Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: sosyete06 - 28 Nisan 2011, 16:49:43
-
arkadaşlar boramı bazı nedenlerden dolayı satıp golf III kasa almayı düşünüyorum ama bazı sorularım var
1-parça sıkınıtısı yaşarmıyım
2-yakıtı nasıldır
3-1.6 ve 1.8 arasındaki farklar hangisi tercih edilmeli
4-hangi modeli en full olanı
yardımcı olursanız çok sevinirim vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim
-
GOLF KULLANICILARDAN BİLGİ VE ÖNERİLER (http://www.vwtr.net/forum/golf-iii/golf-kullanicilardan-bilgi-ve-oneriler-t14256.0.html)
-
fazla detaylı birşeyler yazmamışlar bende baktımda vermiş oldugunuz linke ....
-
1-parça sıkınıtısı yaşarmıyım
-Hayır yaşamazsın
2-yakıtı nasıldır
-1.6 AFT motorun yakıtı ideal
3-1.6 ve 1.8 arasındaki farklar hangisi tercih edilmeli
-1,6 AFT Motoru tercih et
4-hangi modeli en full olanı
-En full olanı diye birşey yok ama yinede en dolusu motor dahil 1997 model GTI Limited edition.
-
4,5 ay önce istanbuldan aldım aracımı ( 1.6 8v sportline AFT motor ) 600km yol geldim yol 600 değilde 1200 olsa herhalde çok rahat onuda yapardım. Yoldan bişey anlamadım acayip rahat bi araba özellikle koltuklar mükemmel. Benim gibi iri bir adamın sorunu sadece bacak kısımlarında yanda bulunan kısımlar o kadar :D
çok şükür şuana kadar ABS konusu haricinde bir derdim olmadı oda halledilmiyecek dert değil nakit konusunu çözünce onuda yaptıracam.
yakıt konusuna gelince brc sıralı sistem var bende 9-9,5 litre arasında yakıt tüketimim var eski aracım R11 1.4le aynı ;D
mk3ün hangisi dersen sunrooflu bir 1.6 sportline dadından yenmez ;)
-
4,5 ay önce istanbuldan aldım aracımı ( 1.6 8v sportline AFT motor ) 600km yol geldim yol 600 değilde 1200 olsa herhalde çok rahat onuda yapardım. Yoldan bişey anlamadım acayip rahat bi araba özellikle koltuklar mükemmel. Benim gibi iri bir adamın sorunu sadece bacak kısımlarında yanda bulunan kısımlar o kadar :D
çok şükür şuana kadar ABS konusu haricinde bir derdim olmadı oda halledilmiyecek dert değil nakit konusunu çözünce onuda yaptıracam.
yakıt konusuna gelince brc sıralı sistem var bende 9-9,5 litre arasında yakıt tüketimim var eski aracım R11 1.4le aynı ;D
mk3ün hangisi dersen sunrooflu bir 1.6 sportline dadından yenmez ;)
Yenmi abi yenmiyo da.. Motosiklet sürücüsü gibi oldum havalara bakıyorum hep yağmur hep yağmur:))
-
o zaman sunroofsuz sportline olsun ;)
-
o zaman sunroofsuz sportline olsun ;)
Sunroff olsun hava da güzel olsun.. Çokmu şey istiyroum acaba:))
-
evet Hasan ;D
-
1.6 AFT ideal motor tipi.. parça sıkıntısı olmaz.. periyodik olarak değiştirilen parçalarda (baskı balata, buji, tiriger vs.) diğer motorlara göre daha uygun fiyatlı bulursun.. eğer çok fazla sabit hızda uzun yol yapıyorsan hiç bulaşma direk 2.0 ABF GTİ al ;D :saygılar
-
sunroofsuz araca sunroof takılsa çok şık olur dimi ama :D
Var mı böyle bi uygulama varsa ne derece sağlıklı ve maliyet ne kadar olur :)
-
sunroofsuz araca sunroof takılsa çok şık olur dimi ama :D
Var mı böyle bi uygulama varsa ne derece sağlıklı ve maliyet ne kadar olur :)
Yapan yerler var 5 yıl da garanti veriyorlar..Ama orjinali gibi olmaz tapii :p
-
Yapan yerler var 5 yıl da garanti veriyorlar..Ama orjinali gibi olmaz tapii :p
Nabalım bizim arabamızın sunroof u yok :)
O değilde şimdi tavandaki parça tek parça orayı kestirip sunroof takılınca bütünlük bozulcak ve fabrika çıkışında sunroof olmadığı için kanımca destekde koymamışlardır. Yüksek hızlarda oluşcak titreşimin etkisini minimize etmek için herhangi bi önlem alıyolarmı acaba :)
-
Okan çok iyimsersin ya :D
-
Nabalım bizim arabamızın sunroof u yok :)
