Herkese merhaba,
Bugün aylar önce internetten aldıÄım araç yıkama opsiyonumu kullanmak istedim zamanı dolmasın diye randevu almamız gerekiyormuÅ neyse dedim saat 11 olsun yok dediler 9da gelebilirsiniz ancak geç kalırsanız da iptal olur iadesi yok ..vs. zora koÅuyorlar akıllarınca neyse inad ettim sabah 8de kalktım acıbademden cevizliye gidicem hatta dayımın araç içinde almıÅtım çıktık gittik neyse vaktinde ordayız sabah girdik içeri adamlar da bi afra bi tafra arabaları bıraktık yüzümüze bakmıyorlar sanki zorla yaptırıyoruz adamlara nerde oturcaz ne yapcaz adamlar bi hoÅgeldin bile demedi konuÅma hiç olmadı zaten aramızda anahtar üstünde dedim adama sadece bu yıkama konusunda Åikayetim yok düzgün yapmıÅlardı içi dıÅı pırıl pırıl olmuÅtu fakat müÅteri ile ilgi alaka sıfır ve bu sanıyorumki büyük bir yer adını direk yazmak istemedim sorun olmasın diye 'W_ _ _X' diye bir marka adını son zamanlar çok görür oldum o yüzden almıÅtım zaten, iÅin kötüsü sokak arasında gittiÄim ufak tefek yıkamacılar en ince ayrıntısına kadar ilgileniyor ikramda bulunuyor fakat bu lüx araçlarla ilginenler zorla yaptırıyorsun hissi yaratıyorlar tabir_i caizse 'paranla rezil olyorsun'.O kadar sinirlendimki sizinle paylaÅmak istedim bunu.
herkese bol VW'li günler :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
abi sadece yıkamacılarda deÄil genel durum böyle türkiyede. 1 yıldır lcw de satıŠdanıÅmanı olarak çalıÅıyorum geçen gün iÅten çıktıktan sonra avm deki cafe ye gittik. personele çaylar indirimli gittiÄimiz yerde. neyse bi garson geldi aynen dediÄin bi afra tafra. çay istedik personel olduÄumuz söyledik adamlar öyle bi davranıyoki sanki belediyenin iftar çadırına bedava yemek yemeye gelmiÅiz. hiç tartıÅmadan çayları iptal edip kalktık. böyle durumlarda aslında en doÄrusu Åikayet etmek (bunu bi lcw reyoncusu olarak söylüyorum) çünkü ülkemizde iÅsiz çok fazla genç var ve bu tarz yarım akıllı insanlar aldıkları parayı hak etmiyolar :bekleriz:
aynen kardeÅim yaa uyuz oldum ama parasını vermesem yeminle çıkar giderdim haklısın bari iÅsiz adamlar ekmek parası kazansın bunlar bu akılla 2 adım yol gidemez zaten.. Åikayeti nereye edicem bilemedm o yzden burda paylaÅtım.. >:(
sokak arasındaki yıkamacıları tek geçelim esnaflıÄı iyi biliyorlar ve adamlar iÅlerini iyi yapmazlarsa para kazanamıcaÄının farkındalar dip köÅe çok güzel temizliyen yerler var bulmak lazım :)
Alıntı yapılan: Onamdar - 06 Haziran 2011, 10:33:01
sokak arasındaki yıkamacıları tek geçelim esnaflıÄı iyi biliyorlar ve adamlar iÅlerini iyi yapmazlarsa para kazanamıcaÄının farkındalar dip köÅe çok güzel temizliyen yerler var bulmak lazım :)
:tamamdir :tamamdir çok doÄru valla yok ben çaresini buldum makine alıcam kendim yıkayıp temizliycem aracı baÅka çıkıŠyoku yok >:(
onu bende düÅünmüyo deÄilim ama apartman olunca zor o iÅ :S yoksa gittigidiyorda gayet uygun fiyata basınçlı yıkama makinaları var
Her Åeyden önce insanlık gelir.. Kimi yer vardır dediÄiniz gibi ilgi alaka yoktur , kimi yer vardır çayından sohbetine kadar vazgeçilmezdir. Sen muhabbet olmayan yere gider misin abi ? İstediÄi kadar temiz iÅçilik yapsın adam olmadıktan sonra... :bekleriz:
Alıntı yapılan: passaterdem - 06 Haziran 2011, 13:23:11
Her Åeyden önce insanlık gelir.. Kimi yer vardır dediÄiniz gibi ilgi alaka yoktur , kimi yer vardır çayından sohbetine kadar vazgeçilmezdir. Sen muhabbet olmayan yere gider misin abi ? İstediÄi kadar temiz iÅçilik yapsın adam olmadıktan sonra... :bekleriz:
insan olanların iÅçiliÄide 10 numara olur zaten adam müÅteriye saygı duyuyor neticede kendiside tercih ediliyor.
