Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf V => Konuyu başlatan: ogumus - 18 Mayıs 2011, 20:23:36
-
Arkadaşlar aranızda fsı motor aracı olupta lpg taktırmış olan var mı? Araştırmalarıma göre sadece brc takıyo falan dediler. Fiyatı 2.500Tl. Söylentilere göre fsı motorda sorun oluyomuş lpg. Kullanan varsa eğer lpgli, şehir içi ne yakıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
-
babamın arabasında var brc hatta ilk fsiye bizim arabada lpg takıldı brcde.kmde 140-160 arası yakıyor şehir içi. yalnız motor arızası verdiğinden çekişden düşüyor.birde araba durunca yakıt olarak benzin yakıyor enjektörleri bozmamak için ama buda pek bi çözüm olmuyor bence 3-4 ayda bir enjektör değiştiriyor babam bildiğim kadarıyla :( çok kilometre yapmayacaksanız fsi arabalara taktırmak pek iyi değil bence, ki babam 2 yılda 140.000 kilometre yaptığından ona birşey demiyorum :)
-
bende çok araştırdım hemen sizinle de paylaşayım. landirenzo yu aradım şu an için motor numarası BLF için olanlara takabiliyorlar ama 1 aydan 6.ayda yani diğer motorlara da takabileceklerini söylediler. Prins LPG yi bu formda okumuştum önerilerden dolayı onları da aradım türkiye çapında karar almışlar 7.ayın 1i itirabiyle takamaya başlayacaklarmış. Bide landirenzo cular henüz otomatik vitese takamayacaklarını da söylediler. geçen hafta biriyle tanıştım golf 6 tsi vardı ona taktırmış aynen denQ'nun dediği gibi araç kırmızı ışıkta dururken kendisi otomatik benzine geçiyormuş ama çok memnunum diyor... 7.ayda prins taktırmayı düşünüyorum. prinsin fiyatı belli değilmiş henüz ama 2.500tl civarı olabilir dediler. landirenzo ise 2.100 nakit 2.300tl 10 taksitleymiş...
-
Fsı motoro lpg hiç tavsiye etmiyorlar haberiniz olsun ben 2 ay önce lpg taktırdım benim araba normal motor ama takılırken ustayla konuştum hiç randuman alamadı taktıgımız arkadaşlar diyor BENCE TAKTIRMAYIN DERİM tabiki sizin tercihiniz. :saygılar
-
şuan ki kitlerde evet sorun yaratıyormuş prins marka 7.aydan itibaren başlayacakmış. taktıran arkadaşlarla konuşacağım elbet sonuçta o kadar da önemli değil taktırmasak da olur ama benzinin bu süratle yükselişi bir yandan da mecbur bırakıyor. eğer ki lpg taktırırsam ve memnun da kalırsam ben bu arabaya en az bi 5 yıl daha binerim... çünkü çok seviyorum ama ekonomiyide düşünmemiz lazım...
-
Teşekkür ederim görüşleriniz için. Şimdi bunları duyunca insan taktırmaktan korkuyor. Prins takanlar olursa artık onların deneyimlerine göre karar vermek lazım.
-
Tsi için sıvı LPg üretildi Avrupada kullanılıyor. Tr ye yeni girdi. vialle Hollanda malı kaliteli sistem. Benzine geçme yok, ekstra enjektör yok. Nox bozulmaz çünkü sıvı yakıldığından yanma sonrası ısı düşük. Fiyat 4000tl civarı şimdilik. Prins bu sene devreye girecek deniyor. 3000tlden aşağı olmaz ama 3000de arabasını 30000kmden fazla yapacak kişi için uygun.
Fsi de henüz çalışma yok Tsi lere de Tek tek geliyor, şimdilik Tsi 1.4 geldi. Devamı gelir Fsi de gelir.
LPG Dönüşümünde Devrim! Vialle LPi Sıvı Püskürtmeli LPG Sistemi (http://www.vialle.com.tr/neden_vialle_lpi.aspx)
-
yahu bu fsi motorlara lpg yi araştırıyorum sürekli. prins'e gittim dün akşam 8.aydan itibaren diyorlar biraz form sitelerini dolaştım adamlar 2007 yılında yazmışlar sıvı lpg geliyor diye ve halen yok. neyse biraz daha araştırdım brc firması sorunsuz takabiliyormuş dikkatimi çeken istanbulda bir firma 50 araca taktık diyor birde ne hikmetse çorumda takan bir firma varmış motor numarası önemli değil ecu numarası önemli diyorlar. ve hoşuma giden tarafı araç sadece rolantiye düşerken 4 saniyeliğine benzin takıyor üst devirlerde hatta red-line a sok arabayı yinede benzine geçmiyor diyor. sadece normal sıralı sistemler gibi ilk çalıştırmada 33-35 derece sıcaklıkta lpg ye geçtiğini söyledi. bilmiyorum açıkcası çok kararsızım. sıvı lpg'ye de 2012 yılında geçileceğini söyledi arkadaşlar ama tabiki diyo bu 2012 başındamı sonundamı belli değil diyor yani 6 ay ile 1.5 yıl arası gelir demektir. görüşleriniz nelerdir arkadaşlar...???
-
ecu kardeş madem lpg yi düşünüyosun keşke düz motor alsaydın bildiğim kadarıyla arabayı alalıda çok olmadı. neyse karar senin saygı duyuyorum benim fikrim hiç bulaşma.
ben araba ararken aklımı sonradan çelmesin diye lpg takılamayan fsı motor aldım.
-
Brc nin Garanti sistemi varmış. Bir poliçe yaptırıyormuşsun 25000tlye kadar LPG kaynaklı arızayı garanti altına alıyormuş.
Sıralı da Fsi Benzin kullanmak zorunda bu yüzden edilen karda düşük verilen parayı çıkarması uzun sürüryor. Ama Ercan ın söylediği geliştirildiği anlamına gelebilir
-
Evet çok konuştum firmalarla. Sanki en aklıma yatan da BRC oldu. İçimden bir ses ise biraz daha bekle diyor. Birde neden normal motor alayım ki? Ben zaten araştırmıştım almadan evvel aracı henüz LPG takılmadığını ama sistemlerin yolda olduğunu biliyordum bu yüzden 115bg FSI almak istedim...
