selam arkadaÅlar benim golf 2 gtd aracın enjektörler sıfır ve pompa sıfır tamir takımı bakımı yapılıp makinada ayarlanmasına ragmen siyah duman atıyor gaz basınca yolda yani aynaya gözümü atınca resmen siyah dumanı görüyorum.. bu normalmidir sizin araçlarda öylemi deÄilse sorun ne olabilir ?
imzanda yazıyo zaten
ne kadar duman okadar randıman :tamamdir
siyah duman iyidir baÅka renk olmasın yeter
dostum iyidi ne kadar randuman o kadar yakıt bunuda biliyon dimi :)) hesabı ona göre yap :)
ozaman birkaç bildiÄimide yazayım nacizane..
1. enjektör pompa sıfır demiÅsin muhtemelen ustan seni tekrar ayara çaÄırmıÅtır 300 500 km sonra
2. mazot kalitesi ile de alakalı
3.sürüŠkarakteri (birden gazlama devirli kullanım ani bindirmeler ) sürekli zengin karıÅıma sebep olacaÄı için buda siyah duman sebebi
4.havalar sıcak dizel araç kıŠayına göre yazın biraz daha dumanlar
5.hava filitresi eskiyse
6.Mazot pompası (enjeksiyon pompası) ayarları katalog deÄerlerine uygun deÄilse
4. nün ne alakası var dersen
Yanma verimi hava ısısına göre deÄiÅir. Bu turbo dizel araçlar için çok belirgindir çünkü ne kadar soÄuk ve yoÄun hava olursa yanma verimi o kadar artar yani daha fazla hava daha az yakıt karıÅımı yapar. Bu sebeple kıÅın siyah duman yaz aylarına göre çok daha azdır ve sabit hızda seyrederken kıÅın yaz aylarına göre daha az yakıt tüketirsiniz, rampaları çok daha seri tırmanırsınız. :tamamdir :tamamdir
ayarı yapan bosch servis ustası katalog degerlerine göre yaptı , bütün filtreler sıfır 1000 km önce deÄiÅtirdim,ani gazlama yapmıyorum arabayı resmen nazlıyorum :) çok nadirdir yüklendiÄim.. lakin bu sıcak hava soÄuk hava olayını tam tersi biloydum ben kıÅın daha çok yakmaz mı araç ? o konuda yorum yapamam :) ustanın çaÄırmasına gelince öyle biÅey demedi ama ben olmazsa onu bi ziyaret edeyim :) gerçi onu ziyaret etmek biÅey deÄilde üzerinde manuel olarak ayar yapmasından çekiniyorum iyice karıÅtırmasın iÅi..
Ben de enjektörlerin bakımı yaptırdıÄımda aÅırı duman atıyordu sonra tekrar pompacıya götürdüm pompadan ayarladı duman bitti tekrar ustana götür bi baktır derim.
4. cünün kafana takılacaÄını tahmin etmiÅtim çoÄu arkadaÅ okonuda hataya düÅüyo
neyse konuya gelelim
dizelde kara duman normal ;D
sen ustaya git bi sor yine kafanda soru iÅareti kalmasın
muhtemel oda aynı Åeyleri söyliyecek bide pompa ayarına tekrar bakar :tamamdir
kazasız belasız sürüÅler dostum :tamamdir
Alıntı yapılan: SeyitE - 02 Haziran 2011, 22:58:44
Ben de enjektörlerin bakımı yaptırdıÄımda aÅırı duman atıyordu sonra tekrar pompacıya götürdüm pompadan ayarladı duman bitti tekrar ustana götür bi baktır derim.
aynı anda yazmıÅız seyit :tamamdir
iyide Åimdi pompayı mühürledi yakıt ayarını falan onu söküp üzerinde kafasına göre kurcalayacak hiç tarzım deil böyie üstünkörü göz kararı iÅ yaptırmak :)) yakıttan mı diyosunuz yani
bi konuÅ ondan sonra eÄer gerek görürse söküp tekrar yapar :tamamdir
Alıntı yapılan: suskun81 - 02 Haziran 2011, 23:02:06
aynı anda yazmıÅız seyit :tamamdir
olur böyle Åeyler abi :tamamdir
peki ne kadar siyah duman o kadar yakıt doÄrumudur ? çünkü benim araba fazlada yakıyor hissiyatına kapılmaktayım : )
kaç krŠhesapladın km de ?
ya tam hesaplayamadımda 250 den aÅaÄı düÅmüyormuÅ gibi geldi
depoyu fulle 100 km yap doldurduÄun yerden aynı pompadan tekrar fulle ona göre hesapla en ii si
son zamlarla 200 kr normal gibi Åehir içi
iÅte benimki fazla gibi bide bu turbonun çıkıŠborusunu ÅiÅirme olayı var benimki doldurmuyo yani ÅiÅirmiyo ama turbocuya götürdüm abi canavar gibi turbon dedi doldurmaz dedi ama bazı arkadaÅlarınkı dolduruyormuÅ boruyu havayla anlamadım ondan mı acaba.
biraz zayıf basıyodur turbo belki burda nazari yazıyosuz sonuçta bakılmadan
sen önce pompacıya git konuÅ kesin için rahatlıyacak herÅey normal bence kardeÅim :tamamdir
eyvallah dostum saÄolasın :))
Aracı seyir halinde devamlı kara duman atıyorsa bir sorun var demektir bu tam tersi beyaz duman attıÄındada geçerli. Ha diyorsan vites deÄiÅtirmelerde veya yüklendiÄimde atıyor o normal..
TD dizellerde devamlı karaduman genelde Turbo veya Buna baÄlı sistemle alakalıdır.. Mazotta zengin karıÅım siyah duman deÄil beyaz duman attırır bunuda ekliyelim sonra yanılgı oluÅmasın..
Turbo lu araçlarda kıÅın performans ve yakıt herzaman en iyi seviyededir ve sıcakların arması ile intercooler ı olmayan TD motorlar performans kaybeder ve buna baÄlı yakıt artıÅı.. Yavuz senin bildiÄin kıÅın daha çok yakma mantıÄı motor soÄukken kaynaklanan bir durum o yüzden kıÅın termostat çok önemli..
yada ben öncesinden lpg li araç kullanıyordum kıÅın çok yakıyordu ordan kalmıŠolabilir aklımda :) sonuç olarak erÅan abi ( abi diyorum benim yaÅ 27) hatayı turbodan mı buldun ? ama ben bu turboyu burdaki imamoÄlu turbocusuna götürdüm usta inceledi çalıÅtırdı dinledi gel bi çayımı içi yürü git dedi :)) ya sök Åunu bakalım dedim sende esnafsın kafayımı yedin parayı daÄıtcak yer bulamıyosun heralde dedi :)) valla ne yapacaÄımı ÅaÅırmıŠdurumdayım ..
Kesin birÅey demek çok zor. Tecrübe ve inceleme gerektiren hususlar o yüzden iÅin ehli (Kaldıysa :S ) kiÅilerin inceleyip kontrol etmesi gerek.. Kara dumanı devamlı atması ve hangi devir aralıÄıda daha yoÄun duman vermesi ile sonuca gidilebilir öyle turboyu dinlemek ve arkasından çay ısmarlmakala turbon iyi demek bence çok yanlıÅ..
anlayan mı kaldı yahu benim fan açmadı farlarda bi anda yanmamaya baÅladı sorun var heralde dedim bizim sanayide tanıdık elektrikçiye götürdüm bana bi bu arabayı hurdaya ver demediÄi kaldı sigorta kutusu arızalı bulamazsın önce bitane bul bunu tamir etmeye çalıÅalım olmazsa onu takarız v.s v.s onun hesabına göre ben bi 400 tl den olmuÅtum.. dedim abi bırak çektim dükkanın önüne incelemelerim sonucu far dügmesinin arkasından soketinin çıktıÄı ... fan'ın ise sigortaya giren soketlerinin oksit yaptıÄı sonucuna vardım ve sorunum yok Åuan hepsini hallettim :)) artık iÅ yaptırmak ayrı bi dert yapabilen yok..
Bence senin pompa fazla açık :tamamdir
Bende ilk defa dizel kullanıyorum. aynı sorunlar bendede var. alıÅırsın :tamamdir
pompa fazla açık derken adamlar pompa numarasından fabrika degerlerini bulup bosch un ona göre ayap yaptılar :S nasıl iŠanlamadım ki yahu..
Alıntı yapılan: redmonster - 03 Haziran 2011, 00:23:09
pompa fazla açık derken adamlar pompa numarasından fabrika degerlerini bulup bosch un ona göre ayap yaptılar :S nasıl iŠanlamadım ki yahu..
Aslında o ayarlamalar tam doÄru sonuç vermez. Zamanla makniÄin aÅınması sonucu özellikle dar kanallarda geniÅlemeler ve mazor akıŠmemesininde aÅınmıŠolma ihtimalini düÅünerekten iÅ kitaptan deÄil ölçüm aletleri ile kontrolden geçer.. Pompaya mazot giriÅinde bir ayar vardır ve bunu tek tur atmalarla denemeye çalıÅabilirsin..
