Ãncelikle herkese merhabalar,
Siteye yaklaÅık 1 ayönce üye oldum ve yazılanları takip ediyorum.Bilgisi olan arkadaÅlara sesleniyorum ya da lpg taktırıp memnun olan arkadaÅlara.Bende Polo 98 1.6 aut var ve tahmin edersiniz ki çok yakıyor.Lpg taktırmak Åart oldu. Bu yüzden de ince eleyip sık dokuyorum.Ãünkü Polo nun bazı modellerine özellikle motor numarası aee ile baÅlayanlarda problemler oluyormuÅ ve bir çok usta tavsiye etmiyor :-\.Bu konuda bilgisi olan ya da buna raÄmen taktıran arkadaÅlar varsa ve taktırdıkları markayı da belirtirlerse çok makbule geçecek.Ãzellikle benim aracıma sahip arakadaÅlarında cevaplarını bekliyorum.Saygılar. :)
Merhabalar hocam, bende 98 model 1.4 16v, afh kodlu, polo sportline var, yaklaÅık 6 ay önce stefanelli marka lpg taktırdım aracıma. MaÅallah tüpten yana hiç bi sıkıntısı çıkmadı, Åehir içi 23 Åehirler arası 18-19 krÅ civarı yakıyor sakin kullanımda.
bende 1.6 99 model polo var 1 yıl önce aldıÄımda zavolli marka tüp taktırdım maÅallah hiçbir orun yoktur,kesinlikle tavsiye ederim.
selamlar bende de 2000 öodel 1,4 16v polo var motor kodu afk brc sıralı sistem taktırmayı dusunuyom kullanan varsa + ve - lerini paylasabilirmi motorda erhangibir sorun yasarmıyım ?
Alıntı yapılan: aytek - 26 Haziran 2011, 22:36:25
bende 1.6 99 model polo var 1 yıl önce aldıÄımda zavolli marka tüp taktırdım maÅallah hiçbir orun yoktur,kesinlikle tavsiye ederim.
+1
Sevindim valla içim rahatladı. Bende 29 martta Zavoli taktırdım 2000 1.6 75 Hp 8 V HB AEE motor .4000 Km yaptım sorunsuz hala,ümarım öylede devam eder.
Alıntı yapılan: Polo98 - 25 Haziran 2011, 23:04:59
Siteye yaklaÅık 1 ayönce üye oldum ve yazılanları takip ediyorum.Bilgisi olan arkadaÅlara sesleniyorum ya da lpg taktırıp memnun olan arkadaÅlara.Bende Polo 98 1.6 aut var ve tahmin edersiniz ki çok yakıyor.Lpg taktırmak Åart oldu. Bu yüzden de ince eleyip sık dokuyorum.Ãünkü Polo nun bazı modellerine özellikle motor numarası aee ile baÅlayanlarda problemler oluyormuÅ ve bir çok usta tavsiye etmiyor :-\.Bu konuda bilgisi olan ya da buna raÄmen taktıran arkadaÅlar varsa ve taktırdıkları markayı da belirtirlerse çok makbule geçecek.Ãzellikle benim aracıma sahip arakadaÅlarında cevaplarını bekliyorum.Saygılar. :)
abicm bnde de 98 model polo 1,6 aee motor aracım vardı, seninkinden farkı manuel olmasıydı, lovato marka sıralı sistem lpg kiti kullandım, bnu tavsiye edebilirim, bnun dıÅında lpg kitini taktıracaÄın ustayı çok iyi seçmelisin, bu iÅte markadan çok ustalık konuÅuyo, çünkü ustanın yapacaÄı ayar çok önemli ;)
ArdaÅlar verdiÄiniz cvplar için teÅekkürler tabi devamını bekliyorum.Ãünkü ne kadar çok bilgi olursa o kadar yararı dokunur :).Ankara'da tavsiye edebileceÄiniz usta var mı? TeÅekkürler :)
slm arkadaÅlar bendede 98 polo 1,6 var benzinli aynı sıkıntıyı bende yaÅıyorum.Å.içi 450 kr yakıyo meret benzin yetiÅtiremiyorum :) lpg taktırayımmı satayımmı karar veremedim!!! taktırsak ne marka tavsiye edersiniz..birde 250-300 kr düÅer mi lpg de?? Åimdiden cvp yazma zahmetinde bulunan arkadaÅlara tÅk
slm arkadaÅlar bende 1999 otomatik 1.6 8v polo var atiker sıralı lpg var bende Åehir içi 25 kuruÅ Åehirler arasında 22 kuruÅ yakıyorum bilginize...
- slm arkadaÅlar bende 1999 otomatik 1.6 8v polo var atiker sıralı lpg var bende Åehir içi 25 kuruÅ Åehirler arasında 22 kuruÅ yakıyorum bilginize...
Alıntı Yap
bende 98 düz vites olduÄuna göre (otomatikten daha az yakar) atiker sıralı sistem taktırsam yaksın yaksın 25 kuruÅ..zaten 990 tl ye kartla takıyolar..
bakımlarını düzenli yaptırıyorsan kesinlikle o rakamları geçmezsin....