Alıntı yapılan: Onamdar - 06 Haziran 2011, 13:37:14
insan olanların iÅçiliÄide 10 numara olur zaten adam müÅteriye saygı duyuyor neticede kendiside tercih ediliyor.
Hem baÅkalarınıda yönlendiriyoruz oralara bunuda düÅünmeleri lazım..
damın biri çok kaliteli bal sattıÄı halde, bir türlü balına raÄbet etmezlermiÅ ve üstelik hemen herkes kalitesiz olduÄu halde, komÅu dükkândan alırlarmıÅ. Adam bir müÅterisine içini dökmüŠve bunun sebebini sormuÅ.
Ahbabı müÅteri de kendisine: «ArkadaÅım sen belki iyi bal satıyorsun amma, yüzün sirke satıyor; Onun için balının iyi olması bir mânâ ifade etmiyor.» demiÅ.
bazen rast geliyor. hangi sektörde olduÄu önemli deÄil. malları kaliteli Åöyle ucuz falan filan. gidiyorsun esnaflık yok adamda. 5 kuruÅa yapayım dese bir daha gidesin olmuyor.
iÅ yeri sahibi veya çalıÅan olması önemli deÄil. müÅteri sadece parasını verdiÄi hizmeti veya ürünü deÄil, bir güleryüz de bekler.bu kadarcık beklentiyi karÅılayamayacak olan insan yapmasın zaten o iÅi.
Ben öyle birÅeyle karÅılaÅtıÄımda laf sokmazsam gece uyuyamıyorum... :bekleriz: :bekleriz: :bekleriz:tabi onların ilacıda bu..
geçen aracı yıkatmaya gittim, süper bi iÅçilik çıkarttı adam, hani ben o kadar detaya inen yıkamacı da görmedim, hakkını verdi, hakkını helal etsin.
baya muhabbet ettik.
ne kalıyor burdan sana diye sordum?
yıkadıÄım araç baÅı 1 lira bir de bahÅiÅler dedi.Saat 5 itibariyle yıkadıÄı 2. araçmıŠbenimkisi.
memleketimin hali bu durumdayken adamın yüzü sirke de satar, muÅmula da.. patron kısmı öyle davranınca ben de haz etmiyorum; ama iÅçiyi de biraz anlamak lazım.
Alıntı yapılan: boralp - 09 Haziran 2011, 00:21:05
geçen aracı yıkatmaya gittim, süper bi iÅçilik çıkarttı adam, hani ben o kadar detaya inen yıkamacı da görmedim, hakkını verdi, hakkını helal etsin.
baya muhabbet ettik.
yıkadıÄım araç baÅı 1 lira bir de bahÅiÅler dedi.Saat 5 itibariyle yıkadıÄı 2. araçmıŠbenimkisi.
memleketimin hali bu durumdayken adamın yüzü sirke de satar, muÅmula da.. patron kısmı öyle davranınca ben de haz etmiyorum; ama iÅçiyi de biraz anlamak lazım.
iÅin öbür tarafıda bu
baya muhabbet ettik.
Haklısın benim sürekli yıkattıÄım bi yer var iç dıŠ10 liraya yıkıyolar ve acayip güzel temizliyolar iç döÅemeler filan pırıl pırıl oluyor. Bende genelde 15-20 lira veriyorum böyle olunca bahÅiÅ verdiÄim için dahada bi özenle temizliyolar. Alan memnun satan memnun oluyor :D
baya muhabbet ettik.