Alıntı yapılan: Mk1GTI - 03 Haziran 2011, 00:26:23
Aslında o ayarlamalar tam doÄru sonuç vermez. Zamanla makniÄin aÅınması sonucu özellikle dar kanallarda geniÅlemeler ve mazor akıŠmemesininde aÅınmıŠolma ihtimalini düÅünerekten iÅ kitaptan deÄil ölçüm aletleri ile kontrolden geçer.. Pompaya mazot giriÅinde bir ayar vardır ve bunu tek tur atmalarla denemeye çalıÅabilirsin..
yakıt ayarını biliyorum kontra somunu gevÅetip yaparımda ayarını onu mühürlediler bende kurcalamak istemiyorum pek ama böyle giderse iÅi elime alacaÄım :)
korkma ya abi kurcala biÅey olmaz. deneye deneye en uygun ayarı kendin bulursun. Åuan ben Åehir içi kullanım modumu buldum :) 5,4 LT de geziyorum. :)
arabada yaÄ eksiltme var mı azda olsa hiç baktınız mı?
yag eksiltme yok gibi yaÄı koyalı 2000 km oldu hala duruyo aynı çizgisinde..
benim aracın turbosu bozuk yarın tamirini yaptıracagız inÅ. benimde aracıma aÅırı yüklenmelerde ve ara hızlanmalarda duman atıyor ister istemez tabi arkadan iyi görüntü cıkmıyor.bilmeyenler motoru bitik diyo yorumluyor hemen.
turbonun bozuk olduÄunu nasıl anladınız ses mi yaptı ?
onunda doldurmuyor yavuz
Alıntı yapılan: redmonster - 03 Haziran 2011, 15:31:58
turbonun bozuk olduÄunu nasıl anladınız ses mi yaptı ?
evet hem ses yapıyor cok ve doldurmuyor hiç
ben imamoÄluna götürdüm adam dinledi biÅilere baktı dediki canavar gibi her arabada doldurmaz falan... dedim olsun sen sök ya usta git iÅine delimisin milletten 350 alıyorum senden 300 ü alırım ama yazık paran bol heralde dedi... sonra benim arabanın çekiÅi süper anında 140-160 sürata çıkıyor hızlanma çekiÅ süper bassam gider iyicede ben sıkıÅtırbıyorum turbo arızalı olsa böyle gidermi aracım ?
abi senin araban orijinal GTD gidiÅi bence normal duman olayınıda takmamak lazım ben mesela duman atsın istiyorum :D
hasanım duman atsın olurmu yakıtı etkilyormuÅ hissine kapılıyorum ve depo tam fulldu sıfırladım Åimdi 400 km de gösterge yarıda inÅ gösterge yanıltıyordur diye ümit ediyorum pompaya yanaÅmaya korkuyorum çok alacak diye :)
araban hem çok yakıor hemde duman atıorsa pompa ayarını biras kısmalısın..
pompacıya tekrar götüreyim o zaman makinayla ayar falan iÅi hikaye en iyisi elle bi ayar çekmek :)
valla turboyu tamir ettikten sonra mazotu bitirmem zorlastı abicim sende yaptın turbonu biraz daha yakıt düÅecek düÅüncesindeyim :tamamdir
inÅallah Åuan tek derdim yakıt ne kadar az olursa o kadar iyi araba 90 ı geçmesin sorun degil yakmasın yeter :)
bisiklet en iyi çözüm yakmasın diyorsanız
valla düÅünmedim deÄil nizam :) hem fiziÄimiz hemde cebimiz formunu yakalar :)
(http://img863.imageshack.us/img863/9017/dsc02622t.jpg)
(http://img600.imageshack.us/img600/7451/dsc02624kj.jpg)
(http://img714.imageshack.us/img714/8307/dsc02625w.jpg)
(http://img824.imageshack.us/img824/8987/dsc02626yz.jpg)
(http://img710.imageshack.us/img710/7823/dsc02627y.jpg)
(http://img851.imageshack.us/img851/5623/dsc02628x.jpg)
(http://img84.imageshack.us/img84/8872/dsc02629y.jpg)
(http://img94.imageshack.us/img94/3679/dsc02630k.jpg)
(http://img269.imageshack.us/img269/5033/dsc02633m.jpg)
(http://img690.imageshack.us/img690/3871/dsc02635mj.jpg)
(http://img542.imageshack.us/img542/6627/dsc02636.jpg)
(http://img638.imageshack.us/img638/3368/dsc02638c.jpg)
elinde imkanlar olunca yapılır ne kadar güzel olmus.güle güle kullanın.
teÅekkürler dostum nizam sende saÄol resimler konusunda zahmet verdik teÅekkürler.
Alıntı yapılan: redmonster - 07 Haziran 2011, 14:40:46
teÅekkürler dostum nizam sende saÄol resimler konusunda zahmet verdik teÅekkürler.
ben bir Åey yapmadım imageshack yaptı :)
arayı komple söker geri toplarım bunu becerebilirim ama Åu resim yüklemeyi bi türlü beceremiyorum :)
Alıntı yapılan: redmonster - 07 Haziran 2011, 14:43:00
arayı komple söker geri toplarım bunu becerebilirim ama Åu resim yüklemeyi bi türlü beceremiyorum :)
hehehehe zamanla olur o da ;D
abi çıldırcam bugün yaptıÄım ölçüm sonucu araç 27 kuruÅ yakıyo gelde deli olma bu siyah duman of of ben Åu pompaya bi manuel ayar yapayım anlaÅıldı..
pompa ayarı önemli bir de enjektörlerini kontrol ettirsen iyi olur.çünkü sürekli mazot akıtabiliyorlarmıÅ.nizam abi öyle söylemiÅti.
Alıntı yapılan: djtiko - 10 Haziran 2011, 14:17:40
pompa ayarı önemli bir de enjektörlerini kontrol ettirsen iyi olur.çünkü sürekli mazot akıtabiliyorlarmıÅ.nizam abi öyle söylemiÅti.
iÅiyorlar :)
yok ya baktırdım onlara zaten aldıÄım adam 1 ay önce sıfır taktırdım demiÅti doÄruymuÅ söktürdüm baktırdım..
son ölçümümde depom 55 lt alıyo bi depo ile 700 km ancak yaptı az deÄil mi yahu Åu yakıtı bi ayarlayamadık çıldırcam.
28 krŠçıkıyor aracın biraz faazla yakıyor. benim araç 6 silindir o Åuanda 35 krÅ civarı yakıyor. Hava basınç ayarı olması lazım pompada abi biraz onu kıstırabiliyormusun ? hem de dumanı keser.
bugün pompacıma götürdüm bi ayar daha çekti kıstı mazotu az daha çeyrek turdan az fazla kıstım dedi mazot Åuan için kesti yakıtıda zamanla göreceÄiz..
aynı sorun bende vardı bende turboyu soktum daÄıttım topladım ama bi türlü yakıtı 8-9 dan asaÄı düÅürememiÅtim.daha sonra kendim manuel aracın çekiÅi arkadan dumana bakarak ilk önce rölantimin çok yüksek olduÄunu farkettim. çünkü 90 larda giderken bile ayaÄımı gazdan çektiÄimde araç acaip Åekilde kompresorde gaz yiyordu.rolantiyi düsürüpte gaz ayarını manuel yaptıktan sonra hem araba rahatladı hem de yakıtım düÅtü.son verilerim 5.4 ile 6 arası bu Åehiriçi ve çekiÅimde süper tabi bu arada emin olmak için pompayı söktürüp ayarına baktırdıÄımda pompacı ayarına bile ellemedi tam deÄerleri yakalamıÅım.belki tesadüf ama oldu iÅte
benim araçta Åimdi rolanti sorunu var düzeltemedim deli olcam birsürü ustaya gösterdim sorunu çözemiyorlar.. araçla durduÄumda stop edecekmiÅ gibi titriyor rolanti düÅük oluyo 15 sn falan sonra kendiliÄinden yükseliyo titreÅim kesiliyo ve bunu her zaman yapıyo ıÅıklarda durduÄumda v.s v.s yani motor sıcakken soÄukken hiç fark etmiyo bi türlü çözemedik sorunu ..
Mazotta hava vardır. Havayı aldıÄında kesilir. ;)
nasıl mazotta hava vardır 1 haftadır böyle araba havasını atmaz mı kendi ?
hocam benim aklıma biÅey geliyor ama bi bak derim istersen.kaputu açtıÄında gaz verdiÄimiz gaz telinin en uç noktasında arkaya doÄru kalın sarılmıŠyay Åeklinde biÅey goreceksin.araç çalısıyorken elinle o yay gibi Åeyin üstüne elinle baskı ver bakalım aracın çalıÅması deÄisecekmi?buna benzer biÅey bende de oluyor ama seninki kadar deÄil elimle baskı verince rölanti deÄiÅiyor.umarım yardımcı olabilmiÅimdir
tmm o senin dedigin gaz kolunun rolantisini ayarlayan kelebek, kelebek dedigim yaylı bi zımpırtı içerden pompanın içinde hepsi sıfır yapıldı onla ilgili bi sıkıntı yok..