Bende 2000 model 1.4 otomatik aracıma Åubat ayında brc marka lpg taktırdım fakat yakıt hala düÅmedi 27 litre lpg ile 180 km gidiyorum en fazla,Åubat ayında benzin 4 lira iken 100 lira ile 300 km kadar gidiyordu aracım....lpg de aynı yakıyor...kocasinan sanayi sitesindeki ayar otogazda taktırdım lpg yi....bu sorun için çözüm veya usta tavsiye edebilecek var mı ?
Bende 1999 model 8v aee var ilk 3 ay burnumdan geldi ama artık düzgün çalıÅıyor Åehir içi 22-23 krÅ yakıyor ama lpg takmanızda fayda var yoksa benzin yetiÅmiyor gerçektende ve lpg takacak usta çok önemli
Bende 98 polo 3k var.4 senedir biniyorum maÅallahı var.AldıÄımda landirenzo taktırdım 28*2,10=58,8 tl. 58,8/345=0,170 kr Åehir içi yakıt tüketimi gayet memnunum.AraÅtırırsanız vw araçlara en uyum saÄlayan markadır.TaktırdıÄım ustanın adını bile unuttum :tamamdir
99 polo 1.6 lavato taktırdım hıc bı sorun yasamadım gayet memnunum da ortalama hızım 90 cıvarı 170krs yakıo lavatoyu onerırırm
Alıntı yapılan: yakkir - 27 Haziran 2011, 00:50:29
+1
Sevindim valla içim rahatladı. Bende 29 martta Zavoli taktırdım 2000 1.6 75 Hp 8 V HB AEE motor .4000 Km yaptım sorunsuz hala,ümarım öylede devam eder.
Dün Antalya Denizli gidip geldim 410 Km yol yaptım 72 tl Lpg kullandım.Klima kapalı 4 yolcu az bagaj sakin sürüŠ3000 devir 120 geçmedim
Km de 0.173 kuruŠyaktı.
Soırunsuz sürüŠkeyfi devam ediyor .Lpg takılalı 6000 Km oldu
LPG lt fiyatı 2.45 bu arada
arkadaÅlar ankaradan 65 tl depo doldu artı uÅaktan aldım 59 tl doldu depo toplam 770 km yol gittim ankara didim hızım 90-100-120km
98 1.6 OTOMATİK POLO Zavolli LPG 30000 Km sorunsuz kullanıyorum Åehir içinde 50TL ile 190 KM gidebiliyorum 26.KrÅ denk geliyor..17-18 KrÅ yakan arkadaÅlara hayret ediyorum. Benim arabada mı sorun var acaba.
izmir den selamlar
Alıntı yapılan: 06kzn39 - 07 Eylül 2011, 18:39:32
arkadaÅlar ankaradan 65 tl depo doldu artı uÅaktan aldım 59 tl doldu depo toplam 770 km yol gittim ankara didim hızım 90-100-120km
Alıntı yapılan: airportboy - 08 Eylül 2011, 11:11:43
98 1.6 OTOMATİK POLO Zavolli LPG 30000 Km sorunsuz kullanıyorum Åehir içinde 50TL ile 190 KM gidebiliyorum 26.KrÅ denk geliyor..17-18 KrÅ yakan arkadaÅlara hayret ediyorum. Benim arabada mı sorun var acaba.
izmir den selamlar
selam bende de otomatik 99 model aee motor polo var bende sehir içi 50 tl ile 200 km yapıyorum 17-18 kurus yakan arkadaslar manuel vites ve 90 km yi gecmiyorlar tahminim çünkü ben hangi ustayla yada otomobilciyle konussam aracımın yakıtının ıyı oldugunu söylüyorlar keza bende bir kaç kere denedim 2500 devir 90 ı gecmeyınce yakıtı 21 kurusa kadar dusuyor ben ayagımı gazdan cekmıyorum ve 32 litre gazla 317 km yapıyorum bırde gazı kac liradan aldıgında önemli o yuzden bence kurus deÄil litre üzerinde hesapla gazı 2,4 liradan almanla 2,20 liradan alman hesabını deÄiÅtirebilir, saygılar.....
bende benzinden kaçar oldum benzinde felaket gidiyor ama ne de olsa devir ekonomi devri lpg Åart ama en sorunsuz en uygun hangi marka ise ondan takmak lazım
yetkili serviste taktırdıktan sonra arabanda sorun yoksa kolay kolay hiçbirinde sıkıntı olmaz
ArkadaÅlar aracıma bu hafta LPG taktıracaÄım ve 3 marka arasında kaldım. Lütfen yardımcı olur musunuz?
