Volkswagen Türkiye
Otomobil Forumu => Genel => Konuyu başlatan: nesquik - 10 Mayıs 2011, 22:35:03
-
merhaba arkadaşlar. benim arbanın direksiyonu sertleşti gibi. aceba yağımı azaldı. ve bu yağ nerden koyulur. bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum. tşekkürler...
-
Üzerinde direksiyon resmi olan bir kutu var motor kaputunun altında. kapağı açtığınızda aynı zamanda yağ seviyesinide görebileceğiniz çubuk var min.max ölçüleri arasında olmalı yağ ve rengide açık yeşil olmalı.
-
kapak rengi yeşil olan
-
haznenin kapağının rengiyle içine koyulan sıvının rengi aynıdır
-
haznenin kapağının rengiyle içine koyulan sıvının rengi aynıdır
nasıl bir genelleme bu benim kapak siyak sıvı kırmızı ?
-
hangi hazne?
-
hangi hazne?
hidrolik
-
valla 3 ve 4 kasalardan gördüğümü söyledim dostum bu ikisinde böyle su mavi hidrolik yeşil yağ siyah hatta kimisinde radyatör kırmızı oluyor antifrizden dolayı 2 lerde belki daha farklıdır. Yanlış genelleme için k.bkma :)
-
valla 3 ve 4 kasalardan gördüğümü söyledim dostum bu ikisinde böyle su mavi hidrolik yeşil yağ siyah hatta kimisinde radyatör kırmızı oluyor antifrizden dolayı 2 lerde belki daha farklıdır. Yanlış genelleme için k.bkma :)
bende ondan sastım
senin mantıga göre su kabına ( genleşme ) mavi koymamız lazım :)
silecek suyuna beyaz :)
ne kusuru bilmediğimiz birşey mi var diye merak ettim
-
bende silecekle radyatör mavi oda suya sembolize ediyormuş direksiyon hidroliği yeşil yağda siyah aslında bizim araçlarda (mk3) mantık doğru çalışıyor ama tabi 1 ve 2 kasalar için birşey diyemem :)
Tabi bu dediğim tesadüfte olabilir ama kapakların farklı renklerinin olmasının bi anlamı olmalı diye düşünüyorum.
-
bende silecekle radyatör mavi oda suya sembolize ediyormuş direksiyon hidroliği yeşil yağda siyah aslında bizim araçlarda (mk3) mantık doğru çalışıyor ama tabi 1 ve 2 kasalar için birşey diyemem :)
Tabi bu dediğim tesadüfte olabilir ama kapakların farklı renklerinin olmasının bi anlamı olmalı diye düşünüyorum.
;)