Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: siyahinci - 17 Mayıs 2011, 23:26:02
-
slm arkadaşlar bugün baskı balatayı değiştirmeye gittim (özel servise) işleri bittiğinde aracı aldım kontağı açtığımda yağ lambası sarı renkte 5 saniye yanıp sönüyor sonra tamamen sönüyor. ustaya bu nedir dedim yağ seviye sensörün bozulmuş dedi. aracı bıraktığımda öyle bişey yoktu. yenisini takayım 90 tl dedi. hem bozuyorlar hemde utanmadan yenisini takayımmı diyorlar moralim çok bozuldu. bir cözümü olan var mı? acaba sonradan düzelirmi. bir ara yapmadı sonra yine başladı. baskıyı değişirken aküyü söktüler acep ondanmıdır?
-
muhtemelen sensörün soketini çekti ve takmadı yada soketin ucunu kırdı başka bi ustaya baktır :)
-
aracın kaç model hangi donanım ve motor var üzerinde bilmiyorum ama
karter ; sensörlü ve sensörsüz olmak üzere 2 çeşit bu araçlarda, senin karterde bu sensör var mı acaba ?
ne alaka dersen, vw lerde böyle tacho sorunları olabiliyor, olmayan sensörün uyarısını vermek gibi, umarım seninki farklı bişeydir ;)
-
kaput kilidini kontrol et...
-
kartelin altında sensör var ve bu sensöre uçu soketli bir kablo bağlanıyor dikkat ettim soketin kenarını kırmışlar ama soket yerine oturuyo acaba ondanmıdır. yenisini sordum 90 tl. kaput kilidiyle bağlantısını anlayamadım biraz açıklarmısınız.
-
benim araç 2004 1.6 16V bcb motor
-
sensör tam oturmuyo sanırım :(
-
yazılım sorunumudur yoksa bir çeşit uyarıdır mı bilmem, kaput kilidinde bir sorun olduğunda bunu yapıyor golf iv borada. kilidin soketini bir çıkart geri tak. yağ seviye sensöründede sarı ışık yanar. arıza ondan değilse kaput kilidini bir dene.
-
KAPUT KİLİDİNİ İNCELEDİM SAĞLAM kaput kilidinde sensör kablo falan varmıki çıkarıp tekrar takayım varsa neresindedir. ayrıca yağ lambası kontağı açtığımda 4 sn falan yanıp sönüyor sonra tamamen sönüyor. sürekli yanıp sönmesi gerekmezmi arıza durumunda. anlamadım gitti. birde pc ye bağlatsam sensörün bozuk olduğu çıkar mı?
-
kaput dilinde sensör değilde
kablo olacak, kaputta değilde panjur kısmında iç denetimli alarma ait.
kaput açıkken kumandadan kilitleyince 4 lüler yanmaz, kaputu kapatınca yanar oradan anlarsın ;)
-
kaput açıkken aracın göstergesinde kapı açık uyarısı çıkmıyor sadece kapılar açıkken cıkıyor bu normal mi yoksa gösteren bora varmı? ayrıca bugün baktım dediğiniz gibi kaput kilidine bi kablo giriyor ama soket falan göremedim ne yapabiliriz.
-
valla o konu hakkında benimde bilgim yok
işe yarar mı onuda bilmiyorum ama ilk kez böyle bişey duydum.
ama sizin araçta bu sensör varsa, sensördendir muhtemelen.
yağ değişim zamanı kontrol ettirirsiniz olmazsa ;)
-
bendede 2003 bora var. geçen yık aldım. ara sıra sizdeki gibi uyarılar veriyordu. Sürekli gittiğim bi ustam var sağolsun. aracımla güzel bir şekilde ilgileniyor. Sensöre baktık yağ değişiminde kırılmış sonra üzeri silikonla kaplanmış. ben sevmem böyle şeyleri. yenisini aldım geldim 80 liraya değiştirdik. ama yağ değişimine denk getirin çünkü yağ boşalır ordan. Ustalar normalde orayla ilgilenmez yani neden usta kırmış bozmuş olsunki.