1) Lavato
2) Zavoli
3 )Atiker
slmlar uzun zamandır siteye uÄramamıÅtım daha önceki yazılarımda saat gibi olan aracımın lpgden sonra stop ve devir dalgalanması olduÄunu yazmıÅtım. sorunum uÄraÅlarım sonucu çözüldü çok Åükür! ve polom o eski harika günlerine döndü :) atiker marka taktıracak arkadaÅların dikkatine; enjektörleri kesinlikle horizon tip taktırsınlar hiç görmemiÅ olan arkadaÅlar için Åöyle açıklayalım harizon tip enjektörler siyah renk ve atiker bu enjektörleri seat ve vw (ve bu tarz araçlar ) için çıkartmıŠ200 tl farkı var diÄer kırmızı enjektörlerden bizim pololara bu oluyor benim poloma ilk baÅta kırmızı olan AHC 4 CYL 3 OHM takılmıÅtı ve sorun... sorun... sorun... nerdeyse satacaktım gül gibi aracımı iyice araÅtırdım ankaradaki ustalarla bile görüÅtüm horizon tip takılırsa bile ayn sorunlar olacaÄını söyleyenler bile oldu ama inatla atiker ana bayiye deÄiÅtirmesi gerektiÄine ve üste parada vermeyeceÄime ikna ettim enjektörler deÄiÅti 1 aydan fazla süredir kullanıyorum ne stop ne dalgalanma ve bu enjektörler gerçekten benzindeymiÅ hissi veriyor çok atak ve sorunsuz maÅallah :) atiker taktıracak arkadaÅlar bunları dikkate alsınlar atikeri tavsiye ederim ama horizon tip enjektörle... bu arada polom 1.6 8 v aee motor iyi sürüÅler
Alıntı yapılan: west_55 - 19 Eylül 2011, 13:42:21
ArkadaÅlar aracıma bu hafta LPG taktıracaÄım ve 3 marka arasında kaldım. Lütfen yardımcı olur musunuz?
1) Lavato
2) Zavoli
3 )Atiker
bende lovato var bi sıkıntı yaÅamadım yetkili servisten taktırmaya dikkat et
ArkadaÅlar bugün Kocaeli/Gebze'de 4 bayii gezdim ve aldıÄım fiyatlar aÅaÄıda ki gibi;
İnka Gas BRD: 125O - 1550 TL
LOVATO: 1390 TL
BRC: 1550 - 1650 TL
TATARINI: 1700 TL
ROMANO:1600 - 1750 TL
BRAVO: 1350 TL
MİLANO: 1300 TL
ALDES: 1100 TL
Atiker: 900 - 990 TL
Sizce Otomatik 97 polo için hangisi iyi olur (75 HP 8V)
Alıntı yapılan: west_55 - 19 Eylül 2011, 19:12:27
ArkadaÅlar bugün Kocaeli/Gebze'de 4 bayii gezdim ve aldıÄım fiyatlar aÅaÄıda ki gibi;
İnka Gas BRD: 125O - 1550 TL
LOVATO: 1390 TL
BRC: 1550 - 1650 TL
TATARINI: 1700 TL
ROMANO:1600 - 1750 TL
BRAVO: 1350 TL
MİLANO: 1300 TL
ALDES: 1100 TL
Atiker: 900 - 990 TL
Sizce Otomatik 97 polo için hangisi iyi olur (75 HP 8V)
Bende Zavoli takılı;listedende
Lovato ve Brc derim
98 polo hb brc taktırdım 177-192 krÅ uzun yolda 225-250 krÅ Åehiriçi trafikte
:)
Atiker marka LPG kiti kullanan arkadaÅlar; kullandıÄınız enjektörlerin renge nedir? Bilgi verir misiniz? ÃoÄu VW grubu araçlarda, kullanıcılar siyah enjektör diyor, LPG kiti takan yerler kırmızı enjektör diyor. Kaan60 isimli arkadaÅ bu konuda bana yardımcı oldu ama LPG takan yerler ısrarla siyah olmaz, kırmızı takalım diyorlar :-\
nasıl olmazmıÅ? neden olmazmıŠyaa ustaların daha doÄrusu kendini usta sananların böyle "olmaz, alakası yok sorun lpgde deÄil araçta" diye araÅtırmadan konuÅmaları beni ayar ediyor >:( benim lpg taktırdıÄım ustanın iÅçiliÄi harikaydı hatta enjektörleri manıfolda 6-7 cm yakına koyduki (bu gerçekten zor iÅti) gaza geçerken arada mesafe uzayıpda silkeleme olmasın diye . amma velakin ben siyah horizon enjektör takılması gerektiÄini söylediÄim zaman oda alakası yok dedi ama ısrarımla iÅ halloldu. diyeceÄim odurki siz her ustaya kulak asmayın özellikle aee motor kodu olan arkadaÅlar, doÄru bildiÄinizi deneyip gören kiÅilerin yorumlarını uygulayın.
siyah enjektörler turbolu raçlar için diye biliyorum bende kırmızı var ve sorun yok ilk baÅlarda ilk ay 5-6 kere istop ederdi Åimdi sorun ortadan kalktı atiker taktır gidipte brc flan taktırma araban zaten fiyatı belli atikerle brc arasındaki fark 4 tane sıfır lastik parası sen düÅün sorun çıkacaÄını sanmıyorum bulunduÄun yerdeki ana bölge bayisine taktır güzel bir iÅcilikle hiç sorun yaÅamazsın arban passat ve ya jetta olsa brc taktır derdim artık atikerde korkulacak bir durum yok arkadaÅlar toparladılar
Pekala atikerin hangi modeli uygun olur polo için? Nette araÅtırdıÄımda 3-4 çeÅit farklı model var.
LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemleri
LPG MultiFast Sıralı Otogaz Sistemleri
LPG Safefast Sıralı Otogaz Sistemleri
olmak üzere sıralılarda 3 farklı atiker sistem vardır ilk sırada bulunan fast sistemi poloyu fazlasıyla kurtarır .ben 4 yıldır kullanıyorum sorun yok. 1 lt = 10 km Åehir için 97 man.vites
kaan60 ın dediÄi gibi atiker taktırırsan neolursa olsun siyah enjektörleri taktır...
orca ustanın dediÄi gibi mutlaka siyah enjektör yaptırıcam. Fakat atiker markasının hangi modelini kullanıcaÄım konusunda aklım karıÅık. Hangi model arasında ne fark var?, Polo nazlı bir araç, malum her LPG'de çalıÅmıyor. Atiker kullanan arkadaÅlar hangi model LPG kullandıklarını yazarlarsa oldukça iyi olur.
TeÅekkürler.
usta zaten genelde fast sistem takılıyor okdr kafana takma bu model konusunu senin asıl odaklanman gereken siyah horizon enjektör takılsın yeter.
Alıntı yapılan: 06kzn39 - 23 Eylül 2011, 12:41:49
siyah enjektörler turbolu raçlar için diye biliyorum bende kırmızı var ve sorun yok ilk baÅlarda ilk ay 5-6 kere istop ederdi Åimdi sorun ortadan kalktı atiker taktır gidipte brc flan taktırma araban zaten fiyatı belli atikerle brc arasındaki fark 4 tane sıfır lastik parası sen düÅün sorun çıkacaÄını sanmıyorum bulunduÄun yerdeki ana bölge bayisine taktır güzel bir iÅcilikle hiç sorun yaÅamazsın arban passat ve ya jetta olsa brc taktır derdim artık atikerde korkulacak bir durum yok arkadaÅlar toparladılar
arkadaÅa katılıyorum bende de kırmızı var 1,5 sene oldu Åeytan kulaÄına en ufak bir sıkıntı çıkmadı.bazı ustalara götürdüm vw gene tüp uymuyo falan dediler ama hepsi boÅ laf çokda güzel oldu gidipte dünya kadar para vermeye gerek yok atiker iÅini görür
ArkadaÅlar önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Atiker'e mail attım. Aracıma Atiker olmuyormuÅ falan diye. Bursa bölge daÄıtıcısı beni aradı. Adamın adı Bekir Emre. Siz yetkili atiker bayiisine gidin, beni arayın dedi. Ben onlara gerekli talimatları verir, aracınıza POLO AEE motorlar için Atiker Süper kit denilen kiti taktırırız dedi. DiÄerlerinden farkı ise siyah enjektörlü olmasıymıÅ. Åimdi bende iki arada kaldım. Kırmızı mı yoksa siyah mı diye??? :-[
Alıntı yapılan: west_55 - 29 Eylül 2011, 23:12:28
ArkadaÅlar önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Atiker'e mail attım. Aracıma Atiker olmuyormuÅ falan diye. Bursa bölge daÄıtıcısı beni aradı. Adamın adı Bekir Emre. Siz yetkili atiker bayiisine gidin, beni arayın dedi. Ben onlara gerekli talimatları verir, aracınıza POLO AEE motorlar için Atiker Süper kit denilen kiti taktırırız dedi. DiÄerlerinden farkı ise siyah enjektörlü olmasıymıÅ. Åimdi bende iki arada kaldım. Kırmızı mı yoksa siyah mı diye??? :-[
arkadaÅım ben tüp taktırırken hiç araÅtırmadım lükse kaçmayım diye atikere gittim adamlarda çok güzel taktı siz burda diyince kırmızı yada siyah enjektör diye bende yorumumu yazdım bende kırmızı var aracım 98 classic hiçbir sıkıntı çekmedim rampada yada çekiÅte sizin sorduÄunuz kiÅi muhakkak bu iÅin erbabıdır seçim size kalmıŠben kırmızıdan memnunum aracımda kırmızı sölemesi ayıp :D
Alıntı yapılan: KARATAY - 29 Eylül 2011, 23:28:48
arkadaÅım ben tüp taktırırken hiç araÅtırmadım lükse kaçmayım diye atikere gittim adamlarda çok güzel taktı siz burda diyince kırmızı yada siyah enjektör diye bende yorumumu yazdım bende kırmızı var aracım 98 classic hiçbir sıkıntı çekmedim rampada yada çekiÅte sizin sorduÄunuz kiÅi muhakkak bu iÅin erbabıdır seçim size kalmıŠben kırmızıdan memnunum aracımda kırmızı sölemesi ayıp :D
Polo'ya kırmızı çok yakıÅıyor :D
Bakalım artık, hafta sonu İstanbul Anadolu yakasında ki LPG takan yerlere gidicem. Mantıklı bir açıklama yapan yere kiti taktırıcam.
