Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: Yükselgfb - 23 Mart 2011, 13:32:49

Başlık: Hadi Efsane Golf 4'ün Olumsuz Yönlerini Yazalım
Gönderen: Yükselgfb - 23 Mart 2011, 13:32:49
Evet arkadaşlar hepimiz vw hayranıyız özellikle de golf 4'e özel bir hayranlığımız var.Forumdaki durum böyle olunca ister istemez hepimiz araçlarımızı öve öve bitiremiyoruz.araca olan hayranlığımızdan dolayı olumsuz yönlerini görmezden geliyoruz.
Bu başlık altında Golf 4'ün bildiğiniz kendinize göre olumsuz yönlerini saymanızı istiyorum.Böylece herkes ne kadar objektif olduğumuzu görsün  :saskin:

İlk ben söyleyeyim;Kronik şanzıman problemi.  :p
Başlık: Ynt: Hadi Efsane Golf 4'ün Olumsuz Yönlerini Yazalım
Gönderen: barthez - 23 Mart 2011, 13:40:14
arabanın içeriye su alması ve iç mekandaki  kullanılan plastik malzemedeki oluşan deformasyon
 :)
Gönderen: rbaydug - 23 Mart 2011, 13:50:55
110-120km/h hızlardan sonra bağırması, kalkışlarda biraz ağır kalması...

@yükselfb
şanzıman probleminden kastın nedir? çok şükür ben de yok, forumda da rastlamadım..
Gönderen: Yükselgfb - 23 Mart 2011, 14:03:50
110-120km/h hızlardan sonra bağırması, kalkışlarda biraz ağır kalması...

@yükselfb
şanzıman probleminden kastın nedir? çok şükür ben de yok, forumda da rastlamadım..

Kardeş benim ben de bu araçtan önceki Polo'dan önce 99 golf 4 vardı yine.
aldığımın 2.ayında şanzıman dağılmıştı arabadan felaket soğumuştum sonrasında aracı sattım zaten hemen.
o dönem bir çok araştırma yapmıştım bu konuyla ilgili ve golf 4'lerin kronik sorunu olduğunu öğrenmiştim.
hatta golf 4 lerde yanılmıyosam 2001 yılına kadar bu sorunlu şanzımanın kullanıldığı 2002 den itibaren bu şanzımanın değiştirildiğini duymuştum.
ama kimisi de diyorki 1998-2004 arası bütün 1.6 golflerde aynı şanzıman varmış.
bu konuyla ilgili detaylı bilgisi olan bu soruya cevap versin lütfen.
detaylı bilgiye benim eski konudan bakabilirsin.

. page 2 (http://www.vwtr.net/forum/empty-t12588.15.html)
Gönderen: R-Line - 23 Mart 2011, 14:04:23
orta konsoldan veya cepten düşen malzemenin çok kolay aşağıya ulaşması, düşen malzemeyi almanın zorluğu.
bana göre bu bir mühendislik hatasıdır.  ;)

zamanla ve kullanıma bağlı oluşan kusurları araca bağlamak istemiyorum. sizin yaşadığınızı bir başkası yaşamamıştır.  ;)
Gönderen: OffLineR - 23 Mart 2011, 14:45:19
...iç mekandaki  kullanılan plastik malzemedeki oluşan deformasyon
 :)

ve kararan dikiz aynasının 8 sene sonra bozulması  :D

Başka da hiç bir problemi yok  :sevgi: :sevgi: :sevgi:
Gönderen: tevafuk7 - 23 Mart 2011, 15:09:02
çukurlara girince arkadan gelen iğrenç ses  :D süspansiyon zayıflığı >:D + arkadaşın dediğine katılıyorum 110 120 km den sonra bağırması vw ailesine hiç yakıştıramadım kalkarken ağır kalması  :D
Gönderen: OffLineR - 23 Mart 2011, 15:15:09
Golf IV'ün en sorunsuz yerlerinden biri arka süspansiyonu, nasıl ses duyuyorsunuz anlamıyorum.
Değiştirin takozları ve amortisörleri orjinaliyle, ondan sonra ses geliyor mu bakalım  :bekleriz:
Gönderen: nihilist_deniz - 23 Mart 2011, 15:41:16
Bence en büyük olumsuzluğu nerde olursa olsun dikkat çekmesi... nazara gelmesi : :sevgi: :sevgi:
Gönderen: OffLineR - 23 Mart 2011, 15:49:06
Evet ya dün yine biri çıtaları sürtmüş, kafasını gözünü kıracam birilerinin en sonuda  :bekleriz:
Gönderen: yamyamin - 23 Mart 2011, 17:03:16
Herkesin arabasında aynı sorunlar olmaması normal tabiiki ama benim ve çevremdeki diğer golflerde rastladığım şunlar;

Yağmur ve kar sularının paspaslarda birikmesi..
Karartmalı dikiz aynası akması...
Ön konsoldan torpido küllük vs gıcırtı sesleri...
Arka küllüğün kapağının çabuk bozulması.
260 kadrana rağmen yarısına gelince motor sesiinin artması...

Gönderen: ALPER. - 23 Mart 2011, 17:24:56
havalandırma petek vinillerinin atması  :t
Gönderen: R-Line - 23 Mart 2011, 17:29:03
havalandırma petek vinillerinin atması  :t

o boranın problemi, golfün havalandırmaları çok sağlıklı  :)
Gönderen: barthez - 23 Mart 2011, 17:52:14
kendi problemimi yazayım belki diğerlerinde vardır kalorifer çalışırken havalandırmadan sünger parçalarının
gelmesi yaklaşık 6 ay oldu hala bitmedi amma bereketliymiş bitiremedim süngerler ile ilgili çözüm yazarsanız sevinirim
arkadaşlar :)
Gönderen: uAlper - 23 Mart 2011, 18:05:56
aynı şey bendede 1haftadır var yazın geçer:)
Gönderen: deli_kan57 - 23 Mart 2011, 19:39:26
Bence en büyük olumsuzluğu nerde olursa olsun dikkat çekmesi... nazara gelmesi : :sevgi: :sevgi:

sana katılıyorum kardeş. :tamamdir  şu altta gördüğün  bebek varya nazara geldi işte.  şimdi pert oldu.  :'(
Gönderen: LF636 YENİDEN - 23 Mart 2011, 19:53:19
senin canın sağ olsun kardeşim bi bebek gider biri gelir.
Gönderen: OffLineR - 23 Mart 2011, 19:56:03
Bana da araba pert edeceksin deseler inanmazdım, oldu mu oluyor.
Sağlık olduğu sürece yerine yenisi koyuluyor.
Gönderen: MURAT0154 - 23 Mart 2011, 19:59:39
 Aracım 12 yaşında olmasına rağmen hiçbir sorunum olmadı ama çoğu kişinin yaşadığı sorun, arka küllük kapağının ve ön kol dayama kapağının kırılması.
Gönderen: Yükselgfb - 23 Mart 2011, 20:55:02
Ön kol dayama kapağı ve arka küllük kapağı benim de bozuk şu anda  :)
Arka süspansiyonla ilgili şikayeti bir çok kişiden duydum çok ses yapıyor falan diye ama benim de hiç dikkatimi çekmedi şu ana kadar gayet iyi çalışıyor.bundan önceki golfümde de öyle bir sorun yoktu.
Gönderen: BLaCk_VWoLf - 23 Mart 2011, 21:10:10
kesinlikle 120 den sonra o ses çok sinir bozucu  :bekleriz:
ön konsolun gıcırtıları ve kalkışlarda hantal kalması  :D
Gönderen: ÜRENCİK - 23 Mart 2011, 21:17:44
En önemli problemi yazmamışsınız arkadaşlar;fena halde hastalık haline gelmesi ve insanda bağımlılık duygusu uyandırması en büyük problemi.
Gönderen: OffLineR - 23 Mart 2011, 21:31:15
Ben her kullanmadığım günde çok özlüyorum, canım çekiyor, evden uzakta bırakınca gidip alasım geliyor.
İtiraf ediyorum ben bir Golf IV bağımlısıyım  :D :D
Gönderen: golge - 23 Mart 2011, 21:40:38
aynen bende.

şu ses olayları hariç hiçbiri yok bende saydıklarınızın. hiçbirine kronik diyemeyiz. golf 4 tipik bir alman. sorundan uzak bence.
Gönderen: nihilist_deniz - 23 Mart 2011, 21:41:33
Ben her kullanmadığım günde çok özlüyorum, canım çekiyor, evden uzakta bırakınca gidip alasım geliyor.
İtiraf ediyorum ben bir Golf IV bağımlısıyım  :D :D

+1 İmzamdada belirtmişim bir tutku
Gönderen: deli_kan57 - 23 Mart 2011, 22:07:37
En önemli problemi yazmamışsınız arkadaşlar;fena halde hastalık haline gelmesi ve insanda bağımlılık duygusu uyandırması en büyük problemi.
:tamamdir
Gönderen: Ghog - 23 Mart 2011, 22:15:13
Arka küllük , kol dayama .torpidodan ses gelmesi Cam mekanızmasının bozulması 17'inc Borbet 5 cm yayla Yawas Kullanım :D herseye ragmen Gıdıyım ıkı tur atıyım daha 15 gun olmus alalı Ilk arabammm :D
Gönderen: taraftar - 23 Mart 2011, 22:32:36
uzun süre deneyimim olmadı henüz, ama kalkıştaki hantallık benimde dikkatimi çekti .. devrini alıncada harika oluyor ama :)
Gönderen: buyukvardar - 23 Mart 2011, 23:03:10
kandırıldımmmmmmm  >:( herkesi kendim gibi zannetmekten vazgeçmem lazım ama yapamıyorum. aracı alırken orjinal diye aldık arabanın duruşu içi kendini anlatıyordu km falan çok temizdi yani bende bu km deki (53,000 km) aracın orjinal olduğuna inandım ve aracı hiç biyere göstermedim; satan kişide ısrarla gel servise gidelim bişey çıkarsa parasını ben verecem deyip duruyordu bende bukadar ısrarlı konuşunca adama inandım satanda doktor hatta o isimli şahışı aracı almadan önce araştırdık gerçekten doktor. neyse ben aracı aldım 20850 Tl. ye  getirdim eve baya bir gezdim geçenlerde aracı kapı içlerini siliyordum sağ ön kapının alt taraflara doğru bez mat bişeye sürtüyormuş gibi geldi kapının karşılığı tam direğe denk geliyordu orda da havayastığı logosu vardı logonun yapışkanı falan dır diye üstünde durmadım daha sonrada arka sağ kapıyı silerken baktımki boya akmış (üst çerçevenin kıvrımından iç taraf) çok küçük 1 cm'li hemen hemen yani daha önce den boyanmış kapı. velasıl adama inanmayıp servise gitseydim yada başka biryerde gösterseydim hiç olmadı arabayı orada bir inceleeydim bunlar olmıyacaktı.
Gönderen: OffLineR - 23 Mart 2011, 23:08:12
Fatih arkadaşım sadece kapı boyandıysa hiç dert etme bunları.
Aslında ikinci el arabada önemli olan boya vs. değil.
Önemli olan o parçanın neden boyandığı?
Araba yarısına kadar tırın altına girdi de mi boyandı yoksa ufak bir çizik yüzünden araç sahibinin canı sıkıldı da mı boyandı.
Gönderen: deli_kan57 - 23 Mart 2011, 23:16:19
fatih kardeş  20850 tl vermişsinde, 50-100 tl veripte sağına soluna motoruna,kaportasına baktırsaydın ya. ALLAH muhafaza ya büyük bir sorunu varsa. herkesi kendin gibi sanma. millet anasını boyayıp babasına tekrardan satıyor. lütfen dikkat edelim böyle hususlara. paraları sokaktan toplamıyoruz dimi.
Gönderen: hakkut - 23 Mart 2011, 23:40:15
Golfün sorunu altını sürtmesi. Ayrıca bir arkadasın da dediği gibi; teyibin üstündeki boşluğa cep telefonu kumanda falan koyunca ani kalkışlarda ya da bayır yukarı kalkışlarda mutlaka düşüyor.
Gönderen: buyukvardar - 24 Mart 2011, 00:28:23
ilk aracım yani kendi paramla daha önce de kendim ne araba aldım nede sattım bu işler nasıl yapılır pekte bilmem. acemiliğime geldi. inşallah sizlerin dediği gibi bişey çıkmaz. satan adamın kendine güvenerek gel servise gidelim demesi bana da adama güvenmemi sağladı. bende baktırmadım. yani çok büyük sorun olsa heralde adamda ısrarla böyle kendine güvenerek gel  servise gidelim demezdi diye düşünüyorum tek tesellim aracı hani msjla sorguluyorsunuzya orada bişey çıkmaması. aldık artık.arabadan soğumaya başladım. daha bir sorunu yok tık diye biyerinden ses gelmiyor ama ne bileyim böyle olunca soğudum işte.
Gönderen: taraftar - 24 Mart 2011, 00:51:32
fatih kardeş, öncelikle canın sağolsun hiç moralini bozma olmuşla ölmüşe çare yok derler atalarımız .. moral bozmaya değmez..  eğer için içini yiyorsa computest e sok aracı 50 lira verip nerde boya var ne var ne yok kabaca söylerler ... 10 yaşındaki araç içinde 50 küsür bin km bana biraz garip geldi,, varsa km de oynama vardır diye düşünüyorum ...
Gönderen: rbaydug - 24 Mart 2011, 08:27:25
kendi problemimi yazayım belki diğerlerinde vardır kalorifer çalışırken havalandırmadan sünger parçalarının
gelmesi yaklaşık 6 ay oldu hala bitmedi amma bereketliymiş bitiremedim süngerler ile ilgili çözüm yazarsanız sevinirim

Bende de vardı, "hatta hanım arabada kek yediğimi sanmıştı :)" kaloriferi en üst seviyede açmazsanız sorun olmuyor. En son bakıma götürdüğümde ustam polen filtresinin oradan yıpranmış, kopmak üzere olan süngerleri eliyle kopardı. Sorun çözüldü  ;D
Gönderen: barthez - 24 Mart 2011, 08:42:53
Bende de vardı, "hatta hanım arabada kek yediğimi sanmıştı :)" kaloriferi en üst seviyede açmazsanız sorun olmuyor. En son bakıma götürdüğümde ustam polen filtresinin oradan yıpranmış, kopmak üzere olan süngerleri eliyle kopardı. Sorun çözüldü  ;D

çok teşekkür ederim  arkadaşım 15 gün sonra arabayı bakıma sokacağım kesin o bölgeye el atarım
Gönderen: ØSîRîS - 24 Mart 2011, 10:30:31
bağımlılık yapması.......

ve ne yazık ki iç plastik aksamın deforme oluşu...
Gönderen: white quattro - 24 Mart 2011, 10:48:28
Hantal kalıyor diyenlere çözüm aynı kasa GTI
amortisör demişler vadesi dolmuştur değiştir tık gelmez birdaha
iç aksamın deforme olması demişler ona yapacak bir şey yok zaten o madde alltaki malzemeyi korumak için
havalandırmadan gelen parçalar demişler polen fitren parçalanmıştır

çözülmeyecek bir şey yok

I  :sevgi: GoLf Mk IV
Gönderen: barthez - 24 Mart 2011, 11:04:40

havalandırmadan gelen parçalar demişler polen fitren parçalanmıştır

çözülmeyecek bir şey yok

polen filtresini yeni değiştirdim araba içeriye toz toprak atmıyor yalıtımla ilgili
içindeki süngerleri atıyor benim eski araçtada aynı sünger teşkilatından vardı
arabam 1986 mk 2 idi yerli yerinde duruyordu bu arabada müthiş bir sünger
boşaltımı var sabırla bakımı bekliyorum zaten bu araba son bundan sonra vericem
40.000 tl. sıfır alıcam en azından stresim azalıcak :)
Gönderen: xq288 - 24 Mart 2011, 13:29:11
120km-h geçince gelen ses
torpido gacırtısı.....
hantal kalması biraz ağırlığa bağlı diye düşünüyorum...
emsallerine göre biraz fazla yakması...

bide nazar olayı var ne zaman arabayı yıkasam millet dönüp bakıyor... aracım orj olmasına rağmen ..bişey yapmaya korkar oldum... heleki onlar bakarken gaza yüklenince çıkan ses ap ayrı bi nazar :)))
Gönderen: cicos - 24 Mart 2011, 19:13:25
s.a benim sorunumda su alma sorunu sağ ön paspas altı hala ıslak ve nemli.sunroff giderlerini yaptırdım ama genede ıslanmakda nerden ıslanıyor tesbitte edemedik. can skıntısı....
Gönderen: hakkihakan - 24 Mart 2011, 19:40:06
arac arkadan bakıldıgında cok yuksek durması.  birde on tampon altlıgı  ufak bir kaldırıma bile surtmesi..
Gönderen: hakkihakan - 24 Mart 2011, 19:41:31
su alma sorunu      acaba  dış kapı kollarının baglantı yerlerinin gevsemis olma ihtimali?
Gönderen: buyukvardar - 25 Mart 2011, 00:52:01
sorunuma kulak veren herkese teşekkür ederim. bizler burada birere aile gibi olduğumuzu hissettim  :sevgi: bu yüzden herkese tekrar teşekkür ederim. arabamı ilk fırsatta çekap tan geçirecem umarım korkulduğu gibi birşey yoktur.
Gönderen: orion35 - 25 Mart 2011, 12:01:16
plastik kalitesi kötü maalesef, (Tepe anteninin bile plastik aksamı deforme oldu anteni değiştirecem) direksiyondaki deformeler ve diğer plastik aksamdaki sesler rahatsız edici. bunun dışında son derece memnunum.
Gönderen: serhat - 25 Mart 2011, 23:39:46
kapı içi tırnaklarının kırılıp cam açıkken kapıyı kapatınca her defasında parçalanıyomuş gibi takur tukur sesler gelmesi :)
Gönderen: enerji - 28 Mart 2011, 00:05:03
1. Arka küllük
2. Kol dayamanın deforme olması
3. Torpidodan ses gelmesi.
4. Bağımlılık yapması ( Satıp dizel bir araç alamıyorum. Tüp de takmıyorum, benzincilere çalışıyoruz valla.)
Gönderen: BLaCk_VWoLf - 28 Mart 2011, 12:17:12
1. Arka küllük
2. Kol dayamanın deforme olması
3. Torpidodan ses gelmesi.
4. Bağımlılık yapması ( Satıp dizel bir araç alamıyorum. Tüp de takmıyorum, benzincilere çalışıyoruz valla.)

Bu 4. madde aynı beni anlatıyor :) satılık yazısı kaç aydır duruyor yapıştıramıyorum  :sevgi:
Gönderen: mehmetcevahir - 31 Mart 2011, 13:53:35
1.plastik aksamlardaki kalitesiz malzeme
2.düşük devirlerde hantallık

bunun dışındaki her şey için MK4  :tamamdir
Gönderen: OffLineR - 31 Mart 2011, 14:14:31
8V'lerde düşük devir hantallığı yok :)
Gönderen: mehmetcevahir - 31 Mart 2011, 15:56:05
8V'lerde düşük devir hantallığı yok :)

benim araba 8 valf  ^-^
Gönderen: OffLineR - 31 Mart 2011, 15:58:56
Eneee
Senin araba bozuk  :D
Açıkçası ben memnunum alt devirlerinden.
Gönderen: mehmetcevahir - 31 Mart 2011, 16:35:29
Eneee
Senin araba bozuk  :D
Açıkçası ben memnunum alt devirlerinden.

aha yine masraf çıkacak desene  :bekleriz:
Gönderen: Yükselgfb - 31 Mart 2011, 16:40:59
Bence 8 valfler hantal.eski aracım 8 valfti şu anki 16 valf özellikle yüksek devirlerde 16 valf mükemmel.
Gönderen: OffLineR - 31 Mart 2011, 16:52:46
Yüksek devirlerde dediğin gibi
Gönderen: R-Line - 31 Mart 2011, 17:51:25
8V in alt devirleri bence gayet güzel.
otomatik vites araçların motorunun 8V seçilmesinden anlaşılacağı üzere. ;)
Gönderen: mehmetcevahir - 31 Mart 2011, 17:55:30
arkadaşlar teknik bilgilerime dayanarak söylemeliyim ki valf sayısı ile motor performansı arasında doğrudan bir ilişki yok. okuduğum bilimsel makalelerde de bu şekilde anlatılıyordu.zira 16 adet valfin yaptığı işi daha geniş çaplı valflerle 8 valf de yapabilir. ya da zamanlamalar daha geniş aralıklı ayarlanarak 16 adet valfin değerleri 8 valfte de yakalanabilir...
Gönderen: MURAT0154 - 31 Mart 2011, 21:12:23
8 valfe de bindim 16 valfe de bence 8 valf çok çok daha iyi hele ki bu yakıt fiyatları varkan düşük devirde kullanıyorsak çok daha iyi
Gönderen: red_bull_29 - 21 Nisan 2011, 18:05:34
1-Motor gücü bu kasa için yeterli değil,doğal olarakta kalkışta hantal ve yüksek süratlere çıkarken oldukça gürültülü.
2-Araçta çok fazla sensör kullanıldığından zamanla bir kaç tanesinin muhakkak arıza vermesi(Dua edelimde parçası bol)
3-Rolantide motor devrenin titremesi çok yaygın ve kronik bir sorun her ne kadar çözülsede tekrarlaması muhtemel.
4-Birinci vitesten 2.vitese geçişler çok sert ve kemikli heleki motor soğuksa bu durum sinir bozucu hale geliyor.
5-Gögüsteki plastik malzemelerin aralarından zamanla gelen o çıldırtıcı gıcırtılar.
6-Kararan iç dikiz aynasının zamanla içinin akarak özelliğini yitirmesi.(yenisi:400tl)
7-Gögüs,vites körüğü ve  kapı kollarındaki malzemenin zamanla soyularak kötü bir görüntüye bürünmesi.
8-Arka amortisörlerden zaman zaman gelen gıcırtılı sesler.
9-Ön kapı içlerindeki kapı kilit mekanizmasının zamanla arıza vermesi.
10-Aracın çok alçak olması ve bu yüzden zaman zaman aracın altının umurmadık yerlere sürtülmesi(Hala karter koruması taktırmadıysanız bunu bir daha düşünün derim)
11-Koltuk içerisindeki yayların zamanla deforme olarak rahatsızlık vermesi.
12-Arka koltuktarın ayak aralarında bulunan fazla yüksek ve gereksiz tümsek oldukça rahatsız edici.

