Merhaba ArkadaÅlar 1800 km önce triger kayıÅını deÄiÅtirdim. Ama deÄiÅtirdikten 1 hafta sonra kadar arabayı ilk çalıÅtırdıÄımda kayıŠsesi gelmeye baÅladı. hava sıcaklıÄına göre 3-5 km sonra kayıŠsesi kesiliyordu. Åimdi ise kayıŠsesi daha da azaldı. Ama gene de var. Fırsat bulupta ustaya bir türlü gidemedim.
Sizin fikirleriniz nelerdir. Belki de 2000 km sonra ses hiç kalmayacak belkide kayıŠyerine alıÅmadı bilemiyorum. Sizin görüÅleriniz öÄrenmek istedim.
genellikle o ses triger kayıÅından gelmez ama v kayıÅından ya da diÄer kayıÅlardan olabilir. ama bence çok bekleme ustaya gitmek için hatta hiç bekleme. direksiyon hidroliÄini besleyen kayıŠseyir halindeyken koparsa arabayı kontrol etmen zorlaÅır.
ben de trigeri yeni deÄiÅtirdim o dediÄin ses bende de biraz geliyor ek bi ses
ustaya daha göstermedim
Bende yeni deÄiÅtirdim triÄer kayıÅını ama böyle bir sorunla karÅılaÅmadım.Åahsi yorumum v kayıÅının ayarı bozulmuÅ olabilir triÄer deÄiÅirken.Ãünkü triÄer ses yapan bir kayıŠdeÄil zaten.Ufak bir müdahaleyle usta halleder diyorum.
Triger kayıÅından öyle bir ses gelmesi ihtimali az arkadaÅlar. Muhtemelen direksiyon,kilima ve Åarj dinamosunu çeviren kayıÅı ya büyük takmıÅlardır ya da ayarı gevÅek kalmıÅtır.
triger bilyası ses yapabilir.yeni deÄiÅmiÅ olsa bile bozuk olabilir.
Bugün ustaya gittim. Triger kayısı olan bölgeyi açtı baktı ilginç birÅey göremedi. Araba ısınınca ses kesildiÄi ve sesi de duyamadıÄı için birÅey anlayamadı. Bir gün akÅam arabamı servise bırakıp sabahleyin bakacaklar artık.
Thebad'in dediÄi bana gayet mantıklı geldi. Bilya ses yapıyor olabilir. 20 liralık bilya için tüm seti sökmek mi gerekecek Åimdi :((
Alıntı yapılan: hakkut - 21 Nisan 2011, 20:44:45
Bilya ses yapıyor olabilir. 20 liralık bilya için tüm seti sökmek mi gerekecek Åimdi :((
garanti denen Åeyde bunun için deÄil mi zaten? :)
Garanti deÄil sorun. Arabamla çok oynanmasını sürekli orasının burasının sökülmesini sevmiyorum.
arkadaÅlar benim araçta triger bölgesinden ses geliyordu. evin önünde yapıyor sanayiye gidinceye kadar kesiyordu.1 ay boyunca uÄraÅtık.
triger setini deÄiÅtirdim ses yinede kesilmedi.
dıÅarda ikamet ettiÄim için bulunduÄum yerde tam bir iyi usta bulamadım. tatilde konyada kendi ustama gittim. sabah evin önünde usta sesi dinledi yeni deÄiÅmesine raÄmen bilya bozuk dedi. dükkana çektik arabayı daha önce devirdaim deÄiÅmiÅti ama açılmıÅken oda deÄiÅsin dedik ve bilya ile beraber ikisini deÄiÅtirdik ses falan kalmadı.
benin baÅıma böyle birÅey geldi seninde ya bilya ya da devirdaim olabilir.parça sıfırda olsa hatalı olmayacak anlamına gelmez.