daha önce de belirtmiÅtim ama yine belirteyim bende atikerin kırmızı enjektörleri vardı ve gaz fiyatı 2.20 lerdeyken 30 kuruÅ yakıyordum ama gölcük kocaelinde atiker bayi enjektörlerimi siyahlarla deÄiÅtirdi ve deneme mi söyledi bizim araçlar gibi uyum sıkıntısı olan araçlar için üretilmiÅ bu siyah enjektörler, deÄiÅtikten sonra aracımın çalıÅması ve yakıt tüketimi düzeldi Åuan Åehir içi 25 kuruÅ oda seri kullanırsam Åehir dıÅıda 22-23 kuruÅ yakıyorum düzgün kullanımda da Åehir içi yine 23 kuruÅ uzun yolda 20 kuruÅa kadar düÅüyor bilginize
Alıntı yapılan: KAAN60 - 19 Eylül 2011, 15:12:20
slmlar uzun zamandır siteye uÄramamıÅtım daha önceki yazılarımda saat gibi olan aracımın lpgden sonra stop ve devir dalgalanması olduÄunu yazmıÅtım. sorunum uÄraÅlarım sonucu çözüldü çok Åükür! ve polom o eski harika günlerine döndü :) atiker marka taktıracak arkadaÅların dikkatine; enjektörleri kesinlikle horizon tip taktırsınlar hiç görmemiÅ olan arkadaÅlar için Åöyle açıklayalım harizon tip enjektörler siyah renk ve atiker bu enjektörleri seat ve vw (ve bu tarz araçlar ) için çıkartmıŠ200 tl farkı var diÄer kırmızı enjektörlerden bizim pololara bu oluyor benim poloma ilk baÅta kırmızı olan AHC 4 CYL 3 OHM takılmıÅtı ve sorun... sorun... sorun... nerdeyse satacaktım gül gibi aracımı iyice araÅtırdım ankaradaki ustalarla bile görüÅtüm horizon tip takılırsa bile ayn sorunlar olacaÄını söyleyenler bile oldu ama inatla atiker ana bayiye deÄiÅtirmesi gerektiÄine ve üste parada vermeyeceÄime ikna ettim enjektörler deÄiÅti 1 aydan fazla süredir kullanıyorum ne stop ne dalgalanma ve bu enjektörler gerçekten benzindeymiÅ hissi veriyor çok atak ve sorunsuz maÅallah :) atiker taktıracak arkadaÅlar bunları dikkate alsınlar atikeri tavsiye ederim ama horizon tip enjektörle... bu arada polom 1.6 8 v aee motor iyi sürüÅler
merhaba,
ben 1 hafta önce atiker marka kit taktırdım.herhangibir stop problemi vs yok.lakin yakıt tüketimi cok fazla 35 kuruÅ yakıyor.vw için üretilen siyah enjektörleri sordum müÅteri hizmetlerine fiyat farkı aldıklarını söylediler,sonrada deÄiÅtirsekde ilk takılırkende siyah olacaksa fiyat farkı olur dedi.
siz bu fiyat farkı için kimle görüÅtünüz,nasıl hallettiniz merak ettim.
Alıntı yapılan: orca - 30 Eylül 2011, 00:22:00
daha önce de belirtmiÅtim ama yine belirteyim bende atikerin kırmızı enjektörleri vardı ve gaz fiyatı 2.20 lerdeyken 30 kuruÅ yakıyordum ama gölcük kocaelinde atiker bayi enjektörlerimi siyahlarla deÄiÅtirdi ve deneme mi söyledi bizim araçlar gibi uyum sıkıntısı olan araçlar için üretilmiÅ bu siyah enjektörler, deÄiÅtikten sonra aracımın çalıÅması ve yakıt tüketimi düzeldi Åuan Åehir içi 25 kuruÅ oda seri kullanırsam Åehir dıÅıda 22-23 kuruÅ yakıyorum düzgün kullanımda da Åehir içi yine 23 kuruÅ uzun yolda 20 kuruÅa kadar düÅüyor bilginize
sizden fiyat farkı talep ettiler mi?
Alıntı yapılan: therasmus - 05 Ekim 2011, 12:55:46
merhaba,
ben 1 hafta önce atiker marka kit taktırdım.herhangibir stop problemi vs yok.lakin yakıt tüketimi cok fazla 35 kuruÅ yakıyor.vw için üretilen siyah enjektörleri sordum müÅteri hizmetlerine fiyat farkı aldıklarını söylediler,sonrada deÄiÅtirsekde ilk takılırkende siyah olacaksa fiyat farkı olur dedi.
siz bu fiyat farkı için kimle görüÅtünüz,nasıl hallettiniz merak ettim.
sizden fiyat farkı talep ettiler mi?
benim enjektörler zaten eski olduÄuÄundan benden 200 lira almıÅlardı çünkü benim lp sistemi garanti kapsamında deÄildi takıldıktan 2 sen sonra yapıldı enjektör deÄiÅimi
benim aracımda lpg takıldıktan sonra sorun çıkmasından dolayı araÅtırdım ve genelde poloların bu kırmızı enjektörleri siyah horizon tip enjektörlerle deÄiÅtirince sorunun hallolduÄunu öÄrendim. bunu bana bayi söylemediÄi için müsteri hizmetleride baÅtan takılırken horizon takılması gerektiÄini söyledi. bende haklı olarak üzerlerine gittim bendende para istediler ama kesinlikle vermeyeceÄimi söyledim ve sorunumu halletmezlerse tüketici mahkemesine baÅvuracaÄımı söyledim ve yapacaktımda! bunların hepsini teknik servis müdürü ile görüÅtüm oda 2 güne gönderdi kısacası hakkımı aradım sadece. senin aracta sorun varsa iste sende ama çok yakıyo diye göndereceklerini sanmıyorum bilgin olsun.
