Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: oldboy - 18 Haziran 2011, 13:38:10
-
Arkadaşlar selamlar. Benim mk 1 e jant lastik alcaktım ki siz de önermiştiniz. Zaten balans ayarı yapttırmak için öneri üzerine bir ustaya gittim. Usta bu jant ve lastiklerin değişmesi gerekiyor ben bu halde bu araca balans ayarı yapmam dedi. Bijonların yuvayla uyumsuzluğunu gösterdi. El mahkum alacağım. Şimdi 14 veya 13 inç lastik jant önerisi istiyorum. Mümkün olduğu kadar az süslü ama yakışıklı, mümkünse retro görünümlü olsun istiyorum. Acil yardımınızı bekliyorum. Nitekim bir an önce alıp balans ayarı yaptıracağım. Fiyatlar da uygun olursa tadından yenmez :) Bu arada hesaplı bir yer olarak Levent Tic. İçerenköy önerildi, orada istediğim tarz jant bulabilir miyim, bilgisi olan var mı?
-
Benim aracımda da aynı sorun vardı, araçta aldığımda çelik jant vardı ama jant göbekleri oturmuyordu ve bilezik de bulamamıştım ona göre ne balans tutuyordu ne başka bir şey, işin kötüsü çok da sarsıyordu... Öğrenci haliyle orijinal janta ulaşamayacağımı düşünerek 4 adet siyah demir jant aldım aracıma (Tofaş jantı), aracım bordo olduğu için açıkçası hoş da durdu siyah jantlar.. Hoşluğundan ziyade aracımın komple ön takımını vesair yürüyen aksamını da yaptırmıştım, dün güzelce deneme şansım oldu, 100-110 da deli gibi titreyip seken araç 140-150 de su gibi akmaya başladı yolda.. Jantların etkisi de çok büyük... Hesaplı olsun diyorsan benim uyguladığım yöntemi uygulayabilirsin ;) ;)
-
Retro değilde orj jant takımı istersen elimde 13" ATS ler var. Lastiksiz 250TL..
-
Erşan jantların durumu nedir? ayrıntılar hakkında görüşebilir miyiz? Son olarak herhangi bir sıkıntı olmayacaksa tel.unu yazabilir misin?
-
Mert önerin ve ilgin için çok sağol. Erşan ın teklifi makul görünüyor. Öncelikle onu değerlendireceğim.
-
oooovvvv bence de mükemmel bir fiyat mükemmel bir jant... makulü boşver direk al..
-
Valla Erşan sağolsun güzel bir teklif yaptı ama ortadan kayboldu:) tel.u da yok, arayamıyorum. Hayır güzel jantlar ve uygun fiyat ama tüm bunlar bir yana hemen jant değiştirip, balans ayarımı yaptırmak istiyorum. Mevcut haliyle arabama daha fazla eziyet etmek hiç içime sinmiyor :( Erşan' dan haber beklemeye devam...
-
Burlardayımda 3G de sıkıntı var 3 gündür evden giremiyorum. İşyerinden nete pek fırsatım olmuyor. Özelden yazdım..
-
Gerçekten güzel teklif bence de kaçırma :tamamdir ;)
-
Erşan la dün haberleştik. Sağolsun bir an önce jantları yollayacak. Bu arada bu sefer de başka bir sorum olacak, jant bakım, temizleme, parlatma cila v.s. için bir adres önerebilir misiniz? Erşan sıfır görünümlü istiyorsan dışarda yaptır aksi halde asgaride temizleme-parlatma da yetecektir dedi. Her ne kadar sıfır görünümlü olması çok da gerekmese de yine de profesyonelce bu işi yapan bir adres önerirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ettim arkadaşlar.
