi ama çok azı başarılı en başarılısı ise Dsg denebilir...bunun yanında çok başarısızları var ki vites kademe sayısı klasik otomatikten fazla olmasına ragmen sarsıntılı ve kick down larda yığılan ve en önemlisi gerçekten her an sorun çıkarma potansiyelleri olan şanzumanlar ( Opel -Easytronic / Toyota Multimode )örnegin bu şanzumanları kesinlikle tavsiye etmem.Arkadaşımda Astra H Easytronik 5ileri var aracı 16 varlf ve benimkinden bi kaç Hp fazlası var ama beni hiç bir şekilde yakalayamıyor.Geçişler sarsıntılı ve araçta Park konumu olmadığından bayırda Vs bırakırsanız aracı sabah aşşağı mahallede bulabilirsiniz(ki 2 kere oldu :) ).Bu yüzden yeni teknoloji ile yapılmış olması kesinlikle daha iyi oldugu anlamına gelmiyor.Dediğim gibi robotize lerde daha iyi olanlar var ama olmayanlarda çok...
Bu yarı otomatiklerin Klasik otomatiğe göre sorun çıkarma potansiyellerinin yüksek olması ise Otomatikleştrilmiş Düz şanzuman olmaları yani görmeğimiz arka planda robot bizim yerimize debriyaja basıyor kulağa hoş gözüksede bunun için 6 farklı mekanik parça müthiş bi kombinasyon içinde çalışıyor sorun ise bu 6 farklı ünitede gelebilecek en ufak arıza Yarı otomatik şanzumanın kiltlenmesine yada büyük sorunlara yol açmasına neden oluyor.
Klasik otomatikler diğer Tiptronik lere göre çok daha uzun ömürlü ve sorunsuzdur aslında bu Dsg bile olsa böyle ama açıkçası mekatronik arızanı bilsemde Dsg için şansımı bi kere deniycem bi kaç yıl sonra.
onun haricinde klima açık 1.6 120 den sonra gitmiyor demiş aykut tuncer arkadaşımız gittiğini ispatlama yolunamı gideyim şimdi dostum :)
ayrıca 4 vitesin devir yükseldiğinden yüksek hızda gürültülü çalıştığı doğrudur ancak hızlanmasının 120 den sonra ağır oldugu sadce motor sesi oldugu tamamiyle yanlış bir teşhistir bunu aracı hiç kullanmamış olmanıza veriyorum çünki kullansaydınız bilmeniz gerekirdi 120 ile giderken devir 3000 civarı olur ve gaza yüklendiğiniz an araba mevcut maximum torkunu o an veriri ve ayagınızı kaldırmazsanaız rahat şekilde 180e kadar çıkar sonrası için sabır gerekir her 1.6 atmosferikte oldugu gibi...
ben kişisel görüşlerimi aktardım kullanan birisi olarak arkadaşımız kullanmayanların fikirlerine önem veriyosa ben birdaha yazmam kardeşim hiç sorun değil sadece bazı okuduklarım çok yanlış ve alakasız oldugu için tacrübelerimi aktarmak istedim.Herhangibir sorunuz olursa seve seve yanıtlarım sana ben Golf IV ün otomatiğini aldıramam yada sevdiremem ama unutmaki banada hiçbirgüç en başta Golf IV ve Bora olmak üzere Düz vites bir Vw aldıramaz isterse auto 3vites olsun :) o yüzden duyduklarımızı değil bildiklerimizi anlatırsak daha faydalı olur hem düşünen arkadaşlarımız için hemde google a yazıp forumumuzu okuyan okurlar için.
