Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: Avenue1907 - 14 Mart 2011, 16:58:45
-
Arkadaşlar uzun zamandır sizleri takip ediyorum pek yazmasamda ... Neyse sorunuma geleyim
98 model golf 4 1.9 tdi otomatik arabam var maşallahı var ikinci el almama rağmen 5 sene içeresinde şanzımandan başka problem çıkarmamıştı ; yurt dışında öğrenciyim 1 ay önce tatil niyetine gitmiştim yurt dışında göstergede akü ışığı yandı ve de hiç sönmedi her neyse takviye falan yaparak götürdüm bilmediğim bir servise yurt dışındayım kimi nerden bileyim . Şarj dinamosu değişçek dediler uçuk fiyat çıkarttılar malum öğrenciyim bunlara imkanım yok dedim o zaman dediler tamir edelim 120 milyon a tamir ettirim sonra adam garanti falan zaten vermedi bunu göze alarak tamir ettirdim sorun giderilmişti mutluydum döndüm Türkiyeme
bugün öğlen arabayı bi çalıştırayım 1-2 tur atayım dedim can sıkıntısından . Ama yine akü ışığı sönmedi hiç hemen ustama gittim ustam izinliymiş yarın gelcekmiş yarına kadar bekle dedi dayanamdım tabi pederin arkadaşı fiat servisinin müdürü oraya götürdüm bi baksınlar diye orda baktırdım şarj dinamosu gitmiş dediler yeni alman lazım dediler ; şimdi başıma geçen tamir ettirdim bu olay yine geldi yine tamir ettirip bu olayın gelmesini istemiyorum . Acaba çıkma parçalaramı baksam yarın yoksa yine tamir mi ettirmeye kalksam ? Yeni almak olayını akla bile getirmiyorum öğrenciyim maddi durumum el vermez .
Bursada yaşıyorum acaba tavsiye edebileceğiniz çıkma bulabileceğim bir yer veya 0 ını alabileceğim bir yerleri söyleyebilirseniz teşekkür ederim arkadaşlar .
-
1 ay önce tamir ettirmiştim onu yazmayı unuttum şimdi yarın yine koşturcam vede günlerim çok sıkıntılı . 17 sinde arabamın süresi bitiyor yurt dışına çıkarmam lazım .
-
vallahi arkadaşım imkanını zorlasanda sıfırını alsan bence daha iyi olur diyorum. yoksa 120-120 nereye kadar. böyle daha zarar edersin.
-
çıkma güzel parça bulursan onuda kullanabilirsin sıfırına ucuk rakam çıkabilir.
-
şarj dinamosu tr de ne kadar acaba?
-
gecmıs olsun kardes hayatımda ılk defa dızel golfun sanzıman arızasını duyuyorum:D tr de o kadar pahalı degıldır cıkma dusunursende yardımcı olabılırım
-
gecmıs olsun kardes hayatımda ılk defa dızel golfun sanzıman arızasını duyuyorum:D tr de o kadar pahalı degıldır cıkma dusunursende yardımcı olabılırım
sarj dinamosu alper sanzıman değil :)
-
sarj dinamosu alper sanzıman değil :)
konuyu açan arkadaş bugüne kadar şanzımandan başka problem çıkarmamıştı demiş syn moderatör :D
-
Hocam valla araba benden önce hor kullanılmıstı bu belliydi fiyatıda ucuzdu o yüzden kandık biraz ama adam akıllı komple bir bakımla eskisinden daha güsel olmustu 5 sene içeresinde ufak tefek bir çok sorun cıktı ama asıl sorun diyebileceğim sadece şanzıman sorunu cıktı büyük onuda 1 sene önce yaptırmıstım baya yüklü miktar karsılıgında . Arabamdan cok memnunum ama bu şarj dinamosu işi kafamı cok bozdu en temizi sıfırını almak ama ne diyeyim inanın imkanı yok sıfırını almamım . Ailemden çok maddi gelir desteği alamıyorum o yüzden kendi çapımda tamir ettirebiliyorum . Şuan düşüncem şöyle yarın ustama gidip onla çıkma cılara bakıp ordan bir çıkma parça alıp ustama taktırmak en mantıklısı o gibime geliyor . 17 sinde arabamım Türkiyede kalma süresi bitiyor en gec 17 si gece çıkarmam lazım arabamı yoksa ceza yicem bu yüzden yarın çok önemli benim için zamana karşı yarışıyorum hemde cebime karşı . Acaba çıkma parçalar da yardımcı olabilirmisiniz ?