Alıntı yapılan: redmonster - 17 Haziran 2011, 22:46:40
nasıl mazotta hava vardır 1 haftadır böyle araba havasını atmaz mı kendi ?
Vardır illa. Mazot hortumların Åeffafmı? Havayı görebilmek için. gaz verdikkçe mazot gelir mazot geldikçede hava olduÄunu hortumdan görürsünüz. Birde son olarak rolanti ayarınız hangi seviyede?
bi seviyesi yok birkan onu diyorum iÅte kafasına göre biz 8.5 e ayarlamıÅtık ama o 8 de duruyo sonra çıkıyo falan
ayrıca mazotta hava olsa yolda giderken tekleme yapmaz mı ?
Alıntı yapılan: redmonster - 18 Haziran 2011, 18:47:38
bi seviyesi yok birkan onu diyorum iÅte kafasına göre biz 8.5 e ayarlamıÅtık ama o 8 de duruyo sonra çıkıyo falan
Sen gaz verdiÄin için hava olsada keser rolanti de iken baÅlar hava kabarcıkları görmeye..
valla dostum biÅey diyemeyeceÄim iÅin ustası olmadıÄım için belkide dedigin gibidir mümkündür ama bana havayı çoktan atardı gibi geliyo
hazır dızelcılerı burda bulmusum banada yardım edın arkadaslar...
benımde aracım yok yakıyor
golf 3 1.9 td gtd
km 30 krs yakıyor sehır ıcı
sehırdısı 25 krs yakıyor 90 km hızla
yaktıgının hakkını vermıyor ve acayıp rampalarda bayılıryor
:S napmam gerek bısıler soleyın yahu
gtı a bınsem bundan daha ıyı vallahi ya
valla ben dizelci degilim dostum olsam kendi sorunumu çözerim :)) ama bilen arkadaÅlar yardımcı olurlar sanırım.. 1.9 motor büyüklügü yakıt nedir bilemiyorum diger golf 3 ü olan arkadaÅlar ne yakıyor acaba bi ortalama alabilsen ona göre yorum yapılırdı..
Alıntı yapılan: servet_volt - 19 Haziran 2011, 01:16:22
hazır dızelcılerı burda bulmusum banada yardım edın arkadaslar...
benımde aracım yok yakıyor
golf 3 1.9 td gtd
km 30 krs yakıyor sehır ıcı
sehırdısı 25 krs yakıyor 90 km hızla
yaktıgının hakkını vermıyor ve acayıp rampalarda bayılıryor
:S napmam gerek bısıler soleyın yahu
gtı a bınsem bundan daha ıyı vallahi ya
Litre fiyatı için birÅey diyemiyeceÄim lakin aracınızın periyodik bakımını yaptırım. Hava filitresi, Mazot filitresi çok fazla ilgili bu konuyla. Rampalarda bayılmasının sebebi mazotta pislik olması veya hava filitresinin pislenmesinden dolayı havayı iyi çekememesi ile alakalı olabiliri.
Alıntı yapılan: GolfMk1Diesel - 19 Haziran 2011, 23:42:04
Litre fiyatı için birÅey diyemiyeceÄim lakin aracınızın periyodik bakımını yaptırım. Hava filitresi, Mazot filitresi çok fazla ilgili bu konuyla. Rampalarda bayılmasının sebebi mazotta pislik olması veya hava filitresinin pislenmesinden dolayı havayı iyi çekememesi ile alakalı olabiliri.
bu degerler guncel litre fıyatından 3.65
aracımın guncel pedıyodık bakımlarını yaptım komple 10 bın bakımına gırdı mazot fıtıresıne kadar hersey degıstı..
mazot olarak euro dızel alıyordum normal mazot aldım gene bısı degısmedı krŠolarak...
baskısını bıle degıstırdım bu yuzden 55 tl ıle 650 700 km yol yapıyorum anca...
bende en son artık pompayla enjektörlere bakım yapacagım galıba...
bı 500 daha kacca bı taraflarıma :D
Alıntı yapılan: servet_volt - 20 Haziran 2011, 14:35:45
bu degerler guncel litre fıyatından 3.65
aracımın guncel pedıyodık bakımlarını yaptım komple 10 bın bakımına gırdı mazot fıtıresıne kadar hersey degıstı..
mazot olarak euro dızel alıyordum normal mazot aldım gene bısı degısmedı krŠolarak...
baskısını bıle degıstırdım bu yuzden 55 tl ıle 650 700 km yol yapıyorum anca...
bende en son artık pompayla enjektörlere bakım yapacagım galıba...
bı 500 daha kacca bı taraflarıma :D
Enjektörlerinize kendiniz bu iÅten anlıyorsanız sökün bir enjektörcüye götürün, o test edecektir. Büyük ihtimalle sorun Enjektörlerdedir..
anlıyorum kendım olmadı ole yapayım barı ya :) tesekkurler ..
Alıntı yapılan: redmonster - 18 Haziran 2011, 18:47:38
aynı sorun bende de var :( 80km nin üstünde giderken boÅa atıyorum rolanti çok düÅüyor araba stop edecekmiÅ gibi titriyo belli bi süre sonra normal rolantiye geliyo..sanırım problemimiz aynı inÅallah bi çözüm bulan çıkar da hallederiz :S
çözücem ben inŠmerak etme bekle :)
dostum 55 tl demıÅsın ama 55lt re sanırım sen egerkı hava fıltresnı vs bakımını yaptıysan bıde enjektör ve pompa ayarını yaptır ayrıca pompadan avansıda ayarlatttır avans ı bıraz oynasa çkıŠduÅer ve bıraz tuhaf seslı çalıÅır ama pompa enj. mutlaka baktır istanbuldaysan eger kasımpaÅada ıyı bı ustra varmıŠÅark kahvesının altında
Alıntı yapılan: SerhatK55 - 24 Haziran 2011, 00:45:28
aynı sorun bende de var :( 80km nin üstünde giderken boÅa atıyorum rolanti çok düÅüyor araba stop edecekmiÅ gibi titriyo belli bi süre sonra normal rolantiye geliyo..sanırım problemimiz aynı inÅallah bi çözüm bulan çıkar da hallederiz :S
sorunu bulduk dostum pompa yeniden söküldü ve ustanın söylediÄi reglatör kafesi diye biÅey varmıŠonda boÅluk varmıŠepey ilk söktüklerinde fark edememiÅler onu deÄiÅtirdiler Åuan araba saat gibi sende ustana söyle halletsinler..
Yavuz kardeÅ bende turboyu bikaç kez daÄıtıp temizledim fakat bi türlü wastegate olayına cesaret edemedim.
1)Turboyu neden ikiye böldün? 3 civatayı söküp alamıyormuyuz?
2)wastegate ayarını neye göre ayarladın?sökmeden ölçü alarak mı yaptın?
3)Åu senin kaynattıÄın parçanın(sibopa benzeyen)iÅleyiÅ mantıÄı nedir?
Bunları açıklarsan sevinirim.Bende yakında bi operasyon yapacaÄım turboya.özelden de direk seninle irtibata geçmek isterim açıkçası.Åimdiden tÅk.
Alıntı yapılan: redmonster - 29 Haziran 2011, 20:49:06
sorunu bulduk dostum pompa yeniden söküldü ve ustanın söylediÄi reglatör kafesi diye biÅey varmıŠonda boÅluk varmıŠepey ilk söktüklerinde fark edememiÅler onu deÄiÅtirdiler Åuan araba saat gibi sende ustana söyle halletsinler..
eyvallah kardeÅ.benim arabada uzun süre çok gaz basınca stop ediyo 2-3 dakika marÅ almıyodu geçende servise gittim pompadan dedi usta.Allah tan evde sıfır pompa var onu taktırcam bakalım artık sorunların düzeleceÄine inanıyorum :D
Alıntı yapılan: SerhatK55 - 30 Haziran 2011, 03:57:06
eyvallah kardeÅ.benim arabada uzun süre çok gaz basınca stop ediyo 2-3 dakika marÅ almıyodu geçende servise gittim pompadan dedi usta.Allah tan evde sıfır pompa var onu taktırcam bakalım artık sorunların düzeleceÄine inanıyorum :D
sıfr pompamı nerden buldun ve kaçparadır sıfır pompanın fiyatını bilen var mı ?
tutturabilene Yavuz ama 500-600 TL aralıÄında mevzusu geçmiÅti.
flow1344 bu turbonun wastegate sökme iÅini Yavuz deÄil Nizam yapmıŠsanırım
O sibop dediÄin egzos gazının miktarını ve basıncını ayarlıyor iÅte yani hava basıncınını ayarlıyorsunuz.Kendisi internal wastegate olup en ilkel wasgate türlerinden biri diyebiliriz :) sagolasun vag 1.6 TD kullandıÄı turbo ve manifoldaları 1.9 TD AAZ motorada dayamıÅ.