Buyrun bir de siz bakın
Atılım Otogaz - LPG Dönüşüm Sistemleri (http://www.atilimotogaz.com)
Özençler Otogaz Çorum / Brc İç Anadolu Bölge Bayii / Brc Karadeniz Bölge Bayii (http://www.ozenclerotogaz.com.tr)
zaten direk anasayfalarına yazmışlar FSI ve TSI ler de LPG zamanı diye...
-
buyrun artık prins markası prins-vpi sistemi adında sıvı lpg yi çıkarmış direk takabiliyor artık ama sadece golf lerde 1.6 FSI BLF motor koduyla başlayanlara benimli BAG :(
ve diğer markalar için bakınız...
Prins Bölge distribütörü Ankara (http://www.prins-tr.com/yenilikler.htm)
-
Sıvı LPgde umut oldukça Direkt enjeksiyonlu araca bile bile sıralı taktırmazdım. Biraz dişini sık bence, lambda nox arızası bile ikisi arasındaki farkı çıkarır, benzin kullanmasıda cabası.
-
arkadaşlar bizim bi tanıdık lpg takılmış fsi golf aldı araba hem benzin hemde lpg yakıyo nerde ne yaktıgını bilmiyosun ne hasap yapabiliyo ne kitap bi gaz alıyo bi benzin çile gerçekten.Başarılı örnekler olmadan yaptırmayın aracınıza bu arada araç ş.içi kullanımında muazzam benzin yakıyo lpg nin yanında.Bu kadar teknolojiye rağmen hala bu durmu tam olarak çözememeleride ilginç benim şuanki arabamdan sonra en çok almak istiyceğim araç Golf V Sportline ama hepsi Fsi benzinle binmeyi düşünmediğimden mecbur eliyorum başka donanımda ben istemiyorum... Golf lerde Donanımsız primeline ların fiyatları Comfortline seviyesinde ikinci elde artık sırf düz motor tüp takılıyo diye ayırt edilir oldu ilanlarda bile Golf 5 in 1 numaralı özelliği ''Tüp Takılandan'' diye geçiyo şahsen üzülüyorum bu duruma
-
Eren kardeşim haklısın ama bu bence 3 ay içinde çözülecek. FSI motorlara da sıvı lpg takılınca tüm değerleri yerine oturacak bence zaten bu yüzden fsi aldım çünkü şimdi aldım ucuza eminim ki bu sistemden sonra fiyatları iyi artacak. O zaman da herkes FSI ye yönelecek. Beni dinlersen seninde madem aklında ise şimdi al FSI araç bir süre benzinle bin sonra göreceksin ki aldığından çok daha güzel fiyatlara satılabilecek. Bir de bu sıvı lpg sisteminin çok güzel avantajları var sıvı olarak lpg yi motora gönderdiği için ilk başlamada veya üst-alt devirlerde benzine geçme gibi birşeyi yok benzine hiç ihtiyaç yok. şu anda ki uydurmasyon sistemler aynen Eren kardeşin anlattığı gibi bir enjektör sırasıyla sürekli benzin püskürtüyormuş soğutma sağlamak için alt devirlerde ve çok üst devirlerde rolantide benzinle çalışıyor. bu hiç iyi değil. Ama sanırım bu sıkıntıyı BRC şu anda çözmüş ama yinede bence sıvı lpg yi beklemek lazım...
-
Arkadaşlar müjde... biraz önce prins bayisinden geliyorum samimi bir arkadaşım da lpg beyinleri tamir ediyor oda ordaymış benim için ipragazı aradılar ve dedikleri şu daha yeni toplantıdan çıktık 7.ayın 1 inden itibaren prins direct luguid max montajları başlıyormuş fiyatları toplantıda belirlenmiş 3.100tl de kararlaştırılmış. ama 7.ayın ortasına kadar ancak ellerine gelirmiş montajcıların. ruhsat fotokopisiyle beraber 600 tl peşinat ile sıraya girilecekmiş ben sıraya girdim bile. Önümüzdeki hafta sıraya almalar da başlayacakmış. taktıracak arkadaşlar aman bekleyin bu sistemi sakın normal sistemden uydurmasyon olanları takmayın. Saygılar... Herkese iyi çalışmalar...
-
ruhsat ne alaka
-
motor numarasına göre geliyormuş sistemler... o yüzden ruhsat istiyorlar...
-
motor numarasına göre geliyormuş sistemler... o yüzden ruhsat istiyorlar...
o zaman tamam hayırlısı olsun
-
Arkadaşlar müjde... biraz önce prins bayisinden geliyorum samimi bir arkadaşım da lpg beyinleri tamir ediyor oda ordaymış benim için ipragazı aradılar ve dedikleri şu daha yeni toplantıdan çıktık 7.ayın 1 inden itibaren prins direct luguid max montajları başlıyormuş fiyatları toplantıda belirlenmiş 3.100tl de kararlaştırılmış. ama 7.ayın ortasına kadar ancak ellerine gelirmiş montajcıların. ruhsat fotokopisiyle beraber 600 tl peşinat ile sıraya girilecekmiş ben sıraya girdim bile. Önümüzdeki hafta sıraya almalar da başlayacakmış. taktıracak arkadaşlar aman bekleyin bu sistemi sakın normal sistemden uydurmasyon olanları takmayın. Saygılar... Herkese iyi çalışmalar...
Sevindik valla Ben 1senedir takipteyim, 1500dolar+Kdv Vialle Fiyatıydı. Helal olsun sana VW tr farkı. Sene sonunda bende dahil olabilirim. Motor arızasına garanti verecek m peki? kesin mono sistem değil mi* Benzin kullanmadan çalışacak.
-
evet 06onur 2 sene garantili. tam adı prins-vsi-di sıvı lpg li sistem. çoğu parça yok herşey lpg deposunun içinde bitiyor lpg benzin enjektörlerini kullanıyor. Benzin kullanma yok direk lpg ile çalışıyor... ve ben bir çok site takip ediyorum ilk önce vwtr den duyulsun istedim. bence çok fazla avantajı olacak bir sistem bu benzin fiyatlarıyla herkes dahil olmalı bence bu sisteme...
