Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: htmetin - 21 Mart 2011, 16:18:06

Başlık: Coilovers Hakkında
Gönderen: htmetin - 21 Mart 2011, 16:18:06
Arkadaşlar birinci soru?
1- Sportline araca coilovers taktığımızda  aracı en sonuna kadar pıstırırsak 16 inç jantlar sürtme yaparmı?
2- Konfordan ne kaybederiz yol tutuş problem olurmu? yoksa daha iyimi olur?
3- Coilovers; takılan araç için ne kadar sağlıklıdır? Uzun ömürlümüdür?
4- Ben yazlık ve kışlık olarak arabayı indirip veya kaldırmak istediğimde her zaman rot balansçıda ayarmı yaptırmam gerekir yoksa kendim yapabilirmiyim?

Cevaplarınız için teşekkürler..
Başlık: Ynt: Coilovers Hakkında
Gönderen: ibolution - 21 Mart 2011, 17:46:14
Güzel başlık, sorduğunuz bütün soruların cevaplarını merak ediyorum bende.
Hazır başlık varken de;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160551399338&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT#ht_2406wt_1165
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160553674171&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT#shId
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220679542740&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT#shId
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200586498826&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT#shId
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120697982635&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT#shId
[url]http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110661490085&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT#shId[/url%]

bu linkteki ürünler neden bu kadar ucuzdur? KW bile 1500 dolar  :o
Gönderen: 5ani5 mk2 - 21 Mart 2011, 18:03:36
Arkadaşlar birinci soru?
1- Sportline araca coilovers taktığımızda  aracı en sonuna kadar pıstırırsak 16 inç jantlar sürtme yaparmı?
2- Konfordan ne kaybederiz yol tutuş problem olurmu? yoksa daha iyimi olur?
3- Coilovers; takılan araç için ne kadar sağlıklıdır? Uzun ömürlümüdür?
4- Ben yazlık ve kışlık olarak arabayı indirip veya kaldırmak istediğimde her zaman rot balansçıda ayarmı yaptırmam gerekir yoksa kendim yapabilirmiyim?

Cevaplarınız için teşekkürler..
mk2 me jom marka coil getirttim ve satmadan önce yaklaşık 2 ay kullandım. yardımcı olması düşüncesi ile cvplar söyle:) :D

cvp 1:sonuna kadar indirmek demek aracın yere oturması demek yürütmen çok zor olucak tr de kullanılmaz arabanın altı biyerde kalır:)
cvp2 konfor beklemek imkansız aracın esnemesi nerdeyse sıfır oluyor.görmeyip sert girdgin bir çıkurda lastigi yarmann an meselesi. bunun yanında yol tutuşu mükemmel otobanda yollar senin olur. yolun çizgisini poponda hissedersin:)
cvp3 araç aşırı derecede yorulur.araç içinden sesler gelmeye başlar.
cvp4.kendin indirip kaldırablirsin fakat  rot ayarı her seferinde bozulur ve kamber kasterde bozulur.rot balsna uraman gerekli:)

mk2 de kullandım mk3 e takmam:) bence coilovers pist için yapılmış bişey sehir içi kullnımda kullanışlı diil bu yüzden spor yay kullanıcam:) :)
Gönderen: nizam - 21 Mart 2011, 18:07:13
mk2 me jom marka coil getirttim ve satmadan önce yaklaşık 2 ay kullandım. yardımcı olması düşüncesi ile cvplar söyle:) :D

cvp 1:sonuna kadar indirmek demek aracın yere oturması demek yürütmen çok zor olucak tr de kullanılmaz arabanın altı biyerde kalır:)
cvp2 konfor beklemek imkansız aracın esnemesi nerdeyse sıfır oluyor.görmeyip sert girdgin bir çıkurda lastigi yarmann an meselesi. bunun yanında yol tutuşu mükemmel otobanda yollar senin olur. yolun çizgisini poponda hissedersin:)
cvp3 araç aşırı derecede yorulur.araç içinden sesler gelmeye başlar.
cvp4.kendin indirip kaldırablirsin fakat  rot ayarı her seferinde bozulur ve kamber kasterde bozulur.rot balsna uraman gerekli:)

mk2 de kullandım mk3 e takmam:) bence coilovers pist için yapılmış bişey sehir içi kullnımda kullanışlı diil bu yüzden spor yay kullanıcam:) :)

fatih hala araç üstünde duruyor değil mi sattıkların görüyorum bazen aracı yazık oluyor bence
Gönderen: 5ani5 mk2 - 21 Mart 2011, 18:11:36
fatih hala araç üstünde duruyor değil mi sattıkların görüyorum bazen aracı yazık oluyor bence