Uzun zamandır araÅtırma yapıp, gereken bilgilere ulaÅık Atiker marka LPG kitini dün taktırdım. İlk izlenimim 35 LT'lik simit tanka 60 TL'lik gaz aldım ve araç Åuan 40 KM'de olup gösterge full gösteriyor. Daha önemlisi gaza basarken ayaÄım titremiyor artık ;D
,hadi hayırlı olsun
Alıntı yapılan: genco 01 - 23 Eylül 2011, 14:35:05
LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemleri
LPG MultiFast Sıralı Otogaz Sistemleri
LPG Safefast Sıralı Otogaz Sistemleri
olmak üzere sıralılarda 3 farklı atiker sistem vardır ilk sırada bulunan fast sistemi poloyu fazlasıyla kurtarır .ben 4 yıldır kullanıyorum sorun yok. 1 lt = 10 km Åehir için 97 man.vites
GENCO 01 SENİN BUJİLERİN KAà TIRNAK
[/quote]
ArkadaÅlar LPG'de aracın az yakması için aracı hangi devirde kullanmalıyız. Araca LPG taktırdım ama Åuan ortalama 30 kuruÅ yakıyor. Daha 200 km yaptım acaba onun etkisi olur mu?
LPG yi ilk taktırdıÄın zaman biraz fazla yakıyormuÅ ve zamanla yakıtı düÅüyormuÅ, düÅük yakıt tüketimi için normal kullanımda ne gerekiyorsa aynısını uygulaman yeterli örneÄin ani kalkıÅlardan kaçın, 2500-2800 arası vites deÄiÅtir, 3000 devir 110 km i geçme hatta 100 km yi , yakıt miktarın farkedilir derecede düÅer merak etme bu arada çok fazla kick down yapma.....
PaÅam kusura bakma ama kick down ne demek? Bu arada araba otomatik vites ve 3.000 devirde yaklaÅık 105 km ile gidiyor. Ben sürekli 2900 devirle gitsem nasıl olur? Bayramda Samsun'a gidicemde. Arabanın beni sömürmesini istemiyorum ::)
biliyorum benimde otomatik vites , gaz pedalina birden sonuna kadar basınca araba fırlatıyo ya roket diyorsun ya o iÅte vites küçültme, 2800-2900 ideal devirler ideal virajlı yollarda yani 80-90 ı geçemiyeceÄin yerlerde ve yokuÅlarda 3. viteste kullan böylelikle araba 4. vitese geçemez D de olsa geçer 4. vitese geçemediÄi içinde aracın yokuÅlarda çabuk bayılmaz , virasjlarda da yavaÅladıÄında daha çabuk hızlanırsın bunlarda yakıt tüketimini dengeler
hocam bende yeniyim sitede, bende de 99 otomatik 1.6 polo var ve tüp taktırmayı düÅünüyorum.. aracın performandan oldukça memnunum ve bunu ne kadar etkiler taktıracaÄım tüp.. lovato veya atiker var aklımda.. lovato taktıranlar acaba yorumlarını paylaÅabilirmi.. ayrıca kocaeli deyim ankara dan geldim buraya burayı pek bilmiyorum..iyi bir usta bilen varmı acaba, sonuçta ustada da bitiyor biraz iÅ..
madspospar ben 10.000 km önce lpg taktırdım. Motor kodum aee zavoli marka lpg kitini tercih ettim. GeçiÅleri sorunsuz. Benzin ve lpg de performans farkı neredeyse hiç yok. Yakıt sarfiyatım da yarı yarıya farketti. İstanbul'da olsaydınız taktırdıÄım yerin bilgilerini paylaÅırdım sizinle.