Yukarıda yazdığım  sıkıntılar her golf IV için geçerli değil elbette ama şimdiye kadar kullandığım arabamdan ve yine golf kullanıcılarından aldığım bilgiler doğrultusunda bu sıralamayı yaptım.Ama yinede hiç biri umurumda bile değil.Bizler japon kadınlarındaki güç ve sadakate değil avrupa kadınındaki tutku ve heyecana aşığız:)
Gönderen: OffLineR - 22 Nisan 2011, 11:37:41
Yukarıda yazdığım  sıkıntılar her golf IV için geçerli değil elbette ama şimdiye kadar kullandığım arabamdan ve yine golf kullanıcılarından aldığım bilgiler doğrultusunda bu sıralamayı yaptım.Ama yinede hiç biri umurumda bile değil.Bizler japon kadınlarındaki güç ve sadakate değil avrupa kadınındaki tutku ve heyecana aşığız:)

Büyüksün  :sevgi: :sevgi:
Bu arada alçak olduğuna katılmıyorum, diğer maddelere katılıyorum.
Eline sağlık. Liste tam olmuş  :tamamdir
Gönderen: yesilkrt - 22 Nisan 2011, 18:10:55
Büyüksün  :sevgi: :sevgi:
Bu arada alçak olduğuna katılmıyorum, diğer maddelere katılıyorum.
Eline sağlık. Liste tam olmuş  :tamamdir
hemen de gaza gel zaten :D
Gönderen: OffLineR - 23 Nisan 2011, 09:15:20
Her seferinde haklı çıktım ama  :D :D
Gönderen: yellow_driver - 24 Nisan 2011, 21:53:14
arkadaşlar söylediklerinizin bir kısmının çok basit çözümleri var. yeterki yetenekli ustanız olsun.
1) konsol sesi için; benim elektrikçiye (yetenekli bir insandır) dedim, komple konsolun sağ tarafındaki bölümü (torpidoyu) söktü, monte yerlerinden etrafını ve kapağını, kenarlarını serçe parmağı kalınlığında rulo şeklinde satılan çift tarafı yapışkanlı süngerle kapladı. aynı malzemeyle orta konsolun kenarlarındaki parçaları da kapladı (söküp içten). sonra torpidoyu yerine monte etti. sonuç= ister çukura gir, ister yolcu sağa sola ayağını kolunu dayasın farketmez hiçbir tıkırtı yok.
2) arkadaki ses için; 4 senelik kullanım sonrasında 15 tatile gidip gelimemin ardından arkadan kasisli şehir içi yollarında gıcırtı gelmeye başladı. bir baktık, arkadaki bagajı örten, kapıyla hareket eden kısmın 1-2 milimetre bile oynadığında gıcırtı yaptığını tespit ettik. hemen parçanın tam kenarının denk geldiği kısmlara siyah, keçe gibi bant yapıştırdık (her iki tarafa da). ses diye birşey kalmadı. az düşündüm, sıkıntıyı buldum. 15 tatile giderken arkadaşım ve eşini de götürmüştüm. eşyalar bagaja sığmayınca 2 küçük valizi de kapagın üst kısmına koymuştum. bir daha bu hataya düşmeyeceğim ;)
3) arka küllüğü komple söktürüp, oturduğu kısmıda kestirip, konsol tarafına denk gelen kısma da boş kalmasın diye o tarz bir plastikten parça monte ettirdim. fön makinesi gibi birşeyle ısıtarak tam yerine oturtuyor döşemeci. orjinal gibi oldu. şimdi arkada istiyen sağdan sola veya tersine rahat geçebiliyor. küllüğü de direk adama bıraktım ;)
4) benim gibi uzun süre mk4 kullanıp, araba sevdasıyla türlü türlü araç ta kullanmışsanız, golften aldığınız tadı hiç bir arabanın vermediğini anlarsınız. tabiki bu da göreceli, sizin isteklerinizin doğrultusunda.eylül ayında değiştirmeyi düşündüm, satma aşamasında vaz geçtim. geçen ay bir müşteri çıktı, tam ben arkadaşımın 2005 full borasını alim derken, 1-2 gün müsade dediler, ben de o arada arçla paso gezdim. gene satmaktan vaz geçtim. kerataya bindikçe binesim geliyor, bağımlılık gibi. mutlaka her sorunun bir çözümü vardır.gülü seven dikenine katlanır. biraz sabır, bir de yetenekli bir usta  :saygılar
Gönderen: OffLineR - 24 Nisan 2011, 22:22:02
Eline sağlık  :tamamdir
Gönderen: gültekin77 - 25 Nisan 2011, 22:36:16
Bağımlılık yapıyor evet :D
Yalnız şu iç plastik aksamın kalitesiz olduğu konusuna katılmıyorum.(soyulan kaplama kısımlar hariç,altındaki malzeme yine kaliteli :))
Birçok araçtan kaliteli iç aksam yapılmış.
Gönderen: madmax3131 - 25 Nisan 2011, 23:13:53
highline golf 1.8 20 valf arabamı aldıktan sonra araştırdım pek tutulmadığı parça sorunu yaşayabileceğim söylendi ama 5 aydır maşallah hiç problem yaşamadım. sadece ön konso gıcırtısı beni rahatsız ediyor
Gönderen: taraftar - 25 Nisan 2011, 23:42:39
çukurlardan veya tümseklerden geçerken çıkan ses sinir bozucu oluyor bazen ... bu sesin derecesini azaltmak için hangi lastiği tercih ediyorsunuz ?
Gönderen: EsatTR55 - 03 Mayıs 2011, 22:32:19
Kod: [Seç]
62 Benim bora da da arka küllük sorun oldu çok çirkin bi durumda arkaya oturan veletler itinalı bi şekilde kırmışlar nasıl kesiliyor anlayamadım boş kalan yerine nasıl bi plastik uyduracağız bunu yaparsam veya yerine yeni küllük bulursam o görüntüden kurtulacağım  :-[ nasıl hallederiz?
Gönderen: hakkihakan - 04 Mayıs 2011, 20:33:38
Ön tampon altındaki siyah plastik  ufacık kaldırma cıkamıyorum kırılacak diye.Honda yere yakın derler bide o bile cıkıyor heryere ya.O parcayı hafif kessem olurmu? yataylamasına

Gönderen: OffLineR - 04 Mayıs 2011, 20:37:05
Kırılmaz o kolay kolay.
Yükle gitsin.
Ama geri geri çıkarken dikkatli ol onunla.
Gönderen: hakkihakan - 04 Mayıs 2011, 20:41:08
kırılmazmı haa bunu duydugum iyi oldu. deforme olur ama belkide çizik çizik flan :D zaten sis farının bir camı catlamıs sıcaktan moralim bozuk ya

Gönderen: OffLineR - 04 Mayıs 2011, 20:44:10
Benim çok çizmişliğim vardır onu.
Derin çizilse bile siyah olduğu için anlaşılmıyor.
Gönderen: R-Line - 04 Mayıs 2011, 20:44:54
çizilsin çizilirse
bişey olmaz kartere sürmeyecek şekilde çık
ben artık ezberledim golfün limitlerini, tereddüt bile etmiyorum çıkarken, ama inerken dikkat et tamponu alırsın eline  :D

ayrıca kesme o parçayı, keseceğine komple çıkar koy kenara dursun
zaten çokta pahalı değil, yan sanayiside bolca  ;)
Gönderen: OffLineR - 04 Mayıs 2011, 20:45:42
Evde var benim ön-arka bir takım  :D
Gönderen: hakkihakan - 04 Mayıs 2011, 20:46:49
kenara koyarsan nasıl bir goruntu olusur arkadaslar valla goruntu iyi ise koyayım cidden ya COK sıktı o beni ...
Gönderen: cengizhan_mk3 - 04 Mayıs 2011, 20:50:41
MK 1, MK2 ,MK 3 Sonuna kadar ama  MK4  çin malı gibi bir araç bence (yanlış anlamayın diğerlerine göre ). benim bu araca hastalığım çocukluğumdan geliyor. hiç unutmam 99 yılında tüm otomotiv eleştirmenleri golf 4 ü yerden yere vurmuşlardı. Özet: ( golf sportif çizgilerini kaybetti, aile arabası modeline geçiş yaptı,kasa büyütüldü,vs ünlü bir eleştirmen golf neden böyle bir hareket yaptı anlamadım , çünki golf geçmişten bugüne sportif bir alman otomobili olmuştur. Golf 4 ile sedan bir arabaya benzeyip sportif çizgilerini kaybetmiştir. halbuki volkswagen in böyle aile konseptine uygun başka modelleri zaten mevcuttu koca bir hata.... diye yazısını okumuştum hatırlayabildiklerim bunlar.  kısaca:   mk1,mk2,mk3,mk6 (in) mk4 mk5 (aut)...
Gönderen: serhat - 04 Mayıs 2011, 20:58:50
MK 1, MK2 ,MK 3 Sonuna kadar ama  MK4  çin malı gibi bir araç bence (yanlış anlamayın diğerlerine göre ). benim bu araca hastalığım çocukluğumdan geliyor. hiç unutmam 99 yılında tüm otomotiv eleştirmenleri golf 4 ü yerden yere vurmuşlardı. Özet: ( golf sportif çizgilerini kaybetti, aile arabası modeline geçiş yaptı,kasa büyütüldü,vs ünlü bir eleştirmen golf neden böyle bir hareket yaptı anlamadım , çünki golf geçmişten bugüne sportif bir alman otomobili olmuştur. Golf 4 ile sedan bir arabaya benzeyip sportif çizgilerini kaybetmiştir. halbuki volkswagen in böyle aile konseptine uygun başka modelleri zaten mevcuttu koca bir hata.... diye yazısını okumuştum hatırlayabildiklerim bunlar.  kısaca:   mk1,mk2,mk3,mk6 (in) mk4 mk5 (aut)...
saçmalık katılmıyorum MK4 çin malı gibi guldürmeyin lütfen ;)
Gönderen: R-Line - 04 Mayıs 2011, 21:09:07
yerden yere vurulan, eleştirilen araç ;
Avrupa da satış rekorları kırıyor, üstelik üreticisi ondan efsane diye bahsediyor. hakikaten ilginç  ;D
Gönderen: cengizhan_mk3 - 04 Mayıs 2011, 21:09:55
BENCE Diye bir ibare kullandığımı düşünüyorum vede bir örnek sundum.. Bu bir görüştür katılır yada katılmazsın..
Gönderen: OffLineR - 04 Mayıs 2011, 21:39:12
Golf IV günümüzdeki araçlarda kullanılan bir çok teknolojik ve güvenlik üstünlüğünü zamanında sunarak zamanındaki bir çok araçtan bir adım önce olduğu için Efrsanedir bence.

MK1, MK2, MK3 old school'dur MK4, MK5, MK6 moderndir.

MK4 MK3'den sonra farklı bir sınıftadır.

MK1, MK2, MK3 kendi içinde değerlendirilmeli MK4, MK5 ve MK6 da kendi içinde değerlendirilmelidir.

MK6'da olup da MK4'te olmayan tek özellik TSI motordur.
Onun dışında 15 yıllık bu araç günümüzde üretilen sınıfındaki tüm araçlara rahat rahat kafa tutar.

Sıfırının TSI motoru olsa MK6'dan çok satılacağına bahse girerim.

Zamanının bu kadar ötesinde olan MK4 çin mali demek bence hakarettir.

MK1, Mk2, Mk3 old shool'dur ve bu araçları kullananlara ve sevenlere saygım sonsuzdur.
MK4, MK5 ve MK6 ile kıyaslanmamalıdırlar.

Gerisi de teferruattır.
Gönderen: R-Line - 04 Mayıs 2011, 21:47:26
doğru söze ne denir  ;)

tartışmaya gerek yok, zamanında da söyledim bunu

MK1 Golf bu sınıfın öncüsüdür, MK4 te golfe sınıf atlatmıştır. olayın özeti bu  ;)
Gönderen: serhat - 04 Mayıs 2011, 21:58:43
Golf IV günümüzdeki araçlarda kullanılan bir çok teknolojik ve güvenlik üstünlüğünü zamanında sunarak zamanındaki bir çok araçtan bir adım önce olduğu için Efrsanedir bence.

MK1, MK2, MK3 kendi içinde değerlendirilmeli MK4, MK5 ve MK6 da kendi içinde değerlendirilmelidir.

Onun dışında 15 yıllık bu araç günümüzde üretilen sınıfındaki tüm araçlara rahat rahat kafa tutar.

MK1, Mk2, Mk3 old shool'dur ve bu araçları kullananlara ve sevenlere saygım sonsuzdur.

Gerisi de teferruattır.
Gönderen: cengizhan_mk3 - 04 Mayıs 2011, 22:00:56

Gerisi de teferruattır.
çok doğru yazmışsın açıklayıcı olmuş bencede old school ayrımı güzel bir ayrım katılıyorum...  arkadaşlar konunuzu  bölmüş olmayayım siz takılın mk 4 lerle   vw olsun çamurdan olsun tabi ama zevk meselesi.  ben kısaca şunu yazayayım belki beni anlarsınız benim için araba 1985 ila 1999 model alman olsun ne olursa olsun. Buna bmw , opel, vw, merco, vs. eski kafalıyım  buda benim tarzım araçta çok teknoloji sevmiorum.  bu model aralarına örnek BMW E30, E 36 kim kötü diyebilir E 46 sevmiyorum mesela. Opel : manta, vectra gt, corsa gsi vs vs kısa örnekler.. vw mk 1 mk 2 mk3   corrado. gibi. bunlar gerçekten tarihine imza atan araçlar.
Gönderen: serhat - 04 Mayıs 2011, 22:04:22
fakat mk4 ler 1997 üretime geçti ;) biz sizin tarzına beğninize bişey demiyoruz ancak göz var nizam var mk4ün neresi çin malı gibi biz nasılkı sizin zevkinize laf etmiyoruz aksine saygı duyaraktan old school olarak niteliyoruz ki öylede sizdende aynı saygıyı beklmek hakkımız beğenmemek ayrı kötülemek ayrı çin malıda ne demekmiş :o
Gönderen: hakkihakan - 04 Mayıs 2011, 22:18:13
Birde şöyle bir durum var BENCE ARTIK golf devrimi ve misyonunu sirocco ya bırakmıstır hadi geçmiş olsun gecen senelere ve  efsanelere...........
Bir sirocco nun bulundugu yerde hatta bölgede golflerin esamesi okunmaz göz var nizam var.Nispeten audi'de ona keza.
Yazan: golf iv hastası

(http://img204.imageshack.us/img204/295/adszqi.jpg) (http://img204.imageshack.us/i/adszqi.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Gönderen: gültekin77 - 04 Mayıs 2011, 22:27:43
'Çin malı gibi' mi!!! :-[
Çin malının ne olduğunu bilmesem inanacağım.
Gönderen: white quattro - 04 Mayıs 2011, 22:31:55
Scirocco rüyalarıma giriyor ama quattroma ayıp olmasın diye lafını etmiyorum :D :D :D
Gönderen: serhat - 04 Mayıs 2011, 22:34:26
Scirocco rüyalarıma giriyor ama quattroma ayıp olmasın diye lafını etmiyorum :D :D :D
ayıp etmeeee :p
Gönderen: white quattro - 04 Mayıs 2011, 22:35:25
ayıp etmeeee :p

niyetim yok zatiii geçinip gidiyoz  :D
Gönderen: serhat - 04 Mayıs 2011, 22:36:12
 :D
Gönderen: hakkihakan - 04 Mayıs 2011, 23:06:53
R32 tamponlar ve şık stoplar ile aslında estetek ameliyat yapılabilir diye dusunuyorum ama satarsak zararın babasını yapmıs oluruz.gecen bide baktım meger audi a3 lerde tampon cıtası yokmus...
Gönderen: Yükselgfb - 05 Mayıs 2011, 00:25:04
Golf çin malı gibi bir araç değil bunu zaten tartışmak bile yanlış.
Scirocco konusuna gelince aynen şu anda benim hayalimdeki araba Scirocco'dur.
inşallah bir gün o aracı alacağım.ne ferrari ne mercedes bir tane şöyle yeşil bir sciroccom olsun daha ne isterim.  :sevgi:

(http://i1105.hizliresim.com/2011/5/5/278.jpg) (http://goo.gl/mc9cY)

Gönderen: R-Line - 05 Mayıs 2011, 11:14:57
bana görede golf MK4 ten sonra, yeni efsane scirocco MK3 tür.
ha iki kapı olması bana hitap etmiyor ama yiğidi öldür hakkını ver demişler   :)
Gönderen: OzgurOzturk - 08 Mayıs 2011, 20:57:29
Aslında çoğumuzun burada bahsettiği araç en az 9 - 13 yaşları arasında. Şimdi 18 yaşındaki resmimle 29 yaşımdaki resmimi yanyana koysam buraya inanın çok şaşırırsınız.

Söylenmesi gereken herşey söylenmiş, ben aracın acemisiyim henüz ama bunları tespit ettim.

Arka küllük kırık, teyp'in üzerindeki bölmede hiç birşey durmuyor. (çakmağımı kaybettim)

Kol dayama üst kapağı menteşesi kırık, yan kapatma plastiği bozuk.

Döş kısmında ki orta panel plastiği deforme olmuş

Kalkışlarda hantallık gösteriyor. (Stop bile ettirdiğim oluyor)

Geçen gün oto yıkamada biraz eğilip altına baktım, resmen yere 20 cm bu araç sanırım otoyol aracı dedim. Köy yollarına falan nasıl gireceğim hiç bilmiyorum, korku veriyor, geçen gün iki kez altını vurdum bile ve sanırım ufak bir vurmada bir sorun yaratıyor hemen.

Kalorifer havalandırmalarından çok az da olsa sünger parçaları gönderiyor. (kurumuş ve vazifesini yitirmiş parçalar)

Arka ve önlerde ufak tefek sesler geliyor. Yerini henüz tespit edemedim, en çok rahatsızlık duyduğum şey :S

Motorun gürültülü çalışması ve hızlandıktan sonra bu gürültünün artması. (Benim ki boğaz, kelebek denilen kısımla da alakalı olabilir, çünkü servis aracı alırken temizletmem gerektiğini ciddi bir sorun olmadığını söyledi)

Kapı altları sürekli kaldırımlara sürtüyor açıp kapatırken, bu da alçaklıkla ilgili ama yapabilecek hiç birşeyim yok mecbur kaldırım kenarına park ediyorum.

Gönderen: OffLineR - 08 Mayıs 2011, 22:42:53
Kol dayamanın menteşesini kırdım ben de geçen.
Sipariş verdim. Kargo dahil 10TL'ye geliyor
Haftaya gelir:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180614380079
Gönderen: fat34 - 08 Mayıs 2011, 23:10:06
Haftaya gelir:
koray bey yurt dışından mı geliyor gümrük olaylarından bilginiz var mı acaba paylaşabileceğiniz mesela maddi açıdan büyük parçalar aldınız mı daha önce?
Gönderen: OffLineR - 08 Mayıs 2011, 23:10:55
Air Ride aldım desem  :D :D :D
Gönderen: fat34 - 08 Mayıs 2011, 23:15:53
Air Ride aldım desem  :D :D :D
güzel bravo zaten google görsel aramada tepedesin  ;) fiyat nasıl gümrükte nasıl bi fark oluştu merakım var biraz bu konuya aydınlatabilirmisin tecrübenle ???
Gönderen: hakkihakan - 08 Mayıs 2011, 23:34:48
Bendede en cok ses arka kapı twittir içinden geliyor ne vasa orada kırıkmıdır nedir. bide arka kompozit etrafındaki plastikten birde on torpido kapagından ama halledecegim PANİK yok. yavas yavas adam olacak hepsi.Gaddar araba değil o biraz problem.
Gönderen: R-Line - 08 Mayıs 2011, 23:36:33
Haftaya gelir:

paşa zaten 10 lira burada o parça   :)
Gönderen: OffLineR - 08 Mayıs 2011, 23:56:44
güzel bravo zaten google görsel aramada tepedesin  ;) fiyat nasıl gümrükte nasıl bi fark oluştu merakım var biraz bu konuya aydınlatabilirmisin tecrübenle ???

Ön amortisör %100 gümrük (araba parçası)
Kompresör %20 gümrük
Elektronik 2 parça uçakla geldi.
Diğer parçalar kargoyla geldi 150 Euro altı olduğu için gümrük ödenmedi.

Durum bu ama geçen haftalarda değişti gümrük kanunu.
150 Euro'ya kadar gümrük yok yine, 1500 Euro'ya kadar belge'ye gerek kalmadan %20
Ama değişen şey iki ayda sadece 1 ürün yurtdışından alınabiliyor diye biliyorum.
Araştırmak lazım.
Gönderen: fat34 - 09 Mayıs 2011, 00:15:50
Ön amortisör %100 gümrük (araba parçası)
Kompresör %20 gümrük
Elektronik 2 parça uçakla geldi.
Diğer parçalar kargoyla geldi 150 Euro altı olduğu için gümrük ödenmedi.

Durum bu ama geçen haftalarda değişti gümrük kanunu.
150 Euro'ya kadar gümrük yok yine, 1500 Euro'ya kadar belge'ye gerek kalmadan %20
Ama değişen şey iki ayda sadece 1 ürün yurtdışından alınabiliyor diye biliyorum.
Araştırmak lazım.
araç parçaları aksesuar dahil % 100 yani 1500 euroluk ürün 3000 euroya mı çıkıyor öylese durum vahim tam anlamadım ama

anladığım kadarıyla yani fiyatı 1500 tl olan bi ürün 300 lira farkla 1800 tl ye TR ye giriyor extra başka bişey yok sanırım güzelmiş ben bunları bilmiyordum teşekkür ederim koray bey hayırlı geceler..
Gönderen: OffLineR - 09 Mayıs 2011, 08:06:35
Almak istediğiniz parçaya göre bakmak lazım.
Örneğin cep telefonu ithalatı yasak.
En son kozmetik ürünlerini de yasakladılar diye biliyorum.
Alacağınız ürün farklı gümrük kanunlarına tabii olabilir.
Gönderen: odyseuss - 09 Mayıs 2011, 15:36:28
@özgür bu araç 1249 kg. Kalkışlara alışana kadar idare etmelisin.
 Kalktıktan sonra da gaza dokundukça adamı tahrik edecek şekilde motor sesi gelir.  Bu da tam benim istediğim şey  :D

Benim aracımla tek sorunum sıfır olmaması  ::)
Gönderen: Gerge - 25 Mayıs 2011, 20:35:15
Sileceklerin camin sol alt kosesinde hatiri sayilir buyuklukte bir kritik alana ulasamamasi.

Yogun yagislarda sol taraftaki yakin mesafeyi kontrol etmek sorun oluyor ozellikle yol bozuksa. Bazen inip bezle temizleyip yola oyle devam ediyorum. Ya da ben acemiyim  ;D

Basligi canlandirmak gibi olmasin...

Ya da olsun. 8)

Gönderen: OffLineR - 25 Mayıs 2011, 20:47:42
Ben hiç yaşamadım öyle bir sorun desem  ::)
Gönderen: Gerge - 25 Mayıs 2011, 20:59:00
Offliner sana kismen hak verebilirim bu sikintinin bir kismi benim surus tarzimdan kaynaklaniyor bunu biliyorum ama insan hersey tam olsun istiyor kardesim.  :tamamdir

Bu konudan ilk sikayetci oldugum zaman sanirim sorun tamamen bende demistim, kullandikca alisirim diye dusundum. Fakat beni rahatsiz etmeye devam etti. Gecen ay tali yolda saganak yagis altinda bol virajli yol yaptim, her sola donuste gorus alanim ciddi sekilde darlasti o bolge yuzunden. Inip temizleyip devam ettim.