-
Arkadaşlar selamlar. En sonunda jantlarıma kavuştum, bir de bridgestone 175/70/13 jant aldım, çiçek gibi oldular. Burda huzurunuzda Erşan a tekrar teşekkür etmek isityorum nitekim hızır gibi yetişti. Tabi ercihan ı da unutmamak lazım, o da hemen desteğini verdi. Velhasıl kelam aşağıda aracın son hali yolluyorum. Benim lastik ebatları sizin yakışıklılar yanında pek sönük kaldı ama ben hususi olarak orijinal ebatları tercih ettim.Bu arada en son marşpiyeli sökmeyi düşünüyordum ama şimdi jantları takınca gözüme kötü gözükmedi, vazgeçtim. Her neyse işte resimler jant ve lastikler için yorumları bekliyorum. (http://img580.imageshack.us/img580/8013/dsc00100y.jpg)(http://img200.imageshack.us/img200/7499/dsc00102fi.jpg)(http://img12.imageshack.us/img12/1689/dsc00103ly.jpg)(http://img651.imageshack.us/img651/425/dsc00104sq.jpg)(http://img16.imageshack.us/img16/3546/dsc00110xw.jpg)(http://img571.imageshack.us/img571/7462/dsc00107fb.jpg)(http://img38.imageshack.us/img38/9672/dsc00106jb.jpg)
-
hayırlı uğurlu olsun.darısı başıma inş...bi hafta önce bağlarbaşının arka sokaklarında gördüm sizin oğlanı rampa aşşağı sol tarafta uslu uslu yatıyordu.eski jantları vardı üstünde..gerçektn cok yakısmıs maşallah.tekrar hayırlı olsun.
-
Nazar değmesin :tamamdir
-
maaşallah çok güzel ve orjinal durmuş marşbiyel kalsın bence :tamamdir
-
hayırlı uğurlu olsun. gayet yakışıklı durmuş aracının üstünde.
-
Eyvallah arkadaşlar eksik olmayın. Son olarak şu fotodaki lip hakkında ne düşünüyorsunuz. Benim arabada güzel durur mu? Nitekim fotodaki araçta marşpiyel yok bende ise var. Bu sebeple araba perşembe pazarına döner mi ne dersiniz?(http://img197.imageshack.us/img197/738/vwgolfgtimk1f3q761.jpg)
-
hayırlı uğurlu olsun.darısı başıma inş...bi hafta önce bağlarbaşının arka sokaklarında gördüm sizin oğlanı rampa aşşağı sol tarafta uslu uslu yatıyordu.eski jantları vardı üstünde..gerçektn cok yakısmıs maşallah.tekrar hayırlı olsun.
Bir daha geçerken arayın aşağı inelim, tanışalım arkadaşlar. NotHafta içi 18:30 - 00:00, Hafta sonu belli olmuyor.
-
Bir daha geçerken arayın aşağı inelim, tanışalım arkadaşlar. NotHafta içi 18:30 - 00:00, Hafta sonu belli olmuyor.
dedik de telefonu vermedik. sıfırbeşyüzotuzüçyüzyirmialtıyetmişyedionbir
-
gerçektn cok iyi olurdu aracınızla dediğim gibi gülistan cay bahcesinde tanıstık 1 yıl önce ama inş sizinlede tanısmak isterim...tekrar hayırlı olsun.
-
Aracın rengi, Dodik plastikleri ve marşbiel ile ATS ler uyumlu oldu güle güle kullan önede kısa tip karlık taktığında eksiksiz ve bir okadar orjinal olacak. Zaten araca maşallah demekten başka bişey söylemek ayıp olur.. Kara duman lekesine çare bulursan sende haber et :D :D
Not : Depo Kapağıda orj taksan oda güzel olucak.
-
Jantlar süper oldu maaşallah karlıkta çok yakışacaktır. Aksesuarları siyah yapıyorsan Erşan abinin dediği gbi depo kapağıda değişmeli :tamamdir :sevgi: :sevgi: Kazasız belasız sürüşlr :tavkiss:
-
Aracın rengi, Dodik plastikleri ve marşbiel ile ATS ler uyumlu oldu güle güle kullan önede kısa tip karlık taktığında eksiksiz ve bir okadar orjinal olacak. Zaten araca maşallah demekten başka bişey söylemek ayıp olur.. Kara duman lekesine çare bulursan sende haber et :D :D
valla karaduman için kendimce çözümüm: Önce iyi bir yıkama, arka tarafı sürekli kuru tutma - özellikle sabah saatlerinde bezle kurulama- devirli kullanma bu kadar:) Ya bir de abartılı olmayan xenon far taksam mı arabaya, abartılı olur mu? Ne diyorsunuz.
