Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: BerkG - 19 Nisan 2011, 12:19:24
-
merhabalar henüz 20 yaşındayım ve golf hastasıyım 2001 yılında bi golf4 ümüz vardı aşıktım arabaya içi dışı falan çok hoşuma gidiyodu o gün bu gündür golf gördüğümde hayranlıkla bakıyorum yani anlicağınız 2001 den beri golfe bitiyorum :) forumu uzun zamandan beri takip ediyorum bi çok şey öğrendim sizlerin sayesinde ve mk3 almaya karar verdim henüz maddi olarak birikim yapsamda eninde sonunda bi mk3 sport sahibi olucam bi kaç ay sonra askere gidicek olmam engel falat karar verdikten sonrası boş derler ya ben kararımı verdim alıcam inşallah sizlerin aracılığıyla temiz bi araç bulurum zamanı geldiğinde
teşekkürler
-
Sen hayırlısıyla vatani görevini yap bizler buradayız kardeşim elbette yardımcı oluruz ;)
-
teşekkür ederim hayırlısyla gidip gelicem inşallah.. çok merak ettiğim bi konu var enjeksiyonlu mk3 motor kodu ne acaba mesela 1.6 cl diyo bu ne oluyo
-
Motoren | VW Golf 3 | Doppel WOBber (http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Information_124_VW-Golf-Motoren.html)
şurayı biraz kurcala istersen :saygılar
-
teşekkür ederim hayırlısyla gidip gelicem inşallah.. çok merak ettiğim bi konu var enjeksiyonlu mk3 motor kodu ne acaba mesela 1.6 cl diyo bu ne oluyo
Full enjeksiyonlu 1.6 cc AFT motor kodu olarak geçiyor..
-
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bugüne kadar sadece kaportaya bakıp kendi kendime ne güzel araç derken birden motor aksamlarına bakınca yabancı geliyo normal bişey sayenizde ufak ufak onuda öğrenicem ama
-
mk3 gti alırızz sanaa kısmet olursaaa ;) aft de neyymiiişşşşşşşşşşşş ;)
-
gti nin fazla yakmasından şüpheliyim yoksa sunroof lu bi model bulup uzun süre kullanmak var ama işte :)
-
GTI'a bindikten sonra AFT falan silinir kafandan söyliyim tecrübelerime dayanarak söylüyorum :D
-
gti nin fazla yakmasından şüpheliyim yoksa sunroof lu bi model bulup uzun süre kullanmak var ama işte :)
istanbul içi eko kulllanımda 350 kruş yakıyorum:)
-
Uzun yol yapıyorsan GTI daha da ağır basar zaten GTI'ların uzun yolda en ekonomik modeller olduğu kanıtlanmış bir durum :tamamdir Belkide GTI'lar içerisinde MK3 GTI 2.0 16V ABF motoruyla en ekonomiği olabilme ihtimali var 2.0 diye korkucak bir durum yok benim aracım 1.6 GT ama benzinde beni mahvediyo 350 krş yaksa göbek atarım tabiki ayarsızlıkta var :)
-
Uzun yol yapıyorsan GTI daha da ağır basar zaten GTI'ların uzun yolda en ekonomik modeller olduğu kanıtlanmış bir durum :tamamdir Belkide GTI'lar içerisinde MK3 GTI 2.0 16V ABF motoruyla en ekonomiği olabilme ihtimali var 2.0 diye korkucak bir durum yok benim aracım 1.6 GT ama benzinde beni mahvediyo 350 krş yaksa göbek atarım tabiki ayarsızlıkta var :)
hocam çok fazla değilmi ya :) ilk aracım olucağı için uzun süre boş boş gezicem benim belimi bükmeyi bırak kırar bu gti..forumda çok okudum ama gti ayrı bi dünya onun tadı zevki falan çok başkaymış sizler öyle söylüyosunuzki doğrudur yani
az yakan bişey bulunursa dediğin gibi düşünebilirim söyle tüple 25 kuruş falan yakan tarzda kim istemezki güçlü ve sağlam bi aracı :)
-
çoğu araç 200 yada 250 iken 350 bana ağır gelir sonuçda ist. ş. için dur kalk mahfeder beni aylığı benzinciye vermek istemem daha araçla ilgili projelerim var 2.5 3 bin lik
-
benzinlii araçların 1,4 dü bile 270,300 kurş yakıyor:) sana dizel lazım o zman:) bizde napalımm aslann besssliyoruz yakıtına katlanıcazz:)
-
yemeyip yedirmek içmeyip içirmek tabiri bu konuda tam beni anlatır gti aldığımda :) 97 98 model 1.6 sportline tüplü orta yolu sanırım ne iyi ne kötü kendi kafamdan yazmıyorum bunu sakın yanlış anlamayın forumda yazılanlar bu yönde :-\ sahibindende araştırdım 14 15 16 arası fiyat biçmişler en fazla ne kadardır bu araçların değeri
-
14-15e gti veriyolar:D fiyatlar uçmuşş desene:) 12, 13 eder bence :)
-
yani bu paraya gti var bide sportline var honda civic 97 98 modellerindeki vtec gibi farklı olmaya hakkı yok mu bu gti 'nin
-
Merhabalar bir golf sevdalısı daha aramıza hoş gelmişsin...