-
İnternette çok çeşitli fiyatlar şarj dinamosu hakkında kafa kalmadı valla .
-
Arkadaşlar şanzıman sağlam şimdilik şanzımanda sorun yok :) Sorun şarj dinamosu :'(
-
kusura bakma geyik oldu kısa süre alper yardımcı olur elinde saglam varsa güzel yollayabilir yada izmirde sanayilerde ki çıkmacıları dolaş bugun
-
Bursadayım usta :) bursada varmıdır tanıdık cıkmacılar acaba ?
-
kusura bakma geyik oldu kısa süre alper yardımcı olur elinde saglam varsa güzel yollayabilir yada izmirde sanayilerde ki çıkmacıları dolaş bugun
:D ;D :t
-
sitede çıkmacılar diye arat çıkar yada googleden oto2000 diye arat onları ara varmıdır diye yada alperde vardır ona mesaj at
:D ;D :t
marmara bölgesinden izmire fena gittim izmir nereden kaldı aklımda ? :p
-
hocam artık yarın ustamla beraber cıkmacılara bakacaz en temizi ordan alcam bir tane kaca patlıcak bılmıyorum onu taktırcam sonrası malum .
-
ilk önce şarz dinamosu gidebilirde, ne derece gitmiş.
bende araç 3-5 gün yattıktan sonra bir sabah garajımdan çıkaramamıştım aracımı.
akü lambası yanıyordu marş basmıyordu. aküdendir dedim takviye ile çalıştı
ama yaklaşık 5km sonra alternatör uyarısı aldım ve yolda kaldım.
sonuç şarz dinamosundaki elektronik bir parça bozulmuş. yanılmıyorsam 80 lira idi parça.
2 senedir tık yok.
yani demek istediğim bu araçlardan anlayan bir ustaya göster birde ;)
-
yani demek istediğim bu araçlardan anlayan bir ustaya göster birde ;)
ne kolay söyledin onu :)
-
doğru olanda o değil mi ;)
-
doğru olanda o değil mi ;)
doğru da ben 50 farklı yer gezdim bir tane kaliteli bir usta bulamadım. hem iyi hem dürüst olanı zaten yok.
-
doğru da ben 50 farklı yer gezdim bir tane kaliteli bir usta bulamadım. hem iyi hem dürüst olanı zaten yok.
iyi olsun dürüst olmasına gerek yok sorunu çözer
dürüst olsun iyi olmasına gerek yok arabayı kurtarır
-
o kadar kötümser olma diyecem ama eline anahtar alan usta memlekette sende haklısın.
benim bir mekanik bir elektrik ustam var
12-13 senedir onları bilirim onlara yaptırım, başkasına kesinlikle kurcalatmam. kendim kurcalarım daha iyi :D
-
yazın bu golf4lerin kronik şanzıman problemi yüzünden yolda kaldım. daha doğrusu debriyaj bilyası problemi yüzünden. problem şu: debriyaj bilyası kırılımış ve parçalar vites geçişlerinde sorun yaratıyor. bu da 200-300 TL gibi bir mebla ile çözülecekken, ustaların hatası ve dürüst olmayışı yüzünden 800-1000 TL para çıktı cebimden. çözüm şu: deb. bilyası değişcek (50TL), şanzıman temizlenecek 150-200TL. bukadar. deb bilyası denilen parçada başparmağa girecek yüzük kalınlığında bir bilezik. hepsi o.
-
bu problemin kronik olduğnuu da5-6 farklı ustadan duydm.
-
valla benim şanzıman aldığımda hissettiriyordu birşeyler olduğunu ama gittiği yere kadar demiştim 3 sene sonra sen misin tamir ettirmeyen dedi araba seve seve yenisi almıştım 1.600 e gelmişti komple işçiliği ile beraber . Ustamı aradım yarın sabah erkenden götürüyorum arabayı tabi çalışırsa araba :) Bakıyoruz orda ilk baş sonra bir elektrikçi var tanıdık ona gidiyorum oldu oldu olmadı çıkmacılara gitcem bakalım yarın bu işi halletmem lazım çarşamba yola çıkmam lazım .