-
Jantlar süper oldu maaşallah karlıkta çok yakışacaktır. Aksesuarları siyah yapıyorsan Erşan abinin dediği gbi depo kapağıda değişmeli :tamamdir :sevgi: :sevgi: Kazasız belasız sürüşlr :tavkiss:
Ya ercihan depo kapağı konusunda haklı olabilirsin ama aracı aldığım yavuz abi o kapağı almanyadan getirtmiş, orijinal kapak olduğunu söyledi. Kalsın diyorum ne bileyim. Ondan ziyade ben fitiller hk. fikir alacağım.Benim fitillerin üzerinde çıtalar var ama ben onların üzerindeki çıtaları istemiyorum/beğenmiyorum açıkçası. Sorum şu: aracı aldığım kişi camları elektrikli yapmış, fitillerini değiştirsem sorun olur mu (elektrikli cam bakımından). Not: Soru çok mu saçma oldu bana mı öyle geldi ???
-
>:D >:D
-
o kapak sonradan yapılan depo kapağı aksesuar olarak üretilmiş ;)
(http://golfgtisportline.com/wp-content/uploads/2010/12/IMG_5276-Blog-Pictures.jpg)
(http://i276.photobucket.com/albums/kk29/gtiphil_photo/IMG_0071-1.jpg)
o çıtalarıda iptal ederiz bendede vardı bende iptal ettim taktiklerini biliyorum benim finallerden sonra gel bizim garaja çekelim hem fitilleri yenileriz hemde çıtaları iptal ederiz ;)
-
Ercihan aslında ayarlayabilirsek çok da güzel olur. Sen hele sınavlarını hallet. Zaten kafamda cevap bekleyen birçok soru var. Ayrıca tavsiye ve görüşlere ihtiyacım olan konular da... Mesela bizim araçların yolcu+yük taşıma sınırı kaç kilo (İstihab haddi). Benim arabada hızlı bir şekilde nerdeyse tam u dönüşü yaptım ve araçta tahminen 350 kilo ve üzerinde 14 inç lastik vardı ve sağ dodik sürttü, buraya kadar normal. Geçen hafta yeni lastik ve 13 inç jantlarla bu sefer 180-190 kilo ile hafif yokuş aşağı inerken (virajda yavaşlanması gereken hızdan biraz fazla bir hızla) sola tatlı sert bir dönüş yaptım ve yine sağ dodikten sürttü. Şimdi bu durum normal mi? artık arabayı park ettikten sonra hep bir karşıdan bakar oldum. Acaba aracın sağı biraz daha mı düşük/ aşağıda diye. Ne diyorsunuz mümkün mü böyle birşey?
-
valla karaduman için kendimce çözümüm: Önce iyi bir yıkama, arka tarafı sürekli kuru tutma - özellikle sabah saatlerinde bezle kurulama- devirli kullanma bu kadar:) Ya bir de abartılı olmayan xenon far taksam mı arabaya, abartılı olur mu? Ne diyorsunuz.
xenon far hakkında bişey demediniz. Oturduğum apartmanın alt katında elektrikçi var yani komşum. O, xenon farı önerdi. Karşıdakini kör etmeyelim dedim, o kadar abartılı olmayacak dedi. Far ayarıyla uğraşmaya da gerek kalmayacak. Şimdi benim için bir maliyet çıkaracak. Ama henüz kabul etmedim. Ne diyorsunuz mk 1 ciler? Hala fikrinizi bekliyorum.