golf 4 otomatıkde cok kullandım gıtmıyor demedım ben sadece sesı fazlalasıyor dedım 120den sonra dedım kendı yazdıgımda bunu okuyorum anlıyorum anlasılacakda yazdım yanı 120den sonra ses fazlalasıyor otomatık cmfrtlınela 210 gordum. ama araba cok bagırıyor bu anlatmak ıstedıgım golflerde zaten duzde manuelde olsa en guzel ozellıgı yuksek suratlarda devırlerdede olsa gaza braz fazla dokunmanız yeterlı kalkınmasına aracın yanı ıspatlanacak bısey yok ben bızzat gıttıgını ıspatladım kendım 210 gordum gitmıyorda demedım tekrar soyleyeyım sadece sesı artıyor kotude demedım oyle bı cvp yazmıssınızkı sankı ben otomatıgı kotulemısım gıbı olumszluklarını soyledım 4 vıtes dıye kmlerının yuksek olcagını genelının nadır az bulmak yaşının geldıklerını soyledım golf 4 ck hosuma gıden bır arac kullandıgımız bır arac belırtmstm daha oncede kmseyı kırmadan tartısma tarzında degılde bılgı verme tarzında gecsın dıye ama yanlıs anlasılıyor kotulemıyorum sadece keske olsaydı dedıklerım
-
şahsen bugun ısterdım dsg sanzumanlı bır aracım olsun dızel olsun hep turbonun tetıklemesını hemde otomatıgın roketlemesını hıssedıyım hele bıde dsg ıle ama durumlar gelırler ımkan vermıyor mercedes bmw denılmısde arkadasın dedıgı gıbı o aracların genelı mercedes adına makam arabası adam sofor kullanıyor kucuk sınıfdada trıptronıc gıbı kendının yonetebıldıgı bı otomatık sanzuman ortaya cıkıyor golf 4 te bole bı secenek yok ama 4 vıtes bırde vw bugun 7 ılerı kullanırken 3 nesıl gerıden gelıyosun onlarla kıyaslanmıyacak bı konu hakkında tartışıyoruz burda herkes kullanıp gördüğü yasadıgı olaylar dogrultusunda konusuyorkı buda bole olmalı zaten kulaktan duyma sozlerle olmuyacak bır iş bu yasanan sorunlar konıklesıor artık devamlılık halıne gelıyor ben gecenlerde devir daim t borusunu kırılmıs degıstırdım sıtede 2 gun snra baska arkadasa oldu yardımcı oldum eskıyen yası gelen araclar bunlar otomatık şanzuman 87 model 300 sel aracımız vardı onda economık spor secenegı vardı varın sız dusunun tek tuşla motor devrini sabitlıyordu hızın duşsede el gazı degıl yanls anlamayın hız dusuyordu ama devır sabıttı gaza dokundugun an yuksek devır dusuk suratten :) t6 s80 gıbı fırlıyordu arac o yıllarda kullanılmıs bu araclarda bu teknolojı segmentı farklı bıkere otomatık arac yıpranmayacak narin kullanılcak 120 den sonra klıma acıp kokleyın gazı motor sesınden baska ses duyulmuyor otomatıklerde bunu kullanan herkesde bılır yanı bıde mercedese bının 200 le klıma acık kokle motoru duyamıyosun bıle bu buyuk fark ama temız bakımlı bır otomatık bulunursakı sanmıyorum otomatıgı zaten %70 lık kesım kolay kullanım bayanlar tercıh edıyor %30 da arabadan keyıf almayı bılen artık vıtes degıstırmekden sıkılan prof. soforler kullanıyor bu bu arac ıcın yorumum 2011 aracla kıyaslamayın yanı karar sızın ne ıcın nıye otomatık o onemlı bı talep soz konusu temız bır arac bulursanız alın korkmadan guzel otomatıklerıde golf 4 4 vıtesde 140 larada gelıyor cok rahat ama bagırıyr anlatmak ıstedıgım bu 5 atıldıgı zaman aracta bı rahatlama oluyor ama otomatıkde o 5 e atamıyor :) sanzuman sorun bundan kaynaklanıyor kımse kımseyı rencıde etmeden bılmıyor yargılaması yapmadan yorum yaparsa hem vwtrnın nezih ortamı bozulmamıs olur hemde arkadasımıza en ıyı acıklama en guzel sekılde yardımcı olmuş oluruz
yalnız otoatikteki 4. vites dişlisi senin manuelde olan 5. vites dişlisi ile birebir aynı... ikisi de 300 devirde 100 der daha sonra zaten devir saati ile kilmetre saati paralel ilerler
-
eren kardeş sen bence dsg şanzuman gibi olayı aşmışsın agzına sağlik işin kısası kötü olsa km de 10 kuruş fazla yakmaz:)
-
otomatik kullanan biri olarak bende birşeyler yazayım
önceki arabam otomatikti manuel almak istiyordum çünkü manuel arabayı özlemiştim, birazda hanımın baskısıyla otomatik golf aldım.
Eğer trafikte çok zaman harcıyorsanız otomatik birebir, dur kalk yaparken çok rahatsınız yokuşta beklerken kaydırma riskiniz, genel olarakta sakin araç kullanıyorsanız almanızı tavsiye ederim. Öyle çok yavaş değil benim aracım, arada sırada köklüyorum gazı harika gidiyor.