kocaelinin neresindesin , ben de izmitteyim bende atiker sıralı var sıralı sistemde performans kaybı olmuyor çünkü lpg nin oktanı benzine göre daha yüksek olduÄundan yanmasıda iyi o yüzden çekiÅ sıkıntısı bende benzinle gaz performansı aynı sefa sirmen sanayide yıldız otogaz var http://www.yildizotogaz.com/iletisim.htm ordan lpg taktıran bikaç arkadaÅım vardı çok memnunlardı birde atker taktırıcaksa erdal otogaz va ryine izmit körfez sanayide onrdan atiker taktıran yine bi kaç arkadaÅım var onlarda memnun ama atiker taktırıcaksan kesinlikle forumda da var siyah olna enjektörleri taktır kırmızı deÄil
o konuyu bende okudum siyah diyor herkes ona özellikle dikkat ederim zaten atiker taktırırsam eÄer.. kocaeli merkezdeyim, galiba atiker taktırıcam bu gidiÅle, lovato konusunda pek yorum göremicem gibi.. forumda bi iki tane var ama onlarda memnun gerisi sır atiker.. erdal otogaz yakın sayılır baktım haritadan yerine.. bakalım hayırlısı inÅallah taktırdıktan sonra bir sorun olmaz.. bu ayın geçmesi lazım para mevzusunu ona göre ayarladım, taktırdıktan sonra yorumlarımı yazarım burdan zaten yine. o zamana kadar lovato yorumuda alabilirim :))
valla baÅkan bende kırmızı enjektör var Åimdiye kadar bir sıkıntı yok taktır atiker boÅuna fazla para verme taktırdıÄın yer iyi olsun yeter çok güzel tasarruf edersin
ArkadaÅlar herkese selam.
Aracıma 2 hafta önce atiker kit taktırdım. Åuana kadar yaklaÅık 600 km yol yaptım, ve yakıtım 350-380 kuruÅun altına düÅmedi. Ãstelik aracım çok yakıyor diye ayar bile yaptırdım. EÄer böyle devam ederse sinirimden aracı yakıcam artık. Sizce ters giden ne olabilir?
poloya gaz taktırmadan önce :
1..boÄaz kelebeÄi durumu :temizliÄi adaptasyonu adaptasyon tutup tutmadıÄı.
2,,hava filtresi kontrolü gerekiyorsa deÄiÅim
3..hararet müÅürü kontrolü (test cihazı ile )
4,,bujilerin kontrolü ve temizliÄi.
5.avans ayarı kotrolü....
6..imkan var ise motor kompresyonu ölçülmelidir(motoru bitik bir araca masrafa gerek yoktur..
not :ben bu kontrolleri bizzat yaparak kendi aracımıza kırmızı enjektör taktırdım..
herhangi bir sorunla karÅılaÅılmadı (1 aydır aktif kullanılıyor)...karıÅık kullanımda %10 civarı yakıyor(aee motor)
onun için bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok uyumsuzluk vs söz konusu deÄil
sıkıntılarınızın nereden kaynaklandıÄını bulunması gerekir...
herkesin içi rahat olsun ;) ;)
Dün boÄaz kelebeÄi temizliÄi ve adaptasyon dün yapıldı. LPG taktırmadan önce buji, buji kabloları, filtreler vs komple yenilendi ama araç 600 KM'de olmasına raÄmen LPG'yi hala çok yakıyor. :bekleriz:
baÄlantıda bir sıkıntı olabilir çok yakıyor ben Åehir içi 65 tl gaza 290-300 k yol yapıyorum burda gaz 2,10 tl litresi
west_55 kocaelidemi taktırdın, iyi takmadılarsa ver yerin adınıda gitmeyim oraya :)
bu testlerin hepsi olursa ve deÄiÅim olursa ne kadar mal olur..
orca bu testlerin hepsini erdal otogaz da yaparlarmı bi bilgin varmı..
makineye baÄlayıp bakıcaklar körfez sanayide as teknik var aÅır usta 30 lira olması lazım önce orda motor testlerini yaptırabilirsini boÄaz kelebeÄi, sensörler, aracının yakıt durumu bujiler ve kabloları eÄer aracın motor çalıÅması ve yakıt durumu düzgünse ( onlarda makineye baÄlayarak bakıyorlar) yada bir sıkıntı varsa sana söylerrler, lpg marka ve usta tavsiyesi alabilirsin onlardan ben atikerde erdal otogaz izmitte isim yapmıŠbirisidir, tercih senin
Alıntı yapılan: madprospar - 03 Kasım 2011, 22:54:06
west_55 kocaelidemi taktırdın, iyi takmadılarsa ver yerin adınıda gitmeyim oraya :)
bu testlerin hepsi olursa ve deÄiÅim olursa ne kadar mal olur..
orca bu testlerin hepsini erdal otogaz da yaparlarmı bi bilgin varmı..
Usta Gebze'de Maviay LPG'de taktırdım. Ama son aldıÄım yakıtla beraber tüketim düÅmeye baÅladı. BoÄaz kelebeÄi temizliÄi ve adaptasyon yaptırdım. Belki onunda etkisi olabilir diye düÅünüyorum.
west_55 gözün aydın hocam zamanla düÅer daha belki.. peki yakıtın bi etkisi olurmu o konuda, nerden alıyosunuz genelde aygaz ı tercih ediyor herkes..
Evet bende aygaz'dan alıyorum.
ipragaz
arkadaÅlar boÄaz kelebeÄi temizliÄini ve adaptasyonunu her motorcu yaparmı? bende temizletmeyi düÅünüyorum, avans ayarlarınada bir baktırmak istiyorum dediÄim gibi sanayideki herhangi bir motorcu yaparmı yoksa servise mi gitmeliyim? maliyeti ne kadar olur?