Gönderen: barthez - 26 Mayıs 2011, 10:41:09
Ben hiç yaşamadım öyle bir sorun desem  ::)
herkes senin gibi hergün levent mecidiyeköy gidip gelmiyor :)
Gönderen: OffLineR - 26 Mayıs 2011, 10:59:56
bak ama bomba patlıyor bizim burda da :D
Gönderen: barthez - 26 Mayıs 2011, 11:09:04
bir şey olmaz iş kulelerinde  :)
Gönderen: rene - 26 Mayıs 2011, 13:22:12
1.Kapıkolu ve teyp çerçevesindeki plastiğin soyulması
2.Aynı hacim ve segmentteki rakiplerinden fazla yakıt tüketmesi
3.Arka amortisör takozunun 100 bin olmadan tornalanmasının gerekmesi

kronikmi bilmiyorum ama sağ ön cam motorumun içindeki plastik parçalar dağılmış şuan yana yana onu arıyorum..

motorun yenisi 600 TL

çıkması 250TL istediler almadım benim motor arızalı değil ama içindeki plastikler kırılmış tek plastikler satılmıyo doğal olarak yan sanayisinide bulamadım 1 yıldır Golf ümün bana açtıgı ilk masraf oldu inş. devamı gelmez çünki 5.5 aydır askerdir ve araba baya yattı  :-\
Gönderen: rene - 26 Mayıs 2011, 13:24:49
fatih kardeş, öncelikle canın sağolsun hiç moralini bozma olmuşla ölmüşe çare yok derler atalarımız .. moral bozmaya değmez..  eğer için içini yiyorsa computest e sok aracı 50 lira verip nerde boya var ne var ne yok kabaca söylerler ... 10 yaşındaki araç içinde 50 küsür bin km bana biraz garip geldi,, varsa km de oynama vardır diye düşünüyorum ...

ben geçen sene 55 binde aldım yetkili servis bakımlı olmaz diye bişey yok arayınca bulunur  ;)
Gönderen: SeyitE - 26 Mayıs 2011, 13:25:34

kronikmi bilmiyorum ama sağ ön cam motorumun içindeki plastik parçalar dağılmış şuan yana yana onu arıyorum..

motorun yenisi 600 TL

çıkması 250TL istediler almadım benim motor arızalı değil ama içindeki plastikler kırılmış tek plastikler satılmıyo doğal olarak yan sanayisinide bulamadım 1 yıldır Golf ümün bana açtıgı ilk masraf oldu inş. devamı gelmez çünki 5.5 aydır askerdir ve araba baya yattı  :-\

Tamir takımı olarak satılması lazım benim bildiğim. geçen gün babamın arabasınınkini (Mercedes) değiştirdi.
Gönderen: barthez - 26 Mayıs 2011, 15:03:09

motorun yenisi 600 TL

çıkması 250TL istediler almadım benim motor arızalı değil ama içindeki plastikler kırılmış tek plastikler satılmıyo doğal olarak yan sanayisinide bulamadım 1 yıldır Golf ümün bana açtıgı ilk masraf oldu inş. devamı gelmez çünki 5.5 aydır askerdir ve araba baya yattı  :-\
modern sanayinin içersinde olimpia oto cam var engin rulmandan içeri girince gürsellerin 3 dükkan önünde tavsiye
ederim bir oraya göster sahipleri trabzonlu geçen fenerbahçeli lacivert bir golfu olan arkadaşın benzer sıkıntısını
çözmüşsünüz de uygun yollu hallederler :)
Gönderen: odyseuss - 26 Mayıs 2011, 15:14:30
Abdullah ab soyulan kısımları nasıl söküp boyarız. Sen bu soyulma işlemine ne çözüm buldun  :)

Eren'de sakarya'danmış  :)
Gönderen: ØSîRîS - 26 Mayıs 2011, 20:03:35

motorun yenisi 600 TL

ön sol camda aynı sorunu yaşadım tamir seti var 75 tL işçilikle 100 tk ye bitti...
Gönderen: rene - 27 Mayıs 2011, 00:44:34
modern sanayinin içersinde olimpia oto cam var engin rulmandan içeri girince gürsellerin 3 dükkan önünde tavsiye
ederim bir oraya göster sahipleri trabzonlu geçen fenerbahçeli lacivert bir golfu olan arkadaşın benzer sıkıntısını
çözmüşsünüz de uygun yollu hallederler :)

tamam abdullah bey orayı biliyorum bi göstereyim orayada benim Golf te lacivert bende Fenerbahçeliyim çözelim artık şu işi :)  modern in karşı taraftaki sanayıde özel servis Ensar var oraya baktırmıştım fiyatılarıda onlar verdiler.

bide bu tamir seti ne oluyo bide arabadan anlıyoz diye geziniyoz ilk defa duydum bi açıklarsanız çok sevinirim .. :-\

bu arada sakarya dan golf Iv sahipleri tanımak güzel abdullah ve kurtuluş plakalar ne sizin genelde dikkat ederim Golf Iv lerin plakalarına sakaryadaki
Gönderen: ØSîRîS - 27 Mayıs 2011, 07:55:08
tamir setinin içinde o bahsettiğin plastik parçalar camı indiirp kaldıran çelik lif felan var..yeni değiştiridğim için biliyorum daha dün ödedim parasını :)
Gönderen: odyseuss - 27 Mayıs 2011, 08:43:04
bu arada sakarya dan golf Iv sahipleri tanımak güzel abdullah ve kurtuluş plakalar ne sizin genelde dikkat ederim Golf Iv lerin plakalarına sakaryadaki
54 ZA 016  8) Serdivan'da oturuyorum.
Gönderen: rene - 27 Mayıs 2011, 10:57:27
Tamir setini nerden temin edebilirim peki adem normalde arabada bulunan bi setmi bu?
Gönderen: ØSîRîS - 27 Mayıs 2011, 11:11:52

Golf-4 1998-2004 Cam Kaldırma Mekanizması Sağ Ön  (http://www.otoparcasepeti.com/?urun-14603-Golf-4-1998-2004-Cam-Kaldirma-Mekanizmasi-Sag-On-.html)

budur eren..

Gönderen: rene - 27 Mayıs 2011, 11:35:59

Golf-4 1998-2004 Cam Kaldırma Mekanizması Sağ Ön  (http://www.otoparcasepeti.com/?urun-14603-Golf-4-1998-2004-Cam-Kaldirma-Mekanizmasi-Sag-On-.html)

budur eren..

adem öncelikle sagol yardımın için senin verdiğin linkten feyz alarak iki parça daha buldum benim içerde kırık olan parça şu sisteme benziyo yesil yuvarlak bi parça ve onun üzerine dik gelen siyah plastik çubuklar kırık işimi bu göürmü sence yoksa bu sistem zaten tamir setinin içinde mevcutmu ?

Cam Mekanizma Seti  R  PLastik Ayaklı  VW GOLF4, BORA | VW - Volkswagen |  - E-AlışveriÅŸ MaÄŸazası, Klips, BaÄŸlantı Elemanları, Oto Elektrik, Oto Bakım Ürünleri, Oto Kimyasalları (http://klipspazari.com/Cam-Mekanizma-Seti-R-PLastik-Ayakli-VW-GOLF4-BORA,PR-871.html)
Gönderen: ØSîRîS - 27 Mayıs 2011, 11:52:13
verdiğim linkteki malzemeler işini görür, sıkıntı olmasın kafanda..sen bir elektirikçiye git o halleder. ben 75 tl ye tamir setini aldım işçilikle 100 tl verdim halloldu..
Gönderen: BLaCk_VWoLf - 01 Haziran 2011, 18:19:30

aynı durum bende de var şuan  :(
Gönderen: ØSîRîS - 01 Haziran 2011, 19:56:47
üstte verdiğim linkteki tamir setini alırsan halledersin sercan..geçmiş olsun genede...
Gönderen: emrekaplan - 07 Haziran 2011, 23:49:16
mrb arkadaslar bende de 2001 comfortline var arabamın tek problemi 120 km yi geçince içeriye rüzgar sesi alması. Servise götürdüm test yaptırdım bu ses golf 4 lerde normal dedi.
Gönderen: KrsTNcK - 07 Haziran 2011, 23:56:33
Git kapı ayarı yaptır kaportacıda hiç bi sorun kalmaz bendede wardı 3 gün önce yaptırdım.5 kapı + kaput 50 Tl ye yaptır ayarını bişey kalmaz.180 de bile çok az ses alıyo okadarda normal.
Gönderen: gurkanpeker - 08 Haziran 2011, 02:05:40
bazi insanların cekemeyip arabayı cizmesi :( dünakşam cizmişler sol camurluğu astara kadar bi yakalasam var ya öyle böyle değil  :bekleriz: kesin 5ay yatarız içerde
Gönderen: ferhattasdemir - 28 Ocak 2012, 15:33:07
Haftaya gelir:

koray kardeş bu aldığın parça geldi mi. geldiyse uydu mu? bide şu linkteki parça ile aynı mı bi bakabilir misin?
http://www.parcatreni.com/volkswagen-bora-kol-dayama-kapak-acma-butonu-1999-2005-23623.html
32.5 tl yazıyor
Gönderen: ferhattasdemir - 28 Ocak 2012, 15:35:09
paşa zaten 10 lira burada o parça   :)

Nerde var acaba bana temin edebilirmiyiz? ben buldum da şu linkte 32,5 tl
http://www.parcatreni.com/volkswagen-bora-kol-dayama-kapak-acma-butonu-1999-2005-23623.html
Gönderen: cengizhan_mk3 - 28 Ocak 2012, 18:25:36
Menşei İspanya mı kardeşim At Çöpe Has Almansa Mk1 mk2 mk 3 gibi Sakla torununda binsin..  :tamamdir :tamamdir
Gönderen: yellow_driver - 28 Ocak 2012, 21:22:28
şehir içi ağır direksiyon, arka kısımda dar diz mesafesi, kapı kilitlerindeki kapı açık uyarısı verdiren (daha doğrusu verdirmeyen) swichler. birde zamanına göre iyi yol tutan araçlardan biri olmasına rağmen focus ve astraya göre virajlarda fazla yatması. aslında bu bir yandan avantaja dönüşerek, şehir içinde konforuda getiriyor. ön konsolda ses oluyor ama çözümü basit. teybin olduğu kısım ve yanlardaki ayaklarınızın deydiği kısımları söktürün, sonra parmak kalınlığındaki süngerlerden birleşme yerlerine yapıştırıp tekrar toplayın. daha ses gelmez. bir de bir sonraki aracınızı alırken beklentiyi çok yükseltmesi  ;D
Gönderen: jackhal - 28 Ocak 2012, 21:50:01
Haftaya gelir:

Benim gibi kayınpederin 70'li 80'li yılların kaportacısı ise kırılan meteşeyi bi şekilde halleder.plastiğe çivi bile mote eder  ;D :D
Gönderen: rene - 28 Ocak 2012, 21:56:51
şehir içi ağır direksiyon, arka kısımda dar diz mesafesi, kapı kilitlerindeki kapı açık uyarısı verdiren (daha doğrusu verdirmeyen) swichler. birde zamanına göre iyi yol tutan araçlardan biri olmasına rağmen focus ve astraya göre virajlarda fazla yatması. aslında bu bir yandan avantaja dönüşerek, şehir içinde konforuda getiriyor. ön konsolda ses oluyor ama çözümü basit. teybin olduğu kısım ve yanlardaki ayaklarınızın deydiği kısımları söktürün, sonra parmak kalınlığındaki süngerlerden birleşme yerlerine yapıştırıp tekrar toplayın. daha ses gelmez. bir de bir sonraki aracınızı alırken beklentiyi çok yükseltmesi  ;D

Yol tutuş konusunda 16 jant ve 205 taban ile kesinlikle Astra ve focus seviyesine çıkıyor sürüş dinamikleri fakat ses ve konforda onların seviyesine düşüyor.Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.ama 15 jant ve 195 tabanla gerçekten sert virajlarda yanak üzerine bınme olayı yaşanıyor fakat 15inde  konforu otobüs gibi maşallah.Bu arada gerçekten bu araba kapı açık uyarısı nasıl vermez ya  :p
Gönderen: white quattro - 28 Ocak 2012, 22:01:22
bu araba kapı açık uyarısı nasıl vermez ya  :p

switchler bozuktur tepe lambası yanması lazımm
Gönderen: yellow_driver - 28 Ocak 2012, 22:01:52
switcler bozuldumu vermez. iyi bir usta bulursan yaptırsın. bir el meği verirsin ama komple kapı sökülüp, yapıldığı için el emeğini hakkıyla vermek gerekiyor ;)
Gönderen: rene - 28 Ocak 2012, 22:07:14
Uyarıyı ne şekilde veriyor peki her modelde verdiğinden eminmisiniz :)
Gönderen: yellow_driver - 28 Ocak 2012, 22:12:20
eğer bana sorduysanız;
Uyarıyı ne şekilde veriyor peki her modelde verdiğinden eminmisiniz :)
problemde oarada zaten uyarı vermiyor, kapıyı açsanız dahi ışıklar yanmıyor, hatta aracın kilidini kumandadan açıp, arızalı kapıyı açarsanız 20 sn sonra araç kapılar açılmadı zannedip, tüm kapıları tekrar kitler (tabiki anahtarı kontağa takıp çevirmezseniz)
Gönderen: rene - 28 Ocak 2012, 22:15:55
eğer bana sorduysanız;problemde oarada zaten uyarı vermiyor, kapıyı açsanız dahi ışıklar yanmıyor, hatta aracın kilidini kumandadan açıp, arızalı kapıyı açarsanız 20 sn sonra araç kapılar açılmadı zannedip, tüm kapıları tekrar kitler (tabiki anahtarı kontağa takıp çevirmezseniz)

ok dostum teker teker deniycem yarın kapıları sonra yazarım ama aynı jenerasyon 2003-2001 Mk 4 , 99 Passat B5 , ve en yakın arkadaşımın Bora sı var hiçbirinde uyarı almadık ne sesli nede ışıklı ben bu araçlarda yok diye biliyorum böyle bir sistem.
Gönderen: yellow_driver - 28 Ocak 2012, 22:23:56
98-2005 arası vw gurup araçların hemen hemen hepsinde aynı kilit var. yani hepsinde aynı problem olma ihitmali var. kapıları açtığınızda iç ışıklandırma dikiz aynasının oradan doğru ayarlandıysa ışıklar yanması lazım. kapılar kapatıldıktan sonrada belli bir süre sonra sönmesi lazım. aynı şekilde model ve donanıma göre kapılar açıldığında eğer araçta varsa kapı açık uyarısı vermesi lazım (golflerde 98-2001 arası sadece bagaj kapısı açık uyarısı, 2001 ve sonrası tüm kapılar için kapı açık uyarısı göstergede görünür) passatlarda zaten var
Gönderen: rene - 28 Ocak 2012, 22:28:58
98-2005 arası vw gurup araçların hemen hemen hepsinde aynı kilit var. yani hepsinde aynı problem olma ihitmali var. kapıları açtığınızda iç ışıklandırma dikiz aynasının oradan doğru ayarlandıysa ışıklar yanması lazım. kapılar kapatıldıktan sonrada belli bir süre sonra sönmesi lazım. aynı şekilde model ve donanıma göre kapılar açıldığında eğer araçta varsa kapı açık uyarısı vermesi lazım (golflerde 98-2001 arası sadece bagaj kapısı açık uyarısı, 2001 ve sonrası tüm kapılar için kapı açık uyarısı göstergede görünür) passatlarda zaten var

Evet bagaj uyarısı veriyor yol bilgisayarı iç lambalarin tümü + kapı içi ışıklandırmaları olması gerektiği gibi çalışıyor.bilgi için tşkrler deneyim ben.
Gönderen: red_dragon - 29 Ocak 2012, 00:17:19
Evet arkadaşlar hepimiz vw hayranıyız özellikle de golf 4'e özel bir hayranlığımız var.Forumdaki durum böyle olunca ister istemez hepimiz araçlarımızı öve öve bitiremiyoruz.araca olan hayranlığımızdan dolayı olumsuz yönlerini görmezden geliyoruz.
Bu başlık altında Golf 4'ün bildiğiniz kendinize göre olumsuz yönlerini saymanızı istiyorum.Böylece herkes ne kadar objektif olduğumuzu görsün  :saskin:

İlk ben söyleyeyim;Kronik şanzıman problemi.  :p

benimde aldıktan sonra şanzıman dağıldı gerçekten sinirleri çok bozuyo. şimdi bişey olcak diye arabayı korkuyla kullanıyorum ve hiç bi  zevk alamıyorum !
Gönderen: Sinancetintas - 29 Ocak 2012, 12:36:11
ve kararan dikiz aynasının 8 sene sonra bozulması  :D

Başka da hiç bir problemi yok  :sevgi: :sevgi: :sevgi:

Peki sen bu sorunu çözebildin mi??
Gönderen: Sinancetintas - 29 Ocak 2012, 12:42:51
Benim ki bana özel bi problem mi bilmiyorum Ben bogaz kelebeginin pisliginden şüpheleniyorum yakın zamanda temizletip adaptasyon yaptıracagım ama arkadaşlar sizde bu durum nasıl bilmek isterim..

* Araçla uzun yolda 5.Viteste 110'da giderken Devir saati 4binlerde oluyor.. Bu Hem fazlaça Ses Hemde Fazlaca Benzin israfi gibi geliyor bana..

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
Gönderen: yellow_driver - 29 Ocak 2012, 23:20:13
100 le 3000 devir, 130 ile 4000 devir olması lazım.
Gönderen: golf_4 - 29 Ocak 2012, 23:27:28
110 ile 4000 devir normal değil 100 ,300 devir 130 135 te 4000 devir
Gönderen: freegane - 29 Ocak 2012, 23:51:21
Benim ki bana özel bi problem mi bilmiyorum Ben bogaz kelebeginin pisliginden şüpheleniyorum yakın zamanda temizletip adaptasyon yaptıracagım ama arkadaşlar sizde bu durum nasıl bilmek isterim..

* Araçla uzun yolda 5.Viteste 110'da giderken Devir saati 4binlerde oluyor.. Bu Hem fazlaça Ses Hemde Fazlaca Benzin israfi gibi geliyor bana..

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..

baskı kaçırıyor muhtemelen
Gönderen: vp703 - 30 Ocak 2012, 15:54:25
arkadaslar 20 yasındayım 3-4 yıldır belki daha uzun içimde araba aşkı var. azimle 2 3 yıl çalıstım ve para biriktirdim. son 2 yılda honda civic vti hayali kurdum kısmet olmadı ama hiç hayallerrimde olmayan golf nasip oldu.
bikac arkadas şanzımandan bahsetmiş bende biraz aynı sorundan dertliyim hem bilgi almak hemde bilgi aktarmak amacım sadece.

ilk araba 05.11.2011 de almıs oldum bu mavi bir golf 4 oldu. aracı bir uzun yol otobüs şöföründen aldım km si gayet güzel (133.000) kaza ve boya olmayısı fiyatının cazipliği (18.000 tl ) ve bir alman oluşu birçok + kazandırdı

kısa kesecek olursak
1 - 1.5 ay önce 5. vitese attıgımda hafif bi ugultu duydum ancak süren bilebilirdi ve farkettim bikac yere sordum yagdan dediler gittim değiştirdim ve kesilmedi daha sonra 4. daha sonra 3. ve 2. viteslerde duymaya basladım. tam servise götüreyim derken sabah uyandım ve garajın altının komple yag oldugunu gördüm.  :-X usta getirttim şanzıman keceleri patlamıs dedi ardından sanayiye götürdüm bunun için şanzımanın inmesi gerekiyordu ve sonrasında sanzıman patlamış dediler. aracımı simdi eve getirdim 1500 tl masraf ettim kazalı bi araçtan sanzıman ayarladık. su an araçta aşırı bir sürtünme sesi var 1 ay içinde bunun düzelecegini soylediler simdi cok merak ediyorum düzelecek mi?

cok uzun oldu farkındayım ilk yorumlarım özür diliyorum biraz içim acıdı da:)

son olarak arka suspansiyon sesi bende vardı lastikleri orjinalleriyle değiştirdim kesildi.

negatif yonleri
-arabayı ne kadar yere indirirsen indir arkası cok yuksek kalıyor
-kronik şanzıman sorunu
-rolanti de çalısırken titremeler oldu ara ara ve rolanti yükselip alcalması
-arka küllüğün cok kalitesiz olması
-ön küllük içinde kücük bi ısık olmadıgı için gece küllüğü göremiyorum ( babamın sercesinde bile var )
-hemencecik nazar degdi 3 içinde
-torpido tarafından ve sag aynadan gıcırtı sesi gelmeye baslaması
-sag aynanın kucuk olması bana göre - taraflarıdır

haricinde cok konforlu bir aractır fiyatına göre
gidişi fena sayılmaz kalkısı vs herşeyi cok iyiydi yeni şanzımanda nasıl olucak merak konusu

ismail ertan
Gönderen: ALPER. - 30 Ocak 2012, 20:31:52
arkadaşlar şanzuman kronik olması için 2 kişiden birinde olması lazım.

golf 4 sahibi kaç kişi var konusunda yüzlerce golf kullanıcısı var, ben şanzuman sorununu 2-3 kişi dışında duymadım

şanzuman hor kullanılmış araçta ilk cortlayan yerdir, piyangodur, açıp da bakamazsın, herkesi her araçta başına gelebilir Allah korusun
Gönderen: umut_mk4 - 30 Ocak 2012, 21:47:50
arkadaşlar şanzuman kronik olması için 2 kişiden birinde olması lazım.

golf 4 sahibi kaç kişi var konusunda yüzlerce golf kullanıcısı var, ben şanzuman sorununu 2-3 kişi dışında duymadım

şanzuman hor kullanılmış araçta ilk cortlayan yerdir, piyangodur, açıp da bakamazsın, herkesi her araçta başına gelebilir Allah korusun
+1 .
Amin
Gönderen: ogretmen_ankara - 30 Ocak 2012, 23:44:52
Diğer yazılanlar olabilir ama kronik şanzıman sorunu diye birşey olamaz.
Gönderen: jackhal - 31 Ocak 2012, 13:27:50
arkadaslar 20 yasındayım 3-4 yıldır belki daha uzun içimde araba aşkı var. azimle 2 3 yıl çalıstım ve para biriktirdim. son 2 yılda honda civic vti hayali kurdum kısmet olmadı ama hiç hayallerrimde olmayan golf nasip oldu.
bikac arkadas şanzımandan bahsetmiş bende biraz aynı sorundan dertliyim hem bilgi almak hemde bilgi aktarmak amacım sadece.

ilk araba 05.11.2011 de almıs oldum bu mavi bir golf 4 oldu. aracı bir uzun yol otobüs şöföründen aldım km si gayet güzel (133.000) kaza ve boya olmayısı fiyatının cazipliği (18.000 tl ) ve bir alman oluşu birçok + kazandırdı

kısa kesecek olursak
1 - 1.5 ay önce 5. vitese attıgımda hafif bi ugultu duydum ancak süren bilebilirdi ve farkettim bikac yere sordum yagdan dediler gittim değiştirdim ve kesilmedi daha sonra 4. daha sonra 3. ve 2. viteslerde duymaya basladım. tam servise götüreyim derken sabah uyandım ve garajın altının komple yag oldugunu gördüm.  :-X usta getirttim şanzıman keceleri patlamıs dedi ardından sanayiye götürdüm bunun için şanzımanın inmesi gerekiyordu ve sonrasında sanzıman patlamış dediler. aracımı simdi eve getirdim 1500 tl masraf ettim kazalı bi araçtan sanzıman ayarladık. su an araçta aşırı bir sürtünme sesi var 1 ay içinde bunun düzelecegini soylediler simdi cok merak ediyorum düzelecek mi?

cok uzun oldu farkındayım ilk yorumlarım özür diliyorum biraz içim acıdı da:)

son olarak arka suspansiyon sesi bende vardı lastikleri orjinalleriyle değiştirdim kesildi.

negatif yonleri
-arabayı ne kadar yere indirirsen indir arkası cok yuksek kalıyor
-kronik şanzıman sorunu
-rolanti de çalısırken titremeler oldu ara ara ve rolanti yükselip alcalması
-arka küllüğün cok kalitesiz olması
-ön küllük içinde kücük bi ısık olmadıgı için gece küllüğü göremiyorum ( babamın sercesinde bile var )
-hemencecik nazar degdi 3 içinde
-torpido tarafından ve sag aynadan gıcırtı sesi gelmeye baslaması
-sag aynanın kucuk olması bana göre - taraflarıdır

haricinde cok konforlu bir aractır fiyatına göre
gidişi fena sayılmaz kalkısı vs herşeyi cok iyiydi yeni şanzımanda nasıl olucak merak konusu

ismail ertan

çırarılacak ders.. Ucuz etin suyu kara olur.. Ucuzsa iki kez kontrol ettireceksin hatta 3 hatta 4.   Ucuz sıkıntılı ben bunu bilir bunu söylerim.. Geçmiş olsun..
Gönderen: barcode06 - 31 Ocak 2012, 14:07:45
1-Motor gücü bu kasa için yeterli değil,doğal olarakta kalkışta hantal ve yüksek süratlere çıkarken oldukça gürültülü.
2-Araçta çok fazla sensör kullanıldığından zamanla bir kaç tanesinin muhakkak arıza vermesi(Dua edelimde parçası bol)
3-Rolantide motor devrenin titremesi çok yaygın ve kronik bir sorun her ne kadar çözülsede tekrarlaması muhtemel.
4-Birinci vitesten 2.vitese geçişler çok sert ve kemikli heleki motor soğuksa bu durum sinir bozucu hale geliyor.
5-Gögüsteki plastik malzemelerin aralarından zamanla gelen o çıldırtıcı gıcırtılar.
6-Kararan iç dikiz aynasının zamanla içinin akarak özelliğini yitirmesi.(yenisi:400tl)
7-Gögüs,vites körüğü ve  kapı kollarındaki malzemenin zamanla soyularak kötü bir görüntüye bürünmesi.
8-Arka amortisörlerden zaman zaman gelen gıcırtılı sesler.
9-Ön kapı içlerindeki kapı kilit mekanizmasının zamanla arıza vermesi.
10-Aracın çok alçak olması ve bu yüzden zaman zaman aracın altının umurmadık yerlere sürtülmesi(Hala karter koruması taktırmadıysanız bunu bir daha düşünün derim)
11-Koltuk içerisindeki yayların zamanla deforme olarak rahatsızlık vermesi.
12-Arka koltuktarın ayak aralarında bulunan fazla yüksek ve gereksiz tümsek oldukça rahatsız edici.