Arıza konusuna gelecek olursak aracı almadan vw yetkili servisine baktımanızı şiddetle tavsiye ederim başımızdan passat dsg şanzıman problemi geçti orijinal şanzımana 18 bin lira fiyat çektiler çıkma falan ayarladık 2 bine işimizi hallettik fakat 2 ay araç yattı, o yüzden temizini bulmak önemli.
Eğer otomatiği tatmadıysanız alın derim kullanın biraz keyfine varın hoşunuza gitmezse daha sonra değiştirirsiniz otomatik arayan çok elinizde kalmaz, ben otomatik kullanıyorum ama manuel alacağım bi sonrakine inş. çünkü vites değiştirmeyi özledim.
-
reclame - volkswagen golf dsg‏
- YouTube
(http://www.youtube.com/watch?v=ku6kmC_g5OM)
-
yorumlarınızdan ve kullanmış olan arkadaşların bilgisinden ve tavsiyelerinden çıkardığım sonuç otomatik golf almalıyım fakat dikkat etmem gereken konu şanzımanına çok dikkat etmeliyim ve kilometreside oldukça düşük olmalı,arıza halindeki çıkacak masraf hayli fazla oluyormuş.ama rahatlığı konusunda manuelden çok daha iyi.1 ay içinde kendi aracımı satıp otomatik aramaya başlayacağım bi aksilik olmassa.yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
-
Hayırlı olsun.
Otomatik Golf güzeldir.
1-2-3-4 istediğim viteste istediğim devirde çeviririm.
Eren bu konuda çok güzel bir yazı yazmış.
Kullanıma göre biraz fazla yakar manuellerden.
Zevk konusuna gelirsek ikisinin zevki ayrı.
Manuelde vites değiştirmenin zevkini alıyorsunuz
Otomatikteyse yola odaklanıp, eğer lastikleriniz iyiyse yol tutuşunun keyfini alıyorsunuz.
Araç ne zaman nerde yığılacak derdiniz kalmıyor. Basıyorsunuz istedğiniz gibi gidiyor.
100.000 altında bakımlı bir araba bakın.
Otomatik Golf'ün keyfini çıkarın.
Zira ben 2001'den beri otomatik Golf'ün keyfini çıkarıyorum.
Bu ikinci otomatik Golf'üm yine olsa yine otomatik alırım :D :D :D
-
redline a kadar devir çevirilebiliyormu? meraktan soruyorum:)
drag a roll e merakım vardırda :D
validenin pejoda sport mod açıkken 5500 filan gördüm ama sonra vites attı kapışmak için çok uygun değil :)
-
redline a giriyor da gerek yok ;)
-
reclame - volkswagen golf dsg‏
- YouTube
(http://www.youtube.com/watch?v=ku6kmC_g5OM)
:D :D
-
redline a kadar devir çevirilebiliyormu? meraktan soruyorum:)
drag a roll e merakım vardırda :D
validenin pejoda sport mod açıkken 5500 filan gördüm ama sonra vites attı kapışmak için çok uygun değil :)
Redline'a kadar çeviriyor. Gazı köklediyseniz tam redline'da vites atıyor.
1-2-3'ten birini seçtiyseniz örneğin 2 diyelim.
Diğer uyuz triptonikler gibi red line'a gelince vitesi üçe atmıyor.
Manuel araç gibi devri kesiciye giriyor.
Çok eğleniyorum ben diyorum, dinletemiyorum :D
-
vay be anket kafa kafaya gidiyor ilginç.
-
evet baya kafakafaya gidiyor oy kullanmayan çok arkadaş var ama ben otomatik almaya karar verdim fakat bi türlü alamıyorum istediğim hayalimdeki araba hiç bir yerde yok...2001 üzeri 120bin km geçmeyen sunroof lu renk olarakta siyah lacivert yada kayu füme tercihim ama daha bulamadım hepsi bir arada :)
-
Sabret.
Bulursun kesin.
-
Bundan 7 (yedi) sene önceydi, bir cadillac ım vardı 79 modeldi 3500cc 8 adet silindiri vardı o araba otomatik sanzumandı o arabayı unutamıyorum bir daha öyle bir araç kullanmadım ve onu asla unutamıyorum...