-
merhabalar ve teşekkürler hoş buldum herkez aracını tanıtıp bişeyler yaparken ben sadece katılmakla yetniyorum inşallah Allahın izniyle o konuda tam anlamıyla sizden biri olucam
-
yani bu paraya gti var bide sportline var honda civic 97 98 modellerindeki vtec gibi farklı olmaya hakkı yok mu bu gti 'nin
bilenler biliyoo mk3 gti ııı honda çoluk cocugun elindee oyuncak olmuşş:) kıymetini bilenler artıo yanlızz golfler patladıı bu senee:)
-
yemeyip yedirmek içmeyip içirmek tabiri bu konuda tam beni anlatır gti aldığımda :) 97 98 model 1.6 sportline tüplü orta yolu sanırım ne iyi ne kötü kendi kafamdan yazmıyorum bunu sakın yanlış anlamayın forumda yazılanlar bu yönde :-\ sahibindende araştırdım 14 15 16 arası fiyat biçmişler en fazla ne kadardır bu araçların değeri
Berk kardeşim, öncelikle hoşgeldin... Aradığın araç Golf III 1.6 Sportline modeli. Benim aracı yada Tayfun abinin aracı inceleyebilirsin. Benim şehir içi ortalama yakıt tüketimim 26-28 kuruş civarı. Fiyat aralığına gelince 15.000 in üstü fazla eğer araç üzerinde para edecek aksesuar yoksa...
-
motoru sağlam tamam ona bişey diyemem ama güvenlik sıfır karton gibi kaportası var vw ile hondanın kaportasına hafifce vurduğumda bile vw o tokluk hissini veriyoki mk3'ün yüzüne bakınca bile ne kadar sağlam bi araç olduğunu belirtiyor zaten alman arabadan başka ne yapıyoki bırakalımda oda sağlam olsun :)
-
Berk kardeşim, öncelikle hoşgeldin... Aradığın araç Golf III 1.6 Sportline modeli. Benim aracı yada Tayfun abinin aracı inceleyebilirsin. Benim şehir içi ortalama yakıt tüketimim 26-28 kuruş civarı. Fiyat aralığına gelince 15.000 in üstü fazla eğer araç üzerinde para edecek aksesuar yoksa...
öncelikle forum çok kaliteli gerçekten insanlar yardımcı olabilmek için herşeyi yapıyor ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim abilerim
nuri abi istediğim aracın kısa ve öz tanıtımını yaptın :) öyle pahalı bişey aramıyorum zaten kendi zevkime göre bişey yapmak istiyorum bbs jant 2.5 santim yere basma deri döşeme hafif kalın abart egzos ve ses sistemi bukadar sadelikten yanayım tabi en çok istediğimde sunroof alıcağım zamana daha var bi parça daha ucuzlicağını ümit ediyorum
-
inşallah kardeşim, gönlüne göre bir araç bulursun...