Alper katılmıyorum. çok beÄendiÄim bir söz vardır. ya sevdiÄin iÅi yapacaksın, ya yaptıÄın iÅi seveceksin. etrafımda çok örneÄini gördüÄüm bir Åey var. hani eski Türk filmlerindeki klasik bir konu vardır. uyutup senet imzalatırlar pavyonda sonra zorla çalıÅtırırlar. kimse bu Åartlar altında çalıÅmıyor. iÅe girerken her Åeyini kabul edip giriyor. beÄenmiyorsa da iÅ yok deÄil. adam ortaokul mezunu, iÅ buluyoruz, 1 ay çalıÅmadan çıkıyor. baÅka iÅ buluyoruz, yine aynı. fabrikada sigortalı, asgari ücretli iÅ buluyoruz, 2 hafta sonra aynı sahne.
onun hakkı da o demeye getirmiyorum. evet az kazanıyordur. evet patron yaptıÄı iÅin hakkını vermiyordur. evet hayat pahalıdır kazandıÄı yetmiyordur. ama bir de hak olayı var. her kim olursa olsun yaptıÄı iÅin hakkını vermeli. kazandıÄı paranın karÅılıÄını yapmalı.
Alıntı yapılan: TEYOLOGY - 09 Haziran 2011, 11:09:06
Alper katılmıyorum. çok beÄendiÄim bir söz vardır. ya sevdiÄin iÅi yapacaksın, ya yaptıÄın iÅi seveceksin. etrafımda çok örneÄini gördüÄüm bir Åey var. hani eski Türk filmlerindeki klasik bir konu vardır. uyutup senet imzalatırlar pavyonda sonra zorla çalıÅtırırlar. kimse bu Åartlar altında çalıÅmıyor. iÅe girerken her Åeyini kabul edip giriyor. beÄenmiyorsa da iÅ yok deÄil. adam ortaokul mezunu, iÅ buluyoruz, 1 ay çalıÅmadan çıkıyor. baÅka iÅ buluyoruz, yine aynı. fabrikada sigortalı, asgari ücretli iÅ buluyoruz, 2 hafta sonra aynı sahne.
onun hakkı da o demeye getirmiyorum. evet az kazanıyordur. evet patron yaptıÄı iÅin hakkını vermiyordur. evet hayat pahalıdır kazandıÄı yetmiyordur. ama bir de hak olayı var. her kim olursa olsun yaptıÄı iÅin hakkını vermeli. kazandıÄı paranın karÅılıÄını yapmalı.
hocam haklısın, ama herkes sevdiÄi iÅi yapabiliyor mu bu ülkede?Bazı Åeyler biraz da nasip.Olmayınca ne kadar zorlarsan zorla olmuyor.Söz konusu arkadaÅın asıl iÅi bu deÄil, açıÄa alınınca geçici de olsa yapayım demiÅ.
memlekette limon satan üniversite mezunları da var.
kimse zorla çalıÅtırılmıyor evet ama "kardeÅim ister yap ister yapma, bak orda bu iÅi senden daha ucuza yapacak olan var" diyor.
böbürlenmeyi biliyoruz, iŠgücümüz fazla diye, evet fazla, çok geniŠbir genç nüfus var ama iŠgücünü kullanacak yer yok; olsa da çok az; az olanın içinde de seçenek az.
yazının baÅında katılıyorum dedim, katıldıÄım kısım öyle tembel insanlar var evet.
kimi bilmez kimi de bulamaz hesabı iÅte.
ama benim konumda anlattıÄım insan tembel de deÄil; belki bahÅiÅ alamama ihtimali bile varken adam sildi süpürdü resmen, çünkü (buraya dikkat) bunu severek yaptıÄını söyledi.Ama karÅılıgının bu kadar düÅük olması onu sinirlendirmez belki ama diÄerini agresifleÅtirebilir.