-
Mahmut kardeşim senelerce düz vitesli çeşit çeşit araç kullandım. ayrıca gitmediğim ülke kalmadı hele hele amerika da yaşadım bir süre adamların hiç bir arabasında düz vites yok. hatta bir bayan arkadaşımız spor bir araba almış ve kullanamamıştı neden diye sorduğumuzda da 3. pedalın ne işe yaradığını anlamadım demişti :) ben de bütün bunları gördükçe yaşadıkça artık manuel vitesin biteceğini herkesin otomatiğe döneceğini rahatlıkla söyleyebilirim. ben yine de işimi sağlama aldım triptronik vites aldım ama daha hiç trip. te sürmedim aracımı otomatik süper bişey. hani bir yolda giderken ilerdeki trafik ışığı yeşil yanarken siz yaklaşırken birden kırmızı yanar offf yaaa dersiniz ya şimdi hiç bunu söylemiyorum basıyorum frene duruyor basıyorum gaza gidiyor. daha ne isteyeyim???....
bu arada izmir çeşme deyim ama aracım kayseride henüz getirmedim bayramda getireceğim çeşmeye istersen gelip kullanabilirsin o zaman ama aracım golf V sonra bağımlılık yapmasın dikkat :D
-
Bundan 7 (yedi) sene önceydi, bir cadillac ım vardı 79 modeldi 3500cc 8 adet silindiri vardı o araba otomatik sanzumandı o arabayı unutamıyorum bir daha öyle bir araç kullanmadım ve onu asla unutamıyorum...
Bizde de otomatik 77 Pontiac vardı 3500 cc 8 silindir, direksiyonu çevirdiğimde kafa sallaması ve motor sesi muhteşemdi.
Aslında motor sesi değil çünkü 8 silindirlerin motor sesi rüzgara benziyor :)
-
Mahmut kardeşim senelerce düz vitesli çeşit çeşit araç kullandım. ayrıca gitmediğim ülke kalmadı hele hele amerika da yaşadım bir süre adamların hiç bir arabasında düz vites yok. hatta bir bayan arkadaşımız spor bir araba almış ve kullanamamıştı neden diye sorduğumuzda da 3. pedalın ne işe yaradığını anlamadım demişti :) ben de bütün bunları gördükçe yaşadıkça artık manuel vitesin biteceğini herkesin otomatiğe döneceğini rahatlıkla söyleyebilirim. ben yine de işimi sağlama aldım triptronik vites aldım ama daha hiç trip. te sürmedim aracımı otomatik süper bişey. hani bir yolda giderken ilerdeki trafik ışığı yeşil yanarken siz yaklaşırken birden kırmızı yanar offf yaaa dersiniz ya şimdi hiç bunu söylemiyorum basıyorum frene duruyor basıyorum gaza gidiyor. daha ne isteyeyim???....
bu arada izmir çeşme deyim ama aracım kayseride henüz getirmedim bayramda getireceğim çeşmeye istersen gelip kullanabilirsin o zaman ama aracım golf V sonra bağımlılık yapmasın dikkat :D
bende 13 yıldır hep düz kullanıyorum ve artık bıktım.
aslında model yükseltip golf5 almak istiyorum ama golf4 tende vaz geçemiyorum.bayramda çeşmedeisen görüşebiliriz istersen şöyle bi alaçatı çeşme otobanına arabaları çenç yapıp otabana çıkarız :)çeşmedemi kalıyosun yoksa tatilmi.
-
Şu kırmızı yazıları gördüm ya bi anda otomatik vitese sempati duymaya başladım >:D
-
bizim enistenin ark. oto bora almıs şimdi sanzumanda 2500 tl masraf varmiş ona gore temiz araç bulman lazim
-
bizim enistenin ark. oto bora almıs şimdi sanzumanda 2500 tl masraf varmiş ona gore temiz araç bulman lazim
-
bende 13 yıldır hep düz kullanıyorum ve artık bıktım.
aslında model yükseltip golf5 almak istiyorum ama golf4 tende vaz geçemiyorum.bayramda çeşmedeisen görüşebiliriz istersen şöyle bi alaçatı çeşme otobanına arabaları çenç yapıp otabana çıkarız çeşmedemi kalıyosun yoksa tatilmi.
