Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: mehmetcevahir - 31 Mart 2011, 11:57:06
-
Merhabalar 1998 model 1.6 comfort aracımla ilgili bir sorunum var. Aracım düşük devirlerde biraz geç toparlıyor hızını. Ancak belli bi devirin üstünde rahatlıyor. Ama bunun bi standardı yok bazen yüksek devirlerde de bu sorunu yaşıyorum. Gaz pedalı biraz geç tepki veriyor anlayacağınız. seyir halindeyken herhangi bir tekleme yok ancak sanki bana motor nefes alamıyormuş gibi geliyor. devirleri rahat bi şekilde yemiyor. çekişten düşüyor. bazen de bu sorular tamamen yok oluyor ve araba devirleri su gibi içiyor. Arabada değişen parçaları söyleyeyim. Bujiler buji kabloları filitreler yeni. boğaz kelebeği 2006 yılında yenilendi ve en son 4 000 km önce temizlendi. sanki hava akışmetresi sorunu olabilir düşüncesindeyim ama bi işlem yapmadım bu konuda henüz. katalizörün tıkalı olması yada lamda sensörleriyle bir ilgisi olabilir mi diye de düşündüm ama tam olarak teşhis edemedim. ha bu arada araçta landirenzo lpg sistemi var ancak sorun o değil çünkü bu sorunu benzinde de lpg de de yapıyor. fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
-
akışmetre veya katalizör gözüküyor gibi arabayı cihaza bağlayıp akışmetreyi söküp würth' ün spreyi
ile temizleyip cihazdan bir kontrolünü yaptır eğer programda ideal değerleri veriyorsa yola devam
vermiyorsa akışmetre değişecek ha birde golf 3 teki ataklığı golf 4 'de bekleme 1,6 motorda hava akışmetre
çok yüksek değil benim 1,8 de servis fiyatı 450 tl deyince sinirlerim bozulmuştu :D
-
akışmetre veya katalizör gözüküyor gibi arabayı cihaza bağlayıp akışmetreyi söküp würth' ün spreyi
ile temizleyip cihazdan bir kontrolünü yaptır eğer programda ideal değerleri veriyorsa yola devam
vermiyorsa akışmetre değişecek ha birde golf 3 teki ataklığı golf 4 'de bekleme 1,6 motorda hava akışmetre
çok yüksek değil benim 1,8 de servis fiyatı 450 tl deyince sinirlerim bozulmuştu :D
evet golf 3 teki ataklık gerçekten yok arabada. artık beklemiyorum da zaten ;) ama baya baya çekişten düşmesi sinir bozucu oluyor. akışmetreyi hafta sonu söküp temizleyecem inşallah sorunu çözer ama çözmezse akışmetre fiyatı gerçekten çok yüksek ben de sormuştum. yalnız akışmetre için önce balata temizleyici almam lazım sanırım. gerçi WD-40 var ama onunla temizlemenin doğru olacağını düşünmüyorum zira WD-40 yağlayıcı özelliğe sahip akışmetrenin rezistanslarını sarabilir. bu arada WD-40 ın abartıldığı kadar iyi bir ürün olmadığını da gördüm söylemeden geçemedim. :) yorum için teşekkürler.
