Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: golfüçyüs - 18 Nisan 2011, 15:59:51
-
arkadaşlar mayıs ayında kasko poliçem sona ericek bende kasko bitmeden ön camımı(3-4 cm lik bi çatlak var) değiştiriyim diyorum fakat aklıma yağmur sensörü takıldı yağmur sensörlü arabalarda cam değişimi nasıl oluyor bilen varmı ?
-
Yağmur sensörüne özel cam ile değiştiriyorlar diye biliyorum ben.
Sonuçta kaskodan değişiyor.
-
peki abi auto king e gidicem sende gitmiştim boya için işçiliğinden memnun kaldınmı benimde boyanıcak 1 2 yer varda
-
3 noktayı boyattım.
Birinden memnun kalmamıştım, tekrar boyadılar hemen.
Hizmetten memnun kaldım.
Ama memnun olmayanlar da var gördüğüm kadarıyla.
MAslak AutoKing'ten memnun ama çevremdekiler.
-
anladım abi ben ikitelliye gidicem o zaman görüşlerimi yazarım
-
Serhat İkitelli'ye gideceksen ben sana bir yer sölerim oraya git. ;)
-
Serhat İkitelli'ye gideceksen ben sana bir yer sölerim oraya git. ;)
sen bi söle ama ben auto king e gidicem çünkü yapı kredi orasıyla anlaşmalıymış onun dışında gerektiğinde senin dediğin yere giderim :)
-
:t
-
arkadaşlar mayıs ayında kasko poliçem sona ericek bende kasko bitmeden ön camımı(3-4 cm lik bi çatlak var) değiştiriyim diyorum fakat aklıma yağmur sensörü takıldı yağmur sensörlü arabalarda cam değişimi nasıl oluyor bilen varmı ?
yetkili serviste değiştirince sorun olmaz onlar halleder.
-
gençler yanlışım varsa düzelttin ama yağmur sensörü camda değil aynada aynada dikiz aynasında... :t
evet sensör camda değil ama aynada da değil, sadece ikisi yan yana duruyor.
ama yağmur sensörlü olan cam farklı diye biliyorum.
@ Serhat
camı kesinlikle orjinali ile değiştir, kaskon varmış zaten sorun olmaz.
-
:t
-
kendinden kararan iç dikiz aynalarının cama montaj noktasındaki haznenin içinde yer alır sensör ... (comfortline den aşağıdaki donanımlarda yoktur bu özellik)
yani cam ile herhangibir alakası yoktur.. .
cam bildiğiniz camdır ...
camı yenisi ile değiştirirsin çıkardığın aynayı da aynen yeni cama monte edersin ve sensör çalışmaya devam eder...
tamam bilmiyor olabilirsiniz ama sallamayın arkadaşlar özel cam felan yok öyle bişey... :t
kusura bakma ama sende sallamışsın arkadaşım. yağmur sensörü torpidonun üzerinde cama üfleyen ızgaraların ortasında yer alıyor.
-
(http://img571.imageshack.us/img571/5229/golfcam.jpg)
kendinden kararan iç dikiz aynalarının cama montaj noktasındaki haznenin içinde yer alır sensör ... (comfortline den aşağıdaki donanımlarda yoktur bu özellik)
yani cam ile herhangibir alakası yoktur.. .
cam bildiğiniz camdır ...
camı yenisi ile değiştirirsin çıkardığın aynayı da aynen yeni cama monte edersin ve sensör çalışmaya devam eder...
tamam bilmiyor olabilirsiniz ama sallamayın arkadaşlar özel cam felan yok öyle bişey... :t
abi doğrudur biliyosundur ama benim kafama takılan nokta işaretlediğim yer ne o zaman
-
evet sensör camda değil ama aynada da değil, sadece ikisi yan yana duruyor.
ama yağmur sensörlü olan cam farklı diye biliyorum.
@ Serhat
camı kesinlikle orjinali ile değiştir, kaskon varmış zaten sorun olmaz.
abi o yüzden konuyu açtım adamlar tutupta farklı bişey yapar bilmediğimden farkedemem sonra pişman olmayalım
-
...:)
-
(http://img571.imageshack.us/img571/5229/golfcam.jpg)
abi doğrudur biliyosundur ama benim kafama takılan nokta işaretlediğim yer ne o zaman
:)
-
Camla kesinlikle alakası var.
Her camda çalışmıyor o sensör
İki cam arasında da bir buçuk-iki katı fiyat farkı var.