Kayseri'de yaşıyordum çeşmeye yerleşiyorum şimdi. büyük çoğunlukla ramazan bayramında getireceğim arabayı ve evi sadece o zaman müsait olacağım galiba ama bir gelişme olur da önce getirirsem haber veririm sana
-
golf 4 lerin 130luk tdi lerinde hem oto hem manuel var ondan alırsanız iki zevki de yaşamış olursunuz sanırım.
-
golf 4 lerin 130luk tdi lerinde hem oto hem manuel var ondan alırsanız iki zevki de yaşamış olursunuz sanırım.
otomatik dizel çok çılgın yakıyor aman diyim :)
-
Bu tamamen insanın rahatı ve zevkiyle alakalı.Yazlık ortamlarında orda burda çok küçük yaşlardan beri araç kullanıyorum.Manuel ile sürüş hayatıma başladım.Sonra bigün bi araç geldi bizim garaja rahmetlik pederin merso otomatik.O güne kadar sol ayak sürekli aktif çalışıyordu.Ama bi anda işlevi bitti.Otomatik vites artık hayatımdaydı.Sonrada ben ondan kopamadım.Bazı yorumları okudum gerçekten çok mu yakar azmı yakar bilmiyorum.Şuan ki aracımda otomatik hiç ama hiç benzin içiyormuş içimiyormuş hesaplamadım.İşimde olmaz.Çünkü herşeyden önce insanın kendi zevki ön planda olmalı bence.
Ama yogun bi trafik hayıtınız varsa bence otomatik verilebilecek en olumlu karar derim.Frene basarsın durur.Ayağını frenden çekersin gider.Sanada müzüğin tadını çıkarmak kalır.:)))
-
İstanbul trafiğinde otomatik vitesli bir araç kullanmak bana göre bir ayrıcalıktır. Ben yeni 2003 model golf highline aldım. Bundan önce kullandığım araçlar düz vitesdi otomatik vitesi kullandıktan sonra aradaki farkı anlıyorsunuz özellikle yoğun trafikte. Sakin kullanan biri olarak Ortalama yakıtıda 350 - 375 kuruş arası. Tercih sizin ...
-
Arada istanbula gidiyorum. Köprü trafiğine yakalandığımda oluyor.
1-1,5 saat tın tın ilerliyorsun. Aracım otomatik olduğundan hiç gaza dokunmuyorum.
Frenden ayağımı çekiyorum yağ gibi kayıyor. Trafik sıkışıklığında yorulmuyorum.
-
otomatik guzeldır hostur ama 4 vıtes oldugu ıcın 120 den sonra bagırmaya baslıyor otomatıkler gozlemledıgım kullandıgım kadarıyla yakııtı evet bıraz daha fazla bakımı şanzuman bakımları yapılmıs olmalı kı alasın 2.el 10 yaslarında araba alacaksın sonucta sanmıyorum bakım yapılsın sorun cıkarcaktır ama yenge falan ıstıyosa temız buluyuorsan al yanı fark yok sana hangısı cazıpse sanzuman gıttıkden sonra manueldede gıder oda yarı fıyatı degıl yanı otomatıgın asagı yukarı aynı parayı buluyorlar gerı kalan hersey yanı 4 vıtes olması harıcı
4 vitesli ama manuelin 5. vitesi ile otomatikin 4. vitesinin diş oranları aynı
-
otomatik dizel çok çılgın yakıyor aman diyim :)
hiç te sandığın gibi değil. 35 liraya 220 kilometre yaptığımı da bilirim.(mazot 3.75 tl) 150 km de yaptığımı da bilirim..
tamamen sürüş karakterine bağlı.
-
hiç te sandığın gibi değil. 35 liraya 220 kilometre yaptığımı da bilirim.(mazot 3.75 tl) 150 km de yaptığımı da bilirim..
Şirket arabası (2011 ford focus ) manuel bugün gene küfür ederekten karşıya 1.5 saate geçtim. >:( Ayağım koptu ya.Nerde benim otomatik Golf'üm :sevgi: yemişim son model arabasını.Bırak ya dünyaya bir kere gelen biz insan oğlu rahatını düşünecek bence.
Otomatik satırına +1 yazalım lütfen.
-
Şirket arabası (2011 ford focus ) manuel bugün gene küfür ederekten karşıya 1.5 saate geçtim. >:( Ayağım koptu ya.Nerde benim otomatik Golf'üm :sevgi: yemişim son model arabasını.Bırak ya dünyaya bir kere gelen biz insan oğlu rahatını düşünecek bence.