-
mehmet hocam tek başına temizleme işine girme temizlemeyi yapıp arabayı cihaza bağlayıp
motor benzinde çalışırken ki tepkilere bakıp ayarlanması gerekiyor örn.devir kesiciye nerde
giriyor benim tamircide laptop vardı ordan kurcalayıp duruyordu en son dediği benim araç
için abi şimdilik eski halinden iyi oldu böyle idare et eğer kötüleşirse mecbur yenisini alıcağız
5000 km oldu şimdilik çekiş iyi birde bu arabalar şunu öğretti bana 100.000 km civarı aldığın
ikinci elde otomobil firmalarının kurmuş olduğu tuzaklar ortaya çıkıyor (triger sistemi,hava akışmetre
tıkanan katalizör bilumum bozulma ihtimali olan elektronik sensörler ön takımda yer alan aks sisteminin
su koyvermesi vb birçok şey o yüzden ikinci el bir otomobille gezmek harbiden sinirleri sağlam sanayide
çevresi ve itibarı olan zengin adam işi :)
-
mehmet hocam tek başına temizleme işine girme temizlemeyi yapıp arabayı cihaza bağlayıp
motor benzinde çalışırken ki tepkilere bakıp ayarlanması gerekiyor örn.devir kesiciye nerde
giriyor benim tamircide laptop vardı ordan kurcalayıp duruyordu en son dediği benim araç
için abi şimdilik eski halinden iyi oldu böyle idare et eğer kötüleşirse mecbur yenisini alıcağız
5000 km oldu şimdilik çekiş iyi birde bu arabalar şunu öğretti bana 100.000 km civarı aldığın
ikinci elde otomobil firmalarının kurmuş olduğu tuzaklar ortaya çıkıyor (triger sistemi,hava akışmetre
tıkanan katalizör bilumum bozulma ihtimali olan elektronik sensörler ön takımda yer alan aks sisteminin
su koyvermesi vb birçok şey o yüzden ikinci el bir otomobille gezmek harbiden sinirleri sağlam sanayide
abi çok mali yazdın he :) tekstil ürünleri belirli ömürlere sahip değil mi insan oğluda belli yaştan sonra su koyverme yapıyor maliyet olmadan muhasebe olur mu abi :D
-
nizam burda toyotanın fabrikası var sakaryanın yarısına yakın toyota kullanıyor yakın bir iş arkadaşımda efsane kasa dediğimiz
rahmetli sabancının üretmiş olduğu araba var inan arabalar bozulmuyor kullanıcıları üzmüyor vw olupta
motoru yağ eksilmeyeni yoktur arkadaşın arabada (1996 corolla ) yağın zamanı gelmiş yağda gram eksiltme
yok diğer arkadaşta jetta var sıfır araba 14.500 km de baktık 750 gr yağ eksiltmiş şunu diyeceğim kafanı
bozmayacak arabalar mercedes ve toyota benim gözümde vw 3 numara sebebi ise ilk sahibi sen olucan 100.000
km oldumu satıcan onun haricinde yolda konforlu ve tok arabadır ama bakımında orjinal parça veya orjinal ayar
ister tutturamadınmı hadi kolay gele :) (şu buluşmaya gelde azcık sarayım sana ) :D
-
açıkçası buralardaki ustalara dahi kendime güvendiğimden daha çok güvenmiyorum. buna yetkili servis ustaları da dahil. yapılan ayarlamalar sanırım bu akışmetrenin sökülüp takılmasıyla ortaya çıkabilecek sorunlardan kaynaklanmıyor. bilmiyorum doğru mu anladım. kendi denemelerimde 6500 devirde devir kesicinin devreye girdiğini gördüm. neyseki ağır bakımlarını benden önceki sahibi sağolsun halletmiş. faturalarda hepsinin değiştirilmiş olduğunu gördüm. ama dediğin gibi 13 yaşındaki bir araba için artık yavaş yavaş masrafların başlaması artık normal bir durum. bunda da işe firmaların ince hesapları giriyor gerçekten. :)
-
nizam burda toyotanın fabrikası var sakaryanın yarısına yakın toyota kullanıyor yakın bir iş arkadaşımda efsane kasa dediğimiz
rahmetli sabancının üretmiş olduğu araba var inan arabalar bozulmuyor kullanıcıları üzmüyor vw olupta
motoru yağ eksilmeyeni yoktur arkadaşın arabada (1996 corolla ) yağın zamanı gelmiş yağda gram eksiltme
yok diğer arkadaşta jetta var sıfır araba 14.500 km de baktık 750 gr yağ eksiltmiş şunu diyeceğim kafanı
bozmayacak arabalar mercedes ve toyota benim gözümde vw 3 numara sebebi ise ilk sahibi sen olucan 100.000
km oldumu satıcan onun haricinde yolda konforlu ve tok arabadır ama bakımında orjinal parça veya orjinal ayar
ister tutturamadınmı hadi kolay gele :) (şu buluşmaya gelde azcık sarayım sana ) :D
japon arabalarına bu konuda gerçekten güvenilebiliyor. özellikle motor ve şanzuman konusunda sorunsuz araçları var.