-
evet 06onur 2 sene garantili. tam adı prins-vsi-di sıvı lpg li sistem. çoğu parça yok herşey lpg deposunun içinde bitiyor lpg benzin enjektörlerini kullanıyor. Benzin kullanma yok direk lpg ile çalışıyor... ve ben bir çok site takip ediyorum ilk önce vwtr den duyulsun istedim. bence çok fazla avantajı olacak bir sistem bu benzin fiyatlarıyla herkes dahil olmalı bence bu sisteme...
inş
-
hayırlı olsun dediklerinden forum olarak haberimiz var Tr ye girmesini ve fiyatın düşmesini beklioruz sadece 3100 pahalı gibi görünsede makul.
sıralı gibi %35tassarruf-benzin tüketimi değil. Tamamen %35.
Aklımda birkaç soru var sende sormalısın bence
*Benzin hç kullanmayacak mı? eğer kullanmazsa benzin pomppasında arıza, kalıntı, kuruma vs. olabilir. Eğer benzin pompası LPG yi basıyorsa sorun yok. Enjektör zaten benzin enjektörü
*Lpg ye bağlı muhtemel arızada motor için bir garanti var mı?
*zaten zor tutuşan LPG bide Sıvı gelecek Ateşleme bunu kaldırır mı? Arıza oluşur mu?
-
bildiğim kadarıyla benzin pompası basmıyor lpg tankından bitiyormuş olay. içinde lpg pompası varmış bir de benim anlamadığım prins de valve care mi ne öyle bir şey varmış ayriyeten yağlama yapıyormuş ama takılacak mı bilmiyorum?
Lpg için motora garanti veriyorlar
3. sorunu hiç bilmiyorum ama haftaya gidicem sorarım mutlaka
bide şemadan anlarım diyosan birde şunlara bak istersen...
http://www.prins.com.tr/uploaded_files/file/pdf/Prins_Direct.pdf
buda valve care hakkında bilgi linki...
Prins Bölge distribütörü Ankara (http://www.prins-tr.com/valve_care_sistemi.htm)
-
ya arkadaşlar birazda çekinerek soruyorum :-[ Bizim Full enjeksiyon klasik benzinli araçlarımızada mantıken uygulanabilir bu sistem ancak merak ettiğim FSI'a uygulandığı gibi maliyetli olmaz değilmi? 3000 tl felan?
-
ya arkadaşlar birazda çekinerek soruyorum :-[ Bizim Full enjeksiyon klasik benzinli araçlarımızada mantıken uygulanabilir bu sistem ancak merak ettiğim FSI'a uygulandığı gibi maliyetli olmaz değilmi? 3000 tl felan?
Sizin enjektörler emme manifoltunda yani uygulansada bir anlamı olmaz. Sizdeki motor MPİ, LPG sistemide Mpi olmalı. Fsi ye çevrilir mi bence olabilir yeni enjektör eklenir vs. ama orjinaline yakını daha randımanlı olacaktır.
-
Şemaya göre benzin pompası yatıyor. Bu bence ufak bir sorun. Ara ara ya biz çalıştıracağız mesela haftada 1 2-3dk gibi. Ama daha anlamlı olanı sistemin belirli aralıklarla benzine başvurması.
*Muhtemel cevap ya çalışmasın hiçbirşey olaz merak etme. Tekerin bile uzun yatması kötü kaldı ki elektro mekanik bir alet.
*Yanma meseleside benim için önemli Bobinin takımı 250tl civarı galiba senede değiştirmek istemem.
Ankaradan
bölge distrübitörü
PRİNS LPG BÖLGE DİSTRİBÜTÖRÜ - ANKARA (http://www.prins-tr.com/)
adresindeki numarayı aradım bu sene gelemez bizim haberimiz yok diyor. Dikkat edin dolandırıcılık falan olmasın!!! Fiyat veremezler imkansız diyor
-
fsi motorlara lpg işini sakın aklınızdan bile geçirmeyin ben kahvecioğlu otogazda çalıştım fsi motorlara lpg artık takılablir mümkün dünyada ilk diye piyasaya reklamları çıkarırıken şirket toplantılarında olmadı tutmıycak mümkün değil gibi kararlar çıkıyoduki test için fsi motorlu araçlara takılan kitlerin hepsi ciddi arızalar verdi.bu dediğim firma romano,kme ve eureka marka kitlerin türkiye distrübütörüydü.sakın arkadaşlar...
-
Abi senin dediğin direkt enjeksiyona Mpi LPG zorlamasıydı. Bu başka Direkt enjeksiyona Direkt enjeksiyon, avrupada kullanılıyor zaten.
Ercan nereyle görüştüysen bir telefon versen Ankara bi haber.
-
abi telefon veremem çünkü geçen sene şirket iflasını verdi
-
tabi ki vereyim...
buyur al bir de sen sor bakalım. zaten bu hafta içi onlar beni arayacaklardı...
DEMPA AKÜ LPG SİSTEMLERİ - MONTAJ, SATIŞ, SERVİS (http://www.dempalpg.com/)
-
Teşekkürler...
Firma Ankara Distdibütöründen bağımsızmış. 7.ayda takılmaya başlacakmış, taksit vs. o zaman belli olacakmış.
Ankara da Haber almış 7. 8.aydada biz başlayacağız diyor. Bu sene yaygınlaşacakmış.
TÜM TSİ-FSİ-TFSİ CİLER GÖZÜMÜZ AYDIN. EN TASARRUFLU LPG SİSTEMİMİZ LİKİT ENJEKSİYON, SONUNDA TÜRKİYE DE.