Otomatik satırına +1 yazalım lütfen.
otomatik golf alana kadar bende hiç sevmezdim ama gözünü sevim otomatiğin. manuel ile uğraşılırmı helede şehir içinde. Sadece kullanımını bileceksin ;)
-
sandıklarıma ya da düşündüklerime göre yorum yapmadım hiç, yaparsam da iletimde belirtirim.
sizin şehir içi kavramınızı bilemem ama ankara-istanbul gibi büyükşehirlerde dizel araçların otomatikleri fazla yakıyor, en azından volkswagende böyle.Kullandığım araçları biliyorum müsade ederseniz.bu başka bir dizel otomatik golf kullanıcısının yorumları:
http://www.fordclubtr.com/forum/Golf-Iv-1-9-Tdi-Otomatik-t192579.html
Yine yazıdan alıntı;
"Oldukça yoğun bir İstanbul trafiğinde 10 L/100 Km gerçek tüketim değeri alabilirsiniz, ancak İstanbul'da ortalama 7-10 L/100 Km arasında gezinmeniz muhtemeldir. Ben Sivas'ta 7,0 L/100Km değerin üzerine kolay kolay çıkmıyordum diyebilirim."
Dikkat ederseniz yazının tarihi tarih bahar ayları.Kışın dizeller çok geç ısınır ve normal ortalamanın 1-3 litre üzerine çıkar daha oralara girmiyorum bile.
90 beygirlik aracın "fabrika" teknik verilerinde yazan zaten 8.9 litre, incelemeniz için link: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1999-golf-tdi-comforline-dizel-otomatik-kazasiz-bakimli-full-62132757/teknik-detaylar/
-
sandıklarıma ya da düşündüklerime göre yorum yapmadım hiç, yaparsam da iletimde belirtirim.
sizin şehir içi kavramınızı bilemem ama ankara-istanbul gibi büyükşehirlerde dizel araçların otomatikleri fazla yakıyor, en azından volkswagende böyle.Kullandığım araçları biliyorum müsade ederseniz.bu başka bir dizel otomatik golf kullanıcısının yorumları:
http://www.fordclubtr.com/forum/Golf-Iv-1-9-Tdi-Otomatik-t192579.html
Yine yazıdan alıntı;
"Oldukça yoğun bir İstanbul trafiğinde 10 L/100 Km gerçek tüketim değeri alabilirsiniz, ancak İstanbul'da ortalama 7-10 L/100 Km arasında gezinmeniz muhtemeldir. Ben Sivas'ta 7,0 L/100Km değerin üzerine kolay kolay çıkmıyordum diyebilirim."
Dikkat ederseniz yazının tarihi tarih bahar ayları.Kışın dizeller çok geç ısınır ve normal ortalamanın 1-3 litre üzerine çıkar daha oralara girmiyorum bile.
90 beygirlik aracın "fabrika" teknik verilerinde yazan zaten 8.9 litre, incelemeniz için link: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1999-golf-tdi-comforline-dizel-otomatik-kazasiz-bakimli-full-62132757/teknik-detaylar/
8.9lt şehiriçi çok mu Allah aşkına. maksimum bir değer olmasına rağmen bence o bile çok değil .
sürüş karakteri bence çok önemli. hele bir de aracın bakımları ve kullanılan motor yağlarının kalitesi çok çok önemli.
tek sorun mazotun çok pahalı olması
-
1. sürüç karakteri
2. Motor soğuk iken kat ettiğiniz mesafe
Bu iki konu otomatik Golf'lerde direk can alıcı noktalar.
Otomatik Golf'lerde DSP diye bir olay var.
Dynamic Shift Points diye.
Bu sürüç karakterine göre vites değiştirme aralıkları değişiyor.
Ve benim farkettiğim bu aralıklar çok yavaş değişiyor.
Yani genelde hep agresif kullanıyorsanız, o sabah sakin kullanmaya kalksanız bile araç sizin normal alışkanlıklarınıza göre vites değiştiriyor.
İlk aracı annem kullanırdı genelde.
Ondan aldığım ilk 2 gün araba gitmiyor gibi gelirdi bana.
O nedenle sürüş karakteri sadece o anlık değil 2-3 günlük önemli.
1 hafta sakin kullanmayı deneyin bakın nasıl düşecek yakıt.
Ayrıca farkettiyseniz bu yakma konuları havalar soğuyunca daha çok ön plana çıkıyor.