Åu ana kadar hep kendim yıkadım 1-2 kere hariç onlarda farklı yerlerdi ikisininde iÅçiliÄi berbattı ama yinede fazladan verdim sonuçta bi emek var ortada Åimdi sadece sularını kullanıyorum yada gidip benzinlikte saatlerce kendi ellerimle yıkıyorum benzinlikteki yıkamacılarla kankayız suyu kullandıÄım için bahÅiÅ veriyorum yola devam :)
Alıntı yapılan: boralp - 09 Haziran 2011, 15:02:25
hocam haklısın, ama herkes sevdiÄi iÅi yapabiliyor mu bu ülkede?Bazı Åeyler biraz da nasip.Olmayınca ne kadar zorlarsan zorla olmuyor.Söz konusu arkadaÅın asıl iÅi bu deÄil, açıÄa alınınca geçici de olsa yapayım demiÅ.
memlekette limon satan üniversite mezunları da var.
kimse zorla çalıÅtırılmıyor evet ama "kardeÅim ister yap ister yapma, bak orda bu iÅi senden daha ucuza yapacak olan var" diyor.
böbürlenmeyi biliyoruz, iŠgücümüz fazla diye, evet fazla, çok geniŠbir genç nüfus var ama iŠgücünü kullanacak yer yok; olsa da çok az; az olanın içinde de seçenek az.
yazının baÅında katılıyorum dedim, katıldıÄım kısım öyle tembel insanlar var evet.
kimi bilmez kimi de bulamaz hesabı iÅte.
ama benim konumda anlattıÄım insan tembel de deÄil; belki bahÅiÅ alamama ihtimali bile varken adam sildi süpürdü resmen, çünkü (buraya dikkat) bunu severek yaptıÄını söyledi.Ama karÅılıgının bu kadar düÅük olması onu sinirlendirmez belki ama diÄerini agresifleÅtirebilir.
haklısın Alper ben o noktada zaten bir Åey demiyorum. atalarımız çok güzel söylemiÅ gönülsüz yenilen aÅ ya karın aÄrıtır y abaÅ. herkes sevdiÄi iÅi yapsın diyemez zaten kimse. ben de zaten ya sevdiÄi iÅi yapsın ya yaptıÄı iÅi sevsin diyorum. zaten verdiÄim örnekte de senin anlattıÄın adam için deÄil ilk mesajda iko'nun anlattıÄı olaydaki adamlar içindi.
Gökhan alın verin ekonomiye can verin diyorlar sen hala kendin yapıyorsun. :p :p
ekonomi canlancak diye ben kızımı kasaplara yem etmem :D
len gökhan arabana kasaplıÄı kendin ediyorsun, boyayı kaldırdın, sürekli sürekli yıkama Åu arabayı :t
Alıntı yapılan: boralp - 11 Haziran 2011, 21:41:50
len gökhan arabana kasaplıÄı kendin ediyorsun, boyayı kaldırdın, sürekli sürekli yıkama Åu arabayı :t
Sorma abi hala 800TL verip o püskürtmeli makinalardan alıp almama kararı verme aÅamalarındayım zaten sonunda düzücem tam teÅkilatı söylüyorum arkadaÅlara kredi çekip açalım bi yıkamacı diye de herkes ben yıkamam patron olurum diyo geçenlerde yıkamacıya götürdü arkadaÅ arabasını benide aldı yanına adam yıkadı verdi arabayı ben beÄenmedim adamın yüzüne karÅıda söyledi isteyerek yıkamıyorsunuz hiç beÄenmedim dedim anlat dedi taktiklerimi anlatınca adam ne iÅ yapıyosun çalıÅmayı düÅünür müsün demeye baÅladı ;D
Arkadaslar olayı yakalayamamıÅsınız.İÅe ilk giren kimse boyle yapmaz bu davranıslar aylar yada yıllar sonra yavas yavas ortaya cıkar.
Sebepleri:
1.Az maaÅ
2.ÃalıÅma saatleri uzun
3.kimsye yaranamazsın
4.hakkın yenir
5.bıkarsın ama iÅten çıkmak için bir turlu karar veremiyorsundur.
ANA SEBEP AZ MAAÅ ÃOK İÅ.