2.el arabaya tövbe diyorum artık :) 140 000 de almıştım şimdi 235 000 e geldi gerçi buna kadar dediğim gibi şanzıman problemi verdi başka büyük bir sorun vermemişti .
-
o kadar kötümser olma diyecem ama eline anahtar alan usta memlekette sende haklısın.
benim bir mekanik bir elektrik ustam var
12-13 senedir onları bilirim onlara yaptırım, başkasına kesinlikle kurcalatmam. kendim kurcalarım daha iyi :D
ustaları söylesende biz de bilsek :) :)
-
yarın sabah 8 de gidiyorum arkadaşlar ustama bakalım akşama sonucu yazarım size .
-
yarın sabah 8 de gidiyorum arkadaşlar ustama bakalım akşama sonucu yazarım size .
Bursa'da mısın şuan tamire aracını nereye götürüyosun ustan kim K.sanayiye mi götürüyorsun aracını MK4'le ilgili çıkma parça lazım olursa yardımcı olabilirim :)
-
Bursa'da mısın şuan tamire aracını nereye götürüyosun ustan kim K.sanayiye mi götürüyorsun aracını MK4'le ilgili çıkma parça lazım olursa yardımcı olabilirim :)
Bursadayım arkadaşım , garajda yakın akrabamın çalıştığı yer var oraya götürüyorum normalde akraba kazığı olur ama bu öyle değil :) dinamoyu söktürdüm şuan tanıdık elektrikçiye götürdüm beşyolda % 90 yapcam dedi . Akrabaya emanet ettim arabayı benim hastalarım var onlarla ilgilenmem lazım akşama tam sonucu alacam size söylerim arkadaşlar . Eğer ki parça falan lazım olursa ilk burdan duyurcam arkadaşlar yardımcı olursunuz umarım .
-
Ustayı aradım parçayı tamir ettirmişler şimdi almaya gidiyormuş birazdan beni arıcak malum fiyatı söylicek ve gidip arabama alıyorum . İnşallah fazla masraf çıkarmamıştır :bekleriz:
-
Evet arkadaşlar sağ sağlim aldım arabamı ; 150 milyon luk bir masraf çıktı , yeni parça aldım dinamo için 70 milyon o 60 milyon elektrikçi aldı etti 130 , 20 milyonda akraba aldı işçilik indirme bindirme toplam 150 ye geldi . + air bag ışığı yanıodu onu yaptırdım :) yağ çok eksilmişti yağ eklettim baya :) şu an için arabamda tek sorun abs ışığı oda sadece gözüme çarptığı için yoksa abs m çok iyi çalışıo onuda öğrendim sağ arka taraftaki sensör bozukmuş 85 - 100 milyon civarı birşey dedi onuda artık bir dahaki sefere .
Yarın yola çıkıyorum arabamın süresi bitti köyde garaja bırakcam biraz hadi hayırlısı bakalım .
Tüm arkadaşlara tekrardan teşekkürler .
-
hadi geçmiş olsun
güle güle kazasız belasız bin
sen ve herkes
-
Tüm temennimiz herkesin kazasız belasız kullanması dileğiyle .
Arabamı 6 ay - 1 sene sonra üni'nin bitmesi ve buraya getirememem dolağısıyla satmak zorundayım çok zor bir karar ama başka çarem yok .
-
Arkadaşlar uzun zamandır yoktum pek yazamadım ama elimden geldiğince takip ettim sizi 17 mayıs da arabamı bırakmıştım garaja söylemiştim zaten artık geri alma vakti geldi :) ayın 6 sı gibi geri alıyorum arabamı garajdan çıkarma vakti geldi güzel bir ayar isticek mutlaka bakalım nasıl olacak yakında görüşmek dileğiyle hoşcakalın arkadaşlar .