Aynı sorunlar bende de var.
Gönderen: vp703 - 01 Şubat 2012, 00:36:06
çırarılacak ders.. Ucuz etin suyu kara olur.. Ucuzsa iki kez kontrol ettireceksin hatta 3 hatta 4.   Ucuz sıkıntılı ben bunu bilir bunu söylerim.. Geçmiş olsun..

arabayı almadan önce vw servisinde neredeyse 2 3 saat kadar aracın basındaydım her tarafını incelettim ekspertiz raporu vs yaptırdım arka sag tampon da el kadar boya haricinde birşey cıkmadı
yapılanlar ise
yağ takviyesi 15 tl
yağ çubugu kırıkmıs yenisi  20 tl
ön 2 balata orjinalleriyle değişti 110 tl
bu kadar masrafı cıktı kazası darbesi de cıkmadı
sadece bana soyledikleri lastiklerini değiştir rot balans yaptır 2 sene buraya gelme dediler 3 ay bitti geri geldik :)
ya vw servisi anlamıyor bu işi ya da ucuz etin yahnisi :) gülsem mi ağlasam mı nazar mı değdi desem anlamadım. satmayı bile düşündüm 2 gün boyunca. artık yapacak bişey yok bizim bbs jant parasını şanzımana verdik tek isteğim bu şanzımanın bi an önce alışması ve sorunsuz olması
Gönderen: tuna_ - 01 Şubat 2012, 15:46:49
benim anlamadığım arabada boya olduğu zaman kimse dönüp bakmıyor fakat orjinal diye alınan arabalarda bir sürü sorun çıkabiliyor. bana göre araçta boya olsun veya 1-2 parça değişen olsun önemli diil, önemli olan motor ve şanzıman  :saygılar
Gönderen: ALPER. - 01 Şubat 2012, 15:51:02
benim anlamadığım arabada boya olduğu zaman kimse dönüp bakmıyor fakat orjinal diye alınan arabalarda bir sürü sorun çıkabiliyor. bana göre araçta boya olsun veya 1-2 parça değişen olsun önemli diil, önemli olan motor ve şanzıman  :saygılar

+1986
Gönderen: TEYOLOGY - 01 Şubat 2012, 16:00:54
benim anlamadığım arabada boya olduğu zaman kimse dönüp bakmıyor fakat orjinal diye alınan arabalarda bir sürü sorun çıkabiliyor. bana göre araçta boya olsun veya 1-2 parça değişen olsun önemli diil, önemli olan motor ve şanzıman  :saygılar

onlarca farklı sistemin bileşkesi olan bir otomobilin, bu sistemlerinden sadece 2sini diğerlerinden daha yukarıya koymak bence doğru değil. kaporta otomobilin sadece giysisi. boyası da giysinin deformasyondan koruyucusu. bu şekilde bakıldığında önemleri yok. fakat neden boyandığı ve daha da önemlisi nasıl boyandığı önemli.

2 örnek... aracın kaputuna 3. kattan saksı düştü kaput değişti. araç hızlı bir şekilde ortadan direğe girdi kaput değişti. parça değişimi ve boya olması sorun değil de şasinin yani üzerine canımızı koyup gezdireceğimiz sistemin etkilenip etkilenmediği önemli. etkilenmişse bile layıkıyla düzeltilip düzeltilmediği önemli.
Gönderen: tuna_ - 01 Şubat 2012, 16:08:14
onlarca farklı sistemin bileşkesi olan bir otomobilin, bu sistemlerinden sadece 2sini diğerlerinden daha yukarıya koymak bence doğru değil. kaporta otomobilin sadece giysisi. boyası da giysinin deformasyondan koruyucusu. bu şekilde bakıldığında önemleri yok. fakat neden boyandığı ve daha da önemlisi nasıl boyandığı önemli.

2 örnek... aracın kaputuna 3. kattan saksı düştü kaput değişti. araç hızlı bir şekilde ortadan direğe girdi kaput değişti. parça değişimi ve boya olması sorun değil de şasinin yani üzerine canımızı koyup gezdireceğimiz sistemin etkilenip etkilenmediği önemli. etkilenmişse bile layıkıyla düzeltilip düzeltilmediği önemli.

iyide ben kazalı araçlardan bahsetmedim ki! sadece orjinal araçlarda da sorun olabileceğini kastettim  :tamamdir
Gönderen: ALPER. - 01 Şubat 2012, 16:15:57
tuna tolga zaten senin dediğini destekler nitelikte konuşmuş
Gönderen: TEYOLOGY - 01 Şubat 2012, 16:26:35
tuna tolga zaten senin dediğini destekler nitelikte konuşmuş

aynen. sadece ekleme yaptım. boya ve değişen parça önemli değil. nasıl yapıldığı önemli demek istedim. kazanın diğer sistemleri ne derece etkilediği ve bu sorunların giderilip giderilmediği de önemli diye ilave yaptım sadece.
Gönderen: Onamdar - 01 Şubat 2012, 16:39:56
arabayı almadan önce vw servisinde neredeyse 2 3 saat kadar aracın basındaydım her tarafını incelettim ekspertiz raporu vs yaptırdım arka sag tampon da el kadar boya haricinde birşey cıkmadı
yapılanlar ise
yağ takviyesi 15 tl
sadece bana soyledikleri lastiklerini değiştir rot balans yaptır 2 sene buraya gelme dediler 3 ay bitti geri geldik :)
ya vw servisi anlamıyor bu işi ya da ucuz etin yahnisi :) gülsem mi ağlasam mı nazar mı değdi desem anlamadım. satmayı bile düşündüm 2 gün boyunca. artık yapacak bişey yok bizim bbs jant parasını şanzımana verdik tek isteğim bu şanzımanın bi an önce alışması ve sorunsuz olması

Hocam şanzıman bu kapalı kutu bilemezlerki ne çıkacaığını büyük ihtimal 5. vites dişlisinde çok ince kılcal bi çatlak vardı sana satan adamın bunun farkında olduğunu sanmıyorum. Sen kullandıkça titreşimle o çatlak büyüdü ve koparak şanzımanı dağıtmıştır. Burda senin eski sahibinin yada vw servisinin suçu olduğunu düşünmüyorum tamamen şans işi. Bana kalırsa 1500 e iyi halletmişsin. Ama o ses normalmidir bilmiyorum. Düzgün oturmamış biraz kasıyo olabilirmi acaba
Gönderen: vp703 - 01 Şubat 2012, 17:00:10
Hocam şanzıman bu kapalı kutu bilemezlerki ne çıkacaığını büyük ihtimal 5. vites dişlisinde çok ince kılcal bi çatlak vardı sana satan adamın bunun farkında olduğunu sanmıyorum. Sen kullandıkça titreşimle o çatlak büyüdü ve koparak şanzımanı dağıtmıştır. Burda senin eski sahibinin yada vw servisinin suçu olduğunu düşünmüyorum tamamen şans işi. Bana kalırsa 1500 e iyi halletmişsin. Ama o ses normalmidir bilmiyorum. Düzgün oturmamış biraz kasıyo olabilirmi acaba

ses sorunu yavaş yavaş halloldu sayılır 2 gün boyunca biraz km yaptım. ses kalmadı sayılır artık normal hale geliyor. sesin sebebini de usta eski yagından olması gerekiyor ama eski yağı kalmadıgı için koyamadık mecbur komple yeni yağ koyduk o yüzden ses yapar dedi. şimdi sorun kavramada biraz sıkıntı var cok gec kavrıyor yani ayağımı debriyajdan komple cekiyorum 1 sn sonra arac nerdeyse hareket ediyor. artık hızlanma vs top speed eski şanzımana göre iyi mi kötü mü olur bilmiyorum zira diğerinde lpg de 195 km gördüm belki daha da artabilirdi.
vw nin ya da eski sahibinin belki de sucu ya da haberi yoktur ama insanız işte bulaşmamız lazım biyerlere. cünkü 5 kurus bütçem yokken basıma bu geldi bu nedenle bisürü işlerim ertelendi :(
ben pek anlamam hocam araba alırken neye dikkat edilir hiç bilmem belki de bu işlere yeni giriyoruz ondandır fakar herkez niye sorar  boya var mı ? kaza var mı ? bende oyle yaptım :) bence en önemli olan şey motor. çünkü hassas nokta bisürü ıvırı zıvırı var onlardan da anlamadıgım için onların sorunsuz olması gerekiyor bu da oyleydi fakat şanzıman ayrı bi sistem onu da arkadasın dediği kapalı kutu bilemeyiz ki kac kişi araba alırken acın şanzımana da bakıcam demiştir ?
Gönderen: ismailtunca81 - 01 Şubat 2012, 23:10:17
bu kadar  kronik sorunları var  fakat dünyada en çok satılan arabalardan bir tanesi  adı efsaneye  çıkmış

bence vw  işi biliyor   volsfburgta  çok  zeki adamlar çalşıyor

Gönderen: red_dragon - 02 Şubat 2012, 00:04:04
yapılanlar ise
yağ takviyesi 15 tl

neredeyse aynı sorunu yaşamışız. bizede güzel fiyata düştü . baskı balata ve 3. viteste sorun vardı. ustamıza götürdük. sekromeçlerde sorun var gibi görünüyo ama şanzıman kapalı kutu net bişey söyleyemiyorum dedi ama almayın arabayı dedi. biz bi kumar oynadık ve aldık. her zamanki gib kaybettik. ustaya götürdügümüzde açtı şanzımanı kırılmış bi parçası. kısaca bi kaç gün yattıktan sonra bulduk bi sanzıman 1200 liraya . baskı balata frenler işcilik falan 2000 e yakın bi masrafla atlattık ama pahalıya patladı tabi. bence boya deişen önemli diil sonuçta hergeçen gün araba sayısı artıyo dogal olarak kazalarda artıyo. benim arabadada deişen yoktu ama şanzıman bela oldu. ayrıca arabadan sogudum bu da ayrı bi nokta tabi
Gönderen: tuna_ - 02 Şubat 2012, 00:42:32
ses sorunu yavaş yavaş halloldu sayılır 2 gün boyunca biraz km yaptım. ses kalmadı sayılır artık normal hale geliyor. sesin sebebini de usta eski yagından olması gerekiyor ama eski yağı kalmadıgı için koyamadık mecbur komple yeni yağ koyduk o yüzden ses yapar dedi. şimdi sorun kavramada biraz sıkıntı var cok gec kavrıyor yani ayağımı debriyajdan komple cekiyorum 1 sn sonra arac nerdeyse hareket ediyor. artık hızlanma vs top speed eski şanzımana göre iyi mi kötü mü olur bilmiyorum zira diğerinde lpg de 195 km gördüm belki daha da artabilirdi.
vw nin ya da eski sahibinin belki de sucu ya da haberi yoktur ama insanız işte bulaşmamız lazım biyerlere. cünkü 5 kurus bütçem yokken basıma bu geldi bu nedenle bisürü işlerim ertelendi :( ben pek anlamam hocam araba alırken neye dikkat edilir hiç bilmem belki de bu işlere yeni giriyoruz ondandır fakar herkez niye sorar  boya var mı ? kaza var mı ? bende oyle yaptım :) bence en önemli olan şey motor. çünkü hassas nokta bisürü ıvırı zıvırı var onlardan da anlamadıgım için onların sorunsuz olması gerekiyor bu da oyleydi fakat şanzıman ayrı bi sistem onu da arkadasın dediği kapalı kutu bilemeyiz ki kac kişi araba alırken acın şanzımana da bakıcam demiştir ?

kesinlikle haklısın, ilk önce dikkat edilen boya ve değişenin olup olmadığı! bizlerde bu şekilde bakıyoruz. aracımıza biri sürtse hemen boyatmak isteriz çünkü kimse o şekilde gezmek istemez fakat aracı satarken açıkla açıklıya bilirsen  :-\
ben golf4 den çok memnun olduğum için bi akrabama tavsiye ettim ve almaya karar verdi. netten bulduk bir tane bakmaya gittik, aracı bi özel servise gösterdik, 1-2 parçada lokal boya çıktı yürürü benm hoşuma gitmedi. arabanın boyası orjinal olunca  akraba hemen aldı arabayı aradan 4 ay geçti hala motordaki sorunlarla uğraşıyor. yok ateşleme bobini yok lamd sensörü yok bilmem ne borusu patlak yok balata, ettiği masrafı söylemiyorum bile  :-X
Gönderen: tuna_ - 02 Şubat 2012, 00:44:51
Tolga kusura bakma yanlış anlamışım  :tamamdir
Gönderen: vp703 - 02 Şubat 2012, 01:07:28
neredeyse aynı sorunu yaşamışız. bizede güzel fiyata düştü . baskı balata ve 3. viteste sorun vardı. ustamıza götürdük. sekromeçlerde sorun var gibi görünüyo ama şanzıman kapalı kutu net bişey söyleyemiyorum dedi ama almayın arabayı dedi. biz bi kumar oynadık ve aldık. her zamanki gib kaybettik. ustaya götürdügümüzde açtı şanzımanı kırılmış bi parçası. kısaca bi kaç gün yattıktan sonra bulduk bi sanzıman 1200 liraya . baskı balata frenler işcilik falan 2000 e yakın bi masrafla atlattık ama pahalıya patladı tabi. bence boya deişen önemli diil sonuçta hergeçen gün araba sayısı artıyo dogal olarak kazalarda artıyo. benim arabadada deişen yoktu ama şanzıman bela oldu. ayrıca arabadan sogudum bu da ayrı bi nokta tabi
aynen bende 1250 liraya buldum revizyonlu değil kazadan cıkma tek tesellim o. bende de büyük bi kırık var dı sanzımanın içinde sanırsam sanayiye giderken oldu o da :D bu arada aracların rengi de aynı. biraz hocam daha sonrasında neler oldu bana özelden bilgi verirsen cok sevinirim.
kesinlikle haklısın, ilk önce dikkat edilen boya ve değişenin olup olmadığı! bizlerde bu şekilde bakıyoruz. aracımıza biri sürtse hemen boyatmak isteriz çünkü kimse o şekilde gezmek istemez fakat aracı satarken açıkla açıklıya bilirsen  :-\
ben golf4 den çok memnun olduğum için bi akrabama tavsiye ettim ve almaya karar verdi. netten bulduk bir tane bakmaya gittik, aracı bi özel servise gösterdik, 1-2 parçada lokal boya çıktı yürürü benm hoşuma gitmedi. arabanın boyası orjinal olunca  akraba hemen aldı arabayı aradan 4 ay geçti hala motordaki sorunlarla uğraşıyor. yok ateşleme bobini yok lamd sensörü yok bilmem ne borusu patlak yok balata, ettiği masrafı söylemiyorum bile  :-X

valla abilerim ben araştırdım dedim bari satayım zararın neresinden donersek kar misali soyle clio vs gibi araçlar dedim ama sonra düşündüm sanki onlarda olmicak sanki o arabalar da masraf cıkmayacak. alım satım bisürü dert deva benim için bi kösede paramızda yok cesaretimizde kalmadı. satarsak da zarara giricez. bende sogudum ama aractan değil bu işlerden cok büyük masraflı işler güzel bi gelirin ve zamanı olana iyi.

şimdi ben yaz sonuna kadar binmeyi düşünüyorum inş. daha farklı şeylerle karsılasmayız.
kısaca her arabanın + ları ve - leri vardır ama bizim aracların -  leri az + ları fazla sunu da unutmayalım o - ler de pahalı diğer araçlara göre   :-\
Gönderen: tuna_ - 02 Şubat 2012, 01:13:46
Gönderen: TEYOLOGY - 02 Şubat 2012, 07:07:21
Tolga kusura bakma yanlış anlamışım  :tamamdir

Estağfurullah kardeşim. kusur da yok sorun da yok ortada.  :tamamdir
Gönderen: cyrano - 02 Mart 2012, 12:45:13
çok yakıt tüketmesi üstelik lpg li iken bile
40 lt 400km brc
şhir içi şehir dışı karışık
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Mart 2012, 14:18:29
seninkinde bi sorun var. diğer konudan da yazdım sen bi ateşleme sistemine baktır bi. 10 lt/100 km çıkıyor. şehiriçi şehirdışı karışık demişin ama ne kadarı sehiriçi ne kadarı şehirdışı
Gönderen: rene - 02 Mart 2012, 17:18:39
Şu ana kadar kullandığım 1.6 lar içinde en çok tüketeni oldugunu net şekilde söyleyebilirim.Evet sakin kullanınca düşüyor ama diğer 1.6 lar sakin kullanınca dahada düşüyor 1.6 Astra H ile ş.içi kullanım 8.7 civarı yaktırıyorum sakin kullanımda Golf te ise 10.5 litre :) Ama bende Golf 4 ve Bora hastalığı oldugundan yakıtı pek gelmiyo gözüme  ^-^

Bu arada sizde silecek suyu azalınca uyarı veriyormu ?
Gönderen: jackhal - 02 Mart 2012, 17:28:09
Dikiz aynası kontrol tuşunun çok çabuk kırılması, kullanımının zor olması. Kapı açma kolunun yanında olması ise çok daha kötü. Cam kontrol düğmelerinin oraya konulması gerekirdi.. Bir de harbi çok yakıyor bu arada. Yavaş kullanırsam bile düşüremiyorum yakıtını diğer 1.6'ların seviyesine  ;D
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Mart 2012, 17:31:34
Şu ana kadar kullandığım 1.6 lar içinde en çok tüketeni oldugunu net şekilde söyleyebilirim.Evet sakin kullanınca düşüyor ama diğer 1.6 lar sakin kullanınca dahada düşüyor 1.6 Astra H ile ş.içi kullanım 8.7 civarı yaktırıyorum sakin kullanımda Golf te ise 10.5 litre :) Ama bende Golf 4 ve Bora hastalığı oldugundan yakıtı pek gelmiyo gözüme  ^-^

doğrudur. bizim ustada da 2002 astra g var 1.6 o da benden az yakıyor benden daha devirli kullandığı halde. zaten opel in ecotec motorları adı gibi gayet eco. babamlarda da 2.0 vectra var o da ecotec o da gayet normal yakıyor. uzun yolda benden az yakıyor. ayrıca bahsettiğim astrada kabin içi ses motor sesi filanda benim golf ten az :( valla eren kardeşim ben hiç dibe indirmedim hep ekledim üzerine o yüzden verip vermediğini bilmiyorum. şu an az var içinde senin için doldurmayacağım :)
Gönderen: GolfIV46 - 02 Mart 2012, 17:33:22