Alıntı yapılan: vtt - 06 Aralık 2011, 14:40:04
arkadaÅlar boÄaz kelebeÄi temizliÄini ve adaptasyonunu her motorcu yaparmı? bende temizletmeyi düÅünüyorum, avans ayarlarınada bir baktırmak istiyorum dediÄim gibi sanayideki herhangi bir motorcu yaparmı yoksa servise mi gitmeliyim? maliyeti ne kadar olur?
ÃoÄu Vw ustası bu sorunla giden bir sürü araba olduÄu için bunu yapmayı iyi bilir. Fakat gideceÄiniz ustayı bilerek gitmeniz sizin yararınıza olur, ustalıkla alakası olmayan sözde ustalar da var.
kesinlikle opetten almam! bizimgaz + shell :tamamdir
Alıntı yapılan: VWdriver - 08 Temmuz 2011, 14:45:18
Bende 2000 model 1.4 otomatik aracıma Åubat ayında brc marka lpg taktırdım fakat yakıt hala düÅmedi 27 litre lpg ile 180 km gidiyorum en fazla,Åubat ayında benzin 4 lira iken 100 lira ile 300 km kadar gidiyordu aracım....lpg de aynı yakıyor...kocasinan sanayi sitesindeki ayar otogazda taktırdım lpg yi....bu sorun için çözüm veya usta tavsiye edebilecek var mı ?
Hocam çok geç oldu ama sorununuzu çözüp çözemediÄinizi merak ettim aynı durum benimde baÅıma geldi ama Lambda sensorü ile alakalı olduÄunu tespit ettiler sıfırı 400 lira bu sensorun ve yakılamayan gaz/benzin oranını ölçüyor (çiÄ atılan yakıt) bu ölçüm olayı benzinde çalıÅırken egzozdan gerçekleÅiyor, LPG de çalıÅan arabanın yakıtın atılma durumunu ise LPG kitleri enjeksyonlardan okuyorlar. Nihayetinde problemim çözüldü.
İnÅallah seninkide çözülmüÅtür.
Alıntı yapılan: nihat38 - 22 Mayıs 2012, 14:27:20
Hocam çok geç oldu ama sorununuzu çözüp çözemediÄinizi merak ettim aynı durum benimde baÅıma geldi ama Lambda sensorü ile alakalı olduÄunu tespit ettiler sıfırı 400 lira bu sensorun ve yakılamayan gaz/benzin oranını ölçüyor (çiÄ atılan yakıt) bu ölçüm olayı benzinde çalıÅırken egzozdan gerçekleÅiyor, LPG de çalıÅan arabanın yakıtın atılma durumunu ise LPG kitleri enjeksyonlardan okuyorlar. Nihayetinde problemim çözüldü.
İnÅallah seninkide çözülmüÅtür.
Benim de lambda sensörü arızalıydı, sensörü çok basite almıÅtım ve bayaÄı uzun süre deÄiÅtirmedim. DeÄiÅtirdikten sonra ki en basit aklıma gelen sorun, çiÄ benzn kokusu kalmadı, yakıt düÅtü, araç rölantide stop etmiyor :sevgi:
Bu arada teÅhisi koyan Resul abiyi (Speedystop) unutmamak lazım.
arkadaÅlar 98 polo 1.4 16 valf tüpte nekadar yakar güncel bilgisi olan var mı ?
Alıntı yapılan: caner4 - 25 Haziran 2012, 14:29:07
arkadaÅlar 98 polo 1.4 16 valf tüpte nekadar yakar güncel bilgisi olan var mı ?
Åehir içi 245 260 arası yakıyo 6n 1.6 comfort aee motorlu
Yazın gelmesiyle birlikte Åehiriçi yakıtım oldukça düÅtü, 255-260 kuruÅ arasında geziniyorum. :sevgi:
otomatik olduÄu halde 26krÅ mu ? ozaman manuel de biraz daha düÅer bu sarfiyat ayrıca 1.4 sportline 1.6 dan az mı yakar çok mu yakar napar bilgisi olan var mı :)
Alıntı yapılan: caner4 - 26 Haziran 2012, 20:33:36
otomatik olduÄu halde 26krÅ mu ? ozaman manuel de biraz daha düÅer bu sarfiyat ayrıca 1.4 sportline 1.6 dan az mı yakar çok mu yakar napar bilgisi olan var mı :)
1,4 spotline daha az yakar diye düÅünüyorum. Bu arada LPG'yi Gebze'de 2,10 TL'den alıyorum. Onun etkisi de var sanırım :sevgi:
bizim burda da 2.20ye falan düÅtü sanırım bayadır almıyorum da ben fiyatları takip edemedim..
Ankara'da 2,05 tl Aygaz. DiÄerleri 1,98'e kadar iniyo.
Tatil amaçlı nevÅehir'e giderken Ankara ve kırıkkale yolu üzerinde LPG fiyatını 1.86 tl görünce depoyu doldurup pompacı arkadaÅa biz kocaelide 2.30 lardan alıyoruz sen Åu pet ÅiÅeleride gaz doldur esprisi yapmadan geçemedim.
Ankara ve çevresinde yaÅayanlar LPG konusunda çok Åanslı.