-
(şu buluşmaya gelde azcık sarayım sana ) :D
bir hafta sonra olsa kesin gelirim hatta bir gün önceden eşimle gelme planlarımız vardı bir iyilik yapın bana sonra istediğin gibi sar abi :)
-
bizim araba neden yağ eksiltmiyo kullanımla ilgili bişey o sen sürekli sıkıştırırsan motorunu yada ölü kullanırsan eksiltir ;)
-
kitapçıkta bu yağ eksiltmenin bir noktaya kadar normal olduğu belirtilmiş, niye sorunmuş gibi algılanıyor. :)
-
Şu eski toyotalar konusunda yerden göğe kadar haklısınız, o zaman o araçların muadili rakip üretilmediğinden daha sonra toyota kaliteyi düşürerek-bilerek- yeni corollalar üretti diye duymuştum, doğru demekki. Bir arkadaşımın babasında 680 bin km yi gözümle gördüm, ister inan ister inanma normal bakımları dışında motoruna dokunulmadı daha demişti. Maalesef biraz da titiz bir kullanıcıysanız vw grubu 100 bin km den sonra sanayinin yollarını aşındırmaya başlıyo..
-
Tabi mercedes kullanmadığımdan yorum yapamayacağım ama hep aklımda var iyi bir mercedes alıp 20 yıl araba mevzusunu kapatsam mı diye? Sanayiye gidiyorum, usta tayfasının hepsi 20 yaşında mersedese biniyo da sıfır km başka markaya binmiyo ???
-
konu dağılmış ama ben kaldığım yerden devam edeyim. bu gün hava akışmetresini söktüm ama zaten temizdi. bir servise gittim değerlerine baktırdım değerlerinde bir sorun yok dedi. bilmiyorum normal mi ama rolantide 0.86 g/m gibi bişiler gösteriyordu. usta en az 72 olması gerektiğini söyledi. ancak lambda sensörü hata verdi onu da sildi. benim merak ettiğim konu lambda sesörünün benzinde ne tür sorunlara neden olduğunu biliyoruz lpg de herhangi bir performans sorununa neden olup olmadığı konusu ise mechul. çok araştırdığım halde lambda sensörünün lpg de araçlarda devreden çıktığını devirlere göre hava yakıt karışımını lpg nin kendi ecusunun önceden tanımlı değerlerle belirlediğini söyleyenler olduğu gibi bunun tam tersini yani lpg ecusunun hava yakıt karışımını ayarlamak için gerekli bilgileri arabanın kendi ecusundan aldığını dolayısı ile de lambda nın arabanın beynine gönderdiği bilgilerin lpg için de önemli olduğunu söyleyenler de var. konu hakkında ayrıntılı teknik bilgiye nerden ulaşılabileceğini ise bir türlü bulamadım. zira lpg montajı yapan firmalar bile bu konuda yeterince teknik bilgiye sahip değil. :t
-
Cevap veren olmamış kendi başımızın çaresine kendimiz bakalım dedik :) Bu gün hava akışmetresini fişini söküp o şekilde denedik arabayı. Ve hiç bir bir sorun kalmadı araçta. Gazı gayet iyi yemeye ve çok seri bir şekilde toparlanmaya başladı araba. Problemin hava akışmetresinde olduğu kesinleşti anlayacağınız. Ancak akışmetre (MAF) çok pahalı bir parça. orjinali 350 tl civarlarında. Bu şekilde kullandığım takdirde ise muhtemelen yakıt sarfiyatı artacak ve belli hava koşullarında başka problemler ortaya çıkabilecek. Bu parçayı daha ucuza bulabileceğim bir yer var mı acaba. Ya da böyle hassas bir parçanın çıkmasına ne kadar güvenilebilir.?