-
Konuyu hortlakmak gibi bir düşünce içinde değilim arkadaşlar , sadece son zamanlardaki sıkıntımı dile getirmek istedim , boşuna konu açarak fazlalık yapmayım dedim , gelelim konumuza ;
Konumuz kısa ve net şekilde izah etmeye çalışayım , aracım tüm bakımları vs vs herşeyi yapılı bunları geçiyorum artık , yurt dışındayım üni bitirdim başka bir yerde master yapıyorum şuan ama buraları felaket soğuk yerler , şuanlık 0 - 5 derece arasında gidiyoruz ama ilerleyen zamanlarda - 27 lere kadar çıkacakmış eski arkadaşlar söylüyordu , sorunum arabamın sabahları çalışmaması veya çok zor çalışması ; sıcak havalarda sorun olmuyor ama özellikle gündüz üniden geldiğim zaman aracımı bıraktığım zaman sabah tekrar üniye giderken saat 6-7 gibi çok zor çalışması veya hiç çalışmaması , akü den diye şüphelendim 1 sene önce değiştirmiştim kendim baktım renk yem yeşil , suyu yerinde , kendime güvenmeyip birde akücüye götüreyim dedim değerlerini ölçtü biçti herşey perfect akün çok sağlam dedi sorun başka yerde dedi , aklıma şarj dinamosu geldi ama onuda tamir ettirdim yakında , birde aracı sabahları bir kere çalıştırırsam o gün içeresinde hiç sorunum olmuyor diğer çalıştırmalarımda çatır çatır köpek gibi çalışıyor adeta daha anahtarı çevirmeden çalışacak gibi ama ne yazıkki sabahları çok zor çalışıyor baya tekliyor gibi , şuana kadar 1 kez çalışmadı ondada arkadaşdan kablolar ile takviye yaptık , acaba sorun ne olabilir buji ler aklıma geliyor ama tam emin değilim .
Şimdiden teşekkürler .
-
Yokmudur acaba yardım edebilecek bir arkadaş ?
Bu sabah yine çalıştırdım aracı ama maşallah teklemeden gaz bile vermeden çalıştı , anlamadım gitti ama bu sabah 4-5 kere ısıttım aracı öyle çalıştırdım enteresan baya .
-
ilk önce kızdırma rolesini kontrol ettir sonra kızdırmaları kontrol ettir.
-
madem öğrencisin okadar masraf yapmana gerek yok ya tamir ettir ya da çıkma al derim :D bide kur farklarına bakıcak olursak arabanın günü bitmeden tr de halletmen daha iyi =)) malum Bulgar Levası acık değerlendi =))
-
Bu olayı çözdüm arkadaşlar keşke tüm sorunların en son yaşadığım gibi bujilerden olsa :) Ama şimdi lanet olsun başka sorunum var yeni bir konu açtım ordayım arkadaşlar .
-
yazın bu golf4lerin kronik şanzıman problemi yüzünden yolda kaldım. daha doğrusu debriyaj bilyası problemi yüzünden. problem şu: debriyaj bilyası kırılımış ve parçalar vites geçişlerinde sorun yaratıyor. bu da 200-300 TL gibi bir mebla ile çözülecekken, ustaların hatası ve dürüst olmayışı yüzünden 800-1000 TL para çıktı cebimden. çözüm şu: deb. bilyası değişcek (50TL), şanzıman temizlenecek 150-200TL. bukadar. deb bilyası denilen parçada başparmağa girecek yüzük kalınlığında bir bilezik. hepsi o.
kayseride debriyardan ayagımı kaldırdım kırmızı ışıkta..araç önce ilerlemedi. arkadan korna felan yedim bol bol. sonra arkamdaki araçlardan inenler beni iterek park ettirdiler. vitese taktığımda ' cigi-cigi' bi ses geldi. geri vitesten başka geçmiyordu ama debriyajı köklediğimde geçti daha durmadım servise kadar. dediğin gibi baş parmaga gececek boyutta bir bilya. sol ön tekeri tam sol yaptıgında VW amblemli bir dairecik var ordan çıkardı usta. hafif plastik bir maddeden yapılıyormuş ve kullancı hatasından kaynaklanıyomuş bozulması. ayağın debriyaj üzerinde gitme dedi usta ama ben bir türlü alışamadım :) ondan kaynaklanıyo demişti..