Aman dikkat :t
-
aynen katılıyorum, cam bildiğin düz cam değil
zaten servisten cam fiyatını sorunca sensörlü mü sensörsüz mü diye soruyorlar.
ha düz cama takılmaz mı,
takılır ama yarın birgün sensör kafasına göre çalışıyor diye sormayın. ;)
-
banada camla alaksı var gibi geldi çünkü o cama yapışık halde duran sensör tak çıkar yapıştır o şekilde kullanılmıyodur. apsimati sen ön camını daha önce değiştirdinmi
-
az önce 2 tane yetkili servisi aradım cam değişiminde yağmur sensörünü sordum. cam sökülücek eski sensör yeni cama takılıcak dediler. uyumsuzluk gibi şikayetler olurmu dedim olmaz dediler ama servislere güven olmuyo. kasko yeni yağmur sensörünü karşılamıyacaktır büyük ihtimalle sizce ne yapmalıyım camı hiç değiştirmesemmi
-
az önce 2 tane yetkili servisi aradım cam değişiminde yağmur sensörünü sordum. cam sökülücek eski sensör yeni cama takılıcak dediler. uyumsuzluk gibi şikayetler olurmu dedim olmaz dediler ama servislere güven olmuyo. kasko yeni yağmur sensörünü karşılamıyacaktır büyük ihtimalle sizce ne yapmalıyım camı hiç değiştirmesemmi
Serhat camlar farklı mı diye sordun mu servise, onuda öğrendiysen yaz buraya da konu net olsun.
senin sorununa gelirsek camı yetkili serviste orjinali ile değiştirirsen sıkıntı olmaz, canını sıkma ;)
-
Serhat camlar farklı mı diye sordun mu servise, onuda öğrendiysen yaz buraya da konu net olsun.
senin sorununa gelirsek camı yetkili serviste orjinali ile değiştirirsen sıkıntı olmaz, canını sıkma ;)
abi sordum sensörlü veya sensörsüz cam diye bişey yok dediler eğer isterseniz yeni cam ile yeni sensör getirebiliriz dediler. camıda auto king te değiştiricem bi sıkıntı olmaz diye umuyorum
-
tamamdır o zaman
bize verilen bilgi hatalı demek, yada sensörüyle birlikte fiyat verdiler.
neyse sen yinede camın orjinali iste, yan sanayi takmasınlar ;)
-
evet abi sensörüyle birlikte fiyat vermişlerdir, özellikle sordum onu
-
:)
arkadaşım işaretlediğin yer karartmalı dikiz aynası öyle kafasına göre çalışmıyor. ben dikiz aynasını sökerken gördüm, iki adet kablo giriyor içeriye. oda dikiz aynasının çalışmasını sağlıyor. dediğim gibi yağmur sensörü torpidonun üzerindeki cama üfleyen iki ızgaranın ortasındaki parça.
-
Sinan arkadaşım o konuda yanılıyorsun kesinlikle.
Orjinal yağmur sensörlü bir aracın var ise söylediğimiz yere su dökerek çalıştığını test edebilirsin.
Neyse konumuza dönersek ben bu konuyu özellikle eğer 2000 öncesi 1.8 Highline alırsam diye araştırdım.
Yağmur sensörü ve kararan dikiz aynası en sevdiğim iki özellik. O nedenle kafaya koymuştum onu da sonradan takmayı ancak camı da değiştirmek zorunda kalacağımı da öğrenince masraf çok çıkmıştı.
Pacific ile Comfortline camlarını kontrol ederseniz göreceksiniz ki, pacific camlarının üst kısmında hafif bir film gibi renklendirme mevcut.
O renklendirme de yağmur sensörünün çalışmasını etkiliyor diye biliyorum.
-
yağmur sensörü bu değilse bende bişey bilmiyorum. inanmazsanız google'a yazın kendiniz bakın.