Aslında benim sesler bayagı kesildi. İlk baÅlarda 4 dakika ses yapıyordu Åimdi 1 dakika ses yapıyor. Belki 1-2 bin km sonra hiç ses kalmayacak. Ama bu sesler bir sorunun göstergesi. Sorun var ki parçada ses yapıyor. DeÄiÅtirmemi kesinlikle önerir misiniz?
biyada sorun varsa triger kayıÅını kopartabilir.deÄiÅtir kafan rahat olsun.
ArkadaÅlar ısındıktan sonra ses kesiliyorsa kayıŠsesidir bu ama triger kayıÅı olmaz çünkü triger kayıÅının içi diÅlidir ve yine diÅli ler tarfından çevirlmektedir. Ses ve kayıÅında geliyordur. Direksiyon pompası klima vs'nn baÄlı olduÄu kayıÅ.. Rulman sesi olsa sürekli gelir.
Alıntı yapılan: hakkut - 22 Nisan 2011, 00:15:05
Aslında benim sesler bayagı kesildi. İlk baÅlarda 4 dakika ses yapıyordu Åimdi 1 dakika ses yapıyor. Belki 1-2 bin km sonra hiç ses kalmayacak. Ama bu sesler bir sorunun göstergesi. Sorun var ki parçada ses yapıyor. DeÄiÅtirmemi kesinlikle önerir misiniz?
ses çok mu geliyor peki ?
yani aracın içinen de duyabiliyor musunuz yoksa sadece kaputu açınca mı duyulacak bir ses?
bunu anlamanın en kolay yolu araçtan bu sesler gelirken kaputu açarsın v kayıÅının iç kısmına baÅka yere kaçırmayacak Åekilde su püskürtürsün ses anında kesilirse v kayıÅındandır. yok gelmiyorsa bilyalarından biri bozuktur zaten.
V kayıÅından yapıyordur. Gergi mekanizmasında sorun olabilir.
nasıl bir ses? herkes biÅey söylemiÅ ben de söyleyeyim kayıŠses yapmaz bilya yapar. trigerle birlite devir daim de deÄiÅir. avara kasnaÄı veya diÄer kasnakların bilyalarından olur genelde.
Alıntı yapılan: golge - 22 Nisan 2011, 23:42:26
nasıl bir ses? herkes biÅey söylemiÅ ben de söyleyeyim kayıŠses yapmaz bilya yapar. trigerle birlite devir daim de deÄiÅir. avara kasnaÄı veya diÄer kasnakların bilyalarından olur genelde.
sahi hiçbirimiz sormadık nasıl bir ses olduÄunu bol keseden salladık ;D
Ses arabanın içinden duyuluyor. Hatta camı açınca daha çok duyuluyor. İlk baÅlarda yani 1000 km önce arabayı sabah çalıÅtırdıÄımda ses 100 metre öteden duyuluyordu. Gıc gıc sesi. KayıŠya da bilyanın dönme sesi. Ama Åu anda ses çok azaldı. arabayla 300 metre gittikten sonra ses kesiliyor. Her çalıÅtırıÅımda deÄil araba soÄukken yapıyor.
Geçen gün triger kayıÅının üstündeki kapaÄı açtıÄımızda ben kayıÅın diÅli üzerinde kaydıÄını gördüm ama kayıŠdiÅli dıÅında deÄildi sadece sınırdaydı. Usta kayıŠdıÅarı taÅmadıÄı için birÅey olmaz dedi.
Alıntı yapılan: hakkut - 23 Nisan 2011, 22:04:17
Geçen gün triger kayıÅının üstündeki kapaÄı açtıÄımızda ben kayıÅın diÅli üzerinde kaydıÄını gördüm ama kayıŠdiÅli dıÅında deÄildi sadece sınırdaydı. Usta kayıŠdıÅarı taÅmadıÄı için birÅey olmaz dedi.
tam olarak anlamamakla beraber
kardeŠçok gevÅek deÄil mi acaba kayıÅ?
Triger kayıŠrulmanı deÄiÅti ses kesildi. Gerçi parçacı bunlar sıfır hata ile geliyor. Usta yanlıŠtakmıÅtır dedi ve parçayı geri almak istemese de ısrar sonucunda parçayı geri aldı.