evet araç üstündedir ben çok çok çok dikkat ediyordum 40 yanak lastik var bide fakat alan kişi canını okumuştur:)otoban harici 40 50 gidiyodum hep. zigzag çize çize yollar tarla gibi biliyosun:)
Gönderen: nizam - 22 Mart 2011, 09:55:27
evet araç üstündedir ben çok çok çok dikkat ediyordum 40 yanak lastik var bide fakat alan kişi canını okumuştur:)otoban harici 40 50 gidiyodum hep. zigzag çize çize yollar tarla gibi biliyosun:)

bilmem mi
Gönderen: 5ani5 mk2 - 23 Mart 2011, 00:23:04
CEVAP ÇOK AÇIK VE ACI OLDU GALİBA KİMSENİN SESİ ÇIKMADI:)
Gönderen: barut - 23 Mart 2011, 09:49:18
ben spor yayda dahil hiçbirini takmayı düşünmüyorum arabayı yapan mühendisler o baklaları kafasına göre koymamıştır herhalde :)
Gönderen: prens_0606 - 23 Mart 2011, 12:11:41
ben spor yayda dahil hiçbirini takmayı düşünmüyorum arabayı yapan mühendisler o baklaları kafasına göre koymamıştır herhalde :)
tayfun kardes haklısın ama onunda ayrı bi zevki var zaten mühendisler bu aracları aile arabası olarak cıkardıgı için o ölçülerde cıkıyo spor arabalara baktıgında orjin pısık arabalar  bizde mühendislerin aile arabası olarak cıkardıgı aracları spor araca ceviriyoz ;)
Gönderen: barut - 23 Mart 2011, 12:32:33
sanırım sende yeni spor yay taktın fazla değil 1-2 ay içinde ordan burdan sesler geliyor demeye başlıyacaksın haberin olsun :D
Gönderen: 5ani5 mk2 - 23 Mart 2011, 19:23:00
spor yayın çok bi zararı olmaz kullanmyı bilince. Bunun yanında yol tutuşu fren mesafesinde kısalma yakıt tüketmnde düşüş kanıtşanmıştır. :) ve görünüş olarakda bize hitap ediyor. Gti sonuçda. ;D
Gönderen: htmetin - 23 Mart 2011, 22:07:07
Tayfun Abi; Modifiye Suç Değil Bİr yaşam Tarzıdır:))
Gönderen: prens_0606 - 24 Mart 2011, 20:16:48
sanırım sende yeni spor yay taktın fazla değil 1-2 ay içinde ordan burdan sesler geliyor demeye başlıyacaksın haberin olsun :D
almadım ama alacam inş bakalım abi öyle olursada inş olmuycak sökeriz bükemedimiz bilede öperiz  ;D
Gönderen: iko - 04 Nisan 2011, 08:39:52
Herkese meraba, yayları sertleştirsek bi sıkıntı olur mu? hiç düşünmüyodum ama 16 jant var arkada 1 kişi otursa ufak bi kasiste sürtüyor benimde aklıma
sert yay olayı geldi ama sıkıntı yaparsa küçültücem jantları.
Gönderen: prens_0606 - 04 Nisan 2011, 13:49:06
Herkese meraba, yayları sertleştirsek bi sıkıntı olur mu? hiç düşünmüyodum ama 16 jant var arkada 1 kişi otursa ufak bi kasiste sürtüyor benimde aklıma
sert yay olayı geldi ama sıkıntı yaparsa küçültücem jantları.
baskan arkalara kamber verdir büyük ihtimal düzelir bendede sürtme var bende aynısını yapcam ama bendeki 1 kişi degilde 4-5 kişide oluyo ;D
Gönderen: iko - 04 Nisan 2011, 15:56:34
Dostum orjinal bunun yaylar amortisörler falan bikaç yerde okudum orj. olanlarda daha zor falan demişler :S işin kötü tarafı sadece sağ lastik sürtüo solda gayet düzgün :S  ne yapıcağımı şaşırdım açıkçası :S kamberi sadece sağ tarafa yapsak bu sefer bi garip durucak araba :S
Gönderen: nizam - 04 Nisan 2011, 17:20:14
amortisör takozların ne alemde peki
Gönderen: iko - 04 Nisan 2011, 17:40:46
sapasağlam c.tesi günü her tarafını değiştirdim canavar gibi valla ama anlamadım ben bu işi rot ayarı da oldu ama onu ayarlamamışlar :S
Gönderen: dgncn_1907 - 05 Nisan 2011, 11:21:12
Benim bir arkadaşımda yayları kestirip amortisörleri sertleştirdğini söylemişti.Yol tutuşunun çok iiyi olduğunu söyledi.Ama ne kadar doğru ne kadar sağlıklı bilemem. Hiç sağlıklı olcagını sanmıyorum ama
Gönderen: GolfMk1Cabrio - 05 Nisan 2011, 12:07:13
bende spor yay spor amortisör var ama konfor çok berbat yoldaki çizgileri bile direk içeriye veriyo  coilover olmasından şüpheleniyorum  ;D
Gönderen: iko - 05 Nisan 2011, 12:41:20
Yok zaten orj. bozmadan nasıl hallederim onu düşünüyorum hep :S çok sık olmasa da uzun yola çıkıyorum sert yay problem çıkartır yolda..
Ya bu golf 3ler nerede istanbul istanbul okuyorum oturduğum yerde tek temsilciyim ya da saklanıyorlar :S
Gönderen: iko - 11 Nisan 2011, 13:03:12
Arakdaşlar kamber ayarı yaptırıcam usta önerecek birisi var mı bu konuda istanbuldan??
Gönderen: 5ani5 mk2 - 11 Nisan 2011, 23:45:01
Arakdaşlar kamber ayarı yaptırıcam usta önerecek birisi var mı bu konuda istanbuldan??