O değilde şimdi tavandaki parça tek parça orayı kestirip sunroof takılınca bütünlük bozulcak ve fabrika çıkışında sunroof olmadığı için kanımca destekde koymamışlardır. Yüksek hızlarda oluşcak titreşimin etkisini minimize etmek için herhangi bi önlem alıyolarmı acaba :)
ya ne yapcan sunrofu? dENK GELİRSE ALIRSIN. fOREVER ACS :) (açcamıserinlesin)
-
1.6 AFT motor oldugunu nasıl anlayacagım bugün golf 3 kullanıcısı ile görüştüm oda sportline al diyor, diğerleri fazla yakar dedi kendide ondan kullanıyor yakıt konusunda gayet iyi oldugunu söyledi maksimum 300kr yaktıgını söyledi sizler nedersiniz birde otomatikleri nasıl bu serinin. buarada güzel cvplarınız için çok teşekkür ederim
-
kardeş arabanın ruhsata bakacaksın motor kodu AFT ile başlıyor ve şase nonun 11. harfi W ise kaçırma :D otomatik bu modelde tat vermez sanırım otomatikden kaçıp mauel alanları biliyoz ;)
-
kardeş arabanın ruhsata bakacaksın motor kodu AFT ile başlıyor ve şase nonun 11. harfi W ise kaçırma :D otomatik bu modelde tat vermez sanırım otomatikden kaçıp mauel alanları biliyoz ;)
"Kaçanlar" derken beni kast ettiğini biliyorum tayfun abi:)
1.6 AFT motor oldugunu nasıl anlayacagım bugün golf 3 kullanıcısı ile görüştüm oda sportline al diyor, diğerleri fazla yakar dedi kendide ondan kullanıyor yakıt konusunda gayet iyi oldugunu söyledi maksimum 300kr yaktıgını söyledi sizler nedersiniz birde otomatikleri nasıl bu serinin. buarada güzel cvplarınız için çok teşekkür ederim
97-98 modellerin 1,6 olanları genelde AFT motor sport veya sportline serisi olarak geçer. GTI Body Kit vardır bunlarda (çamurluk dodikleri plastik, yan marşpiyeller, recaro spor koltuklar, beyaz zemin göstergeler vs.) Yakıt konusunda bende manuel viteste benzinde şehir içi 330 yakıyor uzun yolda 290-300 civarı bişey olsa gerek.. Daha önce otomatik vardı bende memnun olmadığım için değil de arızasından dolayı elimden çıkardım aracı. Otomatik vitesi de iyidir bunların ama tabii bakım masrafları, arıza çıkardığındaki yüksek tamir maliyetleri ve en önemlisi şehir içi yakıt tüketimi gerçekten cep yakar.
-
yani 97-98 altındaki modellerde aft motor yokmu :(
-
yada sportline modellerinin hepsimi aft motor diyebiliriz.
-
yani 97-98 altındaki modellerde aft motor yokmu :(
Elbet vardır ama başka başka modellerde veya markalarda özellikle seat grubu çok kullanıyor bumotoru
yada sportline modellerinin hepsimi aft motor diyebiliriz.
evet
-
AFT motor 01.1996 - 09.1998 yılları arasındaki MK3 lerde kullanılmış.
(http://img822.imageshack.us/img822/6884/aftmotor.jpg) (http://img822.imageshack.us/i/aftmotor.jpg/)
-
teşekkürler arkadaşlar süpersiniz siz olmasanız ne yapardım benn :)
-
valla sağolsun bu mk3 grubu süper ;) çevremde ne kadar insan alma desede bana güven verdiler şimdi alma diyenler "ulan ne arabaymış be diyorlar" :D
-
bende öyle demek istiyorum ne arabaymış beeeeee :)) ama bu aralar bakıyorum mk3 bulmak çok zor fiyatlar ucuk birde piyasada çoğalmaya başladı mk3ler dün bir yerde gördüm adam iç dış yapıyordu yeni almış birkez daha aşık oldum :sevgi: en kısa zamanda temiz birtane bulurum inşallah yanlız arabayı alanlarda satmıyor nedir bu kardeşim yaaaa satında bizde alalım ^-^ ama ben sanruf istiyorum boramda var çok memnunum sanrufsuz arabaya binince bunalıyorum ;D
-
2000 model Seat Cordoba 1.6 SXE de AFT motor kullanıyor güzel makinedir Şehir içi yaklaşık 100km'de 10 lt içer uzun yolda 7 lt gibi olur.Ayarlar düzgün olursa çok seri bir motordur iki sene kadar kullandım tavsiye ederim.
-
2000 model Seat Cordoba 1.6 SXE de AFT motor kullanıyor güzel makinedir Şehir içi yaklaşık 100km'de 10 lt içer uzun yolda 7 lt gibi olur.Ayarlar düzgün olursa çok seri bir motordur iki sene kadar kullandım tavsiye ederim.
Ayarlar derken neyi kast ettiniz?