160HP Passata mı geçsek :)
-
eee bak 06onur dediğim gibiymiş değil mi? yanımda aradılar çünkü bir de samimi bir arkadaşım bunlara malzeme veriyor lpg beyni felan o yüzden atmasyon da yapamazlardı. bir de zaten telefonu kapattıktan sonra "ilk defa size güvence veriyorum" dedi. 7 ayın başı veya ortası gibi geliyormuş sistemler artık forumda tek başıma kalmamış oldum eminim ki yandaşlarım artacak. hadi FSI-TSI-TFSI ciler herkes likit lpg ye :)
çok mutlu oldum.
bu sistemi taktırınca artık fsi ler mpi'lere göre çok fiyatı artacak. şu anda kimsenin haberi yokken bir kaç fsi passat veya golf alıp stoklasak mı? ucuza alıp bu arabaları bu sistemden taktırıp çok daha pahalıya satsak mı? sence kazançlı bir iş olur mu? ne dersin?
hemen kayserili olduğumuzu belli ettik yahu :D ;D ;D
-
Bu arada aklım da bi soru var 06onur. sence bu sistemler motor numarasına göre mi takılacak yani BLF lere takılacak diğerlerine daha sonra mı takılacak yoksa sistemin likit olmasından dolayı motor numarası önemli değil mi? bir de otomatik viteslere olmaz diye bir firma demişti ne alaka bilmiyorum ama sence mantıken sorduklarımın cevapları nedir?
-
vialle de sıra ile geliyor. Direkt aracın kendi yazılımını kullanacak. Bu sebeple motor türüne göre tek tek geliyor. Şimdi uygulanan Tsi 122Hp.
Prins zaten yayınlamış kendi sitesinde motor koduna göre takacak
Prins Bölge distribütörü Ankara (http://www.prins-tr.com/yenilikler_b.html)
-
bu liste 3 aydır var 06onur bide sanki bu liste elle yapılıp kendileri eklemiş gibi motor numarası ve motor kodu ters yazılmış ve 1.6 fsi lerde blf yani ve passat passatların içinde değil golf golflerin içinde değil sonradan eklenmiş gibi...
-
VW LPG takılan TSI&FSI'ları geri çağırırmış bide :p "Nasıl becerdiler lan bu işi? Biz yapamadık" ;D
-
bu liste 3 aydır var 06onur bide sanki bu liste elle yapılıp kendileri eklemiş gibi motor numarası ve motor kodu ters yazılmış ve 1.6 fsi lerde blf yani ve passat passatların içinde değil golf golflerin içinde değil sonradan eklenmiş gibi...
Doğru bence de. Tsi gücü KW cinsinden, 90KW. Fsi 115yazıyor yani Hp,liste gayri ciddi yani. Prins çok iyi markadır ama bizim ülkede ona bile pek güven olmuyor, işçilik bizden çünkü. Lovato LPG kitim vardı 1.4lt araca 2.0lt nozulu takmışlar, 6ay gezdiriler beni. Sonra cevap: Elimizde o vardı, onu taktık. Allah b..... Lovato kötü mü şimdi? 6aydan sonra 1,5sene 50.000 kmden fazla tık demedi.
Gözünü Korkutmayayım maddi olarak kendimi hazırladığımda bende gireceğim. 2Arkadaşım prins kullanıyor MPi 102HP, 1.8T 193Hp ikiside ok memnun sıkıntısız biniyorlar
-
VW LPG takılan TSI&FSI'ları geri çağırırmış bide :p "Nasıl becerdiler lan bu işi? Biz yapamadık" ;D
Almanlar yapmışta olabilirler Boshun bu tarz çalışmaları var. Ama Prins 3100 se Almanlar 5000 fiyat ister 500.000 enjektör ömrü biçerler herhalde.
-
Olgun LPG landirenzo yu aradım. Brc yi internetten tarattım ikiside çift yakıtla çalışan sıralı sistemler. TSi de ve Fsi de randuman vermezler, arıza çıkarmasalar bile benzin tüketirlerler oda ekonomik olmaz.
Şimdilik en iyi alternatif Prins. BRC de üzerinde çalışıyormuş
-
Bugün BRC ile görüştüm %25 lik tasarruf sağlar ayağını gazdan çektiğin zamanda benzinden yer diyor usta 2300 tl ye takarız dediler
-
Bugün BRC ile görüştüm %25 lik tasarruf sağlar ayağını gazdan çektiğin zamanda benzinden yer diyor usta 2300 tl ye takarız dediler
800TL İÇİN ESKİ SİSTEMİ DÜŞÜNME. Yeni sistem sana 7-8.000 kde çıkarır o parayı.
"ECU38" i takip et ondan büyük haberler var. Temmuzda mutlu sona ulaşırsa maddi durum düzelince bizde takip edeceğiz.
-
Hayırlısı bakalım. İzne ayrılmadan düşünüyordum ama izin dönüşü biraz daha araştırma yapalım o zaman. Bu arada arabama egzos taktırmayı düşünüyorum ne önerirsiniz arkadaşlar.
-
800TL İÇİN ESKİ SİSTEMİ DÜŞÜNME. Yeni sistem sana 7-8.000 kde çıkarır o parayı.
"ECU38" i takip et ondan büyük haberler var. Temmuzda mutlu sona ulaşırsa maddi durum düzelince bizde takip edeceğiz.
:tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir
-
Hayırlısı bakalım. İzne ayrılmadan düşünüyordum ama izin dönüşü biraz daha araştırma yapalım o zaman. Bu arada arabama egzos taktırmayı düşünüyorum ne önerirsiniz arkadaşlar.
Dalgıç rumuzlu arkadaşa ÖM atabilirsin yada eski başlıkları incele. DAlgıç ta 140HP Tsi vardı. yazılım egzost ve filtre taktı.golf 5ini 240HP kullanıyor
-
Dalgıç rumuzlu arkadaşa ÖM atabilirsin yada eski başlıkları incele. DAlgıç ta 140HP Tsi vardı. yazılım egzost ve filtre taktı.golf 5ini 240HP kullanıyor
Teşekkür ederim.
-
onur kardeş bak biraz daha araştırma yaptım. vialle bitmiş anladığım kadarıyla hiç bi gelişme yok anlaşılan. Ama şansa bir de BRC firmasına bakayım derken direkt enjeksiyon sisteminin çıktığını gördüm bak aşağıda linkide veriyorum.... hem direk italya resmi sitesinden. ordaki takılabilen araçlara bak fsi ve tsi de var içlerinde :)
http://www.brc.it/getcontent.aspx?t=1&nid=190&lang=en
-
Brc den geleceği söyleniyordu bu iyi haber. TR ye gelirse fiyatıda daha makul olcaktır diye düşünüyorum.