(http://img827.imageshack.us/img827/2470/09223130121.jpg) (http://img827.imageshack.us/i/09223130121.jpg/)
Golf Caddy Jetta Yağmur Sensörü - x YEDEK PARÇA-AKSEUAR : Çıkma (http://www.otobant.com/viewad.asp?id=50517669056107440)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
-
Sinan senin gösterdiğin sanırım golf 5 e ait, onların sensörü dikdörtgen gibi
senin bahsettiğin yerde ben uzaktan kumandanın alıcısı var diye biliyorum.
golf IV yağmur sensörü aşağıda
(http://img692.imageshack.us/img692/1329/rainsensormirrorautodim.jpg) (http://img692.imageshack.us/i/rainsensormirrorautodim.jpg/)
-
ne sensörmüş kimse bulamıyor :)
vw farkı işte :)
-
sensörün yeri belli
aynanın cama yapıştığı yer
kontağı açıp yapmur sensörü konumuna alıp, eliniz ıslatıp sadece o göbeğe değdirince silecekler çalışır, başka türlü çalışmaz :)
-
Evet sinan bilmiyorsun :)
Burada nasıl değiştirileceği var:
VWVortex.com - HOWTO: Replacing rain sensor and autodimming rearview mirror (http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2791098)
-
ALLAH ALLAH ben orda biliyordum yaaa...!! ??? eee arabayı aldığım adam bana orayı göstermişti. bende tabiki haliyle bilmiyordum neyse o adamı ben görürüm. :bekleriz: herkesden özür dilerim. :-[ demekki öğrenecek çok şeyim varmış. herkesin yerine kendi kafama :t
-
Kafaya vurma aman.
PAylaşarak öğreniyoruz :sevgi:
-
bende öğrendim bende :D
-
...
-
Biz de dedik ama kimseye dinlemetemedik.
En son örnek foto ve açıklama ekledik, dinlettik :)
Kimse de benden özür dilemedi ki zaten böyle bir şeye gerek de yok, beklentim de yok.
Sen dinletememişsin sözünü. Son mesajınsa girmezssin olur biter.
Senin keyfine özel kullanıcı mı silecek bir de moderatörler.
-
özür dilenecek ne yapılmış ki ;)
-
Kimse de benden özür dilemedi ki zaten böyle bir şeye gerek de yok, beklentim de yok.
:tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir
-
+1453
-
Koray zaten ispatlı göstermiş durumu sağolsun. Benimde 2001 comfortline aracımın yağmur sensörü sökülüp atılmış şu an yok yerinde. Dikiz aynasıda akmış durumda zaten.. Aramışken İkisinin fiyatını az önce sordum servise durum şu arkadaşlar Karartmalı Dikiz Aynası 610 TL. Yağmur Sensörü 490 TL. Ön camla alakası olmayan bişey dediler. Bunlar montaj hariç fiyatlar tabi..Montaja gelince onu sormadım bile bu durumda. Alıp kendi camcınızda taktırabilirsiniz cam ile sensör arasına bi tür jel var ondan sürüyorlar o kadar..
-
O nasıl fiyat öyle ya.
Geçen sene dikiz aynası 450TL idi.
Yağmur sensörü de yuh yani :)
-
O nasıl fiyat öyle ya.
Geçen sene dikiz aynası 450TL idi.
Yağmur sensörü de yuh yani :)
düşmeye gör hemen :tavkiss: :tavkiss: :tavkiss:
-
Koray zaten ispatlı göstermiş durumu sağolsun. Benimde 2001 comfortline aracımın yağmur sensörü sökülüp atılmış şu an yok yerinde. Dikiz aynasıda akmış durumda zaten.. Aramışken İkisinin fiyatını az önce sordum servise durum şu arkadaşlar Karartmalı Dikiz Aynası 610 TL. Yağmur Sensörü 490 TL. Ön camla alakası olmayan bişey dediler. Bunlar montaj hariç fiyatlar tabi..Montaja gelince onu sormadım bile bu durumda. Alıp kendi camcınızda taktırabilirsiniz cam ile sensör arasına bi tür jel var ondan sürüyorlar o kadar..
abi o nasıl iş ya yenimi aldın arabayı
-
yOK Serhat 1 yıl faln olacak nerdeyse.. Nie alırken bakmadın diyeceksin :) Acayip aceleye geldi bu arabam bi hata yaptık işte..