Alıntı yapılan: chyfchy - 01 Temmuz 2011, 00:53:09
O sibop dediÄin egzos gazının miktarını ve basıncını ayarlıyor iÅte yani hava basıncınını ayarlıyorsunuz.Kendisi internal wastegate olup en ilkel wasgate türlerinden biri diyebiliriz :) sagolasun vag 1.6 TD kullandıÄı turbo ve manifoldaları 1.9 TD AAZ motorada dayamıÅ.
ben ne yapmısım anlamadım :) fotolar yavuza ait yükleyemedi ben yükledim olay bana kaldı:)
Yahu bu turbonun wastegate nin sökülmüŠedilmiŠfotograflarını 3 sayfadan ekleyen sen degıl mısın ;)
Onu diyorum flow1344 arkadaÅımız Yavuza sormuÅ bende Nizama sor dedim :D
Alıntı yapılan: chyfchy - 01 Temmuz 2011, 01:01:08
Yahu bu turbonun wastegate nin sökülmüŠedilmiŠfotograflarını 3 sayfadan ekleyen sen degıl mısın ;)
Onu diyorum flow1344 arkadaÅımız Yavuza sormuÅ bende Nizama sor dedim :D
söküp takan yavuz resim ekleyen ben :)
:)
flow arkadaÅım ayarı sökmeden önce ölçtüm aynı ayarda taktımda bu ara basıncı biraz artırmanın hesabını yapmıyor deÄilim :)) gerçi motor çok iyi sayılmaz orta halli elimezde kalır diyede endiÅe ediorum çok sıkıÅtırırsak :)) birebirde görüÅebiliriz tabiki dostum telimi verebilirm sıkıntı yok.. wastagete açma olayına gelince çok zor iÅ sen benim yaptıÄım delilige bakma biz sanayide büyüdügümüz haldealtından zor kalktık kelepçesini kestik çünkü pres baskı..sonra egzoz lara taklıan kelepçelerden ona kelepçe falan uydurduk zor iÅler tavsiye etmem.. ayrıca wastageti söktügünde mili çalıÅıyorsa sorun yoktur içini daÄıtmana gerek yok.
Alıntı yapılan: chyfchy - 01 Temmuz 2011, 00:53:09
500-600 mü sıfırımı :S bedava öyle ise 300 bakımına harcıyacaÄıma sıfır alırım baÅım aÄrımaz yanlıÅın olmasın..
yavuz kardeŠözelden telini verirsen sevinirim.
Alıntı yapılan: redmonster - 01 Temmuz 2011, 01:34:49
500-600 mü sıfırımı :S bedava öyle ise 300 bakımına harcıyacaÄıma sıfır alırım baÅım aÄrımaz yanlıÅın olmasın..
Yavuz, pompa bakımı yada atıyorum enjektör bakımıda sıfırının yarısı kadar biliyosun düz mantık...Tamir yada bakım çokta uygun olmuyor.
pompa enjektör hassas dikkat edilmesi gereken parçalar tabi adamlarda yaslıyolar ;)
ya yaslayacak biÅey yok bende tamirciyim adam tüm gün benim pompayla ugraÅtı taktıÄı malzemeler 80 falan olsa conta takımı makara seti ( bosch marka ) benden 250 lira aldı makina almıŠo kadar yatırım yapmıŠtüm günde ugraÅmıŠbırakta 170-200 kazansın normal bence.. sadece ucuz olduÄunu düÅünmemiÅtim o kadar.. sıfırını bulabileceÄimi bilsem alırdım 600 e falan..
Alıntı yapılan: redmonster - 02 Temmuz 2011, 19:13:55
ya yaslayacak biÅey yok bende tamirciyim adam tüm gün benim pompayla ugraÅtı taktıÄı malzemeler 80 falan olsa conta takımı makara seti ( bosch marka ) benden 250 lira aldı makina almıŠo kadar yatırım yapmıŠtüm günde ugraÅmıŠbırakta 170-200 kazansın normal bence.. sadece ucuz olduÄunu düÅünmemiÅtim o kadar.. sıfırını bulabileceÄimi bilsem alırdım 600 e falan..
Ben senin için söylemiyorum yada yaptırdıgın yer için zaten sen uyguna yaptırmıÅsın 350 TL falan bakım hatta bir arkadaÅım Bursa da Bosch servise 450 TL bayıldıgını söyledi bundan 2.5 ay önce. Kimse kazanmasın demiyorum yanlıŠanlaÅılmasın bugün yaÄ keçesi takmak 50 TL 5 TL keçe 45 TL iÅçilik kaldı ki pompadan 150-200TL ye laf edelim ama 300-350 TL de kazanılmasın Yavuz demi ama ;)
katılıyorum dostum aynı Åeyi savunuyoruz :)) ben sadece yenisinin fiyatı 600 diyince dedim ki boÅa harcadık o kadar parayı eskisini 200 e satıp üzerine 400 koysam sıfırını takardım diyorum ucuz olduÄunu duyunca ÅaÅırdım hepsi bu :)
yeni araçlarda kullanılan pompalar 1000-1200 TL elektronik pompa l düÅün her biÅeyi sensörlü pompalar.Bunların çıkması iÅe yaradı mekaniklerin fiyatları düÅtü bi bahsi geçmiÅti ordan hatırlıyorum bende gidip sormadım çünkü sıfırı yok gibi birÅey...Zaten senin pompada sıfır durumda sonuçta aÅınan yerleri deÄiÅmiÅ sorun giderilmiÅ.Sıfır pompa takan adam çok nadirdir bu yüzden :tamamdir
dostum benim pompa biraz sorunlu oldu usta süper bi adam tanıdık.. ama Åansımıza hep aksi gitti pompa iki kere söküldü ancak ayara geldi çok ugraÅtırdı bizi o sebepten bu kadar ugraÅacaÄıma sıfırını alaydım diyorum :)) gerçi sıfırıda bulunmaz ki..
elektronik pompa aman allah korusun bir daha :) 3000 tl
neyin pompasıymıŠöyle 3000 tl ?
Alıntı yapılan: redmonster - 04 Temmuz 2011, 20:21:57
neyin pompasıymıŠöyle 3000 tl ?
opel vectra B 98 model 2,0 dizel
850 tl pompa beyni
300 tl iÅçilik
300 tl iÅçilik
1550 revizyon
1550 revizyon mu o nasıl revizyonmuŠöyle..
Alıntı yapılan: redmonster - 06 Temmuz 2011, 00:14:09
1550 revizyon mu o nasıl revizyonmuŠöyle..
pampa gövdesi dısında bir kaç parça deÄiÅimi
serviste sadece pompa 3000 tl beyin 850 tl 300 tl yine programlatma vs 300 lira taktırma :)
off ! arabam su eksiltiyo bulamıyorum deli olacaÄım.. kalorifer peteginin altına baktım ıslaklık v.s hiç biÅey yok hortumları kelepçeleri tek tek yokladım kaçak yok.. su koyduÄumuz kabın kapaÄını sıkıca sıkıyorum o kadar kaçırması mümkün deÄil.. çubuÄu çekiyorum yaÄda su yok yok yok yokk.. hafta sonu 600 yol yaptım giderken doldurdum geldim ki boÅalmıŠkabın dibinde azcık kalmıŠsu.. çıldıracaÄım.
Radyatörün alt kısımlarına bak, bir ihtimal hafif sızıntı ısınınca genleÅmeden sızıntı çoÄalıyor olabilir :tamamdir
bakmadıÄım yer kalmadı ki radyatörün altı üstü blok tapaları kalorifer radyatörü v.s v.s yinede bulamadım..
Alıntı yapılan: redmonster - 30 Haziran 2011, 07:36:47
sıfr pompamı nerden buldun ve kaçparadır sıfır pompanın fiyatını bilen var mı ?
usta aracı almanyada topladık getirdik 99 da. getirirken de bayaÄı yedek parça da getirdik kötü günler için 8) henüz taktırmadım ama pompayı.satmayı düÅünüyorum mk3 e geçecez Allah izin verirse..pompaların fiyat konusunda bir bilgim yok
Alıntı yapılan: redmonster - 07 Temmuz 2011, 08:14:58
bakmadıÄım yer kalmadı ki radyatörün altı üstü blok tapaları kalorifer radyatörü v.s v.s yinede bulamadım..
su deposunun kapaÄını bi deÄiÅtir içindeki termostat arızalıysa bütün suyu boÅaltır. 600 km yolda da depodan attıÄını pek farkedemezsin. istersen oraya bir bak. birde radyatörün üzerinden su deposuna gelen ince borudan depoya gelen su kesik kesik mi akıyor yoksa sürekli bi Åekilde mi ona bir bak. kapakta sorun olup olmadıÄını da anlarız.
sürekli akıyo sıkıntı yok gaz verince iyice hızlanıyo su akıÅı..
yanlıŠbilmiyorsam ince hortumdan gelen suyun kesik kesik aralıklarla gelmesi lazım. eÄer bi yerden hava alıyorsa sürekli bi Åekilde su gelir. eski kapaÄımda sürekli akıyordu. kapaÄı açtıÄımızda kapak karpuza dönmüŠbi vaziyetteydi Åimdi ki silindir kapaÄında bi sıkıntı yok ve su kesik kesik aralıklarla geliyor.