-
tsı a taktıranı duydum ama bire bir araç üzerinde görmedim markasını sordum landi renzo
-
Landirenzo çift yakıtlı takıyor. Benzinde kullanıyor ve fazla tasarruflu değil o sistemler
-
sakın öyle bir hata yapma git arabanı sat 2 lira zararla yenisini al düz motor ama yine takma fsı ya elinde kalır makine :))
-
Selamlar zavollide takıyor izmir 6 sanayide 2500 civarı benzin+gaz ama tasarruf ne kadar olaacacka net söyleyemiyorlar Ecu ayrıca selam sende izmirdesin değilmi.senden biraz bilgi alabilirmiyim
-
Slm mustafa a3 evet bende izmirdeyim izmir çeşmedeyim daha doğrusu 3 ay oldu daha buraya taşınalı. önceden kayserideydim ve lpg işini araştırıyorum. Sende sakın benzin+gaz sistemlerinden taktırma aracına ilerde sıvı lpg çıkacak onlarla tam uyum gösterek araçlar benzin kullanımı sıfır. araç direk lpg de çalıştığından en verimli ve avantajlısıda bu sistemler olacak. haberin oılsun 2012 başında çıkacak bu sistemler...
-
malesef Fsi de Lpg işinin çözülüp çözülmediğini sahibinden.com daki fiyatlardan takip ediyorum bi çözseler fiyatlar fırlıycak ama şuan fiyatlar yerlerde :(
-
evet arkadaşlar herkese hayırlı olsun BRS nin SDI sistemleri geldi. buyrun bir bakın henüz aramadım hemen sizinle paylaşmak istedim.
http://www.izmirbrc.com/
biraz önce aradım firmayı ve kesin olarak yılbaşında sistemlerin takılmaya başlanacağı ve fiyatlarının 2.500 TL olacağını söylediler.
-
Şükür, beklenen fiyat ve beklenen firma BRC... :)
-
Bugün yine yeşillik olsun diye BRC firmasının yetkili servisini aradım konuştum. Ekim sonunda sistemlerin geleceğini söyledi tam gün belli değilmiş ama artık beklenen sona gelindiğini hemen hemen her forumda da okuyorum. Mutlaka çıkmalı bence çünkü artık her araç direk enjeksiyonlu olarak üretiliyor bu sistemler mecburen er ya da geç gelecek. Aynı sıralı sistemlerin geç çıkması gibi bir olaya dönüştü zaten önceden enjeksiyonlu sistemlerede takamıyorlardı LPG'yi.
İsterseniz sizde arayıp sorabilirsiniz.
2A İzmir Otogaz - Karabağlar
AdresYeşillik Cad. No: 261
Telefon 0 232 253 71 85 - 232 207 55 55
Faks 0 232 265 44 73
Yetkili Erkan Çiçek
-
ben ankara ya bakacağım, taktırmam şart ama 10taksit yapsalar 250tl düşüyor bu ara iş karışık yazı beklerim herhalde. Km nin çoğunu yazın yapıyorum zaten
-
1000 devrin altında benzine geçiyor şuanki sistemler, pek mantıklı değil taktıranlar var konuştum biriyle, sorunsuz ama benzinde yakıyor diyor uzun yol yapanlar için ideal
-
Evet konu burada kalmış.
Son gelişme varmıdır FSI moorlar için.
Ben dün prince i aradım ve motor kodumun BAG ile başladığını golf fsi otomatik vites aracım olduğunu söyledim.
Adamlar bana motor kodumun BLF veya BGA nın benzeri olduğunu istediğim taktirde aracıma takıp deneyebileceklerini olmadığı taktirde sökeceklerini söylediler.
Daha önce bu motor koduna lpg takmadıklarını ve taktırırsam ilk benim araba takılacağını söylediler.
Açıkcası ürktüm kobay olmaktan:-)
Fiyat peşin 3000 tl taksitli 3200 tl dediler.
Sistemlerinin %15 benzin % 85 LPG kullandığını belirttiler.
-
okoroglu arkadaşım bizim bahsettiğimiz sistem bu değil bu bahsi geçen sıralı lpg sisteminin fsi ye uydurulmuş hali aslında bu bile bir gelişme fsi veya tsi lere artık lpg takılabildiğini gösteriyor. Biz bu sistemlerden daha ileri teknoloji olan sıvı lpg sistemlerinden bahsediyoruz.
-
okoroglu arkadaşım bizim bahsettiğimiz sistem bu değil bu bahsi geçen sıralı lpg sisteminin fsi ye uydurulmuş hali aslında bu bile bir gelişme fsi veya tsi lere artık lpg takılabildiğini gösteriyor. Biz bu sistemlerden daha ileri teknoloji olan sıvı lpg sistemlerinden bahsediyoruz.
Evet ama bu sundukları sistem benim içime sinmedi zaten:-)
Bu sıvı lpg muhabbeti uzun zmaandır var yaklaşık 2010 konularında mevcut ha bugün geldi ha yarın derken yıl 2012 mart olmuş:-)
Bu arada teleflex ide aradım onlarda yaz sonu sıvı lpg nin geleceğini söyleyen mail atmişlar tunalı motor.
Yani anlaşılan bekleyeceğiz.
Ben arabayı alalı 1 ay oldu 2004 golf fsi otomatik.
Ankaranın göbeği kızılayda oturuyorum 1 depo benzin ile bu ay 500 km yapabildim. Ortalamam 9.5-10 lt oldu.Dur kalk çok fazla burada.
Bu normal mi?
-
Ankara göbeğinde dur kalk 1-2-3.vites yani normal. İkili sistem sende tasarruf sağlamaz. Bunalırsan 1.6Tdi al derim
-
Ankara göbeğinde dur kalk 1-2-3.vites yani normal. İkili sistem sende tasarruf sağlamaz. Bunalırsan 1.6Tdi al derim
Keşke gücüm yetse de alsam:-)
Sigarayı bıraktık eşimle aylık 450 tl sigara parası ödüyorduk.
Kendimizi ödüllendirelim dedik ve gittim bankadan 4 yıllık kredi çektim aylık ödemesi 600 tl olacak şekilde ve bu aracı satın aldım.
Yani bu aracı 4 yıl kullanmam lazım.4 yıl sonunda inşallah dizel otomatiğini alırım.
Yada 4 yıl sonra golf den sonra Mercedes B150 yi düşünüyorum.
