Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: nesquik - 21 Haziran 2011, 13:25:42
-
arkadaşlar dün aracımla ilgili problemleri çözmek için elektrikçiye gittim.
fan bozukmuş değişti. klima gazı bastı.
ve usta dediki:
klimayı ister 1. derecede kullan ister 4. derecede aynı yakar hiç farkı yok. doğrumu sizce dediği.??
ben artırdıkça yakıtında arttığını düşünüyorum ve bugüne kadar hep öyle bildim?
-
usta doğru sölemiş sonuçta klima çalışıyor ikisindede sadece birinde pervane daha hızlı dönüyor o kadar.
-
kesinlikle doğru efem. gaz devir daim ediyor aynı devirde. kompresor öyle de böyle de aynı çalışıyor neticede.
-
ozaman klimadaki ekonomi modu ne oluyor?
-
econ modunda klima çalışmıyor, normal klimasız arabada neyse o oluyor
-
yani sonuç olarak kaçta çalıştığnın bir önemi yok öylemi?
-
Digital klimada sıcaklığı 18'e kadar düşürdüğünde 22 derece ile aynı oranda yakıt harcaması düşündürücü geldi. :(
-
o zaman boşuna 1-2 tırnakta çalıştırıyomuşum madem öyle en mantıklısı aç sonunua kadar beton gibi yapsın ortalıgı 5-10 dakkada kapat sonra yada auto ya al :)
-
ortamın sıcaklığı 24 ve 18 C farklı...fan hızı farlı..18 C de daha fazla yakar..pervane hızınıartırırsan da çok yakar..ama sıcaklığa göre(18 C ye ) çok daha az yakar. .diye düşünüyorum..
-
bahsedilen klima digitalmi? yoksa analogmu?
eger analogsa ustanin dedigi dogru diye biliyorum bende, lakin digitalde durum farkli olabilir o konuda emin degilim..
-
ya ama 2. kademe ile 4.kademe arsında performans farkı var. aynı enerjiyle bu performansı elde etmek mümkünmü?