Alıntı yapılan: taha_jetta80 - 09 Temmuz 2011, 19:13:06
yanlıŠbilmiyorsam ince hortumdan gelen suyun kesik kesik aralıklarla gelmesi lazım. eÄer bi yerden hava alıyorsa sürekli bi Åekilde su gelir. eski kapaÄımda sürekli akıyordu. kapaÄı açtıÄımızda kapak karpuza dönmüŠbi vaziyetteydi Åimdi ki silindir kapaÄında bi sıkıntı yok ve su kesik kesik aralıklarla geliyor.
hangi ustaya gittiysem o suyun sürekli olması gerektiÄini söylediler... kesik kesik geliyosa hava veriyodur suya...
kapaktan kasıt nedir yasin ? hangi kapaÄı diyosun motor silindir kapaÄımı yoksa su doldurma kabının kapaÄımı :)
off çıldırmak üzereyim hala su eksiltme nedenini bulamadım... araç 500 km de 2 litreye yakın su eksiltiyo bulamıyroum delircem.. yokmu fikri olan arkadaÅlar daha önce böyle bi durumla karÅılaÅmıŠolan..
kardeÅ devirdaim su pompasına bi baktır ondanda kaçırıyor olabilir onun altında su tımlayıp biyerlerde iz yapmıÅtır zaten varsa su kaçırıyordur
tam olarak o su pampasının yeri nerde gerçi heryerini inceledim ne su izi ne biÅey hiç biÅey yok.. sıkmadıÄım hortum baÄlantıısı incelemediÄim nokta kalmadı..
Blokta hiç su sızıntısı görebiliyormusunuz?
Belki tapalarda ufak delinme, çatlama gibi bir problem olabilir. Peki yaÄı suya karıÅtırma sorunu varmı? ???
yok dostum hiç biyerde sızdırma su göremedim..
bu arada arkadaÅlar 3 gün önce yani yaklaÅık 200 km önce aracımın deposunu tamamen 10 numara yaÄ ile doldurdum.. ama gerçek 10 numara yaÄ Ã§ok temiz yaÄ.. yapma deÄil. merak edipte biÅey olurmu diyenler için söylüyorum valla araba 10 numara oluyo sorun yok :) pompacımda bugün diyor ki valla iyi yapmıÅsın emin ol eurodiesel den daha iyi gelir senin arabaya :))
bende yarı yarıya kullanmıÅtım bendede bi sorun olmadı. ama yanma oranı daha yüksek devamlı kullanımda pistonlara zarar verebilir.
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/06/09/9-kisi-diri-diri-yandi
OTOBÃS DAHA BİR AYLIK
RüÅtü Ãakır, Åoförlerin 4 saatte bir deÄiÅim yaptıklarını belirterek Åu bilgileri verdi: "Araçlarda dijital kart sistemi var. Kim direksiyona geçiyorsa ehliyetini takıyor. Polis de kontrol ediyor. Asıl Åoför Necip Yılmaz, patlama sesine uyandıÄını, ardından otobüsün yanmaya baÅladıÄını söyledi. Patlama, otobüs seyir halindeyken olmuÅ. Patlamanın yakıt deposundan kaynaklandıÄını düÅünmüyoruz. Otobüsüm daha bir aylık." Vali Dursun Ali Åahin de otobüsün 60 kilometre hızla gittiÄini belirterek, yakıt olarak kullanılan "10 numaralı yaÄın" yangına yol açabileceÄini dile getirdi.
Allah korusun.
pompaya iyi geliyorda motor ömründe kısalma oluyor. Tabi biz ticari amaçla kullanmadıÄımızdan otobüsler gibi 1 senede bir motor yaptırmıyoruz.
Alıntı yapılan: kuzeyank - 06 Ağustos 2011, 00:57:32
bende yarı yarıya kullanmıÅtım bendede bi sorun olmadı. ama yanma oranı daha yüksek devamlı kullanımda pistonlara zarar verebilir.
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/06/09/9-kisi-diri-diri-yandi
OTOBÃS DAHA BİR AYLIK
RüÅtü Ãakır, Åoförlerin 4 saatte bir deÄiÅim yaptıklarını belirterek Åu bilgileri verdi: "Araçlarda dijital kart sistemi var. Kim direksiyona geçiyorsa ehliyetini takıyor. Polis de kontrol ediyor. Asıl Åoför Necip Yılmaz, patlama sesine uyandıÄını, ardından otobüsün yanmaya baÅladıÄını söyledi. Patlama, otobüs seyir halindeyken olmuÅ. Patlamanın yakıt deposundan kaynaklandıÄını düÅünmüyoruz. Otobüsüm daha bir aylık." Vali Dursun Ali Åahin de otobüsün 60 kilometre hızla gittiÄini belirterek, yakıt olarak kullanılan "10 numaralı yaÄın" yangına yol açabileceÄini dile getirdi.
Allah korusun.
tamam bunu biliyorum ama bunların 10 numara yaÄ dedikleri yapma yaÄ yani karıÅım ile hazırlanan içine solvent konulan yaÄ.. tabiki yanar o normal yaÄ mazottan daha az yanıcıdır gerçek 10 numara yaÄ için konuÅuyorum sonradan solvent ve çeÅitli karıÅımlar ile hazırlanan için konuÅmuyorum.. o yapma yaÄların yanması ve yangına yol açması normal çünkü içindeki tiner tabiki yanar genleÅir sıkıÅır patlar v.s..
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 06 Ağustos 2011, 10:54:37
pompaya iyi geliyorda motor ömründe kısalma oluyor. Tabi biz ticari amaçla kullanmadıÄımızdan otobüsler gibi 1 senede bir motor yaptırmıyoruz.
dostum doÄrudur belki motor ömrünü kısaltırda ben 15 günde bi depo mazot bitiriyorum çok yol yapıyorum bi depoda en az 50 tl kar var ayda 100 lira yılda 1200 lira motorun parasını çoktan çıkartıyorum ben hem ben motorun ömrünü kısalttıgınada inanmıyorum motorun filtrelerini ve yaÄını kaliteli olanlarıyla düzenli olarak deÄiÅtirir bakımını yaparsan motora hiç birÅeyde yapmaz ben inanmıyorum ..zaten ben kendim tamirciyim çevremde usta motorcu çok hiç birininde motora zarar verir dediÄini duymadım . solventli yapma yaÄ olursa pompa elemanlarına ve enjektörlere zararı olabilir dediler onun dıÅında yapma olmayan gerçek 10 numara yaÄ yararlı gelir diyen bile var :)
Alıntı yapılan: GolfMk1Diesel - 25 Temmuz 2011, 21:38:41
Blokta hiç su sızıntısı görebiliyormusunuz?
Belki tapalarda ufak delinme, çatlama gibi bir problem olabilir. Peki yaÄı suya karıÅtırma sorunu varmı? ???
Tam bende bunu diyecektim blok tapaları çürümüŠolabilir ve akıntıyı göremessin buharlaÅır.
yok ya bulamıyorum tapalarda sorun yok gibi bloÄun arkasından baktık ama yok bulamyıoruz hala aramaktayız
gerçek 10 numara yaÄ litre fiyatı nedir?
mazottan pahalı deÄilmi ???
Alıntı yapılan: redmonster - 06 Ağustos 2011, 21:11:17
yok ya bulamıyorum tapalarda sorun yok gibi bloÄun arkasından baktık ama yok bulamyıoruz hala aramaktayız
Ãstad Contan yanımıÅ. Hayırlı olsun. Yakın zamanlarda hararet yaptınmı hiç? ???
Alıntı yapılan: kuzeyank - 06 Ağustos 2011, 21:27:04
gerçek 10 numara yaÄ litre fiyatı nedir?
mazottan pahalı deÄilmi ???
ortalama litre fiyatı 2.80 kuruÅa geliyor
Alıntı yapılan: GolfMk1Diesel - 06 Ağustos 2011, 21:30:45
Ãstad Contan yanımıÅ. Hayırlı olsun. Yakın zamanlarda hararet yaptınmı hiç? ???
yok hararet falan yok benim hareret hiç 90 ı bile bulmuyor ki hararet yapsın.. ayrıca conta , yaÄa su karıÅtırmak , sürekli hararet yapmak, araç çalıÅırken hortumlarda basınçlı hava olması rolantide çalıÅırken titreme ( kesik kesik) v.s durumlardan biri yada birkaçını yapar hiç öyle bi durum yok..