Hele o zamanlar gelsin bakalım kısmet neyi gösterir bilinmez...Bu arabanın en çok konforunu sevdim o kasisli yollarda tıs tıs yaparak kasislere girmesi mükemmel.Ama vites geçişi olarak honda civic çok daha iyi.
Olsun bu şekilde de 4 yıl kabulümüz artık:-)
-
Arkdaslar ben kendi aracım 1.4 tsi b7 passat için direk sıvı LPG sistemini uzunca bi süredir araştırıyorum. Vialle yapabilecegini ama henüz hic montaj yapmadığını söylüyor. Prins benim Arabamin aynısına test için taktı ve sehir sehir dolaşıyor ama fiyatı kesin söylemeseler de 5000 liralardan bahsediyorlar. Bu gidişle Brc yi beklemekten başka yol yok gibi gorunuyo ama o ne kadar olur onu da merak etmiyo değilim. Yalnız 5000 gibi fiyatlara LPG cok zor
-
Benım aracım 102 lık brc kulanıyorum cok memnunum hem yakttan hem performanstan.Umarım fsı motorlara da takılabılır.Ama fıyatlar cok yuksek olaccak galıba. 5000 gıbı rakamlardan bahsedılıyor . Cok pahalı olur.Fıyat bıraz dusuk olursa ben ce cok arkadas tercıh edecektır.
-
geçen hafta prinsi aradım ve sıvı lpg nin geldiğini takılabildiğini fiyatınında 4.500 tl olduğunu söylediler. Bence biraz pahalı 3.000 olsa hemen taktırrım ama :) bence zaten makul seviyesi de 2.500 tl
-
geçen hafta prinsi aradım ve sıvı lpg nin geldiğini takılabildiğini fiyatınında 4.500 tl olduğunu söylediler. Bence biraz pahalı 3.000 olsa hemen taktırrım ama :) bence zaten makul seviyesi de 2.500 tl
Bu ne abi. 2004 model arabaya 24.500 tl ye al sonra tüp için 4.500 tl istesinler.
Ohaaa yani.Evet 2500 tl makul bir rakam oda prince için brc için olsa oda pahalı derdim:-)
Bu tüp bütün motor kodlarıyla uyumluymuy muş bari:-)? BAG ile başlayanlara takılıyormuymuş?
-
benim araçda bag ile başlıyor yazılımları teker teker geliyormuş fiyatı duyunca sormadım ne zaman gelecek diye ama adamlar kısa süre içerisinde her motora montaj yapabileceklerini söylediler...
-
benim araçda bag ile başlıyor yazılımları teker teker geliyormuş fiyatı duyunca sormadım ne zaman gelecek diye ama adamlar kısa süre içerisinde her motora montaj yapabileceklerini söylediler...
O zaman kaderimiz aynı:-)
Evet temennim kimsenin taktırmayıp ürünün fiyatının yeniden belirlenmesini beklemek.Belki BRC de aynı sistemden çıkaracak ve fiyatını daha makul belirlerse o zaman prince de fiyatını günceller.
3000 tl ye de razıyım ama 4500 gerçekten çok.Yani bu parayı buna vereceğime arabayı satıp 3 sene daha genç prince tüplü otomatik civic alınır yaa.
Bu arada teleflex ile görüştün mü hiç? Onların ürünü yok mu?
-
yok teleflex ile görüşmedim. BRC ile görüşmüştüm o yüzden biliyorum BRC nin sistemide yolda gelmek üzere rekabet olursa daha da fiyatın ineceğini düşünüyorum.
-
izmirbrc'ye mail attım, telefonla sorupta direk olumsuz yanıt almaktan korkuyorum :( Adam yok Fsi için sıvı lpg kiti üretmedik derse, fena üzülücem..
Geçen yaz prinsle sıvı lpg hakkında telefonla konuştugumda ise, onlar bana sadece Tsi için dediler. fsi için kısmi benzinli sistemlerimiz var dediler. Oysa sitelerinde fsi içinde sıvı lpg ifadesini okumuştum.. Sitedeki bilgiler, dikkat çekmek için yanıltıcı olabiliyor malesef.. Umarım bu sefer yüzümüz gerçekten güler..
-
Brc Ankara Bölge bayii Mavi Denizler ile telefonda görüştüm. FSI için sıvı lpg yakıt çözümlerinin olmadıgını söylediler. izmirbrc mailime cevap dönmedi.
italya brc'ye mail attım, bir çalışmalarının olup olmadıgını sordum. 4-5 gün geçti yanıt gelmedi, gelmeyecekte herhalde.
fsi için sıvı lpg yakıt diyip duruyoruz ama olmayacak galiba bu iş :(
-
Brc italya ve Prins hollandaya mail yazdım. Brc italya mailimi 2a'ya forwardlamış. 2a beni bilgilendirmek istemiş. Oysa ben Mavi Denizlerle konuşmuş ve FSI için sıvı lpg çalışması olmadıgını ögrenmiştim.
Prins ise dogrudan cevaplamış ve FSI için sıvı lpg çalışması olmadıgını belirtmiş. Genede bölge distribütörünün adres telefonunu verip var olan sistemler hakkında bilgi alın demiş.
Üzgünüm ama bu iki markada umut yok arkadaşlar.
-
Ankara Şaşmaz da Prins le görüştüm bu sene geleceğini söyledi. Heryer farklı birşey mi diyor
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-lpg-li-golf-84241304/detay
bu araçta LPG olur mu ? yoksa sallamışmı?
-
benzin+LPG kullanan sistemler var doğrudur.
%20+%80 oranlı kullanıyor diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum.
-
benzin+LPG kullanan sistemler var doğrudur.
%20+%80 oranlı kullanıyor diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum.
+1 aynen. hatta rolantide benzin yakıyormmuş. 2500 TL ye landirenzo takıyormuş
-
Onur hocam,
geç cevap için kusura bakmayın. tatildeydim. Ben mailimi Hollanda'daki Prins merkezine gönderdim, Türkiye'de bir bayi ile irtibata geçmedim. Hollanda Prins bana bir çalışmaları olmadıgını söylediler. Mail altında confidental oldugu yazdıgı için genel paylaşamadım.
-
Evet arkadaşlar var mı bir gelişme bu konuda?