-
Biraz geç gördüm ama en basitinden distribütör ayarı veya mildeki boşluk.Kendisi çok karmaşık birşey değil ama çoğu zaman bu parça gözardı edilip diğer suçsuz parçalara eziyet ediliyor :) (Bende aracı ilk aldığımda uzun süre böyle gezdim ayardan sonra araç müthiş olmuştu )
-
Biraz geç gördüm ama en basitinden distribütör ayarı veya mildeki boşluk.Kendisi çok karmaşık birşey değil ama çoğu zaman bu parça gözardı edilip diğer suçsuz parçalara eziyet ediliyor :) (Bende aracı ilk aldığımda uzun süre böyle gezdim ayardan sonra araç müthiş olmuştu )
Mildeki boşluk nasıl giderilir veya boşluk olduğunu nasıl anlarız.. mil derken? :-\
-
Distribütör adındanda anlaşılacağı gibi bujilere gidecek olan voltajı dağıtan-aktaran parça , bu işlemi voltaj ortada dönen milde olmak kaydıyla voltajı içindeki kontaklara aktararak yapıyor.İşte dönen mil hareketini ucundaki dişli yardımıyla motordan alıyor.Teorik olarak böyle ama pratikde yardım almanız gerekir :) ben anca kafa bulandırırım >:D
-
vw mk3 de cizgilerini farklı olarak yansıtmış sadece senin kararın hb yada sedan olması ama şunu unutma ...!!!! boradaki
rahatlıgı mk3 de alamazsın....!!! gti konusunda o hızı adralini borada yok .... 230 yapıyo bora ; ama atla karayı görene kadar... mk3 gti onu yer yer.... 1.6 16 valf bora için konuşuyorum.....
1997 mk3 GTİ limited edition full olanı TEK eksigi sanruff olmaması
1996 mk3 GTİ DA SANRUFF var AMA LİMİTED EDİTİON GİBİ DEGİL ....
-
2000 model 1.6 SXE araç ş.içi 10lt/100km, ş.dışı 7lt/100km yakıyorsa Mk3 2.0L 16v GTi alın derim ben, aynı yakıyor :) ;D :melek: hem 150 PS, hem VW :tamamdir
-
2000 model 1.6 SXE araç ş.içi 10lt/100km, ş.dışı 7lt/100km yakıyorsa Mk3 2.0L 16v GTi alın derim ben, aynı yakıyor :) ;D :melek: hem 150 PS, hem VW :tamamdir
:tamamdir :tamamdir :tamamdir
GT! hertürlü =))
-
werelim abi gti mi satabilrim fiyatta anlaşırsak duyurulur alıcı arkadaşlara golf 5 gti yapmak hedefim benimde o yüzden ayrıca 06 vyj 32 bilen bilir bu arabayı
-
:) birde sunroof olsaaydııı of diyorum gti 1.6 ile aynı yakıyorr hatta golf 5 fsı sehir içi 11 12 lerde gaziyor benistanbul tafagnde eko kullanımda 10..11 gibi geziyorum uzun yolda 6 litreye düştüm:) almıişken gti al derim.
olmadı kesin 98 sportline olmadı :)
-
:) birde sunroof olsaaydııı of diyorum gti 1.6 ile aynı yakıyorr hatta golf 5 fsı sehir içi 11 12 lerde gaziyor benistanbul tafagnde eko kullanımda 10..11 gibi geziyorum uzun yolda 6 litreye düştüm:) almıişken gti al derim.
olmadı kesin 98 sportline olmadı :)
97leri gömdün ya :D
-
97leri gömdün ya :D
nasıll yanii
-
nasıll yanii
direkt 98 dedin gerisi çöp oldu :)
-
İsterse 2008 olsunnn GTİ diillse neyleyim ben o yari:) :D eziyimm biraz sportline o zman:)
-
Bana sorarsanız Sportlinelarda her iki yıl üretimini kullanmış biri olarak ben; 97 model diyorum. Çünkü 97 model arabam worsburg üretimi- 98 model olanı macaristan üretimi çıkmıştı. ve arada nedense anlayamadığım bir kalite farkı var. :-\
-
Bana sorarsanız Sportlinelarda her iki yıl üretimini kullanmış biri olarak ben; 97 model diyorum. Çünkü 97 model arabam worsburg üretimi- 98 model olanı macaristan üretimi çıkmıştı. ve arada nedense anlayamadığım bir kalite farkı var. :-\
isimden dolayıdır o :)
-
Worsburg :)
-
Worsburg :)
:tamamdir
-
valla sağolsun bu mk3 grubu süper ;) çevremde ne kadar insan alma desede bana güven verdiler şimdi alma diyenler "ulan ne arabaymış be diyorlar" :D
Süleyman Talat ÜNEL bunu beğendi :P
Bu arada bende bir bilgi ekleyeyim Ex mk3 cüolarak :)
97 gti limited edition dur, 96 editiondur
97 de sunroof yoktur 96 da vardır
97 de koltuk ısıtma yoktur 96 da deri döşeme ısıtmalı koltuk varıdr
97 de kapı eşiklerinde GTI yazar 96 da boştur
97 de vites topuzu metalik golf topudur 96 da düz vites topuzudur
97 ve 96 modellerin beyni aynıdır 95 ve öncesinin beyni farklıdır
diğer özellikler aynıdır.