-
çıkma işine girme en sağlamı orjinal servisten alınan yada internetten yedek parça sitelerinde bak ordada
yansanayi satıyorlar ama bu konuda tecrübesi olan değiştiren varsa bilgi paylaşırsa bizlerde öğrenmiş oluruz
bence hava akışmetrenin fişini tak o şekilde gezmek başka yerden problem çıkartabilir :)
-
çıkma işine girme en sağlamı orjinal servisten alınan yada internetten yedek parça sitelerinde bak ordada
yansanayi satıyorlar ama bu konuda tecrübesi olan değiştiren varsa bilgi paylaşırsa bizlerde öğrenmiş oluruz
bence hava akışmetrenin fişini tak o şekilde gezmek başka yerden problem çıkartabilir :)
hocam bu gün akışmetreyi söktüm ve bir güzel balata temizleyici (würth) ile temizledim ve taktım fişini. aracın performansı tamamen düzeldi. almaya da gerek kalmadı sanırım. inşallah uzun ömürlü olur olmazsa söker bi daha temizlerim. sorunu yaşayan arkadaşlar eğer ellerinden geliyorsa bu uygulamayı kesinlikle yapsınlar o kadar para vermeden önce bunu denemek akıllıca en azından ve bende işe yaradı. denenmiştir.
-
resim hocam
-
takmadan önce fotoğraf çekmek aklıma gelmedi kardeşim arabanın üstüne taktım bile parçayı ama çok basit durun youtub'da videosu var aynını uyguladım link vereyim: yalnız videonun başında da bahsettiği gibi çok hassas bir parça bu arkadaşlar. kesinlikle elinizi sürmeyin rezistanslarına ve spreyden başka bişeyle de temizlemeyin. sadece spreyi sıkın ve kurumasını bekleyin ıslak bi şekilde takmayın. videoda bmw ninkini temizliyor vatandaş. bizimki de zaten hava filitresinin hortumunun üstünde. kontak kapalıyken önce tırnağına basarak fişini çıkarın sonrada orta kısmı delik olan yıldız alyanla iki adet vidası var onları sökün. sağa sola çarptırmadan hafif oynatarak çıkarın. temizlenip kuruduktan sonra da aynı şekilde takın. aracında konuda belirtilen sorunları yaşamayan arkadaşlar sırf merakları için denemesinler. zira parça bozulursa çok pahalı bir parça olduğunu akıllarına getirsinler. ben zaten gözden çıkardığım için parçayı demekten kaçınmadım. sonuç ise gayet başarılı.
YouTube
- Kajza M3 E36 - DIY cleaning maf / mass airflow sensor m3 e36 bmw luftmassenmesser
(http://www.youtube.com/watch?v=J8Kp8qyDIfU&feature=related)
-
MAF sensörü böyle bişeymi?
YouTube
- How to fix the MAF Mass Air Flow Sensor on a Volkswagon Jetta‏
(http://www.youtube.com/watch?v=HjtY4lb6WP8)
-
buyur kardeş golf 3 ve golf 4 te aşağıdaki gibi :tamamdir
(http://img52.imageshack.us/img52/6246/mafgolf3.jpg)
(http://img215.imageshack.us/img215/305/mafgolf4.jpg)
-
mehmet abi sensörü sökemeden, hava filitresinden boğaz kelebeğine giden boruyu söküp öyle temizlenebilirmi? Birde bu sensörden hemen önce borununu içinde rezinstans gibi bir ızgara var onudamı temizlemeik gerekir acaba?
-
o ızgaranın maf'ı korumaktan başka bir fonksiyonu yok ama tabi delikleri tıkancak kadar kirlendiyse ki zannetmiyorum o kadar kirlendiğini temizleyebilirsin. sensörü neden sökmüyorsun ki sonuçta sensörü sökmek o boruyu sökmekten daha kolay ama tabi sen bilirsin öyle de temizleyebilirsin ancak bahsettiğin ızgara rahat çalışmana engel olur çünkü mafın sensörleri ızgara tarafına bakıyor.
-
tamam abi sağolasın anladım..
-
evet maf'ı temizledim bugün. Elektronikçiden yağsız devre temizleyici kullandım.. Bence herkez yılda bir kez yapmalı bu işlemi ama gerçekten dikkat etmek gerekiyor çünkü çok hassas bir parça olduğu her halinden belli.. Araba gidişi fark etti titreme ve vuruntusu kayboldu..
-
Arkadaşlar bi sorum olcak.Bizim Golf 4 te seyir halinde,araç vitesteyken gaz pedalından ayağımı çekince silkeleme yapıyor.Sizce bunun sebebi nedir?Sizde böyle bi durum var mı?Bilgilendirirseniz sevinirim.