-
Prins Ankara ile görüştüm ditribitör araçlarına, Direkt liqui Max yani sadece LPG kullanılan sistem takılmış. 1-2aya tüm montajlar başlayacak dediler Fiyat 4850tl imiş o fiyata gider dizel alır millet.
AKTİF SİSTEMLER
Prins VSİ-Dİ yani %10 benzin+%90LPG tiguanlar içinde yaygınlaşmış ve ekonomisinin iyi olduğunu söylüyorlar.36kuruş benzin harcayan tiguan tsi şimdi 25kuruş benzin+LPg harcıyormuş. Yaklaşık NET %30, bu da bence sıralıya yakın sıralı da benzin ihmal ediliyor ama oda yakıyor. Fiyat 3000peşin 3300taksit. 210tlye 2yıl 100.000km motor kaskosuda uygulanıyor.Rolanti de benzine geçmiyor yine karma yakıt kullanıyor.
Landirenzo nun benzer sistemi var. Biri Octavia ya 2100tl ye taktırmış memnun ekonomi %25in üzerinde diyor kullanıcı. Ama ben aradım 2650tl/10taksit dediler. Rolantide direkt benzin kullanıyor yüksek devirlerde karma ekonomi Prins e yakın.
-
jettamızda lpg'yi 2010'da taktırdık. motor arıza ışığı dışında bi arıza vermedi.
şuan sadece lpg yi hesaplayınca 150-160 kuruş yakıyor. benzinide katarsan maksimum 180 olur.
araç rolantide ve üst devirde benzinle çalışıyor.
daha doğrusu olantide, 1 saniye lpg 2 saniye benzin atıyor gibi bir karışımı var .
zamanında 2.000 tl ye taktırmıştık BRC marka, hatta ankarada 2. jettaydı ozamanlar lpg takılan.
-
jettamızda lpg'yi 2010'da taktırdık. motor arıza ışığı dışında bi arıza vermedi.
şuan sadece lpg yi hesaplayınca 150-160 kuruş yakıyor. benzinide katarsan maksimum 180 olur.
araç rolantide ve üst devirde benzinle çalışıyor.
daha doğrusu olantide, 1 saniye lpg 2 saniye benzin atıyor gibi bir karışımı var .
zamanında 2.000 tl ye taktırmıştık BRC marka, hatta ankarada 2. jettaydı ozamanlar lpg takılan.
kardeşim dediğin kadar az tüketen bi sistemse gayet mantıklı hatta içimden bi acaba dedim bu degerleri duyunca :)
-
06onur : Onur hocam, ben olaya hep FSI tarafından baktım. O yüzden, FSI dememe rağmen sizi yanıltmış görüyorum maillerimle..
rene : Eren hocam, %10+%90 sistem takılır, neden takılmasın, varsın arıza ışıgı yansın. Ancak bunlardan sonra aklıma gelen, enjektörlerin arızalanması durumunda epey pahalıya çıkacak olmam. Ki, forumda biri, aracının enjektörlerinin her 60-70k km de değiştiginden bahsediyordu passat için. FSI için tamamen sıvı sistem gelmiş olsa durmaz taktırırım. O şekilde bir 10 yıl daha kullanırım aracımı. Piyasadaki yeni çıkan iyi arabalardan nesi eksik. Satılan çoğu yeni araba hala bu kalitede, bu sağlamlıkta, bu dirilikte değil.
Şimdilik ben aracı ekonomik modda sürmeye başladım ve lüzumsuz ise de kullanmıyorum. Aracım benim dünya üzerindeki karbon ayak izimi azaltmama sebep oldu. Şu sıralarda da bir motosiklet forumunda aktif üyelerdenim :) Hem özgürlük, hem ekonomi, hem heves, hem de düşük karbon...
-
Prins distribütör araçlarına takılı olan Dlm direk sıvı sistemidir doğrudur ancak araçlar Fsi değil Tsi dir. Maalesef Fsi lara direk sıvı sistem yapan bi şirket yok.
-
Vialle yi kaça taktırıyorsun, kaç taksit yapacaklar?
-
Peşin 4500 tl. 10 taksit 5000
-
atiTheSun : Üstat valla Fsi fiyatları çok uygun şöyle bikaç kişiden gaz alsam niyetim var almaya 32 bine çok temz 2006 80 binde Passat Fsi Comfortline + Triptronik var düz motorun Trendline ı bile bu temizlikte olanları 36-37 tl üstelik düz vitesler ve boşlar...
32bin + 2500-3000TL lpg =35 bine gelir ki kesinlikle değer.Ama otomatiğin ş.içi düşük devirde seyredecek olmasından doğacak benzin tüketimi beni düşündürüyor :/
-
Valla çok bilmislik yapmak istemem ama yarı gaz yarı benzin muhabbeti beni biraz ürkütüyor
-
izmirde bir brc bayiini aradaım bayramdan sonra eğitime gidip sertifika alacaklarmış. yüzde yüz lpg yakan kitler hazırmış zaten. fiyatı normal kitlerden 500 tl fazla olacak dediler. normal kitleri sordum 2500 tl dedi. yani 3000e bayramdan sonra izmirde takacaklarmış. bilginize.
-
Alparslan arkadaşım aldığın bilgiye görede bize haber verirsin umarım bir çoğumuz bu kitleri beklemekteyiz.
-
Ercan hocam, baslik fsi olmasina ragmen tsi la karisti malesef.. takilacak %100 lpg sistem tsi icindir muhakkak.. fsi icin o sistemi üretmiyorlar..
-
hayır fsi için. kendi aracım için aradım izmir brc'yi ve açıkça sordum net cevap verdiler, hepsine takılacak diye.
-
Arkadaşlar dün lovato yetkili bayisine gittim 2650 TL taksitli 2500 TL de peşin FSI 2 yıl garanti veriyor %30 tasarruf sağlıyor, rolantide benzinden destek alıyor 4500 devirden sonra benzine geçiyor FSI taktık sorun yaşamadılar diyor, ellerinde 2 araç varmış 33.000 KM olmuş takalı hiç bir sorun yok diyor, ben yılda 20.000 Km civarı yol yapıyorum ne kadar uygun benim içib bilmiyorumfakat 50 TL lik benzin alıyorum 110- 120 Km civarı gidiyorum buda ağır geliyor açıkçası, lpg yaptırıp yaptırmamakta tereddütte kaldım açıkçası.