Alıntı yapılan: redmonster - 06 Ağustos 2011, 21:53:18
ortalama litre fiyatı 2.80 kuruÅa geliyor
nerden alıyorsun gerçek 10 numara yaÄı o fiyata ???
burda 15 litresi 40 liradan satıyorlar ama gerçek deÄil
bi ara benimde böyle su eksiltme oluyordu. motor sıcakken bulamadım. bigün sabah arabayı çalıÅtırdım motor ısınmadan gaza bi bastım. blokla silindir kapaÄının arasında su fıÅkırdı ince Åırınga ile fıÅkırtır gibi. ısınınca buharlaÅtıÄı için göremiyordum. eve arabanın sıcaklıÄı daha ortaya bile gelmiyordu. bi süre sonra kapaÄı söktük. kapak karpuza dönmüÅ. heryeri çatlak. ama bi kere bile suya yaÄ karıÅtırmadı. sadece su eksiltiyordu sürekli...
Alıntı yapılan: taha_jetta80 - 07 Ağustos 2011, 01:41:13
bi ara benimde böyle su eksiltme oluyordu. motor sıcakken bulamadım. bigün sabah arabayı çalıÅtırdım motor ısınmadan gaza bi bastım. blokla silindir kapaÄının arasında su fıÅkırdı ince Åırınga ile fıÅkırtır gibi. ısınınca buharlaÅtıÄı için göremiyordum. eve arabanın sıcaklıÄı daha ortaya bile gelmiyordu. bi süre sonra kapaÄı söktük. kapak karpuza dönmüÅ. heryeri çatlak. ama bi kere bile suya yaÄ karıÅtırmadı. sadece su eksiltiyordu sürekli...
desene bi kapak aramaya baÅlıyayım Åimdiden senin anlatmana göre..
Alıntı yapılan: kuzeyank - 07 Ağustos 2011, 00:30:38
nerden alıyorsun gerçek 10 numara yaÄı o fiyata ???
burda 15 litresi 40 liradan satıyorlar ama gerçek deÄil
bende tenekesini 41 liraya alıyorum iÅte burda satanlar var valla arıyroum telefonla getirip dükkanıma kadar bırakıyorlar..bende bez ile süzüyorum Åeffaf damacanaya sonra dolduruyorum depoya.
numarayı bızede verde bızde alalım ben bulamıyorum beyoglunda oturuyorum saga sola baya baktım ama çok pahalı özelden fln numara verırsen bı arım konuÅım nasıl nerden alırız dıye
Tenekesini 41 liraya aldıÄın yaÄ bahsettiÄin karıÅımlar kullanılarak inceltilmiÅ olma ihtimali yüksek. Yok hala orjinal 10 numara yaÄ diyorsan motor yaÄındada kullan bir tenekesi sana 4-5 bakım gider ;) ;) ;)
Alıntı yapılan: kuzeyank - 07 Ağustos 2011, 17:48:02
Tenekesini 41 liraya aldıÄın yaÄ bahsettiÄin karıÅımlar kullanılarak inceltilmiÅ olma ihtimali yüksek. Yok hala orjinal 10 numara yaÄ diyorsan motor yaÄındada kullan bir tenekesi sana 4-5 bakım gider ;) ;) ;)
nası 4-5 bakım_? sonra motor biter mi?
Alıntı yapılan: ZaZy - 07 Ağustos 2011, 18:00:34
nası 4-5 bakım_? sonra motor biter mi?
bence 1 bakım bile yapmaz
gerçek 10 numara yaÄ bunu biliyorum.. anlayabilecek kadar ustalıÄımız var Åükür :)) ama Åu 4-5 bakım gider muhabbetini anlamadım sanırım motor yaÄı olarakta kullan diyosun siz 10-40 v.s gibi yaÄların bu 10 numara yaÄ ile aynı özellikte olduÄunumu düÅünüyosunuz :)) onlar çok farklı bu 10 numara yaÄ Ã§ok farklı bırakın bi bakımı sanmıyorum ki 100 km yol gitsin bu 10 numara yaÄ ile motor..
telefon numarasına gelince adam ataÅehirde burrda beyoÄlunda olan biri için çok uzak sayılır.. ama yinede istersen kartı iÅyerimdeydi yarın bakar yazarım..
ya benmde aklımı çeldiniz Åimdi bende koysam mi 10 numara yaÄ :)
kömürlükte 8-10 litre yanmıŠkızartma yaÄ onu koyucam bakalım durum ne olucak :D
arkadaÅlar dizel arabalarınızın rölanti ayarı nedir yani sabah çalıÅtırdıÄınızda gaz vermediÄinizde araç rolantisi kaçta duruyo ? bunun standardı nedir bilen varmı tabi devir saatiniz varsa bilirsiniz..
Alıntı yapılan: ZaZy - 08 Ağustos 2011, 00:50:51
ya benmde aklımı çeldiniz Åimdi bende koysam mi 10 numara yaÄ :)
kömürlükte 8-10 litre yanmıŠkızartma yaÄ onu koyucam bakalım durum ne olucak :D
Aman üstat. sakın diyeyim. valla mazot borularını felan herÅeyi atarsın çöpe. yemek yaÄı iÅ deÄil. denemeyin. ancak makina yaÄları iÅ görür.
Aracı ticari amaçla kullanmıyorsanız 10 numara yaÄ olayına falan girmek pek mantıklı gelmiyor bana.
valla benim araç ticariden beter yol yapıyor günlük 100 km den aÅaÄı düÅmez daha fazlasını söylemiyorum bile.
Alıntı yapılan: GolfMk1Diesel - 08 Ağustos 2011, 20:41:59
Aman üstat. sakın diyeyim. valla mazot borularını felan herÅeyi atarsın çöpe. yemek yaÄı iÅ deÄil. denemeyin. ancak makina yaÄları iÅ görür.
az önce denedim 40 km yol yaptım hiç biÅey olmadı 2litre yanmıŠyaÄ 2 litre mazot koydum, Fadıl tık demedi. yeminle söylüyorum gidiÅi az daha iyi oldu.
Alıntı yapılan: redmonster - 08 Ağustos 2011, 21:13:10
valla benim araç ticariden beter yol yapıyor günlük 100 km den aÅaÄı düÅmez daha fazlasını söylemiyorum bile.
Yavuz bende ortalam 40 km filan yapıyorum ama ne bileyim uzun vadede ne gibi sıkıntı olur? Enjektörler gitti desek szaten takımı 160 tl zarar kar hesabı yapıp mantıklımı bakmak lazım.
Alıntı yapılan: ZaZy - 08 Ağustos 2011, 21:13:50
az önce denedim 40 km yol yaptım hiç biÅey olmadı 2litre yanmıŠyaÄ 2 litre mazot koydum, Fadıl tık demedi. yeminle söylüyorum gidiÅi az daha iyi oldu.
Fadıl ı üzmeyin..
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 08 Ağustos 2011, 22:22:53
Yavuz bende ortalam 40 km filan yapıyorum ama ne bileyim uzun vadede ne gibi sıkıntı olur? Enjektörler gitti desek szaten takımı 160 tl zarar kar hesabı yapıp mantıklımı bakmak lazım.
valla süleyman ayda 2 depo dolduruyorum depoda 50 liradan 100 lira aylık fark var 2 ayda bi enjektör bozacak deÄil ya.. ki ben zararlı olacaÄınıda düÅünmüyorum ben kullanıyorum bi zararınıda görmedim.
pazar günü beykozdamıydın akbaba yolunda rast geldim senin arabaya
Alıntı yapılan: nizam - 09 Ağustos 2011, 09:20:26
pazar günü beykozdamıydın akbaba yolunda rast geldim senin arabaya
nizam o senmiydin evet ya öyle bi hava almaya çıktık dolaÅıyorduk poyrazköye geçtim anadolu kavaÄına yoros kalesine falan dolaÅtım temiz hava aldırdım arabaya :D
arkadaÅlar kimsenin devir saati yok mu .. rölantiyi söyleyecek kimsecikler bulamadım koca forumda :)
bende var devir saati hayırdır _? :)
Alıntı yapılan: redmonster - 09 Ağustos 2011, 17:06:28
nizam o senmiydin evet ya öyle bi hava almaya çıktık dolaÅıyorduk poyrazköye geçtim anadolu kavaÄına yoros kalesine falan dolaÅtım temiz hava aldırdım arabaya :D
evet bendim su almaya gitmiÅtim
nizam 1 in 1 çizgi altında duruyor benim devir saati yani 800 oluyor heralde
900 olacak
Alıntı yapılan: nizam - 09 Ağustos 2011, 21:36:51
evet bendim su almaya gitmiÅtim
son anda fark ettim ben yoksa durdururdum ayrıca bende suyu ordan alıyorum köyün çeÅmesinden süper suyu var..
Alıntı yapılan: mehmet yıldız - 09 Ağustos 2011, 23:37:21
nizam 1 in 1 çizgi altında duruyor benim devir saati yani 800 oluyor heralde
Alıntı yapılan: taha_jetta80 - 09 Ağustos 2011, 23:44:21
900 olacak
benimki 850 gibi duruyo yükselteyim mi azcık bilemedim pompayı yaptırdıÄımda öyle ayarladılar standart ayar kaç acaba..