-
bende xenon takmayı düşünüyorum yada philips ampül :D
sınavlar bitecek az kaldı bitsin görüşelim direk birbirimizin mk1lerini toplarız o zaman :P
-
Görüş ve dileklerin için sağol Erşan. Ben de mümkün olduğu kadar orijinalliğe sadık kalmayı talep ediyor olsam da açıkçası aracımı 1982 yılında üretildiği haline getirmeyi hedeflediğim de pek söylenemez. Nitekim senin de işaret ettiğin gibi ne marşpiyeller ne de dodikler mk 1 dizelin aksesuarları değil. Ama gözümü tırmalamıyor/ rahatsız etmiyor ama jant öyle değildi ki sayende o işi çözdüm. Aslında bir başka gerekçeyle de açıklamak gerekirse ben bu aracı hafta sonları 2-3 saat binmek için almadım dolayısıyla nihai amacım kati bir orijinallik değil ve bu yüzden dış görüntüyü pek etkilemeyecek/ bozmayacak her türlü teknolojik müdahaleye her zaman açığım (Örn. elektrikli camlardan çok memnunum) bende xenon takmayı düşünüyorum yada philips ampül :D
sınavlar bitecek az kaldı bitsin görüşelim direk birbirimizin mk1lerini toplarız o zaman :P
:tamamdiroldu bu iş.
-
:tamamdir :sevgi: :tamamdir
-
Nekadar orj olmasada sorun değil diyorsun ama hertarafı ben orj im ve olmaya devam edicem diyor :D Dodik plastikleri fabrikadan çıkarken ya yarım vardır yada tam kesinlikle dodiksiz çıkmıyorlardı :) Xenon a karşıyım özellikle standart farlarda. Eğerki kristal far takarsan ve ona uygularsan 10 numara olur ala sana bi masraf daha :D :d
-
Nekadar orj olmasada sorun değil diyorsun ama hertarafı ben orj im ve olmaya devam edicem diyor :D Dodik plastikleri fabrikadan çıkarken ya yarım vardır yada tam kesinlikle dodiksiz çıkmıyorlardı :) Xenon a karşıyım özellikle standart farlarda. Eğerki kristal far takarsan ve ona uygularsan 10 numara olur ala sana bi masraf daha :D :d
Bi dakka bi dakka kristal far? O ne ola ki??? Kafam karıştı nedir bu kristal far. Ayrıca xenonu neden önermiyorsun? Hangisi daha masraflıdır ve ortalama ne kadardır? Kristal daha mı verimlidir? Kitledin beni be Erşan :D Cevabını bekliyorum nitekim bugün yarın far olayına el atmayı düşünmekteyim (tabi ki masrafına göre)
-
Golf-1 MK1 Angel Eye Far Takım, Online Oto Yedek Parça Sitesi | Güvenli Hızlı Ekonomik Ucuz Oto Yedek Parça (http://www.otoparcasitesi.com/catalog/product_info.php/products_id/1898) :tamamdir :tamamdir
Hem aracın görüntüsü değişir hem daha güzel aydınlatma sağlar + karşı tarafıda kesinlikle rahatsız etmez..
-
Golf-1 MK1 Angel Eye Far Takım, Online Oto Yedek Parça Sitesi | Güvenli Hızlı Ekonomik Ucuz Oto Yedek Parça (http://www.otoparcasitesi.com/catalog/product_info.php/products_id/1898) :tamamdir :tamamdir
Hem aracın görüntüsü değişir hem daha güzel aydınlatma sağlar + karşı tarafıda kesinlikle rahatsız etmez..
Erşan bizim elektrikçiyle konuştum. Baya eski bir elektrikçi (sadece bizim orada 45-50 yıldır elektrikçiler) Kalfası baya iyi. Motor ustasının motorla ilgili fark etmediği olayı bile o fark etti. Her neyse, kristal artı far nasıl dedim o gti farı dedi ve gündüz güzel durur parlar ama o kadar dedi xenon gibi aydınlatma kapasitesi yok dedi. Xenon da karşıdan küfür yermiyiz dedim, direkt karşıya yaptırırsan sürekli iki sellektör yersin (bir nevi küfür demekmiş) dedi. Bu yüzden ileri değil yere doğru yön verilmesi gerekir zaten ışığı tek yöne değil yayarak etrafa saçtığı için taktığın zaman bu zamana kadar gece önümü görmemişim diyeceksin dedi. Plastik aksamı eritip eritmeyeceğini sordum. O da eriyen plastik değil silikonla kapıtılan yer, silikonu eritme de işçilikle alakalı dedi. Ondan ziyade farın içi saç ve cam, onlar da erimez dedi. Valla adam komşumuz, hatta bana artık masraf etme bin şu arabaya adam akıllı diyen biri :) En sonunda sen kaşındın dedi ve xenon yapacağız dedi. Tamam dedim. Ben bir deneyeyim, sonuçlardan sizi haberdar ederim. Bu arada ercihandan da kristal + far sorup istemiştim vazgeçeceğim, aradım ama dönmedi. Bir ara ulaşırım. Bitti.