-
aracın şanzumanı tamir görecekti şanzumanı indirmek için aracı life aldılar bu arada motorun altınada destek olsun diye uzun demir ayak koydular acaba bu ayak sensörün üzerine denk gelip bozmuş olmasın cünki sensöre giren soketin ucuda kırılmıştı yada aküyü söktüler ondan olmasın sonuçta arabamı götürdüğümde öyle bir sorun yoktu aldığımda öyle olmuştu şimdi ustanın onu ücretsiz değişmesi gerekmiyormu. gidip dövüşecem adamla dövüşmek dediğim lafımı söyleyecem.
-
unutmadan usta dediğimde ufak yaşta cırak o uğraşıyordu
-
sorunu çözebildiniz mi?
hortlatacam konuyu ama başka çarem yok bi türlü çözemedim sorunu.
-
%100 diyemem ama % 99 ihtimalle biliyorum sorunu :) bende 1 ay önce sanayide enistemin dukkaninda baski balata degistirmeye gittim enistemin elemani sanzimani indirmeye basladi karterin altinda bi soket var yag seviye soketi iste onu motorla sanziman arasina sıkıştırdı ezildi naptin sokete dedim ozur dilerim abi halledicem dedi bemde bise demedim neyse zor bela sanzimani indirip baski balata degisti neyse bindim arabaya kontagi actim ayni sendeki gibi yağ lambasi 5-6 kez yanip sonuyodu ve yol bilgisayarinda "ölsensor werksatt "yaziyodu enisteme soyledim tekrar lifte aldi araci soketi cikarip takti bende liftin ustune ciktim arabaya bindim kontagi actim yine ariza lambasi yaniyodu indim asagi soketi cikarip yapistiriciyla yapistirp takti bindim arabaya bi sorun kalmadi :D
-
%100 diyemem ama % 99 ihtimalle biliyorum sorunu :) bende 1 ay önce sanayide enistemin dukkaninda baski balata degistirmeye gittim enistemin elemani sanzimani indirmeye basladi karterin altinda bi soket var yag seviye soketi iste onu motorla sanziman arasina sıkıştırdı ezildi naptin sokete dedim ozur dilerim abi halledicem dedi bemde bise demedim neyse zor bela sanzimani indirip baski balata degisti neyse bindim arabaya kontagi actim ayni sendeki gibi yağ lambasi 5-6 kez yanip sonuyodu ve yol bilgisayarinda "ölsensor werksatt "yaziyodu enisteme soyledim tekrar lifte aldi araci soketi cikarip takti bende liftin ustune ciktim arabaya bindim kontagi actim yine ariza lambasi yaniyodu indim asagi soketi cikarip yapistiriciyla yapistirp takti bindim arabaya bi sorun kalmadi :D
yaaa soketi söktük taktık usta çok sağlam geçiyor bunda sıkıntı yok dedi ama genede bide kendim deniyeyim olmazsa ancak lifte almak lazım aracı.boşuna sensörü değiştirdik 75 tl de ona verdik.sensörü takan usta farklı soketi kontrol ettirdiğim usta farklı.hadi biri beceriksiz diyecem ama 2 side mi? bencede büyük ihtimal kabloda yada sigortası falan varsa onda bi anlık temassızlık oluyo ama tam olarak nerde? bunu bulmam lazım.kutup başını söküp takdım mı sönüyor.ancak sıkıntı bozuk yolda kullandığım anda kesin olyor.düz asfalt yolda bişey yok.1 ay bin yanmıyor. bunu deneyerek öğrenmiş oldum.
-
yaaa soketi söktük taktık usta çok sağlam geçiyor bunda sıkıntı yok dedi ama genede bide kendim deniyeyim olmazsa ancak lifte almak lazım aracı.boşuna sensörü değiştirdik 75 tl de ona verdik.sensörü takan usta farklı soketi kontrol ettirdiğim usta farklı.hadi biri beceriksiz diyecem ama 2 side mi? bencede büyük ihtimal kabloda yada sigortası falan varsa onda bi anlık temassızlık oluyo ama tam olarak nerde? bunu bulmam lazım.kutup başını söküp takdım mı sönüyor.ancak sıkıntı bozuk yolda kullandığım anda kesin olyor.düz asfalt yolda bişey yok.1 ay bin yanmıyor. bunu deneyerek öğrenmiş oldum.