Kesinlikle katılıyorum. Pendik'te geçen pazar günü 3 arabanın arasından benim arabam çekildi...:)
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Mart 2012, 17:33:57
ama şu da var bizim motorlar 8V. o yüzden biraz fazla yakması ve biraz da gürültülü olması normal diye düşünüyorum
Gönderen: ferhattasdemir - 02 Mart 2012, 17:35:51
Kesinlikle katılıyorum. Pendik'te geçen pazar günü 3 arabanın arasından benim arabam çekildi...:)

en önde seninki mi vardı? :) yazık olmuş
Gönderen: freegane - 03 Mart 2012, 01:41:30
doğrudur. bizim ustada da 2002 astra g var 1.6 o da benden az yakıyor benden daha devirli kullandığı halde. zaten opel in ecotec motorları adı gibi gayet eco. babamlarda da 2.0 vectra var o da ecotec o da gayet normal yakıyor. uzun yolda benden az yakıyor. ayrıca bahsettiğim astrada kabin içi ses motor sesi filanda benim golf ten az :( valla eren kardeşim ben hiç dibe indirmedim hep ekledim üzerine o yüzden verip vermediğini bilmiyorum. şu an az var içinde senin için doldurmayacağım :)

ecotech motordaki eco ekonominin değil ekolojinin kısaltmasıdır  ;D yakıt değeri Golf Mk4'den düşüktür doğru ama motor sesi alma,kabin içi ses konularında Golf'ün gerisindedir. Ayrıca Golf'den çok daha serttir,bu nedenle Golf daha konforludur. Bahsettiğiniz kasasının 4 kapısında,2 kapı sportive'inde,coupe modeli Bertone'de hep aynı sonuçları aldık. Golf kesinlikle daha konforlu  ;)
Gönderen: ferhattasdemir - 05 Mart 2012, 12:23:41
opel in sert olduğu konusunda golf ün daha konforlu olduğu konusunda kesinlikle haklısın Gani kardeşim. ama bu sertlik sayesinde de virajlarda yığılma ve önden kayma eğilimi golf lere göre biraz daha az bu o yıllarda yapılan testlerde de kanıtlanmış. bu tabi golf ün tamamen konfora yönelik tasarlanmasından ötürü. ama benim bindiğim astra g kasa hatchback model ve elegance yani full donanım bu yüzden diğer donanımlara göre daha iyi ses yalıtımı yapmış olma ihtimali olabilir mi ki acaba?. çünkü benim araca göre gayet sessiz geldi bana ya. ama ben yüksek hızlardan bahsetmiyorum 2. vites 3. vites ile şehiriçi kullanımdan bahsediyorum. eco ya gelince de sonuçta ekolojik olabilmesi için ekonomik yani daha az yakıt tüketmesi gerekiyor ki daha az emisyon değerlerine ulaşabilsin. bir taşla iki kuş :)
Gönderen: ogretmen_ankara - 05 Mart 2012, 17:05:54
Şu ana kadar kullandığım 1.6 lar içinde en çok tüketeni oldugunu net şekilde söyleyebilirim.Evet sakin kullanınca düşüyor ama diğer 1.6 lar sakin kullanınca dahada düşüyor 1.6 Astra H ile ş.içi kullanım 8.7 civarı yaktırıyorum sakin kullanımda Golf te ise 10.5 litre :) Ama bende Golf 4 ve Bora hastalığı oldugundan yakıtı pek gelmiyo gözüme  ^-^

cam suyu bitti ama ışığı yakmadı bende. önceden hatırlıyorum yanıyordu azalınca, şimdi yanmıyor. ne oldu ki acaba?
Gönderen: rene - 05 Mart 2012, 18:13:54
Bende sanki eskiden sarı biseyler yanıyodu diye hatırlıyorum
Gönderen: ferhattasdemir - 06 Mart 2012, 01:30:54
su koyarken filan soketin üzerine su dökmüşseniz oksit yapmış olabilir. bende bitmesini bekliyorum sırf buraya cevap verebilmek için :)
Gönderen: freegane - 06 Mart 2012, 02:30:58
opel in sert olduğu konusunda golf ün daha konforlu olduğu konusunda kesinlikle haklısın Gani kardeşim. ama bu sertlik sayesinde de virajlarda yığılma ve önden kayma eğilimi golf lere göre biraz daha az bu o yıllarda yapılan testlerde de kanıtlanmış. bu tabi golf ün tamamen konfora yönelik tasarlanmasından ötürü. ama benim bindiğim astra g kasa hatchback model ve elegance yani full donanım bu yüzden diğer donanımlara göre daha iyi ses yalıtımı yapmış olma ihtimali olabilir mi ki acaba?. çünkü benim araca göre gayet sessiz geldi bana ya. ama ben yüksek hızlardan bahsetmiyorum 2. vites 3. vites ile şehiriçi kullanımdan bahsediyorum. eco ya gelince de sonuçta ekolojik olabilmesi için ekonomik yani daha az yakıt tüketmesi gerekiyor ki daha az emisyon değerlerine ulaşabilsin. bir taşla iki kuş :)

sessizliği donanımdan kaynaklı olabilir,Opel bunu çok yapıyor. Astra G 2.0 Sportive pıtır pıtır giderken aynı sessizliği ve doygunluğu 1.6^larda bulamıyorduk. Elegance üst seri,bu nedenle malzeme kalitesi daha yukarıda olabiilir. Ecotech'ler dediğim aslında aslında ekonomik değiller. 2.0 SFI motor (c20xe) ecotech'e geçince c20xev oldu. c20xe 150hp gücünde bir motorken şehir dışı yakıt tüketimi 6 litredir,c20xev ise emisyon değerlerini düşürmek adına 136hp'ye geriledi yakıt tüketimi ise 6.6 litreye çıktı :) 1.6 ların ecotech'ten önceki hali hakkında ayrıntılı bir bilgim olmadığı için 2.0'ı örnek gösterdim ama diğer motorlarda da değişen birşey yok. yakıt ekonomisi adına yapılan bir çalışma ecotech motorlarda yoktur.
Gönderen: ferhattasdemir - 06 Mart 2012, 10:56:24
hmmm bu ecotec olmayan 150 bg dediğin motor sanırım uzay kasadan önceki A kasada kullanılan gt motoru değil mi. o kasadan bizde 1992 model vardı gt değil gl idi ecotec olmayan motor 2.0 dı ve 136 bg di diye hatırlıyorum. şimdi ise yine 2.0 1996 model B yani uzay kasa var ecotec motor yine 136 bg. dediğin yakıt tüketimi şundan dolayı artmış olabilir mi kasa ağırlaşması. çünkü önceki kasa 1200 kg civarındayken uzay kasa 1350 kg civarı diye hatırlıyorum. tamam eco ekonomi olmayabilir ama yine de neredeyse diğer 1.6 lar kadar yakıt tüketiyor bu motorlar...
Gönderen: rene - 06 Mart 2012, 11:25:07
A kasa 2.0 vectralar 115hp idi...B Kasa ecotech ler 136 hp ve gücüne kuvvetine agırlıgna göre tüketimi cok makul..vectra b2.0 cd aracımz var s.ici 11.7 gösteriyor golf 11.3 aynı kullanmla.Hatta Golf te daha çok dikkat ediyorum kullanırken diyebilirim.Ayrıca uzunda 120 ile gidilse bile Vectra daha ekonomik üst hızlardan bahsetmiyorum zaten van gölü canavarına dönüşüyor 170 + sürekli gidince Sr motor

Tabi her arabanın bir yapısı var çok sorgulamamak lazım belli vites aralıkları kısa tutulmuş hızlanmayı dengelemek için o yüzden 16v lerden aşşağı kalmayan bir performansı var fakat tüketim ve ses olarak geri dönüyor bunlar böyle kabul etmek lazım gül diken hesabı 2004 Astra G Elegance ı almayıp almıştım bu arabayı hiç pişman değilim ama yakıyomu 1.8 ve 2.0 gibi yakıyor 1.6 gibi gidiyor :)

Bu arada Ecotech motorun açılımı Ekonomi - Ekotoji - Teknoloji dir.Ne kadar başarılı olmuştur tartışılır bence 1.6 ve 2.0 motorları ekonomik ama öreneğin 1.4 90 hp olan motor 1.6 gibi yakıyor bundan ziyade Opel motorlarının klasik handikapı ve beni sogutan yanı çok erken km lerde yağ eksiltmeye başlıyor herkes normal yakar diyor çaresi yok titizseniz kafayı yiyorsunuz umursamazsanız gittiği yere kadar gidiyor yağ yaka yaka ayrıca yüksek ısıda çalışıyorlar yazın hararet hemen yükseliyor eger su kaynattırırsanız bidahada hayır gelmıyor.

Kısacası sağlamlık konusunda kesinlikle Ecotech motora güvenmem.
Gönderen: ferhattasdemir - 06 Mart 2012, 12:05:50
hah şimdi sen söyleyince hatırladım evet A kasada 115 bg di doğru. B kasada 136 bg. harbiden benim golf le aynı yakıyor 2.0 motor şehiriçinde. uzun yolda daha az. evet bizim vectra da yağ yakıyor az da olsa ve dediğin gibi yüksek ısıda çalıştığından dolayı üst külbütör kapağı contasını çok çabuk tahrip edip ordan yağ buharı kaçırmasını sağlıyor ordan damlayan yağ eksoz manifoldu üzerine damlıyor ve siz araba yanıyor yada hararet yaptı sanıyorsunuz. balayı için antalyaya giderken ödümü koparmıştı :) o şekilde 2000 km yol yaptım ama benmi araca bindim o mu bana bindi gelin bir bana sorun. sürekli bir tedirginlik yolda giderken. durunca yağ yanığı kokusu bilmem ne rezalet.
Gönderen: rifatshr - 14 Mayıs 2012, 23:17:04
golf 4 e herkes imrenerek bakıyor bazen bende çok kızıyorum satacağım diyorum ama kıyamıyorum..:) 1 yıl oldu 2001 comfortline otomatik sahibiyim,cam filmi çektirmek harici bir masrafım olmadı,yağ değşiimini ve arasıra altını vurdurdum alttaki sacı düzelltirdim...fakat 2 gündür arabam lpg de iken silkeliyor, nette araştırdığıma göre lpg yakıt filitresi,bujiler vede bobin e baktırmam gerektiğini anladım..yarın fırsat bulupta ustaya giderim inş.yoksa başıma bir iş açmak istemiyorum.
düşünüyorum arabamı satsam ne alırım diye ama bu kalitede bir araba bulmak zor..bu paralara ..!
Gönderen: faith50 - 21 Mayıs 2012, 21:05:48
merhaba arkadaşlar 30 ocak 2012 de aldım 2000 model tdı golfümü hastasıyım abi garaj var ama görmeyince özlüyorum bu yüzden gece uyanınca bakabilmek için evin garajına koymuyorum arabayı :)) bütün camları acıp kaparken küt küt sesler geliyor en sonunda arka sol cam kapalı kaldı motor sesi geliyor cam inmiyor gittim elektrikciye arka camı deneme yanılma yoluyla söktü (bişeyleri kırmasın diye içim cız etti) neyse 1,5 saat sonunda işi bitti plastik tutamaç kırılmış büyük zahmetlerle taktı camı denemek için birkez açtı kapadı ikincide yine aynı küt sesi geldi :))) yine motor sesi geliyor cam inip kalkmıyor akşam ezanı okunmuş hava kararmıştı ve yarın buluşmak üzere ayrıldık dua edinde golfümün arka camı yarın sorunsuz yapılabilsin :(( kolum kırıldı sanki abi sıkıcı bir durum ....
Gönderen: yakalı - 22 Mayıs 2012, 09:02:09
merhaba arkadaşlar 30 ocak 2012 de aldım 2000 model tdı golfümü hastasıyım abi garaj var ama görmeyince özlüyorum bu yüzden gece uyanınca bakabilmek için evin garajına koymuyorum arabayı :)) bütün camları acıp kaparken küt küt sesler geliyor en sonunda arka sol cam kapalı kaldı motor sesi geliyor cam inmiyor gittim elektrikciye arka camı deneme yanılma yoluyla söktü (bişeyleri kırmasın diye içim cız etti) neyse 1,5 saat sonunda işi bitti plastik tutamaç kırılmış büyük zahmetlerle taktı camı denemek için birkez açtı kapadı ikincide yine aynı küt sesi geldi :))) yine motor sesi geliyor cam inip kalkmıyor akşam ezanı okunmuş hava kararmıştı ve yarın buluşmak üzere ayrıldık dua edinde golfümün arka camı yarın sorunsuz yapılabilsin :(( kolum kırıldı sanki abi sıkıcı bir durum ....
üzülme ama sanki işi bilmeyen birine emanet etmiş gibi bi durum var ortada  ::) eğer kolun kanadın kırıldıysa bu işin uzmanına gitmekde fayda var kırıkçı çıkıkçı gangren etmesin sonra ;)
Gönderen: ferhattasdemir - 22 Mayıs 2012, 10:47:38
üzülme ama sanki işi bilmeyen birine emanet etmiş gibi bi durum var ortada  ::) eğer kolun kanadın kırıldıysa bu işin uzmanına gitmekde fayda var kırıkçı çıkıkçı gangren etmesin sonra ;)

aynen. elektrikçi değilde vw den anlayan bi kaportacıya gitsen daha iyi olur sanki.
Gönderen: TEYOLOGY - 22 Mayıs 2012, 12:05:49
aynen. elektrikçi değilde vw den anlayan bi kaportacıya gitsen daha iyi olur sanki.

ya da işinin uzmanı bir camcı.
Gönderen: İrfan ÖZDEMİR - 22 Mayıs 2012, 12:47:54
kesinlikle iç aksamda gelen ses.... çokkkk sıkıntııı .... Yinede GOLF  :sevgi: :sevgi: :sevgi:
Gönderen: OffLineR - 22 Mayıs 2012, 13:34:52
Benimkinden son 1 yıldır çıt gelmiyor.
Gönderen: jackhal - 22 Mayıs 2012, 13:42:29
Her hafta sanayideyim. Yani istesem hergün gitmek için bir neden bulabilirim maalesef.
Gönderen: ferhattasdemir - 22 Mayıs 2012, 14:10:04
hayırdır hakan ya niye gidiyon ki her hafta. dediğin gibi istense her gün gidilebilir ama ben bile o kadar kıl değilim düşün artık. normalde çok kıl biriyimdir çıt ses gelmesin isterim eksik bişey olmasın isterim ama o kadar da değilim yani. kusura bakma hemşo sen benden de kılmışsın :)
Gönderen: yakalı - 22 Mayıs 2012, 16:35:29
hayırdır hakan ya niye gidiyon ki her hafta. dediğin gibi istense her gün gidilebilir ama ben bile o kadar kıl değilim düşün artık. normalde çok kıl biriyimdir çıt ses gelmesin isterim eksik bişey olmasın isterim ama o kadar da değilim yani. kusura bakma hemşo sen benden de kılmışsın :)
ferhat hakkaten kendi kullandığım araca yolda bırakmayacak kadar bakarken bu golf olunca kafada takılan bişey olmamalı cıncık gibi olmalı ama ne yazıkki bi eksiklik çıkıyor yine, bende kılım diyordum ama sanki burdaki tüm golfcüler kıl olmasın :)
Gönderen: ferhattasdemir - 22 Mayıs 2012, 23:19:44
hemşo olayı çözdüm. hakan sen ben konyalıyız ve golf e sahibiz. neden kıl olduğumuz ortaya çıktı :) şaka bi yana aslında 12 yıllık arabalardan çok para veriyoruz diye çok şey bekliyoruz ondan kaynaklanıyor
Gönderen: yakalı - 22 Mayıs 2012, 23:59:03
hemşo olayı çözdüm. hakan sen ben konyalıyız ve golf e sahibiz. neden kıl olduğumuz ortaya çıktı :) şaka bi yana aslında 12 yıllık arabalardan çok para veriyoruz diye çok şey bekliyoruz ondan kaynaklanıyor
haklısın hemşoda abi golfe giden paranın karşılığını alabiliyorsun demi bazen zevkle arabana bakım yaptırabiliyorsun eğer arabanı sevmesen bu işkence bile olur  :)
Gönderen: tektemur23 - 23 Mayıs 2012, 14:30:32
güneşliklerde ayna kapaklarının tırknak larının kırılması haliyle güneşliğin üstündeki ışıkların sürekli yanması golflerde bu bi hastalık galiba  :)
Gönderen: umut_mk4 - 23 Mayıs 2012, 17:33:18
güneşliklerde ayna kapaklarının tırknak larının kırılması haliyle güneşliğin üstündeki ışıkların sürekli yanması golflerde bu bi hastalık galiba  :)
günesligi kapattıgın zaman da  sonüyor ısıklar. Sıkıntı yaratmıyor ;)
Gönderen: jackhal - 23 Mayıs 2012, 17:36:02

Valla toprağım her gün yeni birşey ama niye böyle olduğunu anladım. Aracın tüm parçaları halen orjinaliyle duruyor. Rot mili, başı, trigeri vs vs. Hiçbiryeri şimdiye kadar tamir falan görmemiş. O yüzden hepsi bir anda beni buldu sanırım. Ama son olarak lastik ve kapı döşemelerim kaldı. Ondan sonrası sanırım hallolacak..
Gönderen: ferhattasdemir - 23 Mayıs 2012, 18:04:05
Valla toprağım her gün yeni birşey ama niye böyle olduğunu anladım. Aracın tüm parçaları halen orjinaliyle duruyor. Rot mili, başı, trigeri vs vs. Hiçbiryeri şimdiye kadar tamir falan görmemiş. O yüzden hepsi bir anda beni buldu sanırım. Ama son olarak lastik ve kapı döşemelerim kaldı. Ondan sonrası sanırım hallolacak..

inşallah ortağım :) dediğin gibi geldimi hepsi üstüste geliyor
Gönderen: yakalı - 24 Mayıs 2012, 00:38:11
hemşolar bizimde aynı şey oldu heralde şu servis yazısını çözemedim gitti kimsede sorun olmamış böyle demek :( bugün dikiz aynasını kankiye değiştirttim oto kararan dikizi çıkarttım abi dursun şimdilik böyle ufak ufak tıkılamaya başladı bizede :)
Gönderen: ferhattasdemir - 24 Mayıs 2012, 17:58:59
servis yazısını 5 tl ye sildirirsin. veya forumda silme yöntemleri de yazıyor sanırım. bi arattır forumda servis uyarısı silme diye
Gönderen: OffLineR - 24 Mayıs 2012, 18:33:45
Kitapçığında bile yazıyor.

Anahtarı takıyorsun kontağa ama çevirmiyorsun.
Silme tuşuna basılı tutarak kontağı çeviriyorsun ama motoru çalıştırmıyorsun.
Sonra reset tuşunu bırakıp saat düğmesini sağa bir kere çeviriyorsun (sola da olabilir  :D )
Kontağı kapatıyorsun.

İşlem tamam.  :tamamdir
Gönderen: rene - 24 Mayıs 2012, 19:28:39
Kitapçığında bile yazıyor.

Anahtarı takıyorsun kontağa ama çevirmiyorsun.
Silme tuşuna basılı tutarak kontağı çeviriyorsun ama motoru çalıştırmıyorsun.
Sonra reset tuşunu bırakıp saat düğmesini sağa bir kere çeviriyorsun (sola da olabilir  :D )
Kontağı kapatıyorsun.

İşlem tamam.  :tamamdir

bende bu şekilde yapıp sıfırlamıştım koray ama 10 bin geçmesine rağmen çıkmadı tekrar 15 yada 20 bin sonramı tekrarlıyor kendini ?
Gönderen: OffLineR - 24 Mayıs 2012, 22:39:04
15 veya 20 dediğin gibi.
Bakmak lazım ayarlarına :)
Gönderen: yakalı - 25 Mayıs 2012, 00:36:54
15 veya 20 dediğin gibi.
Bakmak lazım ayarlarına :)
kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.ferhat uyari yazısı bi daha görünmedi 1 sefer yazdı şuana kadar.ne anlama geldiğini bilemedim hararet suyunun eksilmesi diye düşündüm ama oda değil galiba başarıya götürüp bil bağlamış sorun çıkmamış bakalım devam ederse bakacaz.yine de aklımızda olsun silme yöntemi nemi lzım olur belki  :)
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Mayıs 2012, 18:13:08
silme yöntemi aklında olsun a ayrı mesele. demekki görünen uyarı servis hatırlatma yazısı değilmiş. anlık bir şey olmuş olabilir. ne yazdığını hatırlıyor musun. servis hatırlatma yazısı "service jest in 3000 km" diye görünür ve bi kere çıktı mı her kontağı açısında ekranda görünür ve biiiip diye uyarı da verir. vag-com la sildirirsen 7000 km sonra 3000 km den başlayarak her 100 km de bir düşerek uyarısını verir. kendin sıfırlayınca eren veya korayın dediği gibi demekki 15 veya 20 binde tekrarlıyor.
Gönderen: umut_mk4 - 25 Mayıs 2012, 19:39:12
arkadaslar siz niye bukadar service jest yazısını takıntı ediyorsunuz ??
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Mayıs 2012, 19:56:19
sen demekki biz kadar kıl değilsin :) ben arıza lambası bilmem ne uyarısı yanıp duran arabaya binmem :)
Gönderen: hakkihakan - 25 Mayıs 2012, 20:02:41
   1- Arka yolcu kısmı çok DAR. :o
   2- Gogusluk kısmı soyulması.Hatta torpido kapagı ve yan parcalarında yapıs yapıs olması.(Bu en igrenci) >:(
   3  Ön tampon altı plastiği cok alcak.Park ederken kaldırıma lastigi dayayamıyorsunuz. :-\
   4  Sağ ayna ufak. :(
   5  Parcalarının pahalı olması(Orjinal arka kapı dış cam fitili (conta) 450TL (orjinal parca).Sadece bir kapı.) :t

Bakımlı ve diri gorunumlu bir golfe sahipseniz. :sevgi:
Gönderen: OffLineR - 28 Mayıs 2012, 09:15:25
1 - Doğru ama o bizim çok geniş oturmamızdan kaynaklanıyor. Ben 5 kişi çok uzun yolculuk yaptım Golf ile
2 - 200 TL'ye tüm soyulan ve yapış yapış olan kısımlar boyanıyor. Bir daha da dert tasa olmuyor.
3 - O kadar uzun araba değil, dayanmasa da olur.
4 - Sağ aynanın geniş olmasının bir avantajını görmedim.
5 - Orjinal parçası pahalı ama orjinal parça takınca 2 sene sonra dağılmıyor.

Bence bu kadar olumsuz yanının sayılmasının nedeni bu kadar çok kullanıcısının olması.
Çözülemeyecek hiç bir problemi yok (bakımsız kullanılıp erken motor-şanzuman dağıtanlar hariç.)
Gönderen: umut_mk4 - 28 Mayıs 2012, 11:18:35
1 - Doğru ama o bizim çok geniş oturmamızdan kaynaklanıyor. Ben 5 kişi çok uzun yolculuk yaptım Golf ile
2 - 200 TL'ye tüm soyulan ve yapış yapış olan kısımlar boyanıyor. Bir daha da dert tasa olmuyor.
3 - O kadar uzun araba değil, dayanmasa da olur.
4 - Sağ aynanın geniş olmasının bir avantajını görmedim.
5 - Orjinal parçası pahalı ama orjinal parça takınca 2 sene sonra dağılmıyor.

Bence bu kadar olumsuz yanının sayılmasının nedeni bu kadar çok kullanıcısının olması.
Çözül+emeyecek hiç bir problemi yok (bakımsız kullanılıp erken motor-şanzuman dağıtanlar hariç.)
+10000000
Gönderen: rene - 28 Mayıs 2012, 12:15:44
akaya dar demek yanlış olur bizim ön koltuklar saltanat kayığı gibi hep en geride durdugu için arkaya insan sığması zor oluyor :)
Gönderen: ilkerk_58 - 28 Mayıs 2012, 14:14:05

2- Gogusluk kısmı soyulması.Hatta torpido kapagı ve yan parcalarında yapıs yapıs olması.(Bu en igrenci) >:( 

bencede en iğrenci bu.

