Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: Mertt - 16 Temmuz 2011, 11:21:52
-
Arkadaslar dün yine yazliga gelirken kesemedigim sıcak hava sorunum yolda beni deli etti.. konsoldaki kontrolden en sola getirsem de arabam sürekli konsol altindan ayaklarima dogru sicak hava veriyor.. bunu nasil engelleyebilirim ? Bu hava nereden girer nasil kesilir ne yapmak gerektir ?
-
kalorifer musluğu sürekli sıcakta kalmış olabilir yada musluk bozuldu sürekli sıcak üflüyor yada kumanda telinde sorun var soğuğa alamıyosunuz
telde sıkıntı yoksa %90 kalorifer musluğu
siteden caner arkadaşımızda var
Satılık Karma Parçalar - Golf Mk 1-2 - Polo 6R SiS - Çeşitli Parçalar (http://www.vwtr.net/forum/satilik/ynt-satilik-karma-parcalar-golf-polo-passat-t23080.0.html;msg288429)
-
hmm.. peki simdilik yolda giderken en azindan bunu bi sekilde kesme inkanim var mıdır ?
-
maalesef yok diye biliyorum ama :-\
-
Hmm o zaman istanbula donunce baktirip muslugu degismek gerek :( hayir zaten hava sicak birde bu daha da cekilmez hale getiriyor :(
-
musluğu sökün kör tıpa takın hortuma geçici çözülür
-
Bi bakayim Ercihan dedigine nereden sokulur o ?
-
kaputu aç orda arabanın içine giden iki hortum var birinde musluk var takılı canerin sattığından o musluğu söküp yerine tıpa uydurun hallolur;)
-
Sagolasin Ercihan bi bakayim ona ;)
-
hmm.. peki simdilik yolda giderken en azindan bunu bi sekilde kesme inkanim var mıdır ?
golf2lerde vana var ama onu kapatınca hava falan gelmiyo aynı sorun bendede vardı
-
kör tapa yerine bi vana takın bayağı bildiğimiz su vanası işe yaracaktır yazın kaparsın kalorifer radyatatörüne su gitmez kışın açarsın kayıpsız sıkıntısız sıcak havan olur ben öyle hallettim.orjinal vanasında su kaçağı oluyordu ve tam kesmiyodu sıcağı...
-
Artik istanbulu bekleyecek herhalde ama bu vana islerine bi bakayim olmadi dediginiz gibi yaparim gayet de guzel olur
-
benim vana çok dalga konusu oldu ama inan çok sağlam vw nin musluğundan daha sağlam oldu...
-
O zaman soyle bir sey soyliyim simdi arabamin motoruna baktik, altli ustlu duran iki boru var iceri giden (yanlis bakmadiysam) ve hic birinde vana yok, borularim dogrudan dogruya baglanmis .. demekki araya bi vana gerekli, o dedigin gibi uyduramadigim takdirde guzel bi ev tipi vana olacak =D
-
aynen senin kalorifer kumandan nasıl bilmiyorum ama içerden soğuk sıcak ayarlayan bi kol olması lazım oda kaputun altında teli kumanda ediyo benim dediğim sistemde tel devre dışı kalıyo yani kaloriferi kaputu açıp ordan açıp kapatıyosun baya vana takın hortumun 2 ucunda birer kelepçe :tamamdir
-
Bu is cok ama cok kafama yatti benim =D
-
tek zahmeti yolda hava soğursa sağa çekiğ kaputu açıcaksın :)
-
Ya o cok dert degil asil sknti olan yolda hava sicakken arabanin da deli gibi sicak vermesi :) :) :)
-
Arkadaşlar ben Caner arkadaşımızdaki musluğu alacam da şunu merak ediyorum, (şimdilik) içeriden teli bağlatmasam da motordan elimle açıp kapatsam olur mu öyle bir imkan var mıdır ? Ya da teli bağlatmak uzun iş midir, teli özel bir tel midir bulunur mu nedir ne değildir ???
-
Ab muslugu elinle açıp kapatsan bir zararı olmaz ama teli baglamak zor iş değildiri
-
Peki tel özel belirli bir tel mi yoksa öyle herhangi bir telle hallederler mi ?
-
Abi tel kopukmu o tel den bulunur sert çelik bir tel. bunu sen bile takarsın...
-
Arkadaşlar dün Caner'den musluğu aldım arabamı ustama götürdüm yanlış bir şey yapmayayım o baksın etsin diye, Radyatör su deposunun arkasından eski musluk ve bağlı halde olan tel çıktı :D Arabamın önceki sahipleri hiç bakmamışlar arabaya, adamlar bozulan musluğu söküp düz bağlamış, çıkarıp atma zahmetine bile girmemişler >:( >:( Eski ölü musluğu attık, teli sapasağlam duruyordu telini de taktık tüm sıkıntı çözüldü, arabamın camı düşmüştü bir kaç hafta önce sanayiye yolum düşmüşken onu da hallettim eskisinden güzel oldu :) Artık ufaklık daha az sıcak ;D ;D
-
hadi geçmiş olsun :tamamdir
-
hadi hayırlısı abicim gözün aydın :) yaz kış güle güle aç kapa ;D
-
çok sevindim öm de dediğim gibi :tamamdir :sevgi: :tavkiss:
-
Sağolun arkadaşlar hepiniz çok yardımcı oldunuz :sevgi: ne kadar sıkıntıymış meğer bu havada kaloriferle gezmek :( :D