Yani bilemiyorum ama birebir aynisi oldugu icin dedim baski balata degisimi sirasinda olan bi durum ve ayni sonuclari veriyo enistemin yontemi anlattim olmasi lazim ama yinede bilemiyorum :(
-
dün saatin sigortasını buldum 13 nolu sigorta söktüm takdım arıza gene silindi ancak piknik için bozuk yola girdim gene yandı.gelde sinir olma.arızsa beyindemi yazıyor hata olarak yoksa göstergede mi?saati söküncede siliniyor.kutup başını söküncede?sorun saattemi yoksa?yada offffffff
-
Hocam arıza kodunu okuduğunda sorunun nereden olduğunu anlayabilirsin. Örneğin saatte arıza varsa yağ arıza kodu kaydedilmez. Ayrıca saat arızasının yağ sensörü ile ilgili bir arıza ışığı yakacağını sanmıyorum, sadece sen sigortayı söktüğünde arıza gösterge panelinin hafızasından siliniyor ama beyinde hala duruyor olabilir. Bundan emin değilim orada ki sistem hakkında bilgim yok ama dediğim gibi arıza kodunu öğrenmek gibi çok basit bir işlemle sorunu çözebilirsin, çok sıkıntı yapma kendine.
-
Hocam arıza kodunu okuduğunda sorunun nereden olduğunu anlayabilirsin. Örneğin saatte arıza varsa yağ arıza kodu kaydedilmez. Ayrıca saat arızasının yağ sensörü ile ilgili bir arıza ışığı yakacağını sanmıyorum, sadece sen sigortayı söktüğünde arıza gösterge panelinin hafızasından siliniyor ama beyinde hala duruyor olabilir. Bundan emin değilim orada ki sistem hakkında bilgim yok ama dediğim gibi arıza kodunu öğrenmek gibi çok basit bir işlemle sorunu çözebilirsin, çok sıkıntı yapma kendine.
:tamamdir
gittim elektrikçiye yeniden başka birine adam 4 tane arıza çıkardı 534 dü sanırım arıza kodu hepsi aynı hatayı veriyordu ısı sensörü arızası.
-
Arabayla ilgileniyorsun, bence bir VAG-Com kablo almalısın.
-
Arabayla ilgileniyorsun, bence bir VAG-Com kablo almalısın.
kabloyla çözülmeyecekki sorun program olması lazım.yoksa demo yazılım ile olacak iş değil.
-
birde şu var hani dedinya ekrandaki elektrik kesilince arıza siliniyor gibi yapıp beyinde kalıyodur tamam doğrudur belki katılıyorum :tamamdir
Ancak neden düz yolda değilde bozuk yolda gidince arıza ışığı yanıyor?
mantık gerektiren bi zoru mantığımızı çalıştırmamız lazım bende yeterince çalıştırdım mantık falan kalmadı bende sıra sizde,sizden yardım bekliyorum akıl akıldan üstündür.benim bilmediğimi sen bilebilirsin senin bilmediğinide tabiki bi başkası.hadi bakalım çözebilecez mi sorunu. :)
-
kabloyla çözülmeyecekki sorun program olması lazım.yoksa demo yazılım ile olacak iş değil.
Biliyorum kabloyla sorun çözülmediğini. Zaten kabloyu kullanabilmen için yazılımının da olması gerekiyor. Korsan yazılımla da en azından hata kodlarını öğrenip, silebilirsin. Kodu sildikten sonra tekrar ne zaman oluştuğuna vs bakabilirsin.
Ancak neden düz yolda değilde bozuk yolda gidince arıza ışığı yanıyor?
Bilgim yok ama fikrim var, olacak iş değil. Bozuk yolda parçadan hata kodu geliyorsa ekranda tekrar beliriyordur.