+ yere yakın olmaya yakın bari fabrika çıkışı hepsinde bi karter koruma kapağı takılı olsaymış

+buraya dikkat ! biçok golf ve borada gördüm arka küllüğün iki yanında bulunan yuvarlak kapakları çok çabuk tırnak kırıp yerinden çıkıyor sonrasında mekanizma bozuluyor.arkada oturanların ayağı oraya denk geldikçe oluyor.en sonunda dayanamadım japonla yapıştırdım bi dahada çıkmaz heralde
Gönderen: nesquik - 28 Mayıs 2012, 16:27:13
bence golfün en büyük olumsuzluğu golf olması...
golf diye gözümde o kadar büyütüyorumki...
tankla çarpışsam ezerim gibi
ferrariyle yarışsam geçerim gibi
F-16 ile manevra yarışına girsem kazanırım gibi hissediyorum.
bazen böyle kapışmalarda performans araçlarına dayanamayınca moralim bozuluyor.
hafta sonu audi A6 2.0 TDİ ile kapışmaya kalktım.. benim ne haddime ;D ;D
adam çizdi geçti moral sıfırın altında -300 ler...
Gönderen: OffLineR - 28 Mayıs 2012, 16:59:19
^
+1
Gönderen: umut_mk4 - 28 Mayıs 2012, 17:05:43
bir tane golf 4 r32 ın olsa morellerin +3.2 olurdu
Gönderen: rene - 28 Mayıs 2012, 19:59:41

Senin bu durumda moralin bozulmamalı ama es kaza onu geçeydın altındaki arkadaki yazaıları sökülmüş bir Golf 4 Gtı olsaydı o adamcağız  bir hafta uyku uyuyamazdı ondan eminim  ;D
Gönderen: nesquik - 28 Mayıs 2012, 20:05:35
aaaaahhhhh keşke keşkee..... en büyük hayalimden biri... ama çok para yaww..
Gönderen: nesquik - 28 Mayıs 2012, 20:07:35
Senin bu durumda moralin bozulmamalı ama es kaza onu geçeydın altındaki arkadaki yazaıları sökülmüş bir Golf 4 Gtı olsaydı o adamcağız  bir hafta uyku uyuyamazdı ondan eminim  ;D
ağa nasıl geçeyim yaa. ben 5000 devirde hızlanmaya çalışırken adam ssüzüldü kayboldu gözden.
ama çok kararlıyım bir dahaki arabam kısmetse performans aracı olacak..
Gönderen: rene - 28 Mayıs 2012, 20:10:19
1.6 yla olmaz tabi kardeşim Audinin ayagının takılıp düşmesi lazım ancak öyle  :)
Gönderen: erdm805 - 28 Mayıs 2012, 20:12:17
imkanım olsa kanadadan sıfır km sini getirtirim ne golfv nede golf6 hepsi hikaye efsane golfIV:)
Gönderen: erdm805 - 28 Mayıs 2012, 20:15:59
sürücü koltuğuna oturduğun andaki duygu başka hiçbir arabada yok onun için gene gene gene golf4
Gönderen: nesquik - 28 Mayıs 2012, 22:43:45
harbidende öyle, arakdaşlarım bazen oturuyorlar sürücü koltuğunada çok farklı buluyorlar kokpiti. kokusu bile hala duruyor diyorlar. ben alıştığım için alamıyorumda.
bide farklı bir karizması var. beni hep golf'ü olan öğretmen diye tarif ediyorlarmış bulunduğum yerde.. buda bi ayrıcalık.
Gönderen: ogretmen_ankara - 28 Mayıs 2012, 22:52:08
-----Golf 4 ün kötü yanlarından birisi şanzıman son şanzıman aralığının yada dişli oranının kısa olması, dolayısı ile 100 ile giderken devir saati 3000 de oluyor, bu da hem motor sesine hem de yakıt tüketimine yansıyor... Hondanın bu yönü güzel, hız 120 de iken devir saati 3000 de.
----kapı içi soyulmalar mevcut, fakat ben buna kronik olarak bakmıyorum, araçlarımız nerdeyse 10-12 yıllık o kadar normal şeyler,
----Altı yere çok yakın gerçenten...
Gönderen: rene - 29 Mayıs 2012, 08:23:44
harbidende öyle, arakdaşlarım bazen oturuyorlar sürücü koltuğunada çok farklı buluyorlar kokpiti. kokusu bile hala duruyor diyorlar. ben alıştığım için alamıyorumda.
bide farklı bir karizması var. beni hep golf'ü olan öğretmen diye tarif ediyorlarmış bulunduğum yerde.. buda bi ayrıcalık.

Koku olayına katılıyorum arabanın içinin kendine has bi kokusu var ve bayılıyorum ona 2-3 gün garajda dursun arabanın kapısını bir açıyorum buram buram Golf kokuyor :)
Gönderen: jackhal - 29 Mayıs 2012, 09:49:00

Hyundai i30'la kapıştım bende geçenlerde. Kapıştım demeyelim de seyrettim diyelim. Ama denildiği gibi insan bi gaza geliyor. bu arabayla herkesi geçerim gibi oluyorsun ama sonra aracın motorunun ne olduğunu tekrar tekrar anlıyorsun. 8 v olmasının da etkisi büyük bunda bence. Eğen 16 olsa uzun soluklu kapışmalarda daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum..

Kardeşimde primera var.. Golf'e her binişinde hayran kalıyor..
Gönderen: kartal1707 - 01 Haziran 2012, 13:35:22
BARTHEZ bence senin arabada Fare var :):) 6 aydır kaloriferden sünger parçasımı gelirmiş :)
Gönderen: kartal1707 - 01 Haziran 2012, 13:41:39
Hyundai i30'la kapıştım bende geçenlerde. Kapıştım demeyelim de seyrettim diyelim. Ama denildiği gibi insan bi gaza geliyor. bu arabayla herkesi geçerim gibi oluyorsun ama sonra aracın motorunun ne olduğunu tekrar tekrar anlıyorsun. 8 v olmasının da etkisi büyük bunda bence. Eğen 16 olsa uzun soluklu kapışmalarda daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum..

Kardeşimde primera var.. Golf'e her binişinde hayran kalıyor..

JACKHAL ( Hakan ) ben çok arabayla kapıştım şehiriçinde uzun yolda ben 3. vitese takana kadar arayı açtı açtı açamazsa vay haline 16 valfin farkını o zaman hissediyorum 3000 devirden sonra altımdaki golf gidiyor ferrari geliyor sankı ama biraz modifiye şart chip tuning, hava filtresi ve iyi bir eksoz yetiyorözellikle  hondalarla kafa geçmeye bayılıyorum ( typer hariç ) :)
Gönderen: rene - 01 Haziran 2012, 13:47:09
1.6 Honda larda haric sanırım :)
Gönderen: akdenizli - 01 Haziran 2012, 21:37:18

dostum aynı sorun bende de vardı o havalandırma ızgarası (difizör) ü sök. orda altta falan bi tomar görürsün. onları bi güzel temizle işlem tamamdır :)
Gönderen: akdenizli - 01 Haziran 2012, 21:45:09
geçenlerde 2011 kasa A3  le saldım 195 i gördüm ve yavaşlamak zorunda kaldım. 4.vitesin ortalarıa kadar beraberdik. te kesiciye girip gaz kesmeden 5 e attığımda 20 metre falan öne geçmiştim. 3-4 saniye sonra da yavaşladık zaten...
Gönderen: cagri_2004 - 04 Haziran 2012, 11:55:57
Golf 4 'ün en kötü tarafı, aynı model Focus veya Astra kullandığım zaman "Bu da arabamı Golf'ün yanında" dememe sebep olması  :D
Gönderen: ogretmen_ankara - 04 Haziran 2012, 12:15:24
En kötü yanı, golfü satınca, golfsüz kalmak
Gönderen: ferhattasdemir - 04 Haziran 2012, 19:50:15
En kötü yanı, golfü satınca, golfsüz kalmak

ne fena :(
Gönderen: mgg - 04 Haziran 2012, 21:20:22
son 6 arızayıda cumartesi günü yapması ;D o an kızıyorum ama vazgecemiorum niyeyse:D
Gönderen: ismailtunca81 - 09 Ağustos 2012, 23:54:23
arabayla  alaksı olan olamyan herkesin bakması ve nazara  çabuk gelmesi etrafındaki insanların arabaya talip olması ama bir türlü istediğin parayı ayarlayıp veremeyişi park ettikten sonra  en az  iki kere dönüp bakmak zorunda  kalman uzun yolda  yolun ne zaman bittiğini anlayamaman aşırı güven vermesi ve  ibrenin hep sağa yatık kullanmak

bunlar olumsuz  yönleri

Gönderen: ZL1155 - 10 Ağustos 2012, 00:10:01
arabayla  alaksı olan olamyan herkesin bakması ve nazara  çabuk gelmesi etrafındaki insanların arabaya talip olması ama bir türlü istediğin parayı ayarlayıp veremeyişi park ettikten sonra  en az  iki kere dönüp bakmak zorunda  kalman uzun yolda  yolun ne zaman bittiğini anlayamaman aşırı güven vermesi ve  ibrenin hep sağa yatık kullanmak

bunlar olumsuz  yönleri

harikasın hocam :) eklicek bşy bulamadımm GOLF hastalıktır yaaaa

Gönderen: Sinancetintas - 10 Ağustos 2012, 11:01:54
En kötü yani 713 km uzak kalmak onunla.. :S daha da en az 10gün falan uzak kalacagım.. :S Çoook Koyuyor buradaki evimin oto parkında araçımı arayıp duruyorum 9 gündür.. :S
Gönderen: nesquik - 13 Ağustos 2012, 04:09:22
sağ aynanın küçük olması:)
Gönderen: rene - 13 Ağustos 2012, 13:47:50
bende tam tersini düşünüyorum keşke solda küçük olsaydı :)
Gönderen: OffLineR - 13 Ağustos 2012, 16:18:00
bende tam tersini düşünüyorum keşke solda küçük olsaydı :)

Getirelim sana İngiltere'den :)
Gönderen: nesquik - 13 Ağustos 2012, 19:24:46
sağ aynadan hiç bişey göremiyorum şehir içi trafikte.
babamın arabasında rahat görünüyor sağ aynadan
Gönderen: OffLineR - 13 Ağustos 2012, 19:29:48
Sana da sağ ayna alalım Samet ingiltereden :)
Gönderen: Sinancetintas - 13 Ağustos 2012, 22:08:39
Koray maşallah hem küçügünün hem büyügünün sagını solunu bulmuşsun.. ;) Bende düşünüyorum 2 aynayıda led'lı küçük spor aynalarla degiştirmeyi düşünüyorum.. ingiltere linki varsa atsana.. ;)
Gönderen: nesquik - 14 Ağustos 2012, 19:27:56
ben küçük bi kör nokta aynası ile olayı halletmeyi düşünüyorum..
Gönderen: SameTrb - 18 Ağustos 2012, 20:18:36
bence en buyuk eksıklerınden bırı aracın 6 vıtes olmaması  hangı golfe bındıysem 140 da  motor sesı rahatsız edıcı duzeyde arac 6. vıtesı ıstıyor..
Gönderen: Sinancetintas - 19 Ağustos 2012, 15:23:18
bence en buyuk eksıklerınden bırı aracın 6 vıtes olmaması  hangı golfe bındıysem 140 da  motor sesı rahatsız edıcı duzeyde arac 6. vıtesı ıstıyor..
+ 1
Gönderen: OffLineR - 23 Ağustos 2012, 09:57:13
6 vites olan golf IV var.
İsterseniz alın takın. Bire bir aynı takılıyor.
Hiç sorun yaşamazsınız takarken  :D :D
Gönderen: umut_mk4 - 25 Ağustos 2012, 10:14:43
bence golf 4 leri hepsi gti olmalıydı :)
Gönderen: rene - 25 Ağustos 2012, 11:16:14
ustat peki bizim 4 ileri otomatigin yerine passat ve tdi lerdeki 5 ileri tiptronik uyarmi ne dersin:)
Gönderen: OffLineR - 25 Ağustos 2012, 22:34:30
Passat'taki farklıdır ama Golf'lerdeki cuk oturur.
Gönderen: panik - 25 Ağustos 2012, 23:15:36
yazıldı mı bilmiyorum ama bence en olumsuz tarafı bende bi tane olmaması, onun dışınca bence bir eksiği yok ;D ;D
Gönderen: furkank - 26 Ağustos 2012, 11:09:16
arkadaslar servis yazısı km yada zamana bağlıdır. araba servise girdikten sonra belli bir km'ye yaklastıgı zaman yada (fazla km yapmasanız bile) belli bir zaman  sonra servise girsin diye cıkıyor. km yada zamana baglı olarak cıkıyor..
Gönderen: rene - 26 Ağustos 2012, 12:19:02
Golf 4 un belli bi bakİm dokumani mevcutmu? Km km degismesi gereken parcalari gosteren vs?
Gönderen: SameTrb - 26 Ağustos 2012, 20:10:11
benım aracın kullanım kılavuzunda kac km de bır bakım yapılması gerektıgı kac devırlerde vıtes arttırılması dusurulmesı gerektıgı yazıyor ama bılınen seyler eger senın ıcın onemlıyse taratıp gonderebılırım
Gönderen: kerim_dikmen - 03 Eylül 2012, 16:29:08
dansöz gibi bir de titremese
Gönderen: Buhar - 03 Eylül 2012, 17:32:54
dansöz gibi bir de titremese
Nasıl dansöz gibi titriyor anlamadım >:(
Aracın en sevdiğim yanı stabil olması maşalaa :)
Gönderen: OffLineR - 04 Eylül 2012, 09:47:25
Ben de anlamadım onu.
Röalntide titriyorsa problem vardır.
Gönderen: Sinancetintas - 07 Eylül 2012, 18:08:33
Ben de anlamadım onu.
Röalntide titriyorsa problem vardır.
;)
Gönderen: küçükkaranlık - 12 Eylül 2012, 13:48:39
ARKADAŞLAR BİRDE GOLFLERDEKİ BİR SORUNDA ALTININ YERE ÇOK YAKIN OLMASI. EN UFAK BİR TAŞIN YADA TÜMSEĞİN ÜZERİNDEN GEÇERKEN ALTININ YERE DEĞMESİ. BEN BİR SEFERİNDE YERE BOŞ 2,5 LT LİK PET ŞİŞE KOYDUM VE ÜZERİNDEN GEÇEMEDİM. AMA ALLAHTAN ADAMLAR ALTINA BAYA KALIN MUHAFAZA KOYMUŞLAR ONU DÜZELTİP DÜZELTİP TEKRAR KULLANIYORUM...
Gönderen: jackhal - 24 Eylül 2012, 20:17:59

gerçekten mi?
Gönderen: MurdeR - 24 Eylül 2012, 22:48:15
gerçekten mi?
aynen nasıl oluyor bu dediğiniz?
Gönderen: Ahmetsyn41 - 25 Eylül 2012, 00:34:16
Debriyajın yukarda kavraması  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Gönderen: Ahmetsyn41 - 25 Eylül 2012, 00:36:07
sağ aynanın ufak olması mercedes özentisi    ^-^ ^-^ ^-^ ^-^
Gönderen: OffLineR - 25 Eylül 2012, 09:21:33
aynen nasıl oluyor bu dediğiniz?

Aynı yılın araçlarında kullanılan  6 ileri manuel şanzuman.
Bire bir kulaklara kadar uyar, cuk diye oturur.
Audi TT'de ve A3'lerde, GTI'da kullanılan şanzuman. 4 Silindir olduğu sirece sök-tak yapılır ;)
Gönderen: Sinancetintas - 25 Eylül 2012, 12:44:11
Bu adam bilir.. ;) ;) bi deneyen olursa yorumlasın.. ;)
Gönderen: akdenizli - 22 Kasım 2012, 23:56:45

Kesinlikle arkadaşım.
Gönderen: MurdeR - 23 Kasım 2012, 00:22:17
Aynı yılın araçlarında kullanılan  6 ileri manuel şanzuman.
Bire bir kulaklara kadar uyar, cuk diye oturur.
Audi TT'de ve A3'lerde, GTI'da kullanılan şanzuman. 4 Silindir olduğu sirece sök-tak yapılır ;)
eğerki şanzımanı dağıtırsam 6 ileri araştırıcam o zaman tabi usta kovalamazsa manyakmısın olum diye :D böyle garip müşteriler pek gelmez ustanın yanına heralde :D
Gönderen: emirdede - 23 Kasım 2012, 09:28:53
İç mekanda her yanının gıcırdaması
Gönderen: barthez - 23 Kasım 2012, 09:39:51
İç mekanda her yanının gıcırdaması
kış geldi birazda ondan olabilir çözüm yöntemleri var ama uğraşanı bulmak lazım
Gönderen: by_tata - 23 Kasım 2012, 09:45:25
Sadece icte gicirdama olsa, arac yaylaninca alttan ortadan arkadan yer yerden geliyor gibi gacur gucur yapiyor, gicirdiyor :) Cogu kiside de varmis bu viraj demir lastikleri degistirdim duzelmedi, ondan degilmis demek ki :)
Gönderen: barthez - 23 Kasım 2012, 09:50:28
Sadece icte gicirdama olsa, arac yaylaninca alttan ortadan arkadan yer yerden geliyor gibi gacur gucur yapiyor, gicirdiyor :) Cogu kiside de varmis bu viraj demir lastikleri degistirdim duzelmedi, ondan degilmis demek ki :)
vitese takıp araba kalkarken hoplama yapıyorsa salıncak burçlarından yapar değiştirdim düzeldi.
Gönderen: by_tata - 23 Kasım 2012, 12:51:04
bu salincak burclari degisimi zahmetli is mi ? On ve arka beraber mi degistirdiniz acaba ?
Gönderen: kerim_dikmen - 23 Kasım 2012, 13:10:48
salıncak burçları değişiyor fakat randıman vermiyor en iyisi en ideali salıncakları komple değiştirmek
aşırı pahallı bir parça deyil bende salıncakları değiştirdim sadece önleri ustana göre değişir iyi bir usta iki saate takar fazla sürmez
Gönderen: s1nanozk - 23 Kasım 2012, 21:25:27
salıncak burçlarını ben de komple değiştirdim,dışardan ses sadece sanıyorum sol arka teker tarafında var bi ses.ara ara ıslık gibi kısık kısık bi ses yapıyo.(frene basmıyorum) bu arada şu 6 ileri şanzımanı nereden bulabiliriz?tabi komple şanzımanı indirmek gerek heralde?
Gönderen: MurdeR - 23 Kasım 2012, 21:30:30
aynen ustam da öyle demişti hemen hemen aynı fiyata gelir ve verimli olmaz biz tavsiye etmiyoruz demişti ön tarafları değiştirirken ikisinide sıfır aldım taktım
Gönderen: mk3can - 23 Kasım 2012, 21:35:11
   stop lamba ampüllerinin hep patlaması
Gönderen: by_tata - 23 Kasım 2012, 21:54:14
   stop lamba ampüllerinin hep patlaması

bu sorunu bir arkadas cozmustu sanirsam, bir kablodaki temassizlik sorununu giderince duzeliyormus ve artik patlatmiyormus ampulleri ama hatirlamiyorum tam olarak hangi kablo ve neredeydi, bu forumda olmasi lazim cozumu.
Gönderen: Sinancetintas - 23 Kasım 2012, 23:25:54
bu sorunu bir arkadas cozmustu sanirsam, bir kablodaki temassizlik sorununu giderince duzeliyormus ve artik patlatmiyormus ampulleri ama hatirlamiyorum tam olarak hangi kablo ve neredeydi, bu forumda olmasi lazim cozumu.
Bende de 4-5 kere patlamıştı ufak bişey ve ucuz ampul alıyorum diye herhalde ondan oluyor dedim pekte takmadım 4'lu paketi 5TL gibi bişeye geliyordu yani.. ama TR'ye döndügümde Bursa'da sagolsun bi elektrikçiye bikaç iş için götürdügümde araçı o baktı ampulleri görünce kolleksiyon mu yapıyon falan dedi, olayı anlatınca sadece 1 şeye baktı ve 1-2 dk sürmedi halletti aynı o ampuller yaklaşık 5-6 ay oldu hiç sorun yok.. Çok basit bişeydi..
Gönderen: golfvan38 - 24 Kasım 2012, 00:15:08
1. Kalkışlarda seri değil
2. İçindeki gıcırtılar
3. Altının çok çabuk değmesi
4. İç dikiz bozuluyor
5. Kapı kolları (iç) ve teyp çevresi soyuluyo çirkin bi görüntü.
6. Çok ilgi çekiyo seveni çok, kıskananı çok, benzeri yok
Gönderen: emirdede - 24 Kasım 2012, 08:43:03
Honda Civic forumlarında performansının dalga konusu olması  :bekleriz:
Gönderen: by_tata - 24 Kasım 2012, 11:58:11
Bende de 4-5 kere patlamıştı ufak bişey ve ucuz ampul alıyorum diye herhalde ondan oluyor dedim pekte takmadım 4'lu paketi 5TL gibi bişeye geliyordu yani.. ama TR'ye döndügümde Bursa'da sagolsun bi elektrikçiye bikaç iş için götürdügümde araçı o baktı ampulleri görünce kolleksiyon mu yapıyon falan dedi, olayı anlatınca sadece 1 şeye baktı ve 1-2 dk sürmedi halletti aynı o ampuller yaklaşık 5-6 ay oldu hiç sorun yok.. Çok basit bişeydi..

su isi bende cozeyim ya :) Bursaya gittigimde su ustayi tarif edersin..
Gönderen: s1nanozk - 24 Kasım 2012, 13:33:58
kalkışlar short shift ile daha iyi hale gelebilir diye düşünüyorum ben.uygulayıp bakmak lazım yine de...
Gönderen: Nuri_Kapucu - 24 Kasım 2012, 17:49:50
kapı switch leri  ;D
Gönderen: ilkerk_58 - 24 Kasım 2012, 19:48:41
evet kapı swich leri :)
Gönderen: Sinancetintas - 25 Kasım 2012, 13:02:45
su isi bende cozeyim ya :) Bursaya gittigimde su ustayi tarif edersin..
çok basit bi yerde zaten adamı da o bölgede neredeyse herkes tanıyor..
Gönderen: akdenizli - 26 Kasım 2012, 22:35:55
KONUŞMAMASI  :D
Gönderen: tugaysaban - 26 Kasım 2012, 22:55:23
bence tek ve en sinir bozucu yanı durmadan 1. vitese geçmemesi 3.golf 4 üm 3üde aynıydı eminim hepsi aynıdır.
Gönderen: MurdeR - 26 Kasım 2012, 23:17:49
bendede aynısı var 1. vitese geçmiyor durma aşamasına gelmeden
Gönderen: TEYOLOGY - 27 Kasım 2012, 00:19:45
bendede aynısı var 1. vitese geçmiyor durma aşamasına gelmeden

yalnız durmadan geçmesi zaten normal değil.
Gönderen: Sinancetintas - 27 Kasım 2012, 00:24:51
bence tek ve en sinir bozucu yanı durmadan 1. vitese geçmemesi 3.golf 4 üm 3üde aynıydı eminim hepsi aynıdır.
Beyler adamlar onu öyle tasarlamış zaten sadece kalkış vitesi olarak kullanılıyor.. Geçsin diye zorlamayın bence.. Bu konu daha öncede konuşulmuştu bu bi nevi özellik gibi bişey.. ;)
Gönderen: chemisamet - 27 Kasım 2012, 01:27:58
Beyler adamlar onu öyle tasarlamış zaten sadece kalkış vitesi olarak kullanılıyor.. Geçsin diye zorlamayın bence.. Bu konu daha öncede konuşulmuştu bu bi nevi özellik gibi bişey.. ;)
benım vento da  aynı sıkıntı var dıye  dertlenıyorum acaba mk3 te normal mı
Gönderen: TEYOLOGY - 27 Kasım 2012, 01:35:25
benım vento da  aynı sıkıntı var dıye  dertlenıyorum acaba mk3 te normal mı

normal olanı geçmemesi. :) araç tam durmadan 1e atmayın.
Gönderen: kimyahmet - 27 Kasım 2012, 01:55:50
Golfün sorunu altını sürtmesi. Ayrıca bir arkadasın da dediği gibi; teyibin üstündeki boşluğa cep telefonu kumanda falan koyunca ani kalkışlarda ya da bayır yukarı kalkışlarda mutlaka düşüyor.