altuntaş otomotiv :) bahriyar usta  05352039495 her türlü işini hallleder tanıyınca anlarsın:) yeri beylerbeyi küplüce :)

benim mk2 coilleri mk3 yay amortsörleri taktıgım yerdir. opelden bizzat ustamdır:)
Gönderen: 5ani5 mk2 - 11 Nisan 2011, 23:47:55
konfor ve yol tutuşu istiyorsanızzz boge ve wogland tek geçerim:) benim bile bekledgimden iyi oldu:) spor yay ve boge amortsör tercih etmekleiyi yapmışım coil filan yaş işler ilk sayfada yazım coil ile ilgili herşeyi iyi okuyun:)
Gönderen: cavanozz - 12 Nisan 2011, 13:12:41
konfor ve yol tutuşu istiyorsanızzz boge ve wogland tek geçerim:) benim bile bekledgimden iyi oldu:) spor yay ve boge amortsör tercih etmekleiyi yapmışım coil filan yaş işler ilk sayfada yazım coil ile ilgili herşeyi iyi okuyun:)

bilal, sen coilleri mk2 de kullanmışsın.. mk3 de nasıl bir durum yaratağını kestirebilirmisin...   bence bu iki aracın aerodinamik farkı var
Gönderen: 5ani5 mk2 - 12 Nisan 2011, 20:36:12
bilal, sen coilleri mk2 de kullanmışsın.. mk3 de nasıl bir durum yaratağını kestirebilirmisin...   bence bu iki aracın aerodinamik farkı var

kesinlik ile fark var mk2 mk3 arasında fakat ne olursa olsunn coil takmam aracaa birdaha:) spor yay gibisi yok:)
Gönderen: htmetin - 13 Nisan 2011, 09:45:25

Ümraniye sanayideki elektirikçi kırmızı golfü olan ustanın dediklerinden sonra bende vazgeçtim böyle bir uygulamadan. Ustanın coileri duvarda asılı bir tanesinin yayı kırık.. yani bu memlekette olacak iş değil.
Gönderen: cavanozz - 13 Nisan 2011, 10:08:02
Ümraniye sanayideki elektirikçi kırmızı golfü olan ustanın dediklerinden sonra bende vazgeçtim böyle bir uygulamadan. Ustanın coileri duvarda asılı bir tanesinin yayı kırık.. yani bu memlekette olacak iş değil.

öyle diyorsunda hasan,   coillerin yayını kırmak için yüksek süratle ve derin bir çukura düşmek gerekir..  ayrıca yusuf ustanın coil yayı kırmasının nedeni aracı rizede köy yolunda kullanmasından kaynaklı...  istanbulda da kırabilirsin ama yuksek hıza çıkabilirmisin bilemem  :)  siz nederseniz deyin ben takacam coilleri bakalım yol tutuş ve konfor nasıl olacak  ;D
Gönderen: htmetin - 13 Nisan 2011, 12:15:12
öyle diyorsunda hasan,   coillerin yayını kırmak için yüksek süratle ve derin bir çukura düşmek gerekir..  ayrıca yusuf ustanın coil yayı kırmasının nedeni aracı rizede köy yolunda kullanmasından kaynaklı...  istanbulda da kırabilirsin ama yuksek hıza çıkabilirmisin bilemem  :)  siz nederseniz deyin ben takacam coilleri bakalım yol tutuş ve konfor nasıl olacak  ;D

Madem almışsın Tak. bende olsam bende takardım en azından denemiş olurdum.
Gönderen: 5ani5 mk2 - 13 Nisan 2011, 21:13:27

yol tutuşuuna lafim yok:) ama aracı yorarr :) lastiklerin kaç yanaktı abii???
Gönderen: cavanozz - 13 Nisan 2011, 22:20:26
205/45/17 takıcam
Gönderen: 5ani5 mk2 - 13 Nisan 2011, 22:46:53
205/45/17 takıcam
işin zorr abii :)