900
Alıntı yapılan: taha_jetta80 - 10 Ağustos 2011, 01:43:44
900
bu deger neye göre fabrikasyon ayarı kaçtır bu mudur?
benimki 650 deduruyor. fabrika verisini fln bilmiyorum.
ne yaptın abi sen 650 de benm arabayı kaldıramam bile :) standart ayarı 900 biliyorum ben ve 850 ye bile düÅtüÄünde bi farklı çalıÅıyor araba.
benimki 860 gibi çalıÅıyor normal sanırım..
benımkı 900 de calısıyordu su an 1100 devırde calsıyor nedenını sormayın. kufur etmek ıstemıyom :S
Alıntı yapılan: servet_volt - 11 Ağustos 2011, 20:29:32
benımkı 900 de calısıyordu su an 1100 devırde calsıyor nedenını sormayın. kufur etmek ıstemıyom :S
abi naptın ya hemen düÅürün onu çok fazla ben 1100 de vites deÄiÅtiriyorum :)
dokunmayın adamın kafası atık. tıpkı benim gibi mal ustalara denk gelmiÅ bu ay. arabanın anasını bellemiÅler.. acele etme kanka bi çaresi bulunur o problemlerinde. bak ben bugn akÅam üzeri bidaha Åanzıman indirdim sıfır baskıyı attm çöpe eskiyi taktım düzeldi sorun.
atık kanka hemde cok fena atık pompacıyla kavga ettım en sonunda. gıden paraya oldu ıste :S yaptıgı araba 1 gun sonra gerı bozuluyo :S sanayıden sogudum artık ya. arabadanda soguttular artık.
sen en guzelını yapmıssın eskıyı baskıyı balatayı kulllan bakalım bı sıkıntı olmazsa gıder sıfır alırsın takarsın.
herkesin baÅında böyle sorunlar benim olmadımı sanki pompa 2 kez söküldü ayar tutturmak için arada git gellerde harcadıÄım mazot yaptıÄım masraf sıfır pompa parasını geçmiÅtir 3 kez pompa tamir ettircek parayı bikerede harcadım ben bunları kafanıza takmayın eski arabaya biniyorsan bunları kabullenerek bindiÄinizi varsayıyorum yapacak biÅey yok..
yasin benim arabaya çift kanallı üst kapak lazım olabilir varmı bilidÄin tanıdıÄın yerde temiz ayrıca fiyatları nedir sıfırının çıkmasının bilgin var mı senin ?
ben otomekanik den sıfır çift kanallı almıstım mart ayında filan, boŠhali 525 di. alman marka. sübap takımı ise 50 liraydı.
yani toplamı herÅeyiyle 575 tl ilker öylemi..
aynen. ama euro nun pahalandıÄını da unutma, o yüzden pahalanmıŠolabilir.
benim araba su eksiltiyordu ya soÄukken baktım silindir kapaÄı ile blok arasından kızdırma bujilerinin altında biyerden hafif hafif su atıyo contayı deÄiÅtirsem kurtarmaz sanırım kapaktada vardır biÅiler ama hiç hararet görmedi araba nasıl oldu anlamadım.. ayrıca biÅey soracaÄım çift kanallı tek kanallı olduÄunu nasıl anlarız kapaÄın benim üzerindeki nasıl acaba ?
Alıntı yapılan: redmonster - 11 Ağustos 2011, 21:24:06
benim araba su eksiltiyordu ya soÄukken baktım silindir kapaÄı ile blok arasından kızdırma bujilerinin altında biyerden hafif hafif su atıyo contayı deÄiÅtirsem kurtarmaz sanırım kapaktada vardır biÅiler ama hiç hararet görmedi araba nasıl oldu anlamadım.. ayrıca biÅey soracaÄım çift kanallı tek kanallı olduÄunu nasıl anlarız kapaÄın benim üzerindeki nasıl acaba ?
çıkarttıgında ustan söyler tek kanal mı çift kanal mı, tam ben de bilemiyorum ama yaÄlamayla alakalı bi durum sanırım.
ben sökücem ilker ne ustası :)) sökünce tesbiti yaparım zatende dıÅardan belli oluyormuÅ biyerinden o yüzden sordum..
Alıntı yapılan: redmonster - 11 Ağustos 2011, 21:40:03
ben sökücem ilker ne ustası :)) sökünce tesbiti yaparım zatende dıÅardan belli oluyormuÅ biyerinden o yüzden sordum..
vallla deliklerden anlaÅılıomus da ben bilmiyom :)
çıkması kaçadır ki bunun bilen var mı ?
Alıntı yapılan: redmonster - 11 Ağustos 2011, 21:40:03
kaputu açıyosun abi. silindir kapaÄının sana bakan kısmında tam ortada yaÄlama kanalı var. kalınca bir kabarıklık. onun tam sol tarafında aynı kanalın küçültülmüŠhali var oda daha küçük bi kabarıklık olarak görünür. eÄer ordata tek yaÄ kanalı varsa düz dip silindir kapaÄın. çift kanal varsa otomatik ayarlılardan.
Alıntı yapılan: taha_jetta80 - 11 Ağustos 2011, 19:34:50
ne yaptın abi sen 650 de benm arabayı kaldıramam bile :) standart ayarı 900 biliyorum ben ve 850 ye bile düÅtüÄünde bi farklı çalıÅıyor araba.
valla ben benimkinin standartını bilmiyorum ancak sabahları çok soÄukta çalıÅtıÄında 1000 e kadar çıkıyor ısınınca 650 ye düÅüyor oyle kaldırmada flanda bi sorun yok yani.
Alıntı yapılan: taha_jetta80 - 11 Ağustos 2011, 21:53:16
kaputu açıyosun abi. silindir kapaÄının sana bakan kısmında tam ortada yaÄlama kanalı var. kalınca bir kabarıklık. onun tam sol tarafında aynı kanalın küçültülmüŠhali var oda daha küçük bi kabarıklık olarak görünür. eÄer ordata tek yaÄ kanalı varsa düz dip silindir kapaÄın. çift kanal varsa otomatik ayarlılardan.
bu dedigine yarın bakıcam.. inŠçift kanallıdır deÄilsede çift kanallı olanı takılabiliyor deÄil mi sorun olmuyor ?
Alıntı yapılan: redmonster - 11 Ağustos 2011, 22:04:39
bu dedigine yarın bakıcam.. inŠçift kanallıdır deÄilsede çift kanallı olanı takılabiliyor deÄil mi sorun olmuyor ?
takarsın takarsın sorun olmaz. inÅallah kapakta sorun yoktur dicem ama. dikkat ettiysen benim sorunun aynısı olmuÅ sende de :) benimde nerden attıÄını bilemiyordum suyun. soÄukken çıktı piyasaya. seninki enjektörlerin altından çıktı benimki kapaÄın yan kısmından. eÄer alırsan da çift kanallı al derim. sıfır boÅ kapak 500-550 arası yani gidip çıkmasına bi sürü para verme o konuda uyarayım da. Ben çıkma kapak aldım. test ettirdim sıfır hata çıktı. Åuanda sorunsuz kullanıyorum.
redmonster haklısındır vallahi. 2 haftadır pompacıda yatıp kalkıyorum 3 defa enjektorler degıstı pompanın uzerınekı cıvatalar sokulup takılmaktan artık yalama oldu.3 defa enjektorler degıstı.
benımde pompa ayarlanırken yaktıgım mazot 200 tl yı gecmıstır kesın bu zamana kadar hareret yapmayan arabaya hararet yaptırıyorlardı nerdeyse.. durdugu yerde habıre gaz verıp durdular...
arabadan sogudum yemın edıyorum ya :S
en sonunda ısyanı bastım kavga ettım senın yapacagın iÅi diye...
Alıntı yapılan: servet_volt - 11 Ağustos 2011, 22:26:10
redmonster haklısındır vallahi. 2 haftadır pompacıda yatıp kalkıyorum 3 defa enjektorler degıstı pompanın uzerınekı cıvatalar sokulup takılmaktan artık yalama oldu.3 defa enjektorler degıstı.
benımde pompa ayarlanırken yaktıgım mazot 200 tl yı gecmıstır kesın bu zamana kadar hareret yapmayan arabaya hararet yaptırıyorlardı nerdeyse.. durdugu yerde habıre gaz verıp durdular...
arabadan sogudum yemın edıyorum ya :S
en sonunda ısyanı bastım kavga ettım senın yapacagın iÅi diye...
baktın beceremiorlar boÅver giden para olsun diyip baÅka ustaya götürecektin hemen hem sinirin bozulmazdı hem daha fazla paran gitmezdi hemde zamanın gitmezdi sen onlara götürmekte ısrarcı oldukça iyice kötüye gidiyo iÅler...
Alıntı yapılan: taha_jetta80 - 11 Ağustos 2011, 22:18:14
takarsın takarsın sorun olmaz. inÅallah kapakta sorun yoktur dicem ama. dikkat ettiysen benim sorunun aynısı olmuÅ sende de :) benimde nerden attıÄını bilemiyordum suyun. soÄukken çıktı piyasaya. seninki enjektörlerin altından çıktı benimki kapaÄın yan kısmından. eÄer alırsan da çift kanallı al derim. sıfır boÅ kapak 500-550 arası yani gidip çıkmasına bi sürü para verme o konuda uyarayım da. Ben çıkma kapak aldım. test ettirdim sıfır hata çıktı. Åuanda sorunsuz kullanıyorum.
sen çıkmayı kaça aldın ? çift kanallımı ayrıca ?