-
GTI farı diye bir olay yok. Koskoca FK yada DEPO kalkıpta araca sadece görüntü olsun diye far üretmiyorlar. Hem dünya standartlarına uygun ışığı yayacak bir sistem kullanıyor hemde araca güzellik katıyor.. Zaten standart farlar xenon a uygun değiller sen istediğin kadar ayar yaptır o 2 selektörü hep yiyeceksin. Esas xenon yada daha güzel bir yol aydınlatması düşünüyorsan Kristal farlar en uygunu ve kalitelisi..
-
GTI farı diye bir olay yok. Koskoca FK yada DEPO kalkıpta araca sadece görüntü olsun diye far üretmiyorlar. Hem dünya standartlarına uygun ışığı yayacak bir sistem kullanıyor hemde araca güzellik katıyor.. Zaten standart farlar xenon a uygun değiller sen istediğin kadar ayar yaptır o 2 selektörü hep yiyeceksin. Esas xenon yada daha güzel bir yol aydınlatması düşünüyorsan Kristal farlar en uygunu ve kalitelisi..
Erşan beter ettin beni ya :t Kafam allak bullak oldu. Anladığımı özetliyorum: İlla xenon yaptıracaksam kesinlikle kristal far almalıyım, xenon yaptırmayacaksam daha iyi aydınlatma için kristal far almalıyım ya da hali hazırdaki haliyle kullanmaya devam... Bu mudur?
-
Erşan sorularımla yedim bitirdim seni kusuruma bakma ama sormadan da olmuyor. Nitekim far için yapılacak masraf da az görünmüyor, verimli/işlevli , orijinalliği bozmayan ve hesaplı seçenek arayışında olduğum için ince eleyip sık dokuyorum. :)
-
Erşan beter ettin beni ya :t Kafam allak bullak oldu. Anladığımı özetliyorum: İlla xenon yaptıracaksam kesinlikle kristal far almalıyım, xenon yaptırmayacaksam daha iyi aydınlatma için kristal far almalıyım ya da hali hazırdaki haliyle kullanmaya devam... Bu mudur?
evet anladıgın doğru burak, merceksiz xenon kullandıkca sellektörler ve kulak kızarmaları çok olacaktır ben aracı aldıgımda söktürdüm :)
-
Özet yapalım.. Orjinal far ile xenon kit tavsiye etmiyorum.. Kristal dediğimiz farlarda arabalarımız için özel üretilmiş orjinalliğini bozmadan kullanabileceğin farlar ve xenon kit takıcaksanda bunlara takmanı öneririm.
-
Sağol Nizam, sağol Erşan. Anlaşılmıştır. Ayrıca benim çalıştığım şirketteki teknik uzman da xenon far ile diğer farın aydınlatma usulünü şematik olarak ayak üstü aktardı. Nihayetinde de xenonu önermediğini söyledi. Bir ara far satın almak için Ercihan la da konuşmuştum. Velhasıl kelam tatmin oldum. Gereği düşünüldü, duruşmanın bittiği bildirildi: 1- Xenon far kullanma talebinden vazgeçilmesine, 2- Şimdilik orijinal far kullanımının devamına,3- En kısa zamanda kristal far alınıp beyaz ışıklı ampül kullanılmasına karar verilmiştir :) Herkese teşekkürler :tamamdir