Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: Onamdar - 14 Haziran 2011, 10:08:48

Başlık: Pazar günü başıma gelenler :D Okuyun Sizinde başınıza gelebilir
Gönderen: Onamdar - 14 Haziran 2011, 10:08:48
Pazar günü denize gidelim dedik tam yola çıktım güzelyalı sahil yolunda aracdan aniden sürtme sesi geldi ve direksiyon sertleşdi çektim hemen sağa açtım kaputu bir baktım ne göreyim devirdaim ve direksiyon hidrolik pompasını çeviren kayış kopmuş. Elimle kontrol ettim devirdaim dönüyor ama hidrolik pompası kilitlenmiş. Bi lastik gibi birşey bulayım devirdaimi çevireyim en azından eve kadar dedim. Bulduk bağladık birşeyler ama oda 3-4km sonra mantarladı. Çekici  çağırdık arabayı üçüncü sanayiye bıraktık dün yapıldı bu olay bana maliyeti:
60 lira çekici
kayış-hidrolik yağı-hidrolik pompası(sıfır ispanyol ) 150 lira
50 lira işçilik
260 a patladı işin kötüsü denizede gidemedik :D
Başlık: Ynt: Pazar günü başıma gelenler :D Okuyun ibretlik
Gönderen: omertek - 14 Haziran 2011, 10:23:25
Geçmiş olsun
Gönderen: nizam - 14 Haziran 2011, 10:29:18
geçmiş olsun bizim eski vectrada pompa hortumu patlamıstı kötü bir şey
Gönderen: barut - 14 Haziran 2011, 10:31:39
geçmiş olsun Okan çekici çağıracağına arasana bilader çekerdik istediğin yere  :saygılar
Gönderen: Onamdar - 14 Haziran 2011, 10:34:19
geçmiş olsun Okan çekici çağıracağına arasana bilader çekerdik istediğin yere  :saygılar

Sağolasın abi ama hidrolik pompası gittiği için direksiyon acayip sertleşmişdi 3 km gittim o halde kan ter içinde kaldım :D

Başlık: Ynt: Pazar günü başıma gelenler :D Okuyun Sizinde başınıza gelebilir
Gönderen: Onamdar - 14 Haziran 2011, 10:36:28
geçmiş olsun bizim eski vectrada pompa hortumu patlamıstı kötü bir şey
Geçmiş olsun

çok sağolun
Gönderen: ReDDeviL - 14 Haziran 2011, 10:55:13
Gecmis olsun otobus gibisi yok :D
Gönderen: CoX_BoY - 14 Haziran 2011, 12:12:45
gecmiş olsun ustat
Gönderen: htmetin - 14 Haziran 2011, 12:13:20
çok geçmiş olsun kardeşim. arabanın bakımlarını aksatma..
Gönderen: brkdmr38 - 14 Haziran 2011, 12:15:58
Geçmiş olsun aynı sorun bayır çıkarken bizimde başımıza gelmişti.
Gönderen: djtiko - 14 Haziran 2011, 12:19:00
gecmiş olsun allah daha kötülerinden korusun.illa ki kul yapımı olacak öyle şeyler.
Gönderen: Onamdar - 14 Haziran 2011, 12:27:18
Sağolun arkadaşlar işin en kötü tarafı cumartesi günü sanayideydim boğaz kelebeği filan temizlendi su kaçağı vardı o halloldu bi problem yoktu ama belli olmuyor malum araçların yaşı var
Gönderen: gez_gin - 14 Haziran 2011, 14:04:14
benim gözüm degmiştir okan belki ya pazar gunu arabayı gıçır gıçır yapmıştın  :(
Gönderen: Onamdar - 14 Haziran 2011, 14:06:49
benim gözüm degmiştir okan belki ya pazar gunu arabayı gıçır gıçır yapmıştın  :(