-
alırken olur bilmeyebilirsin bende arabayı alırken doğru düzgün bi bilgim yoktu golf hakkında. benim anlamadığım adam nasıl biriyse yenisini takmayı falan hiç düşünmemiş direk söküp atmış :bekleriz:
-
Geçmiş olsun, bende de benzer durum söz konusu, vukaatı olmayan bir servis bulursan sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
teşekkürler abi sen ne yaptın değiştirdinmi camını
-
Ben camı perşembe günü değiştireceğim. İnşallah bir terslik çıkmaz çünkü Yetkili servislere ayar oluyorum :D
-
Ben camı perşembe günü değiştireceğim. İnşallah bir terslik çıkmaz çünkü Yetkili servislere ayar oluyorum :D
ayar olmakta haklısın inş bi aksilik çıkmaz. bende bi türlü vakit bulup gidemedim iş okul derken... bu arada değiştirdikten sonra sonucu yazarsan sevinirim çok merak ediyorum :)
-
Buğün cam değişim işlemi tamamlandı. Orjinal Pılkington marka cam takmışlar. çok memnun kaldım. :sevgi:
-
Buğün cam değişim işlemi tamamlandı. Orjinal Pılkington marka cam takmışlar. çok memnun kaldım. :sevgi:
hayırlı olsun yağmur sensöründe bi arıza yok dimi :)
-
İlk aklıma o geldi. Hafif yağmurda vardı. çalıştırıp kontrol ettim. sorun çıkmadığı için çok sevindim. :)
-
arkadaşlar benım aractada varmı ya nasıl oğrencem 2001 comfort
-
senin aracındada var benimkide 2001 comfort
-
ok sağol abi nasıl calısıyor peki
-
(http://img7.imageshack.us/img7/1395/silecek.th.jpg) (http://img7.imageshack.us/img7/1395/silecek.jpg)
kırmızıyla gösterdiğim yer sensörün hassasiyetini ayarlıyo sanırım en sol taraf en hassastı ama yinede bi dene emin değilim. sensörü aktif hale getirmek içinde kolu en üstün bi altına getiriyosun :tamamdir
-
Ters olmuş :)
En sağ en hassas.
Devreye sokmak için de bir yukarı çekmen yeterli.
-
arkadaşlar beim de arka cam rezistansı çalışmıyor. tellerinde kopma var. acaba kaskoya bahane ne gösterecez değiştirmek için arızayı değiştiriyor mu?
-
arkadaşlar beim de arka cam rezistansı çalışmıyor. tellerinde kopma var. acaba kaskoya bahane ne gösterecez değiştirmek için arızayı değiştiriyor mu?
Kaskonu bozmadan arka cama değişim talep edebilirsin. Rezistans tamiri olmuyor. :)
-
tamam da arka cam değişimi için mazeret olarak rezistansı gösterince değişiyorlar mı? yoksa başka bişi mi yapmak lazım?
-
Değiştirmek istiyorsan yetkili serviste beyan veriyorsun.
İlla camın kırılması gerekmiyor. Kasko seni daha büyük kazadan ve kendini de daha büyük zarardan korumak için yılda 1 adet cam değiştirme hakkını sana veriyor. İçin rahat olsun. sen yetkili bi servise git ve camını değiştir. ;)
Hangi firmadan kaskolu aracın. ???
-
fiba
-
Anlaşmalı Cam Servisleri / RİZE
Servis Adı : BAŞKENT OTO CAM BAYİİ /53 OTO CAM
Telefon : ( 464 ) 2149711
Adres : EKREM ORHON MAHALLESİ KANALYANI CADDESİ NO.34
İlçe : MERKEZ
İl : RİZE
Servis Adı : OLIMPIA OTO CAMLARI / KAZDALLAR OTO CAM
Telefon : ( 464 ) 2171931
Adres : EKREM ORHAN MAH. BÜLBÜL SOK. NO: 241
Servis Adı : AB INTER OTO CAM BAYİİ / ENGİNDERE OTO CAM
Telefon : ( 464 ) 2260123
Adres : SANAYİ SİTESİ E BLOK NO:1 RİZE
Servis Adı : CARGLASS OTO CAM BAYİİ / HIZIR EROL OTOCAM
Telefon : ( )
Adres : SANAYİ SİTESİ E BLOK NO.1
Servis Adı : UĞURLU OTO CAM BAYİİ / OTO CAM SERVİSİ HIZIR EROL
Telefon : ( 464 ) 2260123
Adres : SAN. SİTESİ B BLOK NO.4
-
teşekkür ederim
-
bende mazeretsiz kaskodan değiştiricem yinede bi sor
-
Serhat, camı ne zaman değiştiriyorsun :)
-
babam bugün doğuşa bırakmış yarın gidip alıcak :) ilk iş yağmur sensörünü deniycem :D
-
bugün babam almış arabayı servisten cam değişmiş tertemiz :D orjinal takmışlar klingtonmuydu neydi marka şimdi tam hatırlamıyorum :p ilk iş yağmur sensörünü denedim gayet güzel çalışıyo şimdilik problem yok :)
-
Bana aynı marka camdan taktılar. Sorun çıkmamasına sevindim. :)
-
teşekkürler :)