-
inşallah abi
-
ben 9 ay önce aldım arabamı 97 model 1.6 sportline 110 binde ilk sahibinden aldım arabanın kazası filan vuruğu filan yoktu 10 bine aldım tüp taktırdım baskı balata 4 lastik filan aldım yani bana 12 bine mal oldu. Gayet memnunum fırsat bulunca abs beyninide halledicem bi problem kalmıycak :) yakıt olarakda şehir içi 25 krş civarı
-
kazasız belasız kullanın inşallah yakıt olarak gerçekten az yakıyomuş benim için abs ve airbegler çok önemli ya neden bilmiyorum o yüzden sportline tercihim Bilal abi gti iyi baya bi övdü yüzde yüz sportline istiyen ben şimdi yüzde 75e düştü :)
-
arkadaşlar bende 6n(1.6 8v 75 hp) kullanıcısıyım lakin mk3 gti lar benim polonun yanında daha ekonomik yakıt acısından :D bende bu sebepten hem biraz yırtıcı olsun hemde vw olsun diyerek mk3 gti 5 kapılı bi araç dusunuyorum tabi bide sunroof olsun istiyorum .. ne kadara mal olur bana piyasasını bilmiyorum ??? yada otomatik vites sunrooflu bi mk3 ??
-
sahibindende araştırdığım kadarıyla 13 14 bine temiz araçlar var hatta daha temiz istersen
SATILIK GTİ (http://www.vwtr.net/forum/satilik/satilik-gti-t21415.0.html)
bakabilirsin aracı daha tanımıyorum görmedim ama yorumlara baktıkca anlaşılıyor değeri sizin polo ne kadar yakıyor acaba
-
50-55 kurus arası ... ama anlamadıgım sebeplerden oturu son iki sefer 20 tl benzin almıştım normalde 40 km giderken 30 km de bitti yolda bıraktı ..
-
benzine gelen zamlardan kaynaklanıyo olabilir bu devirde türkiyede benzinli araç kullanmak fazlasıyla lüx
-
Valla benim aslan 70-75krş yaktığı için 35rkş bana şok komik geliyor :D Arkadaşlarla rallye gittik ralli arabalarının peşinden giderken biraz basayım dedim bastıkça benzin ibresi düşüyordu ama rally arabalarına sellektör yapıyordum :)
-
mübarek su gibi içiyor senin aslan parçası :)
-
Valla benim aslan 70-75krş yaktığı için 35rkş bana şok komik geliyor :D Arkadaşlarla rallye gittik ralli arabalarının peşinden giderken biraz basayım dedim bastıkça benzin ibresi düşüyordu ama rally arabalarına sellektör yapıyordum :)
gökhan valla seninle ben lpg de taksak o 30-35 kurus degerlere inme ihtimalimiz düşük gibi kardeşim :D bu insanlar benzinde nasıl yakıyo oyle anlamıyorum :D :D
-
gökhan valla seninle ben lpg de taksak o 30-35 kurus degerlere inme ihtimalimiz düşük gibi kardeşim :D bu insanlar benzinde nasıl yakıyo oyle anlamıyorum :D :D
oda bişeymi arkadasın birinde polo var 1.6 98 model 25 kr yakıyor diyo kafayı yiycem nası oluyo bu
-
hocam bişey daha sorucam yeni konu açıp kirlilik yapmiyim motor sıfır yapıldı deniyor ya o işin espirisi nedir acaba aracın üzerindeki çıkıyor yenisimi takılıyor ve maliyeti nedir bi bilginiz var mı
-
rektefiye nedir biraz araştır öğrenirsin :saygılar
-
Motor parçalarında ki aşınmalar sebebi ile motor rektifiye olur, her motorun belirli bir ömrü vardır yapılan kilometreler, oluşan aşınmalar motorların yenilenme işlemine ihtiyaç duymasını sağlamaktadır. Rektifiye esnasında aracın motoru tamamen parçalara ayrılarak bir dizi işlemlerden geçirilir ve yeniden toplanır, bu yüzden yapılan rektifiye işleminin kusursuz olması gerekmektedir.
fiyatıda 1500den başlarmış ustasına göreymiş teşekkürler tayfun abi
-
Motor parçalarında ki aşınmalar sebebi ile motor rektifiye olur, her motorun belirli bir ömrü vardır yapılan kilometreler, oluşan aşınmalar motorların yenilenme işlemine ihtiyaç duymasını sağlamaktadır. Rektifiye esnasında aracın motoru tamamen parçalara ayrılarak bir dizi işlemlerden geçirilir ve yeniden toplanır, bu yüzden yapılan rektifiye işleminin kusursuz olması gerekmektedir.