-
Temmuz enflasyonu,4,70lik benzin 4,19a çekilip düşük çıktı nasıl olsa. Daha 1ay dolmadı ZAMLARDA DİP GAZ
BENZİN 4,60
1500km yola benzinde 450tl harcadım. Sadece 70km si çok yüksek tüketimli. Bu benzin fiyatıyla olacak iş değil.
-
Arkadaşlar çok yeni bir sistem var VİALLE LPİ. 2 ay oldu taktıralı şehir içi 180 krş yakıyor. % 50 ila %60 tasarruf sağladı.
Aracım Golf 1.6 FSİ
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 3 ile gönderildi
-
Arkadaşlar çok yeni bir sistem var VİALLE LPİ. 2 ay oldu taktıralı şehir içi 180 krş yakıyor. % 50 ila %60 tasarruf sağladı.
Aracım Golf 1.6 FSİ
Ne kadara taktırdın ve nerede taktırdın bize biraz daha ayrıntılı bilgi verirsen çok iyi olur arkadaşım...
-
Aracım Golf 1.6 FSİ
Aranan adam bulundu Sıvı LPG yi Forumda gezipte TR de ilk taktıran kişi, reklam değilde gerçeksen hoşgeldin. Çok soru var sorulacak, bımadan cevaplarsın umarım. 10.000ler seni bekliyordu emin ol. 3Forum takip ediyorum
1*Kaça nerede taktırdın. Telefon Alabilirmiyiz
2*Fiyat ne kadar
3*Motor garantisi mevcut mu?
4*18kuruş Ş.içi mi? Karma mı Ş.dışı mı?
5*BENZİN TÜKETMİYOR DEĞİL Mİ?
-
Ben Lpi sistem değilde Lpdi sistem diye biliyorum ama bakalım epeydir bende uzak kalmıştım bu konulardan...
-
Evet mutlu son artık... Biraz araştırmalarım sonucunda Vialle sisteminin distribitörlüğünü temsa bırakmış ve hemen Konya merkezli meridyen almış ve hızlı bir biçimde montajlarada başlamışlar tüm tsi lere motor kodu farketmeksizin takılabiliyormuş fiyatı 4500 peşin 4900 tüm kartlara takstle daha ayrıntılı bilgiler ve resimler için
http://forum.donanimhaber.com/m_64046496/tm.htm
-
Lider75
Foruma uğramayanlardan
Vialle yi taktırdı ve şu an sıkıntı yaşıyor. Başka birisi daha taktırdı onda sıkıntı yok. Lider75 in aracı geç çalışıyor. Hollanda dan teknisyenler ilk montajları yapıp bizimkilere devretmiş. Onlar gidince Lider75 taktırmış ve bizimkiler mi beceremedi yada sistemde mi sıkıntı var şimdi uğraşıyor.
http://forum.donanimhaber.com/m_64046496/mpage_4/key_/tm.htm
Sistem oturacak gibi 2013 Mart gibi kredim bitince benimde niyetim var artık. Ş.içi 32-35kuruş yakan aracımda 18-20kuruşları görecek gibi tahmin ediyorum
-
bir kullanıcı 15.5 kuruş yakıyor aracım diyor şaka gibi :)
ama kötü haber FSI araçlara kit yok muş..
-
yakındır aynı sistem onada gelir
-
http://www.vwtr.net/forum/lpg-cng-ve-alternatif-yakit-sistemleri/vialle-ile-tum-tsitfsi-araclara-likit-lpg-donusumu-baslamistir-t31909.0.html
-
Alıntı
LPDİ Vialle kullanıcısı
------
depoyu doldurup geldim.261.8 km de 61 lira.28.9 litre Lpg.Ancak 20 lira da 4.3 litre de benzin tüketimi var.Yalnız bu tüketimde yaklaşık 150 km si arabaya insan gibi değil hayvan gibi bastık:)Sürekli dip gaz sürekli dip gaz ve rampa yukarı 160-170 li süratlerde kullandık.
------ lpg yi benzin de %20fazla tüketiyor demiş.
Benzini muhtemelen LPG bittide kullandı sebebini anlayamadım.
Analiz
262km Toplam yol
150Km dip gaz yüksek süratli MİN 160-170km/h hız
TÜKETİM: 29LT LPG 4,3LT benzin=61+20TL= 81TL yakıt
Tamamı LPG olsa 29+5,2=yaklaşık 34,5Lt gaz*21=69tl civarı LPG harcarmış
OTOMOBİL BU ŞEKİLDE MİN 11-13LT BENZİN TÜKETİR(Benzin: 4,6-LPG:2,10)
262KM sert bi kullanımda
BENZİN DE ::::140TL HARCARDI
LPG DE ::::70TL harcardı
81TL harcamış %42tasarruf
LPG de %50 Tasarruf görünüyor
-
Benzini araç benzinde çalışmıyordu onu düzeltip test ederken kullanmıştık :-) araç su anda çok iyi dört dörtlük çalışıyor. Sadece sabahları 2. Ya da 3 . Marşı isteyebiliyo o da ben marsa uzun basmadığım için. Son ölçümlerime göre Lpg tüketimi benzinden %10 kadar fazla. Bu arada maalesef Lpg 2,35 oldu biz %45 tasarruf diyelim :-)
-
Geldiğin iyi oldu :)
Çok süratli kullanıyorsunuz o sebepten takip edenlerin treddütleri devam ediyor. Bi depoda rica etsek sakin kullansanız :) Ş.dışı 110 km/h gibi mesela net km başına tüketimi görsek. Benzinde 5,7-6lt civarı tüketiyor.
Passat Tsi 1.4 122Hp ş.dışı 90-100km ile 5,5lt benzin tüketiyorsa. LPG de dediğinize göre 6,05lt LPG tüketecek. Benzinde km de 25,3krş, LPG de 14,2kuruş demek. Bu süper bi değer, sakin sürerseniz teyit etmek için çok güzel olacak.
Sabah geç çalışmanın haricinde sıkıntınız yok takip ediyorum, inşallah oda çözülür.