Aynen abi oy kullanıp denize gideyim demiştim kız arkadaşımla kısmet değilmiş :)
Gönderen: aykuttuncer - 14 Haziran 2011, 14:38:55
Pazar günü denize gidelim dedik tam yola çıktım güzelyalı sahil yolunda aracdan aniden sürtme sesi geldi ve direksiyon sertleşdi çektim hemen sağa açtım kaputu bir baktım ne göreyim devirdaim ve direksiyon hidrolik pompasını çeviren kayış kopmuş. Elimle kontrol ettim devirdaim dönüyor ama hidrolik pompası kilitlenmiş. Bi lastik gibi birşey bulayım devirdaimi çevireyim en azından eve kadar dedim. Bulduk bağladık birşeyler ama oda 3-4km sonra mantarladı. Çekici  çağırdık arabayı üçüncü sanayiye bıraktık dün yapıldı bu olay bana maliyeti:
60 lira çekici
50 lira işçilik
çok degıl bence ya bnde tipo vardı sx 380 dıreksyıon powerıydı 185de power hortumuydu işçiligide hallettık sen dusun yanı aracın vw
Gönderen: infinity3455 - 14 Haziran 2011, 19:40:54
Pazar günü denize gidelim dedik tam yola çıktım güzelyalı sahil yolunda aracdan aniden sürtme sesi geldi ve direksiyon sertleşdi çektim hemen sağa açtım kaputu bir baktım ne göreyim devirdaim ve direksiyon hidrolik pompasını çeviren kayış kopmuş. Elimle kontrol ettim devirdaim dönüyor ama hidrolik pompası kilitlenmiş. Bi lastik gibi birşey bulayım devirdaimi çevireyim en azından eve kadar dedim. Bulduk bağladık birşeyler ama oda 3-4km sonra mantarladı. Çekici  çağırdık arabayı üçüncü sanayiye bıraktık dün yapıldı bu olay bana maliyeti:
60 lira çekici
50 lira işçilik
zamanda   bakım  her araca  şart  arabana   biraz daha  ilgi  göster
Gönderen: Onamdar - 14 Haziran 2011, 20:02:10
hacı cumartesi sanayideyim diyorum yav :D
Ayda bir mutlaka sanayiye yolum düşer haftasonu pasta cila olayına giricem resimleri çeker koyarım görürsünüz oldukça bakımlı bir araç :D
Gönderen: htmetin - 14 Haziran 2011, 20:13:02
hacı cumartesi sanayideyim diyorum yav :D
Ayda bir mutlaka sanayiye yolum düşer haftasonu pasta cila olayına giricem resimleri çeker koyarım görürsünüz oldukça bakımlı bir araç :D

Bakımlı ama neye göre bakımlı. Bak mesela o dediğin kayışı benim ustam değiştirmeye gerek yok demesine rağmen ben continental marka kayış ile değiştiridim. belki senin başına gelen benim başımada gelecekti.. kolay kolay kopan bişey değil ama seninki kopmuş bu demek oluyorki kayış özelliği tamamen yitirmiş.
Gönderen: iko - 14 Haziran 2011, 20:22:12
aynen kardeşim dkkatli ol bende değiştrdm bnden önceki sahibi yeni değiştrdm demesine rağmen güvenemedm kendi gözümle grmek istedm ne kadar kayış varsa değişti aracın.. ???
Gönderen: Onamdar - 14 Haziran 2011, 20:46:38
arkadaşlar sorun kayışta değil hidrolik pompası kilitlediği için kayış koptu :)

Ustanın dediğine göre bu pompanın için bıçaklar varmış o bıçaklarda zamanla aşınıp pompayı kilitleyebiliyormuş. Kilitlenincede haliyle 2 rulman dönerken biri kilitlenince kayış aşınıp kopuyor. Sizinde başınıza gelebilir derken o manada söyledim çünkü benden çıkan parça orjinaldi ömrünü doldurmuş dedi usta. :) :tamamdir
Gönderen: iko - 14 Haziran 2011, 21:04:29
waaaaayyy şimdi oldu bak bu senden deil peki sen en son ne zaman değiştirdin kayışı bnm kayış değişirken orda o rulman dediin şeylerde değişti orjnliyle pek brşeyde tutmadı..
Gönderen: 5ani5 mk2 - 14 Haziran 2011, 21:24:37
geçmiş olsun kardeşşim:) vw bu ne yapcag belli olmaz:)
Gönderen: Onamdar - 15 Haziran 2011, 03:25:21
waaaaayyy şimdi oldu bak bu senden deil peki sen en son ne zaman değiştirdin kayışı bnm kayış değişirken orda o rulman dediin şeylerde değişti orjnliyle pek brşeyde tutmadı..
O rulmanın bağlı olduğu hidrolik pompası kilitlenince rulmanda kilitlendi. Mesele o pover motorumu pompası mı öyle birşeydi onda sorun :D
Gönderen: iko - 15 Haziran 2011, 08:12:34
O rulmanın bağlı olduğu hidrolik pompası kilitlenince rulmanda kilitlendi. Mesele o pover motorumu pompası mı öyle birşeydi onda sorun :D

neyse ders oldu artık 80-90binde bir bakarsın :D :D geçmiş olsun..