-
Hangi motor 1500'den başlıyormuş? :)) VW'nin motorunu adam gibi "0" yapmak istiyorsan öncelikle Arabanın durumunun buna müsait olup olmadığına bak; daha kaç sene daha kullanırım rektefiye yapmaya değermi değmezmi? vb. sonra Ustanı çok iyi seçeceksin, Malzeme listeni alıcaksın ustandan. Gidip kendin alacaksın malzemeleri en kalitelisinden (Usta ne kadar iyide olsa parçalarını kendin al).. Acelen olmayacak.. Kenarda da en az 4000 TL olacak.. Ondan sonra ver gazı gelsin:))
-
:) sahibindende motor sıfır yapıldı falan diye çok yazı görüyorumda (golf3 de hiç görmedim) merak ettim onun için sordum sağolsun tayfun abi ip ucunu verdi ::) bu mesajı yazdıktan sonra biraz daha kurcaladımda evet dediğiniz gibi bi miktar para ayırmak lazım kenara :) ama sonra ömürlük kullan tarzı bişey oluyomuş makine hayırlısıyla 2 seneye kadar bi sportline bulursam satmayı hiç düşünmem hem bu forumda hem diğer forumlarda golf3ün zevkinin diğer araçlarda olmadığını söylüyor 1 değil 2 değil valla bu kadar insan diyosa bi bildikleri vardır
-
:) sahibindende motor sıfır yapıldı falan diye çok yazı görüyorumda (golf3 de hiç görmedim) merak ettim onun için sordum sağolsun tayfun abi ip ucunu verdi ::) bu mesajı yazdıktan sonra biraz daha kurcaladımda evet dediğiniz gibi bi miktar para ayırmak lazım kenara :) ama sonra ömürlük kullan tarzı bişey oluyomuş makine hayırlısıyla 2 seneye kadar bi sportline bulursam satmayı hiç düşünmem hem bu forumda hem diğer forumlarda golf3ün zevkinin diğer araçlarda olmadığını söylüyor 1 değil 2 değil valla bu kadar insan diyosa bi bildikleri vardır
Golf 3'e binenlerin sayısı az malesef. Kaliteden anlayanların sayılarının azalması ile doğru orantılı:) VW'nin bütün arabalarına bindim FSI hariç bütün motorlarının tadını biliyorum. MK3 şakşakçılığı yapmıyorum yanlış anlama sakın.Benim gücüm bu arabaya yetiyor 3 kasaya biniyorum. Pişman değilim aksine daha mutluyum aynı kaliteyi ve konforu bana sunduğu için... Aynı zamanda görsel birkaç ufak tefek operasyonla baya dikkat çekici hale geliyor velet.
-
bak sende doğru yolu bulmuşsun golf 4 de de binsen illaki mk 3 ... başkaa :)
-
21 veya 24 bin renoult yada hyundai ye verene kadar daha sağlam araç alınması daha mantıklı görüntü eski diye insanlar yeniye gidiyor fakat yeniler okadar iyi değil iyi gibi görünsede değiller ne yazıkki golfü çok araştırdım motor ömrü nedir gücü nedir falan daha 1 kişi bu araba kötü demedi zaten volkswagenin hangi arabasına kötü denebilirki daha eskileri bile taş gibi
-
Polonun birkaç modeli hariç tosbaya bile binerim..
-
adam ların yaptığı arabalar dünya savaşında top çekmiş cephane taşımış artanlarda daha hala yollarda daha ne olsun mecburen adolf hitler diyoruz yani :)
-
adam ların yaptığı arabalar dünya savaşında top çekmiş cephane taşımış artanlarda daha hala yollarda daha ne olsun mecburen adolf hitler diyoruz yani :)
işte markanın sağlamlığı yeni değil yeni yeni toparlamıyor kendini hep sağlammış hep güven vermiş hitler sağlam görmese işi yapabilicek kapasitede görmese zaten kullanmazdı bu markayı