haftasonu memlekete kırıkkale ye gittim, yoldan aciz memleketin gereksiz ve olağanüstü saçma yokuşları yüzünden aracın altını bir kaç defa sürttüm, bu tarz araçlar köylerde sanırım hiç gitmez.
teybin üstündeki boşluğa gelince, o boşluğa kaydırmaz plastikten yapılan malzemeleri oranın  boyutuna uygun olacak şekilde kesip ayarlarsan sanırım bu ani yokuş/bayır kalkışlarında telefon, bluetooth, USB, v.d.... düşme problemi yaşamazsın
Gönderen: golfüçyüs - 27 Kasım 2012, 02:30:35
haftasonu memlekete kırıkkale ye gittim, yoldan aciz memleketin gereksiz ve olağanüstü saçma yokuşları yüzünden aracın altını bir kaç defa sürttüm, bu tarz araçlar köylerde sanırım hiç gitmez.
teybin üstündeki boşluğa gelince, o boşluğa kaydırmaz plastikten yapılan malzemeleri oranın  boyutuna uygun olacak şekilde kesip ayarlarsan sanırım bu ani yokuş/bayır kalkışlarında telefon, bluetooth, USB, v.d.... düşme problemi yaşamazsın

ilk zamanlar çok bozuk para döktüm ordan :D
Gönderen: MurdeR - 27 Kasım 2012, 08:40:18
yalnız durmadan geçmesi zaten normal değil.
çok yavaşlamışken durma aşamasındayken 2. vitese göre sert biçimde 1. vitese geçiyor bende ama 20 km nin üzerindeyken geçmiyor.
Gönderen: chemisamet - 27 Kasım 2012, 10:50:11
çok yavaşlamışken durma aşamasındayken 2. vitese göre sert biçimde 1. vitese geçiyor bende ama 20 km nin üzerindeyken geçmiyor.
aynen demekkı vw nın bı lutfu bu en azından artık oyle bakıyorum ama NEDEN BOYLE
Gönderen: MurdeR - 27 Kasım 2012, 12:05:30
arkadaş sorun var demiş geçmemesi lazım demiş ama durma aşamasına gelirken 1 e geçiyor benim arabam yani. normal midir değilmidir?
Gönderen: golfüçyüs - 27 Kasım 2012, 13:54:01
arkadaş sorun var demiş geçmemesi lazım demiş ama durma aşamasına gelirken 1 e geçiyor benim arabam yani. normal midir değilmidir?

kesinlikle geçmez diye bişey yok, çok yavaşken yani 10-15-20 km o civarlarda 2'den 1'e geçmesi normal bişey.
Gönderen: MurdeR - 27 Kasım 2012, 16:05:58
kesinlikle geçmez diye bişey yok, çok yavaşken yani 10-15-20 km o civarlarda 2'den 1'e geçmesi normal bişey.
teşekkür ederim ustam arkadaş öyle dedi de daha demin kafama takıldı.
Gönderen: tugaysaban - 27 Kasım 2012, 18:14:46
normal olanı geçmemesi. :) araç tam durmadan 1e atmayın.
bence saçma çok yavaşladığımızda bile kırt diye geçiyor ben çok nadir bu hatayı yapıyorum ancak yokuşlarda filan bayıldığında durup kalkmak bazen ımkansız oluyor yada yoğun trafikte ikinin yemediği heryerde durmak çok ama çok mantıksız. eğer bir özellikse tabiki.
Gönderen: golfüçyüs - 27 Kasım 2012, 19:55:19
bence saçma çok yavaşladığımızda bile kırt diye geçiyor ben çok nadir bu hatayı yapıyorum ancak yokuşlarda filan bayıldığında durup kalkmak bazen ımkansız oluyor yada yoğun trafikte ikinin yemediği heryerde durmak çok ama çok mantıksız. eğer bir özellikse tabiki.

adamlar özellikle 1. vites dişlisini kısa yapmışlar. tahminimce şehiriçi yakıt tüketimini düşürmek için olabilir.
denedinizmi bilmiyorum ama golf'ler 2. vitestede çok rahat kalkabilir. hatta ben debriyaj bitik olduğu halde denemiştim rahatlıkla kalkıyodu
Gönderen: MurdeR - 27 Kasım 2012, 19:57:51
zararlı diye demişlerdi 2. viteste kalkış yapmak. bobin veya bujileriniz eskidiğinde 2. viteste kalkış yaptığınızda araba yakıt bitiyormuş gibi tekleyerek kalkıyor
Gönderen: golfüçyüs - 27 Kasım 2012, 20:04:59
zararlı diye demişlerdi 2. viteste kalkış yapmak. bobin veya bujileriniz eskidiğinde 2. viteste kalkış yaptığınızda araba yakıt bitiyormuş gibi tekleyerek kalkıyor

bilmiyodum bunu. denemek için yapmıştım bi iki kere zaten. ama şimdi bi mk4'üm olaydı yapmazdım bi daha öyle şeyler  :saskin:
Gönderen: Sinancetintas - 28 Kasım 2012, 01:26:55
Sanırım 15Km hızda veya belli bi motor Hız + devrinin altına duşmeden geçmeyi sağlamıyor, zorlamanızı da tavsiye etmem.. Zaten Golf 4'ler 2'de bile kalkabiliyorken(ki kalkın demiyorum tabii ki zararı var) bence 1'e ilk hareket hariçi gerek yok.. ki zaten tasarımı da böyle diye biliyorum.. ;)
Gönderen: selimbzrc - 28 Kasım 2012, 02:34:27
Gönderen: TEYOLOGY - 30 Kasım 2012, 12:18:55
olayın özü şu. 1. vites seri biçimde hızlandınız. 2. vitese geçtiniz. gaza basıp motorun devrini arttırdınız. 3 e atacaksınız. ama eliniz kayıyor. 1e geçiriyorsunuz. debriyajı bırakıyorsunuz. motor redline yapıyor. ön tekerler kilitleniyor.  ne olduğunu anlayamıyorsunuz. kayıp yolun dışına çıkıyorsunuz.

bu özellik sayesinde bunu engellemiş oluyorsunuz.  senkromeçsiz eski kamyonlar gibi ara gaz vererek (4000 devir üstü) 2 den 1e rahatça alabilirsiniz. ya da zorlayarak (kırt) 1 e yine alabilirsiniz. double clutch denilen teknikle 1. vitese yine alabilirsiniz. ama arkadaşların da dediği gibi mk4 lerin 1. vites dişlileri ilk hareketi sağlıyor zaten. gerisi 2. vites. sıkıntısız şekilde 2. vitesle devam edebilirsiniz. araç tekleyebilir. gerekirse yarım debriyaj yarım gaz yaparak 2. viteste az daha yüksek devirde gidebilirsiniz. (balata ömrüne etki eder) ama illa 1. vitese atacağım diye zorlamayın (şanzımanın ömrüne etki eder)

balata maliyeti vs şanzıman maliyeti. seçim sizin.  :tamamdir
Gönderen: Sinancetintas - 30 Kasım 2012, 15:07:06
olayın özü şu. 1. vites seri biçimde hızlandınız. 2. vitese geçtiniz. gaza basıp motorun devrini arttırdınız. 3 e atacaksınız. ama eliniz kayıyor. 1e geçiriyorsunuz. debriyajı bırakıyorsunuz. motor redline yapıyor. ön tekerler kilitleniyor.  ne olduğunu anlayamıyorsunuz. kayıp yolun dışına çıkıyorsunuz.

bu özellik sayesinde bunu engellemiş oluyorsunuz.  senkromeçsiz eski kamyonlar gibi ara gaz vererek (4000 devir üstü) 2 den 1e rahatça alabilirsiniz. ya da zorlayarak (kırt) 1 e yine alabilirsiniz. double clutch denilen teknikle 1. vitese yine alabilirsiniz. ama arkadaşların da dediği gibi mk4 lerin 1. vites dişlileri ilk hareketi sağlıyor zaten. gerisi 2. vites. sıkıntısız şekilde 2. vitesle devam edebilirsiniz. araç tekleyebilir. gerekirse yarım debriyaj yarım gaz yaparak 2. viteste az daha yüksek devirde gidebilirsiniz. (balata ömrüne etki eder) ama illa 1. vitese atacağım diye zorlamayın (şanzımanın ömrüne etki eder)

balata maliyeti vs şanzıman maliyeti. seçim sizin.  :tamamdir
Eline Emegine saglık abi.. ;)
Gönderen: nail_22 - 01 Aralık 2012, 02:33:49
260 var ama 120 den sonra basmak istemiyor insan altından cıkacakmış gibi oluyor  :-\
Gönderen: Sinancetintas - 01 Aralık 2012, 02:59:56
260 var ama 120 den sonra basmak istemiyor insan altından cıkacakmış gibi oluyor  :-\
Burada bi arkadaşım var Bulgar, o 6 ileri olarak degiştirmiş bu sorunun büyük oranda ortadan kalktıgını söyledi.. Sali veya Çarşamba işlerini ayarlarsa Sofya'ya gelecek buluşacagız deneyecegim bakalım..
Gönderen: TEYOLOGY - 01 Aralık 2012, 05:54:43
Eline Emegine saglık abi.. ;)
teşekkür ederim
Gönderen: nail_22 - 09 Aralık 2012, 14:50:05
Burada bi arkadaşım var Bulgar, o 6 ileri olarak degiştirmiş bu sorunun büyük oranda ortadan kalktıgını söyledi.. Sali veya Çarşamba işlerini ayarlarsa Sofya'ya gelecek buluşacagız deneyecegim bakalım..
6 ileri oluyormu acaba benide bilgilendir bu konuda...
Gönderen: Sinancetintas - 09 Aralık 2012, 17:45:25
Aynen 6 ileri oluyor adamda 99 Golf 4 1.6 SR var aynı benimkinden yani.. adam 6 ileri yapmış soyledigi 110'da baslayan ve korkutan ses 160'a kadar korkutacak gibi olmuyormuş.. ve ne kadar dogru bilmiyorum ama daha da seri ve devirli oldugunu söylüyor.. tabi daha denemedim gelemedi ama gelcek deniyecegim.. Zaten dedigi gibiyse ilk servis bakımından 6ileri yaparım bende.. ;)
Gönderen: maxima911 - 18 Aralık 2012, 17:24:39
+1 İmzamdada belirtmişim bir tutku
+2
Gönderen: s1nanozk - 18 Aralık 2012, 20:29:49
+2
+3... onu bunu bilmem  :)
Gönderen: crombera - 19 Aralık 2012, 13:41:20
Golf candır..ama bu dıreksıyon sertlıgı olduruyo bnı..bıde hangı marka tuple uyum saglayacagını bılememek can sıkıcı..ama Golf CANDIR..
Gönderen: Sinancetintas - 19 Aralık 2012, 19:14:49
Golf candır..ama bu dıreksıyon sertlıgı olduruyo bnı..bıde hangı marka tuple uyum saglayacagını bılememek can sıkıcı..ama Golf CANDIR..
Direksiyon sertligi için hiç bi hidrolik yagını degiştirmeyi denediniz mi??

Benim araba altını vurduk o alt kısımda biyer delindi direksiyonun hidrolik yagı aktı bitti artık direksiyon dönmüyordu bi ustaya verdik onu yamadı yagı degiştirdi eskisinden bin kat daha iyi ve rahat oldu direksiyon istersen bi dene.. Ben artık böyle bi sertlik yaşamıyorum.. Yada hidrolik yagıda eksilmiş olabilir istersen bi kapagını açıp kontrol et..
Gönderen: crombera - 19 Aralık 2012, 20:08:18
hıdrolık azalmıstı ekledım gecenlerde hafıf yumusadı ama pekte yumusak olmadı gene
Gönderen: Sinancetintas - 19 Aralık 2012, 23:14:42
dedigim gibi yagda özelligini kaybediyor olabilir.. bence imkanın varsa komple degiştir bi.. çünkü ben daha önce kimseden böyle bişey duymadım.. :S
Gönderen: tugaysaban - 19 Aralık 2012, 23:35:51
dedigim gibi yagda özelligini kaybediyor olabilir.. bence imkanın varsa komple degiştir bi.. çünkü ben daha önce kimseden böyle bişey duymadım.. :S
aynen golf 4 de dreksiyon sertliğini bende ilk duyuyorum. muhtemel hidrolik ilk koyulduğuyla durduğundandır:)
Gönderen: crombera - 20 Aralık 2012, 09:15:37

aslında sıtedede cok sıkeyetcı olan var bu konudan o bnı rahatlatmıstı bıraz ama bı gostermekte yarar var
Gönderen: Sinancetintas - 20 Aralık 2012, 17:44:55
aynen golf 4 de dreksiyon sertliğini bende ilk duyuyorum. muhtemel hidrolik ilk koyulduğuyla durduğundandır:)
;) aynen öyle düşündüm bende.. ;)
Gönderen: omer faruk - 01 Ocak 2013, 16:26:24
golf çk bşka arkdaşlar ben iş gereği bi çk araca binme frsatım oldu şirket araçlar, ama 2012 model bıle olsa golfte aldığm sürü$ keyfını hc bı araçta alamadm. Şu dikkatimi çekti bizm araçların  aynalardaki rezistans devamlı çlı$ıyo aktif halde yani ama bşka araçlarda arka cam rezisdans dügmesine baglı oluo  çk mu önemli dıceksnz ben önemıni gördùm
Gönderen: omer faruk - 01 Ocak 2013, 16:29:16
tek olumsuz tavan çıtalarımi çlıolar ya
Gönderen: abdullahçam - 02 Ocak 2013, 10:46:43
 bi golf alma hevesim vardı hastasıyım hatta golf 4 ün ama şu yazdığınız sorunların hepsini okuduğumda birazda olsa soğudum ısındım tek kalan şey ise golf 4 ün kasası ben yatıp kalkım benım poloya dua edım ya ne gıcırtı sesi var ne sürtmesi direksiyonun sertliği aksam bozulması şükür valla ben chevrolet lacetti ye döneyim o zaman  :D
Gönderen: crombera - 02 Ocak 2013, 11:08:35
onun cıtırtısıda guzel dıreksıyon sertlıgıde..
Gönderen: golfüçyüs - 02 Ocak 2013, 12:00:06
  chevrolet lacetti ye döneyim o zaman  :D

hemen tövbe de :D
Gönderen: abdullahçam - 02 Ocak 2013, 12:06:32
ya hocam ne alayım ben o zaman polomu satınca kafayı yiyecem ya  :D
Gönderen: golfüçyüs - 02 Ocak 2013, 12:08:48
ya hocam ne alayım ben o zaman polomu satınca kafayı yiyecem ya  :D

valla içine lacetti siniyosa, alıcağın en iyi araba lacetti'dir. çok düşünmemek gerek :)
Gönderen: abdullahçam - 02 Ocak 2013, 12:20:43
hocam ben poloyu almadan once golf 4 istemişimdir ama maddi durum yüzünden alamadım şimdi ise benım polonun üzerine 5 bin kredi çekip golf 4 almak istiyorum ama ne yalan soylım şu yorumları görünce benım poloya şükür :) 2 aydır araba bakıyorum  ve golf 4 donanım olarak önde heleki mavi ve  sunroofu da varsa  lacetti kasa olarak güzel piyasa olarak orta direk herhalde bütcemde  19 bine kadar  serhat hocam bu şu arabaya
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sinifinin-en-dolusu-lpg-sunroof-otomatik-109672470/detay/

birde buna
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-b-o-y-a-s-i-z.............b-r-c-lpg-2o15-muayneli-109758459/detay/

istediğim özellikde 3 tane ya 4 cam otomatik sunroof 4 hava yastıklı
Gönderen: golfüçyüs - 02 Ocak 2013, 12:26:48
işin doğrusu golf'ün piyasası karışık. hem temiz hem uygun fiyatlı bulmak biraz zor, sabır gerektirir. lacetti hakkında tek bildiğim tipi güzel, o kadar. parça fiyatlarını, arıza durumları falan golften iyiyse alınabilir bence

edit: bence 6n'lerde çok güzel. dayımın arabasına binim geçenlerde. çok temiz arabası vardır. baya keyifli bi araba bence
Gönderen: rene - 02 Ocak 2013, 12:58:28
Hem temiz hem ucuz olmaz...paraya biraz kiyarsan golf 4 te problem yasamazsin golf 4 baskasir polo yada lacetti ile pek kiyaslama:)
Gönderen: abdullahçam - 02 Ocak 2013, 13:11:13
şu an mala bağladım  :D 1,2 gün araba bakmayayım ben ya kredi çekecem zaten eren hocam o da verirlerse tabi ev borcu da ödüyorum polomu da arabaya siğmıyoruz artık ondan satıyorum   peki serhat ve eren bey

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sinifinin-en-dolusu-lpg-sunroof-otomatik-109672470/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-piril-piril-hatasiz-kazasiz-full-plusfull-110018633/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-temiz-golf-iv-bakmadan-gecme-104177233/detay

bu linklerdeki hangi golfu al dersiniz
Gönderen: s1nanozk - 02 Ocak 2013, 13:24:01
kardeşim ben de başlarda kararsızdım ama vw almaya karar vermiştim.ki sen bi vw kullanıcısısın fazla ikileme düşmemen lazım   ;) aracı almadan önce 2012 megane da kullandım pek tat alamadım,belki de anca yakınlar birbirine.aralarında 8 sene fark var dersin o kadar da üstün olduğunu düşünmüyorum (yıl olarak kıyaslıyorum yanlış anlaşılmasın)  :tamamdir
Gönderen: abdullahçam - 02 Ocak 2013, 13:35:25
ben yılında değilim zaten iç hacim genişliği donanım özellik golf 4 2004 model bazı araclara bile fark atıyor tabi kullanıcı yönünden bazı golf lerde sıkıntı oluyor olmayacak die bir şey yok zaten yine gönlüm golf den yana  :tamamdir polomu satana kadar bu araçlar satılmazsa bunlardan birini almak istiyorum ama hangisi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-1999-golf-1.6-comfortline-otomatik-vites-sirali-lpg-isli-110193195/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-piril-piril-hatasiz-kazasiz-full-plusfull-110018633/detay

Gönderen: s1nanozk - 02 Ocak 2013, 13:41:43
comfortline almayı düşünüyosun heralde  :) valla bilemiyosun tabi arabayı canlı görmeden,expertiz yaptırmadan ne olduğunu.ben de 2004 pasific aradım çok(8 ay kadar)  :D biraz sabretmek gerekiyo. ancak benim düşüncem km si az olanı alman yönünde tavsiye olur  :tamamdir
Gönderen: tugaysaban - 02 Ocak 2013, 14:49:49
comfortline almayı düşünüyosun heralde  :) valla bilemiyosun tabi arabayı canlı görmeden,expertiz yaptırmadan ne olduğunu.ben de 2004 pasific aradım çok(8 ay kadar)  :D biraz sabretmek gerekiyo. ancak benim düşüncem km si az olanı alman yönünde tavsiye olur  :tamamdir
düşüncenize saygı duyuyorum ancak km hiç umrunda olmasın 300 bine kadar almanı şiddetle tavsiye ederim. daha öncesinde 4-5 tane golf değiştirdim halada 2000 golfe biniyorum. bu aracı çok iyi tanırım 110 binde alırsın motor elinde kalır 300 binde alırsın bir 300 bin daha yaparsın yani çok sağlam bir motor ve tamamen ömrü kullanıma bağlı.
Gönderen: crombera - 02 Ocak 2013, 15:54:06
fıyatlar uygun gozukuyo bn 2 ay once aldım 20000 e galerıcıden alma taraftarı degılım ama sans dıleyım sana..
Gönderen: TEYOLOGY - 02 Ocak 2013, 15:54:13
düşüncenize saygı duyuyorum ancak km hiç umrunda olmasın 300 bine kadar almanı şiddetle tavsiye ederim. daha öncesinde 4-5 tane golf değiştirdim halada 2000 golfe biniyorum. bu aracı çok iyi tanırım 110 binde alırsın motor elinde kalır 300 binde alırsın bir 300 bin daha yaparsın yani çok sağlam bir motor ve tamamen ömrü kullanıma bağlı.

söylediklerinde haklılık payı çok yüksek. kullanım şekli çok önemli. sıfır araba al. 10000 km de bir yağını değiştirme. 30.000 km tek yağ git bak bakalım motor kitliyor mu kitlemiyor mu. ama bir de işin psikolojik yönü var. ben araç ararken psikolojik sınırım 200.000 km idi. en azından internet ortamında böyle idi. ama şu anki aracımı mesela 230k km olsaydı yine alırdım. işin bir de satış zamanı var. kimse aldığı aracı uzun süre kullanmayacaksa aldıktan 1 sene sonra motor yaptırmak istemez.
Gönderen: tugaysaban - 02 Ocak 2013, 16:34:59
söylediklerinde haklılık payı çok yüksek. kullanım şekli çok önemli. sıfır araba al. 10000 km de bir yağını değiştirme. 30.000 km tek yağ git bak bakalım motor kitliyor mu kitlemiyor mu. ama bir de işin psikolojik yönü var. ben araç ararken psikolojik sınırım 200.000 km idi. en azından internet ortamında böyle idi. ama şu anki aracımı mesela 230k km olsaydı yine alırdım. işin bir de satış zamanı var. kimse aldığı aracı uzun süre kullanmayacaksa aldıktan 1 sene sonra motor yaptırmak istemez.
neden km si fazla aracı almazlar yada içlerine sindiremezler anlamış değilim tabiki temiz kullanılmış bir uzun km li araçtan bahsediyorum.  bu aracımı almadan 120 binde bir golf 4 expertiz yaptırdım motor ömrü %40 çıkmıştı aracında sağlıklı olmadığını söylemişlerdi şaşırmıştım. benim şimdiki aracımın km si çok yüksek 240 binin üzerinde ben ilk elden aldım kitapcıklarına baktığımda her yağ bakımı 7 binden 7 bine değişmiş bende öyle devam ediyorum hatasız boyasız içinde dışında çizik bile yok expertiz sonucunu resimlede atabılırım %95 ben herkezin ön yargılı olmamasını isterim özellıkle vw de:)
 :melek: :sevgi:
Gönderen: abdullahçam - 02 Ocak 2013, 17:46:27
bu km olayı herhalde baba dan kalma bi olay :D düşük alırsın misal 120 bınde 150 binde satarsın hesabı tugay hocam peki bana sunu soylermısın golf 4 komple boyalı DEĞİŞEN YOK alırmısın yada hangi türde almazsın golf 4 ü yada bak sahibindeb .com a ahanda kardeşim al bu golfu de ama fiyatı 20 bini geçmesin :D  :tamamdir

poloyu sattıkda alması kaldı :D
Gönderen: TEYOLOGY - 02 Ocak 2013, 18:01:27
aynen öyle. babadan kalma. zaten mantık diyor ki kilometresi önemli değil. ama sonra düşünüyorsun. evet benim için önemi yok. ama ben bu aracı satarken km karşıma sorun olarak çıkacak. en iyisi bulaşmayayım. başka golfler de var. ben en iyisi aramaya devam edeyim diyo çoğu kimse.

ben 172.000 km de aldım. motor durumu çok iyi. (%80-90 bir rakam veremeyeceğim. zira bilimsel bir dayanağı da yok. neye göre %80-90) ama 172.000 km ye bile çok diyen oldu. 8 yaşında araç 172.000 km de. e çok kullanılmış. peki diyorum bu araçların motorlarının ömrü ne? neye göre çok kullanılmış. bu araç önümüzdeki yıl motor filan mı isteyecek diyorum? aynı hesapla geliyorlar bana. 8 yaşında 172.000 km. senede 21.000 km yapar. yahu dediğin her şeyi de kabul ettim diyelim. peki 4 yaşında 100.000 km de araç olsa ne diyeceksin? e o da çok diyor. peki sen bu aracı alsan senede 7000 km yapsan. 10 sene sonra 14 yaşında iken 172.000 km de olsa. bak o iyi diyor. hay ben senin hesabına tüküreyim.
Gönderen: abdullahçam - 02 Ocak 2013, 18:10:03
aynen öyle. babadan kalma. zaten mantık diyor ki kilometresi önemli değil. ama sonra düşünüyorsun. evet benim için önemi yok. ama ben bu aracı satarken km karşıma sorun olarak çıkacak. en iyisi bulaşmayayım. başka golfler de var. ben en iyisi aramaya devam edeyim diyo çoğu kimse.

ben 172.000 km de aldım. motor durumu çok iyi. (%80-90 bir rakam veremeyeceğim. zira bilimsel bir dayanağı da yok. neye göre %80-90) ama 172.000 km ye bile çok diyen oldu. 8 yaşında araç 172.000 km de. e çok kullanılmış. peki diyorum bu araçların motorlarının ömrü ne? neye göre çok kullanılmış. bu araç önümüzdeki yıl motor filan mı isteyecek diyorum? aynı hesapla geliyorlar bana. 8 yaşında 172.000 km. senede 21.000 km yapar. yahu dediğin her şeyi de kabul ettim diyelim. peki 4 yaşında 100.000 km de araç olsa ne diyeceksin? e o da çok diyor. peki sen bu aracı alsan senede 7000 km yapsan. 10 sene sonra 14 yaşında iken 172.000 km de olsa. bak o iyi diyor. hay ben senin hesabına tüküreyim.