VW otomatik vitesleri ekonomi için değil adamı yolda bırakmamak için üretildiğinden acımıyor benzine.
Bu nedenle motor soğukken üst devirde geçiş yapıyor ve 4 vites olması da bunu etkiliyor.
O nedenle 4-5 km kısa mesafe trafikte süper yakıyor.
Çevre yoluna çıkın inanılmaz düşüyor yakıt.
Hadi öptüm sizi :)
-
Bu arada isteyenin otomatik vitesini daimi ekonomik veya daimi spor moda sokabilirim.
İstenildiği zaman geri döndürülebilse bile mesuliyet kabul etmem :D :D
-
8.9lt şehiriçi çok mu Allah aşkına. maksimum bir değer olmasına rağmen bence o bile çok değil .
sürüş karakteri bence çok önemli. hele bir de aracın bakımları ve kullanılan motor yağlarının kalitesi çok çok önemli.
tek sorun mazotun çok pahalı olması
90 beygir bir dizel için 8.9 lt gayet yüksek bir rakam, kaldı ki fabrika verilerine yaklaşmak çok çok zordur, bunu herkes bilir.
kışın bunun 10 lt olduğunu düşünün bir?mazotun litresi 3.98, eder 40 kuruş.
kimsenin sizin aracınıza tükaka dediği yok, ama gerçekleri de söylemeyecek değilim.Her ne kadar otomatik vites fanatiği olsam da.
184 hp lik bmw 3.20 dizel basa basa kullandığında ankara trafiğinde 7-8 lt yakıyor, 90 hpnin 2 katı, arkadan itiş ve 2000cc ve daha ağır.
hem dizel hem otomatik olmuyor, dsg bile olsa manuelden az da olsa fazla yakıyor dizelde.
-
arkadaşlar aracım 1.9 tdı otomatik ve 110 hp.aracı ilk aldğmda bende fazla yaktğndan şikayetçiydim.lakin otomatik arabaya alışmak biraz zaman alıyor ve şuanki yakıt değerim arabayı ilk aldğımdan yaklaşık 2 lt daha az.buda biraz arabayı tanımayla alakalı.dsp tamamen sizin sürüş karakterinize göre vites değiştiriyor. şu anki yakıt tüketimim trabzon şehir içi için konuşuyorum genelde kısa mesafe ve inişi çıkışı bol bir yolda 7,5 -8 lt.şehir dışı 4,5- 5.5lt.gümüşhane-trabzon biçok kez 5.0 lt ortalamayı tutturmuşumdur ki arada zigana dağını çıkıyorsunuz:)daha düzgün bir yol olsa sakin bir kullanımla eminim uzun yolda 4lt yi görebilirsiniz.
-
1. sürüç karakteri
2. Motor soğuk iken kat ettiğiniz mesafe
Bu iki konu otomatik Golf'lerde direk can alıcı noktalar.
Otomatik Golf'lerde DSP diye bir olay var.
Dynamic Shift Points diye.
Bu sürüç karakterine göre vites değiştirme aralıkları değişiyor.
Ve benim farkettiğim bu aralıklar çok yavaş değişiyor.
Yani genelde hep agresif kullanıyorsanız, o sabah sakin kullanmaya kalksanız bile araç sizin normal alışkanlıklarınıza göre vites değiştiriyor.
İlk aracı annem kullanırdı genelde.
Ondan aldığım ilk 2 gün araba gitmiyor gibi gelirdi bana.
O nedenle sürüş karakteri sadece o anlık değil 2-3 günlük önemli.
1 hafta sakin kullanmayı deneyin bakın nasıl düşecek yakıt.
Ayrıca farkettiyseniz bu yakma konuları havalar soğuyunca daha çok ön plana çıkıyor.
VW otomatik vitesleri ekonomi için değil adamı yolda bırakmamak için üretildiğinden acımıyor benzine.
Bu nedenle motor soğukken üst devirde geçiş yapıyor ve 4 vites olması da bunu etkiliyor.
O nedenle 4-5 km kısa mesafe trafikte süper yakıyor.
Çevre yoluna çıkın inanılmaz düşüyor yakıt.
Hadi öptüm sizi :)
Aynen katılıyorum otomatik golf te yakıt tüketimi sağ ayağa doğrudan bağlı ama sakin kullanınca gerçekten musrif değil tabi pedala sert davranmaya başlayınca son derce hoyrat bir karakter sergiliyor.