Alıntı yapılan: redmonster - 11 Ağustos 2011, 22:30:22
baktın beceremiorlar boÅver giden para olsun diyip baÅka ustaya götürecektin hemen hem sinirin bozulmazdı hem daha fazla paran gitmezdi hemde zamanın gitmezdi sen onlara götürmekte ısrarcı oldukça iyice kötüye gidiyo iÅler...
ahh sorma ha yaparken bu sefer dedım her seferınde bu sefer yaparlar belkı dedım ondan oldu ya.
bıde bana dedıkı tmm dustu bu arabanın yakıtı dedı ınandım
ve su dedgıme cok sasıracaksın
pompa bakımı yapıldı enjektorler degıstı sonuc ne oldu bılıyomusun arabanıın yakıtı dahada arttı :D
dövermisin öldürürmüsün ? :@
Alıntı yapılan: redmonster - 11 Ağustos 2011, 22:30:45
sen çıkmayı kaça aldın ? çift kanallımı ayrıca ?
evet aldıÄım kapak çift kanallı. kaça aldım? :) valla çok hesaplıya aldım. ben ya 150 ye aldım boÅunu .
Alıntı yapılan: suskun81 - 02 Haziran 2011, 22:49:35
ozaman birkaç bildiÄimide yazayım nacizane..
1. enjektör pompa sıfır demiÅsin muhtemelen ustan seni tekrar ayara çaÄırmıÅtır 300 500 km sonra
2. mazot kalitesi ile de alakalı
3.sürüŠkarakteri (birden gazlama devirli kullanım ani bindirmeler ) sürekli zengin karıÅıma sebep olacaÄı için buda siyah duman sebebi
4.havalar sıcak dizel araç kıŠayına göre yazın biraz daha dumanlar
5.hava filitresi eskiyse
6.Mazot pompası (enjeksiyon pompası) ayarları katalog deÄerlerine uygun deÄilse
7.Araç yaÄ yakıyor olabilir.
Alıntı yapılan: betoqu - 12 Ağustos 2011, 01:33:05
7.Araç yaÄ yakıyor olabilir.
yaÄ eksiltme yok..
benim bu aracı yıkayınca arka döÅemelerin yarıdan altı sırılsıklam ıslanıyor nerden alıyo suyu bi türlü bulamadım bi fikri olan varmı baÅına geçmiÅ olan yada ? döÅemelerim daha sıfır almanyadan geldi kötü olacaklar bu gidiÅle
dösemeleri sök öyle dene ?
abi ıslanan döÅemeler sökünce neyi deniyeyim ?
Alıntı yapılan: redmonster - 13 Ağustos 2011, 23:49:44
abi ıslanan döÅemeler sökünce neyi deniyeyim ?
yıkamayı dene ıslanan yerleri görürsün
bilmem görünmez ki öyle içerde ben dururken dıÅardan birine su tutturayım :)
Alıntı yapılan: redmonster - 14 Ağustos 2011, 00:01:58
bilmem görünmez ki öyle içerde ben dururken dıÅardan birine su tutturayım :)
ben passatı öyle yapmıstım kesin kapı içlerinde ki giderler tıkanmıstır içeri tasıyordur arkdan kapı dösemeleri ıslak mı peki
abi zaten ıslak olan arka kapı döÅemeleri yarıya kadar ıslanıyor onu diyorum..giderlerde tıkalı deÄil baktım..
Alıntı yapılan: redmonster - 13 Ağustos 2011, 19:46:06
benim bu aracı yıkayınca arka döÅemelerin yarıdan altı sırılsıklam ıslanıyor nerden alıyo suyu bi türlü bulamadım bi fikri olan varmı baÅına geçmiÅ olan yada ? döÅemelerim daha sıfır almanyadan geldi kötü olacaklar bu gidiÅle
DöÅemeleri sok kapının altında 3 tane delik olacak onlar tikandiginda su dolar we mk2 nin hastalıÄı olan döÅemelerinin altinin çürümesi olur ince bı tornavidayla delikleri ac iyice we döÅemeyi takmadan oncede naylon yapistir öyle tak kapı döÅemesini ki bidaha karÅılaÅma bu sorunla
Alıntı yapılan: alpers3 - 14 Ağustos 2011, 00:12:54
DöÅemeleri sok kapının altında 3 tane delik olacak onlar tikandiginda su dolar we mk2 nin hastalıÄı olan döÅemelerinin altinin çürümesi olur ince bı tornavidayla delikleri ac iyice we döÅemeyi takmadan oncede naylon yapistir öyle tak kapı döÅemesini ki bidaha karÅılaÅma bu sorunla
benden önce nylon yapmıÅlarda çok düzgün biÅey olmamıŠbide o giderler açıktı geçen bakmıÅtım tornavida soktum içlerine ama hala ıslak baÅka yerden alma ihtimalı var mıdır ?
Cam dıŠsiyirici we tawan çıtasını kontrol et baÅka ihtimal kalmadı:)
Alıntı yapılan: alpers3 - 14 Ağustos 2011, 18:36:07
Cam dıŠsiyirici we tawan çıtasını kontrol et baÅka ihtimal kalmadı:)
hepsini yarın yeniden elden geçircem döÅeme içine güzel yeni bi nylon çekicem inÅ keseriz bu ıslaklıÄı yazık döÅemeler çürüyecek ..
dostum ona bi çözüm bul arabayı cürütürsün durrduk yere ... yazık olur arabana..
Alıntı yapılan: servet_volt - 17 Ağustos 2011, 22:52:02
dostum ona bi çözüm bul arabayı cürütürsün durrduk yere ... yazık olur arabana..
valla herÅeyi deniyorum kesin çözmeliyim dün döÅemeleri söktüm iç kısımlarından 4-5 kat vernik attık suyu çekmesin diye içine..
büyük ihtimal cam sıyırıcısındandır gibi geliyor bana
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 18 Ağustos 2011, 09:06:27
büyük ihtimal cam sıyırıcısındandır gibi geliyor bana
yok dostum öyle deÄil yaÄmur giderleri açık hemde parmaÄım girer valla :) ayrıca içerden nylon çekili döÅemeye su gelmez..
kardeÅ bi faydam olur inÅallah bendede oluyordu arkadaÅın dediÄi gibi cam sıyırıcılardan çok su alıyorsa o su naylondan sıyrılıp kapı döÅemesinin altından içeriye attırıveriyor kapı ile döÅemenin arasına saÄlam bütün bir naylon yapıÅtır her tarafını saÄlam bir patex marka yapıÅtırıcılar iyi onla yapıÅtır ve son olarak naylonun alt tarafını komple kapının iç kanalına doÄru sokuÅtur yani içten naylona vuran su döÅemeye veya arabanın içine hiç bir Åekilde girmeyecek direk kanaldaki deliklere gidecek yada gir arabanın içine birirsi hortumla cam sıyırıcılardan su tutsun dediÄim gibi alttan suyun arabanın içine sıyrıldıÄını göreceksin ve döÅemelerde ıslanıyor ÅiÅiyor
birde camı indirip o cam sıyırıcıları iyiyce elinlede çektirebilirsin yani boÅluk olmasın camı iyi kapatsın sacı ile beraber assılı ver
valla bu söylediklerinizin hepsini uygulayacaÄım inÅ keserim suyu çok rahatsız ediyo beni sıfır döÅemeler çürüyüp gidecek.. yazık.. almaya kalksan bulmak bile mesele.
inÅallah kesilir yoksa döÅemeler suyu yedimi ÅiÅip gevriyor Åeklide deÄiÅiyor çok kötü oluyor
bugün içlerine nylon çektim Åu baloncuklu nylonlar varya kolilerin içinden çıkan hani ( çamaÅır makinası ; buzdolabı v.s ) ayrıca döÅemeleri içtent iyice verniklettim 4 kat attık su iÅlemez artık inÅ..
kalın ve düz bi naylonda olurdu oda olur ama naylonun alt kenar kısmını komple kanalın içine vermediÄsen rampalarda su döÅemenin altından aracın içine attırverir yaÄmurlu havalarda yada yıkandıÄı zaman içine su alır
içine falan vermedim nylonu ama bally ile komple yapıÅtırdım kapattım yani döÅemeyide üstüne monte ettim kenardan taÅanları kestim inÅ almaz daha.
tabi benim konu uçmuÅ otomobilim kısmını arkadaÅlar yer degiÅikliÄine gitmiÅ :))
Alıntı yapılan: redmonster - 25 Ağustos 2011, 00:46:55
tabi benim konu uçmuÅ otomobilim kısmını arkadaÅlar yer degiÅikliÄine gitmiÅ :))
:)