çok haklısın hocam benim polo yu 114 binde aldım 116 binde şanzımanı elime aldım kompitet de neye göre o sonucu veriyor onu anlamıyorum ben anladığım tek şey tamamen şans ve senin kullanma şeklin redline yaparsan motoru da eline alırsın şanzımanı  da :D
Gönderen: TEYOLOGY - 02 Ocak 2013, 18:18:29
tamamen şans işi de değil motor. kompresyon durumundan yaklaşık değerler elde edersin. iyi veya bir-iki sene sonra motor isteyebilir veya acilen motor istiyor diye yorum yapılabilir elbette. fakat yorum sadece genel olur.
Gönderen: abdullahçam - 02 Ocak 2013, 18:19:10
fıyatlar uygun gozukuyo bn 2 ay once aldım 20000 e galerıcıden alma taraftarı degılım ama sans dıleyım sana..

eyvallah hocam sağolasın
Gönderen: s1nanozk - 02 Ocak 2013, 20:41:51
aynen tolga hocam ben durumu psikolojik olarak değerlendirip yapıştırdım.büyüklerden kalma,kafaya öyle işlenmiş bi nevi.senin ki yüksekmiş,ben ararken 100.000 altı aradım hep  :D diğer taraftan senin dediklerin de %100 doğru.kullanım-bakım vs. çok daha önemli  :tamamdir
Gönderen: tugaysaban - 02 Ocak 2013, 21:42:45
aynen tolga hocam ben durumu psikolojik olarak değerlendirip yapıştırdım.büyüklerden kalma,kafaya öyle işlenmiş bi nevi.senin ki yüksekmiş,ben ararken 100.000 altı aradım hep  :D diğer taraftan senin dediklerin de %100 doğru.kullanım-bakım vs. çok daha önemli  :tamamdir
golf arıyorsan bir kaç tane takipcisi olduğum araç var daha önce bir konudada arkadaşın birine önermiştim. boya konusunda ise tamamen sana kalmış bir durum ben ön 2 parçası değişmiş golfede bindim bir kaç boyalısınada bindim satarken fiyat ona göre belırlenıyor çok değişen bir durum yok ama bence önemli olan aracın diri olması yıpranmamış genç durması ankarada çok iyi bir ustam var bir bakışı yetiyor:)
Gönderen: golfüçyüs - 02 Ocak 2013, 22:03:53
ankarada çok iyi bir ustam var bir bakışı yetiyor:)

abdullah abi sende ankara'dasın galiba, yapış bu ustaya :)

el birliğiyle abdullah abi'ye de bi mk4 alalım hadi beyler :D
Gönderen: emreyazici - 02 Ocak 2013, 23:49:43
Comfortline'lardaki koltuk döşemeleri en berbat yönü, pasificlerinki ne kadar güzel mesela. Bir de göğüs ve iç kapı kollarındaki soyulmalar  :t
Gönderen: MurdeR - 03 Ocak 2013, 00:37:53
Comfortline'lardaki koltuk döşemeleri en berbat yönü, pasificlerinki ne kadar güzel mesela. Bir de göğüs ve iç kapı kollarındaki soyulmalar  :t
aynen her ne kadar comfortline daha donanımlı olsada pasific daha güzel gözüküyo gerek 3 kollu direksiyon gerek koltuk döşemeleri gerek kapı çıtaları ve kolları gövde rengiyle aynı vs golf 4 bu çamurdanda olsa gideri var ama
Gönderen: rene - 03 Ocak 2013, 09:51:46
Benimde pacific yerine comfortline almamin en temel nedeni kadife koltuklariydi kadifeye karsi bi zaafim var:) zevk iste kisiden kisiye degisir bazisi acik renk doseme sever ben acik renk doseme var diye arabayi almam... onun haricinde jantlar ve direksiyon kesinlikle pacific...jantlarini buldum comfotline a taktim direksiyonda bulursam temiz alirim ama bunlar harici her disiplinde comfortline...
Gönderen: abdullahçam - 03 Ocak 2013, 10:02:21
golf arıyorsan bir kaç tane takipcisi olduğum araç var daha önce bir konudada arkadaşın birine önermiştim. boya konusunda ise tamamen sana kalmış bir durum ben ön 2 parçası değişmiş golfede bindim bir kaç boyalısınada bindim satarken fiyat ona göre belırlenıyor çok değişen bir durum yok ama bence önemli olan aracın diri olması yıpranmamış genç durması ankarada çok iyi bir ustam var bir bakışı yetiyor:)

tugay hocam senın bu ustan nerde ya polodan da anlarmı benım araç sogukken 1. vitese biraz zor geçio

ankaradan polo arayan arkadasın varsa bana yönlendir :D

değişen li araç bana ters ya ama boya takıntım olmaz

birde dün pejo 307 yi soktular aklıma
Gönderen: MurdeR - 03 Ocak 2013, 10:34:08
pejo pek sağlam değil deniyor sürekli arıza çıkaran bi araç diye okumuştum
Gönderen: TEYOLOGY - 03 Ocak 2013, 10:41:39
2 hafta önce İzmirde bir arkadaşım corollasıyla dönel kavşaktan çıkarken sağdan başkası da kavşağa giriş yapmış. sağ ön kapıya dış sacını içeri göçertecek şekilde önden arkaya kadar bastırmış. arabaya vurmamış bile yani. arkadaşım yaptırmak için kaportacıya gitti. doğrulturuz ama fiyatı bu olur. en temizi çıkma bulalım sana o zaman fiyat şu kadar olur dedi.

araçta değişen de olur da neresinden neyden dolayı neler değişmiş bu önemli. şasiye, direklere, amortisör kulelerine hasar vermediyse kaza kaza değildir.

benim hep verdiğim bir örnek vardır. yan yana iki araç var. ikisinin de kaputu değişmiş. bir tanesine 3. kattan saksı düşmüş kaput yırtılmış ve değişmiş. öbürü de 60 km hızla beton direğe girmiş kapu değişmiş. şimdi bu iki aracı da aynı kefeye koymak mantıklı mı? galericiler alırken öldürmek için ama kaput değişik der. ikisini de aynı kefeye koyar. biz de demek doğrusu bu. değişen olmamalı diye düşünürüz. eskiden kaportacının gözünün ayarına bakardı şimdi milimetrik sapmalar bile bilgisayar desteğiyle tespit edilebiliyor. yeter ki şasi ve direklerde oynama olmasın. airbag açtıracak kaza olmasın. veya ne bileyim aks üstünden vurup aksı patlatmasın. kaporta hasarı çok da sorun değil.
Gönderen: abdullahçam - 03 Ocak 2013, 10:46:07
abdullah abi sende ankara'dasın galiba, yapış bu ustaya :)

el birliğiyle abdullah abi'ye de bi mk4 alalım hadi beyler :D

serhat kardeşim daha benım poloya alıcı cıkmadan nasıl alayım mk4  ::) ankarada araba pazarına mı götürsem ki

2 hafta önce İzmirde bir arkadaşım corollasıyla dönel kavşaktan çıkarken sağdan başkası da kavşağa giriş yapmış. sağ ön kapıya dış sacını içeri göçertecek şekilde önden arkaya kadar bastırmış. arabaya vurmamış bile yani. arkadaşım yaptırmak için kaportacıya gitti. doğrulturuz ama fiyatı bu olur. en temizi çıkma bulalım sana o zaman fiyat şu kadar olur dedi.

araçta değişen de olur da neresinden neyden dolayı neler değişmiş bu önemli. şasiye, direklere, amortisör kulelerine hasar vermediyse kaza kaza değildir.

benim hep verdiğim bir örnek vardır. yan yana iki araç var. ikisinin de kaputu değişmiş. bir tanesine 3. kattan saksı düşmüş kaput yırtılmış ve değişmiş. öbürü de 60 km hızla beton direğe girmiş kapu değişmiş. şimdi bu iki aracı da aynı kefeye koymak mantıklı mı? galericiler alırken öldürmek için ama kaput değişik der. ikisini de aynı kefeye koyar. biz de demek doğrusu bu. değişen olmamalı diye düşünürüz. eskiden kaportacının gözünün ayarına bakardı şimdi milimetrik sapmalar bile bilgisayar desteğiyle tespit edilebiliyor. yeter ki şasi ve direklerde oynama olmasın. airbag açtıracak kaza olmasın. veya ne bileyim aks üstünden vurup aksı patlatmasın. kaporta hasarı çok da sorun değil.

tolga abi çok doğru söylüyorsun ama satıcı böyle dermi bir de o var herkez senin gibi dürüst olsa
Gönderen: tugaysaban - 03 Ocak 2013, 10:52:42
tugay hocam senın bu ustan nerde ya polodan da anlarmı benım araç sogukken 1. vitese biraz zor geçio

ankaradan polo arayan arkadasın varsa bana yönlendir :D

değişen li araç bana ters ya ama boya takıntım olmaz
şaşmaz 32.sokak ta tekinler Volkswagen uğramanı şiddetle tavsiye ederim celal usta var orda. hemen bir kaç dukkan yanındada dayım baporta boyacı.

Gönderen: tugaysaban - 03 Ocak 2013, 10:53:26
pejoyu aklından çıkarr:) golf 4
Gönderen: TEYOLOGY - 03 Ocak 2013, 11:09:53
tolga abi çok doğru söylüyorsun ama satıcı böyle dermi bir de o var herkez senin gibi dürüst olsa

varsın satıcı demesin. iş 84 liraya bakıyor. 4 lirası 5664e gönderilecek mesaj. 80 lira da ekspertiz için verilecek ücret. önce 4 lirayı peşin verirsin. kayıtta sıkıntı varsa satıcıyı sıkıştırırsın. yok şöyle yok böyle derse haydi o zaman ekspertize gidelim dersin. gitmemek için bahane üretiyorsa hedi len deyip ayrılırsın. tamam gidelim derse o zaman ustanın kulağına fısıldarsın özellikle bakmasını istediğin yerlerini.

aman diyelim. fransızın keyfini ilk 2 sene sürersin. sonra sağı ayrı solu ayrı şarkı çalar. bu dediğim 0 km için. ikinci elde ise zaten almandan inen fransız aracına binemez.
Gönderen: abdullahçam - 03 Ocak 2013, 11:16:21
pejoyu aklından çıkarr:) golf 4

tamam çıktı golf 4  ;D  ALLAH ım sen bana peygamber sabrı ver şu poloyu bı satayım başka bır sey ıstemıyorum ya yok istiyorum golf 4 :D pazar günleri kapalı  dimi

varsın satıcı demesin. iş 84 liraya bakıyor. 4 lirası 5664e gönderilecek mesaj. 80 lira da ekspertiz için verilecek ücret. önce 4 lirayı peşin verirsin. kayıtta sıkıntı varsa satıcıyı sıkıştırırsın. yok şöyle yok böyle derse haydi o zaman ekspertize gidelim dersin. gitmemek için bahane üretiyorsa hedi len deyip ayrılırsın. tamam gidelim derse o zaman ustanın kulağına fısıldarsın özellikle bakmasını istediğin yerlerini.

aman diyelim. fransızın keyfini ilk 2 sene sürersin. sonra sağı ayrı solu ayrı şarkı çalar. bu dediğim 0 km için. ikinci elde ise zaten almandan inen fransız aracına binemez.

:tamamdir abı bırde hasarlı oldugu sigorta yaptırırken çıkmazmı  sahibinden bı tane mavi golf 4 buldum sahıbınden de değişenli yazmıs arabam .com a da komple bayalı yazmıs böyle satıcılarda var  :saskin:
Gönderen: TEYOLOGY - 03 Ocak 2013, 11:30:09
tamam çıktı golf 4  ;D  ALLAH ım sen bana peygamber sabrı ver şu poloyu bı satayım başka bır sey ıstemıyorum ya yok istiyorum golf 4 :D

:tamamdir abı bırde hasarlı oldugu sigorta yaptırırken çıkmazmı  sahibinden bı tane mavi golf 4 buldum sahıbınden de değişenli yazmıs arabam .com a da komple bayalı yazmıs böyle satıcılarda var  :saskin:

demek araç hem değişenli hem de komple boyalı. adam en iyi ihtimalle unutmuştur yazmayı. :p

sigortacı en garantisi aslında. 5664te çıkmayabiliyor bazı hasarlar. şasi no ile sigortacıdan arandığında plaka değişikliğinden de önce meydana gelen hasarlar da ortaya çıkar.

golf4 konusunda da acele etme. tok satıcı olursan aracını da istediğin fiyattan satarın, istediğin gibi de araç bulursun. ama kısa da olsa bir süre arabasız gezmeyi de sineye çekmen gerekebilir. ha kaçırmak istemediğin bir araç çıkar karşına, götürür çok çok galeriye verirsin, biraz altına satarsın. ama sabırlı davranırsan her şey istediğin gibi olur. acele etme sadece.

bir de bir şey daha. internet ve galeriden ziyade araba pazarlarına bak.
Gönderen: tugaysaban - 03 Ocak 2013, 11:33:55
yukarda bir tane golf 4 paylaşmışsın mavi 17750 yenımahallede araca defalarca baktık alıp satmak için araçta değişenler ve boya söz konusu haberin olsun yıllardırda satışta:)
Gönderen: abdullahçam - 03 Ocak 2013, 11:36:33
yukarda bir tane golf 4 paylaşmışsın mavi 17750 yenımahallede araca defalarca baktık alıp satmak için araçta değişenler ve boya söz konusu haberin olsun yıllardırda satışta:)

hadi be vay karaktersiz herif ya favorilerimden çıkardım hemen
Gönderen: abdullahçam - 03 Ocak 2013, 11:39:57
demek araç hem değişenli hem de komple boyalı. adam en iyi ihtimalle unutmuştur yazmayı. :p

sigortacı en garantisi aslında. 5664te çıkmayabiliyor bazı hasarlar. şasi no ile sigortacıdan arandığında plaka değişikliğinden de önce meydana gelen hasarlar da ortaya çıkar.

golf4 konusunda da acele etme. tok satıcı olursan aracını da istediğin fiyattan satarın, istediğin gibi de araç bulursun. ama kısa da olsa bir süre arabasız gezmeyi de sineye çekmen gerekebilir. ha kaçırmak istemediğin bir araç çıkar karşına, götürür çok çok galeriye verirsin, biraz altına satarsın. ama sabırlı davranırsan her şey istediğin gibi olur. acele etme sadece.

bir de bir şey daha. internet ve galeriden ziyade araba pazarlarına bak.

abi bana arabasızılıgın günlük masrafi 10 lira geçen ay bizim evin arka garajına ilk defe koyacaktım arabayı koymaz olaydım dönerken sol tarafı ön kapı arka kapı  çamurluk boya yaptırdım hemen  baya bi sürttüm kurtaramadım da abi buda benım polonun ilanı bıde sen bak fiyatım iyimi değilmi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-acil-satilik-99-polo-orjinal-ankara-arabasi-109344459/detay/
Gönderen: TEYOLOGY - 03 Ocak 2013, 15:28:06
arabasızlığın günlük masrafı 10 lira da arabanın da günlük masrafı en az 6-7 lira vardır en az. ayda 300 yerine en az 150-200 yine verirsin yani. ikisi arasındaki maliyet farkı olan 100-150 lirayı ödeyip alabileceğin en güzel aracı almanın keyfine ise paha biçilemez.

fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim. hem piyasasını iyi bilmiyorum hem de bilsem dahi değer biçmek için aracın başında olmak gerekir. hakkında hayırlısı olsun.
Gönderen: abdullahçam - 03 Ocak 2013, 15:39:55
 :D tolga abi peki ya uykunun değeri saat 8:45 de kalkmak varken birde 7:00 de kalkması var 15 dk da otobüs duragına yürümek var  8) :saygılar
Gönderen: TEYOLOGY - 03 Ocak 2013, 17:03:08
:D tolga abi peki ya uykunun değeri saat 8:45 de kalkmak varken birde 7:00 de kalkması var 15 dk da otobüs duragına yürümek var  8) :saygılar

hah öyle söyle o zaman. rahatlığına alıştım de.  :D

onun da kolayı var. idareten hemen paraya çevirebilecğein bir araç alırsın. r9, şahin vs. bakarsın kar bile edersin alıp satarken. olmadı aldığın fiyattan satsan bile çok çok 80 liraya (noter satışı) araba kiralamış olursun.
Gönderen: abdullahçam - 03 Ocak 2013, 18:03:41

hah öyle söyle o zaman. rahatlığına alıştım de.  :D

onun da kolayı var. idareten hemen paraya çevirebilecğein bir araç alırsın. r9, şahin vs. bakarsın kar bile edersin alıp satarken. olmadı aldığın fiyattan satsan bile çok çok 80 liraya (noter satışı) araba kiralamış olursun.

;D abi 3 tane golf 4 buldum da benim poloyu satmak ve kredi çekmesi kaldı  sadece  tolga abi :D
Gönderen: golfüçyüs - 03 Ocak 2013, 23:41:43

;D abi 3 tane golf 4 buldum da benim poloyu satmak ve kredi çekmesi kaldı  sadece  tolga abi :D

ah be abi senin derdin çok :D
Gönderen: abdullahçam - 04 Ocak 2013, 09:11:43
ah be abi senin derdin çok :D

hayır benim anlamadığım fiyata göre ve km ye göre  en uygun olan benim polo ama ne bilim daha arayan bile yok
Gönderen: rene - 04 Ocak 2013, 10:04:30
Abdullah kardeşim allah gonlune gore versın ınsallah ama aşağıdaki cümlen süper olmuş baya bi Dolaylı yani :)

''ARACIM DA EŞİMDEN DOLAYI VE BENDEN DOLAYI   GARAJ DUVARINA SÜRTMELERDEN DOLAYI ''
Gönderen: abdullahçam - 04 Ocak 2013, 10:41:49
Abdullah kardeşim allah gonlune gore versın ınsallah ama aşağıdaki cümlen süper olmuş baya bi Dolaylı yani :)

''ARACIM DA EŞİMDEN DOLAYI VE BENDEN DOLAYI   GARAJ DUVARINA SÜRTMELERDEN DOLAYI ''

eyvallah sağolasın eren hocam yalan mı söylim bizim hanım da otomatikci   ama dolayı fazla koymusum ilanı düzenlim dedim 2  3 saat de anca aktif oluyo bende ugrasmadım   birde bizim garaj duvarını bi gör sedan araba zor geçio   nasıl bi mütahitlikse  zaten bu 3 golf beğendim onlarda satılırsa artık arabayı galeriye vermek zorunda kalacam 

BİRDE ARKADAŞLAR HİÇ GOLF 4 KULLANMADIM VİTES GEÇİŞLERİ ARALIKLARI FARKLIMI POLOYLA
Gönderen: TEYOLOGY - 04 Ocak 2013, 10:43:34
bende biraz kemikli 1. ve 2. vites. ona hafta sonu bi ayar çektireceğim. açıkçası normalde nasıl olması gerekir onu da bilmiyorum.
Gönderen: s1nanozk - 04 Ocak 2013, 23:20:20
ah şu benzin fiyatları  :D bi r32 motoru koysan işlem tamam da işte  ;D
Gönderen: abdullahçam - 05 Ocak 2013, 00:09:38
Valla ne yalan soyleyim bende gorunce o sandim simdi birazdan reklama baslar dedim ama gunahini almisim.

yok be kardeşim bende yalan olmaz ama daha araba için arayan bile yok ona çok canım sıkılıo bır an once satsam da mk 4 alsam tek hayalım bu :D
Gönderen: tugaysaban - 05 Ocak 2013, 01:05:01
abdullah kardeşim ilkbaharı bekle şimdi canın sıkıldıkca fıyat kırarsın sakın acele etme araban aklımda zaten ama pıyasa çok durgun.
Gönderen: rene - 05 Ocak 2013, 10:06:26
yok be kardeşim bende yalan olmaz ama daha araba için arayan bile yok ona çok canım sıkılıo bır an once satsam da mk 4 alsam tek hayalım bu :D

yok kardeşim ben senın için değil eko60 için yazdım birden onu eko66 tasarruf cihazı olarak algıladımda :)
Gönderen: abdullahçam - 05 Ocak 2013, 21:39:56
abdullah kardeşim ilkbaharı bekle şimdi canın sıkıldıkca fıyat kırarsın sakın acele etme araban aklımda zaten ama pıyasa çok durgun.

tugay hocam benım arabayı satmamım 2 sebebi var 1 artık sığmıyoruz 2 artık polo dan sıkıldım dolu bir araç almak istiyorum  yarın araba pazarına götürsem mi diye dusunuyorum  fiyat kırmam zaten alıcı benım bılmedığım bır sey cıkarsa aracda kompıtest de ordan dusecem zaten ama 14 dun altına hayatta dusmem
Gönderen: tugaysaban - 05 Ocak 2013, 21:51:56
bence pazara hıc gıtme bu aylarda acelen varsa git. çok araba aldım sattım ne kurnazlar ne tılkıler var dıkkatlı olmanı öneririm. birde acele etme. caddeye yakın biryerde aracına satılık yaz. öylece dursun bir kaç hafta ıcınde alıcısı muhakkak çıkacaktır.
Gönderen: abdullahçam - 05 Ocak 2013, 21:56:44
bızım mamak da bı cadde var şahıcıler sıfır egzos sow yapıyorlar o yuzden garaja cekıom  ;D ama benım aracın ustune 5 bın verıp takas yapan olursa o sekılde de olur ocak sonuna kadar ilan duracak bakalım hayırlısı be tugay hocam hıc polo kullanmadıysan gel bı kullan benı polocanı
Gönderen: tugaysaban - 05 Ocak 2013, 21:59:52
benim hiç polom olmadı:) ben kamyon şöförüyüm sitelerde:) mamakada çok gelip gidiyorum. mamakta caddede şahin doğan satacaksın 3-5 yılda sicrocco sahibisin:)
Gönderen: abdullahçam - 05 Ocak 2013, 22:03:47
benim hiç polom olmadı:) ben kamyon şöförüyüm sitelerde:) mamakada çok gelip gidiyorum. mamakta caddede şahin doğan satacaksın 3-5 yılda sicrocco sahibisin:)

;D  ooo allah kolaylık versin kardesim o zaman benımde hıc golf um olmadı  8)
Gönderen: tugaysaban - 05 Ocak 2013, 22:06:20
nette bugun bir beyaz golf koyuldu zaten ankara yazarsan hemn görceksin üstad beyaz 99 sunrooflu duzgun bir araç sol önde bir kaç işlem var 17500 e filan alınır bi bak ıstersen aklında bulunur.
Gönderen: abdullahçam - 05 Ocak 2013, 22:15:13
tugay kardesım burayı cok sabote ettık  ;D özelden link ı atarmısın ben bulamadım  ;D