-
kullanılan mesafe kısa ise
benzinli de olsa diesel de olsa golf güzel yakar, otomatikse daha güzel yakar, birazda agresifsek çok çok güzel yakar. :sevgi:
ama bu golfe has bi olay değil, çoğu araçta bu böyledir. ;)
-
Merhaba öncelikle vites yada şanzıman konusunda düz,otomatik olarak ikisininde avantaj ve dezavantajları var.Bunu herkes çok iyi bildiği halde hala inatla herkes kendi düşünce ve fikrini kabul ettirme çabasında.Maddi olarak riske girmek istemeyenler genellikle düz vitesten yana tercih kullanmaktalar.Otomatik yada dsg tabir edilen şanzıman araç kullananlar ise daha çok rahatlık arayan bi arkadaşımızın dediği gibi dünyaya bi daha mı gelicem deyip,gerek yakıt gerekse arıza durumunda bunu pek önemsemeyen hatta cebine güvenen kişilerden oluşmaktadırlar.
Kendi kişisel tercihim belkide maddi durumdan ötürü düz vitesten yana.Çünkü 2 kez otomatik bora aracım oldu.Hep diken üstünde bindim,4 vites olması çok rahatsız edici bir durumdu,yakıt sarfiyatı ise fazlaydı açıkcası.2.aracıma atiker tüp taktırdım ve otomatik vitese olan bütün sempatimi bitirdi.
Kısaca bu olay maddiyatla alakalı bi iş.
Yakıt konusuna gelince de en yoğun trafikte bile aracım 6.5 lt'yi geçmedi.Uzun yolda ise 4-4.5lt civarı yakıyor.Bunun üstüne söylenecek hiç bişey yok bu modelde ve bu yaşta araçtan başka bişey isteyen .....istesin.
-
Merhaba öncelikle vites yada şanzıman konusunda düz,otomatik olarak ikisininde avantaj ve dezavantajları var.Bunu herkes çok iyi bildiği halde hala inatla herkes kendi düşünce ve fikrini kabul ettirme çabasında.Maddi olarak riske girmek istemeyenler genellikle düz vitesten yana tercih kullanmaktalar.Otomatik yada dsg tabir edilen şanzıman araç kullananlar ise daha çok rahatlık arayan bi arkadaşımızın dediği gibi dünyaya bi daha mı gelicem deyip,gerek yakıt gerekse arıza durumunda bunu pek önemsemeyen hatta cebine güvenen kişilerden oluşmaktadırlar.
Kendi kişisel tercihim belkide maddi durumdan ötürü düz vitesten yana.Çünkü 2 kez otomatik bora aracım oldu.Hep diken üstünde bindim,4 vites olması çok rahatsız edici bir durumdu,yakıt sarfiyatı ise fazlaydı açıkcası.2.aracıma atiker tüp taktırdım ve otomatik vitese olan bütün sempatimi bitirdi.
Kısaca bu olay maddiyatla alakalı bi iş.
Yakıt konusuna gelince de en yoğun trafikte bile aracım 6.5 lt'yi geçmedi.Uzun yolda ise 4-4.5lt civarı yakıyor.Bunun üstüne söylenecek hiç bişey yok bu modelde ve bu yaşta araçtan başka bişey isteyen .....istesin.
Mustafa Bey gereken yorumu yapmış.Kendisinin tercihine saygı duyuyorum.
Yanlız bişey merak ettim.Mustafa Bey ben aşağıda saydığım iki aracıda kullandım.Şimdiki Golf'te otomatik.Ben yıllardan beri otomatik kullanıyorum.Aynı zamanda şirket arabasıda manuel.Baskı balata bitti mi yolda kalıyor.Şimdi sormak istediğim bu otomatik şanzıman ne gibi sorun yaşatıyor ki sizi bu kadar üzdü.Tercihinizin manuel şanzımana geçmesine neden oldu.Merakımdan soruyorum.
Tecrüberinizi paylaşırsanız sevinirim.Ona göre temkinli gidelim bizde.
2007 -2009 yılları arasında triptornik 1.6 102 bg jetta ya bindim.(Kaza sonucu pert :( ) (Hız felakettir ; lütfen yavaş)
2009-2010 yıllarında dsg 1.4 122 bg tsı tour paket jetta aldım.(Özel sebeplerden satış)